Isteri Kecewa Sperma Suami Tak Cukup Untuk Hamilkan Isteri

Selalunya, bila isteri gagal mengandung, kerap kali isteri yang disalahkan.

….. Isteri Tak Subur
…… Isteri Mandul
……. Rahim Isteri Lemah

…… dan pelbagai lagi kata-kata sinis yang ditujukan kepada isteri.

Jarang yang nak menuduh suami punca kepada kegagalan untuk isteri hamil, walhal perkara yang berkait dengan kesuburan ini, memerlukan kerjasama daripada kedua-dua pihak. It takes two to tango!

Boleh lihat kepada artikel saya sebelum ini 

Cara Tingkatkan Kualiti Sperma Lelaki

Semasa pergi Health & Wellness Talk yang dianjurkan Shaklee Jumaat lepas, nutritionist ada terangkan bahawa Zinc + CoQTrol + Vit E dapat bantu memperbaiki SPERMA lelaki dari segi:

 KUANTITI – pertambahan
 KUALITI – bentuk normal dan sihat
 KEMAMPUAN – cergas bertenaga

 

Tak semestinya lelaki sado itu perkasa juga spermanya..
Tak semestinya juga kuantiti mani melambangkan kuantiti sperma..
Tak semestinya lelaki yang berjambang berjanggut berbulu semua tu (tanda mempunyai hormon lelaki yang tinggi) mempunyai sperma yang power..

Tak semestinya….

Ada viral beberapa minggu lepas tentang perkongsian daripada seorang doktor yang hensem dan sado, tentang “KUAH BASI”. Ada baca tak?

Nak baca tak tentang kisah bagaimana seorang lelaki, mempunyai hanya 35 sperma, sedangkan bilangan sperma yang normal sepatutnya adalah 97000!!! Sangat jauh bezanya…

Saya kongsikan terus daripada perkongsian sahabat saya ni…

Kisah Sperma Cuma 35

Malam td kakma ada post mengenai produk yang terbukti berkesan yang mana telah di lakukan ujian kepada sekumpulan lelaki yg ada masalah kesuburan..

Mmg ambil sample semua check sebelum makan COQ Trol dan ambik selepas mkn dlm tempoh tertentu.. (rujuk gambar ke 2)

Dan hari ni kakma nk tunjuk result dari org yang kakma kenal.. yg buatkan kakma lagi rasa WOW!!!!! TERUJA sgt.

Sejujurnya benda mcm ni mmg jarang sangat org laki nak buat.. mmg mentaliti kita org melayu.. asal lambat ngandung je mesti pompuan yg mandul.. ada masalah.. kesian… yg suami ego tk nk check..
tp kakma bangga ngan suami ni demi isteri beliau sanggup buat pemeriksaan..letak tepi ego.

Hasil pemeriksaan sedih sgt.. jumlah sperm yang ada hanya 35.. dan % motility hanya 30%..
Sedih sangat.. teringat kakma kisah Doktor handsome n sado yang pernah kakma share hari tu.. doktor ni pun bgs sgt dia berani share kisah dia dengan tajuk “lelaki sado tapi kuah basi”.. beliau berkongsi agar dpt buka mata mereka2 agar jgn takut dan buang lah ego utk buat pemeriksaan dan pasti ada jalan.. kerana Allah itu tidak zalim.. sedangkan Maryam blh hamil tanpa suami dengan izin Allah apa lagi kita yang ada suami isteri yg sah.

Dan ini lah resultnya..

Selepas 3 bulan lebih konsisten ambik set lelaki sado tengok lah resultnya bilangan sperm yang dulu hanya 35 jadi 97000 giler banyak 97K Ok!!!!
Dan motility naik dari 30% ke 85%.. subhanallah..

Hati isteri mana tak happy kan…
Sama2 kita doakan mereka dpt berita gembira lepas ni iaitu positif hamil pulak… kerana kebarangkalian nak hamil sudah tinggi.

