Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Bila kita nak kurus, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengamalkan diet seimbang dan bersenam secara konsisten. Pengambilan set kurus akan membantu mempercepatkan lagi proses kita untuk kurus. Kali ni saya nak kongsikan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan 

1. Makan nasi

Jangan skip makan nasi. Kenapa? Kalau tak makan nasi, nanti kita lapar. Bila lapar kita akan makan macam-macam jajan yang kalorinya adalah jauh lebih tinggi daripada nasi. Oleh itu elakkan daripada lapar. Makan nasi 2 kali sehari dengan syarat ambil nasi sebesar satu penumbuk sahaja dalam setiap meal.

2. Makan sedikit tapi kerap

Kalau kita nak kurus, amalkan makan sedikit tapi kerap. Bukannya makan cuma 2 kali sehari, tapi sekali makan habis 3 pinggan nasi kita belasah. No! No! No! Ingat ye, makan sedikit tapi kerap supaya kita sentiasa kenyang & mengurangkan nafsu makan.

3. Serat

Pastikan kita mengambil serat atau fiber dalam setiap meal yang diambil. Serat boleh diperolehi dari roti, kekacang, dan nasi. Pengambilan serat adalah sanagta penting untuk mengawal nafsu makan.

4. Ketahui jumlah keperluan kalori

Setiap individu mempunyai jumlah keperluan kalori yang berbeza. Adalah penting untuk kita mengetahui berapa jumlah kalori yang diperlukan setiap hari & memastikan kita mengambil kalori yang secukupnya, bukannya secara berlebihan.

5. Air manis

Kurangkan pengambilan air manis sama ada kordial atau pun minuman bikarbonat.  Kenapa tak boleh minum air manis? Air manis mempunyai banyak kalori. Kurangkan pengambilan air manis dalam menu seharian, anda akan lihat perubahan bila naik atas mesin penimbang.

6. Air kosong

Amalkan minum air kosong secukupnya setiap hari iaitu sekurang-kurangnya 3 liter. Minum air kosong setiap kali makan, bagi menggantikan air manis. Lagi elok kalau minum air suam, lagi cepat membantu kita untuk kurus.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

7. Makan antara hidangan (snacking)

Snacking adalah sangat penting dalam proses untuk kita menguruskan badan. Snacking akan mengelakkan kita berasa lapar. Adalah lebih baik kalau kita ambil makanan pembakar lemak sebagai snack.

8. Protein

Pastikan dalam setiap meal yang diambil mengandungi protein bagi memastikan kita berasa kenyang, sekali gus membantu mengawal nafsu makan.

9. Bersederhana

Tak perlu nak berdiet secara gila-gila. Cukup dengan besederhana. Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam, dan ambil set kurus yang selamat. Insya Allah anda akan mendapat berat badan yang diimpikan.

10. Set Kurus Shaklee

Pengambikan Set Kurus Shaklee secara konsisten dan dengan aturan makan yang betul pasti membantu anda turunkan berat badan dengan cepat.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Semoga 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee dengan aturan makan yang betul & ebook percuma? Hubungi saya sekarang!

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...