-

Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Anda ada masalah susah tidur malam atau insomnia? Tiap malam bergolek-golek atas katil tapi mata tak boleh lelap. Sudahnya, pagi esok orang lain bangun rasa fresh, anda pulak mata panda. Kadang-kadang dah tahap zombie sebab tak cukup tidur. Stress kan? Jom saya kongsikan cara atasi masalah susah tidur malam yang paling cepat dan berkesan.

susah tidur malam5 300x169 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

1. Pastikan bilik tidur selesa, kemas  & bersih. Cuba periksa keadaan bilik tidur, selesa tak? Tilam, bantal, cadar, selimut bersih & segar? Bilik berada dalam keadaan bersih?  Bilik yang berhabuk, kotor, dan tak kemas boleh menyebabkan mood tidur terganggu.

2. Suhu bilik. Bilik yang terlalu sejuk atau panas juga boleh menjadi punca susah tidur malam. Pastikan suhu bilik berada pada setting yang paling selesa untuk anda.

3. Pencahayaan. Bilik tidur anda terlalu terang? Atau terlalu gelap? Anda suka tidur dalam keadaan gelap atau dengan lampu tidur yang malap? Pencahayaan pun memainkan peranan penting  dalam proses untuk tidur. Pilih pencahayaan yang paling sesuai untuk anda.

4. Alatan elekronik. Elakkan meletak alatan elektronik seperti tv & laptop di dalam bilik. Pastikan bilik tidur anda ada;ah tempat untuk tidur & berehat sahaja, bukan tempat untuk buat kerja atau menonton tv. Dengan cara ini, anda akan lebih mudah mendapat tidur yang lena.

5. Handphone. Tinggalkan handphone anda. Elakkan menggunakan handphone di atas katil semasa bersiap-sedia untuk tidur. Seharian dah mengadap handphone, takkan waktu nak tidur pun nak berkepit dengan handphone lagi? Bagi peluang kepada mata & otak kita untuk berehat sebelum tidur.

6. Usah fikirkan masalah. Biasanya time nak tidur, waktu tu lah kita mula fikir macam-macam. Waktu tu lah nak fikir pasal masalah, meleret-leret sanpai ke sudah. Tengok-tengok dah pagi. Seeloknya, bila masuk tidur kita fikir perkara positif & menggembirakan. Bersyukur atas segala nikmat yang diberikan, tidur dalam keadaan tersenyum. Insya Allah akan lena sanpai ke pagi.

7. Tidur dalam keadaan badan yang bersih & segar. Kalau tidur dalam keadaan badan berpeluh, agak-agak selesa tak? Satu tips yang saya selalu amalkan ialah tidur dalam keadaan bersih, segar, dan wangi.

8. Minum susu panas sebelum tidur. Jangan pulak ambil minuman berkafein, nanti lagi cerah biji mata icon wink Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

9. Tema warna yang lembut. Pemilihan warna cat dinding, cadar & selinut dengan tona warna yang lembut juga membantu anda supaya mudah tidur. Elakkan warna garang seperti merah, atau warna hitam yang gelap.

10. Set Insomnia Shaklee. Insya Allah dengan pengambilan set ini mengikut aturan makan & dos yang betul, anda akan merasakan perbezaanya. Kalau sebelum ni susah nak tidur, selepas pengambilan set ni, anda akan dapat tidur dengan mudah & lena sampai ke pagi. Macam mana set ni membantu?

susah tidur malam 300x190 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Ostematrix adalah vitamin penenang yang memberikan kesan ketenangan, merehatkan otot & saraf dalam badan, sekali gus membantu anda tidur dengan lebih lena. Saya jamin, keesokan paginya anda akan bangun dengan rasa yang segar.

B Complex adalah vitamin gembira yang membantu menghilangkan stress, dan menjadikan anda gembira. Kalau rasa gembira, pasti masalah susah tidur malam akan hilang. Ia juga mengurangkan keletihan & kelesuan.

