-

Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

Anda wanita bermisai? Malu kat orang sebab dah takde rupa macam perempuan. Yelah, walau pun misai nipis je, tapi kalau orang pandang muka kita mesti mata dorang tertumpu kat misai. Khas untuk anda, jom saya kongsikan cara hilangkan misai bagi perempuan agar hilang buat selamanya.

hilangkan misai buat peremp2 300x150 Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

1. Jangan cukur. Kalau cukur, nanti akan tumbuh dengan lebih banyak & makin kasar pulak bulu misai. Asalnya misai sikit je, halus. Tapi kalau dicukur, akan jadi misai yang kasar & makin banyak.

2. Gunting. Cara yang terbaik ialah dengan menggunting. Gunting sependek yang mampu, jangan sampai luka dah la ye. Tapi kena rajin. Bila start panjang je potong lagi.

3. Cabut misai. Boleh cabut misai dengan tweezer. Tapi, komfom sakit sangat. Kalau jenis tak tahan sakit, anda dinasihatkan supaya tak cabut misai. Nanti nak cantik punya pasal, langsung jadi sakit.

4. Pergi ke saloon. Kalau anda ke saloon, ada rawatan untuk menghilangkan bulu, termasuk misai. Ada macam-macam jenis rawatan, lazer, waxing, threading. Tapi, ianya memerlukan kos yang tinggi. Sakit juga. Dan misai akan tumbuh semula juga nanti.

hilangkan misai buat peremp3 300x149 Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

5. Petua limau nipis & gula pasir. Perah sebiji limau nipis & campur dengan setengah sudu gula. Kacau sampai sebati. Sapu ke kawasan misai & urut perlahan-lahan. Biarkan selama sejam. Kemudian bilas. Buatlah dengan kerap.

6. Stabilkan hormon. Saya pernah ceritakan bahawa wanita bermisai adalah disebabkan oleh hormon yang menggila kat dalam badan. Jadi, cara terbaik untuk mengatasi masalah wanita bermisai ialah dengan menstabilkan hormon dalam badan. Insya Allah bila hormon dah stabil, ciri kewanitaan anda akan makin terserlah & misai serta semua bulu yang lain akan mula berkurangan & akhirnya terus hilang. Macam mana nak stabilkan hormon dalam badan?

Fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah untuk menstabilkan hormon dalam badan. Ia meningkatkan hormon kewanitaan iaitu hormon Estrogen & Progesterone. Dalam masa yang sama, ia menurunkan kadar hormon androgen lelaki & Testosteron. Apabila hormon dalam badan stabil, insya Allah ciri-ciri kewanitaan anda akan menyerlah. Tiada lagi misai & bulu yang lebat di lengan, dada, kaki, dan tubuh badan yang lain.

hilangkan misai buat peremp 300x167 Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

Alfalfa Complex juga sesuai untuk anda. Ia dikenali sebagai kacip fatimah moden yang memang elok untuk penjagaan dalaman wanita. Ia juga membantu GLA Complex berfungsi dengan lebih berkesan.

hilangkan misai buat peremp1 300x271 Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

Sekarang anda dah tahu cara hilangkan misai bagi perempuan agar hilang buat selamanya. Anda bermisai dan berbulu lebat? Jangan susah hati, insya Allah GLA Complex & Alfalfa Complex boleh membantu. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

Ada sesetengah perempuan kurang bernasib baik, ditakdirkan bermisai dan berbulu lebat macam lelaki. Tak tahu nak buat apa, misai tu kalau dicukur takut makin lebat. Tapi takkan nak biar? Lengan pun penuh bulu, segannya. Bulu dada ada, kat payudara pun berbulu. Betis jangan cakaplah. Ada ke lelaki yang nak kat aku? Sebelum bercerita dengan lebih panjang tentang perkara ni, jom saya terangkan kenapa perempuan bermisai dan berbulu macam lelaki.

perempuan bermisai 300x203 Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

Perempuan berbulu & bermisai bukannya satu penyakit. Keadaan ini dikenali sebagai Hirsutism iaitu keadaan di mana hormon Testosteron (hormon dominan lelaki) yang lebih banyak berbanding wanita normal. Semua wanita mempunyai hormon Testosteron, tetapi dalam jumlah yang sedikit. Apabila ovari menghasilkan hormon Testosteron yang berlebihan, ia akan menyebabkan:

  1. Anda mempunyai ciri-ciri kelelakian yang terserlah seperti bermisai, berbulu lebat, dan mungkin juga berjanggut.
  2. Ciri kewanitaan berkurangan. contohnya rangka badan yang besar, suara garau, dan payudara kecil.
  3. Fizikal anda lebih menyerupai lelaki

Apakah Punca Hirsutism?

