-

Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Selain senggugut, kita juga selalu dengar orang kata cyst antara punca susah mengandung. Persoalannya, benarkah cyst punca sukar hamil? Atau pun ianya sekadar cakap kosong & mitos semata-mata?

cyst punca sukar hamil 300x151 Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Terdapat pelbagai jenis cyst, dan ada di antaranya boleh menyebabkan anda sukar mengandung. Di antaranya ialah:

1. Endometriosis di mana tisu dari selaput dalam rahim tumbuh di tempat yang tak sepatutnya iaitu di luar rahim. Rangsangan hormon akan menyebabkan tisu ini semakin menebal, malah ia juga berdarah semasa anda datang bulan. Endometriosis boleh menyebabkan cyst & ianya menjejaskan kesuburan anda.

2. PCOS atau Polycystic Ovarian Syndrome adalah keadaan di mana kilang telur atau ovari menjadi bengkak kerana ovum yang dihasilkan terperangkap & tidak dapat keluar semasa waktu subur. Sekiranya anda wanita PCOS, sememangnya anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung.

3. Ovarian Cyst juga boleh menjadi punca anda susah mengandung. Ini kerana ianya akan meracun ovum yang keluar dari kilang telur. Malah, jika anda dah mengandung sekali pun, cyst ini akan meracun kandungan anda & boleh menyebabkan keguguran.

Apa nak buat kalau anda disahkan ada cyst?

1. Sekiranya cyst anda berukuran kurang dari 5 cm, dan tidak menyebabkan pendarahan, biasanya doktor tidak mencadangkan pembedahan. Sebaliknya anda disarankan supaya mencari ikhtiar untuk mengecutkan cyst tersebut.

2. Begitu juga halnya jika anda telah menjalani beberapa pembedahan membuang cyst, tetapi cyst masih tumbuh semula. Pembedahan bukanlah pilihan utama.

3. Atau pun anda sudah berkali-kali menjalani pembedahan membuang cyst & masih belum memiliki cahayamata. Doktor tidak akan membedah anda lagi kerana dikhuatiri ianya akan menyebabkan anda susah mengandung apabila berkahwin nanti.

cyst punca sukar hamil1 300x160 Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Jadi, cara terbaik ialah mengamalkan Set Cyst Shaklee yang membantu mengecutkan cyst secara semulajadi & mengelakkan ketumbuhan cyst berulang. Alhamdulillah dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengecutkan cyst dengan set ini.

Sekarang kita dah dapat jawapan kepada persoalan bahawa benarkah cyst punca sukar hamil. Jika anda mengalami cyst, jangan dibiarkan kerana ianya akan menjadi semakin besar, menyakitkan, menyebabkan pendarahan, dan paling menakutkan boleh menjejaskan kesuburan anda. Set Cyst Shaklee membantu mengecutkan cyst tanpa pembedahan. Malah ia juga menghalang pertumbuhan semula cyst. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi

Malang sungguh nasib kalau kena chicken pox waktu dah tua bangka a.k.a dewasa. Susahnya nak hilangkan parut. Nak-nak pulak parut kat muka.  Tak sabar-sabar nak hilangkan parut chicken pox dengan cepat supaya tak nampak hodoh lagi. Percaya tak kalau saya kata anda boleh hilangkan parut chicken pox dalam masa sebulan. Ya! Satu bulan je. Tak percaya?

hilangkan parut chicken pox 300x238 Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi

 Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi

Wanita kat atas ni ialah Puan Daya. Gambar ni diambil masa beliau terkena jangkitan chicken pox dari anaknya. Elok anak dah sihat emaknya pulak yang kena. Itu gambar lama. Sekarang muka Puan Daya dah licin, cantik dan gebu. Satu parut chicken pox pun takde. Tak percaya?

Jom kita tengok video ni, ada testimoni dari Puan Daya. Cuba cari parut chicken pox kat muka beliau. Ada ke tak? ^_^

Macam mana, ada jumpa parut chicken pox tak? Tak de kan? Memang takde. Semua parut dah hilang. Anda ada parut chicken pox? Nak parut chicken pox hilang dalam masa sebulan macam Puan Daya? Pasti anda nak tahu vitamin apa yang Puan Daya ambil, kan?

