Penentuan Jantina Bayi

Bila kita disahkan mengandung, perkara pertama yang akan bermain difikiran ialah ” anak lelaki atau anak perempuan?” Malahan kalau kita berjumpa kawan-kawan atau sanak saudara, soalan yang sama akan ditanya. Tiap kali buat ultrasound mengharap je boleh tengok ada bebird ke tak. Kali ni saya nak bercerita tentang bagaimana jantina anak ditentukan semasa didalam kandungan. Adakah penentuan jantina bayi dipengaruhi benih bapa atau pun ibu?

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

 Penentuan Jantina Bayi

Dalam Surah An-Najm ayat 45-46, Allah menjelaskan, “Dialah yang menciptakan kamu berpasang-pasangan, lelaki dan perempuan, daripada NUTHFAH, apabila dipancarkan.” Nuthfah, mengikut tafsiran yang sahih bermaksud air mani yang sedikit.  Ini kerana hanya setitis air mani diperlukan untuk proses persenyawaan & hanya seekor sperma diperlukan untuk mensenyawakan ovum.

Di dalam kamus Hans Wehr A Dictionary of Modern Written Arabic, perkataan nuthfah diterjemahkan sebagai dropsperm iaitu setitik atau sperma. Ayat ini dengan jelas menunjukkan bahawa dalam proses kejadian manusia, penentuan jantina seorang bayi ditentukan oleh nuthfah iaitu benih lelaki yang terdapat dalam air mani.

Kenyataan bahawa penentuan jantina bayi bergantung kepada benih lelaki adalah selari dengan penemuan sains. Kajian mendapati bahawa rupa bentuk seseorang bayi secara terperinci ditentukan oleh 46 kromosom dan daripada 46 kromosom ini dua daripadanya adalah kromosom seks.

Kromosom seks inilah yang menentukan sama ada bayi anda lelaki atau perempuan. Benih lelaki iaitu sperma mempunyai kromosom seks ‘XY’ dan benih wanita iaitu ovum, mengandungi kromosom seks ‘XX’. Semasa proses persenyawaan berlaku, kromosom seks lelaki berpisah menjadi X dan Y dan kromosom seks wanita berpisah menjadi X dan X.

Sekiranya kromosom X lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi perempuan. Sebaliknya, apabila kromosom Y lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi lelaki.

Jadi benarlah kenyataan Allah yang mengatakan penentuan jantina bayi ditentukan oleh nuthfah atau sperma lelaki. Firman Allah Ta’ala yang bermaksud: “Sesungguhnya Kami telah aturkan cara mencipta manusia bermulanya dari air mani yang bercampur (dari pati benih lelaki dan perempuan), serta Kami tetap mengujinya (dengan kewajipan-kewajipan); oleh itu maka Kami jadikan dia berkeadaan mendengar dan melihat.(Surah Al-Insaan 76:2)

Jadi memang jelas bahawa jantina bayi ditentukan oleh sperma suami anda. Oleh itu, jika anda ingin mengandung, pastikan sperma suami anda berada dalam keadaan yang sihat, cergas  aktif. Hadiahkan Set Suami Gagah kepada suami anda supaya peluang anda untuk hamil akan meningkat. Lagi bagus kalau isteri pun ambil set kesuburan Shaklee. Berminat untuk order? Hubungi saya sekarang.

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

Wanita PCOS Boleh Mengandung Atau Tidak

Kali ni saya nak bercerita tentang punca, simptom, diagnosa & rawatan untuk PCOS.  Ramai wanita yang mengidap PCOS bertanya kepada saya, sama ada wanita PCOS boleh mengandung atau tidak?  Jawapan saya, PCOS menyebabkan anda sukar untuk hamil namun YA! Anda masih berpeluang untuk hamil.

pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

WANITA PCOS BOLEH MENGANDUNG ATAU TIDAK?

PCOS bermaksud POLYCISTIC OVARIAN SYNDROM. Dalam bahasa mudahnya, PCOS ialah masalah reproduksi yang terjadi disebabkan oleh ketidakstabilan hormon yang mengakibatkan pesakit mengalami kitaran haid yang tidak menentu. PCOS disebabkan oleh masalah ketidakstabilan hormon, jadi anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan hormon  dan Set Kesuburan Shaklee untuk meningkatkan kesuburan anda.

