Tips Mudah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tengah mencari tips mudah mengandung? Anda bernasib baik sebab post ni ditulis khas untuk anda. Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, sememangnya anda perlu mengetahui  petua mudah mengandung,  perkara yang perlu dielakkan dan punca susah mengandung supaya tidak menggangu kesuburan anda. Apakah tips mudah mengandung yang perlu anda tahu?

tips mudah hamil, tips mudah mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil kembar, tips mudah hamil selepas keguguran, tips mudah hamil anak kedua,  tips mudah hamil dalam islam,  tips mudah hamil menurut islam,  petua mudah hamil, petua mudah hamil selepas keguguran, petua mudah hamil kembar, petua mudah hamil cara islam, petua mudah hamil menurut islam,  petua mudah mengandung cara islam, petua mudah hamil tanyalah ustaz,  petua mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, petua supaya mudah mengandung,  petua mudah hamil blog mengandung
Dapatkan Ebook Ekslusif Ini Dengan Pembelian Set Subur Shaklee Dari Vitaminsaya.com

Tips Mudah Mengandung

Berikut adalah tips mudah mengandung yang boleh anda amalkan iaitu:

1. Kenal pasti waktu subur

Pastikan anda tidak terlepas waktu subur. Bagi suami, anda subur setiap hari tapi paling subur pada waktu ini. Bagi isteri, dalam sebulan, terdapat satu tarikh di mana anda berada dalam keadaan yang paling subur & jika proses persenyawaan berlaku, peluang anda untuk mengandung adalah sangat cerah. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Jom baca di sini. Walau bagaimana pun, jika kitaran haid anda tidak teratur,adalah sukar untuk menentukan tarikh subur anda.Oleh itu, anda perlu membetulkan kitaran haid terlebih dahulu supaya mudah untuk membuat kiraan bagi memastikan tarikh subur anda.

2. Bersama pada waktu subur

Selepas anda berjaya mengenal pasti tarikh paling subur anda, pastikan anda tidak terlepas tarikh keramat tersebut. Pastikan anda bersama pada tarikh tersebut. Di antara soalan yang sering ditanya kepada saya:

“Boleh ke bersama setiap hari? Tak menjejaskan kesuburan?”

“Ada tak posisi tertentu supaya mudah mengandung?”

Jawapan kepada soalan-soalan ini ada didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan percuma kepada pelanggan yang membeli set subur Shaklee dari saya. Kalau anda nak tahu jawapannya, dapatkan ebook istimewa ini.

tips mudah hamil, tips mudah mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil kembar, tips mudah hamil selepas keguguran, tips mudah hamil anak kedua,  tips mudah hamil dalam islam,  tips mudah hamil menurut islam,  petua mudah hamil, petua mudah hamil selepas keguguran, petua mudah hamil kembar, petua mudah hamil cara islam, petua mudah hamil menurut islam,  petua mudah mengandung cara islam, petua mudah hamil tanyalah ustaz,  petua mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, petua supaya mudah mengandung,  petua mudah hamil blog mengandung

3. Elakkan aktiviti lasak

Tips mudah mengandung yang seterusnya ialah selepas waktu subur, elakkan aktiviti lasak seperti menunggang kuda, taek wan do, dan apa-apa aktiviti fizikal yang boleh menyebabkan tekanan dibahagian rahim atau boleh menyebabkan anda terjatuh. Ini kerana perkara-perkara tersebut boleh menyebabkan telur yang baru disenyawakan belum benar-benar stabil dan boleh “gugur” disebabkan oleh perkara-perkara yang saya sebutkan tadi.

4. Amalkan makanan seimbang

Pemakanan seimbang adalah sangat penting bagi memastikan badan kita mendapat nutrien yang secukupnya supaya menghasilkan telut yang berkualiti. Apabila anda merancang untuk mengandung, suami isteri perlu mengamalkan makanan seimbang serta menjauihi arak & dadah.

5. Banyakkan berdoa

Jangan pernah putus berdoa kerana sebagai hambanya, Allah adalah penentu sama ada kita dapat mengandung atau tidak. Anda boleh mengamalkan doa & amalan untuk mudah mengandung oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood ini.