Untuk makluman anda, Puan Daya ambil Set Chicken Pox Shaklee yang terdiri daripada:

Vitamin E
Vitamin C
B Complex
ESP
GLA Complex

Harga set ini ialah RM546.50. Postage RM10 semenanjung, Rm20 untuk Sabah Sarawak. Nak order? Anda boleh terus order dengan klik link ini. Lepas buat bayaran, jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan aturan makan yang betul untuk hilangkan parut chicken pox anda dengan cepat. Dan sebagai bonus, anda juga akan dapat Ebook di bawah ini secara percuma!

 Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi
Ebook apa? Ebook 15 Resepi Masker Shaklee. Boleh amalkan resepi-resepi masker yang ada dalam Ebook ni. Insya Allah lagi cepat parut chicken pox anda hilang. Lagi cepat muka anda jadi cantik, licin, dan gebu semula.

Tahniah kerana anda menjadi salah seorang daripada jutaan rakyat Malaysia yang membaca entry hilangkan parut chicken pox dengan cepat supaya tak nampak hodoh lagi ini. Anda beruntung sebab bukan sahaja dapat tahu cara hilangkan parut chicken pox dengan cepat, siap dapat Ebook percuma! Jangan tunggu lagi. Hubungi saya untuk mendapatkan Set Chicken Pox anda sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi

10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Tahukah anda bahawa terdapat jenis makanan tertentu yang mampu meningkatkan tahap kesuburan pasangan suami isteri? Jadi, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung bolehlah amalkan 10 makanan untuk cepat mengandung ini.

makanan untuk cepat mengand 300x194 10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Selain mengamalkan 10 makanan untuk cepat mengandung ni, anda juga perlu mengetahui bilakah waktu subur isteri dan waktu paling subur suami. Selain mengamalkan petua mudah mengandung dan mengelakkan perkara yang boleh menyebabkan anda susah mengandung. Nak tahu apakah 10 jenis makanan tersebut?

1. Buah-buahan & sayuran organik

Buah-buahan dan sayuran organik yang dimaksudkan ialah bebas GMO dan bebas racun kimia. Baru-baru ni kita digemparkan dengan berita kematian disebabkan makan epal kan? Jadi, bila nak makan buah pilih buah-buahan tempatan & yang cepat rosak, bukan yang boleh bertahan berbulan-bulan dalam peti ais tanpa rosak.

Begitu juga dengan sayur. Jangan pilih sayur yang hijau & nampak perfect. Cari yang ada kesan dimakan ulat. Kalau anda makan hasil tanaman sendiri lagi bagus. Terjamin bebas racun & bahan kimia berbahaya.

2. Makanan Tinggi Serat

Serat membantu pergerakan usus berjalan dengan lancar sekali gus membuang semua toksin yang ada dalam badan. Di antara makanan tinggi serat ialah bijirin, kekacang, gandum, nasi, dan roti berasaskan gandum. Nak detoks dengan mudah? Anda boleh amalkan Alfalfa Shaklee.

3. Bayam

Bayam hijau mengandungi antioksida, zat besi & folik asid yang membantu meningkatkan kesuburan dengan cara membantu sistem reproduksi berfungsi dengan baik.

4.  Folik asid

Pengambilan Folik Asid membantu meningkatkan kualiti sel telur yang dihasilkan setiap bulan, dan secara automatik meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

Folik Asid boleh didapati dari kacang soya, kuning telur, kubis, asparagus, ubi bit, pisang, brokoli, dan sebagainya. Kalau anda kurang makan sayur, boleh amalkan B Complex Shaklee. Cuma ambil satu biji sehari, mudah sangat.

5. Makanan yang melancarkan kitaran haid

Antara punca utama susah untuk mengandung ialah masalah kitaran haid yang tidak teratur. Kitaran haid yang tidak teratur menyebabkan sukar untuk mengetahui bilakah waktu subur. Oleh itu anda boleh amalkan makanan yang membantu memebetulkan kitaran haid seperti kentang  manis, kacang peas, carrot, dan sebagainya.

makanan untuk cepat mengand1 300x211 10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Anda juga boleh mengambil GLA Complex dan Alfalfa Shaklee untuk membetulkan kitaran haid anda. Dengan aturan makan dan dos yang betul, biasanya haid anda akan teratur selepas 2 bulan.

