Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Biasanya kalau pasangan susah untuk mengandung, isteri yang akan dituduh sebagai mandul. Tahukah anda, lelaki pun ada masalah kesuburan. Jom saya kongsikan tanda lelaki tak subur yang semua suami wajib ambil tahu.

Tanda lelaki tak subur, tanda lelaki kurang subur, tanda lelaki subur, lelaki tak subur, lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki tak subur, ciri2 lelaki tak subur, punca lelaki tidak subur, penyebab lelaki tidak subur, faktor lelaki tidak subur, pentada lelaki tidak subur, kenapa lelaki tidak subur, ciri lelaki tidak subur, air mani lelaki tidak subur, lelaki gemuk kurang subur,

Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Di antara simptom yang akan dihadapi ialah:

1. Masalah dalam hubungan seksual seperti kurang keinginan untuk bersama. Jika anda rasa tidak berminat untuk bersama isteri, jangan dibiarkan. Ia adalah antara tanda anda bermasalah.

2. Sukar dirangsang. Sukar dirangsang juga adalah antara tanda lelaki tak subur.

3. Ejakulasi pramatang. Ini adalah mimpi ngeri bagi setiap lelaki. Buang rasa malu, cepat-cepat dapatkan rawatan. Kalau dibiarkan, ia boleh menjadi punca anda gagal mendapat zuriat,

4. Bengkak, sakit atau ketulan di bahagian testis. Kalau ada kelainan pada organ seks anda, itu juga adalah antara tanda lelaki tak subur.

5. Rambut atau bulu yang semakin berkurangan. Itu adalah petanda bahawa anda mengalami masalah hormon atau kromosom. Masalah ini akan menyebabkan anda jad tak subur.

6. Gagal mendapat anak selepas setahun mencuba. Kalau dah setahun mencuba tapi masih belum mengandung, mungkin anda atau isteri ada masalah kesuburan. Cuba tengok, period isteri ok ke setiap bulan? Ada senggugut? Ada keputihan? Atau pun mungkin anda yang bermasalah?

Apa Nak Buat Untuk Tingkatkan Kesuburan Lelaki?

Anda boleh tingkatkan kesuburan dengan cara:

1. Elakkan perkara yang menjadi punca tak subur.

2.Amalkan petua kesuburan lelaki supaya isteri mudah mengandung.

3. Amalkan petua elakkan mati pucuk & lemah tenaga batin ini.

4. Amalkan Set Suami Gagah Shaklee yang membantu:

  • Meningkatkan keinginan untuk bersama.
  • Bertahan lebih lama ketika bersama.
  • Meningkatkan kesihatan organ seks.
  • Menghasilkan air mani yang lebih pekat.
  • Menghasilkan sperma yang lebih banyak.
  • Menghasilkan sperma yang sihat & kuat. Mampu berenang dengan kuat & tahan lebih lama di dalam rahim isteri.
  • Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri lebih cepat mengandung.

Tanda lelaki tak subur, tanda lelaki kurang subur, tanda lelaki subur, lelaki tak subur, lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki tak subur, ciri2 lelaki tak subur, punca lelaki tidak subur, penyebab lelaki tidak subur, faktor lelaki tidak subur, pentada lelaki tidak subur, kenapa lelaki tidak subur, ciri lelaki tidak subur, air mani lelaki tidak subur, lelaki gemuk kurang subur,

Kalau ada bajet lebih, boleh ambil Vivix yang membantu memperbaharui DNA & sel dalam organ pembiakan anda supaya mnghasilkan sperma yang lebih berkualiti.

Tanda lelaki tak subur, tanda lelaki kurang subur, tanda lelaki subur, lelaki tak subur, lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki tak subur, ciri2 lelaki tak subur, punca lelaki tidak subur, penyebab lelaki tidak subur, faktor lelaki tidak subur, pentada lelaki tidak subur, kenapa lelaki tidak subur, ciri lelaki tidak subur, air mani lelaki tidak subur, lelaki gemuk kurang subur,

Sekarang anda dah tahu tanda lelaki tak subur yang semua suami wajib tahu. Anda ada salah satu daripada tanda-tanda tu? Jangan buang masa. Lagi lama tunggu, lagi teruk masalah kesuburan anda.  Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda.

