Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Adakah anda antara mereka yang membeli set subur Shaklee. Dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung? Teruja tengok testimoni ramai orang lain berjaya mengandung. Tapi diri sendiri belum lagi ada apa-apa? Jom kita tinjau kenapa perkara ini berlaku.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung?

Kalau anda dah makan set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, cuba jawab beberapa soalan di bawah ini dengan jujur. Insya Allah kita akan tahu punca kenapa anda masih gagal mendapat berita gembira.

1. Adakah anda mengambil vitamin yang betul?

Kalau diperhatikan, ada bermacam-macam versi set subur Shaklee yang dijual oleh pengedar Shaklee. Ada vitamin yang berbeza-beza. Tak sama. Oleh itu pastikan anda membeli set subur Shaklee dari pengedar yang betul. Pengedar yang betul bermaksud pengedar yang berilmu & tahu fungsi setiap vitamin yang dijual. Setiap orang mempunyai masalah yang berbeza seperti kitaran haid tidak betul, senggugut, keputihan, cyst, berat badan, PCOS, Endometriosis, telur tak matang, pernah keguguran, dan sebagainya. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin mengikut keperluan diri anda.

2. Adakah anda mengambil vitamin dengan aturan makan dan dos yang betul?

Aturan makan dan dos yang betul adalah sangat penting bagi memastikan anda mendapat kesan optimum dari vitamin yang anda makan. Ia juga penting bagi mengelakkan komplikasi. Sebagai contoh, dos harian Zinc Complex adalah 1 biji sehari. Saya pernah berjumpa dengan seorang sahabat yang membeli set subur dari pengedar lain, dan aturan makan yang diberikan adalah 4 biji Zinc Complex setiap hari. Memang dah overdose. Apakah kesan overdose? Akan membebankan buah pinggang & dalam jangka panjang boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin dengan aturan makan & dos yang betul. Minta maaf ye. Aturan makan & konsultasi saya adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,
Dapatkan Ebook ini sekarang! Ekslusif untuk pelanggan saya sahaja

3. Adakah anda makan vitamin secara konsisten?

Untuk mendapat kesan yang optimum, vitamin-vitamin dalam set subur perlu dimakan setiap hari. Jangan culas untuk makan. Pastikan anda makan megikut aturan makan yang diberi secara disiplin. Anda juga perlu tahu bahawa sel dalam badan kita memerlukan tempoh 90 hari untuk menyerap semua nutrien & pembaharuan sel. Oleh itu, 3 bulan pertama pengambilan vitamin adalah sangat penting. Pastikan anda makan vitamin secara konsisten. Dah makan set subur Shaklee lebih daripada 6 bulan tapi belum ada hasil? Jangan putus asa. Ada yang menunggu bertahun-tahun untuk mengandung. Apa yang penting ialah konsisten dan jangan putus asa.

4. Adakah anda tidak terlepas waktu subur?

Anda dah makan vitamin yang betul, dengan aturan makan & dos yang betul secara konsisten. Persoalan seterusnya ialah adakah anda tidak terlepas waktu subur? Anda tidak akan mengandung kalau terlepas waktu subur kerana pada waktu inilah ovum dibebaskan untuk proses persenyawaan. Anda boleh membaca tentang cara menentukan waktu subur di sini.

5. Adakah anda mengamalkan tips kesuburan?

Adalah penting untuk anda mengetahui apakah perkara yang menyebabkan ketidaksuburan dan menjejaskan kesuburan. Di samping itu anda perlu mengamalkan doa & amalan supaya mudah mengandung, tips mudah mengandung cara Islam, tips meningkatkan kesuburan suami isteri,  Anda juga boleh mengamalkan petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan di sini. Istimewa untuk pelanggan saya, dengan setiap pembelian set subur Shaklee dari saya, anda akan mendapat Ebook Ekslusif Rahsia Mudah Mengandung secara percuma. Ebook ini bukan untuk dijual.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Jadi, anda dah jawab kelima-lima soalan yang saya senaraikan tadi? Bagaimana jawapan yang anda dapat? Kalau semuanya YA, tahniah! Anda teruskan makan set subur Shaklee dan jangan putus asa. Insya Allah akan ada rezeki anda dalam waktu terdekat. Kalau ada jawapan anda yang TIDAK, sekarang anda dah tahu kenapa anda dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung. Berminat untuk mendapatkan Set Subur Shaklee dengan harga istimewa + konsultasi terbaik + Ebook Rahsia Mudah Mengandung dengan percuma? Hubungi saya sekarang.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

Endometriosis bukan sahaja menyebabkan ketidaksuburan dan kesukaran untuk mengandung, malah ia juga menyebabkan kesakitan yang amat sangat terutamanya setiap kali datang bulan. Ramai wanita tidak menyedari mereka pengidap Endometriosis. Jom saya kongsikan 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita, sebagai panduan untuk kita bersama.

harga set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, cara makan set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, simptom Endometriosis, Endometriosis, Punca Endometriosis, ubat Endometriosis, rawatan endometriosis, penyebab endometriosis, gejala endometriosis adalah, gejala endometriosis pdf, endometriosis shaklee, endometriosis dan shaklee, set endometriosis shaklee,

 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

Anda boleh membaca tentang apa itu Endometriosis, bagaimana ia berlaku, punca & rawatan di sini. Berikut adalah 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita:

1.Senggugut
Senggugut adalah simptom Endometriosis yang paling utama.  Anda akan berasa sangat sakit pada hari pertama & kedua dan kebiasaannya ubat tahan sakit tidak membantu. Sesetengah wanita Endometriosis mengeluarkan darah yang banyak semasa haid, namun ada yang mengeluarkan terlalu seikit darah. Anda boleh amalkan petua mengatasi senggugut yang saya kongsikan di sini.