ESP adalah vitamin pemberi tenaga. Pengambilan ESP sebelum tidur akan membantu anda cergas bertenaga apabila bangun keesokan paginya. Ia juga meningkatkan sistem imun, dan terbukti mengurangkan masalah susah tidur.

Ada testimoni tak? Semestinya ada. Nah, ini adalah testimoni dari pelanggan saya:

susah tidur malam 300x199 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Kakak ni berumur 45 tahun. Dah lama ada masalah susah tidur malam. 3 hari sebelum ni, beliau ambil B Complex & Ostematrix sebagai usaha supaya mudah nak tidur. Tapi nampaknya tak membuahkan hasil. Semalam beliau tambah ESP. Alhamdulillah pagi ni bagi feed back yang positif. Syukur alhamdulillah, serasi icon smile Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Nak tengok testimoni yang lain:

susah tidur malam1 300x193 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

susah tidur malam2 300x181 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

susah tidur malam3 282x300 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

susah tidur malam4 300x132 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Itulah dia cara atasi masalah susah tidur malam yang paling cepat dan berkesan. Dah tengok testimoni pelanggan saya yang berpuas hati dengan set ni? Tunggu apa lagi! Kalau anda pun ada masalah susah tidur malam, jangan berlengah. Dapatkan Set Insomnia Shaklee anda hari ini juga. Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung? Risau juga kalau baby tak cukup zat. Tak efek ke kalau kurang makan? Tak ganggu perkembangan baby?

kurang selera makan semasa  300x300 Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Mengandung sememangnya bukan perkara yang mudah. Macam-macam komplikasi kehamilan yang boleh berlaku macam morning sicknessturun darahkeguguransakit kepalasakit pinggangair ketuban bocor awal, air ketuban terlalu banyak, air ketuban sedikitkeputihandarah tinggikencing kotor. Ada juga ibu yang kurang selera makan. Kali ni saya kongsikan apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung.

1. Makan sikit tapi kerap. Jangan paksa diri untuk makan dengan banyak sekali gus. Makan sikit pun ok, asalkan tak berlapar.

2. Elakkan makanan yang berbau. Nanti takut jadi mual dan loya pulak. Lagi tak selera nak makan.

3. Makanan tinggi serat. Kalau tak selera sangat nak makan, at least makan sikit makanan tinggi serat macam gandum, buah, dan sayuran.

4. Minum air secukupnya supaya tak dehidrated.

kurang selera makan semasa 2 274x300 Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

5. Minum teh halia. Teh halia panas boleh tambah selera makan. Insya Allah, cubalah.

6. Hirup sup. Sup panas sangat menyelerakan. Boleh buat sup ayam, sup ikan, atau sup sayur. Insya Allah anda akan berselera untuk makan.

7. B Complex Shaklee. Vitamin ini adalah vitamin pencetus emosi gembira dan bagi kebanyakan orang, akan menambah selera makan. Ianya selamat untuk anda dan bayi dalam kandungan. In fact, B Complex adalah di antara vitamin yang ada dalam Set Ibu Mengandung Shaklee.

kurang selera makan semasa 1 300x269 Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

8. Kenali apakah punca kurang selera makan. Ada macam-macam punca kenapa selera anda hilang. Sebab morning sickness ke? Sebab sembelit? Kalau dah tau puncanya, setelkan punca tu dulu. Kalau sebab morning sickness, Set Morning Sickness sangat membantu. Kalau sembelit, Ostematrix Shaklee dijamin berkesan.

9. Makan kat luar. Tak selera nak makan kat rumah? Ajak suami makan kat luar. Pilih tempat yang best sikit, yang kita suka. Mesti berselera nak makan.