Tanda lelaki tak subur, tanda lelaki kurang subur, tanda lelaki subur, lelaki tak subur, lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki tak subur, ciri2 lelaki tak subur, punca lelaki tidak subur, penyebab lelaki tidak subur, faktor lelaki tidak subur, pentada lelaki tidak subur, kenapa lelaki tidak subur, ciri lelaki tidak subur, air mani lelaki tidak subur, lelaki gemuk kurang subur,

Bilakah Waktu Subur Lelaki

Biasanya pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung akan sibuk mengira tarikh subur isteri. Tapi terlupa bahawa untuk mengandung, suami pun memainkan peranan yang penting. Bila kita tahu bilakah waktu subur lelaki, insya Allah peluang anda untuk mengandung akan meningkat.

vitamin cinta, vitamin cinta shaklee,subur, waktu subur, waktu subur lelaki, waktu subur untuk lelaki, bila waktu subur lelaki, bilakah waktu subur lelaki, bila lelaki subur, bila waktu lelaki subur, kesuburan lelaki, kesuburan lelaki shaklee, subur lelaki shaklee, rawatan kesuburan untuk lelaki, makanan untuk kesuburan lelaki, ubat kesuburan lelaki, tanda kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan lelaki, set kesuburan lelaki shaklee, tingkatkan kesuburan lelaki, lelaki subur, petua lelaki subur, lelaki tidak subur, lelaki mandul, lelaki mandul boleh diubati, tanda lelaki mandul

Bilakah Waktu Subur Lelaki?

Apakah yang dimaksudkan dengan bilakah waktu subur lelaki? Kalau orang perempuan, biasanya waktu subur adalah dalam lingkungan 14 hari selepas haid. Itu pun kalau period kita regular setiap bulan. Bagi yang ada masalah haid tidak teratur, agak sukar untuk menentukan bilakah waktu subur, tapi ada cara kiraannya.

Bagi lelaki, waktu subur yang dimaksudkan ialah waktu di mana sperma berada dalam keadaan terbaik & bersedia untuk proses persenyawaan. Ianya berkaitan dengan suhu badan lelaki. Suhu yang paling ideal untuk sperma ialah suhu yang sejuk. Bila badan lelaki sejuk, jumlah sperma adalah banyak & dalam keadaan baik untuk persenyawaan.

Manakala dalam cuaca panas, bilangan sperma akan berkurangan & kurang bersedia untuk berenang ke arah ovum untuk proses persenyawaan. Oleh itu, jawapan bagi soalan bilakah waktu subur lelaki ialah pada waktu pagi. Dan secara spesifiknya ialah pada pukul 6.00 hingga 7.00 pagi.

Jika lelaki mengeluarkan sperma pada waktu pagi yang sejuk, sperma yang dikeluarkan adalah dalam kuantiti yang banyak & bertenaga. Boleh berenang dengan lincah mencari ovum. Dan insya Allah, peluang anda untuk mengandung akan meningkat. Berbanding jika anda melakukan hubungan pada waktu cuaca panas.

Kalau anda tinggal di kawasan beriklim 4 musim, musim sejuk adalah waktu paling subur lelaki. Kalau kat Malaysia, musim tengkujuh yang sejuk tu sesuai sangatlah untuk aktif bersama, supaya cepat mengandung. ^_^

Selain mengetahui bilakah waktu subur lelaki, adalah sangat penting untuk mengetahui apakah masalah kesuburan yang sering dialami oleh lelaki dan juga tips untuk meningkatkan kesuburan lelaki.

vitamin cinta, vitamin cinta shaklee,subur, waktu subur, waktu subur lelaki, waktu subur untuk lelaki, bila waktu subur lelaki, bilakah waktu subur lelaki, bila lelaki subur, bila waktu lelaki subur, kesuburan lelaki, kesuburan lelaki shaklee, subur lelaki shaklee, rawatan kesuburan untuk lelaki, makanan untuk kesuburan lelaki, ubat kesuburan lelaki, tanda kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan lelaki, set kesuburan lelaki shaklee, tingkatkan kesuburan lelaki, lelaki subur, petua lelaki subur, lelaki tidak subur, lelaki mandul, lelaki mandul boleh diubati, tanda lelaki mandul

Jika suami anda mengalami masalah kesuburan, jangan risau. Masih ada peluang untuk anda mengandung. Tak percaya? Jom tengok testimoni seorang pelanggan saya yang dah berjaya mengandung walau pun suaminya mengalami masalah kurang sperma & beliau sendiri mengalami masalah tiub falopio tersumbat. Alhamdulillah… beliau dah pun selamat melahirkan bayi perempuan.