2. Masalah pencernaan
Adakah anda selalu cirit-birit atau sembelit tanpa sebab setiap kali menjelang haid? Jika jawapannya Ya, ia mungkin salah satu tanda bahawa anda pengidap Endometriosis. Ini kerana beberapa hari sebelum haid hormon dalam badan anda akan meningkat & sistem pencernaan adalah sangat berkait rapat dengan hormon dalam badan.

3. Sakit belakang dibahagian bawah
Sakit belakang dibahagian bawah bukanlah 100% disebabkan oleh Endometriosis tetapi hampir kesemua pengidap Endometriosis mengalami masalah tersebut. Mengapa wanita Endometriosis mengalami sakit belakang dibahagian bawah? Tisu Endometriosis boleh terbentuk di bahagian pelvis yang berdekatan dengan saraf yang menyebabkan ada sakit belakang.

4. Gangguan emosi yang melampau
Ya, majoriti wanita mengalami PMS tetapi wanita Endometriosis mengalami PMS 10 kali ganda lebih teruk daripada wanita normal. Ia boleh menjadi sangat ekstrem ia menyebabkan gangguan kepada hubungan kita dengan kawan-kawan, suami , rakan sekerja, dan ahli keluarga. Anda akan merasakan semuanya dengan keadaan yang melampau: kemarahan yang melampau, kemurungan melampau, kebahagiaan yang melampau. Ia adalah perasaan yang tidak dapat dikawal dan ianya tidak terhad kepada minggu pertama datang haid sahaja. Ia boleh berlaku pada bila-bila masa, tanpa alasan yang logik.

harga set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, cara makan set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, simptom Endometriosis, Endometriosis, Punca Endometriosis, ubat Endometriosis, rawatan endometriosis, penyebab endometriosis, gejala endometriosis adalah, gejala endometriosis pdf, endometriosis shaklee, endometriosis dan shaklee, set endometriosis shaklee,

5. Sakit belakang dan ketegangan di bahu
Kawasan atas belakang anda mungkin terasa tegang dan lenguh apabila haid semakin hampir. Terdapat beberapa teori tentang mengapa ia terjadi tetapi ramai doktor percaya ia mempunyai kaitan dengan kekurangan mineral dalam badan.

6. Selalu rasa sejuk
Adakah kaki atau tubuh badan anda kerap berasa sejuk? Jika jawapannya YA, kemungkinan besar anda adalah pesakit Endometrisis. Ini adalah berdasarkan kepada Teori Tradisional Cina bahawa wanita yang mempunyai endometriosis telah “memerangkap sejuk atau lembap” di dalam badan mereka. Perubatan tradisional cina percaya bahawa kalau anda berjaya mengeluarkan kesejukan dari badan, penyakit Endometriosis anda akan sembuh.

7. Loya-loya
Anda berasa loya semasa haid atau beberapa hari sebelumya? Anda rasa sangat loya dan terpaksa muntah untuk menghilangkan rasa loya tersebut? Ia adalah salah satu daripada 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita. Rasa loya tersebut lazimnya menjadi semakin terus apabila Endometriosis anda semakin buruk.

8. Ketagih gula atau sugar craving
Anda gilakan makanan manis? Setiap hari mengidam nak makan makanan manis? Majoriti wanita Endometriosis mengalami masalah sugar craving. Ia adalah salah satu signal dari badan yang berusaha untuk meningkatkan Indeks glisemik dalam badan & mendapatkan keselesaan emosi. Anda boleh membaca tentang tips mengatasi sugar craving di sini.

9. Sakit buah dada
Wanita Endometriosis lazimnya mengalami sakit buah dada bebrapa hari sebelum datang haid. Ianya adalah satu kesakitan yang amat sangat sehingga anda hanya mahu berbaring diatas katil sepanjang hari. Tanpa melakukan apa-apa.

10. Sakit kepala & migrain
Sakit kepala dan migrain adalah satu petanda bahawa badan tidak gembira dengan anda. Anda tidak MENDENGAR apa yang diperlukan oleh badan anda seperti rehat yang mencukupi, tidak cukup tidur, atau pengambilan kafein yang berlebihan. Jika anda sering sakit kepala atau migrain, ia adalah signal bahawa ada sesuatu dalam rutin harian yang anda perlu ubah. Ia juga berkait rapat dengan ketidkastabilan hormon yang lazimnya dialami oleh pesakit Endometriosis.

harga set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, cara makan set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, simptom Endometriosis, Endometriosis, Punca Endometriosis, ubat Endometriosis, rawatan endometriosis, penyebab endometriosis, gejala endometriosis adalah, gejala endometriosis pdf, endometriosis shaklee, endometriosis dan shaklee, set endometriosis shaklee,

11. Rasa letih semas bangun pagi
Dah tidur semalaman tapi masih lesu apabila bangun keesokan harinya? Ia adalah salah satu simptom Endometriosis. Ini berlaku kerana apabila anda bangun tidur, badan masih bekerja keras memproses toksin berlebihan dalam hati.

