Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Bila kita berniat untuk kurus, biasanya kita akan lakukan 2 perkara berikut: berdiet & beli set kurus. Bersungguh-sungguh kita cari info berdiet & survey produk kurus mana yang terbaik dipasaran. Set kurus Shaklee semestinya pilihan nombor satu sebab dijamin berkesan. Langkah seterusnya ialah mengetahui cara makan set kurus Shaklee.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Selalunya bila doktor bagi kita ubat, aturan makan akan diberikan supaya kita ambil dengan cara makan yang terbaik agar mendapat kesan optimum dari ubat yang  dimakan. Begitu juga dengan vitamin Shaklee. Kalau nak kesan yang terbaik, WAJIB amalkan cara makan set kurus Shaklee yang betul.

Sebelum saya ceritakan cara makan set kurus Shaklee, apa kata kita berkenalan dengan set kurus yang menjadi kegilaan ramai ini. Set kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu bakar, buang dan bina. 

Bakar bermaksud kita bakar lemak yang ada didalam badan. Untuk membakar lemak, anda boleh ambil Lecithin atau pun Omegaguard.

Buang bermaksud buang lemak yang dah dibakar tadi. Kita keluarkan lemak tersebut dari badan dengan cara nyahtoksin atau pun detoks. Alfalfa dan Herblax berfungsi untuk membuang lemak dari badan.

Bina bermaksud kita bina otot agar bila kita kurus, takde kulit menggeleber di badan kita. Membina otot juga sangat penting dalam proses untuk kurus kerana kebiasannya, proses pertama untuk kurus ialah dengan membina otot untuk mendapat inch loss. ESP dan Cinch Shake berfungsi untuk membina otot & memberikan tenaga.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Vitamin yang mana perlu diambil untuk kurus? 

Terpulang kepada bajet dan berapa cepat anda mahu kurus?

1. Kalau bajet anda sedikit & anda tidak tergesa-gesa untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Bajet yang terdiri daripada Lecithin & Alfalfa. Tetapi saya ingatkan anda, jika anda cuma mengambil 2 vitamin ini, anda perlu bersabar untuk mendapatkan kesan yang diingini. Yang penting anda konsisten dan bersabar. Insya Allah, selepas 6 bulan anda akan melihat kesannya.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

2. Kalau anda ada sedikit bajet & tak sabar untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Basic yang terdiri daripada ESP, Alfalfa & Lecithin.  Berapa lama boleh dapat lihat kesan? Terpulang kepada disiplin anda dalam menjaga makan dan bersenam. Kalau anda disiplin, selepas sebulan dah nampak kesan.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

3. Kalau anda sanggup melabur untuk kurus & nak sangat kurus dalam masa yang terdekat, saya cadangkan anda ambil set kurus premium atau juga dikenali sebagai Set Inch Loss yang terdiri daripada  ESP, Alfalfa, Lecithin, Omegaguard dan Cinch Shake. Berapa lama boleh nampak kesan? Insya Allah kalau anda disiplin, kesan boleh dilihat seawal 2 minggu!

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Saya cadangkan anda ambil Herblax bersama set-set yang saya nyatakan di atas.

Apa yang anda akan dapat dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya?

Dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya, anda akan mendapat percuma:

1. Consultation

2. Aturan makan yang betul

3. Ebook Rahsia Kurus Sebelum Raya ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

4. Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

5. Ebook Inch Loss In 2 Weeks With Shaklee ( Terhad kepada mereka yang membeli Set Inch Loss sahaja )

6. Keahlian secret group di Facebook.

Apakah cara makan set kurus Shaklee yang terbaik supaya cepat kurus?

Saya kongsikan secara basic, aturan makan set  kurus Shaklee untuk panduan anda. Cara makan yang lebih spesifik adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Semoga info yang saya kongsikan kali ini bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan cara makan set kurus Shaklee yang details dan konsultasi terbaik dari saya? Hubungi saya sekarang!

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung

Di antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya ialah apakah tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung. Memang ramai yang teruja selepas melihat testimoni pelanggan saya yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Kali ni saya nak berkongsi tips yang boleh anda amalkan bagi meningkatkan tahap kesuburan anda.

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Apakah Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung?

1. Kawal berat badan

Berat badan yang berlebihan atau kurang sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Dapatkan berat badan unggul. Sekiranya anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda boleh mengambil B Complex & MealShake Shaklee. Sekiranya berat anda berlebihan, anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee. 

2. Kawal pengambilan makanan yang tinggi gula & karbohidrat

Makanan yang tinggi gula & karbohidrat, terutamanya junk food akan menyebabkan benih yang anda hasilkan tidak berkualiti. Amalkan pemakanan yang seimbang & cara hidup yang sihat, Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Window shopping pun dikira sebagai senaman. Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung ni?

3. Minum Teh Hijau

Teh hijau kaya dengan Catechins yang membantu meningkatkan kesuburan anda.