Berikut adalah beberapa faktor yang menjadi punca kenapa perempuan bermisai dan berbulu lebat macam lelaki:

1. Genetik. Ianya diwarisi dari nenek moyang. Sesetengah keturunan seperti mamak & india biasanya mempunyai bulu yang lebih lebat daripada kaum lain.

2. Obesiti yang mengakibatkan insulin dalam badan tidak dapat berfungsi dengan sebaiknya.

3. PCOS. Wanita yang mempunyai masalah Sindrom Ovari Polisistik atau lebih dikenali sebagai PCOS sememangnya mempunyai masalah hormon tak stabil & mereka cenderung untuk mengalami masalah bermisai & berbulu lebat.

4. Suntikan Testosteron. Bagi mereka yang aktif dalam sukan bina badan, kebiasaanya mengambil suntikan ini untuk membina otot dengan lebih cepat.

perempuan bermisai3 300x200 Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

5. Sindrom Cushing iaitu keadaan di mana berlaku peningkatan hormon steroid & hormon lelaki androgen dalam badan.

6. Hyperplasia Kongenital Adrenal iaitu keadaan di mana tubuh badan ketiadaan sesetengah enzim lalu menyebabkan hormon androgen lelaki meingkat.

7. Penyakit Akromengali yang berlaku akibat peningkatan hormon tumbesaran secara abnormal & kegagalan insulin.

8. Hiperprolaktinemia iaitu paras hormon Prolaktin yang terlalu tinggi didalam badan. Biasanya hormon ni ada dalam badan wanita yang mengandung & menyusukan.

9. Penyakit masalah ganguan hormon yang lain seperti Endokrin Hipotiroid.

Apa Nak Buat Untuk Mengatasi Masalah Perempuan Bermisai & Berjanggut?

Seperti yang saya nyatakan tadi, ianya berkaitan dengan ketidakstabilan hormon dalam badan. Ada hormon yang berlebihan, ada hormon yang takde. Pendek kata, hormon anda sedang menggila dan berkecamuk dalam badan. Oleh itu, perkara utama yang perlu dilakukan ialah menstabilakan semula hormon dalam badan anda supaya menjadi normal. Macam mana caranya?

Fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah untuk menstabilkan hormon dalam badan. Ia meningkatkan hormon kewanitaan iaitu hormon Estrogen & Progesterone. Dalam masa yang sama, ia menurunkan kadar hormon androgen lelaki & Testosteron. Apabila hormon dalam badan stabil, insya Allah ciri-ciri kewanitaan anda akan menyerlah. Tiada lagi misai & bulu yang lebat di lengan, dada, kaki, dan tubuh badan yang lain.

perempuan bermisai1 300x173 Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

Alfalfa Complex juga sesuai untuk anda. Ia dikenali sebagai kacip fatimah moden yang memang elok untuk penjagaan dalaman wanita. Ia juga membantu GLA Complex berfungsi dengan lebih berkesan.

perempuan bermisai2 300x271 Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

Itulah dia punca kenapa perempuan bermisai dan berbulu lebat macam lelaki. Anda bermisai dan berbulu lebat? Jangan susah hati, insya Allah GLA Complex & Alfalfa Complex boleh membantu. Anda juga boleh amalkan cara hilangkan misai untuk selamanya yang saya kongsikan di sini. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

Rimas betul bila pms kan? Rasa nak mengamuk, rasa semua tak kena, rasa sedih. Pendek kata semua jadi tak kena. Kejap jadi singa, kejap jadi naga. Semuanya disebabkan oleh hormon, dan anda tak mampu nak control pms yang melanda. Betul ke tak boleh control? Nak tak saya kongsikan tips atasi pms supaya anda tak jadi singa tiap kali datang bulan?

tips pms 300x164 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

1. Bersukan. Bersukan yang dimaksudkan bukanlan bersukan bila dekat nak period, tapi bersukan secara teratur. Mungkin main badminton setiap hujung minggu, berlari atas treadmill 3 kali seminggu, dan sebagainya. Bersukan membantu untuk melepaskan stress dan menghilangkan keletihan badan.

2. Didik hati supaya lebih tenang. Pms menjadi sangat disaster sebab kita ikut kata hati. Waktu memandu, orang potong secara membabi buta kita naik angin. Anak sepahkan mainan kita naikkan angin. Kenapa? Sebab hormon yang menggila dalam badan menyebabkan kita rasa semua benda jadi besar. Kata orang putih,”everything is a big deal”. Tu sebab kita asyik nak mengamuk je. Apa kata kita didik hati supaya lebih tenang? Jangan terlalu ikutkan perasaan. Insya Allah boleh!