12. Mudah mendapat radang
Endometriosis adalah penyakit yang menyebabkan anda mudah mendapat radang dibahagian badan seperti radang pundi kencing, radang gusi, dan mana-mana bahagian badan yang mudah diserang radang.

13. Masalah kulit
Kulit anda sensitif & tidak cantik seperti orang lain? Ia mungkin adalah salah satu simptom Endometriosis. Salah satu fungsi kulit ialah untuk melepaskan toksin dari badan & Endometriosis adalah berkait rapat dengan toksin dalam badan. Apabila kulit anda tidak sihat ia menunjukkan ketidakseimbangan dan petanda badan anda banyak toksin.

14. Mata sembab atau masalah penglihatan
Mata menjadi sembab dan penglihatan terganggu disebabkan toksin yang banyak didalam hati. Oleh itu jika mata anda sentiasa sembab walaupun sudah mencapat tidur yang cukup, anda perlu berjaga-jaga.

harga set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, cara makan set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, simptom Endometriosis, Endometriosis, Punca Endometriosis, ubat Endometriosis, rawatan endometriosis, penyebab endometriosis, gejala endometriosis adalah, gejala endometriosis pdf, endometriosis shaklee, endometriosis dan shaklee, set endometriosis shaklee,

15. Alahan
Wanita Endometriosis biasanya mengalami alahan seperti hidung gatal, sakit mata atau berair dan tekak gatal.

16. Sakit semasa hubungan seks
Salah satu daripada 20 simptom Endometrisos yang sering diambil ringan oleh wanita ialah sakit ketika melakukan hubungan seks. Ada wanita yang mengalami sakit ringan namun ada yang mengalami kesakitan yang teramat sangat. Malah ada yang tidak sakit semasa seks, tetapi berasa sakit selepas hubungan seks selesai.

17. Jangkitan pundi kencing
Sperti yang saya nyatakan diatas, pesakit Endometriosis biasa mengalami keradangan. Radang pundi kencing boleh menyebabkan jangkitan pundi kencing. Jika anda mengalami 3 kali jangkitan pundi kencing dalam masa 6 bulan, ia adalah simptom anda mengalami Endometriosis.

18. Perut buncit
Wanita Endometriosis selalunya mempunyai masalah perut buncit. Ianya mungkin berlaku menjelang waktu haid atau pun boleh kekal setiap masa.

19. Sering sakit dibahagian bawah perut
Tidak semua wanita Endometriosis mengalaminya tetapi ia adalah salah satu simptom yang perlu anda ketahui. Sekali-sekala anda akan berasa sakit disatu bahagian perut. Anda akan berasa sakit untuk beberapa ketika dan kemudian ia akan hilang. Rasa sakit tersebut akan datang pada bila-bila masa tanpa sebarang sebab.

20. Ekzema dan masalah kulit
Wanita Endometriosis juga sering mengalami ekzema dan masalah kulit disebabkan oleh sistem imun yang lemah.

Demikianlah 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita. Jika anda mempunyai hampir kesemua simptom diatas, jangan berlengah lagi. Segere berjumpa dengan pakar sakit puan untuk menjalani pemeriksaan. Anda boleh mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis yang saya kongsikan di sini & juga boleh berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee yang membantu mengurangkan gejala Endometriosis dan meningkatkan kesuburan anda. Oh ya, jangan lupa amalkan tips merawat Endometriosis yang saya ceritakan di sini. Nak cuba berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee? Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa & konsultasi terbaik.

harga set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, cara makan set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, simptom Endometriosis, Endometriosis, Punca Endometriosis, ubat Endometriosis, rawatan endometriosis, penyebab endometriosis, gejala endometriosis adalah, gejala endometriosis pdf, endometriosis shaklee, endometriosis dan shaklee, set endometriosis shaklee,

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Saban hari semakin ramai wanita di Malaysia yang disahkan menghidap Endometriosis yang boleh menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jika anda wanita Endometriosis, boleh mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis seperti berikut:

ebook rahsia mudah mengandung, makanan untuk endometriosis, makanan untuk pesakit endometriosis, makanan untuk merawat endometriosis, pantangan makanan untuk endometriosis, makanan untuk penderita endometriosis,  merawat endometriosis, merawat endometriosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis secara islam, merawat endometriosis dengan shaklee, set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, harga set endometriosis shaklee, set endometriosis shaklee harga ahli, shaklee ampang,  cara merawat endometriosis, tips merawat endometriosis, tips rawat endometriosis

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Anda boleh mengetahui apakah punca, bagaimana ia terjadi, simptom & rawatan Endometriosis di sini. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, sila dapatlan rawatan dengan segera. Di antara makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan:

1. Cuka

Cuka adalah makanan yang bisa & tajam. Ia boleh menyebabkan anda mengalami senggugut yang teruk apabila datang bulan. Oleh itu sila elakkan dari mengambil makanan mengandungi cuka dalam menu seharian.

2. Cili

Elakkan makanan pedas kerana ia juga akan menyebabkan gejala Endometriosis menjadi semakin teruk.