Selain itu, pengambilan Vitamin Cinta boleh meningkatkan kesuburan lelaki. Set ini mengandungi Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi meningkatkan jumlah sperma dan menghasilkan sperma yang gagah perkasa. Dan yang paling best, berdasarkan testimoni isteri-isteri, suami yang mengamalkan Vitamin Cinta akan perform dengan lebih baik dan tahan lama bila bersama. Tak percaya? Jom tengok gambar dibawah ni:

vitamin cinta, vitamin cinta shaklee, subur, waktu subur, waktu subur lelaki, waktu subur untuk lelaki, bila waktu subur lelaki, bilakah waktu subur lelaki, bila lelaki subur, bila waktu lelaki subur, kesuburan lelaki, kesuburan lelaki shaklee, subur lelaki shaklee, rawatan kesuburan untuk lelaki, makanan untuk kesuburan lelaki, ubat kesuburan lelaki, tanda kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan lelaki, set kesuburan lelaki shaklee, tingkatkan kesuburan lelaki, lelaki subur, petua lelaki subur, lelaki tidak subur, lelaki mandul, lelaki mandul boleh diubati, tanda lelaki mandul

vitamin cinta, vitamin cinta shaklee, subur, waktu subur, waktu subur lelaki, waktu subur untuk lelaki, bila waktu subur lelaki, bilakah waktu subur lelaki, bila lelaki subur, bila waktu lelaki subur, kesuburan lelaki, kesuburan lelaki shaklee, subur lelaki shaklee, rawatan kesuburan untuk lelaki, makanan untuk kesuburan lelaki, ubat kesuburan lelaki, tanda kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan lelaki, set kesuburan lelaki shaklee, tingkatkan kesuburan lelaki, lelaki subur, petua lelaki subur, lelaki tidak subur, lelaki mandul, lelaki mandul boleh diubati, tanda lelaki mandul

vitamin cinta, vitamin cinta shaklee, subur, waktu subur, waktu subur lelaki, waktu subur untuk lelaki, bila waktu subur lelaki, bilakah waktu subur lelaki, bila lelaki subur, bila waktu lelaki subur, kesuburan lelaki, kesuburan lelaki shaklee, subur lelaki shaklee, rawatan kesuburan untuk lelaki, makanan untuk kesuburan lelaki, ubat kesuburan lelaki, tanda kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan lelaki, set kesuburan lelaki shaklee, tingkatkan kesuburan lelaki, lelaki subur, petua lelaki subur, lelaki tidak subur, lelaki mandul, lelaki mandul boleh diubati, tanda lelaki mandul

Kesimpulannya, untuk meningkatkan peluang anda untuk mengandung, anda perlu tahu bilakah waktu subur suami isteri di samping  meningkatkan kesuburan anda suami isteri dan mengelakkan perkara yang boleh menjadi punca ketidaksuburan. Dan jangan lupa amalkan tips meningkatkan kesuburan lelaki ini. Dan semestinya anda akan menjadi semakin gagah & subur apabila mengamalkan Vitamin Cinta Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

vitamin cinta, vitamin cinta shaklee, subur, waktu subur, waktu subur lelaki, waktu subur untuk lelaki, bila waktu subur lelaki, bilakah waktu subur lelaki, bila lelaki subur, bila waktu lelaki subur, kesuburan lelaki, kesuburan lelaki shaklee, subur lelaki shaklee, rawatan kesuburan untuk lelaki, makanan untuk kesuburan lelaki, ubat kesuburan lelaki, tanda kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan lelaki, set kesuburan lelaki shaklee, tingkatkan kesuburan lelaki, lelaki subur, petua lelaki subur, lelaki tidak subur, lelaki mandul, lelaki mandul boleh diubati, tanda lelaki mandul

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tengah berusaha untuk mengandung? Dah penat nak jawab soalan saudara-mara BILA NAK DAPAT BABY? Kalau macam tu, kedua-dua suami isteri perlu memainkan peranan untuk tingkatkan kesuburan masing-masing. Jom amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari:

tips tingkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, petua meningkatkan kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, tips subur lelaki,  kesuburan lelaki dan wanita, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,  tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips menjaga kesuburan lelaki,  tips untuk kesuburan lelaki, tips menambah kesuburan lelaki,  tips lelaki kuat, tips lelaki tahan lama,  tips lelaki subur, tips agar lelaki subur, tips menyuburkan sperma lelaki, tips mengentalkan sperma lelaki, banyakkan sperma, banyakkan air mani,  suami tidak subur, suami kurang subur, tanda suami subur,  suami tak subur, suami kurang subur,

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang berikut. Sangat mudah & sesungguhnya terbukti berkesan.

