Risau Dengan Berat Anak Yang Tak Naik? Cuba Cara Ini….

Ini perkongsian daripada diri saya sendiri…
Mungkin dapat membantu ibu-ibu yang punyai masalah anak yang susah nak naik berat badan..

Mungkin anda pernah dengar tentang Mealshakes..

Mealshakes merupakan sejenis multivitamin yang berbentuk serbuk, yang terkenal di kalangan ibu-ibu untuk diberikan kepada anak-anak.

Namun, saya sebenarnya, tak pernah bagi Mealshakes lagi kat Affaf (anak ke 4 saya yang sekarang berusia 1 tahun 10 bulan).. Sebabnya, dia memang fully breastfeed.. Dan biasanya, saya akan bancuh Mealshakes bersama susu formula untuk bagi kat anak.. Padahal boleh je pun sebenarnya nak bancuh Mealshakes je macam tu.. Tapi tu lah, memang tak pernah try bagi…

Lagipun, memandangkan Affaf ni sangat addicted dengan OmegaGuard dan Chew C, maka saya rasa takpelah tak payah dah tambah Mealshakes.. Cukup dah dengan 2 vitamin tu.. Tambah-tambah, umi malas nak bancuh membancuh ni ahahaha…

Affaf ni lain daripada adik beradik dia. Adik beradik dia chubby masa kecik, tapi dia tak. Masa umur 1 tahun 8 bulan, beratnya cuma 9kg sahaja. Walaupun masih dalam range normal, tapi menghampiri garisan bawah, bukan garisan atas.. Kecik halus ringan je Affaf ni..

Bulan lepas, Affaf demam + pneumonia, sehingga 6 hari warded.. Berat susut mendadak, turun sehingga 8.5kg 😪.. Dia yang dah sememangnya kecik, bertambah halus 😭 Sedih sangat tau bila tengok keadaan dia.. Makan minum taknak, lepas tu bila batuk muntah pulak.. Berbotol-botol jugaklah kena drip masa tu..


Masa nak discharge hospital tu, doktor ada bagitau jugaklah berkenaan berat badan dia tu. Graf Affaf walaupun masih lagi normal, namun seakan-akan menurun perkembangannya..  Dari segi berat, juga dari segi ketinggian… Risaunyaaa hati saya huhuhu…

So, pada awal bulan ni, saya decide untuk bagi dia Mealshakes.. Dan Alhamdulillah, dalam masa 2 minggu berat Affaf naik lebih daripada berat sebelum demam..

Pagi tadi timbang berat dia dah 9.2kg😍😍 Yeayyyyy…

Makan berselera..
Sembelit tiada..
Dan moga sentiasa sihat lah hendaknya..
Aminnnn..

Manfaat Mealshakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
 
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

Testimoni Pengguna Mealshakes

 

 

 

Jika anda nak dapatkan Mealshakes ini sebagai suplemen untuk anak-anak anda, boleh  terus klik pada butang di bawah.

 

 

Penyelesaian Untuk Eye Bag Dan Mata Panda

MATA KAU SIAPA TUMBUK⁉

Stress‼
Mata panda kita disalah sangka..🐼🐼

Orang ingat ada bergaduh tumbuk menumbuk ke❓

Laki ko baran giler sampai tumbuk mata ko❓

Alahaiiiii…

Suami kita punyalah sweet, jentik pun tak pernah tau‼ Inikan pulak nak tumbuk menumbuk ni..

MEMPERKENALKAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

Memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering mahupun sembap.

Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.

YOUTH RESTORING EYE TREATMENT bertindak melalui 3 cara:

💘 Mengembalikan

  • Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
  • Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit
  • Menyerap sehingga 1000x beratnya di dalam air untuk melembapkan

💘 Mengurangkan

  • Garis halus
  • Kedutan
  • Kedutan di luar sisi mata
  • Sembap
  • Lingkaran hitam

💘 Menyegarkan

  • Cooling Tip merangsang peredaran mikro untuk:
    • mengekalkan mata yang segar
    • mengurangkan kemerahan di bawah mata
    • mengurangkan mata yang sembap

Keistimewaan Shaklee

💞 100% VEGAN
💞 TANPA PARABEN
💞 DIUJI SECARA DERMATOLOGI


Bahan Premium Yang Terdapat Dalam YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

 

Cara Penggunaan YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

 

Dapatkan Youth Restoring Eye Treatment sekarang‼😍
Klik pada butang di bawah untuk pembelian.

