Kenali Tanda Subur Dan Cara Kira Waktu Subur

Apakah yang dimaksudkan dengan waktu subur? Ia merujuk kepada proses ovulasi dimana telur yang paling matang akan dilepaskan dari ovari ke dalam rahim. Jom kita kenali tanda subur dan cara kira waktu subur.

kalkulator kira waktu subur, kalkulator waktu subur, panduan cara kira waktu subur, cara mengira waktu subur wanita, kira waktu subur online, kira waktu subur haid tidak teratur, kira waktu subur untuk hamil, cara mengira waktu subur dengan tepat, tanda subur, cara kira waktu subur, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda subur untuk hamil, tanda subur pada wanita, tanda subur selepas haid, tanda subur lelaki, tanda tanda tidak subur, lendir tanda subur, tanda ovulasi, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda gejala masa subur wanita, tanda waktu subur seorang wanita,  tanda2 masa subur, kesuburan pada wanita, tanda wanita tidak subur, tanda-tanda waktu subur wanita, waktu subur wanita untuk mengandung, waktu subur wanita selepas haid, kalender waktu subur wanita, masa tidak subur wanita, waktu subur, waktu subur wanita, waktu subur wanita selpas haid, kalkulator waktu subur, waktu subur untuk hamil, waktu subur wanita untuk mengandung, kalender waktu subur wanita, waktu subur selepas bersalin, waktu subur wanita, cara kira waktu subur, cara tentukan waktu subur, cara menentukan waktu subur, cara kira waktu subur untuk hamil, cara kira waktu subur untuk period tidak teratur,

Kenali Tanda Subur Dan Cara Kira Waktu Subur

Jika anda sedang mencuba untuk mengandung, adalah amat penting untuk mengetahui tentang kitaran haid yang normal dan  bilakah waktu subur bagi memastikan terdapat sperma yang sihat & kuat didalam badan pada tarikh keramat tersebut. Di antara tanda subur ialah:

1. Lendir Servik Seakan-akan putih telur.

Apabila kita bersedia untuk berovulasi tubuh  akan menghasilkan lendir serviks yang ideal untuk mengangkut sperma iaitu lendir yang nipis, elastik, dan seakan-akan putih telur. Tekstur tersebut akan membantu sperma berenang hingga ke telur. Pada waktu biasa, lendir serviks adalah lebih tebal dan melekit.

2. Basah.

Menjelang waktu subur, lendiran serviks akan bertambah banyak & menyebabkan kita rasa sentiasa basah dibahagian tersebut.

3. Sengal atau sakit payudara.

Semasa ovulasi, tahap progesterone akan meningkat dan menyebabkan berlakunya sakit pada payudara.

4.  Posisi serviks yang tinggi, lembut dan terbuka.

Posisi servik juga boleh menunjukkan sama ada anda sedang subur atau tidak. Selepas haid, serviks lebih rendah, keras dan tertutup. Apabila semakin hampir ovulasi, posisi serviks akan bergerak lebih tinggi dan terasa lebih lembut.
Untuk memeriksa keadaan serviks, pastikan tangan dicuci bersih, kemudian duduk dalam keadaan mencangkung. Masukkan jari kedalam faraj dan cari ketulan. Serviks lebih senang dicari selepas haid kerana posisinya yang lebih rendah. Jika serviks anda terasa tinggi & jauh ke dalam, maksudnya anda semakin menghampiri waktu subur.

kalkulator kira waktu subur, kalkulator waktu subur, panduan cara kira waktu subur, cara mengira waktu subur wanita, kira waktu subur online, kira waktu subur haid tidak teratur, kira waktu subur untuk hamil, cara mengira waktu subur dengan tepat, tanda subur, cara kira waktu subur, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda subur untuk hamil, tanda subur pada wanita, tanda subur selepas haid, tanda subur lelaki, tanda tanda tidak subur, lendir tanda subur, tanda ovulasi, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda gejala masa subur wanita, tanda waktu subur seorang wanita,  tanda2 masa subur, kesuburan pada wanita, tanda wanita tidak subur, tanda-tanda waktu subur wanita, waktu subur wanita untuk mengandung, waktu subur wanita selepas haid, kalender waktu subur wanita, masa tidak subur wanita, waktu subur, waktu subur wanita, waktu subur wanita selpas haid, kalkulator waktu subur, waktu subur untuk hamil, waktu subur wanita untuk mengandung, kalender waktu subur wanita, waktu subur selepas bersalin, waktu subur wanita, cara kira waktu subur, cara tentukan waktu subur, cara menentukan waktu subur, cara kira waktu subur untuk hamil, cara kira waktu subur untuk period tidak teratur,

5. Peningkatan libido (rasa berahi).

Peningkatan hormon luteal menyebabkan keinginan seks akan bertambah.

6. Tompokan darah (spotting).

Spotting mungkin berlaku. Tompokan ini kadangkala terjadi apabila telur pecah melalui folikel semasa ovulasi. Ia juga boleh berlaku sejurus sebelum atau selepas ovulasi akibat perubahan hormon.

7. Senak atau sakit di sebelah bahagian perut.

Kira-kira 20% wanita rasa sakit ketika ovulasi. Sakit yang dikenali sebagai ‘mittelschmerz’ ini berlaku akibat telur yang pecah tembus melalui folikel semasa ovulasi. Rasa senak juga boleh berlaku ketika tiub falipio mengembang dan mengecut untuk menolak telur turun ke rahim. Selalunya sakit ini hanya boleh dirasakan pada sebelah bahagian sahaja. Keadaan ini boleh berlaku sebelum, semasa dan selepas ovulasi. Anda mungkin tidak boleh menentukan dengan tepat ovulasi berdasarkan rasa sakit sahaja, tetapi ia boleh menandakan bahawa ovulasi semakin hampir.

