Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Darah pekat biasanya berlaku di kalangan pesakit demam denggi dan ibu mengandung. Ada juga yang mengalaminya kerana mengidap penyakit darah pekat. Ianya boleh membahayakan kesihatan. Oleh itu anda boleh amalkan cara mencairkan darah pekat secara semulajadi tanpa ubat yang berikut.

makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Untuk mencairkan darah, anda perlu ambil nutrisi-nutrisi berikut dalam diet seharian.

1. Vitamin E

Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin E telah terbukti membantu mencairkan darah. Di antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah brokoli, badam, bayam, buah kiwi, lada benggala merah & gandum. Pastikan makanan-makanan ini terdapat dalam diet harian anda.

2.  Asid Salicylates

Pengambilan makanan yang kaya dengan asid Salicylates juga membantu mencairkan darah. Di antara makanan yang kaya dengan asid tersebut ialah anggur, oren, blueberry, peppermint, halia & rempah-ratus yang biasa digunakan dalam masakan harian.

3. Antibiotik semulajadi

Pengambilan makanan yang mengandungi antibiotik secara semulajadi seperti bawang, bawang putih, halia,  minyak zaitun dan jicama juga berkesan untuk mengatasi masalah darah pekat yang anda hadapi.

4. Asid Lemak Omega 3

Asid lemak omega 3 boleh didapati dari walnut, biji labu, minyak flax seed, minyak kanola, dan minyak ikan.

Pastikan makanan-makanan tersebut ada didalam menu anda setiap hari. Apa yang paling penting ialah, anda perlu konsisten dalam pengambilan makanan-makanan tersebut. Insya Allah anda akan melihat kesan positif.Ingat tau! Yang penting kena konsisten.

 makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

Walau bagaimana pun, jika anda jenis yang makan apa aje yang ada depan mata&  susah nak konsisten menjaga menu harian, ada cara yang lebih mudah & insya Allah akan berikan kesan yang lebih cepat. Tak perlu susah-payah jaga menu seharian. Nak tau caranya? Anda boleh ambil Set Mencairkan Darah Shaklee.

Set Mencairkan Darah Shaklee

Set ini terdiri daripada vitamin semulajadi tanpa dadah yang selamat & berkesan. Pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul akan membantu mencairkan darah anda dengan cepat & selamat. Set ini terdiri daripada:

makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

Vitamin E

Seperti yang saya terangkan tadi, pengambilan vitamin E adalah penting bagi mencairkan darah anda. Tak perlu lagi bersusah-payah pastikan makanan kaya dengan Vitamin E ada dalam menu harian anda. Cuma ambil Vitamin E Shaklee.

Omega Guard

Lemak Omega 3 juga memainkan peranan penting dalam mencairkan darah. Omega Guard Shaklee diperbuat dari minyak ikan yang tulen.

Peppermint Ginger Plus

Peppermint kaya dengan Asid Salicylates. Oleh itu Peppermint Ginger Plus Shaklee adalah sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah darah pekat seperti anda.

Garlic Complex

Halia merupakan makanan yang kaya antibiotik semulajadi dan kaya dengan Asid Salicylates . Mudah. Cuma ambil Garlic Plus Shaklee. Tak perlu lagi masukkan halia dalam menu harian anda.

Alhamdulillah Set Mencairkan Darah Shaklee ini telah membantu ramai pelanggan saya mengatas masalah darah pekat yang dihadapi. Set ini juga selamat untuk ibu mengandung, asalkan diambil dengan dos & aturan makan yang betul.

Semoga cara mencairkan darah pekat secara semulajadi tanpa ubat yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda.

Berminat nak dapatkan set ini dengan aturan makan & dos yang betul?

Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

 

makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Bila kita nak kurus, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengamalkan diet seimbang dan bersenam secara konsisten. Pengambilan set kurus akan membantu mempercepatkan lagi proses kita untuk kurus. Kali ni saya nak kongsikan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan 

1. Makan nasi

Jangan skip makan nasi. Kenapa? Kalau tak makan nasi, nanti kita lapar. Bila lapar kita akan makan macam-macam jajan yang kalorinya adalah jauh lebih tinggi daripada nasi. Oleh itu elakkan daripada lapar. Makan nasi 2 kali sehari dengan syarat ambil nasi sebesar satu penumbuk sahaja dalam setiap meal.