3. Kafein

Elakkan mengambil makanan berkafein seperti kopi, teh, dan nescafe.

4. Soya

Pesakit endometriosis perlu mengelakkan makanan berasaskan soya kerana ia akan menyebabkan Endometriosis anda menjadi semakin parah.

5. Kolagen

Pesakit Endometriosis perlu mengelakkan sebarang produk yang mengandungi kolagen kerana ia akan menggalakkan pertumbuhan sel Endometriosis anda.

6. Yis

Elakkan makanan yang mengandungi yis seperti roti & ban.

ebook rahsia mudah mengandung, makanan untuk endometriosis, makanan untuk pesakit endometriosis, makanan untuk merawat endometriosis, pantangan makanan untuk endometriosis, makanan untuk penderita endometriosis,  merawat endometriosis, merawat endometriosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis secara islam, merawat endometriosis dengan shaklee, set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, harga set endometriosis shaklee, set endometriosis shaklee harga ahli, shaklee ampang,  cara merawat endometriosis, tips merawat endometriosis, tips rawat endometriosis

Makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengamalkan:

1. Madu

2. Habbatussauda

3. Delima (buah atau pati)

4. Minyak zaitun

Minyak zaitun boleh diambil 1 sudu setiap pagi, dicampurkan dengan secubit Habbatussauda

5. Nanas

6. Banyakkan pengambilan sayur hijau

7. Banyakkan juicing. Minum jus buah & sayur

8. Epal hijau

Insya Allah sekiranya anda mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis yang saya kongsikan tadi, anda akan melihat kesannya. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee. Saya doakan semoga Endometriosis anda dapat dirawat & anda berjaya mengandung.

ebook rahsia mudah mengandung, makanan untuk endometriosis, makanan untuk pesakit endometriosis, makanan untuk merawat endometriosis, pantangan makanan untuk endometriosis, makanan untuk penderita endometriosis,  merawat endometriosis, merawat endometriosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis secara islam, merawat endometriosis dengan shaklee, set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, harga set endometriosis shaklee, set endometriosis shaklee harga ahli, shaklee ampang,  cara merawat endometriosis, tips merawat endometriosis, tips rawat endometriosis

Cara Merawat Endometriosis

Endometriosis boleh menyebabkan kemandulan. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengetahui apakah punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan Endometriosis. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, jangan berlengah. Segera dapatkan rawatan bagi merawat Endometriosis dan meningkatkan kesuburan anda. Di samping menjalani rawatan, anda juga boleh mengamalkan cara merawat Endometriosis yang akan saya kongsikan di sini.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

Cara Merawat Endometriosis

1. Sayuran & buah-buahan segar

Pastikan anda makan banyak sayur & buah-buahan setiap hari. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang makan sayur hijau 13 kali atau lebih dalam seminggu adalah 70% lebih cepat merawat Endometriosis berbanding wanita yang kurang memakan sayur & buah-buahan.

2. Banyakkan makan makanan anti oksida

Makanan anti oksida kaya dengan Vitamin E dan Vitamin C, terutamanya sayur & buah-buahan.  Jika anda sibuk & tiada masa untuk memastikan anda mengambil anti oksida yang secukupnya setiap hari, anda boleh mengamalkan Vitamin E & Vitamin C Shaklee yang merupakan antara vitamin dalam Set Endometriosis Shaklee.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

3. Kurangkan pengambilan daging merah.

Kurangkan pengambilan daging merah terutamanya binatang yang diternak untuk pasaran komersial. Sebagai alternatif, anda boleh makan daging organik.

4. Elakkan pil hormon

Pengambilan pil hormon akan meningkatkan hormon Estrogen yang merupakan antara musuh pesakit Endometriosis. Oleh itu mengelakkan pengambilan pil hormon adalah salah satu tips untuk merawat endometriosis.

5. Masak sendiri di rumah

Satu lagi tips untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan makan di luar dengan kerap. Makanan yang dimasak sendiri adalah lebih bersih & selamat daripada bahan-bahan seperti MSG & garam berlebihan.

6. Kurangkan pengambilan coklat

Anda suka makan coklat? Jika anda disahkan menghidap Endometriosis, sila kurangkan tabiat memakan coklat. Ya…agak sukar tetapi perlu dilakukan untuk sembuh seperti sedia kala.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

7. Kurangkan berat badan

Cara merawat Endometriosis yang terakhir untuk kali ini ialah mengurangkan berat badan. Kebanyakan wanita Endometriosis berjaya mengurangkan simptom Endometriosis selepas menurunkan berat badan. Amalkan pemakanan yang sihat & kalau anda ada bajet boleh ambil set kurus Shaklee yang selamat untuk pesakit Endometriosis seperti anda.

