Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Anda PERNAH BERNIAGA?
Ataupun lebih tepat lagi soalannya – anda PERNAH BERNIAGA DAN KEMUDIAN MERASA SERIK UNTUK TERUSKAN BERNIAGA?

Saya pernah..

Sebelum memulakan bisnes Shaklee, saya pernah merasa cabaran pahit getir berniaga dengan premis fizikal – memang sangat mencabar. Sebab, perlukan modal yang sangat besar dan overhead cost yang juga tinggi dan perlu ditanggung setiap bulan. Modal yang besar perlu ada untuk membeli barang dagangan (perlukan puluhan ribu RM) , untuk menyewa kedai (perlukan ribuan RM termasuk jugalah untuk membayar 2 bulan deposit sewa yang mana jika dicampur sekali hampir  sepuluh ribu RM juga jumlahnya).

Belum termasuk lagi kos untuk pengubahsuaian kedai, kos untuk menggajikan pekerja (isu pekerja juga boleh menimbulkan macam-macam permasalahan yang boleh memeningkan kepala), kos overhead setiap bulan yang bukan sedikit juga jumlahnya. Fuhhhh pendek kata, memang stress sangat saya, suatu masa dulu. 

Justeru, saya memang respek dengan mereka yang berjaya dalam bisnes sebegini.  Sebab, saya rasa saya tak boleh. Tak cukup pandai la tu heheheeh… Nak buat macamana kan.. Sekejap saja saya mampu bertahan, lepas tu memang terpaksa tutup kedai. Sedih memang sedih. Tapi, kita kena ambil tindakan untuk kejayaan yang akan datang. Kena berani berhijrah.

Malu kerana gagal? Mungkin ada sedikit.. Tapi kejayaan untuk bangkit selepas kegagalan itu jauh lebih besar maknanya. Jauh lebih manis rasamya. Jadi, usah malu usah gentar. Bertindak terus. Hanya diri kita yang boleh mengubah diri kita sendiri. Kan?

Saya kemudiannya, dijodohkan dengan bisnes Shaklee. Yes, bisnes yang still perlukan usaha yang gigih juga. Mana ada bisnes yang goyang kaki je tunggu masuk duit kan. Itu scam namanya… Setiap bisnes, memang perlukan usaha yang kental, baik perniagaan secara tradisional, mahupun perniagaan secara online.

Namun, bezanya bisnes saya kali ini, saya tak perlu hadap overhead cost yang tinggi pun setiap bulan. In fact, takde overhead cost pun. Yang ada cuma, kos internet yang saya rasa kalau saya tak buat bisnes ni pun, saya tetap akan langgan internet juga. Kan? Sekarang memang zaman internet. Hatta budak sekolah pun dah melanggan internet.

Bisnes kali ini ini senang. Again, bukan senang sebab hanya goyang kaki. Tapi, senang sebab bisnes ni ala-ala dropship. Bila dropship, kita akan dapat certain percentage komisen kan. Tapi, Shaklee ni – dropship yang profit tu semua dapat kat kita. 100% keuntungan daripada hasil jualan kita tu, akan masuk ke dalam poket kita. Syarikat memang tak ambil langsung keuntungan daripada hasil jualan kita tu.

Haaa best sgt kan.

U buat marketing – ambil tempahan – submit order kat supplier (Shaklee lah of course) – supplier poskan produk kepada customer u – untung semua u punya.
Dahlah bukan setakat untung tu je, tapi macam-macam lagi company bagi.

♛ Bonus Bulanan

♛ Bonus Kereta (dalam bentuk cash setiap bulan)

♛ Pelbagai insentif

♛ Trip pelancongan / umrah

Dan macam-macam lagi lah..
Pendek kata, memang best.
Tinggal nak rebut peluang je..
Modal?
Langsung tak besar.
RM65 je tau!

Ya RM65 SAHAJA!

Diulangi, RM65 SAHAJA!

Pergi makan Pizza Hut sefamily pun dah lebih dari kos ni kan?

Nak cari income, Shaklee memang bisnes yang paling sesuai ..

Macamana nak bermula?

Terus hubungi saya dengan cara menekan pada mana-mana butang di bawah ok 😉

Shaklee: Bisnes Yang Sentiasa Relevan Dari Dulu HinggaSekarang

Trend sekarang ialah trend berbisnes online..
Macam-macam produk yang boleh dijual secara online…
Ada yang jual pakaian, jual bantal, jual makanan, jual akesori dan macam-macam lagi lah..
Ramai juga yang memilih untuk menjual produk kesihatan, termasuklah rangkaian produk kesihatan dari Shaklee..