4. Jangan menggunakan pencuci atau pewangi vagina

Penggunaan pencuci atau pewangi vagina akan menukar PH bahagian tersebut. PH yang tidak sesuai akan membunuh sperma sekali gus mengurangkan peluang anda untuk mengandung. Membasuh bahagian intim dengan air sahaja adalah mencukupi. Seminggu sekali anda boleh mengamalkan petua ini:

Rebus beberapa helai daun sirih & manjakani. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian intim anda. Anda juga boleh mencuci bahagian tersebut dengan air rebusan ini selepas haid anda berhenti. Tujuannya ialah untuk menyegarkan semula bahagian tersebut.

5. Elakkan mandi atau berendam dalam air panas

Ingatkan suami anda supaya jangan mandi dengan air yang terlalu panas kerana ia akan mengganggu kualiti sperma.

6. Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Shaklee yang menjadi kegilaan ramai sudah terbukti berkesan. Ia telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Tapi AWAS!!!! Pastikan anda makan dengan aturan yang betul kerana jika salah aturan & dos, ia mungkin membawa kesan buruk kepada kesihatan anda.

Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung yang saya share ni? Insya Allah Set Kesuburan Shaklee juga membantu mengingkatkan kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Punca, Tanda Dan Rawatan Telur Tak Matang

Salah satu punca susah untuk mengandung ialah telur tidak matang di mana ovum yang dihasilkan tidak membesar atau tidak menetas. Ia juga berkaitan dengan bilangan telur yang tidak seimbang. Sesetengah wanita menghasilkan telur setiap bulan tetapi telur yang dihasilkan tidak berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan yang mengakibatkan kesukaran untuk mengandung. Nak tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang?

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Apakah yang dimaksudkan dengan telur yang matang?

Telur yang matang ialah telur yang bersaiz 12 mm-25 mm. Anda mempunyai masalah telur tidak matang sekiranya saiz telur anda kurang dari saiz tersebut. Telur anda juga tidak berkualiti sekiranya bersaiz lebih besar daripada 25mm.

Apakah Punca Telur Tak Matang?

Di antara punca masalah  telur tidak matang ialah:

1. Gangguan hormon

Hormon yang tidak seimbang merupakan punca utama telur tidak membesar & terencat.  Hormon yang dimaksudkan ialah hormon estrogen & progesteron. Anda boleh membaca di sini untuk mengetahui bagaimana hormon yang seimbang adalah penting untuk kesuburan & penghasilan telur yang matang & berkualiti.

2. Ovarian Cyst

Sekiranya anda mempunyai masalah Cyst, ia akan menyebabkan masalah ketidakseimbangan hormon, sekali gus menyebabkan telur tidak matang. Wanita cyst biasanya mempunyai telur yang terkumpul di dalam ovari mereka & ia dapat dikesan semasa ujian ultrasound dilakukan. Sekiranya anda wanita cyst, jangan tunggu lagi. Dapatkan Set Cyst Shaklee sekarang untuk memastikan badan anda menghasilkan telur yang berkualiti supaya peluang anda untuk mengandung akan meningkat seperti wanita normal yang lain.

3. Masalah berat badan

Berat badan berlebihan atau berkurangan juga boleh menyebabkan telur anda tidak matang, akibat ketidakseimbangan hormon. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul. Anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee sekiranya anda mempunyai masalah berat badan berlebihan.

4. Penyakit Tiroid

Hyper tiroid & Hypo Tiroid boleh menjadi punca masalah telur tak matang. Jika anda disahkan mengidap salah satu daripada penyakit tersebut, sila dapatkan rawatan dengan segera.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

5. Hormon prolaktin yang tinggi

Hormon Prolaktin dihasilkan oleh ibu yang menyusukan anak. Namun ada juga wanita yang tidak menyusukan ank tapi mempunyai hormon Prolaktin yang tinggi. Kehadiran hormon ini akan menyebabkan badan menghasilkan telur yang tidak berkualiti. GLA Complex adalah kawan baik yang akan membantu menstabilkan hormon anda.

Apakah Tanda Telur Tidak Matang?

Di antara tanda anda mempunyai masalah telur tidak matang ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda akan didatangi haid 2 atau 3 bulan sekali. Oleh itu, adalah sangat penting untuk anda mengetahui punca, tanda & rawatan telur tak matang supaya anda boleh mendapatkan rawatan sebelum terlambat.

Apakah rawatan untuk masalah telur tidak matang?

Rawatan untuk masalah ini ialah dengan mengambil Set Kesuburan Shaklee. Set ini terdiri daripada GLA Complex yang berfungsi untuk menstabilkan hormon & dalam masa yang sama membantu meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang telah berjaya mengandung dengan set ini di sini.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Ok… sekarang anda dah tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang. Sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang, hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee anda. Hari ini!