8. Kembung.

Tiba-tiba prut kembung dan rasa berangin? Ia mungkin disebabkan oleh perubahan hormon semasa proses ovulasi.

ebook rahsia mudah mengandung, kalkulator kira waktu subur, kalkulator waktu subur, panduan cara kira waktu subur, cara mengira waktu subur wanita, kira waktu subur online, kira waktu subur haid tidak teratur, kira waktu subur untuk hamil, cara mengira waktu subur dengan tepat, tanda subur, cara kira waktu subur, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda subur untuk hamil, tanda subur pada wanita, tanda subur selepas haid, tanda subur lelaki, tanda tanda tidak subur, lendir tanda subur, tanda ovulasi, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda gejala masa subur wanita, tanda waktu subur seorang wanita,  tanda2 masa subur, kesuburan pada wanita, tanda wanita tidak subur, tanda-tanda waktu subur wanita, waktu subur wanita untuk mengandung, waktu subur wanita selepas haid, kalender waktu subur wanita, masa tidak subur wanita, waktu subur, waktu subur wanita, waktu subur wanita selpas haid, kalkulator waktu subur, waktu subur untuk hamil, waktu subur wanita untuk mengandung, kalender waktu subur wanita, waktu subur selepas bersalin, waktu subur wanita, cara kira waktu subur, cara tentukan waktu subur, cara menentukan waktu subur, cara kira waktu subur untuk hamil, cara kira waktu subur untuk period tidak teratur,
Nak Ebook ini secara percuma? Hubungi saya sekarang!

9. Loya dan pening lalat.

Ramai wanita terasa loya dan pening sejurus sebelum haid bermula. Kadang kala disalah erti sebagai ‘morning sickness’. Ini disebabkan oleh badan mengeluarkan hormon yang sama yang menyebabkan ‘morning sickness’ semasa kehamilan dan simptom PMS lain.

10. Sakit kepala atau migrain.

Seramai 20% wanita mengalami migrain semasa haid. Jika anda sering sakit kepala atau migrain semasa haid, kemungkinan besar anda akan rasa sakit kepala sewaktu ovulasi.

Cara Kira Waktu Subur

Ok, anda dah tahu tanda subur. Walau bagaimana pun, tanda-tanda tersebut tidak dapat membantu dalam menentukan bilakah tarikh subur anda secara tepat. Untuk mengetahui tarikh tersebut, anda perlu mengetahui cara kira waktu subur. Nak tahu cara mudah kira waktu subur? Yang tu saya reserve untuk pelanggan saya sahaja. Kalau nak tahu, kenalah beli set subur Shaklee dari saya.

Semoga info kenali tanda subur dan cara kira waktu subur yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Peluang anda untuk mengandung akan lebih meningkat jika anda mengambil set subur Shaklee yang telah membantu ramai pasangan  berjaya mengandung. Berminat nak tahu tips kesuburan yang lain? Hubungi saya sekarang.

ebook rahsia mudah mengandung, kalkulator kira waktu subur, kalkulator waktu subur, panduan cara kira waktu subur, cara mengira waktu subur wanita, kira waktu subur online, kira waktu subur haid tidak teratur, kira waktu subur untuk hamil, cara mengira waktu subur dengan tepat, tanda subur, cara kira waktu subur, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda subur untuk hamil, tanda subur pada wanita, tanda subur selepas haid, tanda subur lelaki, tanda tanda tidak subur, lendir tanda subur, tanda ovulasi, tanda subur wanita, tanda suburnya wanita, tanda gejala masa subur wanita, tanda waktu subur seorang wanita,  tanda2 masa subur, kesuburan pada wanita, tanda wanita tidak subur, tanda-tanda waktu subur wanita, waktu subur wanita untuk mengandung, waktu subur wanita selepas haid, kalender waktu subur wanita, masa tidak subur wanita, waktu subur, waktu subur wanita, waktu subur wanita selpas haid, kalkulator waktu subur, waktu subur untuk hamil, waktu subur wanita untuk mengandung, kalender waktu subur wanita, waktu subur selepas bersalin, waktu subur wanita, cara kira waktu subur, cara tentukan waktu subur, cara menentukan waktu subur, cara kira waktu subur untuk hamil, cara kira waktu subur untuk period tidak teratur,

Gemuk Punca Susah Mengandung

Gemuk punca susah mengandung? Memang saya tak nafikan ramai wanita yang mempunyai berat badan berlebihan berjaya mengandung. Tapi berdasarkan pengalaman saya dalam memberikan consultation untuk set subur Shaklee, saya dapati bahawa kegemukan boleh menjejaskan peluang untuk mengandung.

gemuk punca susah mengandung, gemuk punca susah hamil, gemuk punca sukar mengandung, gemuk punca sukar hamil,  gemuk susah mengandung, susah mengandung, gemuk dan mengandung, gemuk sukar mengandung, orang gemuk susah mengandung, perempuan gemuk susah mengandung, wanita gemuk susah mengandung, gemuk punca tidak boleh mengandung, gemuk punca susah hamil, gemuk punca sukar hamil, gemuk punca susah hamil

Kenapa gemuk punca susah mengandung?

1. Gangguan hormon
Apabila kita mempunyai berat badan berlebihan biasanya ia akan menjejaskan kestabilan hormon. Kestabilan hormon Estrogen & Progesterone contohnya adalah sangat penting supaya kita mudah mengandung. Sila klik di sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut bagaimana gangguan hormon boleh menyebabkan kesukaran untuk mengandung.

