Petua Bercerai Susu Badan Yang Berkesan

Biasanya ibu-ibu akan mula memikirkan untuk bercerai susu apabila anak mencecah umur 2 tahun atau pun apabila ibu mengandung lagi. Apa-apa pun tahniah saya ucapkan kerana anda telah berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun & setakat yang termampu. Anda sememangnya ibu yang HEBAT! Jom saya kongsikan petua bercerai susu badan yang berkesan untuk anda amalkan.

putus susu, bercerai susu, putus susu badan, bercerai susu badan, putus susu ibu, bercerai susu ibu, doa putus susu, doa bercerai susu, cara bercerai susu. cara bercerai susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, tips bercerai susu, tips bercerai susu badan, cerai susu badan, cara cerai susu badan, petua cerai susu badan, petua putus susu, petua nak putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan,

Petua Bercerai Susu Badan Yang Berkesan

Ada macam-macam cara untuk putus susu. Ada yang kedengaran agak kelakar, ada yang kedengaran agak kejam. Apa-apa pun kita perlu mencuba setiap petua berikut sehingga mendapat cara yang sesuai dengan anak. Kerana setiap anak adalah berbeza.

1. Selotape puting susu

Kedengaran agak kelakar kan? Tapi silalah cuba. Anak pasti terkejut bila buka takde puting. Tapi anak-anak yang agak bijak & panjang akal mungkin dengan selamba akan buka selotape tu dengan sendiri. Comel! Peringatan: Jangan gunakan selotape dengan gam yang kuat, nanti ngilu pulak bila nak cabut semula.

2. Sirap atau kordial merah

Warna merah tersebut boleh dianggap sebagai darah. Setiap kali anak nak menyusu bagitau yang puting kita sakit & berdarah. Buatlah memek muka orang sakit. Untung-untung anak akan termakan dengan helah kita, dan rasa kasihan atau jijik nak menyusu.

3. Nescafe atau kopi

Nescafe dan kopi kan rasa pahit? Jadi bila anak menyusu dia akan rasa tak sedap.

4. Belacan

Ya! Bau belacan adalah BUSUK. Anak kita pasti tak suka puting yang berbau busuk & rasa entah apa-apa. Tapi bersiap sedialah, nanti badan kita pun berbau belacan. Walau bagaimana pun, ramai ibu yang bagi feed back petua gunakan belacan ni berkesan.

5. Daun kobis

Tekapkan daun kobis ke payudara kita untuk mengeringkan susu. Bila susu kering, anak akan rasa kecewa tiap kali menyusu tak dapat apa-apa hasil. Lama-lama dia akan jadi boring dan taknak menyusu lagi.

putus susu, bercerai susu, putus susu badan, bercerai susu badan, putus susu ibu, bercerai susu ibu, doa putus susu, doa bercerai susu, cara bercerai susu. cara bercerai susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, tips bercerai susu, tips bercerai susu badan, cerai susu badan, cara cerai susu badan, petua cerai susu badan, petua putus susu, petua nak putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan,

6. Akar patawali

Caranya potong akar patawali and ambil getah dia & sapu kat puting. Ianya rasa sangat pahit. Getahnya tu tidak berbau & tidak mengotorkan baju dalam. Pokoknya jenis menjalar & menggerutu dan mudah dijumpai di kampung-kampung. Akar pokok ini juga biasanya direbus & diminum oleh orang yang ada kecing manis (diabetis).

7. Tunjuk Langit

Caranya kupas bijinya & ambil isinya yang berwarna putih. Hancurkan isinya itu & sapu di puting. Buah ni rasanya sangat pahit, insya Allah akan membantu dalam usaha kita untuk bercerai susu.

8. Doa putus susu

Selain itu, kita juga boleh amalkan dos putus susu berikut. Selain memudahkan proses putus susu, doa ini juga boleh diamalkan untuk menghilangkan tabiat buruk anak seperti bantal busuk, mengisap puting, dan lain-lain.

putus susu, bercerai susu, putus susu badan, bercerai susu badan, putus susu ibu, bercerai susu ibu, doa putus susu, doa bercerai susu, cara bercerai susu. cara bercerai susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, tips bercerai susu, tips bercerai susu badan, cerai susu badan, cara cerai susu badan, petua cerai susu badan, petua putus susu, petua nak putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan,

9. Pujuk anak dengan lembut

Terangkan dengan lembut kenapa anak dah tak boleh menyusu.Bagitahu bahawa dia sudah besar. Atau pun jika anda mengandung, terangkan tentang adik yang ada dalam kandungan. Kebiasaanya anak menyusu untuk menenagkan diri jadi cipta aktiviti lain untuk menenangkan anak. Contohnya membaca bersama.

