-

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Saban hari semakin ramai wanita di Malaysia yang disahkan menghidap Endometriosis yang boleh menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jika anda wanita Endometriosis, boleh mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis seperti berikut:

makanan merawat endometrios 300x228 Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Anda boleh mengetahui apakah punca, bagaimana ia terjadi, simptom & rawatan Endometriosis di sini. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, sila dapatlan rawatan dengan segera. Di antara makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan:

1. Cuka

Cuka adalah makanan yang bisa & tajam. Ia boleh menyebabkan anda mengalami senggugut yang teruk apabila datang bulan. Oleh itu sila elakkan dari mengambil makanan mengandungi cuka dalam menu seharian.

2. Cili

Elakkan makanan pedas kerana ia juga akan menyebabkan gejala Endometriosis menjadi semakin teruk.

3. Kafein

Elakkan mengambil makanan berkafein seperti kopi, teh, dan nescafe.

4. Soya

Pesakit endometriosis perlu mengelakkan makanan berasaskan soya kerana ia akan menyebabkan Endometriosis anda menjadi semakin parah.

5. Kolagen

Pesakit Endometriosis perlu mengelakkan sebarang produk yang mengandungi kolagen kerana ia akan menggalakkan pertumbuhan sel Endometriosis anda.

6. Yis

Elakkan makanan yang mengandungi yis seperti roti & ban.

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengamalkan:

1. Madu

2. Habbatussauda

3. Delima (buah atau pati)

4. Minyak zaitun

Minyak zaitun boleh diambil 1 sudu setiap pagi, dicampurkan dengan secubit Habbatussauda

5. Nanas

6. Banyakkan pengambilan sayur hijau

7. Banyakkan juicing. Minum jus buah & sayur

8. Epal hijau

Insya Allah sekiranya anda mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis yang saya kongsikan tadi, anda akan melihat kesannya. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee. Saya doakan semoga Endometriosis anda dapat dirawat & anda berjaya mengandung.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tengah berusaha untuk mengandung? Dah penat nak jawab soalan saudara-mara BILA NAK DAPAT BABY? Kalau macam tu, kedua-dua suami isteri perlu memainkan peranan untuk tingkatkan kesuburan masing-masing. Jom amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari:

tips kesuburan lelaki 300x228 Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang berikut. Sangat mudah & sesungguhnya terbukti berkesan.

DIET

Jaga pemakanan anda. Pastikan badan mendapat nutrien yang mencukupi agar menghasilkan sperma yang berkualiti. Kurangkan pengambilan lemak tepu kerana ia boleh meningkatkan hormon estrogen dalam badan seorang lelaki yang menyebabkan berlakunya ketidakseimbangan hormon. Kesannya? Ia boleh menyebabkan ketidaksuburan. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari & kurangkan makanan yang diproses.

SENAMAN

Apabila anda bersenam, ia bukan sahaja menyebabkan badan mengeluarkan peluh & menjadi semakin sihat, ia juga meningkatkan kesihatan jantung. Dalam masa yang sama senaman dapat menyeimbangkan hormon didalam badan dan meningkatkan kesuburan anda. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu selama 20 minit.

TEKANAN

Elakkan tekanan kerana tekananan merupakan antara punca utama ketidaksuburan. Stres juga menggangu mood untuk bersama.

tips kesuburan lelaki1 300x237 Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

GAYA HIDUP SIHAT

Berhenti merokok kerana asap rokok boleh menyebabkan kualiti sperma anda jatuh merudum. Elakkan alkohol & penyalahgunaan dadah termasuk steroid yang sering dugunakan oleh atlit dan ahli bina badan.

SET SUBUR LELAKI SHAKLEE

Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee sememangnya terbukti berkesan jika diambil dengan aturan makan yang betul secara konsisten. Anda boleh membaca testimoni pelanggan saya yang sudah berjaya mengandung walau pun suaminya mempunyai masalah sperma tidak berkualiti di sini. Peluang anda untuk mengandung akan semakin meningkat sekiranya isteri juga mengambil set subur Shaklee.