3. Diet tinggi vitamin B Complex. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang mengambil makanan kaya dengan Tiamin (B1), Riboflavin (B2), dan vitamin B yang lain mempunyai masalah pms yang kurang berbanding wanita yang mengamalkan diet rendah vitamin B. B Complex Shaklee mengandung semua vitamin B yang disebutkan tadi. Pengambilan B Complex Shaklee setiap hari akan membantu atasi pms anda. Percayalah! ini testimoni saya sendiri icon smile Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

tips atasi pms1 300x232 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

4. Karbohidrat kompleks. Seminggu sebelum tarikh anda sepatutnya period, tukar diet anda kepada karbohidrat kompleks seperti roti gandum & beras perang. Ia mampu mengawal jumlah gula dalam darah. Gandum juga kaya dengan Tiamin, Riboflavin dan vitamin B yang lain.

5. Elakkan makanan yang boleh menyebabkan gejala pms menjadi semakin teruk. Contoh makanan yang perlu dielakkan, atau at least dikurangkan ialah:

  1. Garam kerana boleh menyebabkan kembung.
  2. Kafein boleh menyebabkan keresahan.
  3. Gula boleh menyebabkan susah hati & bersangka buruk.
  4. Alkohol boleh menyebabkan hati jadi tak menentu.

tips atasi pms 234x300 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

6. Ubat mengawal hormon. Pms berlaku disebabkan hormon yang menggila dalam badan menjelang datang bulan. Jadi, salah satu daripada tips atasi pms yang berkesan ialah mengambil ubat mengawal hormon. GLA Complex adalah pilihan yang paling tepat kerana fungsi utamanya ialah untuk menstabilkan hormon wanita.

tips atasi pms2 300x213 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

7. Jangan diikutkan perasaan. Orang tau kata “Ikut hati mati, ikut rasa binasa”. Waktu pms memang tak boleh nak control, tapi cuba kawal perasaan. Jangan terlalu didikutkan perasaan, takut anda terjebak dalam bisikan syaitan. Banyakkan berzikir, istighfar. Dekatkan diri dengan Allah. Lagi bagus kan? Daripada nak mengamuk tak tentu hala.

8. Kalsium. Kekurangan kalsium boleh menjadi punca pms. Mau tak angin satu badan rasa nak mengamuk? Tiap kali nak datang bulan je sakit pinggang, sakit badan, lenguh-lenguh dari hujung rambut sampai hujung kaki. Kalau kita takde sakit badan tu mesti kurang mengamuk layan pms betul tak? Ostematrix Shaklee kaya dengan kalsium. Bila mula rasa nak sakit badan, sakit pinggang, lenguh-lenguh, ambil Ostematrix sebelum tidur. Bangun pagi esok anda pasti tersenyum.

tips atasi pms3 300x242 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

Itulah dia tips atasi pms supaya anda tak jadi singa tiap kali datang bulan. Semoga bermanfaat untuk anda. Kalau anda selalu senggugut, boleh amalkan tips hilangkan senggugut yang berkesan ini. Pengambilan B Complex & GLA Complex secara konsisten akan mengurangkan simptom pms anda. Ostematrix pula membantu menghilangkan masalah sakit badan dan lenguh-lenguh yang biasa berlaku tiap kali nak datang bulan. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Atasi Pms Supaya Anda Tak Jadi Singa Tiap Kali Datang Bulan

Tips Hilangkan Jerawat Batu Yang Paling Berkesan

Selalunya masalah jerawat batu sinonim dengan anak remaja yang sedang meningkat umur. Tapi, ramai juga orang dewasa yang dihantui jerawat batu. Dah cuba macam-macam produk tapi tak berkesan? Dah tiba masanya untuk anda cuba ikhtiar lain. Jom amalkan tips hilangkan jerawat batu yang paling berkesan berikut:

jerawat batu2 300x200 Tips Hilangkan Jerawat Batu Yang Paling Berkesan

1. Resdung? Adakah jerawat batu dimuka anda disebabkan masalah resdung? Kalau jawapannya ya, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah mengatasi masalah resdung terlebh dahulu. Selagi anda ada resdung, selagi itulah muka anda akan dipenuhi jerawat batu. anda boleh hilangkan resdung dengan mengamalkan petua menghilangkan resdung yang berkesan & mujarab ini.

