Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Betul ke senggugut punca susah mengandung? Kalau ikutkan tukang urut dan bidan, jawapannya ialah YA. Sebab tu kita dinasihatkan supaya berurut & berikhtiar supaya senggugut takde lagi. Tapi macam mana pula dari sudut pandangan perubatan moden?

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Dari sudut pandangan perubatan moden, senggugut yang ringan adalah normal dan tak perlu dirisaukan. Walau bagaimana pun, jika anda mengalami senggugut teruk setiap bulan sehingga terpaksa ambil mc & mengerekot di atas katil, ianya tak boleh dipandang ringan. Mengapa?

Dikhuatiri anda mengidap penyakit yang jauh lebih merbahaya daripada senggugut iaitu Endometriosis, fibroid, cyst, atau jangkitan kuman dalam rahim. Oleh itu, jika anda mengalami senggugut yang teruk, seeloknya jalani pemeriksaan bagi memastikan tiada penyakit yang serius.

Sekiranya pemeriksaan mendapati anda mengidap salah satu daripada penyakit merbahaya yang saya senaraikan di atas, semestinya ia akan menjejaskan kesuburan anda & menjadi salah satu punca anda susah mengandung.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Sebaliknya, jika pemeriksaan menunjukkan tiada penyakit serius, alhamdulillah. Tapi, anda dinasihatkan supaya:

1. Merawat senggugut supaya tidak menderita setiap bulan. Lagi pun, mengikut perubatan tradisional, senggugut boleh menyebabkan anda susah mengandung, kan? Pada saya, kedua-dua perubatan moden & tradisional adalah relevan untuk kita. Takde sebab kenapa kita nak menolak perubatan tradisional 100%. Oleh itu, rawat senggugut anda. Jangan dibiarkan. Set Senggugut Shaklee membantu anda mengatasi senggugut secara semulajadi, tanpa penggunaan ubatan atau dadah. Nak tengok testimoni mereka yang bejaya hilangkan senggugut dengan set ini? Jom baca di sini.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

2. Berkahwin awal kerana biasanya senggugut akan hilang selepas berkahwin.

3. Cuba mengandung pada usia muda kerana semakin berumur seorang wanita, semakin susah untuk mengandung kerana tahap kesuburan makin berkurangan.

Jadi, sekarang persoalan tentang betul ke senggugut punca susah mengandung sudah pun terjawab. Jika anda mengalami senggugut, Set Senggugut Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Petua Tumit Kering Pecah Dan Merekah Yang Mudah Lagi Berkesan

Menjaga kecantikan bukan terhad kepada penjagaan muka & tubuh badan sahaja. Tumit juga perlu dijaga. Tumit merekah bukan sahaja memalukan malah ada yang sampai ketahap tumit berdarah & menyakitkan. Anda ada masalah tumit merekah? Jom saya kongsikan petua tumit kering pecah dan merekah yang mudah lagi berkesan.

petua-tumit-kering

1. Elakkan memijak lantai sejuk. Ya. Memijak lantai yang sejuk secara kerap dalam tempoh yang lama akan menyebabkan tumit merekah. Terutamanya lantai di bahagian dapur rumah kampung yang biasanya hanya bersimen. Oleh itu, amalkan memakai selipar di dalam rumah.

2. Kurangkan mandi air panas. Kerap mandi air panas juga menyebabkan tumit menjadi kering, pecah dan merekah. Oleh itu, kurangkan mandi air panas.

3. Lembabkan tumit. Selepas mandi, sapukan Krim Herbal Blend ke tumit anda. Krim Herbal Blend adalah yang terbaik untuk masalah tumit anda kerana ianya selamat, dibuat dari bahan semulajadi seperti horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary. Ianya bebas bahan kimia yang merbahaya. Ia telah diuji secara klinikal bagi melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah seperti tumit, lutut dan siku. Ia dingin, bermentol dan tidak berminyak. Dan yang paling penting, ianya berkesan 😉

petua-tumit-kering

4. Elakkan stokin dari bahan nilon & rayon. Stokin dari 2 bahan tersebut akan menyebabkan kulit anda kering.

5. Minum air secukupnya. Di antara punca utama tumit anda bermasalah ialah kerana anda tidak minum air kosong yang secukupnya. Nak dapatkan tumit yang cantik? Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari.

6. Urut tumit sebelum tidur. Pastikan anda mengurut tumit dengan Krim Herbal Blend sebelum tidur setiap malam bagi memastikan tumit anda lembab.

petua-tumit-kering

7. Asam jawa & garam bukit. Lumur asam jawa di bahagian tumit , kemudian rendamkan kaki seketika di dalam air suam yang berisi garam bukit.

8. Rumput berembun. Geselkan tumit kaki pada rumput yang masih berembun di waktu pagi. Lakukan setiap hari sehingga berpuas hati.

9. Nasi suam. Lenyek tumit yang merekah dengan beberapa butir nasi yang masih suam. Lakukan setiap hari untuk hasil yang memuaskan.