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Makanan Pembakar Lemak Untuk Kurus Secara Semulajadi

Pembakaran lemak adalah perkara penting untuk kurus. Sebab tu salah satu elemen dalam Set Kurus Shaklee ialah Lecithin atau Omegaguard untuk membakar lemak. Tahukah anda sesetengah makanan boleh membantu kita membakar lemak tanpa perlu bersenam? Sangat mudah. Kita cuma perlu makan makanan tersebut & ia akan membakar lemak dalam badan kita tanpa kita sedari. Apakah makanan pembakar lemak untuk kurus secara semulajadi?
 makanan bakar lemak, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kuruskan lengan, tips kuruskan pipi, tips kurus dengan shaklee, tips kurus dengan sihat, tips kurus dengan sihat & cepat, tips kurus dengan cepat & mudah, tips kurus dengan cepat & sihat, tips kurus dengan cepat & sehat, cara kuruskan badan, cara kuruskan lengan, cara kuruskan peha, cara kurus dengan mudah, cara kurus dengan cepat, cara kurus berkesan,  cara kurus dengan shaklee, cara kurus dengan cepat, petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, petua kurus selepas bersalin, petua kurus badan, petua kurus selepas seminggu, petua kurus tradisional, petua kurus dalam seminggu, cara cepat menurunkan berat badan, petua cepat kurus, petua kurus badan seelpas bersalin, petua nenek kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, tips cepat kurus, makanan bakar kalori, makanan bakar lemak di perut, nak kurus, nak kurus dengan cepat, nak kurus dengan shaklee,nak kuruskan muka, petua nak kurus, bagaimana nak kurus, cara nak kempiskan perut, cara nak kurus, macam mana nak kurus cepat, gemuk nak kurus, macam mana nak kurus dengan cepat, petua nak kurus cepat, bakar lemak, bakar kalori, bakar lemak di perut, bakar lemak dengan cepat, bakar lemak di peha, bakar lemak di perut, bakar lemak di paha, bakar lemak di bulan puasa, bakar lemak di rumah,
Makanan Pembakar Lemak Untuk Kurus Secara Semulajadi
1) Bawang merah 
Bawang mengandungi anti bakteria dan mineral seperti sulfur yang membantu untuk membakar lemak. Selain itu, bawang juga berfungsi untuk melancarkan sistem penghadaman dan juga meningkatkan metabolisme tubuh seseorang. Jadi waktu memasak, masukkan bawang banyak-banyak ok!
2) Tomato
Tomato mengandungi vitamin A, B6, C dan K yang sangat baik untuk membakar lemak. Selain itu, kandungan kalori yang rendah juga menyebabkan tomato sering menjadi makanan pilihan untuk pengamal diet. Boleh minum jus tomato setiap pagi atau masukkan tomato ke dalam masakan harian. Rasanya pun sedap.
makanan bakar lemak, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kuruskan lengan, tips kuruskan pipi, tips kurus dengan shaklee, tips kurus dengan sihat, tips kurus dengan sihat & cepat, tips kurus dengan cepat & mudah, tips kurus dengan cepat & sihat, tips kurus dengan cepat & sehat, cara kuruskan badan, cara kuruskan lengan, cara kuruskan peha, cara kurus dengan mudah, cara kurus dengan cepat, cara kurus berkesan,  cara kurus dengan shaklee, cara kurus dengan cepat, petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, petua kurus selepas bersalin, petua kurus badan, petua kurus selepas seminggu, petua kurus tradisional, petua kurus dalam seminggu, cara cepat menurunkan berat badan, petua cepat kurus, petua kurus badan seelpas bersalin, petua nenek kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, tips cepat kurus, makanan bakar kalori, makanan bakar lemak di perut, nak kurus, nak kurus dengan cepat, nak kurus dengan shaklee,nak kuruskan muka, petua nak kurus, bagaimana nak kurus, cara nak kempiskan perut, cara nak kurus, macam mana nak kurus cepat, gemuk nak kurus, macam mana nak kurus dengan cepat, petua nak kurus cepat, bakar lemak, bakar kalori, bakar lemak di perut, bakar lemak dengan cepat, bakar lemak di peha, bakar lemak di perut, bakar lemak di paha, bakar lemak di bulan puasa, bakar lemak di rumah,
 
3) Putih telur
Makanan pembakar lemak untuk kurus secara semulajadi yang berikutnya ialah putih telur. Putih telur merupakan  sumber protein baik. Protein yang ada di dalam putih telur membantu proses membakar lemak. Tapi bukan kuning telur kerana kuning telur jaya dengan kolesterol. Tak sesuai untuk orang yang ingin kurus.
makanan bakar lemak, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kuruskan lengan, tips kuruskan pipi, tips kurus dengan shaklee, tips kurus dengan sihat, tips kurus dengan sihat & cepat, tips kurus dengan cepat & mudah, tips kurus dengan cepat & sihat, tips kurus dengan cepat & sehat, cara kuruskan badan, cara kuruskan lengan, cara kuruskan peha, cara kurus dengan mudah, cara kurus dengan cepat, cara kurus berkesan,  cara kurus dengan shaklee, cara kurus dengan cepat, petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, petua kurus selepas bersalin, petua kurus badan, petua kurus selepas seminggu, petua kurus tradisional, petua kurus dalam seminggu, cara cepat menurunkan berat badan, petua cepat kurus, petua kurus badan seelpas bersalin, petua nenek kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, tips cepat kurus, makanan bakar kalori, makanan bakar lemak di perut, nak kurus, nak kurus dengan cepat, nak kurus dengan shaklee,nak kuruskan muka, petua nak kurus, bagaimana nak kurus, cara nak kempiskan perut, cara nak kurus, macam mana nak kurus cepat, gemuk nak kurus, macam mana nak kurus dengan cepat, petua nak kurus cepat, bakar lemak, bakar kalori, bakar lemak di perut, bakar lemak dengan cepat, bakar lemak di peha, bakar lemak di perut, bakar lemak di paha, bakar lemak di bulan puasa, bakar lemak di rumah,
 
