Isteri Kecewa Sperma Suami Tak Cukup Untuk Hamilkan Isteri

Selalunya, bila isteri gagal mengandung, kerap kali isteri yang disalahkan.

….. Isteri Tak Subur
…… Isteri Mandul
……. Rahim Isteri Lemah

…… dan pelbagai lagi kata-kata sinis yang ditujukan kepada isteri.

Jarang yang nak menuduh suami punca kepada kegagalan untuk isteri hamil, walhal perkara yang berkait dengan kesuburan ini, memerlukan kerjasama daripada kedua-dua pihak. It takes two to tango!

Boleh lihat kepada artikel saya sebelum ini 

Cara Tingkatkan Kualiti Sperma Lelaki

Semasa pergi Health & Wellness Talk yang dianjurkan Shaklee Jumaat lepas, nutritionist ada terangkan bahawa Zinc + CoQTrol + Vit E dapat bantu memperbaiki SPERMA lelaki dari segi:

 KUANTITI – pertambahan
 KUALITI – bentuk normal dan sihat
 KEMAMPUAN – cergas bertenaga

 

Tak semestinya lelaki sado itu perkasa juga spermanya..
Tak semestinya juga kuantiti mani melambangkan kuantiti sperma..
Tak semestinya lelaki yang berjambang berjanggut berbulu semua tu (tanda mempunyai hormon lelaki yang tinggi) mempunyai sperma yang power..

Tak semestinya….

Ada viral beberapa minggu lepas tentang perkongsian daripada seorang doktor yang hensem dan sado, tentang “KUAH BASI”. Ada baca tak?

Nak baca tak tentang kisah bagaimana seorang lelaki, mempunyai hanya 35 sperma, sedangkan bilangan sperma yang normal sepatutnya adalah 97000!!! Sangat jauh bezanya…

Saya kongsikan terus daripada perkongsian sahabat saya ni…

Kisah Sperma Cuma 35

Malam td kakma ada post mengenai produk yang terbukti berkesan yang mana telah di lakukan ujian kepada sekumpulan lelaki yg ada masalah kesuburan..

Mmg ambil sample semua check sebelum makan COQ Trol dan ambik selepas mkn dlm tempoh tertentu.. (rujuk gambar ke 2)

Dan hari ni kakma nk tunjuk result dari org yang kakma kenal.. yg buatkan kakma lagi rasa WOW!!!!! TERUJA sgt.

Sejujurnya benda mcm ni mmg jarang sangat org laki nak buat.. mmg mentaliti kita org melayu.. asal lambat ngandung je mesti pompuan yg mandul.. ada masalah.. kesian… yg suami ego tk nk check..
tp kakma bangga ngan suami ni demi isteri beliau sanggup buat pemeriksaan..letak tepi ego.

Hasil pemeriksaan sedih sgt.. jumlah sperm yang ada hanya 35.. dan % motility hanya 30%..
Sedih sangat.. teringat kakma kisah Doktor handsome n sado yang pernah kakma share hari tu.. doktor ni pun bgs sgt dia berani share kisah dia dengan tajuk “lelaki sado tapi kuah basi”.. beliau berkongsi agar dpt buka mata mereka2 agar jgn takut dan buang lah ego utk buat pemeriksaan dan pasti ada jalan.. kerana Allah itu tidak zalim.. sedangkan Maryam blh hamil tanpa suami dengan izin Allah apa lagi kita yang ada suami isteri yg sah.

Dan ini lah resultnya..

Selepas 3 bulan lebih konsisten ambik set lelaki sado tengok lah resultnya bilangan sperm yang dulu hanya 35 jadi 97000 giler banyak 97K Ok!!!!
Dan motility naik dari 30% ke 85%.. subhanallah..

Hati isteri mana tak happy kan…
Sama2 kita doakan mereka dpt berita gembira lepas ni iaitu positif hamil pulak… kerana kebarangkalian nak hamil sudah tinggi.

Jangan bertangguh lagi.
Makin meningkat usia kita, semakin sukar untuk hamil, semakin berkurangan tahap kesuburan kita.
Ikhtiarlah dari sekarang.

Boleh klik pada mana-mana butang di bawah untuk tempahan Set Kesuburan Shaklee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...