10. Batu sungai. Gosok tumit yang pecah dengan batu sungai, ia dapat menanggalkan sel kulit mati dan melicinkan bahagian ini.

11. Bawang merah. Gosok tumit pecah dengan bawang merah.

12. Betik muda. Ambil sebiji betik muda atau yang hampir kuning. Potong bahagian kepalanya hingga keluar getah. Kemudian sapukan getah betik tadi pada tumit. Amalkan selalu utk mendapat kesan yang memuaskan.

13. Asam keping. Masukkan beberapa keping asam keping ke dalam baldi yg berisi air suam. Rendamkan kaki anda selama 1/2 jam. Lakukan setiap hari hingga tumit sembuh semula.

14. Permukaan simen yang kasar. Gosokkan tumit kaki yg merekah pada permukaan simen yg kasar. Lakukan beberapa kali dalam seminggu dan InsyaAllah tumit kaki anda tidak akan nampak merekah lagi. Tapi terlalu kasar hingga luka. Gosok perlahan-lahan selama beberapa minit.

15. Belimbing buluh. Gosokkan tumit kaki dengan belimbing buluh. Kemudian berus tumit kaki dengan berus lembut. Amalkan sebelum mandi.

Itulah dia 15 petua tumit kering pecah dan merekah yang mudah lagi berkesan. Inginkan tumit yang cantik & sihat? Krim Herbal Blend Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik-Puan-Nurul-2

Petua Hilangkan Bisul Berulang Yang Paling Berkesan

Bisul sememangnya menyakitkan. Tiada ubat untuk bisul melainkan tunggu sehingga ia masak & pecah sendiri. Ada juga orang yang mengalami masalah bisul berulang. Kejap-kejap bisul. Bisul boleh menyebabkan keracunan darah & menjejaskan nyawa. Anda selalu ada bisul? Apa kata amalkan petua hilangkan bisul berulang yang paling berkesan berikut:

bisul, bisul shaklee, shaklee bisul, shaklee untuk bisul, set bisul shaklee, hilangkan bisul, hilangkan bisul di mata, hilangkan bisul di kemaluan, hilangka bisul di punggung, hilangkan bisul di ketiak, hilangkan bisul di tengkuk, hilangkan bisul di dahi, hilangkan bisul di wajah, hilangkan bisul dengan cepat, hilangkan bisul di kaki, petua hilangkan bisul, petua hilangkan bisul di punggung, petua hilangkan bisul di ketiak, petua hilangkan bisul di kepala, petua hilangkan bisul di mata, petua hilangkan bisul di perut, petua hilangkan bisul di leher, petua hilangkan bisul di kemaluan, ubat bisul, kecutkan bisul, petua kecutkan bisul, bisul berulang,  bisul berulang pada anak, kerap bisul,

1. Cuka makan

Ambil segumpal kapas, celupkan kedalam cuka makanan & sapu ke sekeliling bisul setiap malam. Buat sehingga bisul hilang.

2. Daun sireh.

Kunyah & tampal daun sireh ke bisul anda. Daun sireh yang pedas & panas akan mengecutkan bisul.

3. Beras & kunyit

Rendam segenggam beras & sedikit kunyit didalam air selama sejam. Toskan, tumbuk & sapu ke bisul anda.

4. Bawang putih.

Tumbuk hingga hancur, tampal pada bisul. Balut dengan kain atau plaster supaya tak gugur.

5. Air garam.

Panaskan seperiuk air. Bila mendidih, masukkan satu sudu garam. Tutup api, biarkan sejuk sedikit. Ambil kain bersih, rendam dalam air garam tadi & tuam bisul selama 30 minit, ulang setiap 3 jam. Insya Allah ia akan membantu mengecutkan bisul & mengeluarkan nanah dengan cepat.

6. Minyak tea tree.

Sejak dulu lagi minyak ini digunakan sebagai antiseptik, antifungal,dan antibiotik. Sapu minyak tea tree ke bisul anda sekali sehari.

Ke semua 6 petua ini mungkin akan menyebabkan anda berasa sakit. Kalau terlalu sakit, berhenti. Jangan siksa diri. Nak tahu petua hilangkan bisul berulang tanpa sebarang rasa sakit ? Jawapannya ialah:

7. Set Bisul Shaklee

Set  ini membantu menghilangkan bisul dari dua arah iaitu dari luar & dalam. Ia juga berfungsi untuk membersihkan darah supaya masalah bisul berulang tidak berlaku lagi. Set ini terdiri daripada Garlic Complex & Krim Herbal Blend.

Garlic Complex bertindak menghilangkan bisul dari dalam. Ia merupakan antifungal & antiseptik yang membantu mengatasi darah kotor yang menjadi punca bisul. Ia bukan sahaja membantu mengecutkan bisul, malah menghalang pembentukan bisul yang berulang. Apabila tiada lagi darah kotor dalam badan, bisul berulang tidak akan berlaku lagi.