Nak menjual secara online ni boleh, malahan bagus sangat kerana pelbagai kos yang boleh dijimatkan seperti kos sewa kedai, kos menggajikan staff, kos utiliti, modal untuk sediakan stok jualan yang tentunya bukan sedikit jumlahnya.. Pendek kata, nak berniaga ni memang kena ada modal besar, yang memang kaw-kaw jumlahnya…

Lagi pula, contoh bagi produk kesihatan jangan sebarangan menjual .. Banyak produk merapu meraban yang ada zaman sekarang.. Kang tak pasal-pasal akan bahayakan nyawa dan kesihatan pengguna pulak.. So, kena cek betul-betul, sebelum putuskan apa yang ingin kita jual…

Bagaimana Dengan Bisnes Shaklee?

Secara dasarnya, pelan perniagaan Shaklee sememangnya TIDAK membenarkan sebarang penjualan vitaminnya secara fizikal di kedai-kedai…
Jadi..
Memang sangat sesuai la untuk anda sertai kami dan menjalankan bisnes online ini…
Follow the trend gitu..
Tapi sudah tentulah bukan secara membuta tuli…

Antara sebab kenapa bisnes Shaklee ni sangat sesuai untuk semua adalah…

1⃣ Bisnes yang sangat FLEXIBLE
– tidak kira walau di mana anda berada, asalkan ada line internet dan smartphone, bisnes tetap boleh dijalankan.

2⃣ Syarikat yang STABIL
– Shaklee adalah sebuah syarikat yang tersenarai didalam Bursa Saham New York (New York Stock Exchange) sejak tahun 1977. TIDAK PERNAH GAGAL membayar bonus kepada semua agennya.

3⃣ Produk yang BERKUALITI
– 100,000 kajian keatas kualiti setiap produk dilakukan setiap tahun sebelum ianya dipasarkan. Tiada sebarang kajian dilakukan ke atas binatang, malah produknya juga BEBAS dari sebarang bahan kimia serta bahan tambahan tiruan. Setiap produk yang dipasarkan di Malaysia juga dipastikan halal.

4⃣ Bisnes yang EVERGREEN
– di Malaysia sahaja, produk Shaklee telah bertapak bertahun-tahun. Tidak pernah hilang, malah sentiasa dicari kembali oleh pengguna-pengguna lama dan baru akibat keberkesanannya.

5⃣ Bonus & Cash Incentives
– bersesuaian dengan usaha yang anda laburkan, anda bukan sahaja mampu menjana income melalui UNTUNG RUNCIT sahaja, malah anda akan layak menerima BONUS & CASH INCENTIVES dari pelbagai program yanh disediakan oleh Shaklee. Malah, anda boleh tentukan berapa pendapatan yang anda mahu jana bersama Shaklee….

6⃣ Bimbingan PAKAR NUTRISI
– anda bukan ahlinya? bidang nutrisi ini adalah sesuatu yang baru untuk anda? Jangan bimbang kerana bimbingan ada disediakan oleh pakar-pakar nutrisi. Setiap bulan, health talk akan diadakan di negeri-negeri (mengikut kawasan) dengan tajuk-tajuk yang berbeza bagi memastikan anda sentiasa up to date dengan ilmu-ilmu berkaitan produk dan nutrisi.

Sememangnya bisnes online Shaklee ini sangat sesuai untuk semua. Pelajar, surirumah, secara part time mahu pun full time semuanya boleh…
Asalkan anda betul betul mahu melakukannya dengan sepenuh hati…

Jom hubungi saya terus untuk ketahui tentang bisnes ini dengan lebih mendalam, sekaligus menyertainya…
Lebih cepat anda bertindak, lebih besar peluang anda…


Untung Ke Bisnes Shaklee Ni?

Uihhhhhh nama lagi bisnes kan❓
Kalau tak untung mana nya orang nak buat..
Ate coba kalo rugi, tak sampai sebulan terus tinggal dah..
Mananya nak buat kan…

Bisnes Shaklee ni, bukan sahaja boleh dapat untung, tapi boleh dikatakan hampir ZERO RUGI tau!