Jangan bertangguh lagi.
Makin meningkat usia kita, semakin sukar untuk hamil, semakin berkurangan tahap kesuburan kita.
Ikhtiarlah dari sekarang.

Boleh klik pada mana-mana butang di bawah untuk tempahan Set Kesuburan Shaklee.

Risau Dengan Berat Anak Yang Tak Naik? Cuba Cara Ini….

Ini perkongsian daripada diri saya sendiri…
Mungkin dapat membantu ibu-ibu yang punyai masalah anak yang susah nak naik berat badan..

Mungkin anda pernah dengar tentang Mealshakes..

Mealshakes merupakan sejenis multivitamin yang berbentuk serbuk, yang terkenal di kalangan ibu-ibu untuk diberikan kepada anak-anak.

Namun, saya sebenarnya, tak pernah bagi Mealshakes lagi kat Affaf (anak ke 4 saya yang sekarang berusia 1 tahun 10 bulan).. Sebabnya, dia memang fully breastfeed.. Dan biasanya, saya akan bancuh Mealshakes bersama susu formula untuk bagi kat anak.. Padahal boleh je pun sebenarnya nak bancuh Mealshakes je macam tu.. Tapi tu lah, memang tak pernah try bagi…

Lagipun, memandangkan Affaf ni sangat addicted dengan OmegaGuard dan Chew C, maka saya rasa takpelah tak payah dah tambah Mealshakes.. Cukup dah dengan 2 vitamin tu.. Tambah-tambah, umi malas nak bancuh membancuh ni ahahaha…

Affaf ni lain daripada adik beradik dia. Adik beradik dia chubby masa kecik, tapi dia tak. Masa umur 1 tahun 8 bulan, beratnya cuma 9kg sahaja. Walaupun masih dalam range normal, tapi menghampiri garisan bawah, bukan garisan atas.. Kecik halus ringan je Affaf ni..

Bulan lepas, Affaf demam + pneumonia, sehingga 6 hari warded.. Berat susut mendadak, turun sehingga 8.5kg 😪.. Dia yang dah sememangnya kecik, bertambah halus 😭 Sedih sangat tau bila tengok keadaan dia.. Makan minum taknak, lepas tu bila batuk muntah pulak.. Berbotol-botol jugaklah kena drip masa tu..


Masa nak discharge hospital tu, doktor ada bagitau jugaklah berkenaan berat badan dia tu. Graf Affaf walaupun masih lagi normal, namun seakan-akan menurun perkembangannya..  Dari segi berat, juga dari segi ketinggian… Risaunyaaa hati saya huhuhu…

So, pada awal bulan ni, saya decide untuk bagi dia Mealshakes.. Dan Alhamdulillah, dalam masa 2 minggu berat Affaf naik lebih daripada berat sebelum demam..

Pagi tadi timbang berat dia dah 9.2kg😍😍 Yeayyyyy…

Makan berselera..
Sembelit tiada..
Dan moga sentiasa sihat lah hendaknya..
Aminnnn..

Manfaat Mealshakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
 
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.

Testimoni Pengguna Mealshakes

 

 

 

Jika anda nak dapatkan Mealshakes ini sebagai suplemen untuk anak-anak anda, boleh  terus klik pada butang di bawah.

 

 

Belajar Cara Menulis di Facebook Untuk Menarik Jualan Beratus Ribu

Saya berniaga, tapi sampai sudah saya tak reti nak bina content.

Dekat Facebook saya hanya tahu nak up gambar makanan ja. Ataupun pasal anak, pasal jalan-jalan. Itupun sekadar selfie.

Jenuh dok post buat marketing kat Facebook pagi petang siang malam, tapi usahkan ada orang tertarik nak beli, nak Like dan tanya-tanya pun takde.

Masalah paling utama adalah…

  • Tak tahu nak tulis status
  • Tak reti nak bina ayat
  • Content bagaimana sesuai untuk produk

Ayat memang tak catchy langsung.