Sekarang anda dah tau apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung. B Complex Shaklee sangat berkesan untuk menambahkan selera makan anda. Satu botol cuma RM53.75 untuk 120 biji. Berbaloi sangat. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harg istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

Rimas betul bila pms kan? Rasa nak mengamuk, rasa semua tak kena, rasa sedih. Pendek kata semua jadi tak kena. Kejap jadi singa, kejap jadi naga. Semuanya disebabkan oleh hormon, dan anda tak mampu nak control pms yang melanda. Betul ke tak boleh control? Nak tak saya kongsikan tips atasi pms supaya anda tak jadi singa tiap kali datang bulan?

tips pms 300x164 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

1. Bersukan. Bersukan yang dimaksudkan bukanlan bersukan bila dekat nak period, tapi bersukan secara teratur. Mungkin main badminton setiap hujung minggu, berlari atas treadmill 3 kali seminggu, dan sebagainya. Bersukan membantu untuk melepaskan stress dan menghilangkan keletihan badan.

2. Didik hati supaya lebih tenang. Pms menjadi sangat disaster sebab kita ikut kata hati. Waktu memandu, orang potong secara membabi buta kita naik angin. Anak sepahkan mainan kita naikkan angin. Kenapa? Sebab hormon yang menggila dalam badan menyebabkan kita rasa semua benda jadi besar. Kata orang putih,”everything is a big deal”. Tu sebab kita asyik nak mengamuk je. Apa kata kita didik hati supaya lebih tenang? Jangan terlalu ikutkan perasaan. Insya Allah boleh!

3. Diet tinggi vitamin B Complex. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang mengambil makanan kaya dengan Tiamin (B1), Riboflavin (B2), dan vitamin B yang lain mempunyai masalah pms yang kurang berbanding wanita yang mengamalkan diet rendah vitamin B. B Complex Shaklee mengandung semua vitamin B yang disebutkan tadi. Pengambilan B Complex Shaklee setiap hari akan membantu atasi pms anda. Percayalah! ini testimoni saya sendiri icon smile Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

tips atasi pms1 300x232 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

4. Karbohidrat kompleks. Seminggu sebelum tarikh anda sepatutnya period, tukar diet anda kepada karbohidrat kompleks seperti roti gandum & beras perang. Ia mampu mengawal jumlah gula dalam darah. Gandum juga kaya dengan Tiamin, Riboflavin dan vitamin B yang lain.

5. Elakkan makanan yang boleh menyebabkan gejala pms menjadi semakin teruk. Contoh makanan yang perlu dielakkan, atau at least dikurangkan ialah:

  1. Garam kerana boleh menyebabkan kembung.
  2. Kafein boleh menyebabkan keresahan.
  3. Gula boleh menyebabkan susah hati & bersangka buruk.
  4. Alkohol boleh menyebabkan hati jadi tak menentu.

tips atasi pms 234x300 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

6. Ubat mengawal hormon. Pms berlaku disebabkan hormon yang menggila dalam badan menjelang datang bulan. Jadi, salah satu daripada tips atasi pms yang berkesan ialah mengambil ubat mengawal hormon. GLA Complex adalah pilihan yang paling tepat kerana fungsi utamanya ialah untuk menstabilkan hormon wanita.

tips atasi pms2 300x213 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

7. Jangan diikutkan perasaan. Orang tau kata “Ikut hati mati, ikut rasa binasa”. Waktu pms memang tak boleh nak control, tapi cuba kawal perasaan. Jangan terlalu didikutkan perasaan, takut anda terjebak dalam bisikan syaitan. Banyakkan berzikir, istighfar. Dekatkan diri dengan Allah. Lagi bagus kan? Daripada nak mengamuk tak tentu hala.

8. Kalsium. Kekurangan kalsium boleh menjadi punca pms. Mau tak angin satu badan rasa nak mengamuk? Tiap kali nak datang bulan je sakit pinggang, sakit badan, lenguh-lenguh dari hujung rambut sampai hujung kaki. Kalau kita takde sakit badan tu mesti kurang mengamuk layan pms betul tak? Ostematrix Shaklee kaya dengan kalsium. Bila mula rasa nak sakit badan, sakit pinggang, lenguh-lenguh, ambil Ostematrix sebelum tidur. Bangun pagi esok anda pasti tersenyum.