2. Kitaran haid terganggu
Apabila hormon dalam badan tidak stabil ia akan menyebabkan kitaran haid menjadi tak menentu & tunggang langgang. Wanita yang subur akan berovulasi (bertelur) setiap bulan. Telur yang disenyawakan akan menjadi janin sementara telur yang tidak disenyawakan akan luruh menjadi darah haid. Jadi, kalau haid anda tidak menentu, itu adalah petanda bahawa anda kurang subur. Nak tahu apakah yang dimaksudkan dengan kitaran haid yang normal? Jom baca di sini.

3. Sukar menentukan waktu subur
Menentukan waktu subur adalah sangat penting jika anda merancang untuk mengandung. Kalau haid anda tidak teratur, adalah mustahil untuk menentukan tarikh kita paling subur & kemungkinan besar kita akan terlepas hari yang penting tersebut. Nak tahu cara tentukan waktu subur? Jom baca di sini.

gemuk punca susah mengandung, gemuk punca susah hamil, gemuk punca sukar mengandung, gemuk punca sukar hamil,  gemuk susah mengandung, susah mengandung, gemuk dan mengandung, gemuk sukar mengandung, orang gemuk susah mengandung, perempuan gemuk susah mengandung, wanita gemuk susah mengandung, gemuk punca tidak boleh mengandung, gemuk punca susah hamil, gemuk punca sukar hamil, gemuk punca susah hamil

4. Mengganggu proses persenyawaan
Apabila persenyawaan berlaku, benih yang telah disenyawakan perlu menempel di dinding rahim. Jika kita mempunyai masalah berat badan berlebihan dikhuatiri dinding rahim kita dipenuhi lemak & menyebabkan proses penempelan gagal berlaku. Jika proses tersebut tidak dapat berjalan dengan sempurna maka kita tidak akan berjaya mengandung.

5. Kegemukan punca kurang aktif
Apabila berat kita berlebihan, kita tidak dapat menjalani hidup secara aktif seperti orang lain yang mempunyai berat badan normal. Aktiviti seks juga akan terjejas. 

Jadi, apakah jalan penyelesaiannya? Kalau betul gemuk punca susah mengandung, apa yang kita perlu buat? Nak kena kurus dulu ke? Nak betulkan kitaran haid? Atau boleh terus makan set subur? Kalau anda teringin sangat nak mengandung dan ada masalah kegemukan, dan nak sangat tahu apa jawapannya? Hubungi saya sekarang. Insya Allah saya akan membantu.

gemuk punca susah mengandung, gemuk punca susah hamil, gemuk punca sukar mengandung, gemuk punca sukar hamil,  gemuk susah mengandung, susah mengandung, gemuk dan mengandung, gemuk sukar mengandung, orang gemuk susah mengandung, perempuan gemuk susah mengandung, wanita gemuk susah mengandung, gemuk punca tidak boleh mengandung, gemuk punca susah hamil, gemuk punca sukar hamil, gemuk punca susah hamil

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee yang sememangnya terbukti berkesan. Bagi yang belum berjaya, salah satu faktor penyebab anda masih belum mengandung adalah kerana aturan makan yang salah. Jom saya kongsikan cara makan Set Kesuburan Shaklee yang terbaik supaya anda cepat mengandung. Ramai yang dah berjaya mengandung dengan aturan makan ini.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee, cara makan alfalfa shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee, cara makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, harga set kesuburan shaklee, set kesuburan wanita shaklee,  cara makan set kesuburan wanita shaklee, cara makan set kesuburan shaklee dengan betul, cara makan set kesuburan lelaki shaklee, cara makan set kesuburan suami istri shaklee, cara makan set kesuburan shaklee lelaki, cara makan set subur shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee untuk wanita, cara makan set bajet subur shaklee, cara makan set bajet kesuburan shaklee, cara makan vitamin set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan suami isteri shaklee, cara makan produk shaklee set kesuburan

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Yang Terbaik Supaya Anda Cepat Mengandung

Jika anda sedang mengambil set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, apa kata anda luangkan sedikit masa untuk menjawab beberapa soalan yang saya kongsikan di sini, insya Allah anda akan mendapat jawapan kenapa anda masih belum mendapat berita gembira.

Baiklah, jom saya ceritakan serba sedikit cara makan set kesuburan Shaklee yang terbaik untuk anda. Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada GLA, Vitamin E, Vitalea, Zinc Complex dan Alfalfa. Anda boleh membaca bagaimana vitamin-vitamin ini meningkatkan kesuburan anda di sini. Jika anda mempunyai bajet yang mencukupi, saya sarankan anda untuk ambil full set ini. Dan kalau anda ada bajet yang lebih, boleh tambah ESP yang membantu meningkatkan kesuburan & menguatkan rahim, terutamanya jika anda mempunyai sejarah keguguran.

Cara makan set kesuburan Shaklee:

1. Pastikan anda tidak melanggar pantang-larang dalam pengambilan vitamin Shaklee seperti tidak mengambil Vitalea bersama susu & seeloknya tidak mencampurkan Vitamin E & Alfalfa.