DIET

Jaga pemakanan anda. Pastikan badan mendapat nutrien yang mencukupi agar menghasilkan sperma yang berkualiti. Kurangkan pengambilan lemak tepu kerana ia boleh meningkatkan hormon estrogen dalam badan seorang lelaki yang menyebabkan berlakunya ketidakseimbangan hormon. Kesannya? Ia boleh menyebabkan ketidaksuburan. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari & kurangkan makanan yang diproses.

SENAMAN

Apabila anda bersenam, ia bukan sahaja menyebabkan badan mengeluarkan peluh & menjadi semakin sihat, ia juga meningkatkan kesihatan jantung. Dalam masa yang sama senaman dapat menyeimbangkan hormon didalam badan dan meningkatkan kesuburan anda. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu selama 20 minit.

TEKANAN

Elakkan tekanan kerana tekananan merupakan antara punca utama ketidaksuburan. Stres juga menggangu mood untuk bersama.

tips tingkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, petua meningkatkan kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, tips subur lelaki,  kesuburan lelaki dan wanita, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,  tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips menjaga kesuburan lelaki,  tips untuk kesuburan lelaki, tips menambah kesuburan lelaki,  tips lelaki kuat, tips lelaki tahan lama,  tips lelaki subur, tips agar lelaki subur, tips menyuburkan sperma lelaki, tips mengentalkan sperma lelaki, banyakkan sperma, banyakkan air mani,  suami tidak subur, suami kurang subur, tanda suami subur,  suami tak subur, suami kurang subur,

GAYA HIDUP SIHAT

Berhenti merokok kerana asap rokok boleh menyebabkan kualiti sperma anda jatuh merudum. Elakkan alkohol & penyalahgunaan dadah termasuk steroid yang sering dugunakan oleh atlit dan ahli bina badan.

SET SUBUR LELAKI SHAKLEE

Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee sememangnya terbukti berkesan jika diambil dengan aturan makan yang betul secara konsisten. Anda boleh membaca testimoni pelanggan saya yang sudah berjaya mengandung walau pun suaminya mempunyai masalah sperma tidak berkualiti di sini. Peluang anda untuk mengandung akan semakin meningkat sekiranya isteri juga mengambil set subur Shaklee.

Insya Allah jika anda amalkan kesemua tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang saya kongsikan tadi & mengelakkan perkara-perkara yang boleh menjejaskan kesuburan, anda akan mendapat berita gembira dalam masa yang terdekat. Berminat nak dapatkan vitamin Shaklee dengan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

tips tingkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, petua meningkatkan kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, tips subur lelaki,  kesuburan lelaki dan wanita, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,  tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips menjaga kesuburan lelaki,  tips untuk kesuburan lelaki, tips menambah kesuburan lelaki,  tips lelaki kuat, tips lelaki tahan lama,  tips lelaki subur, tips agar lelaki subur, tips menyuburkan sperma lelaki, tips mengentalkan sperma lelaki, banyakkan sperma, banyakkan air mani,  suami tidak subur, suami kurang subur, tanda suami subur,  suami tak subur, suami kurang subur,

Khasiat Kurma Untuk Ibu Mengandung

Kurma merupakan salah satu makanan sunnah yang kaya dengan protein, serat, glukosa, vitamin A, vitamin C, sodium & potassium. Ia bukan sahaja menjadi elemen penting dalam diet seharian ibu mengandung, malah penting untuk wanita yang sedang berusaha untuk mengandung & sedang menyusukan anak. Di antara khasiat kurma untuk ibu mengandung ialah:

kurma untuk ibu hamil, kurma untuk ibu mengandung, kebaikan kurma untuk ibu mengandung, kebaikan kurma untuk ibu hamil, khasiat kurma untuk ibu hamil,  khasiat kurma,  kurma semasa mengandung, kurma semasa hamil, makan kurma semasa mengandung, makan kurma semasa hamil,  kebaikan kurma semasa hamil,  kurma untuk ibu mengandung, kurma untuk ibu hamil,  kurma untuk ibu menyusu, kurma untuk ibu hamil muda, kurma untuk ibu hamil trimester pertama,

Khasiat Kurma Untuk Ibu Mengandung

1. Mengenyangkan & membekalkan tenaga.

Kandungan gula di dalam kurma mudah diserap tubuh dan dapat memberi tenaga segera apabila makan ketika lapar. Malah, boleh membuatkan kita mudah kenyang & boleh mengelakkan makan secara berlebihan.