2. Pencuci muka yang lembut tanpa bahan kimia yang merbahaya. Pencuci muka jenama apa yang anda pakai sekarang? Adakah ianya lembut pada kulit? Tiada bahan kimia merbehaya yang menjadi punca jerawat semakin membiak? Kalau anda nak muka yang licin & cantik tanpa jerawat batu, pastikan anda menggunakan pencuci muka yang terbaik. Cadangan saya? Nutriwhite Gentle Deep Foaming Cleanser adalah pencuci muka terbaik yang saya pernah gunakan. Ianya mencuci dengan lembut, dan muka akan rasa sangat bersih & segar selepas menggunakannya. Percayalah, menukar pencuci muka anda kepada pencuci muka yang ini akan memberikan impak yang besar kepada masalah jerawat batu anda.

jerawat batu 300x249 Tips Hilangkan Jerawat Batu Yang Paling Berkesan

3. Hormon.  Jerawat batu biasanya menjadi masalah bagi mereka yang mengalami masalah hormon. Makin tak stabil hormon dalam badan, makin menggila jerawat batu dimuka & diseluruh badan. Nak tahu cara untuk menstabilkan hormon? Sekejap lagi saya terangkan.

4. Bersihkan makeup dengan cara yang betul. Seharian anda pakai bedak, bermakeup, muka terdedah kepada asap dan persekitaran yang kotor. Bila sampai kat rumah, adakah anda membersihkan makeup dengan cara yang betul? Ada pakai makeup remover tak? Kalau ada, adakah makeup remover yang anda pakai betul-betul membersihkan semua makeup dari muka? Bukan apa, baki makeup yang tertinggal boleh menjadi punca jerawat batu anda tak pernah surut. Nutriwhite Gentle Action Makeup Remover adalah makeup remover terbak yang saya pernah guna. Saya bukan jenis pandai bermakeup. Bila keluar rumah just pakai bedak nipis, tapi saya wajib bersihkan muka dengan makeup remover yang best ni tiap kali sampai rumah.

jerawat batu1 300x247 Tips Hilangkan Jerawat Batu Yang Paling Berkesan

5. Pemakanan. Elakkan makanan yang akan menyebabkan jerawat batu tumbuh dengan suburnya dimuka anda. Contohnya makanan berminyak, kekacang, coklat, dan sebagainya.

6. Melawan jerawat dari dalam. Pencuci muka & makeup remover adalah cara anda melawan jerawat batu dari luar. Nak jerawat batu anda hilang dengan lebih cepat? Jom lawan mereka dari dalam. Vitamin-vitamin tersebut mampu mengecutkan jerawat batu & menghalang pertumbuhan jerawat batu dimuka.

GLA Complex merupakan vitamin yang paling penting dalam proses menghilangkan jerawat batu anda. Ia membantu menstabilkan hormon dalam badan. Bila hormon stabil, insya Allah masalah jerawat pun akan hilang. Sebagai bonus, pengambilan GLA Complex akan menjadikan kulit semakin cantik berseri.

B Complex membantu menghilangkan jerawat & mencantikkan kulit. Ia membantu menghaslkan kulit muka yang lembab dan berseri. Ia juga menghilangkan parut jerawat.

Vitamin E & Vitamin C merupakan antioksida yang melawan radikal bebas yang menjadi punca jerawat batu susah nak dihilangkan. Ia juga menghilangkan parut jerawat.

jerawat batu3 168x300 Tips Hilangkan Jerawat Batu Yang Paling Berkesan

Insya Allah, dengan pengambilan yang konsisten masalah jerawat batu anda akan hilang.

Sekarang anda dah tahu tips hilangkan jerawat batu yang paling berkesan. Insya Allah, jika anda merawat masalah jerawat batu yang dialami dari luar dan dalam, jerawat batu anda akan hilang. Anda akan mendapat kulit muka yang licin dan cantik, seperti yang diidamkan. Tunggu apa lagi, hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Hilangkan Jerawat Batu Yang Paling Berkesan

Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Betul ke senggugut punca susah mengandung? Kalau ikutkan tukang urut dan bidan, jawapannya ialah YA. Sebab tu kita dinasihatkan supaya berurut & berikhtiar supaya senggugut takde lagi. Tapi macam mana pula dari sudut pandangan perubatan moden?

senggugut punca susah menga 300x234 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Dari sudut pandangan perubatan moden, senggugut yang ringan adalah normal dan tak perlu dirisaukan. Walau bagaimana pun, jika anda mengalami senggugut teruk setiap bulan sehingga terpaksa ambil mc & mengerekot di atas katil, ianya tak boleh dipandang ringan. Mengapa?

