-

Petua Elakkan Jaundis Yang Boleh Ibu Amalkan Sejak Mengandung

Jaundis atau demam kuning sememangnya mimpi ngeri bagi seorang ibu yang baru melahirkan. Kalau bayi anda yang baru lahir terkena jaundis, anda boleh amalkan petua semulajadi untuk hilangkan jaundis yang terbukti berkesan ini. Walau bagaimana pun, langkah pencegahan terbaik untuk mengelakkan jaundis ialah dengan mengamalkan petua elakkan jaundis yang boleh diamalkan oleh ibu sejak mengandung berikut:

petua elak jaundis 300x212 Petua Elakkan Jaundis Yang Boleh Ibu Amalkan Sejak Mengandung

Di antara petua yang boleh ibu mengandung amalkan ialah:

1. Minum 3 sudu madu setiap pagi.

Anda boleh amalkan mengambil 3 sudu madu sejurus selepas bangun tidur. Amalkan setiap pagi. Kalau anda tak boleh menelan 3 sudu madu sekali gus, boleh juga dibancuh dengan air.

2. Susu kambing.

Amalkan meminum susu kambing sekurang-kurangnya satu cawan setiap hari. Susu kambing sememangnya baik untuk mencegah penyakit jaundis.

3. Buah delima

Buah delima juga merupakan antara makanan sunnah yang berupaya untuk mengelakkan jaundis. Anda boleh makan buah delima yang segar atau pun mengambil pati jus delima yang banyak dijual di pasaran. Tapi yang fresh adalah lebih bagus.

4. Kurma

Buah kurma sememangnya makanan terbaik untuk ibu mengandung dan bayi dalam kandungan.

5. Minum air kelapa

Air kelapa bukan sahaja boleh membantu mencegah jaundis, ia juga boleh mengelakkan kepala bayi berkerak semasa dilahirkan.

6. Amalan pemakanan yang terbaik untuk ibu mengandung

Satu lagi petua elakkan jaundis yang boleh ibu amalkan sejak mengandung ialah dengan mengamalkan amalan pemakanan yang terbaik untuk untuk ibu mengandung sepanjang tempoh kehamilan. Jika anda & bayi mendapat semua khasiat yang diperlukan, insya Allah bayi anda akan bebas jaundis semasa dilahirkan.

7. Set Ibu Mengandung Shaklee

Pengambilan Set Ibu Mengandung Shaklee bukan sahaja membekalkan semua nutrien yang diperlukan oleh ibu dan bayi sepanjang tempoh kehamilan, malah ia juga memberikan tenaga supaya ibu cergas semasa proses melahirkan. Insya Allah ia juga membantu pembentukan bayi yang sempurna, sihat, dan bebas dari jaundis.

petua elak jaundis1 300x172 Petua Elakkan Jaundis Yang Boleh Ibu Amalkan Sejak Mengandung

Semoga 7 petua elakkan jaundis yang boleh ibu amalkan sejak mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Insya Allah jika anda amalkan secara konsisten, bayi anda akan terhindar dari jaundis semasa dilahirkan. Pengambilan Set Ibu Mengandung Shaklee juga sangat membantu. Nak order? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Elakkan Jaundis Yang Boleh Ibu Amalkan Sejak Mengandung

Petua Hilangkan Demam Kuning Yang Dijamin Berkesan

Tahukah anda bahawa jika anda seorang ibu mengandung dengan darah jenis O, ia meningkatkan risiko bayi mendapat jaundis atau demam kuning selepas dilahirkan? Ya ini adalah fakta. Walau bagaimana pun, bayi yang dilahirkan oleh ibu dari jenis darah lain pun mempunyai risiko untuk diserang jaundis. Jom saya kongsikan petua hilangkan kuning yang dijamin berkesan.

hilangkan jaundis atau dema 300x169 Petua Hilangkan Demam Kuning Yang Dijamin Berkesan

Petua Hilangkan Demam Kuning Yang Dijamin Berkesan

Amalkan petua-petua berikut, insya Allah bacaan bilirubin bayi anda akan kembali sihat.

1. Kenal pasti bahawa bayi anda ada jaundis secepat mungkin

Selepas bayi dilahirkan, dalam tempoh 3 hari pertama,  pastikan anda sentiasa memeriksa bayi anda untuk memastikan bebas jaundis. Anda boleh melalukan pemeriksaan dengan melihat warna kulit dan mata bayi. Jika bayi terkena jaundis. mata & kulit akan berubah menjadi kuning. Jika anda was-was, segera pergi ke klinik untuk pemeriksaan lanjut.

2. Jauhi warna kuning

Apabila membeli peralatan bayi, elakkan membeli baju, sarung tangan & kaki, selimut, sarung batnal, dan cadar yang berwarna kuning. Ibu juga perlu mengelakkan daripada memakai pakaian berwarna kuning pada 3 hari pertama bayi dilahirkan. Ini adalah salah satu petua yang saya kutip dari seorang bidan yang mempunyai pengalaman menjaga ibu berpantang selama berpuluh-puluh tahun.