2. Tinggi Potassium.

Potassium adalah penting untuk sistem saraf . Ia merangsang daya ingatan dan meningkatkan sistem pertahanan badan, khususnya utk mencegah barah payudara & rahim. Ia juga sangat penting untuk meningkatkan sistem sarafibu mengandung & bayi yang sedang berkembang.

3. Memudahkan proses bersalin.

Kurma membantu memudahkan proses bersalin dan mengecutkan rahim selepas bersalin.

4. Sesuai untuk ibu yang mengidap Gestational Diabetis

Kandungan gula didalam kurma adalah sesuai untuk ibu yang mengidap Gestational Diabetis atau Diabetis semasa mengandung.

5. Mengelakkan demam kuning pada bayi

Ibu yang mengamalkan memakan kurma sepanjang tempoh kehamilan akan melahirkan bayi yang sihat tanpa demam kuning atau jaundis.

6. Melahirkan bayi yang sihat & bijak

Bayi yang dilahirkan akan mempunyai imuniti yang tinggi dan susah untuk jatuh sakit. Bayi kita juga akan mempunyai IQ yang tinggi dan bijak.

7. Menguatkan rahim

Kurma juga berfungsi untuk menguatkan rahim, terutamanya bagi ibu yang pernah mengalami keguguran.

8. Kaya dengan zat besi.

Ia sangat sesuai dimakan oleh bagi ibu yang mengalami masalah anemia akibat kekurangan sel darah merah dalam tubuhsepanjang kehamilan.

Banyak betul khasiat kurma untuk ibu mengandung kan? Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, bolehlah makan kurma setiap hari. Bukan sahaja mendapat pahala sebab mengamalkan makanan sunnah, ia juga akan meningkatkan kesihatan kita dan bayi. Anda juga boleh mengamalkan amalan pemakanan yang baik untuk ibu mengandung dan Set Ibu Mengandung Shaklee bagi memastikan bayi anda berkembang dengan baik & anda sentiasa cergas bertenaga sepanjang tempoh kehamilan. Nak order Set Ibu Mengandung Shaklee? Hubungi saya sekarang.

kurma untuk ibu hamil, kurma untuk ibu mengandung, kebaikan kurma untuk ibu mengandung, kebaikan kurma untuk ibu hamil, khasiat kurma untuk ibu hamil,  khasiat kurma,  kurma semasa mengandung, kurma semasa hamil, makan kurma semasa mengandung, makan kurma semasa hamil,  kebaikan kurma semasa hamil,  kurma untuk ibu mengandung, kurma untuk ibu hamil,  kurma untuk ibu menyusu, kurma untuk ibu hamil muda, kurma untuk ibu hamil trimester pertama,

Tips Bunting Pelamin

Pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun baru berkahwin sememangnya mengimpikan untuk bunting pelamin. Si suami bercita-cita untuk menjadi suami gagah perkasa sementara si isteri berangan-angan nak jadi isteri hebat yang dirindui suami setiap masa. Jangan segan! Kalau anda nak tahu tips bunting pelamin, sila baca post ini sampai ke ayat yang terakhir.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Apakah Tips Suami Perkasa Dan Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin?

Untuk bunting pelamin, anda perlu memastikan bahawa:

1. Suami isteri berada dalam keadaan yang subur sewaktu berkahwin. Ia bermaksud, 6 bulan sebelum tarikh akad nikah, anda dan pasangan sudah mula mengamalkan apa yang perlu untuk meningkatkan kesuburan masing-masing.

2. Pilih tarikh yang berdekatan dengan waktu subur. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Sila baca di sini.

Macam mana nak tingkatkan kesuburan & menjadi suami gagah perkasa?

Madu. Amalkan mengambil satu sudu madu setiap hari. Jika anda merancang untuk bersama, ambil sesudu madu selepas makan malam. Isteri anda pasti tersenyum.

Senaman. Apabila anda bersenam, ia akan memperbaiki alira darah ke seluruh badan termasuk alat sulit anda. Apabila aliran darah anda baik, alat sulit anda juga akan berfungsi dengan baik & meningkatkan kesuburan anda.

Kurangkan Merokok. Rokok boleh mengurangkan kualiti sperma anda.  Kalau anda perokok tegar, sila berhenti merokok. tak boleh secara mengejut, berhenti secara perlahan-lahan.

Tips Tingkatkan Kesuburan. Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung ini.