Tak menarik pelanggan mahupun bakal pelanggan untuk beli produk.
Stress!
Produk tersadai, sales tak masuk…
Hmmmmm…

*************************************************

Ha, kalian boleh dapatkan Tips dan Trick Menulis Content dengan mudah di Facebook dengan mendapatkan 2 Buah E-Book ini.

Ianya Kombo!

E-Book 1: The Content Game.
E-Book 2: Bagaimana Saya Membina Content.

Harga asal ialah RM116, kini harganya hanya RM88 sahaja.

Di dalam ini ada idea bagaimana kalian nak bina content untuk naikkan follower dan juga untuk jual produk kalian.


Buku ini ditulis oleh KHAIRUL HAKIMIN MUHAMMAD.

Beliau kini punya lebih 184,000 follower dengan membina content di media sosial.

Beliau bukan selebriti atau ikon! Beliau hanya menulis content yang beliau susun dan ramai sukakannya!

Kalian juga boleh jadi seperti beliau!

Dapatkan e-book tersebut di sini:

Terus klik link ini untuk buat pembelian ya! RM88 sahaja!

https://bit.ly/2ykzlpu
https://bit.ly/2ykzlpu
https://bit.ly/2ykzlpu

Kemudian bina content di wall masing-masing, boleh dapat 100,000 pengikut dan mudahnya nak buat sales!

Dannnnn..
Lagi 1 berita baik tau..

Jika anda buat pembelian ini pada tarikh di antara 15hb – 20hb October 2018, anda akan berpeluang untuk dapat cabutan bertuah di mana hadiah untuk cabutan bertuah ini adalah sebuah Al-Quran yang berharga RM599! Menarik bukan…

Beli buku yang penuh dengan ilmu dengan harga RM88 sahaja, tapi berpeluang untuk dapat hadiah bernilai lebih 8 kali ganda..
Memang menarik!

So, jangan lepaskan peluang!
Terus klik link ini sekarang!

https://bit.ly/2ykzlpu

https://bit.ly/2ykzlpu

https://bit.ly/2ykzlpu

 

Penyelesaian Untuk Eye Bag Dan Mata Panda

MATA KAU SIAPA TUMBUK⁉

Stress‼
Mata panda kita disalah sangka..🐼🐼

Orang ingat ada bergaduh tumbuk menumbuk ke❓

Laki ko baran giler sampai tumbuk mata ko❓

Alahaiiiii…

Suami kita punyalah sweet, jentik pun tak pernah tau‼ Inikan pulak nak tumbuk menumbuk ni..

MEMPERKENALKAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

Memberikan manfaat anti-penuaan hebat dan solusi yang jelas dilihat untuk mata letih, kering mahupun sembap.

Mengandungi Peptide Blend unik yang dibuktikan di dalam kajian klinikal dapat mengurangkan penampilan garis serta kedutan di kawasan sekeliling mata dan kedutan di sisi luar lipatan mata atau crow’s feet dalam tempoh masa seawal 7 hari.

YOUTH RESTORING EYE TREATMENT bertindak melalui 3 cara:

💘 Mengembalikan

  • Peptide Blend unik mengembalikan sistem isyarat kulit dan menyokong penghasilan kolagen
  • Melembapkan dengan mengekalkan air pada kulit
  • Menyerap sehingga 1000x beratnya di dalam air untuk melembapkan

💘 Mengurangkan

  • Garis halus
  • Kedutan
  • Kedutan di luar sisi mata
  • Sembap
  • Lingkaran hitam

💘 Menyegarkan

  • Cooling Tip merangsang peredaran mikro untuk:
    • mengekalkan mata yang segar
    • mengurangkan kemerahan di bawah mata
    • mengurangkan mata yang sembap

Keistimewaan Shaklee

💞 100% VEGAN
💞 TANPA PARABEN
💞 DIUJI SECARA DERMATOLOGI


Bahan Premium Yang Terdapat Dalam YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

 

Cara Penggunaan YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

 

Dapatkan Youth Restoring Eye Treatment sekarang‼😍
Klik pada butang di bawah untuk pembelian.