6. Makanan kaya dengan vitamin C

Vitamin C membantu meningkatkan daya imuniti badan, menjadikan badan kuat dari sebarang jangkitan. Secara automatik sel benih kita juga akan menjadi semakin kuat. Vitamin C boleh didapati dari buah-buahan sitrus seperti oren, limau. Juga dari brokoli, kubis, pisang, buah pear, labu, dan sebagainya.

7. Produk tenusu

Ia bukan sahaja membekalkan kalsium, tetapi juga membantu meningkatkan kesuburan. Di antara produk tenusu yang mudah didapati ialah dari susu segar, yogurt, dadih, dan keju.

8. Kekacang

Kekacang kaya dengan omega 3 yang membantu meningkatkan kualiti benih dan kesuburan anda. Bila lapar dan rasa nak mengunyah, makan kekacang. Bukannya jajan atau makanan segera.

9. Elakkan makanan “panas”, “sejuk” dan “tajam”

Kenal-pasti apakah makanan yang termasuk dalam katergori di atas dan elakkan dari menu seharian. Contoh makanan panas ialah makanan mempunyai ragi seperti tapai. Makanan tajam ialah seperti nenas, air tebu, dan air coke. Sementara makanan panas sejuk ialah cendawan, keladi, dan betik.

10. Makanan tambahan untuk meningkatkan kesuburan

Set Kesuburan Shaklee sememangnya terbukti berkesan membantu meningkatkan kesuburan suami isteri supaya mudah mengandung. Jom tengok testimoni mereka yang berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee.

Kalau anda dah ambil Set Kesuburan Shaklee tapi masih belum mengandung, anda boleh jawab beberapa soalan di sini untuk mendapatkan jawapan kenapa anda masih belum mendapat berita gembira.

ebook 10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Nak Ebook ni secara percuma? Hubungi saya di talian 012-9025232 sekarang!

Anda nak mengandung? Jangan lupa masukkan 10 makanan untuk cepat mengandung di atas ke dalam menu harian anda. Kalau anda ambil Set Kesuburan Shaklee, insya Allah peluang anda untuk mengandung akan semakin cerah. Nak order? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Senggugut memang mengerikan. Hanya orang yang rasa je tahu betapa siksanya nak mengadap senggugut setiap kali datang bulan. Sampai bila nak bergantung kepada pain killer? Jom amalkan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan ini. Saya janji anda akan bebas senggugut & PMS buat selama-lamanya.

Cara hilangkan senggugut ya9 300x229 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Sebelum saya kongsikan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan, adalah penting untuk anda mengenalpasti apakah jenis senggugut yang anda alami? Sama ada jenis Primary Dysmenorrea atau pun Secondary Dysmenorrea.

Jika anda mengidap senggugut jenis kedua, anda perlu berjumpa doktor untuk pemeriksaan, disamping mengamalkan petua tradisional merawat senggugut dan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan yang akan saya kongsikan sebentar lagi.

Apakah dia cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan tu? Jawapannya ialah Set Senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA Complex,  B Complex, dan Ostematrix.

Cara hilangkan senggugut ya 300x243 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Bagaimana Set Ini membantu hilangkan senggugut buat selama-lamanya?

Setiap vitamin dalam set ini mempunyai fungsi tersendiri & gabungan kesemua vitamin telah terbukti membantu menghilangkan senggugut. Buktinya? Saya akan kongsikan testimoni sebentar lagi. Jom saya ceritakan fungsi vitamin dalam set ini.

GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon yang menjadi punca senggugut yang dihadapi setiap bulan. Senggugut terjadi apabila badan gagal menukar asid Linolenik kepada GLA lalu menyebabkan berlakunya ketidak seimbangan hormon.

Jadi pengambilan GLA Complex membantu mengatasi masalah tersebut. GLA Complex juga membantu penghasilan hormon Prostaglandin & mengurangkan masalah payudara sensitif yang biasa dihadapi semasa datang bulan.

B Complex pula membekalkan vitamin B Complex khususnya B5, B6, dan B12 yang sememangnya terbukti membantu mengurangkan senggugut. B Complex yang juga dikenali sebagai vitamin gembira juga membekalkan vitamin B5 & B12 kepada kelanjar adrenalin supaya kita terhindar daripada stres.