Krim Herbal Blend pula merawat dari luar. Jika anda menyapu bisul dengan krim ini, ia akan membantu mengecutkan bisul anda secara perlahan tanpa rasa sakit.

bisul, bisul shaklee, shaklee bisul, shaklee untuk bisul, set bisul shaklee, hilangkan bisul, hilangkan bisul di mata, hilangkan bisul di kemaluan, hilangka bisul di punggung, hilangkan bisul di ketiak, hilangkan bisul di tengkuk, hilangkan bisul di dahi, hilangkan bisul di wajah, hilangkan bisul dengan cepat, hilangkan bisul di kaki, petua hilangkan bisul, petua hilangkan bisul di punggung, petua hilangkan bisul di ketiak, petua hilangkan bisul di kepala, petua hilangkan bisul di mata, petua hilangkan bisul di perut, petua hilangkan bisul di leher, petua hilangkan bisul di kemaluan, ubat bisul, kecutkan bisul, petua kecutkan bisul, bisul berulang,  bisul berulang pada anak, kerap bisul,

Semoga petua hilangkan bisul berulang yang paling berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Nak hilangkan bisul secara semulajadi dari dalam & luar tanpa menyakitkan, Set Bisul Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Nak order? Hubungi saya sekarang!

bisul, bisul shaklee, shaklee bisul, shaklee untuk bisul, set bisul shaklee, hilangkan bisul, hilangkan bisul di mata, hilangkan bisul di kemaluan, hilangka bisul di punggung, hilangkan bisul di ketiak, hilangkan bisul di tengkuk, hilangkan bisul di dahi, hilangkan bisul di wajah, hilangkan bisul dengan cepat, hilangkan bisul di kaki, petua hilangkan bisul, petua hilangkan bisul di punggung, petua hilangkan bisul di ketiak, petua hilangkan bisul di kepala, petua hilangkan bisul di mata, petua hilangkan bisul di perut, petua hilangkan bisul di leher, petua hilangkan bisul di kemaluan, ubat bisul, kecutkan bisul, petua kecutkan bisul, bisul berulang,  bisul berulang pada anak, kerap bisul,

Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Bila sebut perkataan resdung mesti terbayang ulat resdung yang memenuhi rongga sinus dimuka. Geli-geleman kan? Dah tak tahan asyik bersin, muka gatal, nafas berbau & jerawat? Jom amalkan petua merawat resdung yang  paling berkesan dan mujarab ni.

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

Sebelum tu, jom kenali apakah tanda anda mengidap resdung? Di antara tanda-tandanya ialah:

  • Kerap bersin
  • Hidung sentiasa berhingus & berair
  • Hidung tersumbat & gatal-gatal
  • Nafas berbau busuk
  • Batuk berkahak pekat kekuningan  atau kehijauan
  • Kulit muka gatal-gatal & berminyak
  • Gatal-gatal kulit kepala & masalah kelemumur
  • Masalah jerawat di muka & badan
  • Sakit / bengkak di sekeliling mata, pipi & dahi.
  • Kerap mengalami sakit kepala
  • Kurang deria bau & rasa
  • Alahan kepada habuk
  • Alahan makanan laut

Anda ada semua tanda-tanda yang saya nyatakan di atas? Kalau macam tu, boleh amalkan petua merawat resdung yang paling berkesan dan mujarab ni.

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

Anda perlukan 8 biji limau nipis & 10 helai daun pandan. Caranya mudah saja.

  1. Ambil semua limau nipis, perah & asingkan bijinya.
  2. Ambil daun pandan, hiris halus macam buat bunga rampai.
  3. Gaul sebati kedua-dua bahan.
  4. Sapu diseluruh muka.
  5. Dalam masa 5 minit ulat resdung akan keluar melalui kulit muka. Kebanyakannya akan banyak keluar melalui kening.
  6. Tarik keluar ulat resdung.
  7. Tekapkan kain hitam pada muka kerana ulat akan melekat pada kain hitam dan mudah untuk dilihat.

Amalkan 3 kali seminggu. Seeloknya dilakukan pada pukul 10 pagi hingga 3 petang kerana ulat resdung dikatakan paling aktif pada waktu tersebut. Di samping itu, anda juga boleh amalkan Set Resdung Shaklee yang membantu menghilangkan resdung dari dalam.

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

Set ini terdiri daripada:

Vitamin C yang bertindak sebagai anti histamin yang menstabilkan histamin dalam tubuh. Ia juga mencegah penyempitan tiub bronkial disamping meningkatkan sistem pertahanan badan & pertumbuhan tisu.

Alfalfa Complex mengurangkan radang dalam hidung & rongga sinus yang dialami oleh pesakit resdung.

B Complex  mengandungi B6 yang memelihara selaput lendir didalam hidung & membaiki sistem saraf termasuk hidung &  sinus.

Ada ke testimoni mereka yang berjaya hilangkan resdung dengan Set Resdung Shaklee ni? ADA! Mestilah ada. Jom saya kongsikan.