Insya Allah jika anda amalkan kesemua tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang saya kongsikan tadi & mengelakkan perkara-perkara yang boleh menjejaskan kesuburan, anda akan mendapat berita gembira dalam masa yang terdekat. Berminat nak dapatkan vitamin Shaklee dengan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Di antara punca kesukaran untuk mengandung ialah masalah kesuburan dipihak suami. Masalah kesuburan yang biasa dialami oleh lelaki ialah low sperm count ( kekurangan sperma ) dan sperma tidak berkualiti. Sekiranya anda seorang lelaki dan disahkan mempunyai sperma kurang berkualiti, jangan bersedih. Anda masih berpeluang untuk mendapat zuriat sendiri. Jom tengok testimoni pelanggan saya yang disahkan mengandung walaupun sperma suami bermasalah.

nelly 2 300x300 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Ingat tak semalam saya ada ceritakan tentang pelanggan saya yang berjaya mengandung walaupun sebelah tiub fallopio beliau tersumbat? Anda boleh membaca kisah tersebut di sini. Semalam saya ada nyatakan bahawa suami beliau mempunyai masalah kesuburan. Untuk makluman anda, suami beliau mempunyai masalah sperma tidak berkualiti.

nelly1 300x300 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Syukur Alhamdulillah pasangan tersebut tak cepat mengalah. Selepas mengetahui bahawa mereka berdua mempunyai masalah, cepat-cepat menghubungi saya untuk mendapatkan vitamin supaya meningkatkan kesuburan mereka suami isteri. Alhamdulillah selepas sebulan, mereka dah pun berjaya mengandung.

Apakah vitamin yang diambil oleh suami beliau?

Suami beliau mengamalkan Vivix, Coqhealth, Vit E & Zinc Complex dengan aturan makan yang betul secara konsisten selama sebulan. Tanpa culas. Ya, harga vitamin yang diambil agak mahal. Tapi kalau anda betul-betul inginkan zuriat sendiri, mengapa perlu berkira? Kalau boleh beli handphone yang mahal kenapa tak mampu beli vitamin untuk kesuburan? Kalau anda nak dapatkan vitamin Shaklee dengan harga yang murah, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Cuma RM69 untuk seumur hidup. Dah dapat beli dengan harga ahli & kumpul point untuk cash bonus. Tapi pastikan anda mendaftar sebagai ahli dengan saya untuk mendapatkan aturan makan yang betul & sekaligus anda layak mendapat Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang ekslusif ini.

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Cemburu dengan pasangan yang disahkan mengandung walaupun sperma suami bermasalah? Anda dah jenuh berusaha tapi belum mendapat berita gembira? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda dengan konsultasi terbaik. SEKARANG!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Anda pengidap Endometriosis? Pasti anda tercari-cari rawatan Endometriosis tanpa pembedahan. Endometriosis sememangnya penyakit yang menyeksakan. pembedahan pula sangat menakutkan.

rawatan endometriosis 300x218 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

 Apakah Rawatan Untuk Endometriosis?

Bagi pesakit Endometriosis, anda memerlukan rawatan yang membantu mengurangkan kesakitan, meningkatkan kesuburan, melambatkan pertumbuhan tisu endometrium, dan mengelakkan Endometriosis daripada berulang.

Anda boleh melakukan Laparoscopy tapi tahukah anda bahawa lesi Endometrium yang dibuang boleh tumbuh semula? Anda boleh mengetahui dengan lebih lanjut mengenai apa itu Endometriosis, punca, bagaimana ia berlaku & simptom awal di sini.

rawatan endometriosis1 300x218 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Bagaimana Endometriosis Menganggu Kesuburan?

Endometrium biasanya tumbuh di kilang telur & tiub fallapio. Apabila ia tumbuh di kilang telur, ia akan mengganggu proses penghasilan telur (ovum) setiap bulan. Kehadiran Endometrium di tiub fallapio juga akan menganggu telur yang dihasilkan daripada berjumpa sperma & melalui proses persenyawaan.

Jika telur anda telah disenyawakan sekali pun, proses penempelan juga akan terganggu menyebabkan amda sukar untuk mengandung. Oleh itu, jika anda disahkan sebagai pesakit Endometriosis, jangan berlengah lagi, dapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan.

rawatan endometriosis2 300x272 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Apakah Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan?

Anda boleh merawat penyakit Endometriosis anda & didalam masa yang sama meningkatkan kesuburan tanpa pembedahan dengan mengambil Set Endometriosis Shaklee yang telah membantu ramai wanita Endometriosis sembuh & berjaya mengandung.

Set ini terdiri daripada: GLA Complex, CoqHealth, B Complex, Alfalfa, Vitalea, & Vitamin E. Anda boleh membaca bagaimana vitamin ini membantu penyakit Endometriosis & meningkatkan kesuburan di sini.

Berminat untuk mendapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan? Set Endometriosis Shaklee adalah jawapannya.  Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Kenali Endometriosis

Endometriosis adalah satu keadaan luar biasa dimana tisu dari selaput dalam rahim yang digelar endometrium telah tumbuh di bahagian yang tidak sepatutnya iaitu di luar rahim. Selaput ini sepatutnya luruh bersama-sama darah haid, tapi dalam kes endometriosis, selaput tersebut tidak gugur tetapi terus tumbuh di tempat yang tidak sepatutnya. Endometriosis akan menjejaskan kesuburan anda & menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jom kenali Endometriosis! Mari kita kaji punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan terbaik untuk penyakit endometriosis iaitu Set Endometriosis Shaklee.

endometriosis 300x251 Kenali Endometriosis

Kenali Endometriosis: Di manakah tisu endometrium biasa ditemui?