Jika kitaran haid anda tak menentu, atau darah haid anda keluar lebih daripada 2 minggu, jangan berlengah. Cepat-cepat berjumpa doktor untuk memastikan sama ada anda mengidap PCOS atau tidak. Kajian menunjukkan 90% daripada wanita yang mengalami kitaran haid tidak teratur adalah pesakit PCOS. Malahan 30% daripada wanita yang langsung tidak pernah didatangi haid mempunyai masalah PCOS.

PUNCA & SIMPTOM  PCOS

Setakat ini, masih belum diketahui apakah punca utama PCOS berlaku. Di antara simptom PCOS ialah:

  • Haid yang tidak teratur
  • Tidak pernah didatangi haid
  • Hormon androgen yang tinggi (hormon lelaki yang menyebabkan bulu berlebihan tumbuh pada badan)
  • Polycystic ovari ( cyst dalam ovari)
  • Jerawat
  • Masalah keguguran rambut
  • Berat badan berlebihan
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,
Rahim wanita PCOS
 
DIAGNOSA PCOS
Bagaimana cara untuk mendiagnos bagi mengenal pasti sama ada anda mengidap PCOS atau tidak? Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan cara:
  • Menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
  • Ujian tahap hormon testosterone dalam badan
  • Ujian ultrasound
  • Mengapa wanita PCOS mempunyai risiko untuk sukar hamil:
  • PCOS menganggu ovulasi
  • Kegemukan
  • Kolesterol yang tinggi
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Kanser rahim
RAWATAN PCOS
Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Wanita PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil menstabilkan hormon seperti GLA Complex  dan Set Kesuburan Shaklee untuk hamil. Jadi, jika anda mempunyai masalah haid tidak menentu, darah haid yang banyak & masalah berat badan, sila berjumpa doktor dengan kadar segara kerana ia boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil.
 
Anda sudah tahu jawapan kepada persoalan adakah wanita PCOS boleh mengandung atau tidak.  Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar untuk anda mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultasion istimewa.
 
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung yang akan saya kongsikan di sini:

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

[]  Berhenti merokok

Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda prihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik maka berhentilah merokok. Selain  menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tak boleh berhenti terus? Kurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari.

[]  Elak pakai seluar ketat

Mungkin ada yang tersenyum bila membaca fakta ini.Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar yang ketat dan kurang pengaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

[] Pilih makanan yang baik dan seimbang

Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola makanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak,tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu elakkan dari mengambil dua makanan berikut:

1. Daging berlemak

Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetapi jika berlebihan,ia mengundang masalah kesihatan kepada anda.Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergerak,agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan seks bersama isteri tercinta.

2. Makanan segera

Umum mengetahui,makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekali gus mengakibatkan kemandulan.

[] Rancang waktu untuk bersama

Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurangan apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu,rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan.Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

[] Ketahui waktu subur suami

Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur tau, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, pastikan bersama semasa suami paling subur.

[] Katakan tidak pada alkohol

Selain merokok,satu lagi tabiat yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus  menyebabkan peningkatan estrogen dalam badan. Kesan estrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah,jumlah sperma akan berkurangan sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

[] Set Suami Gagah Shaklee

Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi mengingkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga, Apa yang lagi best, set ini akan membantu suami bertahan lebih lama semasa bersama.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Itulah dia tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Suami Gagah Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Perkara yang Menjejaskan Kesuburan Pasangan Suami Isteri

Tahap kesuburan anda merupakan salah satu elemen penting yang menentukan sama ada anda mudah untuk hamil atau tidak. Berikut adalah perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri :

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Rokok – Jika anda & pasangan merokok, peluang anda untuk hamil akan merudum kerana bahan kimia yang terdapat didalam rokok akan menurunkan tahap kesuburan anda. Bagi lelaki, rokok menyebabkan sperma berkurangan & tidak aktif. Bagi wanita,  nikotin menganggu proses ovulasi atau pengeluaran telur & menyebabkan lender di leher rahim dalam keadaan beracun sehingga mengganggu pergerakan sperma ke sel telur.

[ ] Asap kenderaan  Kajian  Dr. Michele De Rosa dari University of Naples Federico II (Italia) mendapati bahawa  oksida nitrogen, timah, oksida belerang, dan karbon monoksida yang terkandung dalam gas buangan kenderaan bermotor boleh mengurangkan kualiti sel telur dan sperma. Kesesakan di jalan raya melemahkan pergerakan  sperma. Selain itu, suhu panas dari enjin kenderaan mempengaruhi daya tahan sperma. Oleh itu  Dr.De Rosa membuat kesimpulan bahawa sekiranya anda menghabiskan lebih daripada 6 jam sehari di atas jalan raya, tahap kesuburan anda akan berkurangan.