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

Insya Allah, jika anda amalkan petua merawat resdung menggunakan limau nipis & daun pandan tadi 3 kali seminggu & mengambil Set Resdung Shaklee, masalah resdung anda akan berkurangan. Lama-kelamaan akan terus hilang. Nak order Set Resdung Shaklee? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

resdung, petua resdung, petua merawat resdung, petua merawat resdung hidung, petua merawat resdung secara tradisional, petua merawat resdung jerawat, petua merawat resdung muka, petua tradisional merawat resdung, petua untuk merawat resdung, petua merawat penyakit resdung, bongkar petua merawat penyakit resdung, resdung kronik, resdung shaklee, shaklee resdung, resdung muka, petua resdung tradisional, petua resdung guna limau nipis, limau nipis daun pandan resdung, petua resdung kanak-kanak, petua resdung muka, petua resdung hidung, petua resdung limau nipis,set resdung shaklee, tips resdung, tips hilangkan resdung, tips menghilangkan resdung, tips merawat resdung, tips kurangkan resdung, tips hilang resdung, tips rawatan resdung, tips buang resdung, tips untuk resdung, tips elak resdung, penawar resdung, penawar resdung tradisional, penawar resdung paling mujarab, penawar resdung kanak-kanak, penawar resdung semulajadi, penawar resdung secara tradisional, penawar resdung terbaik, penawar resdung mengikut perubatan islam,rawatan resdung, rawatan resdung terbaik, rawatan resdung tradisional, rawatan resdung cara islam, merawat resdung, merawat resdung sendiri, merawat resdung cara tradisional, merawat resdung cfara tradisional, merawat resdung kanak-kanak, merawat resdung di rumah, merawat resdung cara islam, merawat resdung dengan daun pandan, merawat resdung dengan limau, petua tradisional resdung, petua tradisional hilangkan resdung, petua tradisonal merawat resdung, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional menghilangkan resdung, petua tradisional rawatan resdung, petua tradisional untuk resdung, petua tradisional hilangkan resdung jerawat, petua tradisional ubat resdung, petua tradisional atasi resdung,

Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat Yang Paling Berkesan

Kali ni saya nak share tips tambah berat badan dengan cepat yang paling berkesan. Kalau anda amalkan semua tips yang saya bagi ni, insya Allah berat badan anda akan naik dalam tempoh yang singkat.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Makan makanan berkalori tinggi: Ini adalah langkah mustahak dalam penambahan berat badan. Lebihkan memakan makanan berkalori sebanyak 500-1000 kcal dalam sajian anda setiap hari. Apa dia makanan berkalori tinggi? Senang je. Segala makanan yang bergoreng, bersantan, banyak gula, itulah dia makanan berkalori tinggi.

Makan makanan berkarbohidrat tinggi: Kalori yang berlebihan daripada makanan yang berkabohidrat tinggi seperti nasi lemak adalah seperti minyak enjin kepada badan anda. Antara makanan berkarbohidrat tinggi ialah nasi, roti, kentang, sayuran berubi, dan sebagainya.

Makan mengikut jadual: Ambil sarapan pagi, makanan terngah hari, dan makan malam. Di antara 3 tu, jangan lupa makan snek yang berkalori tinggi macam karipap, coklat, aiskrim, kueh dan sebagainya.

Makan lewat malam: Makan malam yang lambat akan menyebabkan badan belum sempat memproses makanan tersebut sebelum tidur. ia juga mengelakkan badan anda daripada membakar terlalu banyak kalori ketika anda tidur. Seeloknya makan dalam tempoh 4 jam sebelum tidur. Nak bagus lagi? Selepas makan terus tidur.

Makan lebih daging merah: Daging merah seperti daging lembu mengandungi zat besi yang tinggi dan merupakan sumber protein yang baik untuk pertumbuhan otot-otot.

Banyakkan berehat: Kalau anda aktif, badan akan membakar kalori lalu menyebabkan anda kurus. Oleh itu, kurangkan aktiviti fizikal. Banyakkan berehat. Duduk tengok tv, surf internet, lagi best kalau buat benda tu sambil makan.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Minum jus buah-buahan dan susu: Jus buah-buahan kaya dengan gula. Pengambilan gula yang banyak membantu menaikkan berat badan. Susu pun sama.

Bersenam untuk membina otot-otot: Kalau nak bersenam, pilih senaman otot. Bila otot anda bertambah, berat badan pun akan bertambah. Sebaiknya anda lakukan senaman angkat berat (weight lifting) atau senaman ketahanan badan seperti tekan tubi (push-up) untuk membina otot-otot anda. Senaman-senaman seperti ini memberi stimulasi kepada otot-otot anda untuk membina dan tidak hanya berlemak.

Minuman Protein selepas bersenam: Minum minuman berprotein atau berkalori tinggi sejurus selepas bersenam untuk menggantikan kalori yang telah hilang. Ini adalah untuk mengelakkan berat badan yang anda tambah itu berkurangan atau susut semula.