Sekarang anda dah tau tips mudah mengandung. Banyak lagi tips lain yang saya kongsikan didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari saya. Insya Allah peluang anda untuk mengandung akan semakin cerah dengan mengamalkan Set Subur Shaklee dengan aturan makan yang betul & mengamalkan tips yang saya kongsikan didalam ebook istimewa ini. Hubungi saya untuk mendapatkan set subur anda hari ini.

tips mudah hamil, tips mudah mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil kembar, tips mudah hamil selepas keguguran, tips mudah hamil anak kedua,  tips mudah hamil dalam islam,  tips mudah hamil menurut islam,  petua mudah hamil, petua mudah hamil selepas keguguran, petua mudah hamil kembar, petua mudah hamil cara islam, petua mudah hamil menurut islam,  petua mudah mengandung cara islam, petua mudah hamil tanyalah ustaz,  petua mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, petua supaya mudah mengandung,  petua mudah hamil blog mengandung

Cara Merawat Endometriosis

Endometriosis boleh menyebabkan kemandulan. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengetahui apakah punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan Endometriosis. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, jangan berlengah. Segera dapatkan rawatan bagi merawat Endometriosis dan meningkatkan kesuburan anda. Di samping menjalani rawatan, anda juga boleh mengamalkan cara merawat Endometriosis yang akan saya kongsikan di sini.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

Cara Merawat Endometriosis

1. Sayuran & buah-buahan segar

Pastikan anda makan banyak sayur & buah-buahan setiap hari. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang makan sayur hijau 13 kali atau lebih dalam seminggu adalah 70% lebih cepat merawat Endometriosis berbanding wanita yang kurang memakan sayur & buah-buahan.

2. Banyakkan makan makanan anti oksida

Makanan anti oksida kaya dengan Vitamin E dan Vitamin C, terutamanya sayur & buah-buahan.  Jika anda sibuk & tiada masa untuk memastikan anda mengambil anti oksida yang secukupnya setiap hari, anda boleh mengamalkan Vitamin E & Vitamin C Shaklee yang merupakan antara vitamin dalam Set Endometriosis Shaklee.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

3. Kurangkan pengambilan daging merah.

Kurangkan pengambilan daging merah terutamanya binatang yang diternak untuk pasaran komersial. Sebagai alternatif, anda boleh makan daging organik.

4. Elakkan pil hormon

Pengambilan pil hormon akan meningkatkan hormon Estrogen yang merupakan antara musuh pesakit Endometriosis. Oleh itu mengelakkan pengambilan pil hormon adalah salah satu tips untuk merawat endometriosis.

5. Masak sendiri di rumah

Satu lagi tips untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan makan di luar dengan kerap. Makanan yang dimasak sendiri adalah lebih bersih & selamat daripada bahan-bahan seperti MSG & garam berlebihan.

6. Kurangkan pengambilan coklat

Anda suka makan coklat? Jika anda disahkan menghidap Endometriosis, sila kurangkan tabiat memakan coklat. Ya…agak sukar tetapi perlu dilakukan untuk sembuh seperti sedia kala.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

7. Kurangkan berat badan

Cara merawat Endometriosis yang terakhir untuk kali ini ialah mengurangkan berat badan. Kebanyakan wanita Endometriosis berjaya mengurangkan simptom Endometriosis selepas menurunkan berat badan. Amalkan pemakanan yang sihat & kalau anda ada bajet boleh ambil set kurus Shaklee yang selamat untuk pesakit Endometriosis seperti anda.

Semoga cara merawat Endometriosis yang saya kongsikan dapat membantu anda mengurangkan simptom & merawat Endometriosis yang sedang dialami.  Set Endometriosis Shaklee juga sudah membantu ramai wanita merawat Endometriosis & membantu mereka untuk mengandung. Jika anda berminat untuk mendapatkan set ini, hubungi saya sekarang.

tips merawat endometriosis, rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis, rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis, ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam, ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis, ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis, ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis, petua hilangkan endometriosis, cara merawat endometriosis, cara merawat penyakit endometriosis, merawat endometirosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisonal

Tanda-tanda Endometriosis

Endometriosis berlaku apabila selaput dalam rahim ( endometrium ) yang sepatutnya  luruh bersama darah haid tidak keluar, tetapi  tumbuh di luar rahim.   Tisu tersebut akan menjadi semakin menebal & berdarah semasa anda didatangi haid. Anda boleh membaca tentang apa itu Endometriosis, bagaimana ia berlaku & punca di sini. Apakah tanda-tanda Endometriosis?

tanda-tanda endometriosis, tanda endometrium, tanda endometriosis sembuh, gejala dan tanda endometriosis, apa tanda tanda endometriosis, gejala tanda endometriosis, tanda gejala endometriosis, simptom endometriosis, simptom penyakit endometriosis, endometrisosi dan kehamilan, endometriosis dan shaklee,  endometriosis dan mengandung, endometriosis dan rawatan, endometriosis dan penyebabnya, endometriosis dan hamil,

TANDA-TANDA ENDOMETRIOSIS

Senggugut

Jika anda sering senggugut, jangan diabaikan. Senggugut bukan sahaja merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis, malah ia juga boleh menjejaskan kesuburan anda. Jika anda mempunyai masalah senggugut, rawat segera dengan Set Senggugut Shaklee.

Sakit ketika bersama

Pesakit Endometriosis biasanya akan mengalami kesakitan jika bersama dalam beberapa posisi tertentu. Jika anda mengalami kesakitan ketika bersama, ia mungkin merupakan tanda anda mempunyai Endometriosis.

Darah haid terlalu sedikit

Sesetengah wanita didatangi haid yang sangat sedikit iaitu cuma titisan atau pun sangat sedikit. Ia bukanlah sesuatu yang normal. Jika haid anda sangat sedikit, sila berjumpa dengan doktor dengan segera kerana ia merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis.

Darah haid terlalu banyak

Darah haid yang terlalu banyak juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Jika haid anda terlalu panjang & pendarahan yang berlaku terlalu banyak, jangan berlengah. Kemungkinan besar anda menghidap penyakit Endometriosis.

Kesukaran untuk mengandung

Wanita Endometriosis biasanya mempunyai masalah susah untuk mengandung kerana tisu endometrium yang melekat tersebut boleh menjadi punca ketidak suburan kerana Endometriosis boleh:

1. Merosakkan kilang telur

2. Merosakkan tiub Falappio

3. Mengeluarkan hormon yang menjadi racun membunuh benih

Keguguran berulang

Ramai pesakit Endometriosis yang berjaya mengandung tetapi mengalami keguguran berulang. Ia juga merupakan antara tanda-tanda Endometriosis. Punca utama tidak diketahui tetapi ada teori mengatakan bahawa ia mungkin disebabkan oleh hormon yang dikeluarkan meracun janin yang sedang terbentuk.

Pendarahan diluar waktu haid

Pendarahan yang tidak terkawal juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Wanita yang normal hanya akan mengalami pendarahan semasa haid sahaja.

tanda-tanda endometriosis, tanda endometrium, tanda endometriosis sembuh, gejala dan tanda endometriosis, apa tanda tanda endometriosis, gejala tanda endometriosis, tanda gejala endometriosis, simptom endometriosis, simptom penyakit endometriosis, endometrisosi dan kehamilan, endometriosis dan shaklee,  endometriosis dan mengandung, endometriosis dan rawatan, endometriosis dan penyebabnya, endometriosis dan hamil,

 APAKAH RAWATAN UNTUK ENDOMETRIOSIS?

Rawatan terbaik untuk Endometriosis ialah mengandung kerana apabila anda mengandung, ia akan menghalang pembesaran tisu endometrium & menghilangkan Endometriosis secara total. Walau bagaimana pun, seperti yang saya sebutkan tadi, pesakit Endometriosis kebiasaanya mempunyai masalah kesukaran untuk mengandung & keguguran berulang.

Jadi, saranan saya:

1. Jalani rawatan Endometriosis yang membantu meningkatkan kesuburan anda tanpa kos rawatan yang tinggi. Apakah rawatan yang dimaksudkan? Anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee yang terdiri daripada GLA, Coqhealth,  B Complex, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea.

2. Apabila anda disahkan mengandung, anda disarankan untuk mengambil Set Hamil Shaklee yang membantu pembentukan janin yang sempurna & insya Allah menghalang berlakunya keguguran berulang.