 

Set Kesuburan Shaklee Untuk Suami Isteri

Zaman sekarang ni kes-kes yang melibatkan kesuburan dan permasalahan dalaman sama ada wanita mahupun lelaki semakin meningkatkan. Punca paling utama ialah makanan seharian selain gaya hidup tidak sihat serta masalah obesiti di kalangan rakyat Malaysia.

Menurut sumber yang dipercayai, kira-kira 1 dalam 10 pasangan suami isteri akan mengalami kesukaran untuk mengandung.

Set Kesuburan Shaklee adalah gabungan beberapa vitamin penting yang berfungsi untuk menambah kesuburan suami isteri dan sekaligus meningkatkan tahap peratusan kehamilan dan kebolehan untuk mengandung. Vitamin-vitamin ini sangat mustahak untuk melengkapkan kekurangan zat pada tubuh dan mengoptimumkan fungsi pembiakan  dan tubuh secara keseluruhannya.

It Takes Two To Tango

Dah kahwin bertahun-tahun, tapi belum lagi dapat cahaya mata..
Dah ikhtiar lama dah, belum juga dapat anak..
Dah macam-macam cara cuba, tapi belum ada rezeki..

Tapi, semuanya macam dok tuding jari kat isteri.
Konon, isterilah penyebab kegagalan untuk mendapat zuriat.
Isterilah yang MANDUL!

Amboiiiiii…
Memang senang kot salahkan orang lain…

Come on man….
Anak itu rezeki..
Namun yang kita boleh buat adalah ikhtiar sebaiknya..
Dan ikhtiar ini pula, bukan dari sebelah pihak saja…
Nak kena kedua-dua tau..
It takes two to tango!

Mana awak tau kot sperma awak yang sikit?
Mana awak tau kot sperma awak yang lemah?
Mana awak tau kot sperma awak yang cacat?
Mana awak tau kot sperma awak yang takde tenaga?
Dan 1001 macam lagi tau boleh jadi kat sperma awak tu…

Oppppsss jangan sentap tau bang!
Yang baca artikel ni, saya pasti bukan jenis yang ego melangit..
Sebab tu anda ikhtiar untuk cari tips-tips dan petua-petua yang boleh diamalkan untuk meningkatkan kesuburan.
Kan kan kan…

So, ikhtiar dua-dua adalah cara yang sebaiknya..
Bukan isteri je yang usaha macam-macam makan tu makan ni buat tu buat ni tapi suami buat derkkkk je…
No no no ok!

Set Kesuburan Shaklee

Untuk lelaki, anda sangat disarankan untuk mengambil ketiga-tiga jenis suplemen ini.

😎 ZINC
– membentuk sperma yang sihat dan berkualiti
– menghasilkan sperma yang sihat
– meningkatkan paras testosteron dan semen lelaki
– membantu menangani gangguan prostat
– meningkatkan kemampuan seks lelaki
.
😎 CoQTrol
– memberi tenaga kepada sperma supaya lebih kuat
– meningkatkan keupayaan kepada sperma supaya dapat berenang lebih pantas
– menambahkan jumlah CoQ10 pada bahagian leher sperma supaya dapat menembusi telur dengan lebih mudah
.
😎 Vitamin E
– sebagai antioksida untuk menepis segala radikal bebas yang boleh merosakkan sperma
– menambahkan bilangan sperma
– menyuburkan organ reproduksi
– mengandungi Selenium yang sangat membantu dalam hubungan seksual lelaki


Manakala untuk isteri, ketiga-tiga suplemen ini sangat membantu dalam meningkatkan kadar kesuburan anda, dan menyediakan tubuh anda dengan nutrisi sebaiknya bagi kehamilan anda.

 

👶GLA Complex
– sangat baik diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur atau sakit sebelum haid (PMS).
– GLA (Gamma Linolenic Acid) dapat bantu wanita menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti yang berfungsi untuk melindungi & memudahkan sperma berenang ke ovum.

👶ESP (Protein)
– Protein ialah makanan asas kepada sel.
– Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan dan proses pembentukan janin.
– Bagi individu yang mempunya masalah sel telur ovum yang tidak matang, sedikit, kecil dan tidak sihat,  disarankan mengambil ESP sebagai sumber protein.
– Protein juga dapat membantu menguatkan rahim

👶B-Complex (Asid Folik)
– Asid Folik penting bagi hari-hari pertama persenyawaan sperma dan ovum dalam rahim, bagi membentuk saraf tunjang bayi
– Ketidakcukupan asid folik dapat merisikokan berlakunya kecacatan pada bayi

 

Video di bawah menerangkan kenapa Asid Folik penting untuk diambil sebelum seseorang wanita itu hamil.