Tingkatkan Kesuburan Dengan Set Suami Gagah Shaklee. Vitamin E dan Zinc Complex sememangnya terbukti berkesan untuk meningkatkan kejantanan & kesuburan lelaki. Anda akan merasakan perbezaannya selepas 2 minggu. Apakah perbezaannya?:

1. Meningkatkan keinginan untuk bersama.

2. Bertahan lebih lama.

3. Meningkatkan kesihatan organ seks anda.

4. Memekatkan air mani

5. Menghasilkan sperma yang lebih banyak.

6. Menghasilkan sperma yang kuat & sihat. Mampu berenang dengan lebih laju & tahan lama didalam rahim isteri.

7. Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri cepat mengandung.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Pendek kata anda akan jadi sharp shooter kebanggaan isteri. Siapa taknak kan? Nah, saya kongsikan testimoni isteri yang berpuas hati selepas suami mengambil set ini. Alhamdulillah, dah pun selamat melahirkan anak perempuan. Sekarang dalam pantang.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Macam mana nak tingkatkan kesuburan isteri, jadi isteri hebat & memastikan bunting pelamin?

Betulkan kitaran haid. Jangan terlalu kurus atau terlalu gemuk sebab ia akan mengganggu kestabilan hormon & akibatnya period jadi tak regular. Kalau ada masalah period tak regular, sepatutnya sebelum kawin lagi kena betulkan. Tapi jangan risau, masih belum terlambat untuk menstabilkan hormon anda supaya period jadi regular & cepat mengandung.

Jangan makan benda tajam. Nenas, air tebu, air kelapa, air coke is a BIG NO! Tinggalkan terus. Memang belum ada kajian yang membuktikan bahawa makan tajam ini boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil, tapi apa salahnya kalau kita ikut nasihat orang-orang tua? PAsti ada sebab kenapa makanan-makanan ini dikatakan tajam.

Tingkatkan kesuburan dengan Set Kesuburan Shaklee. Pengantin baru selalunya akan merasa gemuruh & berdebar-debar apabila bersama suami sehingga menyebabkan kekeringan & ketidakselesaan ketika bersama. Anda boleh mengamalkan Set Kesuburan Shaklee yang membantu mengatasi masalah kering ketika bersama & meningkatkan kesuburan supaya anda berpeluang untuk bunting pelamin.

Anda juga boleh mengamalkan petua untuk meningkatkan kesuburan dan tips untuk cepat mengandung yang terbukti berkesan. Sekiranya anda merancang untuk membela kucing di rumah, sila luangkan sedikit masa untuk membaca info ini. Anda juga pasti ingin tahu tentang punca susah untuk mengandung yang saya senaraikan di sini. Kalau anda nakkan anak kembar, boleh la amalkan tips yang saya kongsi di sini.

Jadi, sila amalkan tips bunting pelamin yang saya share kat atas tadi. Kalau anda betul-betul nak mengandung dengan cepat,  anda wajib ambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung

Di antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya ialah apakah tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung. Memang ramai yang teruja selepas melihat testimoni pelanggan saya yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Kali ni saya nak berkongsi tips yang boleh anda amalkan bagi meningkatkan tahap kesuburan anda.

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Apakah Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung?

1. Kawal berat badan

Berat badan yang berlebihan atau kurang sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Dapatkan berat badan unggul. Sekiranya anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda boleh mengambil B Complex & MealShake Shaklee. Sekiranya berat anda berlebihan, anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee. 

2. Kawal pengambilan makanan yang tinggi gula & karbohidrat

Makanan yang tinggi gula & karbohidrat, terutamanya junk food akan menyebabkan benih yang anda hasilkan tidak berkualiti. Amalkan pemakanan yang seimbang & cara hidup yang sihat, Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Window shopping pun dikira sebagai senaman. Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung ni?

3. Minum Teh Hijau

Teh hijau kaya dengan Catechins yang membantu meningkatkan kesuburan anda.

4. Jangan menggunakan pencuci atau pewangi vagina

Penggunaan pencuci atau pewangi vagina akan menukar PH bahagian tersebut. PH yang tidak sesuai akan membunuh sperma sekali gus mengurangkan peluang anda untuk mengandung. Membasuh bahagian intim dengan air sahaja adalah mencukupi. Seminggu sekali anda boleh mengamalkan petua ini:

Rebus beberapa helai daun sirih & manjakani. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian intim anda. Anda juga boleh mencuci bahagian tersebut dengan air rebusan ini selepas haid anda berhenti. Tujuannya ialah untuk menyegarkan semula bahagian tersebut.

