Kecutkan Cyst Ketika Mengandung

Cyst ketika mengandung boleh dikesan melalui kaedah ujian ultrasound. Anda boleh membaca apa itu Ovarian Cyst di sini. Cyst semasa mengandung boleh dibuang melalui pembedahan tanpa menjejaskan bayi didalam kandungan. Tapi, jika kita boleh kecutkan cyst  ketika mengandung tanpa menjalani pembedahan, apa salahnya mencuba?

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

Adakah Cyst Semasa Mengandung Merbahaya? Bagaimana Cara Untuk Kecutkan Cyst Ketika Mengandung?

Ovarian Cyst tidak merbahaya. Tetapi doktor akan mencadangkan ianya dibuang sekiranya:

1. Cyst tersebut menutup laluan bayi semasa kelahiran & mengganggu perkembangan bayi anda, doktor akan mencadangkan pembedahan bagi membuang cyst tersebut.

2. Cyst tersebut bersaiz besar & menyebabkan kesakitan, doktor juga akan mencadangkan pembuangan melalui pembedahan.

Walau bagaimana pun, jika cyst tersebut tidak menyebabkan kesakitan & tidak menganggu kehamilan anda, cyst tersebut akan dibiarkan dibawah pantauan doktor. Ia akan dibuang melalui pembedahan selepas bersalin.

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

Set Cyst Untuk Ibu Hamil Shaklee

Jika cyst anda tidak perlu dibuang semasa mengandung, anda boleh mengecutkan cyst tersebut dengan Set Cyst Shaklee Untuk Ibu Mengandung. Set ini bukan sahaja membantu kecutkan cyst ketika mengandung, malah ia menghalang pertumbuhan semula cyst. Set ini terdiri daripada vitamin yang selamat untuk ibu dan anak didalam kandungan anda. Malah set ini membantu meingkatkan kesihatan anda & bayi. Set ini terdiri daripada:

B Complex merupakan vitamin anti stress & pencetus rasa gembira. Emosi yang stabil mempengaruhi proses pengecutan cyst. The power of mind. Kalau anda murung, stress, dan mengalami emosi yang tak stabil, fibroid anda akan semakin membesar. B Complex juga membekalkan folic acid kepada anda. Folic acid sangat penting bagi ibu mengandung, terutamanya untuk mengelakkan Spina Bifida. Vitamin C & Vitamin E merupakan anti oksidan yang kuat. Antioksidan adalah ejen pembasmi fibroid & merupakan penentang radikal bebas yang akan memusnahkan molekul yang boleh memusnahkan sel sihat. Vitamin C juga membantu meningkatkan imuniti anda.

Ada Tak Testimoni Pelanggan Yang Berjaya Kecutkan Cyst Ketika Mengandung Dengan Set Ni?

Testimoni? Nah, ini adalah testimoni dari pelanggan saya.

Testimoni pertama: Beliau mengalami cyst semasa mengandung. Nasib baik semasa tahu saiznya masih kecil, cuma 2.7 mm. Beliau mula makan set ni pada 16.2.2016. Alhamdulillah dengan izinnya, semalam 28.3.2016 bila scan cyst tu dah takde. Mengecut habis.

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

Testimoni kedua yang saya dapat pada 18/4/2016.

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

Alhamdulillah, ini testimoni terbaru yang saya dapat pada 3/5/2016 yang lalu. Testimoni ketiga.

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

Sebenarnya, ada banyak lagi testimoni lain tapi saya tak sempat nak kongsikan di sini. Sibuk sangat 😉  Jika anda ingin kecutkan cyst ketika mengandung dengan cara yang selamat & semulajadi, Hubungi saya sekarang!

cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa mengandung, ovarian cyst semasa mengandung, bartholin cyst semasa mengandung, pembedahan cyst semasa mengandung, cyst ovary semasa hamil, tanda cyst semasa hamil, bertholin cyst semasa hamil, cyst ketika mengandung, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, ovarian cyst ketika mengandung, bahaya cyst ketika mengandung, bartholin cyst ketika mengfandung, cyst ketika hamil, ovarian cyst ketika hamil, penyakit cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, bahayakah cyst ketika hamil, masalah cyst ketika hamil, cyst ketika pregnant, cyst semasa kehamilan, pembedahan cyst ketika mengandung, risiko cyst ketika mengandung, penyakit cyst ketika hamil, risiko cyst ketika hamil, ovary cyst ketika hamil, bahaya cyst ketika hamil, buang cyst ketika hamil, bartholin cyst ketika hamil,shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee, set cyst shaklee murah, set shaklee harga ahli, set cyst shaklee ampang, cyst ketika mengandung, kecutkan cyst semasa mengandung

Testimoni Kecutkan Cyst Dengan Shaklee

Kali ni saya nak share testimoni kecutkan cyst dengan Shaklee dan berjaya mengandung! Ovarian Cyst merupakan salah satu punca ketidaksuburan & menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Apakah yang dimaksudkan dengan ovarian cyst? Anda boleh membaca di sini untuk mendapatkan jawapannya. Set Cyst Shaklee membantu mengecutkan cyst & menghalang pertumbuhan semula cyst selepas pembedahan. Alhamdulillah, ramai pelanggan saya yang memberikan feed back positif selepas mengambil Set Cyst Shaklee.

Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst,

 

Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst,

Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst,

Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst,

Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst, Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst,

 Bagaimana Set Ini Berfungsi?

1. Set ini membantu menstabilkan hormon estrogen supaya menjadi seimbang. Hormon estrogen yang berlebihan boleh menyebabkan cyst menjadi semakin membesar. GLA membantu mengelakkan cyst anda daripada membesar. Insya Allah. GLA juga meningkatkan kesuburan anda agar mudah mengandung.

2. Set ini juga mengandungi vitamin anti oksidan yang membantu menghasilkan sel-sel baru yang sihat & membantu mengecutkan cyst anda sekali gus meningkatkan kesuburan.

3. Alfalfa mempunyai iodin yang sememangnya memainkan peranan penting dalam proses mengecutkan cyst. Alfalfa juga menjaga organ peranakan supaya bersedia untuk mengandung.

4. Set ini juga terdiri daripada Herblax yang berfungsi sebagai ejen detox untuk membersihkan usus supaya vitamin yang lain dapat diserap oleh tubuh badan dengan lebih baik. Ia juga membantu mengecutkan cyst.

5. Emosi juga merupakan faktor utama dalam proses mengecutkan cyst. B Complex berfungsi menstabilkan emosi & mengelakkan stress. Insya Allah jika emosi anda stabil, proses mengecutkan cyst akan berjalan dengan lebih lancar.

Anda teruja dengan testimoni kecutkan cyst dengan Shaklee yang saya share tadi? Jika anda mempunyai cyst & sedang mencuba untuk hamil, dapatkan Set Cyst Shaklee anda sekarang.Insya Allah… salah satu ikhtiar. Mana tau kot serasi.  Hubungi saya sekarang!

Testimoni Kecutkan Cyst & Mengandung Dengan Shaklee, cyst shaklee, cyst dan shaklee, cyst dengan shaklee, ovarian cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, cyst shaklee murah, cyst shaklee harga ahli, testimoni cyst shaklee, petua kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, kecutkan cyst & fibroid, kecutkan cyst, makanan kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, rawatan cyst, rawatan kecutan cyst, rawatan cyst, rawatan cyst secara tradisional, rawatan untuk cyst, rawatan ovarian cyst, kesan ovarian cyst, cyst & kesuburan, kecutkan cyst, hilangkan cyst,

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Menghilangkan Kencing Manis Semasa Mengandung

Kencing manis semasa mengandung (Diabetis Gastesi) adalah satu mimpi ngeri kepada ibu yang sedang mengandung. Kencing manis semasa mengandung adalah berbeza dengan kencing manis yang biasa kerana kencing manis semasa mengandung akan hilang sebaik sahaja ibu melahirkan anaknya, manakala kencing manis yang biasa merupakan penyakit seumur hidup. Jom ketahui bagaimana menghilangkan kencing manis semasa mengandung.

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Macam mana nak kesan sama ada anda mengidap Kencing manis semasa mengandung? Apakah simptomnya? 

Jika anda termasuk dalam golong berisiko tinggi, Ujian Toleransi Glukosa Oral akan dilakukan pada minggu ke24-28 kehamilan. Anda boleh membaca penerangan saya tentang tanda kencing manis semasa mengandung di sini.

Siapakah golongan berisiko?

Golongan yang berisiko untuk mendapat kencing manis semasa mengandung adalah:

  • Indeks jisim badan (BMI)  lebih daripada 30
  • Pernah melahirkan bayi besar dengan berat sebanyak 4kg atau lebih
  • Pernah menghidapi diabetis gestasi sebelum ini
  • keluarga anda mempunyai sejarah kencing manis (ibu atau bapa, datuk atau adik-beradik mempunyai kencing manis);

Apakah kesan buruk kencing manis semasa mengandung kepada anda & bayi didalam kandungan?

Sekiranya tidak dirawat, ia akan menyebabkan bayi anda terlalu besar & menyebabkan kesukaran untuk melahirkan secara normal. Kebarangkalian untuk bersalin melalui pembedahan adalah tinggi bagi ibu yang mengidap kencing manis semasa mengandung. Bayi anda juga cenderung untuk menghadapi masalah obesiti & diabetis melitus apabila besar.

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

 Macam mana nak menghilangkan kencing manis semasa mengandung?

Anda boleh amalkan petua hilangkan kencing manis yang saya kongsikan di sini &  ambil Set Kencing Manis untuk Ibu Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

 

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh menghilangkan kencing manis semasa mengandung dengan Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Jenis-jenis Fibroid

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya mengecutkan fibroid dan berjaya menghalang pertumbuhan semula fibroid selepas pembedahan dengan mengamalkan Set Fibroid Shaklee. Kali ni saya nak bercerita tentang jenis-jenis fibroid.

jenis-jenis fibroid, fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee, mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, herba kecutkan fibroid, makanan kecutkan fibroid, doa kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, Shaklee kecutkan fibroid,

Jenis-jenis Fibroid

Terdapat 4 jenis fibroid iaitu:

1. Intramural Fibroid

Ini adalah fibroid yang paling biasa dialami oleh wanita di mana fibroid tumbuh di dinding  rahim & menyebabkan rahim menjadi bengkak. Fibroid ini akan nampak menonjol diluar atau dalam rahim.