Vitamin B6 pula membantu mengatasi masalah kembung perut, cramp, pening, dan segala macam rasa tak best yang biasa dialami semasa PMS. Kan biasa bila nak datang bulan kita akan alami PMS? Pengambilan B Complex akan hilangkan simptom tak best PMS yang selalu kita alami tu. Best kan?

Ostematrix pula membantu hilangkan masalah kekejangan, sakit badan, sakit kepala, lenguh-lenguh badan, sakit pinggang, dan sengal badan yang biasa dihadapi semasa PMS.

Gabungan ketiga-tiga vitamin dalam set senggugut Shaklee ini akan membantu mengatasi masalah PMS dan senggugut yang anda alami buat selama-lamanya. Hebat kan? Kalau anda ada bajet lebih, boleh tambah Alfalfa Complex yang mempunyai 1001 kebaikan seperti membetulkan kitaran haid, menghilangkan keputihan, dan juga perapat yang sangat sesuai dalam penjagaan organ intim wanita.

Testimoni Mereka Yang Berjaya Hilangkan Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee

Tak perlu cakap banyak, jom kita tengok apa kata mereka yang berpuas hati dengan set ini:

Cara hilangkan senggugut ya1 300x221 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya2 300x221 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya3 300x199 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya4 300x199 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya5 300x199 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya6 300x248 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya7 300x212 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara hilangkan senggugut ya8 300x212 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Menarik kan? Jadi, jika anda mengalami masalah senggugut setiap kali datang bulan jangan berlengah lagi. Memang dah ditakdirkan hari ini anda berjumpa dengan entry saya ni. Hubungi saya untuk mendapatkan set senggugut Shaklee dengan konsultasi terbaik, dan percayalah! Anda juga akan menjadi sebahagian daripada wanita-wanita di atas yang berkongsi berita gembira selepas mengamalkan set senggugut Shaklee.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee yang sememangnya terbukti berkesan. Bagi yang belum berjaya, salah satu faktor penyebab anda masih belum mengandung adalah kerana aturan makan yang salah. Jom saya kongsikan cara makan Set Kesuburan Shaklee yang terbaik supaya anda cepat mengandung. Ramai yang dah berjaya mengandung dengan aturan makan ini.

cara makan set kesuburan sh 300x224 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Yang Terbaik Supaya Anda Cepat Mengandung

Jika anda sedang mengambil set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, apa kata anda luangkan sedikit masa untuk menjawab beberapa soalan yang saya kongsikan di sini, insya Allah anda akan mendapat jawapan kenapa anda masih belum mendapat berita gembira.

Baiklah, jom saya ceritakan serba sedikit cara makan set kesuburan Shaklee yang terbaik untuk anda. Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada GLA, Vitamin E, Vitalea, Zinc Complex dan Alfalfa. Anda boleh membaca bagaimana vitamin-vitamin ini meningkatkan kesuburan anda di sini. Jika anda mempunyai bajet yang mencukupi, saya sarankan anda untuk ambil full set ini. Dan kalau anda ada bajet yang lebih, boleh tambah ESP yang membantu meningkatkan kesuburan & menguatkan rahim, terutamanya jika anda mempunyai sejarah keguguran.

Cara makan set kesuburan Shaklee:

1. Pastikan anda tidak melanggar pantang-larang dalam pengambilan vitamin Shaklee seperti tidak mengambil Vitalea bersama susu & seeloknya tidak mencampurkan Vitamin E & Alfalfa.

2. Pastikan anda ambil vitamin pada waktu yang betul iaitu sebelum dan selepas makanan berat. Sebagai contoh, zinc perlu diambil ssebelum makan kerana ia dapat diserap dengan baik semasa perut kosong. Anda boleh membaca tentang pantang-larang dalam pengambilan vitamin Shaklee di sini.

ebook 300x279 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Dapatkan Ebook ini secara percuma, ekslusif untuk pelanggan saya

3. Pastikan anda mengambil vitamin dengan dos yang secukupnya. Kekurangan dos akan menyebabkan anda tidak mendapat kesan terbaik dari vitamin yang diambil, manakala overdose akan menyebabkan buah pinggang anda terpaksa bekerja keras daripada yang sepatutnya.