Belajar tangani stress: Tekanan adalah salah satu punca yang menyebabkan kita hilang selera makan. Namun begitu ada juga orang yang makan berlebihan ketika menghadapi situasi sebegini. Oleh itu, terlebih dahulu pastikan anda berada dalam golongan mana supaya senang untuk meneruskan niat anda menambahkan berat badan.

Mengawasi berat badan: Jangan terlalu fanatik dengan penimbang berat anda. Tak perlu timbang setipa hari. Awasi berat badan anda itu sekali dalam seminggu dan ini sudah mencukupi.

Set Tambah Berat Badan Shaklee: Set ini membantu meningkatkan selera makan supaya anda kerap berasa lapar. Lagi banyak makan, lagi cepat berat badan anda akan naik. Betul tak?

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

 B Complex merupakan vitamin yang membantu merangsang hormon yang mencetuskan rasa gembira & meningkatkan selera makan anda. Badan juga akan naik akibat rangsangan hormon.

Mealshakes juga meningkatkan selera makan & menyebabkan anda selalu lapar.

Vitalea merupakan multivitamin yang memastikan badan anda mendapat semua vitamin yang diperlukan setiap hari. Kalau anda dapat semua nutrien yang diperlukan, barulah tubuh akan jadi lebih sihat. Lagi senang nak naikkan berat badan.

Itulah dia tips tambah berat badan yang dengan cepat yang paling berkesan. Berat badan anda akan semakin cepat bertambah jika anda mengamalkan Set Tambah Berat Badan Shaklee. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

Sesetengah orang mengalami masalah tangan menggelupas akibat alahan sabun basuh pinggan. Basuh pinggan je tangan jadi gatal, menggelupas, lepas tu naik bintik merah. Ini kerana pencuci pinggan mangkuk biasa mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate yang boleh merengsakan kulit.

alahan sabun, tangan alahan sabun, alahan pada sabun, tangan menggelupas, tangan menggelupas sebab sabun, tangan menggelupas sabun, alahan sabun basuh, alahan sabun basuh pinggan, shaklee sabun basuh, sabun basuh shaklee,

Bagi anda yang mempunyai masalah tersebut, jalan pintas yang selalu diambil ialah dengan menggunakan sarung tangan semasa membasuh pinggan. Tapi lama-lama rimas juga kalau tiap kali nak basuh pinggan kena pakai sarung tangan. Ye tak? Saya ada penyelesaiannya. Shaklee Hand Dish Wash yang semulajadi & selamat. Ianya dibuat dari tumbuhan semulajadi. Ianya sangat sesuai untuk orang yang mempunyai kulit sensitif & mengalami alahan sabun basuh pinggan seperti anda.

alahan sabun, tangan alahan sabun, alahan pada sabun, tangan menggelupas, tangan menggelupas sebab sabun, tangan menggelupas sabun, alahan sabun basuh, alahan sabun basuh pinggan, shaklee sabun basuh, sabun basuh shaklee,

Satu botol 473ml (16oz) cuma RM28 sahaja, dan ianya tahan lama. Jimat sangat sebab cuma satu titis akan menghasilkan buih yang banyak. Wangi pulak tu. Ia bukan sahaja lembut pada tangan, malah dengan mudah akan menanggalkan segala minyak & kotoran degil yang melekat pada pinggan mangkuk. Lepas ni takde lagi masalah gatal-gatal atau tangan menggelupas akibat alahan sabun basuh pinggan. Anda pasti akan menyesal, sebab tak guna sabun basuh pinggan ni dari dulu. Nak order? Hubungi saya sekarang!

alahan sabun, tangan alahan sabun, alahan pada sabun, tangan menggelupas, tangan menggelupas sebab sabun, tangan menggelupas sabun, alahan sabun basuh, alahan sabun basuh pinggan, shaklee sabun basuh, sabun basuh shaklee,

Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Beguk adalah sejenis penyakit biasa yang akan pulih sepenuhnya tapi amat merbahaya kalau virus merebak ke organ badan. Bahaya! Boleh sebabkan kemandulan, radang otak (Ensafalitis), radang lapisan otak (Meningitis), radang pankreas, radang ovari, radang testis, dan sebagainya. Kalau terkena beguk, jangan dibiarkan. Jom ketahui petua hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat ahli keluarga yang lain.

beguk, hilangkan beguk, petua hilangkan beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua hilangkan bengkak beguk, beguk rawatan, beguk leher, beguk ketika hamil, beguk boleh berjangkit, beguk pada bayi, merawat beguk, cara merawat beguk, merawat penyakit beguk, cara tradisional merawat beguk, petua beguk, petua ubat beguk, petua mengubati beguk, petua penyakit beguk, petua rawatan beguk, petua kena beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua untuk sakit beguk, rawatan beguk, rawatan penyakit beguk, rawatan tradisional beguk, rawatan sakit beguk, cara rawatan beguk, petua rawatan beguk, rawatan untuk penyakit beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, cara menghilangkan beguk, cara nak hilangkan beguk, cara hilangkan sakit beguk,cara untuk hilangkan beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk,

Apa nak buat kalau kena beguk?