Dikhuatiri anda mengidap penyakit yang jauh lebih merbahaya daripada senggugut iaitu Endometriosis, fibroid, cyst, atau jangkitan kuman dalam rahim. Oleh itu, jika anda mengalami senggugut yang teruk, seeloknya jalani pemeriksaan bagi memastikan tiada penyakit yang serius.

Sekiranya pemeriksaan mendapati anda mengidap salah satu daripada penyakit merbahaya yang saya senaraikan di atas, semestinya ia akan menjejaskan kesuburan anda & menjadi salah satu punca anda susah mengandung.

senggugut punca susah menga2 300x234 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Sebaliknya, jika pemeriksaan menunjukkan tiada penyakit serius, alhamdulillah. Tapi, anda dinasihatkan supaya:

1. Merawat senggugut supaya tidak menderita setiap bulan. Lagi pun, mengikut perubatan tradisional, senggugut boleh menyebabkan anda susah mengandung, kan? Pada saya, kedua-dua perubatan moden & tradisional adalah relevan untuk kita. Takde sebab kenapa kita nak menolak perubatan tradisional 100%. Oleh itu, rawat senggugut anda. Jangan dibiarkan. Set Senggugut Shaklee membantu anda mengatasi senggugut secara semulajadi, tanpa penggunaan ubatan atau dadah. Nak tengok testimoni mereka yang bejaya hilangkan senggugut dengan set ini? Jom baca di sini.

senggugut punca susah menga1 300x243 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

2. Berkahwin awal kerana biasanya senggugut akan hilang selepas berkahwin.

3. Cuba mengandung pada usia muda kerana semakin berumur seorang wanita, semakin susah untuk mengandung kerana tahap kesuburan makin berkurangan.

Jadi, sekarang persoalan tentang betul ke senggugut punca susah mengandung sudah pun terjawab. Jika anda mengalami senggugut, Set Senggugut Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Cara Merawat Endometriosis

Endometriosis boleh menyebabkan kemandulan. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengetahui apakah punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan Endometriosis. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, jangan berlengah. Segera dapatkan rawatan bagi merawat Endometriosis dan meningkatkan kesuburan anda. Di samping menjalani rawatan, anda juga boleh mengamalkan cara merawat Endometriosis yang akan saya kongsikan di sini.

tips merawat endometriosis 300x191 Cara Merawat Endometriosis

Cara Merawat Endometriosis

1. Sayuran & buah-buahan segar

Pastikan anda makan banyak sayur & buah-buahan setiap hari. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang makan sayur hijau 13 kali atau lebih dalam seminggu adalah 70% lebih cepat merawat Endometriosis berbanding wanita yang kurang memakan sayur & buah-buahan.

2. Banyakkan makan makanan anti oksida

Makanan anti oksida kaya dengan Vitamin E dan Vitamin C, terutamanya sayur & buah-buahan.  Jika anda sibuk & tiada masa untuk memastikan anda mengambil anti oksida yang secukupnya setiap hari, anda boleh mengamalkan Vitamin E & Vitamin C Shaklee yang merupakan antara vitamin dalam Set Endometriosis Shaklee.

tips merawat endometriosis1 300x191 Cara Merawat Endometriosis

3. Kurangkan pengambilan daging merah.

Kurangkan pengambilan daging merah terutamanya binatang yang diternak untuk pasaran komersial. Sebagai alternatif, anda boleh makan daging organik.

4. Elakkan pil hormon

Pengambilan pil hormon akan meningkatkan hormon Estrogen yang merupakan antara musuh pesakit Endometriosis. Oleh itu mengelakkan pengambilan pil hormon adalah salah satu tips untuk merawat endometriosis.

5. Masak sendiri di rumah

Satu lagi tips untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan makan di luar dengan kerap. Makanan yang dimasak sendiri adalah lebih bersih & selamat daripada bahan-bahan seperti MSG & garam berlebihan.

6. Kurangkan pengambilan coklat

Anda suka makan coklat? Jika anda disahkan menghidap Endometriosis, sila kurangkan tabiat memakan coklat. Ya…agak sukar tetapi perlu dilakukan untuk sembuh seperti sedia kala.

tips merawat endometriosis2 300x191 Cara Merawat Endometriosis

7. Kurangkan berat badan

Cara merawat Endometriosis yang terakhir untuk kali ini ialah mengurangkan berat badan. Kebanyakan wanita Endometriosis berjaya mengurangkan simptom Endometriosis selepas menurunkan berat badan. Amalkan pemakanan yang sihat & kalau anda ada bajet boleh ambil set kurus Shaklee yang selamat untuk pesakit Endometriosis seperti anda.

