HFMD: Apakah Yang Perlu Anda Tahu?

HFMD (Hand Foot Mouth Disease), atau dalam Bahasa Melayu nya dikenali sebagai Penyakit Tangan Kaki dan Mulut, merupakan sejenis penyakit yang harus diberikan perhatian. Ini kerana, penyakit ini merupakan penyakit berjangkit yang disebabkan oleh Virus Coxsackie ataupun Enterovirus. Penyakit ini mudah berjangkit dari seorang pesakit kepada pesakit yang lain. Penyakit HFMD ini merebak melalui sentuhan pada cecair mulut dan hidung pesakit.

 

Walaupun penyakit ini boleh sembuh sendiri tanpa perlu ubat mahupun diwadkan di hospital, namun jangan pandang remeh kerana penyakit ini juga boleh menyebabkan keradangan pada otot jantung, paru-paru, otak dan selaput otak. Lebih menakutkan lagi, ianya sehingga boleh menyebabkan kematian.

Bayi 17 Bulan Meninggal Akibat HFMD

KKM Sahkan Budak 2 Tahun Maut Akibat HFMD

HFMD juga boleh menjangkiti orang dewasa, namun HFMD beri kesan yang lebih teruk kepada kanak-kanak berbanding orang dewasa. Ini mungkin disebabkan oleh kadar imuniti badan kanak-kanak masih lemah berbanding orang dewasa.

Simptom HFMD Yang Perlu Diambil Perhatian

  1. Demam (suhu yang tak berapa tinggi)
  2. Kurang Selera Makan
  3. Sakit perut
  4. Batuk
  5. Sakit Mulut
  6. Ulser

Memandangkan HFMD berkait rapat juga dengan kadar imuniti tubuh seseorang, maka sangatlah wajar untuk kita mengambil langkah untuk meningkatkan kadar imun tubuh anak-anak kita serta ahli keluarga yang lain. Pengambilan suplemen yang betul sangat membantu untuk menguatkan daya ketahanan tubuh seseorang.

Set Tingkatkan Imun Tubuh Shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nutriferon

  • Kuatkan imun tubuh
  • Hasil kajian selama 40 tahun oleh Dr Yasuhiko Kojima iaitu Pakar Imun.
  • Dr Kojima telah melakukan kajian terhadap beribu-ribu sebatian dan terhadap lebih 200 herba yang berlainan.
  • Nutriferon menggalakkan penghasilan interferon dalam badan

Herbal Blend

  • Tanpa paraben, jadi ianya selamat untuk digunakan walaupun pada bayi
  • Dapat mengurangkan rasa gatal-gatal pada badan dengan cara menyapu krim ini ke seluruh badan

Mealshakes

  • Multivitamin yang lengkap dengan pelbagai vitamin dan mineral yang berfungsi untuk menguatkan imun tubuh anak-anak.

Omega-Guard

  • Membantu mengurangkan inflamasi dan keradangan

Tingkatkan imun tubuh anak-anak, dengan mengambil vitamin ini hari ini.

Untuk order, boleh klik pada butang di bawah.

 

 

 

 

 

 

Tips Untuk Mengurangkan Risiko Kecacatan Pada Bayi

Tahukah anda, kecacatan mahupun risiko untuk berlakunya keguguran, kita boleh usahakan untuk mengurangkan risiko daripada ianya berlaku? Ya benar, segalanya kerja Tuhan. Namun, kita sebagai manusia, tetap memainkan peranan penting dalam segala apapun yang kita lakukan. Ikhtiar selagi boleh. Selebihnya, kita serahkan kepadaNya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KURANGKAN RISIKO KECACATAN PADA BAYI ANDA, PLEASE ūüėį

Ramai bakal-bakal ibu yang mengambil mudah tentang keperluan vitamin semasa mengandung. Malah, adakalanya tak mengambil langsung vitamin dengan alasan makan vitamin boleh menyebabkan bayi dalam kandungan besar.

Jangan begitu ya ibu-ibu.

Vitamin adalah sangat diperlukan semasa dalam tempoh kehamilan.
Sangat-sangat penting, sehinggakan jika anda tidak mengambil vitamin, ianya boleh meninggikan risiko untuk berlakunya keguguran.

Asid Folik ūüĎČūüŹĽ Penting untuk pembentukan saraf tunjang bayi.
Zat Besi ūüĎČūüŹĽ Penting untuk hemoglobin (HB) & kurangkan risiko berlakunya anemia
Vitamin C ūüĎČūüŹĽ Penting untuk penyerapan zat besi secara optimum
Kalsium ūüĎČūüŹĽ Penting untuk pembentukan tulang dan gigi bayi, juga demi mengurangkan risiko osteoporosis pada ibu
Protein ūüĎČūüŹĽ Penting untuk membantu perkembangan bayi, dan memberi tenaga kecergasan pada ibu
Omega 3 ūüĎČūüŹĽ Penting untuk merangsang minda bayi

Set hamil shaklee
Set Hamil Lengkap Shaklee

Jangan bertangguh lagi.
Vitamin-vitamin ini, seeloknya mula diamalkan bila anda merancang untuk hamil, bukan hanya diambil setelah anda hamil kerana pada waktu itu keadaan mungkin sudah terlambat.