2. Makan sedikit tapi kerap

Kalau kita nak kurus, amalkan makan sedikit tapi kerap. Bukannya makan cuma 2 kali sehari, tapi sekali makan habis 3 pinggan nasi kita belasah. No! No! No! Ingat ye, makan sedikit tapi kerap supaya kita sentiasa kenyang & mengurangkan nafsu makan.

3. Serat

Pastikan kita mengambil serat atau fiber dalam setiap meal yang diambil. Serat boleh diperolehi dari roti, kekacang, dan nasi. Pengambilan serat adalah sanagta penting untuk mengawal nafsu makan.

4. Ketahui jumlah keperluan kalori

Setiap individu mempunyai jumlah keperluan kalori yang berbeza. Adalah penting untuk kita mengetahui berapa jumlah kalori yang diperlukan setiap hari & memastikan kita mengambil kalori yang secukupnya, bukannya secara berlebihan.

5. Air manis

Kurangkan pengambilan air manis sama ada kordial atau pun minuman bikarbonat.  Kenapa tak boleh minum air manis? Air manis mempunyai banyak kalori. Kurangkan pengambilan air manis dalam menu seharian, anda akan lihat perubahan bila naik atas mesin penimbang.

6. Air kosong

Amalkan minum air kosong secukupnya setiap hari iaitu sekurang-kurangnya 3 liter. Minum air kosong setiap kali makan, bagi menggantikan air manis. Lagi elok kalau minum air suam, lagi cepat membantu kita untuk kurus.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

7. Makan antara hidangan (snacking)

Snacking adalah sangat penting dalam proses untuk kita menguruskan badan. Snacking akan mengelakkan kita berasa lapar. Adalah lebih baik kalau kita ambil makanan pembakar lemak sebagai snack.

8. Protein

Pastikan dalam setiap meal yang diambil mengandungi protein bagi memastikan kita berasa kenyang, sekali gus membantu mengawal nafsu makan.

9. Bersederhana

Tak perlu nak berdiet secara gila-gila. Cukup dengan besederhana. Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam, dan ambil set kurus yang selamat. Insya Allah anda akan mendapat berat badan yang diimpikan.

10. Set Kurus Shaklee

Pengambikan Set Kurus Shaklee secara konsisten dan dengan aturan makan yang betul pasti membantu anda turunkan berat badan dengan cepat.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Semoga 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee dengan aturan makan yang betul & ebook percuma? Hubungi saya sekarang!

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Perut kempis sememangnya idaman setiap insan. Ianya bukan sahaja menjadi masalah kepada orang yang berbadan besar, orang kurus pun ramai yang buncit. Kali ni saya nak kongsikan 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan. Anda juga boleh amalkan senaman kempiskan perut yang pernah saya kongsikan di sini.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

1. Jus lemon

Amalkan meminum jus lemon sebagai sarapan setiap hari. Perah sebelah lemon, campurkan dengan sehelas air suam dan sedikit garam. Ia akan meningkatkan metabolisma dan sangat berkesan untuk menghilangkan lemak di perut yang menyebabkan perut buncit.

2. Kurangkan makan nasi

Gantikan nasi dengan beras perang, roti perang, roti bujirin penuh, dan oat. Nasi sememangnya antara penyebab utama perut buncit. Jika anda tak boleh tak makan nasi, kurangkan jumlah nasi yang diambil setiap hari. Satu penumbuk sudah memadai untuk setiap sajian. Banyakkan makan lauk dan sayur.

3. Kurangkan gula dan makanan berminyak

2 jenis makanan ini akan menyebabkan berlakunya pengumpulan lemak di bahagian abdomen dan seterusnya menyebabkan masalah perut buncit.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

4. Minum air secukupnya

Pengambilan air yang cukup akan meningkatkan kadar metabolisma dan membuang toksin yang terkumpul didalam badan. Ia juga membantu membakar lemak yang terkumpul dibahagian perut.

5. Bawang putih

Kunyah 3 ulas bawang putih setiap pagi, diikuti oleh secawan lemon seperti yang saya sabut dalam point pertama tadi. Gabungan bawang putih dan lemon akan melipat-gandakan tahap metabolisma dalam badan yang membantu mempercepatkan proses pembajaran lemak, terutamanya diperut.