4. Pastikan anda mengambil vitamin tersebut secara konsisten setiap hari.

Nak tahu cara makan set kesuburan Shaklee dengan lebih detail? Yang itu saya simpan khas untuk PELANGGAN saya sahaja. Ekslusif untuk pelanggan saya yang membeli Set Kesuburan Shaklee, anda juga akan mendapat percuma Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang padat dengan:

  • Tips meningkatkan kesuburan suami isteri
  • Cara mudah kira waktu subur
  • Waktu & Posisi Terbaik Untuk Mengandung
  • Doa & amalan supaya mudah mengandung

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Cara makan set kesuburan Shaklee yang betul sememangnya memberi impak besar dalam membantu anda supaya cepat mengandung. Nak dapatkan Set Kesuburan Shaklee dengan aturan makan yang betul & Ebook rahsia Mudah Mengandung secara percuma? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Saban hari semakin ramai wanita di Malaysia yang disahkan menghidap Endometriosis yang boleh menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jika anda wanita Endometriosis, boleh mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis seperti berikut:

makanan merawat endometrios 300x228 Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Anda boleh mengetahui apakah punca, bagaimana ia terjadi, simptom & rawatan Endometriosis di sini. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, sila dapatlan rawatan dengan segera. Di antara makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan:

1. Cuka

Cuka adalah makanan yang bisa & tajam. Ia boleh menyebabkan anda mengalami senggugut yang teruk apabila datang bulan. Oleh itu sila elakkan dari mengambil makanan mengandungi cuka dalam menu seharian.

2. Cili

Elakkan makanan pedas kerana ia juga akan menyebabkan gejala Endometriosis menjadi semakin teruk.

3. Kafein

Elakkan mengambil makanan berkafein seperti kopi, teh, dan nescafe.

4. Soya

Pesakit endometriosis perlu mengelakkan makanan berasaskan soya kerana ia akan menyebabkan Endometriosis anda menjadi semakin parah.

5. Kolagen

Pesakit Endometriosis perlu mengelakkan sebarang produk yang mengandungi kolagen kerana ia akan menggalakkan pertumbuhan sel Endometriosis anda.

6. Yis

Elakkan makanan yang mengandungi yis seperti roti & ban.

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengamalkan:

1. Madu

2. Habbatussauda

3. Delima (buah atau pati)

4. Minyak zaitun

Minyak zaitun boleh diambil 1 sudu setiap pagi, dicampurkan dengan secubit Habbatussauda

5. Nanas

6. Banyakkan pengambilan sayur hijau

7. Banyakkan juicing. Minum jus buah & sayur

8. Epal hijau

Insya Allah sekiranya anda mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis yang saya kongsikan tadi, anda akan melihat kesannya. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee. Saya doakan semoga Endometriosis anda dapat dirawat & anda berjaya mengandung.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Tips Mudah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tengah mencari tips mudah mengandung? Anda bernasib baik sebab post ni ditulis khas untuk anda. Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, sememangnya anda perlu mengetahui  petua mudah mengandung,  perkara yang perlu dielakkan dan punca susah mengandung supaya tidak menggangu kesuburan anda. Apakah tips mudah mengandung yang perlu anda tahu?

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Tips Mudah Mengandung

Dapatkan Ebook Ekslusif Ini Dengan Pembelian Set Subur Shaklee Dari Vitaminsaya.com

Tips Mudah Mengandung

Berikut adalah tips mudah mengandung yang boleh anda amalkan iaitu:

1. Kenal pasti waktu subur

Pastikan anda tidak terlepas waktu subur. Bagi suami, anda subur setiap hari tapi paling subur pada waktu ini. Bagi isteri, dalam sebulan, terdapat satu tarikh di mana anda berada dalam keadaan yang paling subur & jika proses persenyawaan berlaku, peluang anda untuk mengandung adalah sangat cerah. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Jom baca di sini. Walau bagaimana pun, jika kitaran haid anda tidak teratur,adalah sukar untuk menentukan tarikh subur anda.Oleh itu, anda perlu membetulkan kitaran haid terlebih dahulu supaya mudah untuk membuat kiraan bagi memastikan tarikh subur anda.