1. Turunkan suhu badan.

Biasanya kalau kena beguk mesti badan kita demam. Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah turunkan suhu badan. Boleh makan ubat demam, lap badan dengan air suam, dan apa-apa kaedah yang sesuai.

 

2. Banyakkan minum air.

Banyakkan minum air kosong untuk penghidratan tetapi elakkan jus yang berasid seperti oren kerana ia merangsang kelenjar air liur.

 

3. Tuam kawasan yang bengkak.

Boleh tuam menggunakan kain yang direndam dalam air panas atau air sejuk. bergantung kepada keselesaan. Kalau ada pek ais, boleh gunakan juga.

 

4. Asingkan dari ahli keluarga yang lain.

Virus beguk boleh berjangkit tau! Oleh itu, pesakit beguk perlu diasingkan supaya tak berjangkit kepada ahli keluarga yang lain.

 

5. Buah terung rembang/terung anggur/terung pipit.

Kata orang-orang tua, kalau kena beguk, cari 7 biji buah terung rembang. Jadikan rantai & pakai kat leher. Apa benda terung rembang tu? Alah terung yang kecik-kecik tu. Kalau mak saya panggil terung anggur. Ada orang panggil terung pipit.

 

beguk, hilangkan beguk, petua hilangkan beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua hilangkan bengkak beguk, beguk rawatan, beguk leher, beguk ketika hamil, beguk boleh berjangkit, beguk pada bayi, merawat beguk, cara merawat beguk, merawat penyakit beguk, cara tradisional merawat beguk, petua beguk, petua ubat beguk, petua mengubati beguk, petua penyakit beguk, petua rawatan beguk, petua kena beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua untuk sakit beguk, rawatan beguk, rawatan penyakit beguk, rawatan tradisional beguk, rawatan sakit beguk, cara rawatan beguk, petua rawatan beguk, rawatan untuk penyakit beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, cara menghilangkan beguk, cara nak hilangkan beguk, cara hilangkan sakit beguk,cara untuk hilangkan beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk,

6. Nila + cuka makan.

Campurkan nila & cuka makan, kemudian sapu ke tempat yang bengkak.

 

7. Sarang angkut-angkut.

Sarang angkut-angkut juga adalah di antara cara hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat orang lain. Cari sarangnya, hancurkan, canpur sedikit air supaya melekat bila disapukan ke kawasan yang bengkak.

 

8. Set Beguk Shaklee.

Set Beguk Shaklee akan membantu mengurangkan bengkak dengan cepat, mengelakkan jangkitan virus ke organ yang lain, dan dalam masa yang sama meningkatkan imuniti badan. Set ini terdiri daripada:

Lecithin yang berfungsi untuk menyurutkan bengkak.

Nutriferon. Seperti yang saya sebutkan tadi, beguk berlaku akibat jangkitan virus & boleh berjangkit kepada orang lain. Nutriferon berfungsi untuk mengatasi jangkitan virus yang berlaku & mengurangkan risiko daripada berjangkit kepada orang lain. Selain itu, ia juga membantu menguatkan imuniti & menurunkan suhu badan yang panas akibat demam.

Vitamin C pula membantu meningkatkan imuniti badan yang lemah akibat beguk.

beguk, hilangkan beguk, petua hilangkan beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua hilangkan bengkak beguk, beguk rawatan, beguk leher, beguk ketika hamil, beguk boleh berjangkit, beguk pada bayi, merawat beguk, cara merawat beguk, merawat penyakit beguk, cara tradisional merawat beguk, petua beguk, petua ubat beguk, petua mengubati beguk, petua penyakit beguk, petua rawatan beguk, petua kena beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua untuk sakit beguk, rawatan beguk, rawatan penyakit beguk, rawatan tradisional beguk, rawatan sakit beguk, cara rawatan beguk, petua rawatan beguk, rawatan untuk penyakit beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, cara menghilangkan beguk, cara nak hilangkan beguk, cara hilangkan sakit beguk,cara untuk hilangkan beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk,

Semoga info tentang petua hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit itu tadi bermanfaat untuk anda.

Pengambilan Set Beguk Shaklee membantu menghilangkan beguk anda dengan cepat & mengurangkan risiko jangkitan kepada orang sekeliling.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.


Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

13 Tips Hilangkan Migrain Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Rasa macam nak cabut kepala letak ke tepi setiap kali diserang migrain. Kalaulah kepala kita ni boleh dicabut & dipasang semula, kan? Nak bergantung kepada ubat & painkiller, tapi sampai bila? Jom amalkan 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat yang berikut:

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

1. Sapukan dengan minyak panas atau minyak aromaterapi

Ini adalah di antara cara untuk hilangkan migrain yang paling berkesan. Sapukan minyak panas atau minyak aromaterapi di kepala, tengkuk dan di belakang telinga. Lagi bagus kalau diurut. Insya Allah kombinasi minyak panas dan urutan dapat menghilangkan migrain.