tips atasi pms3 300x242 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

Itulah dia tips atasi pms supaya anda tak jadi singa tiap kali datang bulan. Semoga bermanfaat untuk anda. Kalau anda selalu senggugut, boleh amalkan tips hilangkan senggugut yang berkesan ini. Pengambilan B Complex & GLA Complex secara konsisten akan mengurangkan simptom pms anda. Ostematrix pula membantu menghilangkan masalah sakit badan dan lenguh-lenguh yang biasa berlaku tiap kali nak datang bulan. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

Punca Kejang Kaki Semasa Mengandung Yang Ramai Orang Tak Perasan

Siapa pernah kena kejang kaki atau simpul mengkarung semasa mengandung? Azab kan? Jom saya ceritakan punca kejang kaki semasa mengandung yang ramai orang tak perasan supaya anda boleh elakkan.

kejang kaki semasa mengandu Punca Kejang Kaki Semasa Mengandung Yang Ramai Orang Tak Perasan

1. Terlalu banyak berdiri. Kaki akan menjadi penat, otot menjadi tegang lalu menyebabkan anda mengalami kejang kaki terutamanya pada waktu malam. Kurangkan berdiri bagi mengelakkan anda terkena kejang kaki.

2. Duduk bersilang kaki. Posisi duduk sebegini menyebabkan aliran darah yang secukupnya tidak sampai ke kaki. Elakkan duduk bersilang kaki.

3. Tapak kaki terlalu sejuk. Cuaca malam yang sejuk, lebih-lebih lagi kalau tidur dalam aircond, akan menyebabkan tapak kaki menjadi sejuk. Ini boleh menjadi punca kejang kaki semasa mengandung. Oleh itu, pakai stokin semasa tidur.

4. Kurang minum air kosong. Kekurangan air dalam badan juga boleh menjadi punca kejang kaki semasa mengandung. Memang ramai yang tak tau tentang fakta ini, dan ramai yang pandang remeh tentang isu minum air kosong secukupnya setiap hari.

kejang kaki semasa mengandu1 252x300 Punca Kejang Kaki Semasa Mengandung Yang Ramai Orang Tak Perasan

5. Posisi tidur yang tidak betul. Posisi tidur juga menjadi punca kejang kaki semasa mengandung. Elakkan tidur secara terlentang di mana badan & kaki berada dalam ketinggian yang sama. Tinggikan kaki dengan cara melapikkan bantal dibawah kaki.

6. Kekurangan nutrien. Semasa mengandung, semua khasiat dari makanan yang masuk keperut anda perlu dikongsi berdua. Oleh itu, adalah penting bagi memastikan anda mendapat nutrien yang secukupnya setiap hari. Pengambilan Set Ibu Mengandung Shaklee memastikan anda mendapat semua nutrisi yang diperlukan.

7. Kurang kalsium. Ini adalah antara penyebab utama kejang kaki semasa mengandung. Tak semua ibu mengandung mampu minum bergelas-gelas susu setiap hari semata-mata untuk memastikan badan mendapat kalsium yang secukupnya. Nak tahu cara mudah untuk memastikan anda mengambil cukup kalsium setiap hari? Ostematrix Shaklee adalah jawapannya. Cuma makan Ostematrix sebelum tidur, anda akan tidur dengan tenang tanpa masalah kejang kaki lagi. Sebagai bonus, anda juga akan bangun pagi dengan rasa yang segar & lawas je bila ke tandas icon wink Punca Kejang Kaki Semasa Mengandung Yang Ramai Orang Tak Perasan

kejang kaki semasa mengandu2 300x238 Punca Kejang Kaki Semasa Mengandung Yang Ramai Orang Tak Perasan

Itulah dia 7 punca kaki kejang semasa mengandung yang ramai orang tak perasan. Semoga bermanfaat untuk anda. Ostematrix Shaklee sangat berkesan untuk mengatasi kejang kaki semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik dan harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Kejang Kaki Semasa Mengandung Yang Ramai Orang Tak Perasan