2. Submucosal Fibroid

Fibroid jenis ini dijumpai didalam lapisan rahim & jika tidak dirawat boleh membesar hingga ke dalam rahim itu sendiri. Fibroid jenis ini biasanya menyebabkan kesakitan & pendarahan yang teruk semasa haid.

3. Subserosal Fibroid

Fibroid ini tumbuh di luar rahim & biasanya tidak menyebabkan kesakitan. Ia boleh menjadi sangat besar sehingga perut kelihatan seperti wanita mengandung.

4. Pedunculated Submucosal Fibroid

Fibroid jenis ini melekat pada dinding rahim & mempunyai tangkai yang panjang. Fibroid jenis ini menyebabkan pendarahan yang berpanjangan & kesakitan semasa haid.

Adakah Fibroid Menjejaskan Kesuburan?

Sekarang anda dah tahu jenis-jenis fibroid. Persoalannya, selain menyebabkan kesakitan, adakah fibroid boleh menjejaskan kesuburan dan menyebabkan kesukaran untuk hamil? Jawapannya ialah YA. Fibroid boleh menyebabkan ketidaksuburan. Oleh itu adalah penting untuk anda berusaha mengecutkan fibroid sebelum saiznya mencecah 5cm kerana pada kebiasaanya doktor akan menyarankan pembuangan secara pembedahan jika sudah mencapai saiz 5 cm.

jenis-jenis fibroid, fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee, mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, herba kecutkan fibroid, makanan kecutkan fibroid, doa kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, Shaklee kecutkan fibroid,

Bagaimana cara untuk mengecutkan fibroid dengan berkesan?

Dengan pengambilan Set Fibroid Shaklee secara teratur & dos yang betul, Insya Allah fibroid anda dapat dikecutkan. Anda boleh baca di sini untuk mengetahui bagaimana set ini membantu mengecutkan & mengelakkan ketumbuhan semula fibroid selepas pembedahan. Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan konsultasi terbaik.

Jadi, jika anda disahkan mempunyai fibroid, jangan lupa untuk mendapatkan info penting  berikut:  jenis-jenis fibroid, jumlah fibroid, & saiz fibroid. Jika fibroid anda bersaiz kurang daripada 5cm, insya Allah anda masih berpeluang untuk mengecutkannya tanpa menjalani pembedahan.

jenis-jenis fibroid, fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee, mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, herba kecutkan fibroid, makanan kecutkan fibroid, doa kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, Shaklee kecutkan fibroid,

Kecutkan Cyst Ovari Dan Mengandung Dengan Set Cyst Shaklee

Semakin ramai wanita di Malaysia yang disahkan mempunyai ovarian cyst. Terdapat pelbagai jenis ovarian cyst dan kebanyakkan daripada ovarian cyst adalah bukan kanser seperti mana yang ditakuti golongan wanita. Tahukah anda ramai pelanggan saya yang berjaya kecutkan cyst ovari dan mengandung denganSet Cyst Shaklee?

cyst, set cyst shaklee, cyst shaklee, elak cyst, petua kecutkan cyst, cyst, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, tanda-anda fibroid & cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, Cyst sukar hamil, ovarian cyst, set cyst shaklee, cyst ovary, cyst fibrosis, cystitis,  petua kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, set cyst shaklee harga, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee berkesan, set cyst shaklee harga ahli, kecutkan cyst, kecutkan cyst ovari, kecutkan cyst semasa mengandung, kecutkan cyst dan fibroid, kecutkan cyst dengan Shaklee, kecutkan cyst Shaklee, petua kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, doa kecutkan cyst, gla kecutkan cyst, mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, doa mengecutkan cyst, makanan mengecutkan cyst, Shaklee mengecutkan cyst, gla mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst ketika hamil, ubat untuk mengecutkan cyst,

 Testimoni Kecutkan Cyst Ovari Dan Mengandung Dengan Set Cyst Shaklee

 Berikut adalah testimoni pelanggan saya yang berjaya mengecutkan cyst ovari dan mengandung dengan Set Cyst Shaklee:

cyst, set cyst shaklee, cyst shaklee, elak cyst, petua kecutkan cyst, cyst, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, tanda-anda fibroid & cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, Cyst sukar hamil, ovarian cyst, set cyst shaklee, cyst ovary, cyst fibrosis, cystitis,  petua kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, set cyst shaklee harga, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee berkesan, set cyst shaklee harga ahli, kecutkan cyst, kecutkan cyst ovari, kecutkan cyst semasa mengandung, kecutkan cyst dan fibroid, kecutkan cyst dengan Shaklee, kecutkan cyst Shaklee, petua kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, doa kecutkan cyst, gla kecutkan cyst, mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, doa mengecutkan cyst, makanan mengecutkan cyst, Shaklee mengecutkan cyst, gla mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst ketika hamil, ubat untuk mengecutkan cyst,

cyst, set cyst shaklee, cyst shaklee, elak cyst, petua kecutkan cyst, cyst, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, tanda-anda fibroid & cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, Cyst sukar hamil, ovarian cyst, set cyst shaklee, cyst ovary, cyst fibrosis, cystitis,  petua kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, set cyst shaklee harga, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee berkesan, set cyst shaklee harga ahli, kecutkan cyst, kecutkan cyst ovari, kecutkan cyst semasa mengandung, kecutkan cyst dan fibroid, kecutkan cyst dengan Shaklee, kecutkan cyst Shaklee, petua kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, doa kecutkan cyst, gla kecutkan cyst, mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, doa mengecutkan cyst, makanan mengecutkan cyst, Shaklee mengecutkan cyst, gla mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst ketika hamil, ubat untuk mengecutkan cyst,