Semoga cara merawat Endometriosis yang saya kongsikan dapat membantu anda mengurangkan simptom & merawat Endometriosis yang sedang dialami.  Set Endometriosis Shaklee juga sudah membantu ramai wanita merawat Endometriosis & membantu mereka untuk mengandung. Jika anda berminat untuk mendapatkan set ini, hubungi saya sekarang.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

Tanda-tanda Endometriosis

Endometriosis berlaku apabila selaput dalam rahim ( endometrium ) yang sepatutnya  luruh bersama darah haid tidak keluar, tetapi  tumbuh di luar rahim.   Tisu tersebut akan menjadi semakin menebal & berdarah semasa anda didatangi haid. Anda boleh membaca tentang apa itu Endometriosis, bagaimana ia berlaku & punca di sini. Apakah tanda-tanda Endometriosis?

tanda-tanda endometriosis, tanda endometrium, tanda endometriosis sembuh, gejala dan tanda endometriosis, apa tanda tanda endometriosis, gejala tanda endometriosis, tanda gejala endometriosis, simptom endometriosis, simptom penyakit endometriosis, endometrisosi dan kehamilan, endometriosis dan shaklee,  endometriosis dan mengandung, endometriosis dan rawatan, endometriosis dan penyebabnya, endometriosis dan hamil,

TANDA-TANDA ENDOMETRIOSIS

Senggugut

Jika anda sering senggugut, jangan diabaikan. Senggugut bukan sahaja merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis, malah ia juga boleh menjejaskan kesuburan anda. Jika anda mempunyai masalah senggugut, rawat segera dengan Set Senggugut Shaklee.

Sakit ketika bersama

Pesakit Endometriosis biasanya akan mengalami kesakitan jika bersama dalam beberapa posisi tertentu. Jika anda mengalami kesakitan ketika bersama, ia mungkin merupakan tanda anda mempunyai Endometriosis.

Darah haid terlalu sedikit

Sesetengah wanita didatangi haid yang sangat sedikit iaitu cuma titisan atau pun sangat sedikit. Ia bukanlah sesuatu yang normal. Jika haid anda sangat sedikit, sila berjumpa dengan doktor dengan segera kerana ia merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis.

Darah haid terlalu banyak

Darah haid yang terlalu banyak juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Jika haid anda terlalu panjang & pendarahan yang berlaku terlalu banyak, jangan berlengah. Kemungkinan besar anda menghidap penyakit Endometriosis.

Kesukaran untuk mengandung

Wanita Endometriosis biasanya mempunyai masalah susah untuk mengandung kerana tisu endometrium yang melekat tersebut boleh menjadi punca ketidak suburan kerana Endometriosis boleh:

1. Merosakkan kilang telur

2. Merosakkan tiub Falappio

3. Mengeluarkan hormon yang menjadi racun membunuh benih

Keguguran berulang

Ramai pesakit Endometriosis yang berjaya mengandung tetapi mengalami keguguran berulang. Ia juga merupakan antara tanda-tanda Endometriosis. Punca utama tidak diketahui tetapi ada teori mengatakan bahawa ia mungkin disebabkan oleh hormon yang dikeluarkan meracun janin yang sedang terbentuk.

Pendarahan diluar waktu haid

Pendarahan yang tidak terkawal juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Wanita yang normal hanya akan mengalami pendarahan semasa haid sahaja.

tanda-tanda endometriosis, tanda endometrium, tanda endometriosis sembuh, gejala dan tanda endometriosis, apa tanda tanda endometriosis, gejala tanda endometriosis, tanda gejala endometriosis, simptom endometriosis, simptom penyakit endometriosis, endometrisosi dan kehamilan, endometriosis dan shaklee,  endometriosis dan mengandung, endometriosis dan rawatan, endometriosis dan penyebabnya, endometriosis dan hamil,

 APAKAH RAWATAN UNTUK ENDOMETRIOSIS?

Rawatan terbaik untuk Endometriosis ialah mengandung kerana apabila anda mengandung, ia akan menghalang pembesaran tisu endometrium & menghilangkan Endometriosis secara total. Walau bagaimana pun, seperti yang saya sebutkan tadi, pesakit Endometriosis kebiasaanya mempunyai masalah kesukaran untuk mengandung & keguguran berulang.

Jadi, saranan saya:

1. Jalani rawatan Endometriosis yang membantu meningkatkan kesuburan anda tanpa kos rawatan yang tinggi. Apakah rawatan yang dimaksudkan? Anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee yang terdiri daripada GLA, Coqhealth,  B Complex, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea.

2. Apabila anda disahkan mengandung, anda disarankan untuk mengambil Set Hamil Shaklee yang membantu pembentukan janin yang sempurna & insya Allah menghalang berlakunya keguguran berulang.

Jika mempunyai tanda-tanda Endometriosis sila berjumpa dengan doktor anda dengan segera. Jika anda disahkan mempunyai Endometriosis, jangan sesekali putus harapan. Dapatkan Set Endometriosis Shaklee untuk membantu anda hamil. Dan apabila anda berjaya hamil, anda teruskan perjuangan dengan mengambil Set Hamil Shaklee. Insya Allah dengan aturan makan & dos yang betul, set-set ini akan membantu anda mencapai impian untuk menimang cahayamata.

tanda-tanda endometriosis, tanda endometrium, tanda endometriosis sembuh, gejala dan tanda endometriosis, apa tanda tanda endometriosis, gejala tanda endometriosis, tanda gejala endometriosis, simptom endometriosis, simptom penyakit endometriosis, endometrisosi dan kehamilan, endometriosis dan shaklee,  endometriosis dan mengandung, endometriosis dan rawatan, endometriosis dan penyebabnya, endometriosis dan hamil,

Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Anda pengidap Endometriosis? Pasti anda tercari-cari rawatan Endometriosis tanpa pembedahan. Endometriosis sememangnya penyakit yang menyeksakan. pembedahan pula sangat menakutkan.