Semoga cara merawat Endometriosis yang saya kongsikan dapat membantu anda mengurangkan simptom & merawat Endometriosis yang sedang dialami.  Set Endometriosis Shaklee juga sudah membantu ramai wanita merawat Endometriosis & membantu mereka untuk mengandung. Jika anda berminat untuk mendapatkan set ini, hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Merawat Endometriosis

Tanda-tanda Endometriosis

Endometriosis berlaku apabila selaput dalam rahim ( endometrium ) yang sepatutnya  luruh bersama darah haid tidak keluar, tetapi  tumbuh di luar rahim.   Tisu tersebut akan menjadi semakin menebal & berdarah semasa anda didatangi haid. Anda boleh membaca tentang apa itu Endometriosis, bagaimana ia berlaku & punca di sini. Apakah tanda-tanda Endometriosis?

tanda endometriosis 243x300 Tanda tanda Endometriosis

TANDA-TANDA ENDOMETRIOSIS

Senggugut

Jika anda sering senggugut, jangan diabaikan. Senggugut bukan sahaja merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis, malah ia juga boleh menjejaskan kesuburan anda. Jika anda mempunyai masalah senggugut, rawat segera dengan Set Senggugut Shaklee.

Sakit ketika bersama

Pesakit Endometriosis biasanya akan mengalami kesakitan jika bersama dalam beberapa posisi tertentu. Jika anda mengalami kesakitan ketika bersama, ia mungkin merupakan tanda anda mempunyai Endometriosis.

Darah haid terlalu sedikit

Sesetengah wanita didatangi haid yang sangat sedikit iaitu cuma titisan atau pun sangat sedikit. Ia bukanlah sesuatu yang normal. Jika haid anda sangat sedikit, sila berjumpa dengan doktor dengan segera kerana ia merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis.

Darah haid terlalu banyak

Darah haid yang terlalu banyak juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Jika haid anda terlalu panjang & pendarahan yang berlaku terlalu banyak, jangan berlengah. Kemungkinan besar anda menghidap penyakit Endometriosis.

Kesukaran untuk mengandung

Wanita Endometriosis biasanya mempunyai masalah susah untuk mengandung kerana tisu endometrium yang melekat tersebut boleh menjadi punca ketidak suburan kerana Endometriosis boleh:

1. Merosakkan kilang telur

2. Merosakkan tiub Falappio

3. Mengeluarkan hormon yang menjadi racun membunuh benih

Keguguran berulang

Ramai pesakit Endometriosis yang berjaya mengandung tetapi mengalami keguguran berulang. Ia juga merupakan antara tanda-tanda Endometriosis. Punca utama tidak diketahui tetapi ada teori mengatakan bahawa ia mungkin disebabkan oleh hormon yang dikeluarkan meracun janin yang sedang terbentuk.

Pendarahan diluar waktu haid

Pendarahan yang tidak terkawal juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Wanita yang normal hanya akan mengalami pendarahan semasa haid sahaja.

tanda endometriosis1 218x300 Tanda tanda Endometriosis

 APAKAH RAWATAN UNTUK ENDOMETRIOSIS?

Rawatan terbaik untuk Endometriosis ialah mengandung kerana apabila anda mengandung, ia akan menghalang pembesaran tisu endometrium & menghilangkan Endometriosis secara total. Walau bagaimana pun, seperti yang saya sebutkan tadi, pesakit Endometriosis kebiasaanya mempunyai masalah kesukaran untuk mengandung & keguguran berulang.

Jadi, saranan saya:

1. Jalani rawatan Endometriosis yang membantu meningkatkan kesuburan anda tanpa kos rawatan yang tinggi. Apakah rawatan yang dimaksudkan? Anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee yang terdiri daripada GLA, Coqhealth,  B Complex, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea.

2. Apabila anda disahkan mengandung, anda disarankan untuk mengambil Set Hamil Shaklee yang membantu pembentukan janin yang sempurna & insya Allah menghalang berlakunya keguguran berulang.

Jika mempunyai tanda-tanda Endometriosis sila berjumpa dengan doktor anda dengan segera. Jika anda disahkan mempunyai Endometriosis, jangan sesekali putus harapan. Dapatkan Set Endometriosis Shaklee untuk membantu anda hamil. Dan apabila anda berjaya hamil, anda teruskan perjuangan dengan mengambil Set Hamil Shaklee. Insya Allah dengan aturan makan & dos yang betul, set-set ini akan membantu anda mencapai impian untuk menimang cahayamata.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tanda tanda Endometriosis

Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Anda pengidap Endometriosis? Pasti anda tercari-cari rawatan Endometriosis tanpa pembedahan. Endometriosis sememangnya penyakit yang menyeksakan. pembedahan pula sangat menakutkan.

rawatan endometriosis 300x218 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

 Apakah Rawatan Untuk Endometriosis?