Jika mempunyai tanda-tanda Endometriosis sila berjumpa dengan doktor anda dengan segera. Jika anda disahkan mempunyai Endometriosis, jangan sesekali putus harapan. Dapatkan Set Endometriosis Shaklee untuk membantu anda hamil. Dan apabila anda berjaya hamil, anda teruskan perjuangan dengan mengambil Set Hamil Shaklee. Insya Allah dengan aturan makan & dos yang betul, set-set ini akan membantu anda mencapai impian untuk menimang cahayamata.

tanda-tanda endometriosis, tanda endometrium, tanda endometriosis sembuh, gejala dan tanda endometriosis, apa tanda tanda endometriosis, gejala tanda endometriosis, tanda gejala endometriosis, simptom endometriosis, simptom penyakit endometriosis, endometrisosi dan kehamilan, endometriosis dan shaklee,  endometriosis dan mengandung, endometriosis dan rawatan, endometriosis dan penyebabnya, endometriosis dan hamil,

Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Anda pengidap Endometriosis? Pasti anda tercari-cari rawatan Endometriosis tanpa pembedahan. Endometriosis sememangnya penyakit yang menyeksakan. pembedahan pula sangat menakutkan.

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

 Apakah Rawatan Untuk Endometriosis?

Bagi pesakit Endometriosis, anda memerlukan rawatan yang membantu mengurangkan kesakitan, meningkatkan kesuburan, melambatkan pertumbuhan tisu endometrium, dan mengelakkan Endometriosis daripada berulang.

Anda boleh melakukan Laparoscopy tapi tahukah anda bahawa lesi Endometrium yang dibuang boleh tumbuh semula? Anda boleh mengetahui dengan lebih lanjut mengenai apa itu Endometriosis, punca, bagaimana ia berlaku & simptom awal di sini.

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

Bagaimana Endometriosis Menganggu Kesuburan?

Endometrium biasanya tumbuh di kilang telur & tiub fallapio. Apabila ia tumbuh di kilang telur, ia akan mengganggu proses penghasilan telur (ovum) setiap bulan. Kehadiran Endometrium di tiub fallapio juga akan menganggu telur yang dihasilkan daripada berjumpa sperma & melalui proses persenyawaan.

Jika telur anda telah disenyawakan sekali pun, proses penempelan juga akan terganggu menyebabkan amda sukar untuk mengandung. Oleh itu, jika anda disahkan sebagai pesakit Endometriosis, jangan berlengah lagi, dapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan.

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

Apakah Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan?

Anda boleh merawat penyakit Endometriosis anda & didalam masa yang sama meningkatkan kesuburan tanpa pembedahan dengan mengambil Set Endometriosis Shaklee yang telah membantu ramai wanita Endometriosis sembuh & berjaya mengandung.

Set ini terdiri daripada: GLA Complex, CoqHealth, B Complex, Alfalfa, Vitalea, & Vitamin E. Anda boleh membaca bagaimana vitamin ini membantu penyakit Endometriosis & meningkatkan kesuburan di sini.

Berminat untuk mendapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan? Set Endometriosis Shaklee adalah jawapannya.  Hubungi saya sekarang!

rawatan endometriosis, rawatan endometriosis cyst, endometriosis rawatan islam,  merawat endometriosis, rawatan alternatif endometriosis, rawatan tradisional endometriosis,  rawatan penyakit endometriosis, cara rawatan endometriosis,  rawatan untuk endometriosis, kos rawatan endometriosis,  ubat endometriosis, endometriosis rawatan islam,  ubat endometriosis, ubat untuk endometriosis, ubat kecutkan endometriosis,  ubat tradisional endometriosis, ubat untuk kecutkan endometriosis,  ubat sakit endometriosis, ubat untuk pesakit endometriosis,  petua hilangkan endometriosis, rawatan endometriosis tanpa pembedahan, endometriosis rawatan islam, merawat endometriosis, rawat endometriosis dengan Shaklee, rawatan tradiisional endometriosis, rawatan penyakit endometriosis, kos rawatan endometriosis,

Tips Bunting Pelamin

Pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun baru berkahwin sememangnya mengimpikan untuk bunting pelamin. Si suami bercita-cita untuk menjadi suami gagah perkasa sementara si isteri berangan-angan nak jadi isteri hebat yang dirindui suami setiap masa. Jangan segan! Kalau anda nak tahu tips bunting pelamin, sila baca post ini sampai ke ayat yang terakhir.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Apakah Tips Suami Perkasa Dan Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin?