 

Tips Untuk Jimat Sewa Homestay Semasa Travel Guna Airbnb

Sebenarnya dah lama dah kawan-kawan saya terjebak dengan Airbnb ni, saya je belum. Heheheh… Daftarnya dah lama, tapi entahla tak guna pun. Kalau travel pun, banyak booking hotel dengan menggunakan Trivago ataupun Traveloka.

So, bagaimana saya boleh terjebak dengan Airbnb ni?
Kisahnya begini..

Apabila Shaklee memaklumkan bahawa perjalanan pulang trip Shaklee kami ke Bangkok nanti akan tiba di KLIA pada pukul 8.15 malam, saya mula gundah gulana.. Ya la, mana sempat nak kejar flight ke KB pada malam yang sama, walaupun flight terakhir pada malam tersebut..
Takkan nak kena tunggu esok pagi baru nak balik KB? Masak nanti huhuhuhu…
Bincang dengan suami , Abi cakap takpe nanti dia naik KL bersama anak-anak jemput saya.. Alang-alang dah naik KL, so kita sambung holiday bersama anak-anak pulak la kan heheheh… Umi dah Shaklee sponsor trip ke Bangkok, so kali ni umi pulak sponsor trip suami dan anak-anak. Jom kita bergumbira di KL pulak. Upah kena tinggal 4 hari hehehehehe…

Maka, mulalah saya search di Airbnb, untuk mencari homestay yang bersesuaian. Lokasi yang disasarkan adalah Shah Alam, memandangkan ada tempat yang ingin dituju di sana.

Airbnb ni merupakan satu sistem yang macam Trivago jugaklah, cuma sebagai pelanggan kita kena mendaftar (pendaftaran percuma sahaja), dan untuk trip pertama kita akan mendapat RM120 kredit sebagai diskaun untuk langganan pertama kita dengan Airbnb.

Memandangkan kredit saya dah hampir tamat tempoh (masa saya mendaftar, cuma RM105 sahaja kredit yang diberikan, sekarang RM120 😍), so memang sangat patutlah saya gunakan untuk trip ini.

Oh ya, lagi satu sebab saya prefer Airbnb adalah kerana ianya merupakan rumah, bukan hotel. Memandangkan saya ni #MakAnak4 dan anak-anak pun makin membesar, maka penginapan di sebuah rumah adalah lebih selesa buat kami, berbanding hotel.
.
Dan Alhamdulillah, saya dapat jumpa rumah yang sesuai (ada pool dan playground 😂), syarat utama dalam pencarian saya. Maklumlah bawak anak-anak ni memang itu yang diorang cari. Rumah ni pulak selesa sangat, ada 3 bilik yang kesemua biliknya disediakan katil saiz queen. Boleh tengok dalam gambar kat bawah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dan saya dapat sewa rumah ini cuma dengan harga RM177.32 untuk 2 malam (setelah ditolak kredit percuma yang saya dapat masa mendaftar RM105).

Sangat berbaloi kan? 😍😍

Nak mendaftar ni senang je.

1. Buka akaun Airbnb di link ini. www.airbnb.com/c/efiem3
2. Lepas je daftar, terus akan dapat travel credit percuma RM120 dari Airbnb untuk booking yang pertama (T&C applied)
3. Settle.
4. Oh ya, untuk next travelling, pun boleh kumpul credit travel yang boleh ditolak dalam booking-booking kita seterusnya. Tapi tu cerita lain. Yang penting, kita daftar dulu 😍 Mana tahu lepas-lepas ni dapat travel FREE 😍

Senang kan?