4) Cili
Cili mengandungi vitamin A, C, serat, kalsium dan fosforus yang dapat membantu untuk meningkatkan lagi metabolisma badan dan secara tidak langsung ia akan turut membakar lemak dengan cepat.
makanan bakar lemak, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kuruskan lengan, tips kuruskan pipi, tips kurus dengan shaklee, tips kurus dengan sihat, tips kurus dengan sihat & cepat, tips kurus dengan cepat & mudah, tips kurus dengan cepat & sihat, tips kurus dengan cepat & sehat, cara kuruskan badan, cara kuruskan lengan, cara kuruskan peha, cara kurus dengan mudah, cara kurus dengan cepat, cara kurus berkesan,  cara kurus dengan shaklee, cara kurus dengan cepat, petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, petua kurus selepas bersalin, petua kurus badan, petua kurus selepas seminggu, petua kurus tradisional, petua kurus dalam seminggu, cara cepat menurunkan berat badan, petua cepat kurus, petua kurus badan seelpas bersalin, petua nenek kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, tips cepat kurus, makanan bakar kalori, makanan bakar lemak di perut, nak kurus, nak kurus dengan cepat, nak kurus dengan shaklee,nak kuruskan muka, petua nak kurus, bagaimana nak kurus, cara nak kempiskan perut, cara nak kurus, macam mana nak kurus cepat, gemuk nak kurus, macam mana nak kurus dengan cepat, petua nak kurus cepat, bakar lemak, bakar kalori, bakar lemak di perut, bakar lemak dengan cepat, bakar lemak di peha, bakar lemak di perut, bakar lemak di paha, bakar lemak di bulan puasa, bakar lemak di rumah,
 
5) Anggur
Anggur bukan sahaja sumber vitamin C, tetapi ia juga kaya dengan peptin yang dapat membantu untuk menurunkan tahap kolesterol seseorang. Jadi makanlah anggur banyak-banyak sebab ia adalah makanan pembakar lemak untuk kurus secara semulajadi. Sedap pun sedap.
 
6) Lobak merah
Makanan pembakar lemak secara semulajadi untuk kurus  ini mengandungi karotina yang merupakan sejenis vitamin A untuk membantu melancarkan sistem penghadaman dan membakar sisa lemak. Anda juga boleh minum jus lobak setiap hari.
 
7) Timun
Timun bukan sahaja  makanan untuk membakar lemak, tetapi ia juga baik untuk buah pinggang kerana ia membantu untuk membersihkan asid urik.
 
Jadi jika anda ingin kurus, amalkan memakan 7 makanan pembakar lemak untuk kurus secara semulajadi yang saya senaraikan di atas. Kalau nak lagi cepat kurus, anda boleh ambil set kurus Shaklee dan amalkan tips senaman mudah untuk kurus ini. Anda juga boleh amalkan petus untuk kurus yang saya kongsikan di sini.  Hubungi saya untuk mendapatkan set kurus Shaklee dengan konsultasi istimewa.
makanan bakar lemak, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kuruskan lengan, tips kuruskan pipi, tips kurus dengan shaklee, tips kurus dengan sihat, tips kurus dengan sihat & cepat, tips kurus dengan cepat & mudah, tips kurus dengan cepat & sihat, tips kurus dengan cepat & sehat, cara kuruskan badan, cara kuruskan lengan, cara kuruskan peha, cara kurus dengan mudah, cara kurus dengan cepat, cara kurus berkesan,  cara kurus dengan shaklee, cara kurus dengan cepat, petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, petua kurus selepas bersalin, petua kurus badan, petua kurus selepas seminggu, petua kurus tradisional, petua kurus dalam seminggu, cara cepat menurunkan berat badan, petua cepat kurus, petua kurus badan seelpas bersalin, petua nenek kuruskan badan, petua kuruskan badan dengan cepat, tips cepat kurus, makanan bakar kalori, makanan bakar lemak di perut, nak kurus, nak kurus dengan cepat, nak kurus dengan shaklee,nak kuruskan muka, petua nak kurus, bagaimana nak kurus, cara nak kempiskan perut, cara nak kurus, macam mana nak kurus cepat, gemuk nak kurus, macam mana nak kurus dengan cepat, petua nak kurus cepat, bakar lemak, bakar kalori, bakar lemak di perut, bakar lemak dengan cepat, bakar lemak di peha, bakar lemak di perut, bakar lemak di paha, bakar lemak di bulan puasa, bakar lemak di rumah,

Senaman Untuk Kuruskan Badan Yang Boleh Dibuat Di Pejabat Dan Rumah

Senaman bukan sahaja menyihatkan badan tetapi juga membantu anda untuk kurus. Berikut adalah senaman untuk kuruskan badan yang boleh dibuat di pejabat dan rumah setiap hari. Boleh anda lakukan sambil melakukan tugasan seharian. Menarik kan!

Senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus dalam masa seminggu, senaman untuk kurus lengan, senaman untuk kurus badan, senaman untuk kurus perut, senaman untuk kurus dalam sebulan, senaman untuk kurus dalam masa sebulan, senaman berkesan untuk kuruskan badan, senaman berkesan untuk kurus, senaman paling berkesan untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kuruskan badan, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk mudah kurus, senaman mudah untuk kuruskan badan, senaman yang mudah untuk kurus, senaman paling mudah untuk kuruskan badan, senaman paling mudah untuk kurus, senaman yang betul untuk kurus, senaman yang bagus untuk kurus, senaman yang mudah untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kurus, senaman yang sesuai untuk kurus, senaman yang baik untuk kurus, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus cepat, senaman untuk kuruskan peha, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman, tips senaman di rumah, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman kuruskan badan, tips senaman kempiskan perut, tipssenaman yang betul, tips senaman mengecilkan punggung, tips senaman perut,  senaman mudah di rumah, senaman mudah kempiskan perut,

Senaman Untuk Kuruskan badan Yang Boleh Dibuat Di Pejabat Dan Rumah

 Di antara senaman mudah untuk kurus yang boleh anda lakukan setiap hari ialah:

[✔] Apabila anda bangun tidur, luruskan kaki dan duduk perlahan-lahan tanpa menggunakan tangan. Lunjurkan badan ke depan sehingga bahagian belakang dan betis terasa tegang. Kemudian baring semula perlahan-lahan. Ulang sehingga 3-4 kali.

[✔] Semasa anda memberus gigi, cuba berdiri dengan sebelah kaki. Tukar kaki kiri dan kanan.

[✔] Jika anda memandu, semasa kereta berhenti, genggam stereng kereta dengan kuat selama 10 saat. Ulang 10-15 kali.

[✔] Di meja pejabat, buat duduk cangkung. Caranya ialah duduk tapi berhenti separuh, kemudian bangun semula perlahan-lahan tanpa menggunakan tangan. Ulang 15-20 kali.

[✔] Semasa membeli-belah, bawa sedikit beban dalam beg tangan anda contohnya 2 beg gula.

[✔] Semasa mengisi petrol kereta, berjingkit ke atas dan ke bawah dengan tumit kaki. Buat sehingga selesai mengisi petrol.

[✔] Sambil anda beratur semasa menunggu teksi atau bas, genggam tangan anda di belakang, rapatkan bahu sambil membuka dada dan mengambil nafas. Tahan nafas 10-20 saat dan hembus perlahan-lahan.

[✔]  Selepas makan malam dan duduk di kerusi, luruskan kaki ke hadapan dan bengkokkan ke atas dan ke bawah. Semasa kaki di atas, tahan selama 5 saat.\

[✔] Semasa anda menonton tv, buat senaman ringan seperti tekan tubi (push up) semasa iklan disiarkan. Purata tempoh iklan ialah 7-8 minit, buat tekan tubi setiap kali iklan dan anda akan mudah mencapai 100-150 ulangan.

Senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus dalam masa seminggu, senaman untuk kurus lengan, senaman untuk kurus badan, senaman untuk kurus perut, senaman untuk kurus dalam sebulan, senaman untuk kurus dalam masa sebulan, senaman berkesan untuk kuruskan badan, senaman berkesan untuk kurus, senaman paling berkesan untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kuruskan badan, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk mudah kurus, senaman mudah untuk kuruskan badan, senaman yang mudah untuk kurus, senaman paling mudah untuk kuruskan badan, senaman paling mudah untuk kurus, senaman yang betul untuk kurus, senaman yang bagus untuk kurus, senaman yang mudah untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kurus, senaman yang sesuai untuk kurus, senaman yang baik untuk kurus, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus cepat, senaman untuk kuruskan peha, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman, tips senaman di rumah, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman kuruskan badan, tips senaman kempiskan perut, tipssenaman yang betul, tips senaman mengecilkan punggung, tips senaman perut,  senaman mudah di rumah, senaman mudah kempiskan perut,

 [✔]  Sebelum tidur, duduk ditepi katil dengan kaki rapat. Genggam tangan anda dan luruskan tangan anda ke atas dan luruskan badan sambil mengambil nafas sedalam-dalamnya. Tahan 10-20 saat dan lepaskan nafas perlahan-lahan. Anda akan berasa rileks serta merta.

Anda akan lebih cepat kurus jika mengamalkan pemakanan yang membantu membakar lemak, tips cepat kurus yang saya kongsikan di sini, dan mengambil Set Kurus Shaklee yang membantu anda kurus secara sihat. Set Kurus Shaklee bukan sahaja membantu anda membakar lemak dengan cepat, malah ia juga membantu membuang lemak dari badan dan membina otot supaya takde bahagian badan anda yang menggeleber bila dah kurus.

Anda boleh amalkan senaman untuk kuruskan badan yang boleh dibuat di pejabat dan rumah di atas setiap hari. Nampak macam senaman remeh yang tak memberi sebarang kesan tapi percayalah, ia akan membantu anda untuk kurus. Nak lagi cepat kurus? Jom order Set Kurus Shaklee anda hari ini. Hubungi saya sekarang!

Senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus dalam masa seminggu, senaman untuk kurus lengan, senaman untuk kurus badan, senaman untuk kurus perut, senaman untuk kurus dalam sebulan, senaman untuk kurus dalam masa sebulan, senaman berkesan untuk kuruskan badan, senaman berkesan untuk kurus, senaman paling berkesan untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kuruskan badan, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk mudah kurus, senaman mudah untuk kuruskan badan, senaman yang mudah untuk kurus, senaman paling mudah untuk kuruskan badan, senaman paling mudah untuk kurus, senaman yang betul untuk kurus, senaman yang bagus untuk kurus, senaman yang mudah untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kurus, senaman yang sesuai untuk kurus, senaman yang baik untuk kurus, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus cepat, senaman untuk kuruskan peha, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman, tips senaman di rumah, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman kuruskan badan, tips senaman kempiskan perut, tipssenaman yang betul, tips senaman mengecilkan punggung, tips senaman perut,  senaman mudah di rumah, senaman mudah kempiskan perut,

Apakah Jenis Senaman Terbaik Untuk Kurus

Senaman baik untuk kesihatan, tak kira  sama ada senaman kardiovaskular atau senaman otot. Anda boleh membaca tips senaman mudah di sini.  Namun, apabila bercakap tentang tip kurus atau tip mengurangkan berat badan, senaman manakah yang lebih berkesan? Senaman kardiovaskular atau senaman otot? Atau adakah kedua duanya sama sahaja? Jom kita ketahui apakah jenis senaman  terbaik untuk kurus.
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
Apakah Jenis Senaman Yang Terbaik Untuk Kurus
Sebelum saya terangkan lebih lanjut mengenai keberkesanan kedua-dua senaman tersebut, terlebih dahulu saya nak terangkan apa itu senaman kardiovaskular dan apakah pula senaman otot. 
Senaman kardiovaskular (atau ringkasnya kardio) 
Adalah senaman yang melibatkan peningkatan kadar denyutan jantung. Antara aktiviti yang tergolong dalam kategori ini adalah berlari, berenang, bermain bola sepak, berbasikal dan sebagainya.
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
Senaman otot 
Adalah senaman yang melibatkan daya tahan otot seperti mengangkat berat, tekan tubi, ‘pull up’, ‘plank’ dan sebagainya. Senaman otot yang dilakukan secara berterusan akan menambahkan sel-sel otot dan kesan jangka masa panjangnya anda akan kelihatan seperti berotot (‘muscular’) 
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
Kedua-dua senaman ini memerlukan tenaga. Dari mana datangnya tenaga? Ia diperolehi daripada proses pembakaran makanan yang berlaku di dalam badan. Secara teori, untuk orang yang mengalami masalah obesiti dan ingin mengurangkan berat badan, selain daripada pembakaran makanan, sumber lain yang boleh membekalkan tenaga adalah lemak yang dibakar menjadi sumber tenaga. Jadi, apabila lemak-lemak yang menggeleber di sekitar perut dibakar, dapatlah kita merasa kesan ‘kurus’.
Namun, itu hanya teori sahaja. Apa yang sering berlaku, protein di dalam badan lebih mudah ditukar bentuk kepada tenaga. Jadi, bila kita bersenam, badan kita tak bakar lemak berlebihan dalam badan kita, sebaliknya membakar protein yang ada. Di manakah protein ini didapati? Kebanyakannya daripada otot. Jadi apabila protein ini ditukar kepada bentuk tenaga, sel sel otot akan hilang dan otot akan mengecil. Ini adalah satu perkara yang tidak baik kerana, protein dan otot adalah elemen yang penting dalam mengekalkan kadar metabolisme badan.
Jadi, Apakah Jenis Senaman Yang Terbaik Untuk Kurus?
Pada peringkat awal usaha anda menurunkan berat badan menerusi senaman kardio, anda akan dapati dalam beberapa hari berat  anda akan turun. Masalahnya, anda tidak tahu adakah ia disebabkan oleh kehilangan lemak, atau kehilangan otot dan juga air. Dalam kebanyakan kes, ianya adalah disebabkan oleh kehilangan otot dan juga air yang bermakna, anda ‘tertipu’ kerana kehilangan berat ini hanya bersifat sementara dan apabila anda berhenti melakukan aktiviti aktiviti senaman, percayalah, badan anda akan meningkat naik dengan cepat!
Dengan berkurangnya sel otot, maka dengan sendirinya kadar metabolisme badan akan menurun dan keupayaan untuk membakar kalori menjadi berkurang. Dalam jangka masa panjang, keadaan ini akan mengakibatkan kegemukan dan akibatnya, harapan untuk melihat badan kurus akan hanya tinggal harapan sahaja.
Sebaliknya, menerusi senaman otot anda akan meningkatkan sel-sel protein yang seterusnya meningkatkan kadar metabolisme. Kadar pembakaran kalori anda akan meningkat sehingga pada satu peringkat, badan anda akan terus membakar lemak meskipun anda sedang tidur atau menonton wayang. Senaman otot juga akan mencantikkan badan dan membina tekstur tubuh yang baik untuk  golongan lelaki dan wanita.
 