[ ]  Faktor usia – Apabila memasuki usia 35 tahun, tahap kesuburan seorang wanita mula menurun sehingga wanita tersebut melalui fasa menopous. . Menurut Dr. Gillian Lockwood dari Midland Fertility Service,  penurunan tahap kesuburan tersebut disebabkan oleh  jumlah sel telur yang berkurangan  setelah bertahun-tahun mengalami haid. Sekiranya badan masih berovulasi, sel telur yang dihasilkan adalah kurang berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Kafein – Kafein boleh menyebabkan badan kurang menghasilkan hormon estrogen & progestoerone yang menyebabklan badan anda lambat berovusali. Ia juga mengurangkan hormon prolaktin didalam badan lalu menyebabkan gangguan kitaran haid.

[ ] Radiasi – Radiasi sangat berbahaya untuk setiap sel tubuh Anda. Sekiranya anda pesakit kanser yang terpaksa melalui rawatan sinaran atau bekerja dilokasi yang mempunyai kadar radiasi yang tinggi, anda berisiko untuk menghadapi masalah haid terhenti sebelum menopous, gangguan produksi sperma & telur, dan juga mengurangkan ghairah seksual.

] Berat badan berlebihan – Berat badan berlebihan juga adalah antara perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul dengan mengamalkan senaman & mengambil set kurus yang selamat. 

Oleh itu, sekiranya anda ingin hamil, pastikan anda menjauhi perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri yang saya nyatakan tadi. Set Kesuburan Shaklee membantu meningkatkan tahap kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya dengan segera.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

Tips Untuk Cepat Mengandung

Ramai yang bertanyakan tips untuk cepat mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya nak share kaedah  & tips yang boleh anda amalkan supaya anda mempunyai peluang yang tinggi untuk hamil. Anda semua boleh lah cuba tips untuk cepat mengandung berikut:
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
TIPS UNTUK CEPAT MENGANDUNG
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. 

Jika haid anda teratur, setiap hari ke14  telur akan dikeluarkan oleh ovari dan sekiranya pada waktu tersebut anda bersama, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi maka berlakulah kehamilan. 

2. Jumpa doktor anda. 

Pastikan anda suami isteri bebas dari sebarang masalah dengan berjumpa dengan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah antara penyebab yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil. Malangnya wanita sering mengalaminya tanpa sebarang tanda dan gejala.  Sekiranya diagnosa dapat dibuat diperingkat awal, rawatan yang berkesan mungkin akan dapat diberikan dan mengelak dari masalah sukar hamil. Sekiranya haid anda teratur dan sudah mencuba selama 1 tahun untuk hamil, anda mungkin boleh mengambil kira ujian analisa sperma dan HSG ( hysteros-salphingography) untuk memastikan salur fallopiana anda tidak tersumbat.

 3. Dapatkan berat badan yang ideal. 

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masalah kepada kesuburan anda. Kawal berat BMI dan berat badan anda. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang berlebihan, anda boleh mencuba set kurus Shaklee. Jika anda kekurangan berat badan, anda boleh mencuba Mealshakes Shaklee.

 4. Ketahui waktu subur anda. 

Hari subur anda cuma 4-5 hari dalam sebulan sebulan. Sekiranya anda dapat menganggar hari tersebut dengan tepat, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil. Hari subur boleh dikiranya dengan tepat sekiranya haid anda teratur. Catatkan BBT ( Suhu badan asas) anda dan cuba perhatikan tanda-tanda ovulasi  seperti lendir serviks yang lebih licin dan senak perut ditengah bulan. Anda boleh membeli kit ovulasi di farmasi sekiranya mahu meramal masa ovulasi dengan lebih tepat.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

 5. Hubungan seks yang lebih kerap. 

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari-hari subur, bersamalah setiap hari. Sesetengah posisi seks boleh membuatkan anda lebih senang hamil.

 6. Tingkatkan kesuburan suami. 

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada tahap optimal dengan mengamalkan cara hidup sihat seperti makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan menjauhi alkohol. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, sila berbincang dengan doktor kerana ia juga boleh menjadi punca kenapa anda sukar hamil.

 7. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil untuk mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee memberikan anda kesemua vitamin yang diperlukan oleh badan supaya suami & isteri berada dalam keadaan yang bersedia untuk hamil.