Tips Untuk Meningkatkan Kesuburan

Untuk anda mendapatkan Set Kesuburan Shaklee ini, boleh dapatkan dengan cara membuat tempahan pada butang di bawah.

 

Set Hamil Shaklee -Vitamin Yang Patut Diamalkan Oleh Setiap Ibu Mengandung

Kebiasaannya, apabila kita hamil, klinik akan membekalkan kita dengan beberapa jenis vitamin. Antaranya adalah obimin, asid folik, vitamin C dan juga pil kalsium…

Betul tak?
Samada klinik berbayar mahupun klinik kerajaan, inilah senarai vitamin yang biasanya mereka bekalkan kepada setiap ibu hamil.

Penting Ke Makan Vitamin Semasa Hamil?

Apa perlunya kesemua pil untuk ibu hamil?
Perlu ke makan banyak-banyak jenis vitamin ni?

Ada yang beranngapan, makan vitamin ni boleh menyebabkan bayi dalam kandungan besar. Maka ramai yang menolak untuk makan vitamin. Bukan  menolak secara terang-terangan, sebab risau kena marah dengan nurse hehehehe. Mereka tetap mengambil vitamin-vitamin tersebut pulang ke rumah, tapi diorang tak makan. Last-last, ke tong sampah jua vitamin-vitamin tersebut. Sangat menyedihkan. Membazir..

Jangan begitu.
Vitamin sangat penting untuk diambil oleh setiap ibu hamil.
Jangan merisikokan bayi anda, semata-mata anda percayakan mitos bahawa makan vitamin boleh menyebabkan bayi besar.
Makan vitamin bayi tak besar dari sepatutnya ya. Bayi boleh besar dari yang sepatutnya sekiranya ibu mengamalkan makanan yang tak seimbang semasa hamil, seperti makanan terproses dan juga makanan yang sangat tinggi kalori tapi nutrisinya kurang seperti aiskrim, coklat, kek dan lain-lain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tahukah anda, ibu yang mempunyai GDM (kencing manis semasa hamil) juga berisiko untuk melahirkan bayi yang besar?

Sebenarnya, suplemen semasa hamil ini, selain untuk memberikan nutrisi kepada ibu, ianya juga adalah untuk bayi dalam kandungan..
Ini kerana, bayi dalam kandungan bergantung sepenuhnya kepada nutrisi yang dibekalkan oleh ibu melalui tali pusat….

Namun.. Tidak semua ibu hamil mengambil nutrisi secukupnya sepanjang tempoh 9bulan ini…
Sebab itulah doktor biasanya akan membekalkan pil-pil ini kepada ibu agar bayi dalam kandungan tidak menghadapi masalah kekurangan nutrisi sepanjang berada di dalam rahim ibunya..
Kekurangan nutrisi ini boleh menyebabkan bayi menghadapi masalah bukan sahaja ketika masih dalam kandungan, malah selepas dilahirkan juga..
Sudah tentu ibu-ibu tidak mahu bayi anda menghadapi sebarang masalah, kan? 😉

Set Hamil Shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shaklee juga mempunyai supplemen yang boleh membantu melengkapkan nutrisi yang diperlukan oleh ibu hamil dan bayi dalam kandungan…

🥝 Vitalea : multivitamin yang mempunyai 28jenis vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh orang dewasa. Juga mengandungi IRON (zat besi) yang sangat diperlukan oleh sel darah merah
🍒 B Complex : selain lengkap dengan kesemua jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan, ia juga mengandungi ASID FOLIK yang boleh membantu mencegah masalah KECACATAN SARAF TUNJANG DAN OTAK bayi
🍋 Vitamin C : menyokong pembentukan SEL DARAH MERAH, mengelakkan masalah alergik kepada bayi, serta membantu menguatkan sistem imunisasi ibu dan bayi
🥦 Ostematrix : pil KALSIUM yang turut dilengkapi dengan MAGNESIUM, BORON, VITAMIN D, ZINK dan sebagainya..membantu ibu dari menghadapi masalah sakit gigi, kejang kaki dan sembelit sepanjang kehamilan
🐟 OmegaGuard : minyak ikan yang mengandungi OMEGA 3, EPA dan DHA. Bagus untuk merangsang perkembangan otak bayi.
🥔 ESP : sumber PROTEIN terbaik daripada kacang soya. Dapat memberikan ibu tenaga untuk mengatasi hari-hari meletihkan sepanjang kehamilan.