Bagi pesakit Endometriosis, anda memerlukan rawatan yang membantu mengurangkan kesakitan, meningkatkan kesuburan, melambatkan pertumbuhan tisu endometrium, dan mengelakkan Endometriosis daripada berulang.

Anda boleh melakukan Laparoscopy tapi tahukah anda bahawa lesi Endometrium yang dibuang boleh tumbuh semula? Anda boleh mengetahui dengan lebih lanjut mengenai apa itu Endometriosis, punca, bagaimana ia berlaku & simptom awal di sini.

rawatan endometriosis1 300x218 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Bagaimana Endometriosis Menganggu Kesuburan?

Endometrium biasanya tumbuh di kilang telur & tiub fallapio. Apabila ia tumbuh di kilang telur, ia akan mengganggu proses penghasilan telur (ovum) setiap bulan. Kehadiran Endometrium di tiub fallapio juga akan menganggu telur yang dihasilkan daripada berjumpa sperma & melalui proses persenyawaan.

Jika telur anda telah disenyawakan sekali pun, proses penempelan juga akan terganggu menyebabkan amda sukar untuk mengandung. Oleh itu, jika anda disahkan sebagai pesakit Endometriosis, jangan berlengah lagi, dapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan.

rawatan endometriosis2 300x272 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Apakah Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan?

Anda boleh merawat penyakit Endometriosis anda & didalam masa yang sama meningkatkan kesuburan tanpa pembedahan dengan mengambil Set Endometriosis Shaklee yang telah membantu ramai wanita Endometriosis sembuh & berjaya mengandung.

Set ini terdiri daripada: GLA Complex, CoqHealth, B Complex, Alfalfa, Vitalea, & Vitamin E. Anda boleh membaca bagaimana vitamin ini membantu penyakit Endometriosis & meningkatkan kesuburan di sini.

Berminat untuk mendapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan? Set Endometriosis Shaklee adalah jawapannya.  Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Cara Kecutkan Fibroid Supaya Tak Perlu Jalani Pembedahan

Fibroid adalah tumor pejal yang terdiri daripada tisu-tisu fiber yang tumbuh yang merupakan benign atau pun bukan kanser. Ya! fibroid bukan kanser tetapi ia boleh menjejaskan kesuburan anda & menyebabkan kesakitan. Anda boleh membaca jenis-jenis fibroid di sini. Nak tahu cara kecutkan fibroid supaya tak perlu jalani pembedahan yang menakutkan?

cara kecutkan fibroid 300x223 Cara Kecutkan Fibroid Supaya Tak Perlu Jalani Pembedahan

Apa Yang Perlu Dilakukan Apabila Disahkan Mempunyai Fibroid?

Jika anda disahkan mempunyai fibroid, berikut adalah beberapa info yang perlu anda dapatkan daripada doktor yang merawat anda iaitu:

1. Berapa biji fibroid yang ada

2. Apakah jenis fibroid anda

3. Berapa cm saiz fibroid anda

4. Apakah cadangan doktor, sama ada untuk berusaha mengecutkan atau membuang dengan cara pembedahan.

Kebiasaanya doktor akan mencadangkan anda membuang fibroid melalui pembedahan sekiranya fibroid anda bersaiz 5 cm ke atas & anda mengalami kesakitan atau pendarahan. Oleh itu adalah penting untuk anda mengenal pasti simptom fibroid & dapatkan pemeriksaan doktor secepat mungkin sekiranya anda mengesyaki ada fibroid didalam rahim anda kerana semakin lama dibiarkan, fibroid anda akan menjadi semakin besar.

Apabila ia besar, proses mengecutkan fibroid akan mengambil masa yang agak lama & sekiranya ia bersaiz 5 cm, mungkin anda perlu menjalani pembedahan. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengetahui apakah simptom fibroid.

cara kecutkan fibroid1 300x224 Cara Kecutkan Fibroid Supaya Tak Perlu Jalani Pembedahan

Bagaimana Merawat Fibroid Tanpa Pembedahan?

Jika anda disahkan mempunyai fibroid, jangan terus bersetuju untuk menjalani pembedahan. Jika fibroid anda bersaiz 5 cm keatas, menyebabkan kesakitan & pendarahan, atau fibroid berulang, Vivix adalah vitamin terbaik untuk anda.