5. Elakkan mandi atau berendam dalam air panas

Ingatkan suami anda supaya jangan mandi dengan air yang terlalu panas kerana ia akan mengganggu kualiti sperma.

6. Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Shaklee yang menjadi kegilaan ramai sudah terbukti berkesan. Ia telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Tapi AWAS!!!! Pastikan anda makan dengan aturan yang betul kerana jika salah aturan & dos, ia mungkin membawa kesan buruk kepada kesihatan anda.

Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung yang saya share ni? Insya Allah Set Kesuburan Shaklee juga membantu mengingkatkan kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Kucing Punca Susah Mengandung Dan Keguguran

Ada yang kata kucing punca susah mengandung dan keguguran. Ramai yang percaya akan perkara ini sehingga ramai yang sanggup memberikan kucing kepada orang lain apabila mengandung. Betul ke kucing sebabkan kita susah mengandung? Betul ke kucing boleh menjadi punca kita keguguran?

Kucing Punca Susah Mengandung & Keguguran, Toxoplasma, Toxoplasma Gondii, kucing punca susah mengandung, kucing punca susah hamil, kucing punca keguguran, kucing punca mandul, kucing punca sukar hamil, kucing penyebab keguguran, kucing  dan kehamilan, mitos kucing dan kehamilan, bulu kucing dan kehamilan, kucing sebab keguguran, kucing penyebab keguguran

Kucing Punca Susah Mengandung Dan Keguguran?

Didalam usus kucing terdapat sejenis parasit yang bernama Toxoplasma Gondii. Parasit tersebut akan keluar bersama najis kucing. Apabila anda bermain dengan kucing atau menguruskan najis kucing, anda mempunyai risiko untuk dijangkiti parasit tersebut. Ia tidak merbahaya kepada orang dewasa, tetapi ia akan menyebabkan tahap kesuburan anda menurun. Malahan, ia boleh menyebabkan telur yang baru disenyawakan gugur dengan sendiri.

Bagaimana Kucing Boleh Menyebabkan Keguguran?

Toxoplasma bukan sahaja boleh menyebabkan anda keguguran. Ia juga boleh mneyebabkan anak yang anda kandung menjadi buta & mengalami kecacatan otak sekiranya bayi anda dijangkiti melalui uri. Apabila anda bermain atau menguruskan najis kucing, anda terdedah kepada jangkitan Toxoplasma yang boleh memberi ancaman kepada bayi didalam kandungan anda. Ramai ibu mengandung dijangkiti Toxoplasma tanpa disedari kerana apabila jangkitan berlaku, tiada simptom yang ketara atau luar biasa. Apabila Toxoplasma menyerang sistem saraf,  ibu yang dijangkiti akan mengalami demam & selesema, kelenjar limfa membengkak, sakit otot, kekejangan dan sakit sendi. Gejala sebegini selalu dianggap ‘keadaan biasa’ oleh ibu hamil dan doktor yang merawatnya.

Kucing Punca Susah Mengandung & Keguguran, Toxoplasma, Toxoplasma Gondii, kucing punca susah mengandung, kucing punca susah hamil, kucing punca keguguran, kucing punca mandul, kucing punca sukar hamil, kucing penyebab keguguran, kucing  dan kehamilan, mitos kucing dan kehamilan, bulu kucing dan kehamilan, kucing sebab keguguran, kucing penyebab keguguran

Macam Mana Nak Tahu Sama Ada Jangkitan Toxoplasma Telah Berlaku?

Ujian darah boleh menganalpasti sama ada anda telah dijangkiti Toxoplasma atau tidak. Sekiranya anda sedang mengandung, ujian amniosintesis dan ujian imbasan ultrabunyi akan dilakukan ke atas bayi dalam kandungan.

Apakah Rawatan Untuk Jangkitan Toxoplasma?

Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, anda akan diberikan Antibiotik sebagai rawatan. Sekiranya anda mengandung & bayi belum dijangkiti Toxoplasma, anda akan diberikan antibiotik khusus supaya risiko jangkitan kepada bayi dapat dikurangkan sehingga 50 peratus.

Sekiranya anda mengandung & bayi anda telah dijangkiti, anda akan diberikan ubat khusus untuk membunuh Toxoplasma agar gejala yang akan dialami oleh bayi apabila lahir dapat dikurangkan. Rawatan akan diteruskan ke atas bayi selepas dilahirkan. Bayi-bayi yang baru dilahirkan oleh ibu-ibu yang mendapat jangkitan toksoplasmosis haruslah diuji agar tidak mempunyai sebarang gejala semasa dilahirkan dan terus diberi rawatan.