6. Amalkan makan sayur dan buah-buahan

Semua orang tahu bahawa untuk membakar lemak, memakan sayur dan buah-buahan adalah sangat membantu. Oleh itu, banyakkan makan sayur dan buah-buahan dalam diet seharian.

7. Makan makanan pedas

Semasa memasak, masukkan banyak halia, lada hitam, kulit kayu manis, dan herba-herba yang lain. Makanan pedas membantu membakar lemak dengan lebih cepat.

8. Set perut buncit Shaklee

Anda akan berjaya mengempiskan perut dengan lebih cepat sekiranya anda mengamalkan semua tips diatas beserta Set Perut Buncit Shaklee. Set ini sememangnya berkesan dan telah membantu ramai pelanggan saya mendapat perut yang kempis dan cantik, seperti yang diidamkan. Yang penting, pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

Semoga 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Perut Buncit Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

Cara Hilangkan Demam Anak Dengan Cepat Secara Semulajadi

Anak kecil mudah demam disebabkan oleh perubahan cuaca dan jangkitan kuman dari taska atau tadika.  Jika suhu anak mencecah 37.5 darjah celcius, anak anda sedang demam.  Jangan biarkan suhu badan anak mencecah 39 darjah celcius, kerana ia akan meningkatkan risiko anak anda mengalami konvulsi (kekejangan) atau sawan. Anda boleh turunkan suhu badan anak dengan mengamalkan cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi ini:

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

Cara Hilangkan Demam Anak Dengan Cepat Secara Semulajadi

[✔] Tepid sponging
Isi air suam ke dalam tab mandi atau pun besen. Tak perlu penuh, cukup sekadar dapat rendam bahagian punggung anak. Tanggalkan pakaian anak. Anak mungkin menggigil kesejukan & menangis. Ibu bapa perlu kuatkan semangat. Pujuk anak untuk masuk ke dalam tab mandi. Ambil span atau tuala kecil, basahkan & guna untuk lap badan anak sehingga suhu turun. Biarkan air kering sendiri, tidak perlu dilap. Sponging anak dengan kerap supaya badan tidak terlalu panas.

[✔] Onion Socks
Onion socks adalah satu lagi cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi. Caranya mudah saja. Hiris bawang besar, masukkan ke dalam stokin anak. Biarkan semalaman. Bawang tersebut akan menyerap haba dari badan anak. Insya Allah demam anak akan kebah.

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

 [✔] Pastikan anak minum dengan banyak
Susukan atau beri anak anda minum air dengan banyak bagi menyejukkan badan. Ia juga bagi memastikan anak anda tidak dehydrated.

[✔] Berikan ubat demam
Disamping melakukan sponging, anda juga perlu berikan ubat demam mengikut dos yang disarankan oleh doktor secara konsisten supaya suhu badannya berkurangan.  Ubat demam yang diberi melalui dubur boleh diberi sekiranya suhu badannya hampir mencecah 40 darjah celcius. Periksa suhu badan anak setiap setengah jam.

[✔] Pakaikan anak pakaian yang nipis & longgar
Cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi yang seterusnya ialah dengan pemakaian pakaian yang nipis & longgar. Elakkan menyelimutkan anak kerana ia akan menyebabkan haba terperangkap & tidak keluar dari badan anak.


[✔] Pastikan anak sentiasa aktif
Sentiasa pantau anak anda. Pastikan anak anda aktif & memberikan respons seperti biasa. 

Segera bawa anak anda berjumpa doktor sekiranya:

1. Suhu anak anda melebihi 39 darjah celcius.
2. Anak anda tidur terlalu lama.
3. Anak anda tidak aktif seperti biasa.
4. Anak anda pucat.

OmegaGuard & Mealshakes Shaklee melindungi anak anda daripada sering demam, batuk & selsema. Gabungan 2 vitamin ini membantu meningkatkan imuniti anak supaya kebal daripada jangkitan virus & bakteria yang menyebabkan demam, batuk & selsema. Sebagai bonus, ia juga meningkatkan selera makan anak, mengatasi masalah sembelit & meningkatkan fokus semasa anak belajar & pelbagai kebaikan untuk anak anda.

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

 demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

Semoga cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi yang saya kongsikan tadi bermanfaat buat anda. Hubungi saya untuk mendapatkan Omegaguard & Mealshake dengan harga istimewa.

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...