2. Bersama pada waktu subur

Selepas anda berjaya mengenal pasti tarikh paling subur anda, pastikan anda tidak terlepas tarikh keramat tersebut. Pastikan anda bersama pada tarikh tersebut. Di antara soalan yang sering ditanya kepada saya:

“Boleh ke bersama setiap hari? Tak menjejaskan kesuburan?”

“Ada tak posisi tertentu supaya mudah mengandung?”

Jawapan kepada soalan-soalan ini ada didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan percuma kepada pelanggan yang membeli set subur Shaklee dari saya. Kalau anda nak tahu jawapannya, dapatkan ebook istimewa ini.

tips mudah mengandung 188x300 Tips Mudah Mengandung

3. Elakkan aktiviti lasak

Tips mudah mengandung yang seterusnya ialah selepas waktu subur, elakkan aktiviti lasak seperti menunggang kuda, taek wan do, dan apa-apa aktiviti fizikal yang boleh menyebabkan tekanan dibahagian rahim atau boleh menyebabkan anda terjatuh. Ini kerana perkara-perkara tersebut boleh menyebabkan telur yang baru disenyawakan belum benar-benar stabil dan boleh “gugur” disebabkan oleh perkara-perkara yang saya sebutkan tadi.

4. Amalkan makanan seimbang

Pemakanan seimbang adalah sangat penting bagi memastikan badan kita mendapat nutrien yang secukupnya supaya menghasilkan telut yang berkualiti. Apabila anda merancang untuk mengandung, suami isteri perlu mengamalkan makanan seimbang serta menjauihi arak & dadah.

5. Banyakkan berdoa

Jangan pernah putus berdoa kerana sebagai hambanya, Allah adalah penentu sama ada kita dapat mengandung atau tidak. Anda boleh mengamalkan doa & amalan untuk mudah mengandung oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood ini.

Sekarang anda dah tau tips mudah mengandung. Banyak lagi tips lain yang saya kongsikan didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari saya. Insya Allah peluang anda untuk mengandung akan semakin cerah dengan mengamalkan Set Subur Shaklee dengan aturan makan yang betul & mengamalkan tips yang saya kongsikan didalam ebook istimewa ini. Hubungi saya untuk mendapatkan set subur anda hari ini.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Mudah Mengandung

Tips Bunting Pelamin

Pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun baru berkahwin sememangnya mengimpikan untuk bunting pelamin. Si suami bercita-cita untuk menjadi suami gagah perkasa sementara si isteri berangan-angan nak jadi isteri hebat yang dirindui suami setiap masa. Jangan segan! Kalau anda nak tahu tips bunting pelamin, sila baca post ini sampai ke ayat yang terakhir.

bunting pelamin 300x258 Tips Bunting Pelamin

Apakah Tips Suami Perkasa Dan Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin?

Untuk bunting pelamin, anda perlu memastikan bahawa:

1. Suami isteri berada dalam keadaan yang subur sewaktu berkahwin. Ia bermaksud, 6 bulan sebelum tarikh akad nikah, anda dan pasangan sudah mula mengamalkan apa yang perlu untuk meningkatkan kesuburan masing-masing.

2. Pilih tarikh yang berdekatan dengan waktu subur. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Sila baca di sini.

Macam mana nak tingkatkan kesuburan & menjadi suami gagah perkasa?

Madu. Amalkan mengambil satu sudu madu setiap hari. Jika anda merancang untuk bersama, ambil sesudu madu selepas makan malam. Isteri anda pasti tersenyum.

Senaman. Apabila anda bersenam, ia akan memperbaiki alira darah ke seluruh badan termasuk alat sulit anda. Apabila aliran darah anda baik, alat sulit anda juga akan berfungsi dengan baik & meningkatkan kesuburan anda.

Kurangkan Merokok. Rokok boleh mengurangkan kualiti sperma anda.  Kalau anda perokok tegar, sila berhenti merokok. tak boleh secara mengejut, berhenti secara perlahan-lahan.

Tips Tingkatkan Kesuburan. Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung ini.