10. Lengahkan masa penyusuan

Melambatkan masa penyusuan akan lebih berkesan sekiranya anak anda lebih tua dan boleh memahami penerangan anda. Apabila anak yang bertatih minta disusukan, katakan anda akan menyusukannya dalam sedikit masa dan alihkan tumpuannya kepada aktiviti lain. Jangan menyusukannya di awal petang dan beritahu dia mesti tunggu sampai masa tidur.

11. Gantikan susu dengan benda lain

Setiap kali anak minta untuk menyusu, anda boleh berikan Mealshake Shaklee berperisa vanilla yang harum dan enak. Rasanya seperti aiskrim vanilla, anak-anak pasti suka. Mealshake bukan sahaja mengenyangkan, malah ia mengandungi semua nutrisi yang diperlukan oleh anak yang sedang membesar. Kalau sebelum ni anak kita sihat kerana mendapat khasiat dari susu ibu, sekarang anda tidak perlu risau. Insya Allah Mealshake akan membantu meningkatkan imuniti, meningkatkan selera makan,  dan memastikan anak mendapat semua nutrisi yang diperlukan. Oleh itu, tiap kali anak nak menyusu boleh gantikan dengan Mealshake Shaklee. Macam mana sukatan untuk bancuh Mealshake? Nak tahu? Hubungi saya.

putus susu, bercerai susu, putus susu badan, bercerai susu badan, putus susu ibu, bercerai susu ibu, doa putus susu, doa bercerai susu, cara bercerai susu. cara bercerai susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, tips bercerai susu, tips bercerai susu badan, cerai susu badan, cara cerai susu badan, petua cerai susu badan, petua putus susu, petua nak putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan,

Semoga petua bercerai susu badan yang berkesan tadi bermanfaat untuk anda. Bolehlah dicuba setiap petua di atas satu persatu sehingga berjumpa dengan petua yang serasi dengan anak. Berminat untuk mendapatkan Mealshake dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang.

putus susu, bercerai susu, putus susu badan, bercerai susu badan, putus susu ibu, bercerai susu ibu, doa putus susu, doa bercerai susu, cara bercerai susu. cara bercerai susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, tips bercerai susu, tips bercerai susu badan, cerai susu badan, cara cerai susu badan, petua cerai susu badan, petua putus susu, petua nak putus susu badan, tips putus susu, tips putus susu badan, cara putus susu, cara putus susu badan,

Promosi MealShakes Shaklee Buy 6 Free 1

Untuk bulan Mei 2014, Shaklee mengadakan promosi MealShakes Shaklee buy 6 free 1. Rugi kalau tak ambil peluang ni, sebab Meal Shakes sememangnya makanan tambahan yang sedap & berkhasiat. Bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, tapi juga untuk seisi keluarga. Anda juga boleh mencuba resepi Kek Nutella Meal Shakes Kukus yang saya kongsikan di sini.

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

 

Kenapa anda rugi kalau terlepas promosi MealShakes Shaklee buy 6 free 1 ini?

Sebelum tu kita kenali dulu apa itu Meal Shakes Shaklee:

Selalunya kita akan bagi multivitamin kepada anak-anak kan? Tapi dalam bentuk pil. Meal Shakes adalah multivitamin dalam bentuk serbuk yang sangat harum & berperisa vanilla yang sedap.  Anak-anak pasti takde masalah untuk mengambil Meal Shakes setiap hari. Dan bila anda dah mula bagi Meal Shakes kat anak, bersiap-sedialah untuk menghadapi situasi-situasi berikut:

1. Selera anak makin menjadi-jadi & asyik minta makanan

Ini bukan auta. Kalau anak anda jenis susah makan & picky eater, Meal Shakes pasti membantu kerana Meal Shakes adalah pencetus selera makan anak-anak. Tak percaya? Jom tengok testimoni-testimoni pelanggan saya ni:

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

2. Tiada lagi sembelit

Anak ada masalah pencernaan? Insya Allah Meal Shakes Shaklee boleh membantu mengatasi masalah sembelit anak anda.

3. Meningkatkan inumiti

Anak selalu demam? Selsema? Berjangkit dari kawan-kawan di taska atau tadika? Ianya disebabkan oleh imuniti anak yang rendah. Bila anak makan Meal Shakes, insya Allah akan mendapat muitivitamin yang diperlukan setiap hari. Sekali gus meningkatkan imuniti anak.

4. Mengurangkan asma, lelah, Bronkitis?

Anak anda selalu semput? Berikhtiarlah dengan Meal Shakes. Insya Allah membantu. Dulu anak saya mengidap Bronkitis, siap ada mesin nebulator kat rumah. Sekarang Alhamdulillah dah lama mesin tu tersadai tak digunakan lagi.