Daftar cepat-cepat ya. Senang nak travel ke mana-mana nanti 😍

Kat bawah ni ada beberapa pautan untuk artikel tentang tips untuk membuat tempahan menggunakan Airbnb.
Bolehlah tengok-tengok ya.

https://www.thevocket.com/17-pro-cons-anda-perlu-tahu-sebelum-tempah-homestay-di-airbnb/

https://www.thevocket.com/sebelum-tempah-bilik-di-airbnb-baca-11-panduan-dari-aku-pemilik-homestay-di-uk/

https://www.thevocket.com/cara-cari-bilik-sewa-di-airbnb/

#BendaBestKitaKongsi

Kala rasa nak tahu lebih lanjut tentang bagaimana sebenarnya sistem Airbnb ini berfungsi, boleh hubungi saya dengan klik butan di bawah.
Kalau nak beli Shaklee, ataupun nak join trip FREE yang Shaklee bagi tu pun bolllleyyyyy hihihi…

Shaklee: Peluang Bisnes Modal Rendah Pulangan Hebat

Puisi Untuk Ayah Bonda…..

Kali ini, cuti lama..
Bersambung-sambung pula cutinya..
Daripada cuti keputeraan, membawa kepada cuti awal Muharram kemudian bersambung pula dengan cuti sempena Hari Malaysia…
.
Anak-anak dah mula bertanya..
Kita tak pergi ke mana-mana ke?
Kawan-kawan semua berjalan merata..
Kita terperap di rumah sahaja…
.
Duhai anak..
Luluh betul hati bonda..
Bukan kita tak mahu ke mana-mana..
Namun wang yang ada semput-semput sahaja..
Mustahil kita untuk ke sini sana..
.
😣😣😣😣😣😣
.
Sedih sangat rasanya..
Bila kita rasa kita tak mampu untuk tunaikan permintaan anakanda..
Walaupun permintaan itu hanya muncul sekali sekala..
.
Bukan kita tak usaha..
Kerja siang malam membanting segenap tulang yang ada..
Namun pendapatan hanya biasa-biasa..
Tak bertambah pun menjadi luar biasa..
Yang ada hanyalah setakat itu sahaja..
.
Jomlah ibu dan ayah semua..
Kita rebut peluang yang ada..
Dengan Shaklee, boleh berbisnes di mana-mana..
Tak perlu buka kedai, tak perlu borong stok segala..
Modal yang perlu juga tidaklah sebesar mana..
Hanya RM75 sahaja..
.
Jangan lagi bazirkan masa yang ada..
Anak-anak semakin membesar, kita pula semakin menua..
Masa sememangnya tak menunggu kita..
Ambillah peluang, sementara masa masih ada..

 

Hubungi 👉🏻Efie 019-9890707 untuk memulakan bisnes Shaklee hari ini juga.

 

Ubat Sembelit Yang Berkesan Dan Cepat

Bila bercakap tentang SEMBELIT ni kan, rata-rata ibu yang baru lepas bersalin mesti akan mengalami SEMBELIT.
Betul tak?

Saya sendiri pun, rasa trauma bila kenangkan masa lepas bersalin anak pertama dulu. Sembelit yakmaattttt huhuhu.. Masa tu kita takde pengalaman lagi, anak sulung kan. Berpantang pulak dekat rumah keluarga yang agak totok sedikit perihal berpantang ni. Buah sayur semua memang tak boleh makan. Itu pun ada jugak saya curi-curi mintak husband belikan, pastu sorok makan dalam bilik hahahahaha.

Tapi memang nak membuang tu seksa betul. Sengsara. Memang sampai kena beli ubat kat farmnasi untuk bagi be**k. Hihihi. Lepas sebulan tau baru ok. Baru dapat membuang dengan nikmat. Hahahahaha..

Bahaya Ke Sembelit?

Sembelit ni memang kita tak boleh nak pandang ringan tau. Mana tak nya.. Kalau kita nak biarkan benda-benda bertoksin tu lama dalam tubuh badan kita, nanti macam-macam penyakit lain pulak yang datang merisik kan?

Hmmmp!

Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Biasanya, untuk orang yang ada masalah sembelit yang biasa-biasa ni (tak kritikal), kami akan cadangkan untuk mengambil Ostematrix.
Kalau ada masalah sembelit tahap teruk sangat tu, kami cadangkan untuk ambil HerbLax. HerbLax ni bersifat sebagai julap semulajadi, kerana di dalamnya terkandung herba Senna (Daun Gelenggang) yang terkenal sejak zaman dahulukala untuk melawaskan pembuangan. Untuk anak-anak pula, kami cadangkan Mealshakes kerana Mealshakes ini berbentuk serbuk dan boleh dibancuh sebagai minuman ataupun dicampur ke dalam susu.