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

 Apakah Rawatan Untuk Endometriosis?

Bagi pesakit Endometriosis, anda memerlukan rawatan yang membantu mengurangkan kesakitan, meningkatkan kesuburan, melambatkan pertumbuhan tisu endometrium, dan mengelakkan Endometriosis daripada berulang.

Anda boleh melakukan Laparoscopy tapi tahukah anda bahawa lesi Endometrium yang dibuang boleh tumbuh semula? Anda boleh mengetahui dengan lebih lanjut mengenai apa itu Endometriosis, punca, bagaimana ia berlaku & simptom awal di sini.

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

Bagaimana Endometriosis Menganggu Kesuburan?

Endometrium biasanya tumbuh di kilang telur & tiub fallapio. Apabila ia tumbuh di kilang telur, ia akan mengganggu proses penghasilan telur (ovum) setiap bulan. Kehadiran Endometrium di tiub fallapio juga akan menganggu telur yang dihasilkan daripada berjumpa sperma & melalui proses persenyawaan.

Jika telur anda telah disenyawakan sekali pun, proses penempelan juga akan terganggu menyebabkan amda sukar untuk mengandung. Oleh itu, jika anda disahkan sebagai pesakit Endometriosis, jangan berlengah lagi, dapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan.

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

Apakah Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan?

Anda boleh merawat penyakit Endometriosis anda & didalam masa yang sama meningkatkan kesuburan tanpa pembedahan dengan mengambil Set Endometriosis Shaklee yang telah membantu ramai wanita Endometriosis sembuh & berjaya mengandung.

Set ini terdiri daripada: GLA Complex, CoqHealth, B Complex, Alfalfa, Vitalea, & Vitamin E. Anda boleh membaca bagaimana vitamin ini membantu penyakit Endometriosis & meningkatkan kesuburan di sini.

Berminat untuk mendapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan? Set Endometriosis Shaklee adalah jawapannya.  Hubungi saya sekarang!

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Kenali Endometriosis

Endometriosis adalah satu keadaan luar biasa dimana tisu dari selaput dalam rahim yang digelar endometrium telah tumbuh di bahagian yang tidak sepatutnya iaitu di luar rahim. Selaput ini sepatutnya luruh bersama-sama darah haid, tapi dalam kes endometriosis, selaput tersebut tidak gugur tetapi terus tumbuh di tempat yang tidak sepatutnya. Endometriosis akan menjejaskan kesuburan anda & menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jom kenali Endometriosis! Mari kita kaji punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan terbaik untuk penyakit endometriosis iaitu Set Endometriosis Shaklee.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Kenali Endometriosis: Di manakah tisu endometrium biasa ditemui?

Ia biasanya tumbuh di:

  • Kilang telur (ovari)
  • Belakang rahim (utero sacral ligament)
  • Tiub  fallopio
  • Pundi-pundi kencing
  • Parut bekas pembedahan untuk melahirkan anak ataupun parut pembedahan lain seperti pembedahan apendiks.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Endometrium ini juga boleh tumbuh dengan luar biasa saiznya pada dinding/otot rahim menyebabkan penyakit yang digelar Adenomyosis di mana inding rahim menjadi besar dari biasa dan membengkak.

Kenali Endometriosis: Apakah Punca Endometriosis?

Punca  endometriosis tidak diketahui dengan pasti. Berkemungkinan ia disebabkan oleh:

1.  Darah kotor melimpah ke belakang rahim melalui tiub falopio semasa haid.

2. Wanita yang mengalami masalah retroverted uterus atau rahim terbalik juga sering dikaitkan dengan endometriosis.

3. Berkemungkinan juga tisu endometrium tersebut dibawa ke tempat lain melalui saluran darah atau saluran kelenjar.

4.  Endometriosis juga sering dikaitkan dengan wanita yang mengalami tekanan jiwa atau selasu stress.

5. Ada juga yang berpendapat endometriosis berlaku kerana tahap imuniti wanita tersebut sangat lemah & menyebabkan tisu dalam badan menyerang tubuh sendiri.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Kenali Endometriosis: Bagaimana Endometriosis berlaku?

Apabila tisu endomentrium melekat pada satu tempat, ia akan mula tumbuh & semakin lama akan menjadi semakin tebal akibat ransangan hormon. Apabila haid berlaku, endometrium tersebut juga akan mengeluarkan darah. Jika tisu tersebut melekat di dalam ovari, darah yang dihasilkan akan membentuk chocolate cyst.

Kenali Endometriosis: Apakah simptom Endometriosis?

Di antara simptom endometriosis ialah:

  • Senggugut
  • Darah haid terlalu sedikit
  • Darah haid terlalu banyak
  • Sukar untuk hamil
  • Keguguran berulang

 Kenali Endometriosis: Apakah rawatan terbaik untuk Endometriosis?

Sekiranya anda disahkan mengidap endometriosis, anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee untuk memulihkan penyakit tersebut. Set ini terdiri daripada GLA Complex, Vitamin E, Vitalea, B Complex, OmegaGuard dan Vitamin C.