2. Pastikan anda ambil vitamin pada waktu yang betul iaitu sebelum dan selepas makanan berat. Sebagai contoh, zinc perlu diambil ssebelum makan kerana ia dapat diserap dengan baik semasa perut kosong. Anda boleh membaca tentang pantang-larang dalam pengambilan vitamin Shaklee di sini.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee, cara makan alfalfa shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee, cara makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, harga set kesuburan shaklee, set kesuburan wanita shaklee,  cara makan set kesuburan wanita shaklee, cara makan set kesuburan shaklee dengan betul, cara makan set kesuburan lelaki shaklee, cara makan set kesuburan suami istri shaklee, cara makan set kesuburan shaklee lelaki, cara makan set subur shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee untuk wanita, cara makan set bajet subur shaklee, cara makan set bajet kesuburan shaklee, cara makan vitamin set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan suami isteri shaklee, cara makan produk shaklee set kesuburan
Dapatkan Ebook ini secara percuma, ekslusif untuk pelanggan saya

3. Pastikan anda mengambil vitamin dengan dos yang secukupnya. Kekurangan dos akan menyebabkan anda tidak mendapat kesan terbaik dari vitamin yang diambil, manakala overdose akan menyebabkan buah pinggang anda terpaksa bekerja keras daripada yang sepatutnya.

4. Pastikan anda mengambil vitamin tersebut secara konsisten setiap hari.

Nak tahu cara makan set kesuburan Shaklee dengan lebih detail? Yang itu saya simpan khas untuk PELANGGAN saya sahaja. Ekslusif untuk pelanggan saya yang membeli Set Kesuburan Shaklee, anda juga akan mendapat percuma Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang padat dengan:

  • Tips meningkatkan kesuburan suami isteri
  • Cara mudah kira waktu subur
  • Waktu & Posisi Terbaik Untuk Mengandung
  • Doa & amalan supaya mudah mengandung

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee, cara makan alfalfa shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee, cara makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, harga set kesuburan shaklee, set kesuburan wanita shaklee,  cara makan set kesuburan wanita shaklee, cara makan set kesuburan shaklee dengan betul, cara makan set kesuburan lelaki shaklee, cara makan set kesuburan suami istri shaklee, cara makan set kesuburan shaklee lelaki, cara makan set subur shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee untuk wanita, cara makan set bajet subur shaklee, cara makan set bajet kesuburan shaklee, cara makan vitamin set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan suami isteri shaklee, cara makan produk shaklee set kesuburan

Cara makan set kesuburan Shaklee yang betul sememangnya memberi impak besar dalam membantu anda supaya cepat mengandung. Nak dapatkan Set Kesuburan Shaklee dengan aturan makan yang betul & Ebook rahsia Mudah Mengandung secara percuma? Hubungi saya sekarang!

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee, cara makan alfalfa shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee, cara makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, harga set kesuburan shaklee, set kesuburan wanita shaklee,  cara makan set kesuburan wanita shaklee, cara makan set kesuburan shaklee dengan betul, cara makan set kesuburan lelaki shaklee, cara makan set kesuburan suami istri shaklee, cara makan set kesuburan shaklee lelaki, cara makan set subur shaklee, cara pengambilan set kesuburan shaklee untuk wanita, cara makan set bajet subur shaklee, cara makan set bajet kesuburan shaklee, cara makan vitamin set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan suami isteri shaklee, cara makan produk shaklee set kesuburan

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Adakah anda antara mereka yang membeli set subur Shaklee. Dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung? Teruja tengok testimoni ramai orang lain berjaya mengandung. Tapi diri sendiri belum lagi ada apa-apa? Jom kita tinjau kenapa perkara ini berlaku.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung?

Kalau anda dah makan set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, cuba jawab beberapa soalan di bawah ini dengan jujur. Insya Allah kita akan tahu punca kenapa anda masih gagal mendapat berita gembira.

1. Adakah anda mengambil vitamin yang betul?

Kalau diperhatikan, ada bermacam-macam versi set subur Shaklee yang dijual oleh pengedar Shaklee. Ada vitamin yang berbeza-beza. Tak sama. Oleh itu pastikan anda membeli set subur Shaklee dari pengedar yang betul. Pengedar yang betul bermaksud pengedar yang berilmu & tahu fungsi setiap vitamin yang dijual. Setiap orang mempunyai masalah yang berbeza seperti kitaran haid tidak betul, senggugut, keputihan, cyst, berat badan, PCOS, Endometriosis, telur tak matang, pernah keguguran, dan sebagainya. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin mengikut keperluan diri anda.

2. Adakah anda mengambil vitamin dengan aturan makan dan dos yang betul?

Aturan makan dan dos yang betul adalah sangat penting bagi memastikan anda mendapat kesan optimum dari vitamin yang anda makan. Ia juga penting bagi mengelakkan komplikasi. Sebagai contoh, dos harian Zinc Complex adalah 1 biji sehari. Saya pernah berjumpa dengan seorang sahabat yang membeli set subur dari pengedar lain, dan aturan makan yang diberikan adalah 4 biji Zinc Complex setiap hari. Memang dah overdose. Apakah kesan overdose? Akan membebankan buah pinggang & dalam jangka panjang boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin dengan aturan makan & dos yang betul. Minta maaf ye. Aturan makan & konsultasi saya adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,
Dapatkan Ebook ini sekarang! Ekslusif untuk pelanggan saya sahaja

3. Adakah anda makan vitamin secara konsisten?

Untuk mendapat kesan yang optimum, vitamin-vitamin dalam set subur perlu dimakan setiap hari. Jangan culas untuk makan. Pastikan anda makan megikut aturan makan yang diberi secara disiplin. Anda juga perlu tahu bahawa sel dalam badan kita memerlukan tempoh 90 hari untuk menyerap semua nutrien & pembaharuan sel. Oleh itu, 3 bulan pertama pengambilan vitamin adalah sangat penting. Pastikan anda makan vitamin secara konsisten. Dah makan set subur Shaklee lebih daripada 6 bulan tapi belum ada hasil? Jangan putus asa. Ada yang menunggu bertahun-tahun untuk mengandung. Apa yang penting ialah konsisten dan jangan putus asa.