Kali ni, kita fokus kepada Ostematrix.
Untuk masalah sembelit yang tak kronik, di kalangan orang dewasa.

Ostematrix ni sebenarnya kalsium.
So, macamana kalsium boleh membantu pulak dalam melawaskan pembuangan?
Pelik jugak kan? Hihihi…

Padahal Ostematrix ni bekalkan kalsium dalam badan.
Apa kaitannya dapat melawaskan pulak?
Haaaaa…
Sebenarnya ramai yang tak tahu yang OSTEMATRIX SHAKLEE bukanlah sekadar kalsium. Maknanya, dalam Ostematrix Shaklee bukan saja ada kalsium, tapi ada jugak magnesium. Selain berfungsi untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang, magnesium ni jugak lah yang berfungsi untuk pelawasan tu. 😁

Manfaat Magnesium yang perlu anda tahu :-
✅ Membantu melegakan otot dalam usus supaya otot usus itu menjadi lembut dan menghapuskan sembelit.
✅ Membantu melembutkan najis-najis dalam usus.

Jadi….
Bila kita ambil Ostematrix ni sebagai salah satu supplemen untuk kekuatan tulang kita, secara tak langsung ianya akan dapat melawaskan pembuangan kita juga..

 

Wah!! 😍
Best kan? 2 dalam 1 gitew..!
Lagi best kalau anda grab sepanjang bulan September ni.. Apa tak nya, Shaklee bagi promo yang hebat untuk anda semua..
Beli 3 botol Ostematrix Shaklee jimat 5%..

Selesaikan masalah sembelit anda sekarang juga.
Klik butang di bawah untuk membuat pembelian.

 

Ubat Sakit Sendi Tanpa Kesan Sampingan

Sakit lutut adalah sakit orang tua!
No. Salah sama sekali.
Kita selalu mengaitkannya dengan orang yang lebih tua. Padahal, sebenarnya faktor usia bukanlah sebab utama kepada sakit sendi.

Terdapat pelbagai faktor yang mendorong kepada berlakunya masalah pada sendi. Postur badan yang sentiasa tidak betul (kerap memakai kasut tumit tinggi, membawa beban yang berat, lebihan berat badan dan pelbagai faktor lain termasuklah proses penuaan itu sendiri juga mendorong kepada berlakunya masalah pada sendi.

 

Gaya hidup tidak sihat, amalan pemakanan yang tidak seimbang dan kurang pengambilan nutrien juga boleh menyebabkan beberapa ancaman penyakit sendi seperti Arthritis.

Tahukah anda, 1:5 daripada rakyat Malaysia menghidap Arthritis?

Apa itu Arthritis?

🐞 Rheumatoid Arthritis
Keradangan yang berlaku apabila bendalir Sinovia (pelincir di dalam sendi) diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.

🐞 Osteoarthritis
Kemerosotan tulang rawan yang menyebabkan kesakitan apabila tulang bergesel antara satu sama lain.

Selain daripada 2 jenis penyakit arthritis di atas, seliuh dan juga tendinitis juga merupakan tanda-tanda sendi yang tidak sihat.

🦋 Seliuh
Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi
Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, maka sendi akan menjadi sakit atau bengkak

🦋 Tendinitis
Keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon. Tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan dan penuaan.

Bagaimana Mengurangkan Risiko Daripada Terjadinya Masalah Penyakit Sendi?

Antara cara yang diambil untuk merawat masalah sakit sendi ini adalah dengan melalui suntikan ataupun pembedahan. Namun, suntikan yang diambil oleh pesakit hanya mengurangkan rasa kesakitan pada tempoh yang singkat. Pembedahan pula biasanya melibatkan kos yang mahal, dan pergerakan yang terhad.