Jika fibroid anda bersaiz kurang daripada 5 cm, tidak menyebabkan kesakitan atau pendarahan, dan bukan fibroid berulang, anda boleh berusaha mengecutkan fibroid anda dengan  Set Fibroid Shaklee  . Bagaimana set ini membantu merawat fibroid tanpa pembedahan?

GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon kerana ketidakstabilan hormon adalah punca kewujudan fibroid didalam rahim anda & menyebabkan ianya semakin membesar. Insya Allah apabila hormon anda stabil, fibroid anda akan mengecut secara semulajadi & anda akan berjaya merawat fibroid tanpa pembedahan.

Set ini juga terdiri daripada Vit C & Vit E yang merupakan antioksida. Ia merupakan ejen pembasmi radikal bebas yang berfungsi untuk menjaga sel sihat anda daripada dimusnahkan oleh radikal bebas tersebut. Sekali gus, is membantu menegecutkan fibroid anda.

Vitamin seterusnya ialah B Complex yang berfungsi sebagai anti stress yang mempengaruhi proses pengecutan fibroid anda. Tahukah anda bahawa fibroid akan lebih cepat mengecut sekiranya anda berada dalam keadaan gembira. Oleh itu B Complex membantu anda merawat fibroid tanpa pembedahan.

Alfalfa kaya dengan iodin. Tahukah anda iodin telah digunakan dalam alam perubatan untuk merawat cyst & fibroid sejak dulu lagi? Alfalfa membantu fibroid anda mengecut dengan cepat. Sementara Herblax bertindak sebagai ejen detox untuk mencuci usus anda.

cara kecutkan fibroid2 168x300 Cara Kecutkan Fibroid Supaya Tak Perlu Jalani Pembedahan

Wanita di luar sana, adalah sangat penting untuk anda mengetahui apakah simptom dan cara kecutkan fibroid supaya tak perlu jalani pembedahan yang menyakitkan. Jika anda disahkan mempunyai fibroid, Insya Allah, dengan pengambilan yang konsisten & aturan makan yang betul, Set Fibroid Shaklee sangat berkesan.  Berminat untuk mendapatkan set ini dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Kecutkan Fibroid Supaya Tak Perlu Jalani Pembedahan

Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

Kali ni saya nak share testimoni kecutkan cyst dengan Shaklee dan berjaya mengandung! Ovarian Cyst merupakan salah satu punca ketidaksuburan & menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Apakah yang dimaksudkan dengan ovarian cyst? Anda boleh membaca di sini untuk mendapatkan jawapannya. Set Cyst Shaklee membantu mengecutkan cyst & menghalang pertumbuhan semula cyst selepas pembedahan. Alhamdulillah, ramai pelanggan saya yang memberikan feed back positif selepas mengambil Set Cyst Shaklee.

testimonial GLA kecutkan cy 300x211 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

 

testi atiq 300x201 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

testimonial GLA kecutkan cy1 300x211 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

testimonial GLA kecutkan cy2 300x211 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

testimonial GLA kecutkan cy2 300x211 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee testimoni set cyst shaklee 300x212 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

 Bagaimana Set Ini Berfungsi?

1. Set ini membantu menstabilkan hormon estrogen supaya menjadi seimbang. Hormon estrogen yang berlebihan boleh menyebabkan cyst menjadi semakin membesar. GLA membantu mengelakkan cyst anda daripada membesar. Insya Allah. GLA juga meningkatkan kesuburan anda agar mudah mengandung.

2. Set ini juga mengandungi vitamin anti oksidan yang membantu menghasilkan sel-sel baru yang sihat & membantu mengecutkan cyst anda sekali gus meningkatkan kesuburan.

3. Alfalfa mempunyai iodin yang sememangnya memainkan peranan penting dalam proses mengecutkan cyst. Alfalfa juga menjaga organ peranakan supaya bersedia untuk mengandung.

4. Set ini juga terdiri daripada Herblax yang berfungsi sebagai ejen detox untuk membersihkan usus supaya vitamin yang lain dapat diserap oleh tubuh badan dengan lebih baik. Ia juga membantu mengecutkan cyst.

5. Emosi juga merupakan faktor utama dalam proses mengecutkan cyst. B Complex berfungsi menstabilkan emosi & mengelakkan stress. Insya Allah jika emosi anda stabil, proses mengecutkan cyst akan berjalan dengan lebih lancar.

Anda teruja dengan testimoni kecutkan cyst dengan Shaklee yang saya share tadi? Jika anda mempunyai cyst & sedang mencuba untuk hamil, dapatkan Set Cyst Shaklee anda sekarang.Insya Allah… salah satu ikhtiar. Mana tau kot serasi.  Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

pixel Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.