5. Meningkatkan konsentrasi anak semasa belajar

Cubalah sendiri. Anda pasti akan nampak hasilnya. Insya Allah apabila anak fokus semasa balajar, akan mendapat keputusan peperiksaan yang semakin baik.

Siapa yang boleh mengambil Meal Shakes Shaklee?

Ia sesuai diambil oleh kanak-kanak berumur setahun ke atas & juga orang dewasa terutamanya ibu mengandung & mereka yang sedang berusaha untuk menaikkan berat badan. Juga sesuai untuk mereka yang nak makan vitamin tapi tak boleh telan pil.

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga
Nak Ebook ini? Hubungi kami.

Apa yang anda akan dapat sempena promosi MealShakes Shaklee  buy 6 free 1 ni?

Harga asal MealShakes ialah RM113.75 untuk satu canister. Sempena promosi MealShakes Shaklee buy 6 free 1 ini, jika anda membeli 6 canister, anda akan mendapat percuma 1 canister yang bernilai RM113.75. Maksudnya, setiap canister cuma RM97.50.

7 canister tu banyak sangat? Tak banyak pun sebenarnya. Nak pulak kalau anak anda ramai. Satu canister tu tak sampai sebulan akan habis sebab anak-anak pasti akan asyik order nak minum MealShakes. Atau pun anda boleh berkongsi beli dengan adik-beradik, sedara-mara atau pun kawan pejabat. Promosi Mealshakes Shaklee buy 6 free 1 ni bukan selalu ada, jadi rugi kalau terlepas. Nak order? Hubungi saya sekarang!

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

Resepi Kek Nutella Meal Shakes Kukus Yang Mudah Dan Sedap

Di atas permintaan ramai, saya kongsikan resepi Kek Nutella Meal Shakes kukus yang mudah dan sedap. Ia bukan sahaja mudah dibuat, malah sedap dan berkhasiat. Anak-anak pasti suka. Bahan-bahannya simple. Tepung pun tak guna. Resepi ini saya ambil dari internet dan olah sedikit mengikut selera sendiri.

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

 Resepi Kek Nutella Meal Shakes Kukus Yang Mudah Dan Sedap

Kek ni mudah sahaja. Bahan pun tak banyak. Apa yang anda perlukan untuk resepi Kek Nutella Meal Shakes kukus yang mudah dan sedap ni ialah:

  • 200 gram Nutella ( 1 botol kecil )
  • 3 sudu teh Meal Shakes ( Nak ganti dengan ESP pun boleh, tapi saya prefer Meal Shakes sebab rasa & bau vanilla yang wangi. Kalau nak guna ESP & Meal Shakes, sukatan dia: 2 sudu teh Meal shakes & 1 sudu teh ESP )
  • 4 biji telur
  • Chocolate chips ( Untuk ditabur dalam kek supaya bila kita makan akan ada rasa coklat cair yang sticky. Yummy! )
  •  3 sudu besar Serbuk Coklat Cadburry 3 in 1 ( Ala…minuman cadbury 3 in 1 tu. Tiada dalam gambar sebab takde dalam rancangan awal. Dah nak masukkan adunan ke dalam loyang baru terfikir nak masukkan )

Cara-caranya

1. Panaskan kukus. Saya suka buat kek kukus. Kalau anda nak bake dalam oven pun boleh, ikut selera masing-masing. Yang penting panaskan oven atau kukus terlebih dahulu. Kalau guna oven, set suhu pada 180 darjah celcius.

2. Pukul telur sampai kembang. Pastikan betul-betul kembang tau. Rujuk gambar kat atas nun. Pakai mixer dengan kelajuan yang laju kalau nak cepat.

3. Bila telur dah kembang, masukkan Meal Shakes dan gaul sampai sebati. Tak payah pakai mixer. Pakai spatula aje.

4. Bila dah sebati, masukkan Nutella sedikit demi sedikit. Mula-mula Nutella akan terbenam kat dasar. Takpe, kacau je perlahan-lahan. Lama-lama akan sebati dengan telur. Kacau sampai sebati.

5. Akhir sekali masukkan serbuk coklat Cadburry. Saya tak kacau sampai sebati pun. Saje nak tekstur lain sikit. Kalau nak kacau sampai sebati pun boleh.

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

6. Griskan loyang. Masukkan adunan kek. Tabur coklat chips ke dalam adunan. Banyak mana? Ikut seleralah. Kalau saya, lagi banyak lagi sedap.

7. Pastikan kukus atau oven betul-betul panas sebelum masukkan kek. Untuk kukus, masak selama 40 minit. Kalau oven masak selama 30 minit. Cek dengan lidi. Kalau masih melekat, tambah lagi 10 minit.