Untuk bunting pelamin, anda perlu memastikan bahawa:

1. Suami isteri berada dalam keadaan yang subur sewaktu berkahwin. Ia bermaksud, 6 bulan sebelum tarikh akad nikah, anda dan pasangan sudah mula mengamalkan apa yang perlu untuk meningkatkan kesuburan masing-masing.

2. Pilih tarikh yang berdekatan dengan waktu subur. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Sila baca di sini.

Macam mana nak tingkatkan kesuburan & menjadi suami gagah perkasa?

Madu. Amalkan mengambil satu sudu madu setiap hari. Jika anda merancang untuk bersama, ambil sesudu madu selepas makan malam. Isteri anda pasti tersenyum.

Senaman. Apabila anda bersenam, ia akan memperbaiki alira darah ke seluruh badan termasuk alat sulit anda. Apabila aliran darah anda baik, alat sulit anda juga akan berfungsi dengan baik & meningkatkan kesuburan anda.

Kurangkan Merokok. Rokok boleh mengurangkan kualiti sperma anda.  Kalau anda perokok tegar, sila berhenti merokok. tak boleh secara mengejut, berhenti secara perlahan-lahan.

Tips Tingkatkan Kesuburan. Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung ini.

Tingkatkan Kesuburan Dengan Set Suami Gagah Shaklee. Vitamin E dan Zinc Complex sememangnya terbukti berkesan untuk meningkatkan kejantanan & kesuburan lelaki. Anda akan merasakan perbezaannya selepas 2 minggu. Apakah perbezaannya?:

1. Meningkatkan keinginan untuk bersama.

2. Bertahan lebih lama.

3. Meningkatkan kesihatan organ seks anda.

4. Memekatkan air mani

5. Menghasilkan sperma yang lebih banyak.

6. Menghasilkan sperma yang kuat & sihat. Mampu berenang dengan lebih laju & tahan lama didalam rahim isteri.

7. Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri cepat mengandung.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Pendek kata anda akan jadi sharp shooter kebanggaan isteri. Siapa taknak kan? Nah, saya kongsikan testimoni isteri yang berpuas hati selepas suami mengambil set ini. Alhamdulillah, dah pun selamat melahirkan anak perempuan. Sekarang dalam pantang.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Macam mana nak tingkatkan kesuburan isteri, jadi isteri hebat & memastikan bunting pelamin?

Betulkan kitaran haid. Jangan terlalu kurus atau terlalu gemuk sebab ia akan mengganggu kestabilan hormon & akibatnya period jadi tak regular. Kalau ada masalah period tak regular, sepatutnya sebelum kawin lagi kena betulkan. Tapi jangan risau, masih belum terlambat untuk menstabilkan hormon anda supaya period jadi regular & cepat mengandung.

Jangan makan benda tajam. Nenas, air tebu, air kelapa, air coke is a BIG NO! Tinggalkan terus. Memang belum ada kajian yang membuktikan bahawa makan tajam ini boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil, tapi apa salahnya kalau kita ikut nasihat orang-orang tua? PAsti ada sebab kenapa makanan-makanan ini dikatakan tajam.

Tingkatkan kesuburan dengan Set Kesuburan Shaklee. Pengantin baru selalunya akan merasa gemuruh & berdebar-debar apabila bersama suami sehingga menyebabkan kekeringan & ketidakselesaan ketika bersama. Anda boleh mengamalkan Set Kesuburan Shaklee yang membantu mengatasi masalah kering ketika bersama & meningkatkan kesuburan supaya anda berpeluang untuk bunting pelamin.

Anda juga boleh mengamalkan petua untuk meningkatkan kesuburan dan tips untuk cepat mengandung yang terbukti berkesan. Sekiranya anda merancang untuk membela kucing di rumah, sila luangkan sedikit masa untuk membaca info ini. Anda juga pasti ingin tahu tentang punca susah untuk mengandung yang saya senaraikan di sini. Kalau anda nakkan anak kembar, boleh la amalkan tips yang saya kongsi di sini.