 Nak tengok testimoni pelanggan saya yang lain? Klik di sini.

Apakah vitamin dalam Set Cyst Shaklee?

Set Cyst Shaklee terdiri daripada:

GLA untuk menstabilkan hormon di dalam badan. Tumbuhan cyst dirangsang oleh hormon estrogen & kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan tumbuhan cyst. GLA  membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah cyst, fibroid & kanser.

Vitamin E & Vitamin C yang merupakan Anti oksidan yang kuat. Antioksidan adalah ejen pembasmi sel kanser & merupakan penentang radikal bebas yang akan memusnahkan molekul yang boleh memusnahkan sel sihat. Ia juga memusnahkan set cyst supaya membantu cyst mengecut & menghalang pertumbuhan semula cyst selepas pembedahan.

Alfalfa kaya dengan iodin. Dalam dunia perubatan, iodin telah lama digunakan untuk merawat cyst.

Herbalax untuk detox & membersihkan usus.B Complex anti stress & vitamin untuk gembira. Emosi yang stabil mempengaruhi proses pengecutan cyst & fibroid. The power of mind.

Insya Allah, dengan dos & aturan yang betul, kita sama-sama berusaha untuk kecutkan cyst anda & dalam masa yang sama tingkatkan kesuburan supaya anda cepat mengandung. Teruja dengan testimoni kecutkan cyst ovari dan mengandung dengan set cyst Shaklee yang saya kongsikan tadi? Berminat untuk mendapatkan Set Cyst Shaklee dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang.

cyst, set cyst shaklee, cyst shaklee, elak cyst, petua kecutkan cyst, cyst, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, tanda-anda fibroid & cyst, kecutkan cyst dengan shaklee, Cyst sukar hamil, ovarian cyst, set cyst shaklee, cyst ovary, cyst fibrosis, cystitis,  petua kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, tips kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, set cyst shaklee harga, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee berkesan, set cyst shaklee harga ahli, kecutkan cyst, kecutkan cyst ovari, kecutkan cyst semasa mengandung, kecutkan cyst dan fibroid, kecutkan cyst dengan Shaklee, kecutkan cyst Shaklee, petua kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, doa kecutkan cyst, gla kecutkan cyst, mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst, cara mengecutkan cyst, doa mengecutkan cyst, makanan mengecutkan cyst, Shaklee mengecutkan cyst, gla mengecutkan cyst, petua mengecutkan cyst ketika hamil, ubat untuk mengecutkan cyst,

Tips Menjaga Luka Episiotomi Selepas Bersalin Supaya Tak Terbertas

Episiotomi adalah potongan surgikal yang dibuat sebelum bersalin disekitar kawasan otot di antara vagina dan anus (kawasan ini dipanggil perineum) untuk membesarkan pembukaan vaginal anda. Doktor akan memotong untuk mempercepatkan bersalin dan mengelakkan vagina daripada terkoyak, terutama semasa bersalin vaginal kali pertama.  Ramai pakar percaya luka episiotomi lebih cepat sembuh berbanding luka terkoyak sendiri. Nak tahu Tips Menjaga Luka Episiotomi Selepas Bersalin Supaya Tak Terbertas?

Tips menjaga luka eposiotomi, cara penjagaan luka episiotomi, luka episiotomy. luka episiotomi sembuh, luka episiotomi lambat sembuh, luka episiotomi gatal, luka episiotomi sakit, luka episiotomi terbuka, luka episiotomi berbau, luka episiotomi bernanah, luka episiotomi berdarah, luka episiotomi melecet, tips luka episiotomi cepat sembuh, tips menjaga luka episiotomi, tips merawat luka episiotomi, cara jaga luka episiotomi, cara menjaga luka episiotomi, episiotomi, jenis episiotomi, penjagaan luka episiotomi selepas bersalin, luka episiotomi terbuka, episiotomi bernanah, episiotomi terbuka, luka episiotomi,cara episiotomi,  penjagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, jagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, luka bersalin, luka bersalin gatal, luka bersalin terbuka, luka bersalin bernanah, luka bersalin normal, tanda luka bersalin sembuh, luka bersalin terbuka, luka bersalin caesar, luka bersalin operate, luka bersalin sembuh, luka bersalin belum sembuh, penjagaan luka bersalin, penjagaan luka bersalin normal, penjagaan luka bersalin pembedahan, penjagaan luka bersalin secara pembedahan, luka bersalin normal, penjagaan selepas bersalin, luka jahitan selepas bersalin, menyembuhkan luka bersalin, penjagaan selepas pantang, tips luka cepat kering, tips luka cepat sembuh, tips luka caesar cepat sembuh, tips agar luka caesar cepat sembuh, cara jaga luka jahitan bersalin, tips menjaga luka jahitan selepas bersalin, cara menjaga luka cesarean, cara menjaga luka pembedahan, cara menjaga luka jahitan selepas bersalin, jagaan selepas bersalin,