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

 Nah…. dah siap. Ngeh…ngeh…perasan tak saya tak pakai mangkuk seramik pun nak buat kek ni? Baking dengan anak-anak, sekejap angkut ke hulu. Sekejap angkut ke hilir. Pakai tupperware plastik senang sebab ringan. Kacau pun pakai sudu je sebab spatula dah kena kidnap dengan anak. Boleh la cuba resepi kek Nutella Meal Shakes yang mudah dan sedap ni. Senang sangat. Buat dengan anak-anak, lagi best. Cuba jangan tak cuba!

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

Cara Hilangkan Demam Anak Dengan Cepat Secara Semulajadi

Anak kecil mudah demam disebabkan oleh perubahan cuaca dan jangkitan kuman dari taska atau tadika.  Jika suhu anak mencecah 37.5 darjah celcius, anak anda sedang demam.  Jangan biarkan suhu badan anak mencecah 39 darjah celcius, kerana ia akan meningkatkan risiko anak anda mengalami konvulsi (kekejangan) atau sawan. Anda boleh turunkan suhu badan anak dengan mengamalkan cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi ini:

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

Cara Hilangkan Demam Anak Dengan Cepat Secara Semulajadi

[✔] Tepid sponging
Isi air suam ke dalam tab mandi atau pun besen. Tak perlu penuh, cukup sekadar dapat rendam bahagian punggung anak. Tanggalkan pakaian anak. Anak mungkin menggigil kesejukan & menangis. Ibu bapa perlu kuatkan semangat. Pujuk anak untuk masuk ke dalam tab mandi. Ambil span atau tuala kecil, basahkan & guna untuk lap badan anak sehingga suhu turun. Biarkan air kering sendiri, tidak perlu dilap. Sponging anak dengan kerap supaya badan tidak terlalu panas.

[✔] Onion Socks
Onion socks adalah satu lagi cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi. Caranya mudah saja. Hiris bawang besar, masukkan ke dalam stokin anak. Biarkan semalaman. Bawang tersebut akan menyerap haba dari badan anak. Insya Allah demam anak akan kebah.

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

 [✔] Pastikan anak minum dengan banyak
Susukan atau beri anak anda minum air dengan banyak bagi menyejukkan badan. Ia juga bagi memastikan anak anda tidak dehydrated.

[✔] Berikan ubat demam
Disamping melakukan sponging, anda juga perlu berikan ubat demam mengikut dos yang disarankan oleh doktor secara konsisten supaya suhu badannya berkurangan.  Ubat demam yang diberi melalui dubur boleh diberi sekiranya suhu badannya hampir mencecah 40 darjah celcius. Periksa suhu badan anak setiap setengah jam.

[✔] Pakaikan anak pakaian yang nipis & longgar
Cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi yang seterusnya ialah dengan pemakaian pakaian yang nipis & longgar. Elakkan menyelimutkan anak kerana ia akan menyebabkan haba terperangkap & tidak keluar dari badan anak.


[✔] Pastikan anak sentiasa aktif
Sentiasa pantau anak anda. Pastikan anak anda aktif & memberikan respons seperti biasa. 

Segera bawa anak anda berjumpa doktor sekiranya:

1. Suhu anak anda melebihi 39 darjah celcius.
2. Anak anda tidur terlalu lama.
3. Anak anda tidak aktif seperti biasa.
4. Anak anda pucat.

OmegaGuard & Mealshakes Shaklee melindungi anak anda daripada sering demam, batuk & selsema. Gabungan 2 vitamin ini membantu meningkatkan imuniti anak supaya kebal daripada jangkitan virus & bakteria yang menyebabkan demam, batuk & selsema. Sebagai bonus, ia juga meningkatkan selera makan anak, mengatasi masalah sembelit & meningkatkan fokus semasa anak belajar & pelbagai kebaikan untuk anak anda.

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

 demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

Semoga cara hilangkan demam anak dengan cepat secara semulajadi yang saya kongsikan tadi bermanfaat buat anda. Hubungi saya untuk mendapatkan Omegaguard & Mealshake dengan harga istimewa.

demam, tepid sponging, onion socks, mealshakes shaklee, omegaguard shaklee, mealshake untuk bayi,  demam anak, demam anak naik turun, demam anak 1 tahun, demam anak tumbuh gigi, anak demam, anak demam malam, anak demam tumbuh gigi, anak demam panas, turunkan demam, turunkan demam panas, turunkan demam anak, turunkan demam bayi, turunkan suhu badan anak demam, hilangkan demam, hilangkan demam panas dengan cepat, hilangkan demam panas bayi, hilangkan demam panas, hilangkan demam dengan cepat, petua hilangkan demam, petua hilangkan demam anak, petua hilangkan demam budak, petua hilangkan demam bayi, tips hilangkan demam, tips hilangkan demam panas, tips untuk hilangkan demam, hilangkan demam secara semulajadi,cara hilangkan demam secara alami,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...