Tingkatkan Kesuburan Dengan Set Suami Gagah Shaklee. Vitamin E dan Zinc Complex sememangnya terbukti berkesan untuk meningkatkan kejantanan & kesuburan lelaki. Anda akan merasakan perbezaannya selepas 2 minggu. Apakah perbezaannya?:

1. Meningkatkan keinginan untuk bersama.

2. Bertahan lebih lama.

3. Meningkatkan kesihatan organ seks anda.

4. Memekatkan air mani

5. Menghasilkan sperma yang lebih banyak.

6. Menghasilkan sperma yang kuat & sihat. Mampu berenang dengan lebih laju & tahan lama didalam rahim isteri.

7. Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri cepat mengandung.

tips bunting pelamin1 300x203 Tips Bunting Pelamin

Pendek kata anda akan jadi sharp shooter kebanggaan isteri. Siapa taknak kan? Nah, saya kongsikan testimoni isteri yang berpuas hati selepas suami mengambil set ini. Alhamdulillah, dah pun selamat melahirkan anak perempuan. Sekarang dalam pantang.

tips bunting pelamin 211x300 Tips Bunting Pelamin

Macam mana nak tingkatkan kesuburan isteri, jadi isteri hebat & memastikan bunting pelamin?

Betulkan kitaran haid. Jangan terlalu kurus atau terlalu gemuk sebab ia akan mengganggu kestabilan hormon & akibatnya period jadi tak regular. Kalau ada masalah period tak regular, sepatutnya sebelum kawin lagi kena betulkan. Tapi jangan risau, masih belum terlambat untuk menstabilkan hormon anda supaya period jadi regular & cepat mengandung.

Jangan makan benda tajam. Nenas, air tebu, air kelapa, air coke is a BIG NO! Tinggalkan terus. Memang belum ada kajian yang membuktikan bahawa makan tajam ini boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil, tapi apa salahnya kalau kita ikut nasihat orang-orang tua? PAsti ada sebab kenapa makanan-makanan ini dikatakan tajam.

Tingkatkan kesuburan dengan Set Kesuburan Shaklee. Pengantin baru selalunya akan merasa gemuruh & berdebar-debar apabila bersama suami sehingga menyebabkan kekeringan & ketidakselesaan ketika bersama. Anda boleh mengamalkan Set Kesuburan Shaklee yang membantu mengatasi masalah kering ketika bersama & meningkatkan kesuburan supaya anda berpeluang untuk bunting pelamin.

Anda juga boleh mengamalkan petua untuk meningkatkan kesuburan dan tips untuk cepat mengandung yang terbukti berkesan. Sekiranya anda merancang untuk membela kucing di rumah, sila luangkan sedikit masa untuk membaca info ini. Anda juga pasti ingin tahu tentang punca susah untuk mengandung yang saya senaraikan di sini. Kalau anda nakkan anak kembar, boleh la amalkan tips yang saya kongsi di sini.

Jadi, sila amalkan tips bunting pelamin yang saya share kat atas tadi. Kalau anda betul-betul nak mengandung dengan cepat,  anda wajib ambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Bunting Pelamin

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

meningkatkan kesuburan 300x255 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

meningkatkan kesuburan1 300x260 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

meningkatkan kesuburan2 300x153 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Fungsi Vitamin Dalam Set Subur Shaklee

Set kesuburan Shaklee sememangnya terbukti berkesan meningkatkan kesuburan pasangan suami isteri. Ramai yang telah berjaya mengandung dengan set ini.  Anda boleh membaca testimoni pelanggan kami yang berjaya mengandung di sini. Nak tahu apa fungsi vitamin dalam set subur Shaklee? Jom tonton video ini.

Saya patut ambil yang mana? Semua vitamin ke?

Sekiranya anda mempunyai bajet, saya cadangkan supaya anda mengambil kesemua vitamin yang saya sebut di dalam video tadi. Jika anda kekurangan bajet, anda boleh mengambil GLA, Vit E, Vitalea, Alfalfa & Zinc. Atau pun jika bajet anda sangat terhad, anda boleh ambil set subur bajet Shaklee yang terdiri daripada GLA, Vit E, & Zinc.

Sekarang anda dah tahu fungsi vitamin dalam set subur Shaklee. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan anda? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Fungsi Vitamin Dalam Set Subur Shaklee

pixel Fungsi Vitamin Dalam Set Subur Shaklee

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.