4. Adakah anda tidak terlepas waktu subur?

Anda dah makan vitamin yang betul, dengan aturan makan & dos yang betul secara konsisten. Persoalan seterusnya ialah adakah anda tidak terlepas waktu subur? Anda tidak akan mengandung kalau terlepas waktu subur kerana pada waktu inilah ovum dibebaskan untuk proses persenyawaan. Anda boleh membaca tentang cara menentukan waktu subur di sini.

5. Adakah anda mengamalkan tips kesuburan?

Adalah penting untuk anda mengetahui apakah perkara yang menyebabkan ketidaksuburan dan menjejaskan kesuburan. Di samping itu anda perlu mengamalkan doa & amalan supaya mudah mengandung, tips mudah mengandung cara Islam, tips meningkatkan kesuburan suami isteri,  Anda juga boleh mengamalkan petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan di sini. Istimewa untuk pelanggan saya, dengan setiap pembelian set subur Shaklee dari saya, anda akan mendapat Ebook Ekslusif Rahsia Mudah Mengandung secara percuma. Ebook ini bukan untuk dijual.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Jadi, anda dah jawab kelima-lima soalan yang saya senaraikan tadi? Bagaimana jawapan yang anda dapat? Kalau semuanya YA, tahniah! Anda teruskan makan set subur Shaklee dan jangan putus asa. Insya Allah akan ada rezeki anda dalam waktu terdekat. Kalau ada jawapan anda yang TIDAK, sekarang anda dah tahu kenapa anda dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung. Berminat untuk mendapatkan Set Subur Shaklee dengan harga istimewa + konsultasi terbaik + Ebook Rahsia Mudah Mengandung dengan percuma? Hubungi saya sekarang.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Alhamdulillah. Shaklee dah umumkan promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E Buy 6 free 1 . Memang kena sangat pada masanya memandangkan kita dah nak raya & sekarang ni musim orang kawin. Vitamin E Shaklee sememangnya killer product saya. Nak tahu apa kelebihan beli Vitamin E harga promosi & apa yang anda akan dapat?

vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee,

Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Apakah fungsi Vitamin E Shaklee?

Vitamin E Shaklee adalah vitamin perlbagai fungsi. Di antara fungsi utamanya ialah:

1. Kecantikan

Vitamin E mencantikkan kulit anda, menghilangkan parut kerawat, dan memberikan kulit muka yang berseri. Percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee dengan pembelian Set Cantik Shaklee dari saya.

vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee,

2. Kesuburan

Vitamin E merupakan vitamin penting dalam Set Subur Shaklee. Anda akan mendapat percuma Ebook Rahsia Mudah Mengandung dengan pembelian Set Subur Shaklee dari saya.

ebook rahsia mudah mengandung, vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee,

Apakah Kelebihan Kalau Anda Beli Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 ?

Sepanjang Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 , dengan setiap pembelian, anda akan mendapat:

1. Percuma 1 botol Vitamin E berharga RM149.00.

2. Percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup yang berharga RM75 semenanjung, RM85 Sabah Sarawak.

3. Cash bonus pada 14 Julai 2014, yang Shaklee akan masukkan terus ke akaun bank anda. Dua minggu sebelum raya.

4. Percuma Ebook-ebook hasil tulisan saya.

vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee, , shaklee halal, shaklee halal ke tak, shaklee halal certificate, shaklee halal ke, shaklee halal tak, shaklee halal ke tidak, shaklee halal atau haram, shaklee halal ke haram, produk shaklee halal, shaklee halal jakim, sijil halal shaklee, sijil halal produk shaklee, sijil halal shaklee 2012, sijil halal shaklee 2013, sijil halal shaklee 2014, shaklee yahudi, shaklee produk yahudi, shaklee dan yahudi, shaklee hak yahudi, shaklee kkm, shaklee ada kelulusan kkm, shaklee ada kkm, shaklee kelulusan kkm, shaklee berdaftar dengan kkm

vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee, , shaklee halal, shaklee halal ke tak, shaklee halal certificate, shaklee halal ke, shaklee halal tak, shaklee halal ke tidak, shaklee halal atau haram, shaklee halal ke haram, produk shaklee halal, shaklee halal jakim, sijil halal shaklee, sijil halal produk shaklee, sijil halal shaklee 2012, sijil halal shaklee 2013, sijil halal shaklee 2014, shaklee yahudi, shaklee produk yahudi, shaklee dan yahudi, shaklee hak yahudi, shaklee kkm, shaklee ada kelulusan kkm, shaklee ada kkm, shaklee kelulusan kkm, shaklee berdaftar dengan kkmvitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee,vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee,

5. Keahlian Secret Group dimana saya akan memberikan tunjuk ajar cara makan vitamin, panduan produk, dan kalau anda berminat nak berniaga Shaklee, pun ada tunjuk ajar di sana. From zero to hero.

Macam mana nak beli Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 ?