Beza Set Hamil Shaklee berbanding dengan vitamin-vitamin jenama lain, Shaklee merupakan vitamin yang berasaskan bahan-bahan semulajadi, juga diproses secara semulajadi demi menghasillkan vitamin yang terbaik dan berkesan untuk kita. Ianya dikaji dan diuji oleh barisan saintis yang terkemuka, dan hasil kajian ini sememangnya disokong secara saintifik.

Maka, ternyata set hamil Shaklee ini merupakan pilihan TERBAIK untuk ibu dan bayi, malah ianya juga boleh diambil ketika dalam pantang..
Ditambah pula dengan promosi sepanjang bulan SEPTEMBER ini, sememangnya BERBALOI-BALOI….
Jom dapatkan set hamil Shaklee ini dan dapatkn beg “Why I Love Shaklee” secara PERCUMA!

Klik sahaja pada butang di bawah untuk membuat tempahan.


 

 

Ubat Sembelit Yang Berkesan Dan Cepat

Bila bercakap tentang SEMBELIT ni kan, rata-rata ibu yang baru lepas bersalin mesti akan mengalami SEMBELIT.
Betul tak?

Saya sendiri pun, rasa trauma bila kenangkan masa lepas bersalin anak pertama dulu. Sembelit yakmaattttt huhuhu.. Masa tu kita takde pengalaman lagi, anak sulung kan. Berpantang pulak dekat rumah keluarga yang agak totok sedikit perihal berpantang ni. Buah sayur semua memang tak boleh makan. Itu pun ada jugak saya curi-curi mintak husband belikan, pastu sorok makan dalam bilik hahahahaha.

Tapi memang nak membuang tu seksa betul. Sengsara. Memang sampai kena beli ubat kat farmnasi untuk bagi be**k. Hihihi. Lepas sebulan tau baru ok. Baru dapat membuang dengan nikmat. Hahahahaha..

Bahaya Ke Sembelit?

Sembelit ni memang kita tak boleh nak pandang ringan tau. Mana tak nya.. Kalau kita nak biarkan benda-benda bertoksin tu lama dalam tubuh badan kita, nanti macam-macam penyakit lain pulak yang datang merisik kan?

Hmmmp!

Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Biasanya, untuk orang yang ada masalah sembelit yang biasa-biasa ni (tak kritikal), kami akan cadangkan untuk mengambil Ostematrix.
Kalau ada masalah sembelit tahap teruk sangat tu, kami cadangkan untuk ambil HerbLax. HerbLax ni bersifat sebagai julap semulajadi, kerana di dalamnya terkandung herba Senna (Daun Gelenggang) yang terkenal sejak zaman dahulukala untuk melawaskan pembuangan. Untuk anak-anak pula, kami cadangkan Mealshakes kerana Mealshakes ini berbentuk serbuk dan boleh dibancuh sebagai minuman ataupun dicampur ke dalam susu.

Kali ni, kita fokus kepada Ostematrix.
Untuk masalah sembelit yang tak kronik, di kalangan orang dewasa.

Ostematrix ni sebenarnya kalsium.
So, macamana kalsium boleh membantu pulak dalam melawaskan pembuangan?
Pelik jugak kan? Hihihi…

Padahal Ostematrix ni bekalkan kalsium dalam badan.
Apa kaitannya dapat melawaskan pulak?
Haaaaa…
Sebenarnya ramai yang tak tahu yang OSTEMATRIX SHAKLEE bukanlah sekadar kalsium. Maknanya, dalam Ostematrix Shaklee bukan saja ada kalsium, tapi ada jugak magnesium. Selain berfungsi untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang, magnesium ni jugak lah yang berfungsi untuk pelawasan tu. 😁

Manfaat Magnesium yang perlu anda tahu :-
✅ Membantu melegakan otot dalam usus supaya otot usus itu menjadi lembut dan menghapuskan sembelit.
✅ Membantu melembutkan najis-najis dalam usus.

Jadi….
Bila kita ambil Ostematrix ni sebagai salah satu supplemen untuk kekuatan tulang kita, secara tak langsung ianya akan dapat melawaskan pembuangan kita juga..

 

Wah!! 😍
Best kan? 2 dalam 1 gitew..!
Lagi best kalau anda grab sepanjang bulan September ni.. Apa tak nya, Shaklee bagi promo yang hebat untuk anda semua..
Beli 3 botol Ostematrix Shaklee jimat 5%..

Selesaikan masalah sembelit anda sekarang juga.
Klik butang di bawah untuk membuat pembelian.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...