Petua Simpul Mengkarung Semasa Mengandung

Kejang kaki atau simpul mengkarung sememangnya menyakitkan. Ibu mengandung mesti rasa ngeri bila perkataan ni disebut. Dia punya sakit, tak sama macam krem kaki orang biasa. Malam ni kena, pagi esok pun belum tentu hilang. Silap hari bulan, lusa pun sakit lagi. Nak tak saya kongsikan petua  simpul mengkarung semasa mengandung?

simpul mengkarung semasa me 261x300 Petua Simpul Mengkarung Semasa Mengandung

Petua ni bukan sahaja boleh diamalkan untuk mengelakkan simpul mengkarung berlaku, ia juga boleh mengurangkan kekerapan simpul mengkarung bagi ibu yang selalu kena. Insya Allah berkesan.

1. Pakai stokin waktu tidur. Ini bagi mengelakkan kaki sejuk & masuk angin.

2. Senaman regangan kaki. Gerakkan kaki waktu dalam proses nak tidur, tinggikan kaki sikit. Seharian kaki kita bekerja menampung berat badan yang makin bertambah, waktu nak tidur regangkanlah kaki supaya kaki kita relax & melancarkan perjalanan darah.

3. Minum air kosong secukupnya. Di antara punca simpul mengkarung ialah kekurangan air dalam badan. Oleh itu, pastikan anda minum air secukupnya.

4. Tinggikan kaki waktu tidur. Petua simpul mengkarung yang seterusnya ialah tinggikan kaki semasa tidur. Alas kaki dengan bantal.

simpul mengkarung semasa me1 300x257 Petua Simpul Mengkarung Semasa Mengandung

5. Urutan. Minta tolong suami urutkan betis sebelum tidur. Lagi bagus kalau sapu minyak panas sikit, supaya otot di betis menjadi relax.

6. Jangan berdiri terlalu lama. Wanita yang hamil dinasihatkan supaya tidak berdiri tempoh yang lama.

7. Elakkan menyilang kaki semasa duduk. Duduk dalam posisi biasa, di mana kedua-dua kaki berada dibawah.

8. Tuam dengan ais. Bila rasa macam nak krem, minta suami cepat-cepat tuam betis dengan ais.

9. Pastikan mendapat semua nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung. Pastikan anda makan dengan seimbang, mengambil berkarbohidrat, air dan garam mineral yang secukupnya bagi mencegah simpul mengkarung. Pengambilan Set Ibu Mengandung Shaklee membantu anda mendapat semua nutrien yang diperlukan setiap hari.

10. Pastikan ambil kalsium secukupnya setiap hari. Kalsium boleh diperolehi dari susu, keju, dan produk tenusu yang lain. Nak lagi mudah? Cuma telan Ostematrix Shaklee yang kaya dengan kalsium sebelum tidur setiap malam. Insya Allah. simpul mengkarung takkan mengganggu anda lagi. Bangun keesokan harinya anda akan rasa segar dan cergas. Buang air besar pun rasa lawas icon wink Petua Simpul Mengkarung Semasa Mengandung

simpul mengkarung semasa me2 300x239 Petua Simpul Mengkarung Semasa Mengandung

Itulah dia 10 petua simpul mengkarung semasa mengandung yang boleh anda amalkan. Pengambilan Ostematrix Shaklee dah membantu ramai ibu mengandung bebas dari masalah simpul mengkarung. Sebotol Ostemtarix berharga RM61 untuk 120 biji, murah sangat. Berbaloi-baloi dengan kebaikannya. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Simpul Mengkarung Semasa Mengandung

Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

Jika anda ada tanda kencing manis semasa mengandung dan disahkan mengidap penyakit tersebut, pasti anda tercari-cari petua kencing manis semasa mengandung. Jom saya kongsikan.

petua kencing manis semasa  300x231 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

1. Bersenam. Pengidap kencing manis semasa mengandung mempunyai lebihan gula didalam darah. Bersenam akan menggalakkan pembakaran kalori dalam badan. Dan bahan bakar yang digunakan ialah gula. Jadi, senaman ringan sangat membantu anda.