Jadi, sila amalkan tips bunting pelamin yang saya share kat atas tadi. Kalau anda betul-betul nak mengandung dengan cepat,  anda wajib ambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung

Di antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya ialah apakah tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung. Memang ramai yang teruja selepas melihat testimoni pelanggan saya yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Kali ni saya nak berkongsi tips yang boleh anda amalkan bagi meningkatkan tahap kesuburan anda.

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Apakah Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung?

1. Kawal berat badan

Berat badan yang berlebihan atau kurang sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Dapatkan berat badan unggul. Sekiranya anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda boleh mengambil B Complex & MealShake Shaklee. Sekiranya berat anda berlebihan, anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee. 

2. Kawal pengambilan makanan yang tinggi gula & karbohidrat

Makanan yang tinggi gula & karbohidrat, terutamanya junk food akan menyebabkan benih yang anda hasilkan tidak berkualiti. Amalkan pemakanan yang seimbang & cara hidup yang sihat, Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Window shopping pun dikira sebagai senaman. Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung ni?

3. Minum Teh Hijau

Teh hijau kaya dengan Catechins yang membantu meningkatkan kesuburan anda.

4. Jangan menggunakan pencuci atau pewangi vagina

Penggunaan pencuci atau pewangi vagina akan menukar PH bahagian tersebut. PH yang tidak sesuai akan membunuh sperma sekali gus mengurangkan peluang anda untuk mengandung. Membasuh bahagian intim dengan air sahaja adalah mencukupi. Seminggu sekali anda boleh mengamalkan petua ini:

Rebus beberapa helai daun sirih & manjakani. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian intim anda. Anda juga boleh mencuci bahagian tersebut dengan air rebusan ini selepas haid anda berhenti. Tujuannya ialah untuk menyegarkan semula bahagian tersebut.

5. Elakkan mandi atau berendam dalam air panas

Ingatkan suami anda supaya jangan mandi dengan air yang terlalu panas kerana ia akan mengganggu kualiti sperma.

6. Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Shaklee yang menjadi kegilaan ramai sudah terbukti berkesan. Ia telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Tapi AWAS!!!! Pastikan anda makan dengan aturan yang betul kerana jika salah aturan & dos, ia mungkin membawa kesan buruk kepada kesihatan anda.

Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung yang saya share ni? Insya Allah Set Kesuburan Shaklee juga membantu mengingkatkan kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Punca, Tanda Dan Rawatan Telur Tak Matang

Salah satu punca susah untuk mengandung ialah telur tidak matang di mana ovum yang dihasilkan tidak membesar atau tidak menetas. Ia juga berkaitan dengan bilangan telur yang tidak seimbang. Sesetengah wanita menghasilkan telur setiap bulan tetapi telur yang dihasilkan tidak berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan yang mengakibatkan kesukaran untuk mengandung. Nak tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang?

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Apakah yang dimaksudkan dengan telur yang matang?

Telur yang matang ialah telur yang bersaiz 12 mm-25 mm. Anda mempunyai masalah telur tidak matang sekiranya saiz telur anda kurang dari saiz tersebut. Telur anda juga tidak berkualiti sekiranya bersaiz lebih besar daripada 25mm.

Apakah Punca Telur Tak Matang?

Di antara punca masalah  telur tidak matang ialah:

1. Gangguan hormon

Hormon yang tidak seimbang merupakan punca utama telur tidak membesar & terencat.  Hormon yang dimaksudkan ialah hormon estrogen & progesteron. Anda boleh membaca di sini untuk mengetahui bagaimana hormon yang seimbang adalah penting untuk kesuburan & penghasilan telur yang matang & berkualiti.

2. Ovarian Cyst

Sekiranya anda mempunyai masalah Cyst, ia akan menyebabkan masalah ketidakseimbangan hormon, sekali gus menyebabkan telur tidak matang. Wanita cyst biasanya mempunyai telur yang terkumpul di dalam ovari mereka & ia dapat dikesan semasa ujian ultrasound dilakukan. Sekiranya anda wanita cyst, jangan tunggu lagi. Dapatkan Set Cyst Shaklee sekarang untuk memastikan badan anda menghasilkan telur yang berkualiti supaya peluang anda untuk mengandung akan meningkat seperti wanita normal yang lain.