Jadi, sebelum sendi mula sakit, berikan nutrien yang sepatutnya untuk sendi-sendi kita, supaya ianya dapat berfungsi dengan baik.

SET KESIHATAN SENDI SHAKLEE bukanlah suplemen yang hanya dikhaskan untuk orang tua yang mengalami sakit sendi sahaja. Malah ia baik untuk orang muda yang ingin menjaga kesihatan sendi dan tulang sebelum ditimpa sakit.

Shaklee mencadangkan satu kaedah diet yang kaya dengan kalsium dan asid lemak penting untuk membantu menyokong tulang dan sendi-sendi yang sihat melalui;

 Omega 3
– Melambatkan degradasi tulang rawan.
– Omega 3 yang bersifat anti-radang, dapat emngurangakn reaksi keradangan pada sendi-sendi, dan mengurangkan gejala pada penyakit sendi.
– Omega 3 juga bersifat sebagai pelincir, dan membantu untuk bergerak lebih bebas.

Kalsium
– Kajian menunjukkan pengambilan kalsium bukan sahaja membantu menguatkan tulang, tetapi turut membantu mengurangkan gejala osteoarthritis.

Collagen Powder
– Collagen bukan sahaja untuk kecantikan, namun penting untuk kesihatan sendi.
– Collagen penting untuk pembentukan tulang rawan

Cegah risiko untuk penyakit sendi, sebelum ia mula menunjukkan tanda.

Dapatkan suplemen untuk kesihatan sendi anda sekarang.
Klik terus pada butang di bawah.

 

Tips Untuk Kekal Awet Muda

Setiap wanita pasti impikan wajah yang kelihatan awet muda walaupun usia semakin bertambah, bukan?
Tiada yang mustahil sebenarnya untuk kita melambatkan proses penuaan. Bukan melawan fitrah alam, namun biar proses penuaan itu berlaku secara sihat. Dan juga tidak menua sebelum masanya.

Penuaan merujuk kepada sel-sel tubuh badan manusia yang semakin berusia seiring dengan pertambahan usia. Penuaan sel menyebabkan sel-sel mula rosak dan akhirnya mati dan kesan penuaan akan mula kelihatan pada wajah dan tubuh badan kita.

Bagaimana cara untuk kita melambatkan proses penuaan sel?

Dengan pengambilan supplemen yang kaya polifenol dan resveratrol, kita dapat merealisasikan impian untuk melambatkan proses penuaan sel.

Dan tahukah anda, VIVIX lah jawapan yang anda cari!
Kerana, VIVIX sangat kaya dengan polifenol dan resveratrol.

Kenapa VIVIX?

Di dalam kajian makmal, gabungan polifenol dari 4 ramuan utama Vivix boleh :-

√ Bantu lindungi sel dan baiki DNA dan melawan radikal bebas serta pastikan sel sentiasa sihat.
√ Mengaktifkan pengawalan genetik utama yang melambatkan proses penuaan.
√ Tingkatkan tenaga sel dengan menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria.
√ Optimumkan prestasi sel dengan melambatkan pembentukan protein AGE.

Penuaan ini tak dapat dielakkan, tetapi anda ada pilihan untuk melambatkan proses penuaan dengan mengambil pendekatan pelindungan kepada penuaan..

Nak supplemen yang kaya dengan polifenol dan resveratrol seperti yang terkandung di dalam VIVIX tak?

Klik terus pada butang di bawah.

Cara Untuk Menurunkan Kadar Kolestrol Yang Tinggi Dalam Badan

Satu yang orang sering tersalah sangka – orang gemuk kolestrol tinggi orang kurus kolestrol rendah..
Salah tu tau..
Sebab, orang kurus pun ramai je yang punyai masalah kolestrol yang tinggi..
Dan, orang kurus ni lah yang lebih berpotensi untuk tak sedar pun bahawasanya beliau ada masalah kolestrol tinggi dalam badan, sebab orang yang kurus ni ingat mereka lebih sihat berbanding orang yang punya masalah berlebihan berat badan..