GLA Complex berfungsi untuk menyeimbangkan hormon & dalam masa yang sama meningkatkan kesuburan anda.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

B Complex adalah sangat penting bagi wanita yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Vitamin E berfungsi menyuburkan organ reproduksi & mengurangkan gejala endometriosis. Ia juga mengurangkan sakit yang dialami semasa datang haid, atau pun sepanjang anda mengalami pendarahan yang berpanjangan.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Vitalea memastikan sel badan anda, terutamanya sel benih mempunyai nutrien secukupnya supaya janin anda terbentuk daripada sel yang sihat.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Omegaguard mengandungi minyak ikan omega 3 yang sememangnya sangat penting bagi pesakit Endometriosis. Ia berfungsi untuk mengurangkan inflamasi di dalam sistem peranakan & mengurangkan simptom Endometriosis. Minyak Omega 3 dalam Omegaguard juga membantu GLA Complex menyeimbangkan hormon dalam tubuh badan.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Vitamin C adalah sangat penting untuk pesakit Endometriosis kerana ia berfungsi untuk mengekalkan sistem imuniti pada tahap maksimum agar badan dapat mengenal-pasti sel-sel endometriosis yang tumbuh di dalam sistem peranakan dan bertindak untuk menghapuskannya.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Kenali Endometriosis, dapatkan rawatan sekiranya anda mempunyai simptom-simptom di atas. Insya Allah gabungan vitamin di atas dapat membantu mengatasi gejala endometriosis yang anda alami & dalam masa yang sama akan meningkatkan kesuburan anda supaya mudah untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkan set endometriosis anda dengan harga istimewa.

endometriosis, endo, set endometriosis shaklee, punca penyakit endometriosis, apakah punca endometriosis, pengobatan endometriosis, gejala endometriosis, obat endometriosis, pencegahan endometriosis, punca endometriosis, kesan endometriosis, sebab endometriosis, apakah punca endometriosis, simptom endometriosis, tanda endometriosis, rawatan endometriosis, symptom endometriosis, tanda tanda endometriosis, ubat endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan endometriosis, endometriosis symptom checker, gejala endometriosis adalah, rawatan endometriosis, merawatn endometriosis, cara merawat ensometriosis, rawatan endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis cara islam,

Punca Keguguran Yang Tak Semua Orang Tahu

Anda keguguran & tertanya-tanya apa punca dan tanda keguguran? Ramai wanita mengalami keguguran tanpa disedari. Tau-tau turun darah & berasa sakit perut. Kali ni saya nak kongsikan apakah punca keguguran yang tak semua orang tahu.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

 Punca Keguguran Yang Tak Semua Orang Tahu

Di antara punca keguguran ialah:

 1. Kromosom yang tidak normal

Mengikut kajian perubatan, 60% daripada penyebab keguguran adalah disebabkan oleh kromosom yang tidak normal atau dikenali juga sebagai Blighted Ovum. Kromosom adalah struktur kecil di dalam sel yang membawa unsur-unsur genetik berjumlah 23 pasang, satu set dari ibu dan satu set dari bapa. Kadang kala apabila telur dan sperma bertemu, salah satu dari kromosom menjadi rosak dan embrio yang terhasil mempunyai kromosom yang tidak normal yang akan mengakibatkan keguguran.

Sekiranya anda mengalami keguguran buat pertama kali, jangan terlalu risau. Kemungkinan untuk anda hamil lagi dan melahirkan anak yang sihat adalah tinggi. Walau bagaimanapun, jika kehamilan kedua juga mengalami keguguran,  tisu janin anda perlu dihantar ke makmal untuk ujian kromosom. Sekiranya keputusan didapati normal, ujian-ujian yang lebih terperinci akan disarankan. Jika ujian mendapati  kromosom pada tisu janin  tidak normal, anda akan dirujuk kepada pakar genetik.

2. Kecacatan pada sistem peranakan

Jika anda dilahirkan dengan rahim yang tidak normal, keguguran mudah berlaku kerana embrio yang tersenyawa gagal tertanam dengan sempurna. Mengikut kajian perubatan, kecacatan pada rahim seperti Bicornuate Uterus atau Uterine Septum menjadi penyebab kepada 10 peratus daripada keseluruhan keguguran. Pangkal rahim yang longgar atau dipanggil “cervical incompetence” juga boleh menyebabkan keguguran dan ia kerap terjadi pada awal trimester kedua. Ini kerana  janin yang semakin membesar menyebabkan tekanan dalam rahim semakin tinggi lalu mengakibatkan  pangkal rahim terbuka dan janin akan gugur dengan sendiri.

Anda akan disarankan menjalani ujian Hysteroscopi atau Laparoscopi untuk memastikan samada anda mengalami ketidaknormalan pada rahim. Sekiranya anda disahkan mengalami kecacatan sistem peranakan, pembedahan yang sesuai mungkin akan disarankan. Sekiranya pangkal rahim anda longgar, doktor mungkin akan mengesyorkan pembedahan ikat pangkal rahim atau cervical cerclage.

3. Masalah ketumbuhan pada sistem peranakan

Masalah lain seperti fibroid juga boleh mengganggu sistem peranakan anda dengan menghalang implantasi yang sempurna dan boleh menyebabkan keguguran. Penyakit endometriosis juga dikaitkan dengan keguguran kerana bahan kimia dari sista endometriosis adalah toksik terhadap janin dan boleh menyebabkan keguguran.