3. Masalah berat badan

Berat badan berlebihan atau berkurangan juga boleh menyebabkan telur anda tidak matang, akibat ketidakseimbangan hormon. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul. Anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee sekiranya anda mempunyai masalah berat badan berlebihan.

4. Penyakit Tiroid

Hyper tiroid & Hypo Tiroid boleh menjadi punca masalah telur tak matang. Jika anda disahkan mengidap salah satu daripada penyakit tersebut, sila dapatkan rawatan dengan segera.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

5. Hormon prolaktin yang tinggi

Hormon Prolaktin dihasilkan oleh ibu yang menyusukan anak. Namun ada juga wanita yang tidak menyusukan ank tapi mempunyai hormon Prolaktin yang tinggi. Kehadiran hormon ini akan menyebabkan badan menghasilkan telur yang tidak berkualiti. GLA Complex adalah kawan baik yang akan membantu menstabilkan hormon anda.

Apakah Tanda Telur Tidak Matang?

Di antara tanda anda mempunyai masalah telur tidak matang ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda akan didatangi haid 2 atau 3 bulan sekali. Oleh itu, adalah sangat penting untuk anda mengetahui punca, tanda & rawatan telur tak matang supaya anda boleh mendapatkan rawatan sebelum terlambat.

Apakah rawatan untuk masalah telur tidak matang?

Rawatan untuk masalah ini ialah dengan mengambil Set Kesuburan Shaklee. Set ini terdiri daripada GLA Complex yang berfungsi untuk menstabilkan hormon & dalam masa yang sama membantu meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang telah berjaya mengandung dengan set ini di sini.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Ok… sekarang anda dah tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang. Sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang, hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee anda. Hari ini!

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Menghilangkan Kencing Manis Semasa Mengandung

Kencing manis semasa mengandung (Diabetis Gastesi) adalah satu mimpi ngeri kepada ibu yang sedang mengandung. Kencing manis semasa mengandung adalah berbeza dengan kencing manis yang biasa kerana kencing manis semasa mengandung akan hilang sebaik sahaja ibu melahirkan anaknya, manakala kencing manis yang biasa merupakan penyakit seumur hidup. Jom ketahui bagaimana menghilangkan kencing manis semasa mengandung.

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Macam mana nak kesan sama ada anda mengidap Kencing manis semasa mengandung? Apakah simptomnya? 

Jika anda termasuk dalam golong berisiko tinggi, Ujian Toleransi Glukosa Oral akan dilakukan pada minggu ke24-28 kehamilan. Anda boleh membaca penerangan saya tentang tanda kencing manis semasa mengandung di sini.

Siapakah golongan berisiko?

Golongan yang berisiko untuk mendapat kencing manis semasa mengandung adalah:

  • Indeks jisim badan (BMI)  lebih daripada 30
  • Pernah melahirkan bayi besar dengan berat sebanyak 4kg atau lebih
  • Pernah menghidapi diabetis gestasi sebelum ini
  • keluarga anda mempunyai sejarah kencing manis (ibu atau bapa, datuk atau adik-beradik mempunyai kencing manis);

Apakah kesan buruk kencing manis semasa mengandung kepada anda & bayi didalam kandungan?

Sekiranya tidak dirawat, ia akan menyebabkan bayi anda terlalu besar & menyebabkan kesukaran untuk melahirkan secara normal. Kebarangkalian untuk bersalin melalui pembedahan adalah tinggi bagi ibu yang mengidap kencing manis semasa mengandung. Bayi anda juga cenderung untuk menghadapi masalah obesiti & diabetis melitus apabila besar.

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

 Macam mana nak menghilangkan kencing manis semasa mengandung?

Anda boleh amalkan petua hilangkan kencing manis yang saya kongsikan di sini &  ambil Set Kencing Manis untuk Ibu Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

 

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh menghilangkan kencing manis semasa mengandung dengan Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...