2. Urutan.

Urutan di kepala, tengkok, dan bahu sememangnya mampu menghilangkan migrain. Ia bukan sahaja membaiki perjalanan darah ke kepala, malah membantu mengurangkan stress. Ia juga merehatkan.

3. Duduk dalam suasana yang tenang.

Seeloknya berehat dalam bilik. Tutup pintu, tutup lampu atau turunkan langsir supaya menjadi gelap. Pasang kipas supaya sejuk, kalau ada aircond lagi bagus. Tinggalkan handphone di luar. Berehat sebentar dari sebarang gadget. Suasana tenang ini akan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

4. Basahkan kepala dengan air sejuk

Membasahkan kepala dengan air sejuk membantu membebaskan haba yang terperangkap di kepada & membantu merehatkan pembuluh darah di kepala yang mengembang & menguncup dengan terlalu cepat semasa migrain. Caranya, basahkan rambut & kemudian bungkus dalam towel yang lembab. Lagi bagus kalau terus mandi. Berehat dibawah shower atau berendam dalam bathtub sememangnya merelaxkan. Bila kita relax, migrain pun akan kurang.

5. Aromaterapi

Semas anda diserang migrain, elakkan sebarang bauan aromaterapi kerana bau-bauan adalah antara perkara yang menjadi punca migrain.

6. Guna pek ais

Letakkan benda sejuk seperti pek ais di kepala. Atau pun cool fever pun boleh, Cuma kalau guna cool fever, Cuma terhad di kawasan dahi. Kalau pakai ice pack boleh kita alih-alihkanke kawasan yang sakit. Kesejukan dari ice pack atau cool fever akan menarik keluar haba di kepala.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

 7. Limau kasturi

Ini adalah petua orang lama. Perahkan sebiji limau kasturi ke atas kepala dan ramas-ramaskan rambut. Sambil-sambil ramas rambut, boleh picit bahagian kepala yang rasa sakit. Kulit limau jangan dibuang. Masukkan dalam mangkuk yang berisi air bersih. Selepas siap sesi ramas dan picit kepala, jiruskan air yang mengandungi kulit limau atas kepala.

8. Jauhi MSG

Monosodium glutamat (MSG) ditambah dalam makanan untuk meningkatkan rasa. Ia berasal dari asid amino yang dipanggil asid glutamik yang wujud secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan. Makanan yang mengandungi MSG boleh mencetuskan migrain kerana MSG merangsang neuron.

9. Epal hijau atau cuka epal cider (apple cider vinegar)

Kedua-duanya membantu menghilangkan migrain. Bau epal hijau dapat mengurangkan migrain sementara satu sudu cuka epal boleh mengembalikan keseimbangan asid dan alkali dalam badan. Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja & dihidu semasa migrain. Bagi cuka epal, selain diminum satu sudu, boleh juga letakkan 3-4 sudu cuka epal dalam air suam. Kemudain basahkan tuala dengan air suam bercampur cuka epal tadi dan bungkus kepala.

 10. Minum air elektrolit

Minuman berelektrolit dapat mengembalikan bendalir dan tenaga dalam badan, dan merupakan salah satu cara untuk hilangkan migrain. Contoh minuman berelektrolik ialah 100 plus atau revive. Walau bagaimana pun, air tersebut mengandungi gula dan kandungan tenaga yang sangat tinggi, jadi elakkan dari mengambilnya dalam kuantiti yang banyak & kerap. Sebagai alternative, boleh amalkan Performance Drink Shaklee yang tidak mengandungi kandungan gula & tenaga yang tinggi. Ianya selamat, menyihatkan dan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

11. Rendam kaki dalam bekas air panas

Lagi satu cara hilangkan sakit kepala adalah dengan merendamkan kaki anda di dalam air panas. Dengan ini anda boleh menarik pengaliran darah ke bahagian bawah badan dan dapat mengurangkan tekanan ke atas bahagian kepala anda. Selepas rawatan rendaman kaki selama 30 minit, anda akan rasa migraine berkurangan.

12. Rawatan akupuntur

Bagi mereka yang mengalami mirain teruk & berulang, anda boleh mendapatkan rawatan akupuntur  di mana jarum kecil akan dimasukkan ke bawah permukaan kulit untuk menyelaraskan kembali aliran tenaga atau qi di dalam badan. Kalau beranilah 😉

13. Set Migrain Shaklee

Set Migrain Shaklee bukan sahaja membantu menghilangkan migrain malah berkesan untuk menghilangkan terus penyakit migrain yang berulang. Dengan pengambilan yang konsisten, anda akan merasai perubahan. Migrain semakin berkurangan & lama-kelamaan akan semakin jarang berlaku. Best kan?