2. Peria katak. Petua kencing manis semasa mengandung yang kedua ialah peria katak. Anda boleh jadikan sebagai sayur & makan bersama nasi atau dijadikan jus. Kalau nak buat jus, tambah epal hijau untuk kurangkan pahit.

3. Kulit kayu manis. Ia dikatakan mampu menurunkan paras gula dalam darah. Anda boleh masukkan kulit kayu manis dalam masakan. Atau pun campurkankan serbuk kayu manis ke dalam minuman. Kalau buat donut, boleh gantikan gula dengan serbuk kayu manis.

4. Halba. Ia membantu melambatkan pencernaan serat sekali gus mengawal paras gula dalam darah. Boleh campurkan halba dalam makanan atau minum air rendaman halba.

5. Bawang putih. Ia membantu meningkatkan paras insulin sekali gus mengurangkan kandungan gula dalam darah.

6. Kopi. Setiap pagi, ambil secawan kopi yang direndam dengan sebatang kulit kayu manis. Insya Allah ianya membantu.

petua kencing manis semasa 1 300x213 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

7. Jaga pemakanan. Ini adalah perkara paling utama yang anda perlu lakukan kalau nak mengatasi kencing manis semasa mengandung. Bila disahkan mengidap penyakit ini, ini bermakna badan anda gagal menghasilkan insulin yang mencukupi. Fungsi insulin alah untuk mengawal paras gula dalam darah. Kalau badan tak hasilkan insulin yang mencukupi, gula dalam darah akan menjadi terlalu banyak dan tak dapat dikawal.

Anda boleh mengatasi masalah ini dengan menjaga pemakanan dengan cara:

  1. Menghadkan jumlah kalori yang diambil setiap hari. Mengandung tak bermakna boleh makan sesuka hati, sebab anda ada kencing manis semasa mengandung.
  2. Kurangkan makanan bergula.
  3. Makan karbohidrat berkanji seperti nasi, pasta, kentang, bijirin, dan roti.
  4. Makanan dengan Glcemix Index (GI) yang rendah seperti jagung, kekacang, pasta, buah-buahan.
  5. Makan sarapan berkhasiat.
  6. Pelbagaikan makanan.
  7. Makan makanan berserat tinggi.
  8. Kurangkan lemak, terutamanya lemak tepu.
  9. Makan ikut jadual, jangan skip makan.

8. Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Anda boleh mengambil Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

set kencing manis semasa me 300x212 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh amalkan petua kencing manis semasa mengandung yang saya kongsikan tadi dan ambil Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Insya Allah! Kencing manis anda akan hilang. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Kencing manis semasa mengandung boleh menyebabkan bayi terlalu besar sehingga tak boleh bersalin secara normal. Ia juga boleh menjadi faktor anak anda mengalami obesiti & mengidap diabetis melutis apabila besar nanti. Bahaya kan? Adalah sangat penting untuk mengesan penyakit ini pada peringkat awal. Jom saya kongsikan tanda kencing manis semasa mengandung yang selalu ibu tak perasan.

tanda kencing manis semasa  300x223 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

1. Berat naik terlalu mendadak. Betul. Ibu mengandung memang akan mengalami kenakan berat badan. Tapi pertambahan berat badan sepatutnya pada graf yang normal. Bukannya naik mendadak macam roket. Jika berat anda naik mendadak, ia mungkin salah satu tanda kencing manis semasa mengandung.

2. Berat melebih 80 kg. Jika berat anda melebihi 80 kg, jaga-jaga.

3. Mempunyai glukosa (gula) dalam air kencing. Setiap kali temujanji berjumpa doktor, air kencing anda akan diambil untuk memastikan bahawa tiada glukosa yang terdapat dalam air kencing. Kehadiran glukosa adalah antara tanda kencing manis semasa mengandung.

4. Kelesuan. Penat yang melampau adalah tidak normal bagi ibu mengandung. Memang anda akan berasa penat, tapi bukan terlalu penat sampai nak baring atas katil 24 jam.