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
 
Jadi, jika anda mahu kurus, buat keputusan bijak dengan melakukan senaman otot, dan apabila anda sudah menjadikannya sesuatu rutin, bolehlah anda beralih kepada senaman kardio. Insya Allah anda akan mendapat kesan pengurangan berat yang ketara dan berpanjangan.
Sekarang anda dah tahu apakah jenis senaman yang terbaik untuk kurus. Anda akan dapat mengurangkan berat badan dengan lebih cepat kalau anda mengamalkan senaman + pemakanan seimbang + set kurus Shaklee. Berminat untuk mendapatkan set kurus Shaklee?  Hubungi saya sekarang.
 
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus

Cara Kira BMI Yang Betul

BMI atau Body Mass Index atau dalam bahasa melayunya Indeks Jisim Tubuh merupakan satu piawai pengukuran bagi menentukan berat badan yang unggul. Ia boleh dijadikan sebagai guideline untuk mendapatkan berat badan yang ideal berdasarkan tinggi & berat individu. Nak tahu cara kira BMI yang betul?
bmi, body mass index, indeks jisim badan, bmi calculator, bmi calculator malaysia, bmi calculator cm kg, cara kira bmi, cara kara bmi kanak-kanak, cara kira bmi lelaki, cara kira bmi untuk lelaki, cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk perempuan, cara kira bmi untuk perempuan,  cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk wanita, cara kira bmi lelaki,  cara kira bmi manually, cara kira bmi kanak-kanak,  indeks jisim badan, indeks jisim tubuh, indeks jisim badan (bmi),  indeks jisim berat badan, indeks jisim badan kanak-kanak,  bmi seimbang, cara kira bmi, cara kira bmi yang mudah, cara kira bmi yang betul, cara kira bmi online,
Apakah BMI Atau Body Mass Index?
Berat badan yang ideal adalah sangat penting kerana ia boleh mempengaruhi tahap kesihatan seseorang. Individu yang obes lazimnya kurang sihat &  mempunyai risiko untuk mendapat penyakit seperti masalah jantung, hypertension, batu karang, diabetis & arthritis. Anda dinasihatkan supaya menimbang badan sekurang-kurangnya 2 kali sebulan pada waktu yang sama dengan memakai pakaian yang nipis. Waktu paling baik untuk menimbang berat badan ialah selepas bangun tidur diwaktu pagi.
Bagaimanakah Cara Kira BMI Yang Betul?
Cara untuk mengira BMI atau Body Mass Index adalah seperti berikut:
 
BMI = 

Berat (kg)
___________________________

Tinggi ( m ) x Tinggi ( m )
 
Jika BMI anda adalah:
[✔] Kurang daripada 18.5 = Kurang Berat Badan
[✔] 18.5 hingga kurang 25 = Normal
[✔] 25 hingga kurang 30 = Berlebihan Berat Badan
[✔] 30 atau lebih = Kegemukan / Obesiti
bmi, body mass index, indeks jisim badan, bmi calculator, bmi calculator malaysia, bmi calculator cm kg, cara kira bmi, cara kara bmi kanak-kanak, cara kira bmi lelaki, cara kira bmi untuk lelaki, cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk perempuan, cara kira bmi untuk perempuan,  cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk wanita, cara kira bmi lelaki,  cara kira bmi manually, cara kira bmi kanak-kanak,  indeks jisim badan, indeks jisim tubuh, indeks jisim badan (bmi),  indeks jisim berat badan, indeks jisim badan kanak-kanak,  bmi seimbang, cara kira bmi, cara kira bmi yang mudah, cara kira bmi yang betul, cara kira bmi online,
 
bmi, body mass index, indeks jisim badan, bmi calculator, bmi calculator malaysia, bmi calculator cm kg, cara kira bmi, cara kara bmi kanak-kanak, cara kira bmi lelaki, cara kira bmi untuk lelaki, cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk perempuan, cara kira bmi untuk perempuan,  cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk wanita, cara kira bmi lelaki,  cara kira bmi manually, cara kira bmi kanak-kanak,  indeks jisim badan, indeks jisim tubuh, indeks jisim badan (bmi),  indeks jisim berat badan, indeks jisim badan kanak-kanak,  bmi seimbang, cara kira bmi, cara kira bmi yang mudah, cara kira bmi yang betul, cara kira bmi online,
Sekarang anda dah tahu cara kira BMI yang betul. Sekiranya anda termasuk dalam kategori berlebihan berat badan atau obes, anda boleh dapatkan Set Kurus Shaklee dari saya.  Berminat untuk mendapatkannya? Hubungi saya sekarang.
bmi, body mass index, indeks jisim badan, bmi calculator, bmi calculator malaysia, bmi calculator cm kg, cara kira bmi, cara kara bmi kanak-kanak, cara kira bmi lelaki, cara kira bmi untuk lelaki, cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk perempuan, cara kira bmi untuk perempuan,  cara kira bmi wanita, cara kira bmi perempuan, cara kira bmi untuk wanita, cara kira bmi lelaki,  cara kira bmi manually, cara kira bmi kanak-kanak,  indeks jisim badan, indeks jisim tubuh, indeks jisim badan (bmi),  indeks jisim berat badan, indeks jisim badan kanak-kanak,  bmi seimbang, cara kira bmi, cara kira bmi yang mudah, cara kira bmi yang betul, cara kira bmi online,