Tapi…
Bila buat medical checkup..
Mereka sangkut kat bacaan kolestrol…
Paras triglycerides (TG) dan Low Density Lipoprotein (LDL) lebih dari paras yang normal…

Kenapa Boleh Jadi Tinggi Kolestrol?

Dengan cara hidup zaman sekarang..
Gaya pemakanan yang tidak mengikut piramid mahupun sukatan suku-suku separuh..
Kekangan masa untuk bersenam..
Memang ramai dah yang alami keadaan macam ni…
Malah kes kematian mengejut disebabkan serangan jantung juga sangat kerap kita dengar…
Yang mana kebanyakkannya adalah disebabkan arteri sempit ataupun tersumbat dek kolestrol yang mendap di dinding arteri..
Bahaya sangat…
Bukan itu sahaja…
Masalah ini sebenarnya boleh juga berlaku pada organ lain seperti otak, buah pinggang mahupun usus kita..
Jadi..
Wajib sangat sebenarnya kita pantau tahap kolestrol kita dari awal…

Bagaimana kita nak tau yang badan kita menghadapi masalah ini jika tak sempat sangat nak buat checkup?

Petanda paling mudah antaranya ialah…

 lemak yang berkumpul di bahagian bawah kulit dan biasanya di kawasan bawah mata yang dikenali sebagai xanthelasma
 bonjolan lemak di bahagian lain di bawah kulit seperti di siku, sendi tangan mahupun pergelangan kaki…

 simptom ini biasanya adalah atas faktor genetik

Cara paling mudah untuk mengawal kolestrol ini ialah dengan pengambilan ubat..
Namun..
Pengambilan ubat secara berterusan mungkin boleh menimbulkan masalah yang lain pula…
Dan…
Ubat ini juga mempunyai kos yang tinggi, serta apabila pengambilan ubat ini dihentikan, potensi masalah kolestrol ini berulang tetap ada…

Jadi, cara yang paling mudah ialah dengan merawat dari punca..
Iaitu dengan mengubah cara hidup, pemakanan serta mengamalkan senaman sekurangnya 3-4 kali seminggu…
Anda juga boleh tambahkan pengambilan vitamin dalam diet sehari anda..
Pilihlah vitamin yang diperbuat dari bahan semulajadi dan mampu menampung kekosongan dalam keperluan nutrisi anda…

Bagaimana Shaklee Dapat Membantu?

Di Shaklee, kita ada 3 jenis vitamin yang mampu membantu anda yang menghadapi masalah kolestrol @ sekadar nak kontrol tahap kolestrol dalam badan…
Iaitu…

🎤 Phytocol ST
– dirumus dari beberapa jenis fitosterol asli yang aktif dari tumbuhan, buahan, sayuran dan bijiran
– membekalkan 2,000mg fitosterol tumbuhan setiap hari
– fitosterol tumbuhan terbukti secara klinikal mampu mengurangkan kolestrol
– fitosterol adalah tumbuhan sterols dan stenoils yang mana kedua elemen ini mampu menghalang kolestrol jahat dan akan merendahkan paras kolestrol yang masuk ke dalam arteri kita

🎤Omegaguards
– minyak ikan terbaik yang mengandungi asid lemak omega 3 yang terbukti mampu membantu memelihara tekanan darah serta paras TG yang normal

🎤Lecithin
– merupakan pengemulsi semulajadi yang boleh melekat pada lemak seterusnya mengelakkan lemak tadi termendap pada arteri

 

 

Kesemua vitamin di atas adalah HALAL, mudah DITELAN, malah langsung tiada bahan PENGAWET tambahan..
Jadi..
Ianya sangat baik dan mampu membantu anda mencegah dari diserang penyakit yang berkaitan kolestrol ini…
Jom segera dapat set vitamin ini…
Bukankah mencegah itu lebih baik dari mengubati..😉

Untuk dapatkan vitamin Set Kolestrol ini, boleh terus klik pada butang di bawah.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...