Sekiranya anda mengalami fibroid, pembedahan membuang fibroid yang dipanggil myomectomy mungkin akan disarankan. Jika endometriosis menjadi punca masalah anda, pembedahan membuang sista dan tisu-tisu endometriosis juga akan disarankan oleh doktor. Walau bagaimana pun, sekiranya anda enggan melakukan pembedahan, terdapat beberapa vitamin Shaklee yang boleh mengatasi masalah fidroid & endometriosis.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

4. Masalah Immunologi

Terdapat masalah perubatan di mana badan wanita hamil mengeluarkan antibodi yang boleh menyerang janin dan menyebabkan keguguran berlaku. Masalah ini dikenali sebagai Sindrom Antiphospholipid terjadi disebabkan janin yang terbentuk dari sperma dianggap sebagai objek asing atau virus pada tubuh wanita hamil. Tubuh wanita seterusnya akan membentuk antibodi dan menyerang janin yang terbentuk dan berlakulah keguguran.

Walaupun rawatan terhadap masalah ini masih dalam peringkat eksperimen dan hasilnya tidak begitu memuaskan, doktor selalunya akan menyarankan rawatan ubat aspirin, heparin atau steroid untuk mengurangkan risiko keguguran anda.

5. Penyakit perubatan yang tidak terkawal

Penyakit seperti  tiroid, kencing manis, darah tinggi, dan buah pinggang yang kronik dikaitkan dengan persekitaran yang tidak sesuai untuk janin hidup dengan sihat seterusnya akan menjurus kepada masalah keguguran. Pastikan masalah perubatan anda terkawal sebelum merancang untuk hamil. Jumpa doktor dan tukar cara hidup kepada yang lebih sihat.

6. Sindrom Ovari Polisistik (PCOS)

Dalam kes PCOS, tahap ketidakseimbangan hormon menyebabkan ovulasi menjadi tidak teratur dan haid tidak menentu. Di samping terdedah kepada risiko kencing manis, PCOS juga menyebabkan pesakit kebal pada insulin dan menghalang lapisan endometrium menjadi matang dan tidak begitu reseptif terhadap tumbesaran janin. Ini boleh menjadi punca kepada keguguran berulang. Kajian menunjukkan 10-20 peratus wanita yang kerap gugur didapati mengalami PCOS.

Jumpa doktor anda untuk memastikan anda bebas dari kencing manis sebelum hamil. Doktor mungkin akan menyarankan Pil Metformin sekiranya anda kebal pada insulin.Pastikan berat badan anda dalam BMI yang optimal dengan bersenam dan diet yang sesuai. Set kurus Shaklee boleh membantu anda untuk kurus dengan cepat.

7. Jangkitan Kuman

Jangkitan kuman seperti rubella, cytomegalovirus, toxoplasmosis dan bacterial vaginosis boleh menyebabkan keguguran, tetapi ia jarang jarang terjadi. Agak sukar untuk mendapatkan jangkitan rubella disebabkan pemberian vaksin diperingkat sekolah dan risiko untuk toxoplasmosis semasa hamil pula adalah kurang dari 0.2%.

Toxoplasmosis adalah disebabkan bakteria didalam najis kucing. Sekira anda pengemar kucing, keguguran bukan sebab untuk anda membuang kucing anda kerana kemungkinan besar anda sudah pun imun pada jangkitan ini, jadi risiko janin terjangkit dengan jangkitan toxoplasmosis adalah sangat rendah. Kajian perubatan menunjukkan 60% wanita sudahpun imun kepada toxoplasma sebelum mereka hamil lagi. Walau bagaimana pun, jumpa doktor sekiranya anda risau keguguran anda mungkin berpunca dari jangkitan kuman. Ujian darah boleh mengesahkan anda pernah mengidap penyakit ini tetapi mungkin tidak dapat memberikan jawapan samada ia penyebab keguguran anda. Rawatan Antibiotik mungkin akan disarankan.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

8. Gaya Hidup tidak sihat (Rokok, Alkohol, Dadah, Toksin Alam Sekitar)

Kajian perubatan mendapati Nikotin yang disedut dari rokok dapat mengalir ke dalam darah dan menebusi uri anda dan seterusnya mengganggu bekalan darah dan pertumbuhan janin. Statistik menunjukkan perokok mempunyai dua kali risiko untuk gugur berbanding dengan bukan perokok. Minum alkohol yang keterlaluan juga dikaitkan dengan keguguran. Kajian juga menunjukkan wanita yang bekerja di ladang, di bilik operasi, pejabat dan klinik pergigian makmal mempunyai kadar keguguran yang lebih tinggi dari biasa di atas sebab-sebab yang tidak diketahui.

Elakkan semua tabiat yang boleh merosakkan badan anda sebelum mencuba untuk hamil bagi memastikan kandungan yang sihat. Sekiranya anda mengesyaki tempat kerja anda boleh memberikan kesan terhadap kehamilan anda, beritahu doktor anda tentang kerisauan anda.

Itulah dia punca keguguran yang tak semua orang tahu. Anda boleh mengurangkan risiko keguguran dengan mengelakkan perkara yang saya sebutkan diatas dan mengamalkan Set Ibu Mengandung Shaklee yang mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh ibu dan bayi dalam kandungan. Hubungi saya untuk mendapatkan Set Ibu Mengandung Shaklee anda hari ini.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...