Saya Ada Kucing. Perlukah Saya Memberikan Kucing Saya Kepada Orang Lain?

Jadi, adalah benar bahawa kucing punca susah mengandung & penyebab keguguran. Tetapi, sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung atau sedang mengandung, anda tidak perlu memberikan kucing kesayangan anda kepada orang lain. Apa yang anda perlu lakukan?

1. Jauhkan diri dari kucing. Jangan tidur, memeluk, atau mencium kucing anda. Hadkan direct contact dengan kucing tersebut.

2. Jangan menyentuh najis kucing. Minta bantuan suami untuk merbersihkan najis kucing anda. Jika anda terpaksa melakukannya, pastikan anda memakai sarung tangan.

3. Basuh tangan anda sebelum memasak atau makan.

4. Sekiranya anda sedang mencuba untuk mengandung, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan anda.

5. Jika anda sedang mengandung, anda boleh mengambil Set Hamil Shaklee bagi memastikan bayi dalam kandungan anda membesar dengan sihat.

Jadi, kepada pencinta kucing beringatlah bahawa kucing punca susah mengandung dan keguguran. Amalkan tips yang saya share diatas kalau anda ada kucing di rumah. Berminat untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee atau Set Hamil shaklee? Hubungi saya sekarang!

Kucing Punca Susah Mengandung & Keguguran, Toxoplasma, Toxoplasma Gondii, kucing punca susah mengandung, kucing punca susah hamil, kucing punca keguguran, kucing punca mandul, kucing punca sukar hamil, kucing penyebab keguguran, kucing  dan kehamilan, mitos kucing dan kehamilan, bulu kucing dan kehamilan, kucing sebab keguguran, kucing penyebab keguguran

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

Tahukah anda bahawa masalah kesuburan lelaki  antara punca sukar hamil? Di antara masalah yang sering dihadapi oleh suami ialah low sperm count juga dikenali sebagai Oligospermia. Jom saya ceritakan punca masalah kesuburan lelaki yang ramai suami ambil ringan.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

Masalah Kesuburan  Lelaki

Jika anda mengalami masalah kesuburan lelaki seperti bilangan sperma yang rendah, jangan risau. Ia tidak bermakna anda tidak boleh mendapat anak. Peluang anda untuk mendapat anak masih ada, cuma lebih rendah berbanding orang lain yang mempunyai bilangan sperma yang normal.  Sperma yang sedikit bermaksud semasa ejakulasi, kandungan sperma dalam air mani yang dipancutkan adalah sedikit berbanding jumlah yang normal, iaitu kurang daripada 15 juta sperma dalam satu milimeter air mani.

Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

 1. Perubatan.

  • Varicocele (Bengkak di saluran yang mengalirkan sperma)
  • Jangkitan kuman
  • Masalah ejakulasi (Retrograde ejaculation)
  • Antibodi menyerang sperma
  • Tumor
  • Masalah testis (Undescended testical)
  • Ketidakstabilan hormon
  • Kecacatan saluran yang membawa sperma
  • Kecacatan kromosom
  • Penyakit Celiac
  • Pengambilan ubatan untuk tempoh yang lama seperti steroid, kemoterapi, ubatan antifungal

2. Persekitaran

  • Kimia industri
  • Toksik
  • Radiasi atau x-ray
  • Menunggang dalam tempoh yang lama (basikal, motorsikal, kuda)
  • Testis terlalu panas ( sauna, hor tub)

3. Kesihatan, cara hidup & lain-lain.

  • Penyalah gunaan dadah
  • Ketagihan alkohol
  • Merokok
  • Stress
  • Berat Badan

Apa Nak Buat Kalau Ada Masalah Kesuburan Lelaki?

Sekiranya anda telah disahkan mempunyai masalah kesuburan seperti kekurangan sperma, anda boleh mengambil Set Suami Gagah Shaklee yang terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex:

Vitamin E. Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk anda, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

Zinc Complex. Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

 Vivix. Kalau ada bajet boleh tambah vitamin ni. Membaiki DNA & sel dalam badan, khususnya organ peranakan supaya testis mampu menghasilkan sperma yang berkualiti.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

 Sekarang anda sudah tahu punca masalah kesuburan lelaki yang ramai suami ambil ringan. Insya Allah, pengambilan vitamin ini akan membantu mengatasi masalah kesuburan lelaki yang anda alami &  meningkatkan peluang anda untuk memperoleh zuriat sendiri. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin tersebut dengan harga istimewa.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...