5. Dahaga yang melampau. Ia juga adalah salah satu tanda kencing manis semasa mengandung yang perlu anda alert.

6. Kerap membuang air kecil & jumlah air kencing yang banyak. Sepanjang tempoh kehamilan, anda akan kencing dengan kerap. Makin besar kandungan, makin kerap anda akan kencing kerana pundi kencing dihimpit oleh bayi dalam kandungan. Walau bagaimana pun, kencing yang terlalu kerap dengan jumlah air kencing yang terlalu banyak adalah tidak normal.

7. Penglihatan menjadi kabur. Jika anda mengidap kencing manis semasa mengandung, penglihatan anda akan mula menjadi kabur.

tanda kencing manis semasa 1 300x235 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Apa nak buat kalau mengidap kencing manis semasa mengandung?

Anda boleh mengambil Set Kencing Manis untuk Ibu Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

set kencing manis semasa me 300x212 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Sekarang anda dah tahu tanda kencing manis semasa mengandung. Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh merawat kencing manis semasa mengandung dengan Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Anda disahkan mempunyai masalah darah tinggi semasa mengandung? Semestinya anda masih berada dalam keadaan terkejut, sedih, dan takut. Tarik nafas dalam-dalam, hembus. Bila dah rasa ok sikit, boleh luangkan masa untuk membaca punca & kesan darah tinggi semasa mengandung yang pernah saya terangkan dengan panjang-lebar sebelum ini. Dah baca? Ok, sekarang jom saya kongsikan petua hilangkan darah tinggi semasa mengandung yang paling berkesan.

hilangkan darah tinggi sema 290x300 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

1. Makanan sihat. Elakkan makanan segera dan makanan yang tinggi kandungan garam. Amalkan amalan pemakanan yang sihat untuk ibu mengandung supaya anda & bayi mendapat semua nutrien yang diperlukan.

2. Jus buah-buahan. Jus buah boleh membantu mengurangkan darah tinggi semasa mengandung. Seeloknya buat jus sendiri dari buah yang segar & kurangkan gula.

3. Sayur dan ulam. Jadikan sebagai menu utama. Ibu yang tak suka makan sayur, bolehlah belajar makan sayur icon wink Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

4. Air asam jawa. Ini adalah petua yang dikongsikan oleh bidan berpengalaman. Minum air asam jawa setiap pagi. Bolehlah amalkan, insya Allah membantu hilangkan darah tinggi semasa mengandung.

5. Senaman ringan. Lakukan senama mudah seperti berjalan perlahan dalam 15-30 minit setiap hari. Berjalan ke parking kereta, naik tangga, pusing-pusing kat taman permainan, atau cuci mata di shopping complex. Senang je kan.

6. Banyakkan rehat & kurangkan stress. Terlalu penat & stress boleh menyebabkan darah tinggi. Banyakkan berehat. Relax. Minta suami bantu mana yang patut.

7. Minum air secukupnya. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari.

8. Kurangkan kafein. Teh & kopi mengandungi kafein. Kurangkan pengambilan kepada 1 cawab sehari sahaja.

hilangkan darah tinggi sema1 300x226 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

9. Naikkan kaki semasa baring. Apabila berbaring, naikkan kaki supaya berada lebh tinggi daripada aras jantung.

10. Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Vitamin-vitamin dalam set ini boleh membantu mengawal darah tinggi semasa mengandung. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang petua hilangkan darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mencegah dan menurunkan darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Sebelum ni saya dah bercerita tentang faktor yang menjadi punca tekanan darah tinggi semasa mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya akan terangkan apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu dan bayi dalam kandungan.

kesan darah tinggi semasa m 300x201 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu mengandung?

Darah tinggi semasa mengandung bukanlah perkara yang boleh diambil mudah. Jika dibiarkan tanpa sebarang rawatan hingga tekanan darah menjadi terlalu tinggi, salur darah boleh pecah dan menyebabkan anda mendapat strok. Ya! Strok.  Tekanan darah yang terlalu tinggi juga boleh menyebabkan anda mengalami sawan.

Apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada bayi dalam kandungan?

1. Pengaliran darah ke placenta menjadi kurang  dan menyebabkan kekurangan nutrisi dan oksigen kepada bayi. Keadaan ini boleh menyebabkan perkembangan bayi terbantut dan meningkatkan risiko melahirkan bayi yang kurang berat badan. Ibu yang disahkan menghidap tekanan darah tinggi pada awal kandungan lebih terdedah kepada risiko ini

2. Placenta tercabut atau Placenta Abruptio. Jika anda berada dalam trimester ketiga, tekanan darah tinggi boleh menyebabkan kekurangan aliran darah ke placenta sehingga placenta boleh tercabut daripada tempat asalnya atau dikenali sebagai ‘abruptio placenta’. Ia akan menyebabkan pendarahan yang banyak & boleh mengancam nyawa bayi dalam kandungan.

3. Risiko kelahiran pramatang juga meningkat kerana badan ibu memaksa bayi keluar lebih awal secara automatik bagi mengawal tekanan darah. Tekanan darah ibu akan menurun selepas melahirkan.

4. Kelahiran pramatang juga mungkin berlaku kerana bayi tidak mendapat oksigen yang mencukupi.

kesan darah tinggi semasa m1 300x203 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Apa nak buat kalau dah disahkan mengalami masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung?

Anda boleh berikhtiar untuk mengawal tekanan darah tinggi semasa mengandung dengan mengambil Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang kesan darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mengawal darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Tekanan darah tinggi semasa mengandung adalah di antara perkara yang amat ditakuti oleh setiap wanita. Punca darah tinggi semasa mengandung dikaitkan dengan perubahan pada salur darah kecil dalam buah pinggang yang semakin mengecil dan menyempit.

darah tinggi semasa mengand 300x191 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Anda mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat darah tinggi semasa mengandung jika:

1. Berumur kurang daripada 20 tahun.

Ibu muda yang mengandung mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat masalah darah tinggi semasa mengandung. Faktor umur yang terlalu muda adalah di antara penyebabnya.

2. Berumur lebih daripada 40 tahun.

Ibu yang mengandung ketika berumur lebih daripada 40 tahun juga mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat masalah darah tinggi semasa mengandung. Faktor umur yang sudah agak lanjut adalah di antara penyebabnya.

3. Kehamilan pertama.

Kebiasaannya, seorang wanita berisiko tinggi untuk mempunyai darah tinggi semasa mengandungkan anak pertama. Insya Allah masalah ini tidak akan berulang pada kehamilan yang akan datang.

darah tinggi semasa mengand1 300x172 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

4. Sejarah tekanan darah tinggi semasa mengandung dalam keluarga.

Anda mempunyai risiko untuk mendapat tekanan darah tinggi semasa mengandung jika terdapat ahli keluarga yang pernah mengalami masalah tersebut. Tak percaya? Cuba tanya ibu dan kakak-kakak anda, ada tak darah tinggi semasa mengandung?

5. Mengandung anak kembar.

Mengandungkan anak kembar juga merupakan punca tekanan darah tinggi semasa mengandung. Bersabarlah wahai ibu. Mengandungkan anak kembar sememangnya lebih berat daripada mengandung biasa icon smile Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

6. Mempunyai masalah buah pinggang sebelum mengandung.

Jika anda mempunya masalah buah pinggang sebelum mengandung, berkemungkinan anda akan mendapat darah tinggi semasa mengandung.

Darah tinggi semasa mengandung bukanlah perkara yang ringan kerana ianya boleh menjejaskan anda & bayi dalam kandungan. Anda boleh membaca tentang  kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu dan bayi dalam kandungan di sini.

Kebanyakan faktor tersebut adalah perkara yang tak dapat anda kawal, kan? Tapi, anda boleh berikhtiar mengelakkan & menurunkan tekanan darah tinggi semasa mengandung dengan mengambil Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang punca darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mencegah dan menurunkan darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

pixel Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.