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,
Itulah dia 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat. Dengan pengambilan Set Migrain Shaklee, anda pasti akan rasa lega bila tak dihantui masalah migrain lagi.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

Punca Migrain Teruk Dan Berlarutan Sampai Makan Ubat Pun Tak Berkesan

Anda selalu diserang migrain? Tahukah anda bahawa pemakanan, hormon, dan gaya hidup adalah antara punca berlakunya migrain. Jom saya kongsikan punca migrain teruk yang berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Terdapat pelbagai faktor yang boleh menjadi punca migrain. Di antaranya ialah:

  • Kepenatan
  • Menahan lapar
  • Kesan alahan seperti alahan mengandung
  • Bunyi yang terlalu kuat
  • Bau yang terlalu kuat atau wangi
  • Tekanan fizikal
  • Terdedah kepada asap rokok
  • Makanan yang tinggi kandungan garam seperti keju yang tersimpan lama.
  • Ubat Hormon seperti pil perancang dan terapi hormon.
  • Penambah rasa dalam makanan seperti bahan pengawet dan monosodium glutamate (msg).
  • Minuman beralkohol dan minuman berkafein.
  • Tekanan atau stres.
  • Rangsangan deria mata seperti ampu yang terang, silau matahari.
  • Waktu tidur yang tidak menentu.
  • Cuaca yang terlalu panas juga boleh menjadi punca migrain.
  • Kekurangan zat & nutrisi sebab berdiet.
  • Kesan pengambilan ubat-ubatan.
  • Pra haid atau sedang haid. Ini adalah disebabkan oleh gangguan hormon.

Jika anda dibelenggu migrain, elakkan perkara yang  menjadi punca migrain & amalkan tips untuk mengatasi migrain. Pengambilan Set Migrain Shaklee juga sangat membantu. Anda pasti menyesal sebab tak amalkan dari dulu.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

B Complex Mengandungi vitamin B2 & B6 yang membantu mengurangkan sakit akibat migrain & mengurangkan risiko serangan migrain. Ia juga dikenali sebagai vitamin gembira yang membantu mencetuskan rasa gembira & mood yang baik. Dalam masa yang sama ia juga menstabilkan hormon.

Ostematrix Migrain berlaku apabila saluran darah dalam kepala mengembang & menguncup dalam kadar yang terlalu cepat. Ostematrix yang mengandungi magnesium membantu mengelakkan berlakunya kekejangan pada pembuluh darah & mempertahankan sistem saraf dan otot.

Omega Guard Mengurangkan radang atau kesakitan akibat migrain. Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya kepala.

Sekarang anda dah tahu apakah punca migrain teruk dan berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan. Taknak dibelenggu migrain lagi? Dapatkan Set Migrain Shaklee anda sekarang. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Vivix Shaklee Penawar Terbaik Untuk Gout

Hanya pesakit gout yang tau betapa sengsaranya penyakit yang dialami. Sampai nak bergerak pun siksa. Bengkak sana sini. Ahli keluarga pun patah hati tengok orang kesayangan menderita macam tu. Mencari  penawar gout yang mampu menghilangkan bengkak & kesakitan dalam masa yang singkat? Vivix Shaklee penawar terbaik untuk Gout.

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

Macam mana Vivix Shaklee menjadi penawar terbaik untuk gout? Vivix bertindak dalam 4 cara iaitu:

1. Memperbaiki DNA. Ia membantu membaiki kerosakan dalam sel darah dengan menstabilkan asid urik kepada tahap yang normal.

2. Mengurangkan inflamasi dengan cara membaiki sel yang rosak & bengkak. Lalu menghasilkan sel baru yang sihat.

3. Meningkatkan penghasilan tenaga supaya pesakit rasa bertenaga. Orang sakit biasanya lemah disebabkan tekanan fizikal & mental. Dengan pengambilan Vivix, insya Allah pesakit gout tahap kritikal sekali pun akan rasa bertenaga.

4. Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glytacon End Product ). Maksudnya Vivix mengelakkan pengumpulan protein hasil pengikatan gula & protein berlebihan dalam badan yang mengundang penyakit salur darah. Pesakit gout mengalami kerosakan dalam sel darah, kalau ditambah dengan penyakit salur darah pasti semakin teruk, kan?

Pasti ada yang tertanya, betul ke Vivix berkesan untuk gout? Ada testimoni tak? Ada 🙂

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan, Insya Allah, Vivix Shaklee penawar terbaik untuk gout. Walau pun harganya agak mahal tapi apalah sangat kalau nak dibandingkan dengan kesakitan yang dialami. Malah ada yang dah berpuluh tahun menderita gout, kan? Sampai bila nak menderita sakit? Adakah duit lebih berharga daripada kesembuhan?

Kalau anda kekurangan bajet, sebagai alternatif boleh ambil Set Gout Shaklee. Ianya juga berkesan cuma akan ambil sedikit masa. Lambat sikit berbanding Vivix. Nak pilih yang mana satu? Vivix ke Set Gout Shaklee? Terpulang kepada betapa urgent anda nak hilangkan kesakitan yang sedang dialami & semestinya mengikut kemampuan poket anda.

Sekarang anda dah tahu Vivix Shaklee penawar terbaik untuk gout. Nak order Vivix atau Set Gout Shaklee? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik!

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...