 Tips Menjaga Luka Episiotomi Selepas Bersalin Supaya Tak Terbertas

Selepas bersalin, anda perlu menjaga luka episiotomi tersebut dengan baik supaya ia cepat sembuh & mengelakkan berlakunya jangkitan kuman atau bernanah. Berikut adalah tips penjagaan yang boleh diamalkan:

1. Pad Ais. Sebaik sahaja selepas melahirkan, letakan pad ais pada luka. Ia bukan sahaja mempercepatkan kesembuhan luka, ia juga membantu mengurangkan rasa sakit. Letak pada luka selama 10 minit setiap 3 jam.

2. Pastikan kawasan perineum bersih. Darah nifas dan air kencing boleh menyebabkan jangkitan kuman pada luka. Pastikan kawasan luka sentiasa berada dalam keadaan bersih dengan membasuh mengunakan air biasa atau lebih baik lagi mengunakan cecair pembasmi kuman yang dipreskripsi oleh doktor. Sentiasa bersihkan dari depan kebelakang untuk mengelakan cemaran najis. Semasa kecing, cuba duduk secara mencangkung dan siram air suam semasa kencing.

3. Pastikan luka sentiasa kering. Tips penjagaan luka episiotomi selepas bersalin yang seterusnya ialah mengeringkan kawasan luka bagi menggalakkan proses pemulihan. Bilas faraj 2-3 jam sekali dan biarkan kering dari darah nifas. Anda boleh mengunakan pengering rambut jika mahu. Anda juga digalakkan untuk mendedahkan luka jika berkesempatan.

4. Jangan duduk atau berbaring terlalu lama. Guna bantal donat atau pelampung berenang berbentuk bulat untuk mengelakkan dari tekanan pada luka.

Tips menjaga luka eposiotomi, cara penjagaan luka episiotomi, luka episiotomy. luka episiotomi sembuh, luka episiotomi lambat sembuh, luka episiotomi gatal, luka episiotomi sakit, luka episiotomi terbuka, luka episiotomi berbau, luka episiotomi bernanah, luka episiotomi berdarah, luka episiotomi melecet, tips luka episiotomi cepat sembuh, tips menjaga luka episiotomi, tips merawat luka episiotomi, cara jaga luka episiotomi, cara menjaga luka episiotomi, episiotomi, jenis episiotomi, penjagaan luka episiotomi selepas bersalin, luka episiotomi terbuka, episiotomi bernanah, episiotomi terbuka, luka episiotomi,cara episiotomi,  penjagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, jagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, luka bersalin, luka bersalin gatal, luka bersalin terbuka, luka bersalin bernanah, luka bersalin normal, tanda luka bersalin sembuh, luka bersalin terbuka, luka bersalin caesar, luka bersalin operate, luka bersalin sembuh, luka bersalin belum sembuh, penjagaan luka bersalin, penjagaan luka bersalin normal, penjagaan luka bersalin pembedahan, penjagaan luka bersalin secara pembedahan, luka bersalin normal, penjagaan selepas bersalin, luka jahitan selepas bersalin, menyembuhkan luka bersalin, penjagaan selepas pantang, tips luka cepat kering, tips luka cepat sembuh, tips luka caesar cepat sembuh, tips agar luka caesar cepat sembuh, cara jaga luka jahitan bersalin, tips menjaga luka jahitan selepas bersalin, cara menjaga luka cesarean, cara menjaga luka pembedahan, cara menjaga luka jahitan selepas bersalin, jagaan selepas bersalin,

5. Tekap kawasan luka semasa membuang air besar. Tekan dengan lembut kawasan episiotomi untuk mengurangkan tegangan. Ia juga dapat mengurangkan sakit dan mengelakkan jahitan terbuka.

6. Makan pil penahan sakit sekiranya sakit. Anda boleh makan paracetamol atau ubat yang lebih berkesan seperti ponstan. Dapatkan perskripsi dari doktor sebelum mengambil sebarang ubatan.

7. Elakkan  sembelit. Pastikan anda minum air secukupnya untuk melancarkan perjalanan usus. Banyakkan makan fiber. Pengambilan Ostematrix Shaklee boleh membantu melembutkan najis anda.

8. Sitz bath. Amalkan  sitz bath dengan merendam pungung anda dalam besin berisi air garam. Ia mengurangkan sakit dan membersihkan luka sehingga dalam vagina.

9. Senaman Pelvic floor. Tips penjagaan luka episiotomi selepas bersalin yang seterusnya ialah dengan mengamalkan senaman kegel secara rutin. Ia membantu menyembuhkan luka dengan cepat dengan cara mengalakkan perjalanan darah ke vagina. Buat 100-200 kali sekali. Anda akan dapat melihat perbezaannya.