Anda berminat nak dapatkan Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 ? Hubungi saya sekarang!

vitamin e, vit e, vita e, vitamin e shaklee, vit e shaklee, vita e shaklee, fungsi vitamin e, fungsi vitamin e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vit e shaklee, fungsi vita e, fungsi vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kelebihan vita e shaklee, kebaikan vit e shaklee, kebaikan vitamin e shaklee, kebaikan vita e shaklee, promosi shaklee jun 2014, promosi shaklee buy 6 free 2 jun, promosi shaklee buy 6 free 1 vitamin e, set cantik shaklee harga ahli, set subur shaklee harga ahli, ebook shaklee, shaklee harga murah, shaklee ampang, shaklee harga ahli, shaklee harga ahli ampang, promosi shaklee, harga ahli shaklee, shaklee murah, senarai harga ahli shaklee,

Ramai Berjaya Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah…di kalangan pelanggan saya dah ramai  berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee untuk suami isteri.  Sebelum tu, apa kata anda tengok penerangan saya tentang set kesuburan Shaklee dalam video ini . Ramai yang menghubungi saya untuk bertanya tentang set kesuburan yang hot ini. Berikut adalah di antara soalan popular berkenaan set kesuburan shaklee:

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

1. Apakah vitamin dalam set kesuburan Shaklee?

Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada GLA, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea & Zinc. Anda boleh membaca fungsi setiap vitamin di sini. 

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

2. Kenapa ada macam-macam set kesuburan yang berbeza ditawarkan? Kenapa vitamin tak sama?

Setiap pengedar Shaklee menawarkan set yang berbeza disebabkan beberapa faktor:

1. Product knowledge. Tak semua pengedar Shaklee pernah menghadiri kelas product knowledge. Mereka tidak tahu vitamin utama untuk kesuburan. Jaga-jaga, kalau fungsi vitamin pun tak tahu, adakah anda pasti mereka mampu memberikan anda aturan makan yang tepat & konsultasi yang terbaik?

2. Pengedar menawarkan set kesuburan mengikut bajet pelanggan. Kalau bajet anda rendah, anda boleh mengambil set yang paling basic.

3. Kalau saya tersalah ambil vitamin, adakah susah untuk saya mengandung?

Untuk mengandung, persenyawaan perlu berlaku. Faktor utama ialah jangan terlepas waktu subur. Dan semuanya bergantung kepada rezeki masing-masing. Kalau dah tertulis belum rezeki anda, anda tidak akan mengandung. Ya. Kalau anda tersalah ambil vitamin, ia kan mengurangkan peluang anda untuk mengandung kerana set kesuburan shaklee meningkatkan kesuburan anda. Asalkan anda ambil vitamin yang betul, dengan dos & aturan makan yang betul. Alhamdulillah dengan pengambilan vitamn yang betul dengan dos & aturan yang tepat, ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee yang dibeli dari kami.

ebook rahsia mudah mengandung, tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

4. Boleh saya tahu dos & aturan makan set kesuburan yang betul?

Aturan makan & dos yang betul, konsultasi,  keahlian secret group, kiraan waktu subur & Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee adalah ekslusif untuk pelanggan saya SAHAJA. Dengan pembelian set kesuburan Shaklee yang lengkap, saya akan bagia anda percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup + percuma keahlian secret group di facebook. banyak tips, testimoni & perbincangan yang hot kat sana.

5. Selepas berapa lama ambil set ni saya akan mengandung?

Saya tak janji anda komfom mengandung selepas ambil set kesuburan ni. Set ni hanyalah satu ikhtiar. Mengandung atau tidak bergantung kepada rezeki masing-masing. Set ni membantu meningkatkan kesuburan anda supaya mudah mengandung & mengatasi masalah ketidaksuburan. Alhamdulillah dah ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

6. Kena makan suami isteri ke? Kalau suami tak makan takpe?

Seeloknya ambil suami isteri sebab benih datang dari dua orang. Tapi kalau suami taknak makan pun takpe, asalkan anda yakin yang suami takde masalah kesuburan.

7. Kalau suami saya yang bermasalah, macam mana?

Suami boleh ambil set kesuburan untuk lelaki. 

8. Kenapa saya perlu beli set ni dari Cik Puan Nurul? apa kelebihan Cik Puan Nurul berbanding pengedar shaklee yang lain?

Anda WAJIB beli dengan saya. Sebab saya memberikan consultation yang terbaik. Anda akan dapat aturan makan & dos yang betul. Saya bagi percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup (Yang ni dealer lain tak bagi). Saya akan add anda ke secret group. Saya akan bagi anda percuma Ebook. Saya Dan kalau anda nak tahu RAMAI PENGEDAR SHAKLEE DI SELURUH MALAYSIA YANG MINTA CONSULTATION SAYA BERKENAAN KESUBURAN. Kalau pengedar Shaklee pun minta khidmat nasihat saya, kenapa anda taknak pilih saya sebagai penasihat kesuburan anda? ^_^

9. Saya nak order. Macam mana ye? Tak sabar nak ambil set kesuburan yang hebat ni. 

Ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee. Anda pasti teruja kan? Untuk order, anda boleh sms atau whatsapp saya di 012-9025232. Saya akan respons dengan secepat mungkin.

ebook rahsia mudah mengandung, tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Hanya tuhan je yang tahu betapa sedihnya hati bila keguguran. 3 kali saya keguguran jadi saya tahu apa yang anda rasa. Kali ni saya nak share tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan untuk meningkatkan kesuburan dan seterusnya hamil dengan lebih cepat.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Selepas keguguran, anda dinasihatkan untuk  berehat selama 2 minggu sebelum mencuba untuk mengandung semula. Anda akan lebih mudah untuk hamil sekiranya tips dibawah diamalkan bersama set kesuburan Shaklee. Pengambilan ESP Shaklee juga akan membantu menguatkan semula rahim anda.

Tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan ialah:

 1. Kenal pasti tarikh subur.

 Jika haid anda teratur, adalah mudah untuk mengetahui tarikh subur. Setiap pertengahan bulan telur akan dikeluarkan oleh ovari dan inilah waktu paling subur anda. Sekiranya anda bersama suami pada waktu ini, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi dan berlakulah kehamilan. Oleh itu, pastikan anda tidak terlepas wkatu subur setiap bulan.

 2. Jalani pemeriksaan.

Pastikan anda bebas dari sebarang masalah seperti cyst, endometriosis atau fibroid yang merupakan penyakit yang kerap dikaitkan dengan kesukaran untuk hamil. Jika anda mengesan penyakit ini pada peringkat awal, Insya Allah rawatan dapat membantu anda untuk hamil.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,
Dapatkan EBook ini secara percuma dengan pembelian set kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

 3. Dapatkan berat badan yang ideal.

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masaalah kepada kesuburan anda. Kawal berat badan dan cuba kira BMI (Body Mass Index) anda. BMI diantara 20-24 menunjukkan berat optimal. Anda boleh mengetahui cara mengira BMI di sini.

4. Hubungan seks yang kerap & posisi yang tertentu.

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari hari subur, berhubunganlah setiap hari. Nak tahu posisi terbaik untuk  mudah hamil? Saya ada share hot tips ni di secret group kami.

5. Tingkatkan kesuburan suami.

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, eloklah anda boleh berbincang dengan doktor. Ia mungkin sebab anda lambat hamil.

6. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee mempunyai nutrient lengkap yang diperlukan oleh pasangan yang sedang mencuba untuk hamil.

8. Bersenam secara rutin .

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

9. Mengambil makanan yang seimbang.

Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Berita baiknya, dengan hanya mengawal diet, kebanyakan wanita PCOS dapat menteraturkan haid mereka kembali seterusnya berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan makanan segera.

Amalkan memakan lelemak monounsaturated dan kurangkan lemak transfat (yang terdapat pada makanan yang segera)

 11. Lebihkan protin dari sayuran seperti produk soya dan kurangkan makan daging.

Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting untuk meningkatkan kesuburan anda. ESP Shaklee adalah alternatif terbaik sekiranya anda tidak minum susu atau mengambil produk tenusu yang lain.

 12. Makanan makanan yang berfiber tinggi seperti seperti sayuran dan whole grains seperti oats.

 13. Kurangkan gula dan sebarang karbohidrat termasuk nasi, mee, bihun dan sebagainya.

14. Berurut

Berurut juga boleh membantu anda cepat hamil. Bidan yang berpengalaman dapat mengesan sekiranya ada masalah dengan peranakan anda seperti rahim jatuh. Kebiasannya bidan dapat membetulkan masalah tersebut dengan urutan.

 15. Kurangkan tekanan.

Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walau bagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan. Cuba buat aktiviti-aktivit ringan yang boleh mengurangkan tekanan anda seperti:

  • Memasak
  • Bersenam
  • Mendengar muzik
  • Membaca dan mendengar audiobooks
  • Manjakan diri anda dengan spa dan rawatan diri
  • Habiskan masa dengan kawan dan keluarga
  • Beromantik dengan suami

16.  Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras.

Merokok, mengunakan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan limitkan minuman kopi kepada 2 cawan sehari.

Jika anda keguguran, jangan bersedih. Anda masih berpeluang untuk mengandung & melahirkan seperti pasangan yang lain. Amalkan tips mengandung selepas keguguran yang saya kongsikan tadi. Berminat untuk mendapatkan set subur Shaklee? Hubungi saya sekarang.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Anda kurang subur? Dah bertahun-tahun cuba untuk hamil tapi masih belum berjaya? Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pelanggan saya  mengandung. Walau bagaimana pun, anda perlu mengetahui punca-punca tetidaksuburan dan kesukaran untuk hamil supaya kita dapat mengatasi masalah tersebut bersama-sama.
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Wanita
 
 
 
✔ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi
 
✔ Menghidap PCOS
 
 
✔ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
 
✔ Menopous sebelum waktunya
 
✔ Masalah tiroid
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini sangat berguna untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Lelaki
 
✔ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
 
✔ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
 
✔ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
 
✔ Menghidap hernia atau angin pasang
 
✔ Gangguan hormon
 
✔ Salur sperma tersumbat
 
 
Air mani yang terlalu sedikit atau langsung tiada
 
Penyebab-penyebab dari faktor luaran
 
✔ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
 
✔ Stress dan tekanan
 
✔ Pemakanan yang tidak sihat
 
✔ Kekurangan zat
 
✔ Merokok atau meminum alkohol
 
✔ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
 
✔ Terdedah kepada pencemaran
 
✔ Terlalu kurus atau terlalu gemuk
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini ekslusif untuk pelanggan saya.
Mengetahui punca-punca ketidaksuburan dan kesukaran untuk hamil adalah sangat penting bagi pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Jika anda atau pasangan mempunyai satu atau lebih daripada masalah yang diatas, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,

Penentuan Jantina Bayi

Bila kita disahkan mengandung, perkara pertama yang akan bermain difikiran ialah ” anak lelaki atau anak perempuan?” Malahan kalau kita berjumpa kawan-kawan atau sanak saudara, soalan yang sama akan ditanya. Tiap kali buat ultrasound mengharap je boleh tengok ada bebird ke tak. Kali ni saya nak bercerita tentang bagaimana jantina anak ditentukan semasa didalam kandungan. Adakah penentuan jantina bayi dipengaruhi benih bapa atau pun ibu?