3. Susukan bayi dengan kerap

Bayi jaundis akan menjadi sangat mengantuk & tidur sepanjang masa. Anda perlu kejutkan bayi setiap satu jam untuk menyusukannya. Susu ibu adalah penawar terbaik untuk jaundis. Susukan bayi dengan kerap, dan yang paling penting, berikan susu ibu, bukan susu formula. Anda boleh mmebaca tentang 1001 kebaikan susu ibu berbanding susu formula di sini.

4. Susu kambing

Ini juga adalah petua paling senang untuk menurunkan jaundis atau demam kuning yang saya dapat dari bidan tersebut. Berikan susu kambing yang baru diperah dari ibu kambing kepada bayi anda. Pastikan susu tersebut belum disimpan dalam peti ais. Caranya, titiskan sedikit susu kambing ke dalam mulut bayi. Seeloknya ibu juga minum susu kambing kerana khasiatnya akam sampai kepada bayi apabila menyusu. Kenapa susu kambing? Susu kambing adalah susu kedua terbaik di dunia selepas susu ibu, malah Rasulullah s.w juga minum susu kambing semasa baginda bayi.

hilangkan jaundis atau dema1 300x169 Petua Hilangkan Demam Kuning Yang Dijamin Berkesan

5. Mandikan bayi dengan air daun inai

Cari daun inai, masukkan ke dalam besen berisi air suam. Kemudian ramas-ramas daun inai tersebut. Mandikan bayi dengan air tersbut setiap pagi sehingga bayi bebas dari jaundis

6. Perahan anggur hitam

Petua hilangkan demam kuning yang terakhir ialah dengan memberikan bayi air perahan anggur hitam. Titiskan ke mulut bayi. Insya Allah ialanya membantu.

7. Set berpantang Shaklee

Set berpantang Shaklee bukan sahaja membantu ibu kekal cergas dan bertenaga sepanjang tempoh berpantang, malah ia membantu luka bersalin supaya cepat sembuh & mengelakkan bayi daripada kembung & jaundis.

Semoga petua hilangkan demam kuning yang dijamin berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set berpantang Shaklee? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Demam Kuning Yang Dijamin Berkesan

Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Anda mencari set berpantang yang mudah, selamat untuk ibu dan bayi, membantu mengurangkan jaundis atau demam kuning, mengelakkan bayi mengalami masalah kembung, pendek kata terbaik untuk ibu dan bayi? Jom saya perkenalkan set berpantang terbaik  di pasaran.

set berpantang shaklee 300x211 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Set Berpantang Shaklee adalah set berpantang yang terbaik di pasaran. Berikut adalah antara soalan yang sering diutarakan mengenai set berpantang Shaklee:

1. Bila boleh mula ambil set berpantang Shaklee? Selepas bersalin boleh terus ambil atau kena tunggu beberapa hari?

Jawapan: Anda boleh mengambil set berpantang Shaklee IMMEDIATELY selepas bersalin. Selesai sahaja bersalin, anda boleh terus ambil ESP untuk mengembalikan tenaga yang hilang sepanjang proses bersalin. Set Berpantang Shaklee akan membantu anda bertenaga, segar semula & insya Allah membanyakkan susu anda.

2. Kalau bersalin secara pembedahan boleh ambil set berpantang Shaklee?

Jawapan: Boleh.  Zinc Complex dan Vitamin C dalam Set berpantang Shaklee juga membantu menyembuhkan luka episiotomi atau luka pembedahan dengan cepat. ESP pula membekalkan makanan  kepada sel supaya sel baru akan tumbuh dengan cepat dikawasan luka, sama ada luka episiotomi atau luka pembedahan.

3.  Adakah set berpantang Shaklee selamat untuk ibu dan bayi?

Jawapan: Set berpantang Shaklee adalah vitamin semulajadi yang selamat untuk ibu dan bayi. Anda tidak perlu risau tentang masalah jaundis (demam kuning) atau pun bayi mengalami masalah kembung (colic). Set ini juga membantu membanyakkan susu ibu.

 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Nak ebook ini secara percuma? Hubungi saya

4.  Kalau dah makan set berpantang Shaklee, perlu ke beli jamu & herba seperti pilis, param, mandian herba?

Jawapan: Tidak perlu. Set berpantang Shaklee sudah lengkap untuk penjagaan luaran & dalaman anda. Walau bagaimana pun, anda disarankan untuk bertungku & berurut untuk mempercepatkan proses pengecutan rahim & memberikan kesegaran badan.