10. Pastikan tiada tanda jangkitan kuman. Rasa sakit, nanah dan bengkak adalah tanda jangkitan kuman. Jumpa doktor sekiranya ia berlaku.

11. Set Berpantang Shaklee. Set berpantang Shaklee membantu menyembuhkan luka anda dengan cepat, di samping membantu melembutkan najis anda. Ia juga memberikan anda tenaga yang diperlukan sepanjang tempoh berpantang. Set ini merupakan set berpantang terbaik untuk ibu yang sedang berpantang.

Tips menjaga luka eposiotomi, cara penjagaan luka episiotomi, luka episiotomy. luka episiotomi sembuh, luka episiotomi lambat sembuh, luka episiotomi gatal, luka episiotomi sakit, luka episiotomi terbuka, luka episiotomi berbau, luka episiotomi bernanah, luka episiotomi berdarah, luka episiotomi melecet, tips luka episiotomi cepat sembuh, tips menjaga luka episiotomi, tips merawat luka episiotomi, cara jaga luka episiotomi, cara menjaga luka episiotomi, episiotomi, jenis episiotomi, penjagaan luka episiotomi selepas bersalin, luka episiotomi terbuka, episiotomi bernanah, episiotomi terbuka, luka episiotomi,cara episiotomi,  penjagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, jagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, luka bersalin, luka bersalin gatal, luka bersalin terbuka, luka bersalin bernanah, luka bersalin normal, tanda luka bersalin sembuh, luka bersalin terbuka, luka bersalin caesar, luka bersalin operate, luka bersalin sembuh, luka bersalin belum sembuh, penjagaan luka bersalin, penjagaan luka bersalin normal, penjagaan luka bersalin pembedahan, penjagaan luka bersalin secara pembedahan, luka bersalin normal, penjagaan selepas bersalin, luka jahitan selepas bersalin, menyembuhkan luka bersalin, penjagaan selepas pantang, tips luka cepat kering, tips luka cepat sembuh, tips luka caesar cepat sembuh, tips agar luka caesar cepat sembuh, cara jaga luka jahitan bersalin, tips menjaga luka jahitan selepas bersalin, cara menjaga luka cesarean, cara menjaga luka pembedahan, cara menjaga luka jahitan selepas bersalin, jagaan selepas bersalin,

Semoga tips menjaga luka episiotomi selepas bersalin supaya tak terbertas yang saya kongsikan bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan set berpantang Shaklee dengan harga istimewa? Hubungi saya sekarang.

Tips menjaga luka eposiotomi, cara penjagaan luka episiotomi, luka episiotomy. luka episiotomi sembuh, luka episiotomi lambat sembuh, luka episiotomi gatal, luka episiotomi sakit, luka episiotomi terbuka, luka episiotomi berbau, luka episiotomi bernanah, luka episiotomi berdarah, luka episiotomi melecet, tips luka episiotomi cepat sembuh, tips menjaga luka episiotomi, tips merawat luka episiotomi, cara jaga luka episiotomi, cara menjaga luka episiotomi, episiotomi, jenis episiotomi, penjagaan luka episiotomi selepas bersalin, luka episiotomi terbuka, episiotomi bernanah, episiotomi terbuka, luka episiotomi,cara episiotomi,  penjagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, jagaan episiotomi, penjagaan episiotomi, luka bersalin, luka bersalin gatal, luka bersalin terbuka, luka bersalin bernanah, luka bersalin normal, tanda luka bersalin sembuh, luka bersalin terbuka, luka bersalin caesar, luka bersalin operate, luka bersalin sembuh, luka bersalin belum sembuh, penjagaan luka bersalin, penjagaan luka bersalin normal, penjagaan luka bersalin pembedahan, penjagaan luka bersalin secara pembedahan, luka bersalin normal, penjagaan selepas bersalin, luka jahitan selepas bersalin, menyembuhkan luka bersalin, penjagaan selepas pantang, tips luka cepat kering, tips luka cepat sembuh, tips luka caesar cepat sembuh, tips agar luka caesar cepat sembuh, cara jaga luka jahitan bersalin, tips menjaga luka jahitan selepas bersalin, cara menjaga luka cesarean, cara menjaga luka pembedahan, cara menjaga luka jahitan selepas bersalin, jagaan selepas bersalin,

Ovarian Cyst Punca Tak Boleh Mengandung

Ovarian cyst punca tak boleh mengandung. Betul ke? Selalunya bila sebut ovarian cyt, secara automatik akan terfikir tentang pembedahan. Tahukah anda bahawa cyst boleh dikecutkan dan kita boleh mencegah pertumbuhan semula cyst setelah ia dibuang?  Jom baca testimoni pelanggan saya yang berjaya kecutkan cyst dan mengandung dengan Set Cyst Shaklee.  Malah ada wanita yang disahkan mempunyai cyst semasa mengandung.  Umum pernah dengar tentang ovarian cyst tapi tak ramai yang tahu apa itu ovarian cyst yang sebenarnya. Jom kita kenali apa itu Ovarian Cyst melalui 18 info menarik ini:
 
Ovarian Cyst
1. Ovarian cyst adalah poket yang mengandungi cecair yang terbentuk didalam ovari.
 