Apa maksud zero rugi tu❓

Maksudnya, bisnes Shaklee ni boleh dikatakan tak akan rugi langsung. Sebabnya, kau tak perlukan modal sedebuk beribu-ribu pun untuk mulakan bisnes Shaklee ni. Tak macam kebanyakan bisnes lain – kena ada stok, kena ada kedai, kena gajikan pekerja, kena tanggung overhead bulanan, kena tanggung risiko stok tak laku, kena kejar fesyen bila fesyen lama dahpun basi dan macam-macam lagi lah…

Tapi dalam bisnes Shaklee tak macam tu..

Tiada risiko-risiko untuk berlakunya perkara-perkara di atas..

Dalam bisnes Shaklee..

✔ Nak mulakan bisnes Shaklee cuma bayar yuran jadi ahli. RM75 je. Malah ada juga cara untuk mendaftar secara percuma
✔ Tak semestinya kena ada stok baru boleh bisnes. Tapi bila ada stok, satu kelebihan sebab dapat jual on the dot dekat customer. Berapa banyak nak buat stok? Terpulang pada kemampuan…
✔ Tak perlu ada kedai. Kedai boleh wujud di alam maya – Facebook, Instagram, Youtube, Blog, Twitter dan pelbagai laman sosial yang lain. Kedai yang zero cost (ataupun jika ada hanya sedikit kos terlibat), tapi boleh dapat pulangan yang dahsyat.
✔ Tak perlu gajikan pekerja. Kau lah boss kau lah pekerja. Unless bila kau dah sangat sibuk tak menang tangan nak uruskan bisnes, maka kau bolehlah gajikan staff masa tu.
✔ Tak perlu risau fesyen yang tak terkejar.
✔ Potensi untuk ‘repeat order’ customer adalah tinggi
✔ Bisnes yang boleh dilakukan secara ‘dropship’. Tak perlu susah-suah beratur di pejabat pos untuk poskan barang customer. Segala-galanya Shaklee uruskan. Kerja kau hanyalah terima order daripada customer. Komisen keuntungan adalah 100% milik kau. Takdenya Shaklee nak potong bila kau suruh Shaklee pos kat customer.
✔ Kedai boleh dibuka 24 jam – 7 hari seminggu – 30 hari sebulan. Tak perlu tutup kedai, walaupun kau sedang bercuti ke hujung dunia.

Apa yang Shaklee bagi bila buat bisnes ni?

Macam-macam…

☑ Untung runcit hasil jualan produk
☑ Bonus bulanan berdasarkan pencapaian
☑ Bonus kepimpinan bila kau latih ahli-ahli dalam kumpulan
☑ Insentif
☑ Bonus kereta
☑ Trip pelancongan dan umrah

Teringin❓

Jangan tunggu-tunggu lagi…..
Wasap sekarang

Shaklee: Peluang Bisnes Modal Rendah Pulangan Hebat

Puisi Untuk Ayah Bonda…..

Kali ini, cuti lama..
Bersambung-sambung pula cutinya..
Daripada cuti keputeraan, membawa kepada cuti awal Muharram kemudian bersambung pula dengan cuti sempena Hari Malaysia…
.
Anak-anak dah mula bertanya..
Kita tak pergi ke mana-mana ke?
Kawan-kawan semua berjalan merata..
Kita terperap di rumah sahaja…
.
Duhai anak..
Luluh betul hati bonda..
Bukan kita tak mahu ke mana-mana..
Namun wang yang ada semput-semput sahaja..
Mustahil kita untuk ke sini sana..
.
😣😣😣😣😣😣
.
Sedih sangat rasanya..
Bila kita rasa kita tak mampu untuk tunaikan permintaan anakanda..
Walaupun permintaan itu hanya muncul sekali sekala..
.
Bukan kita tak usaha..
Kerja siang malam membanting segenap tulang yang ada..
Namun pendapatan hanya biasa-biasa..
Tak bertambah pun menjadi luar biasa..
Yang ada hanyalah setakat itu sahaja..
.
Jomlah ibu dan ayah semua..
Kita rebut peluang yang ada..
Dengan Shaklee, boleh berbisnes di mana-mana..
Tak perlu buka kedai, tak perlu borong stok segala..
Modal yang perlu juga tidaklah sebesar mana..
Hanya RM75 sahaja..
.
Jangan lagi bazirkan masa yang ada..
Anak-anak semakin membesar, kita pula semakin menua..
Masa sememangnya tak menunggu kita..
Ambillah peluang, sementara masa masih ada..

 

Hubungi 👉🏻Efie 019-9890707 untuk memulakan bisnes Shaklee hari ini juga.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...