Ia biasanya tumbuh di:

  • Kilang telur (ovari)
  • Belakang rahim (utero sacral ligament)
  • Tiub  fallopio
  • Pundi-pundi kencing
  • Parut bekas pembedahan untuk melahirkan anak ataupun parut pembedahan lain seperti pembedahan apendiks.

endometriosis1 300x260 Kenali Endometriosis

Endometrium ini juga boleh tumbuh dengan luar biasa saiznya pada dinding/otot rahim menyebabkan penyakit yang digelar Adenomyosis di mana inding rahim menjadi besar dari biasa dan membengkak.

Kenali Endometriosis: Apakah Punca Endometriosis?

Punca  endometriosis tidak diketahui dengan pasti. Berkemungkinan ia disebabkan oleh:

1.  Darah kotor melimpah ke belakang rahim melalui tiub falopio semasa haid.

2. Wanita yang mengalami masalah retroverted uterus atau rahim terbalik juga sering dikaitkan dengan endometriosis.

3. Berkemungkinan juga tisu endometrium tersebut dibawa ke tempat lain melalui saluran darah atau saluran kelenjar.

4.  Endometriosis juga sering dikaitkan dengan wanita yang mengalami tekanan jiwa atau selasu stress.

5. Ada juga yang berpendapat endometriosis berlaku kerana tahap imuniti wanita tersebut sangat lemah & menyebabkan tisu dalam badan menyerang tubuh sendiri.

endometriosis2 300x260 Kenali Endometriosis

Kenali Endometriosis: Bagaimana Endometriosis berlaku?

Apabila tisu endomentrium melekat pada satu tempat, ia akan mula tumbuh & semakin lama akan menjadi semakin tebal akibat ransangan hormon. Apabila haid berlaku, endometrium tersebut juga akan mengeluarkan darah. Jika tisu tersebut melekat di dalam ovari, darah yang dihasilkan akan membentuk chocolate cyst.

Kenali Endometriosis: Apakah simptom Endometriosis?

Di antara simptom endometriosis ialah:

  • Senggugut
  • Darah haid terlalu sedikit
  • Darah haid terlalu banyak
  • Sukar untuk hamil
  • Keguguran berulang

 Kenali Endometriosis: Apakah rawatan terbaik untuk Endometriosis?

Sekiranya anda disahkan mengidap endometriosis, anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee untuk memulihkan penyakit tersebut. Set ini terdiri daripada GLA Complex, Vitamin E, Vitalea, B Complex, OmegaGuard dan Vitamin C.

GLA Complex berfungsi untuk menyeimbangkan hormon & dalam masa yang sama meningkatkan kesuburan anda.

GLA Shaklee 170x300 Kenali Endometriosis

B Complex adalah sangat penting bagi wanita yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida.

b complex shaklee Kenali Endometriosis

Vitamin E berfungsi menyuburkan organ reproduksi & mengurangkan gejala endometriosis. Ia juga mengurangkan sakit yang dialami semasa datang haid, atau pun sepanjang anda mengalami pendarahan yang berpanjangan.

vit e Shaklee Kenali Endometriosis

Vitalea memastikan sel badan anda, terutamanya sel benih mempunyai nutrien secukupnya supaya janin anda terbentuk daripada sel yang sihat.

vitalea shaklee 170x300 Kenali Endometriosis

Omegaguard mengandungi minyak ikan omega 3 yang sememangnya sangat penting bagi pesakit Endometriosis. Ia berfungsi untuk mengurangkan inflamasi di dalam sistem peranakan & mengurangkan simptom Endometriosis. Minyak Omega 3 dalam Omegaguard juga membantu GLA Complex menyeimbangkan hormon dalam tubuh badan.

endo Kenali Endometriosis

Vitamin C adalah sangat penting untuk pesakit Endometriosis kerana ia berfungsi untuk mengekalkan sistem imuniti pada tahap maksimum agar badan dapat mengenal-pasti sel-sel endometriosis yang tumbuh di dalam sistem peranakan dan bertindak untuk menghapuskannya.

endo1 170x300 Kenali Endometriosis

Kenali Endometriosis, dapatkan rawatan sekiranya anda mempunyai simptom-simptom di atas. Insya Allah gabungan vitamin di atas dapat membantu mengatasi gejala endometriosis yang anda alami & dalam masa yang sama akan meningkatkan kesuburan anda supaya mudah untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkan set endometriosis anda dengan harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kenali Endometriosis

pixel Kenali Endometriosis

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.