2. Terdapat pelbagai jenis ovarian cyst dan kebanyakkan daripada ovarian cyst adalah bukan kanser seperti mana yang ditakuti golongan wanita.
 
3. Umur , kesuburan, dan haid memainkan peranan besar dalam menentukan jenis Ovarian cyst.
4. Bagi mereka yang berusia 60 keatas, ia lebih berkait dengan kanser.
5. Bagi mereka yang muda, jika anda mengalami senggugut dan masalah kesuburan kemungkinan besar ia adalah endometriotic cyst.
6. Cyst yang dijumpai semasa hamil lebih dikaitkan dengan Dermoid Cyst atau Corpus Luteal Cyst.
7. Corpus luteal cyst selalunya akan hilang dengan sendiri selepas 12 minggu kehamilan.
8. Dermoid cyst selalunya akan membesar secara beransur- ansur dan boleh wujud di kedua dua belah ovari.9. Dermoid Cyst selalunya mengandungi lemak, gigi dan rambut didalamnya.
10. Endometriotic cyst mengandungi darah yang berupa seperti coklat cair didalamnya.
11. Corpus luteal cyst pula mengandungi cecair didalamnya.
12. Diagnosa Ovarian cyst dengan senang dapat dibuat melalui ujian ultrasounds.
13. Risiko ovarian cyst termasuklah terpusing atau twisted yang menyebabkan kesakitan , pendarahan dalam cyst, jangkitan kuman dan pecah.
14. Pembedahan pilihan ovarian cyst adalah mengunakan pembedahan Laparoscopy.
15. Kebaikkan pembedahan laparoscopy termasuk kurang kesakitan selepas pembedahan, parut yang kecil, tempoh pemulihan yang cepat.
16. Risiko Komplikasi terhadap laparoscopy termasuklah luka pada usus, salur darah ,pundi kencing, jangkitan kuman dan hernia walaubagaimanapun, kajian menunjukkan risiko adalah lebih kurang berbanding dengan kaedah ‘Laparotomy’.
17. Risiko untuk endometriotic cyst tumbuh semula adalah 10% dalam masa setahun dan 40% dalam masa 5 tahun.
18. Betul ke ovarian cyst punca tak boleh mengandung? Tak semestinya. Anda masih boleh mengandung. Apa yang penting, kecutkan cyst anda & kemudian tingkatkan kesuburan supaya cepat mengandung.
Oleh itu, jika anda disahkan mempunyai cyst, usah khuatir. Kata-kata bahawa ovarian cyst punca tak boleh mengandung adalah tak benar. Pembedahan bukan satu-satunya jalan penyelesaian yang ada. Anda boleh berusaha untuk mengecutkan cyst tersebut dengan Set Cyst Shaklee. Hubungi saya untuk mendapatkannya, sekarang!

Cyst sukar hamil, ovarian cyst, set cyst shaklee, cyst ovary, cyst fibrosis, cystitis, set cyst shaklee harga, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, set cyst shaklee testimoni, testimoni set cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang,

Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Shaklee

Ramai yang menghubungi saya mengadu disahkan mempunyai cyst atau fibroid dan doktor menasihati supaya pembedahan segera dilakukan untuk membuang ketumbuhan tersebut. Berita yang mengejut & dipaksa untuk melakukan pembedahan dalam masa yang terdekat sememangnya menakutkan. Berita gembira untuk anda, anda boleh kecutkan cyst dan fibroid dengan Shaklee.

petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,

 Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Shaklee

 Jika anda disahkan mempunyai cyst atau fibroid dan disarankan untk menjalani pembedahan dengan segera, nasihat saya ialah dapatkan second opinion dari doktor yang lain sebelum setuju untuk menjalani pembedahan. Seeloknya, anda berjumpa dengan sekurang-kurangnya 2 orang doktor pakar yang lain. Jika anda seorang yang beragama Islam, anda boleh melakukan solat hajat & istikharah untuk mendapatkan gerak hati sama ada anda perlu menjalani pembedahan atau mencuba rawatan alternatif untuk mengecutkan cyst & fibroid tersebut. Anda juga boleh kecutkan cyst dan fibroid dengan Shaklee.

Set Fibroid Shaklee & Set Cyst Shaklee boleh membantu anda mengecutkan fibroid & cyst dengan cara semulajadi tanpa anda perlu menjalani pembedahan.  Bergantung kepada saiz & jenis ketumbuhan yang anda alami, Insya Allah set ini akan dapat membantu mengecutkan ketumbuhan tersebut secara perlahan-lahan. Untuk jenis fibroid & cyst yang boleh dikecutkan oleh set ini, sila hubungi saya untuk keterangan lanjut. Anda boleh membaca testimoni berkaitan di sini.

petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
 
petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
 
 
 
petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
 

Set ini terdiri daripada:

GLA untuk menstabilkan hormon di dalam badan. Tumbuhan fibroid dirangsang oleh hormon estrogen. Kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan tumbuhan fibroid. Biasanya ada perimbangan antara 2 jenis hormon dalam tubuh wanita. Estrogen sentiasa dikeluarkan oleh kilang ovary, manakala progesteron dikeluarkan jika berlaku ovulation atau penetasan telur yg berlaku pada hari 13-14-15-16 dalam pusingan haid.