 8. Bersenam secara rutin . 

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

 9. Mengambil makanan yang seimbang. 

Menjaga pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi. Masalah ovulasi  berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Sekiranya anda menjaga diet, anda dapat menteraturkan haid dan berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan stress

Tidak dinafikan kehidupan pada hari ini penuh dengan stress. Tak ada anak pun boleh menyebabkan stress. Ketahuilah bahawa stress  dikaitkan dengan masalah ketidaksuburan. Anda boleh lakukan aktiviti-aktivit kegemaran anda bagi mengurangkan stress.

 11. Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras. 

Merokok, penyalahgunaan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan kurangkan pengambilan kopi dalam diet seharian.

Anda boleh amalkan 11 tips untuk cepat mengandung yang saya kongsikan di atas. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee juga meningkatkan peluang anda untuk hamil. Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

Fungsi Vitamin Dalam Set Kesuburan Shaklee

Pasangan yang berkahwin semestinya inginkan cahayamata sebagai penyeri rumah tangga. Ada yang dimurahkan rezeki, dengan mudah dapat mengandung. Namun ada juga yang diuji. Dah lama mendirikan rumah tangga tapi belum hamil. Dah bermacam usaha dilakukan baik secara moden atau tradisional, namun belum juga berjaya. Tahikah anda, dah ramai yang berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee. Jom saya terangkan fungsi vitamin dalam Set Kesuburan Shaklee.  
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
 
Fungsi vitamin dalam set kesuburan Shaklee:
Vitalea
Ia merupakan multivitamin & multimineral yang membekalkan kesemua mineral yang diperlukan oleh tubuh. Tubuh kita tidak mendapat nutrien yang mencukupi dari diet seharian kita, jadi pengambilan vitalea dapat mengisi kekurangan nutrien yang dihadapi oleh tubuh. Apabila tubuh mempunyai nutrien yang mencukupi, ia akan berfungsi dengan lebih baik & bersedia untuk hamil. Ia perlu diambil oleh suami & isteri bagi memastikan badan sihat. Vitalea memastikan sel badan anda, terutamanya sel benih mempunyai nutrien secukupnya supaya janin anda terbentuk daripada sel yang sihat.
 
B Complex 
Wanita yang merancang untuk hamil sangat memerlukan B Complex kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida. Untuk suami, B Complex akan memastikan sperma yang dihasilkan adalah berkualiti.  Semasa saya merancang untuk hamil, saya  terus makan B Complex walau pun belum hamil bagi memastikan badan saya kaya dengan Asid Folik.
 
Vitamin E
Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk suami, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah. Untuk isteri, ia menghasilkan ovum yang berkualiti & bersedia untuk persenyawaan.
 
Alfalfa
Alfalfa mengatasi masalah senggugut, keputihan, hadi tidak teratur, gejala PMS,  berfungsi seperti kacip fatimah & sememangnya vitamin wajib bagi setiap wanita. Pendek kata, alfalfa membantu supaya organ intim anda sentiasa “cantik” untuk suami. Anda boleh klik di sini untuk mengetahui kebaikan alfalfa Shaklee.
 
GLA ( Untuk isteri)
GLA berfungsi untuk menghasilkan cecair kesuburan  yang memberi ruang kepada sperma untuk hidup di dalam tiub falapio selama 5 hari. Ia membantu sistem peranakan kita supaya bersedia untuk proses persenyawaan & proses implantasi telur yang telah disenyawakan.Ia juga menstabilkan hormon kewanitaan kita supaya badan menghasilkan telur berkualiti setiap bulan & membetulkan kitaran haid supaya  teratur.
 
Zinc Complex 
Untuk suami: Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

Untuk isteri: Zinc berfungsi melindungi sperma supaya dapat hidup dengan lebih lama di dalam rahim & membunuh bakteria didalam vagina.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

Ok, sekarang anda dah tahu fungsi vitamin dalam set kesuburan Shaklee. Anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung dengan set Kesuburan Shaklee yang saya kongsikan di sini. Pasti anda teruja nak mencuba kan? Dengan setiap pembelian set ini, anda akan mendapat percuma:

1. Aturan makan vitamin yang betul supaya anda mendapat khasiat setiap vitamin tersebut secara optimum.

2. Free consultation.

3. Kiraan waktu subur.

4. Keahlian secret group di mana banyk hot tips yang saya kongsi di situ.

Berminat untuk mendapatkan set kesuburan shaklee? Hubungi saya sekarang.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...