5. Kalau bersalin anak tak cukup bulan boleh makan set berpantang Shaklee tak?

Jawapan: Boleh. Saya akan berikan aturan makan terbaik untuk anda mendapat khasiat yang optimum dari set berpantang Shaklee yang anda beli.

6. Macam mana aturan makan set berpantang Shaklee?

Jawapan: Aturan makan & konsultasi terbaik dari saya adalah ekslusif untuk pelanggan saya SAHAJA. Nak tahu cara makan yang betul? Dapatkan set berpantang anda dari saya.

ebook 300x279 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Dapatkan ebook ini secara percuma dengan pembelian set berpantang Shaklee. Ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

7. Berapa harga set berpantang Shaklee? Boleh saya dapatkan dengan harga ahli? Jawapan: Sila sms atau whatsapp ke 012-9025232 untuk mendapatkan pakej set berpantang Shaklee dengan harga istimewa. Nak dapatkan dengan harga ahli pun boleh. Hubungi saya ye!

8. Apakah fungsi vitamin dalam set berpantang Shaklee?

Jawapan: Berikut adalah fungsi vitamin dalam set berpantang Shaklee: VITALEA Mengandungi 28 jenis vitamin termasuk Vitamin A,B, C,D, E, kalsium, zinc, iron, dan sebagainya. Juga dikenali sebagai multivitamin. Vitalea berfungsi untuk memberi kesihatan kepada ibu yang baru bersalin & sekali gus bayi yang menyusu ibu juga akan mendapat khasiatnya.

set berpantang shaklee1 300x207 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

B-COMPLEX memberikan anda mood gembira. Sangat penting bagi mengelakkan angin meroyan semasa berpantang. B Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan bagi menggantikan vitamin B yang hilang semasa proses mengandung & kehamilan. Vitamin B adalah penting bagi menjaga kesihatan jantung, sintesis DNA, memberi tenaga, & mengurangkan stres bagi ibu yang sedang berpantang. Lazimnya, ibu berpantang kekurangan tidur kerana jadual tidur bayi yang tidak menentu di samping bayi yang kerap menangis. Tambahan pula tubuh badan masih dalam proses untuk recover selepas 10 bulan mengandung & melalui proses kelahiran yang memenatkan. Oleh itu, B-Complex adalah satu kemestian bagi ibu dalam pantang.

set berpantang shaklee2 300x207 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Vitamin C membantu supaya luka bersalin anda cepat sembuh dan mengelakkan berlaku situasi menakutkan seperti luka terbuka, luka bernanah, luka berair, dan sebagainya. Ia merupakan Anti oksida, menguatkan sel, menjaga kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan salur darah ibu yang baru melahirkan.

set berpantang shaklee3 300x219 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

ZINC COMPLEX  menyembuhkan luka bersalin dengan cepat & mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin. Zink merupakan mineral yang sangat penting bagi tubuh badan manusia, terutamanya ibu yang baru bersalin & menyusukan bayi. Ia merangsang tindakan 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi biokimia dalam badan kita yang mana mempercepatkan proses penyembuhan luka bagi yang bersalin secara normal atau pembedahan, mengurangkan masalah keguguran rambut, dan yang paling penting meningkatkan metabolisma. Boleh cepat kurus!!

set berpantang shaklee4 300x300 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran ESP  memberikan tenaga & membantu membanyakkan susu. Anda boleh membaca kebaikan ESP yang lain di sini.

set berpantang shaklee5 300x224 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Ostematrix kaya dengan kalsium. Ia membantu anda mengatasi masalah sembelit dan membekalkan anda kalsium yang mencukupi. Ibu yang menyusukan bayi memerlukan kalsium yang secukupnya supaya gigi tak bergoyang & takde rasa sakit-sakit badan.

set berpantang shaklee6 300x222 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Alfalfa memang sangat penting untuk ibu yang nak bahagian intim kembali seperti anak dara. Ia juga bertindak sebagai milk booster. Banyak sangat khasiat Alfalfa. Anda boleh membaca kelebihan Alfalfa di sini.

set berpantang shaklee7 300x209 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran9. Ada testimoni pelanggan yang berpuas hati tak?

Jawapan: ADA! Banyak sangat testimoni pelanggan yang berpuas hati dengan set berpantang Shaklee. Jom saya kongsikan beberapa testimoni mereka:

set berpantang shaklee10 300x255 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

set berpantang shaklee8 300x168 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

set berpantang shaklee9 300x159 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

set berpantang shaklee11 300x218 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

set berpantang shaklee12 300x203 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

set berpantang shaklee13 300x203 Set Berpantang Terbaik Di PasaranSememangnya Set Berpantang Shaklee adalah set berpantang terbaik di pasaran. Ibu cergas bertenaga dan bayi pun akan membesar dengan sihat & kuat tanpa sebarang masalah. Berminat untuk mendapatkan set berpantang Shaklee? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

pixel Set Berpantang Terbaik Di Pasaran

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.