Jika tiada ovulation, maka kandungan progesterone tidak meningkat dan ini menggalakkan tindakan estrogen tanpa kaunter tindakan progesterone. Kesannya banyak yang tak baik , berbagai jenis tumbuhan dirahim dan dalam payaudara akan berlaku, dan diantaranya fibroid dan kanser. GLA Complex Shaklee membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah fibroid & kanser.

Vitamin E & Vitamin C yang merupakan Anti oksidan yang kuat. Antioksidan adalah ejen pembasmi sel kanser & merupakan penentang radikal bebas yang akan memusnahkan molekul yang boleh memusnahkan sel sihat.

Alfalfa yang kaya dengan iodin. Dalam dunia perubatan, iodin telah lama digunakan untuk merawat cyst.

Herbalax untuk detox & membersihkan usus.

B Complex sebagai anti stress & vitamin untuk gembira. Emosi yang stabil mempengaruhi proses pengecutan cyst & fibroid. The power of mind.

Ingin mencuba untuk kecutkan cyst dan fibroid dengan Shaklee secara semulajadi?  Hubungi saya segera untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda hari ini.

petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,

Simptom Fibroid Yang Ramai Wanita Tak Perasan

Fibroid adalah tumor pejal yang terjadi daripada tisu-tisu fiber di mana dari situlah ia mendapat namanya. Ia merupakan ketumbuhan biasa atau benign (bukan kanser) yg terdapat di dalam rahim wanita. Hari ni saya nak bercerita tentang simptom fibroid yang ramai wanita tak perasan.

fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, fibroid dalam uterus, fibroid dalam rahim, punca fibroid dalam rahim, fibroid di dalam rahim, ketumbuhan fibroid dalam rahim, tanda fibroid dalam rahim, simptom-simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid dalam rahim, tanda fibroid dan cyst, tanda tanda fibroid membesar, tanda tanda fibroid ketika hamil, tanda-tanda penyakit fibroid, tanda-tanda ada fibroid, tanda-tanda ketumbuhan fibroid, tanda fibroid, tanda fibroid atau cyst, tanda fibroid and cyst, tanda fibroid dan cyst, simptom fibroid, simptom fibroids, simptom fibroid rahim, simptom fibroid dan cyst, simptom penyakit fibroid, simptom awal fibroid, simptom kanser fibroid, simptom ketumbuhan fibroid, simptom ada fibroid,

 Simptom Fibroid Yang Ramai Wanita Tak Perasan

Lazimnya fibroid tercetus sebagai ketumbuhan dan membesar secara perlahan-lahan tanpa disedari tapi kebiasaannya badan akan mengeluarkan tanda wujudnya fibroid dalam rahim kita. Di antara simptom-simptom fibroid ialah:

1. Aliran haid yang banyak disebabkan luas pemukaan yang besar, pertambahan saluran darah dan kelemahan sistem pembekuan darah.

2. Ketidakselesaan di bahagian pelvik disebabkan tekanan terhadap uterus disebabkan oleh fibroid yang sedang membesar.

3. Berasa senak di bahagian bawah abdomen atau kadang kala dipanggil tekanan pelvik.

4. Sakit di bahagian bawah belakang disebabkan oleh tekanan di bahagian belakang yang disebabkan oleh fibroid.

5. Kerap keguguran disebabkan kesukaran embrio untuk menempel dan pengecutan uterus.

6. Bersalin lebih awal dari jangkaan kerana fibroid menolak kandungan ke bawah.

7. Kerap membuang air kecil kerana fibroid menekan pundi kencing.

8. Sakit ketika melakukan hubungan seks.

Itulah dia 8 simptom fibroid yang ramai wanita tak perasan. Kalau anda ada simptom-simptom di atas, sila berjumpa doktor dengan segera. Kalau anda disahkan mempunyai fibroid, anda boleh berikhtiar dengan Set Fibroid Shaklee yang dah membantu ramai wanita mengecutkan Fibroid secara semulajadi tanpa menjalani pembedahan. Nak order? Hubungi saya sekarang!

fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, fibroid dalam uterus, fibroid dalam rahim, punca fibroid dalam rahim, fibroid di dalam rahim, ketumbuhan fibroid dalam rahim, tanda fibroid dalam rahim, simptom-simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid dalam rahim, tanda fibroid dan cyst, tanda tanda fibroid membesar, tanda tanda fibroid ketika hamil, tanda-tanda penyakit fibroid, tanda-tanda ada fibroid, tanda-tanda ketumbuhan fibroid, tanda fibroid, tanda fibroid atau cyst, tanda fibroid and cyst, tanda fibroid dan cyst, simptom fibroid, simptom fibroids, simptom fibroid rahim, simptom fibroid dan cyst, simptom penyakit fibroid, simptom awal fibroid, simptom kanser fibroid, simptom ketumbuhan fibroid, simptom ada fibroid,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...