Senaman Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Perut yang kempis sememangnya idaman setiap lelaki & wanita. Dah penat sapu macam-macam produk kempiskan perut, tapi tak juga berkesan. Dah penat amalkan macam-macam petua, perut tak juga berjaya dikempiskan. Sebenarnya, asas utama untuk mengempiskan perut ialah senaman. Jom saya kongsikan senaman kempiskan perut yang mudah dan berkesan.
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
Senaman Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan
Tanpa senaman, sia-sia sahaja segala macam produk yang disapu atau dimakan. Tidak dinafikan ada produk kurus yang berkesan untuk mengempiskan perut, contohnya Set Kurus Shaklee . Tetapi kesannya lebih cepat kalau anda bersenam. Ada setengah orang, walau pun  dah berjaya kurangkan berat badan sehingga mendapat berat ideal, kadang-kadang bumper di perut masih jelas kelihatan. Malah tak pelik kalau kita tengok orang kurus pun ada yang buncit. Setuju ke tak?
Terdapat 4 jenis senaman kempiskan perut yang saya nak kongsi untuk kali ini. Mudah sahaja, hanya 4 langkah, 10 minit sehari. Peralatan yang diperlukan: 
 
  • Pakaian yang sesuai
  • Jam untuk mengira masa
  • Kerusi
  • Tikar yoga
Untuk mendapatkan senaman yang berkualiti, pastikan anda bersenam dalam keadaan rileks & santai. Jangan paksa diri untuk bersenam kerana ia hanya akan menyebabkan otot kita tercedera. bersenam dalam suasana yang tenang & damai. Bagi ibu yang bersalin melalui pemdedahan, lakukan secara perlahan-lahan. Berhenti jika anda merasa sakit atau tidak selesa. Berikut adalah 4 langkah senaman untuk mengempiskan perut yang boleh anda amalkan di rumah atau pejabat :

Langkah 1 Senaman Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan: Gaya Vakum

senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,

 

Berlutut di atas lantai, membentuk sebuah meja. Pindahkan berat badan ke tangan & lutut. Pastikan belakang badan adalah rata, tidak melengkung. Tarik nafas dalam-dalam sehingga perut menjadi kempis. Tahan selama 3 saat. Hembuskan nafas. Tahan selama 3 saat. Ulang sehingga seminit.
 
Langkah 2 Senaman Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan: Gaya Papan
 
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
 
Meniarap. Luruskan kaki seperti gambar di atas. Angkat badan secara perlahan-lahan dengan memindahkan berat ke lkedua-dua lengan. Pastikan badan kita lurus seperti papan. Tahan selama seminit. 
 
Perhatian: Diperingkat permulaan, mungkin anda tidak mampu untuk bertahan selama seminit. Tidak mengapa. Jangan paksa diri anda. Bila rasa badan tak mampu nak buat, berhenti. Insya Allah, lama-kelamaan anda akan mampu untuk bertahan selama seminit.
 
Langkah 3 Senaman Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan: Duduk Berpalang
 
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
 
Duduk diatas kerusi. Pastikan badan tegak. Peha & betis berada dalam posisi 90 darjah. Angkat tangan, pastikan posisi bahu 90 darjah dengan lengan seperti gambar di atas.
 
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
 
Kemudian, angkat lutut kanan & bawa siku kiri ke lutut kanan (bersilang). Rujuk gambar di atas. Selepas itu, angkat lutut kiri & bawa siku kanan ke lutut kiri. Ulang selama seminit.
 
Langkah 4 Senaman Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan: Kerusi Kapten
 
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
 
Duduk tegak. Letakkan tangan di sisi seperti dalam gambar.
 
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
 
 
Tarik & hembus nafas sambil mengangkat kaki ke dada seperti gambar diatas. Tahan selama 3 saat. Ulang sehingga satu minit. Selesai.
Mudah saja senaman kempiskan perut yang mudah dan berkesan ni kan! Untuk mendapat perut yang kempis dengan lebih cepat, anda boleh mengamalkan senaman ini + mengambil Set Perut Buncit Shaklee. Berminat untuk mendapatkan Set Perut Buncit Shaklee? Hubungi saya sekarang.
senaman, senaman kempiskan perut, senaman kempiskan perut buncit, senaman kempiskan perut buncit perempuan, senaman kempiskan perut kevin zahri,  senaman kempiskan perut lelaki, senaman kempiskan perut & peha, senaman kempiskan perut untuk lelaki, senaman perut, senaman perut untuk wanita, senaman perut kempis, senaman perut buncit,  senaman perut buncit lelaki, senaman perut buncit untuk lelaki,  senaman untuk perut buncit, senaman mengempiskan perut buncit, senaman menghilangkan perut buncit,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...