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

 Penentuan Jantina Bayi

Dalam Surah An-Najm ayat 45-46, Allah menjelaskan, “Dialah yang menciptakan kamu berpasang-pasangan, lelaki dan perempuan, daripada NUTHFAH, apabila dipancarkan.” Nuthfah, mengikut tafsiran yang sahih bermaksud air mani yang sedikit.  Ini kerana hanya setitis air mani diperlukan untuk proses persenyawaan & hanya seekor sperma diperlukan untuk mensenyawakan ovum.

Di dalam kamus Hans Wehr A Dictionary of Modern Written Arabic, perkataan nuthfah diterjemahkan sebagai dropsperm iaitu setitik atau sperma. Ayat ini dengan jelas menunjukkan bahawa dalam proses kejadian manusia, penentuan jantina seorang bayi ditentukan oleh nuthfah iaitu benih lelaki yang terdapat dalam air mani.

Kenyataan bahawa penentuan jantina bayi bergantung kepada benih lelaki adalah selari dengan penemuan sains. Kajian mendapati bahawa rupa bentuk seseorang bayi secara terperinci ditentukan oleh 46 kromosom dan daripada 46 kromosom ini dua daripadanya adalah kromosom seks.

Kromosom seks inilah yang menentukan sama ada bayi anda lelaki atau perempuan. Benih lelaki iaitu sperma mempunyai kromosom seks ‘XY’ dan benih wanita iaitu ovum, mengandungi kromosom seks ‘XX’. Semasa proses persenyawaan berlaku, kromosom seks lelaki berpisah menjadi X dan Y dan kromosom seks wanita berpisah menjadi X dan X.

Sekiranya kromosom X lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi perempuan. Sebaliknya, apabila kromosom Y lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi lelaki.

Jadi benarlah kenyataan Allah yang mengatakan penentuan jantina bayi ditentukan oleh nuthfah atau sperma lelaki. Firman Allah Ta’ala yang bermaksud: “Sesungguhnya Kami telah aturkan cara mencipta manusia bermulanya dari air mani yang bercampur (dari pati benih lelaki dan perempuan), serta Kami tetap mengujinya (dengan kewajipan-kewajipan); oleh itu maka Kami jadikan dia berkeadaan mendengar dan melihat.(Surah Al-Insaan 76:2)

Jadi memang jelas bahawa jantina bayi ditentukan oleh sperma suami anda. Oleh itu, jika anda ingin mengandung, pastikan sperma suami anda berada dalam keadaan yang sihat, cergas  aktif. Hadiahkan Set Suami Gagah kepada suami anda supaya peluang anda untuk hamil akan meningkat. Lagi bagus kalau isteri pun ambil set kesuburan Shaklee. Berminat untuk order? Hubungi saya sekarang.

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

Wanita PCOS Boleh Mengandung Atau Tidak

Kali ni saya nak bercerita tentang punca, simptom, diagnosa & rawatan untuk PCOS.  Ramai wanita yang mengidap PCOS bertanya kepada saya, sama ada wanita PCOS boleh mengandung atau tidak?  Jawapan saya, PCOS menyebabkan anda sukar untuk hamil namun YA! Anda masih berpeluang untuk hamil.

pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

WANITA PCOS BOLEH MENGANDUNG ATAU TIDAK?

PCOS bermaksud POLYCISTIC OVARIAN SYNDROM. Dalam bahasa mudahnya, PCOS ialah masalah reproduksi yang terjadi disebabkan oleh ketidakstabilan hormon yang mengakibatkan pesakit mengalami kitaran haid yang tidak menentu. PCOS disebabkan oleh masalah ketidakstabilan hormon, jadi anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan hormon  dan Set Kesuburan Shaklee untuk meningkatkan kesuburan anda.

Jika kitaran haid anda tak menentu, atau darah haid anda keluar lebih daripada 2 minggu, jangan berlengah. Cepat-cepat berjumpa doktor untuk memastikan sama ada anda mengidap PCOS atau tidak. Kajian menunjukkan 90% daripada wanita yang mengalami kitaran haid tidak teratur adalah pesakit PCOS. Malahan 30% daripada wanita yang langsung tidak pernah didatangi haid mempunyai masalah PCOS.

PUNCA & SIMPTOM  PCOS

Setakat ini, masih belum diketahui apakah punca utama PCOS berlaku. Di antara simptom PCOS ialah:

  • Haid yang tidak teratur
  • Tidak pernah didatangi haid
  • Hormon androgen yang tinggi (hormon lelaki yang menyebabkan bulu berlebihan tumbuh pada badan)
  • Polycystic ovari ( cyst dalam ovari)
  • Jerawat
  • Masalah keguguran rambut
  • Berat badan berlebihan
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,
Rahim wanita PCOS
 
DIAGNOSA PCOS
Bagaimana cara untuk mendiagnos bagi mengenal pasti sama ada anda mengidap PCOS atau tidak? Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan cara:
  • Menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
  • Ujian tahap hormon testosterone dalam badan
  • Ujian ultrasound
  • Mengapa wanita PCOS mempunyai risiko untuk sukar hamil:
  • PCOS menganggu ovulasi
  • Kegemukan
  • Kolesterol yang tinggi
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Kanser rahim
RAWATAN PCOS
Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Wanita PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil menstabilkan hormon seperti GLA Complex  dan Set Kesuburan Shaklee untuk hamil. Jadi, jika anda mempunyai masalah haid tidak menentu, darah haid yang banyak & masalah berat badan, sila berjumpa doktor dengan kadar segara kerana ia boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil.
 
Anda sudah tahu jawapan kepada persoalan adakah wanita PCOS boleh mengandung atau tidak.  Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar untuk anda mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultasion istimewa.
 
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...