Menurut Pakar Nutrisi dalam satu seminar yang pernah saya hadiri, ibu sepatutnya menyediakan badannya dalam keadaan sebaik mungkin, sebelum mengambil keputusan untuk hamil. Ini kerana, kecacatan dan keguguran bayi mungkin boleh dielakkan apabila badan si ibu berada pada tahap yang terbaik. Contohnya, jika ibu mengalami kencing manis (GDM) ataupun tekanan darah tinggi (pre-eklampsia) semasa hamil, maka ianya amatlah memberi risiko terhadap tumbesaran bayi di dalam kandungan.

Tahukah anda?ūü§Ē

Asid folik seharusnya diambil 3 bulan sebelum anda hamil, kerana pembentukan saraf tunjang bayi mula berlaku seawal hari-hari pertama kehamilan bermula, di saat anda sendiri masih pun belum mengetahui bahawa anda telahpun hamil. Dan tahukah anda, sekiranya badan ibu tidak dapat menyediakan asid folik yang cukup untuk proses pembentukan janin, janin berisiko untuk mengalami kecacatan Anencephaly dan Spina Bifida? ūüė£

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jangan tunggu!
Menyesal kemudian tidak berguna lagi..

Amalkan Vitamin Kehamilan anda pada hari ini juga.
Wasap ūüĎČūüŹĽ¬†Efie untuk maklumat lanjut, atau tempah sekarang dengan klik pada butang order di bawah.

 

 

Sawan Semasa Demam: Perlukah Anda Bimbang?

Panik!

Saya pasti setiap ibu bapa yang melalui saat-saat anak mengalami sawan akan panik. Rasa macam nak berhenti jantung. Debaran tak usah cakap, hampir menggigil.

Apa Itu Sawan?

Sawan semasa demam, ataupun lebih dikenali sebagai febrile fit ini biasanya akan berlaku apabila suhu badan sangat tinggi. Biasanya badan anak akan mengeras, mata akan terbeliak ke atas, dan anak gagal memberikan respons pada masa kejadian. Mungkin juga akan berlaku perubahan pada warna kulit anak iaitu akan menjadi kebiru-biruan. Ada juga beberapa kes sehingga menyebabkan anak akan terbuang air kecil mahupun besar.

Menurut Dr Alya Hamzah menerusi Malaysian Medical Gazette, sawan demam ini boleh dialami oleh anak kecil seawal umur 3 bulan hingga 6 tahun. Walaubagaimanapun, ia lebih kerap terjadi kepada anak kecil dalam lingkungan 6 bulan hingga 5 tahun.

Jangan panik!
Seperti yang diterangkan oleh doktor, sawan demam bukanlah sejenis penyakit dan ia berbeza daripada¬†epilepsi.¬†Maka, ia¬†tidak menyebabkan kerosakan otak mahupun menggugat tahap intelektual kanak-kanak.¬†Sebaliknya ia adalah sebuah kondisi di mana kanak-kanak tersebut mengalami kekejangan akibat suhu badan yang terlalu tinggi iaitu melebihi 40¬įC.

5 Perkara Penting Yang Perlu Dilakukan Semasa Kejadian.

1. JANGAN TERLALU PANIK

Ya, kita memang panik, tapi jangan biarkan diri terlalu panik. Lazimnya tempoh sawan ini tidak lama. Hanya beberapa minit sahaja.

2. POSISI MENGIRING KE KIRI

Letak anak dalam posisi mengiring ke sebelah kiri untuk mengelakkan anak dari tersedak atau tercekik air liur, muntah, lendir, atu sebarang lendir. Posisi ini dikenali sebagai‚Äėrecovery position‚Äô¬†kerana objek di dalam mulut lebih mudah termasuk kedalam rongga paru paru kanan berbanding¬†paru paru kiri. Maka, sebab itulah tidak disyorkan meletak anak anda mengiring di sisi kanannya.

Selain itu, jangan cuba mengawal pergerakan anak sewaktu serangan sawan kerana tindakan ini barangkali mencederakan otot atau tulangnya.

3. JANGAN MASUKKAN SEBARANG OBJEK KE DALAM MULUTNYA

Jangan masukkan sudu atau objek keras ke dalam mulutnya untuk mengelakkan dia menggigit lidahnya. Perbuatan ini sama sekali tidak sepatutnya dilakukan kerana dikhuatiri menyebabkan objek patah dan sekaligus lebih membahayakan anak.

Jangan paksa mereka meminum air atau sebarang ubat-ubatan daripada  melalui mulut ketika serangan ini berlaku. Lapkan sebarang bendalir yang terkeluar dari mulut anak jika ada.

4. PERHATIKAN KEADAAN ANAK

Catatkan tempoh dan tanda perlakuan anak ketika diserang sawan demam. Segala butiran penting untuk membantu doktor untuk membuat diagnosis yang tepat dalam menentukan keadaan kesihatan anak anda.

Jika ia berterusan sehingga 5 minit,  bawa anak ke hospital serta-merta.

5. BAWA ANAK UNTUK PEMERIKSAAN

Setelah anak tersedar, bawa anak berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut. Biasanya anak akan kelihatan mengantuk dan mungkin tertidur seketika. Namun selepas itu, mereka akan kembali aktif dan cergas seperti biasa.

Jika ini kali pertama anak anda diserang sawan, mungkin mereka akan ditahan wad untukpantauan doktor. Tindakan ini penting bagi memastikan tiada jangkitan di otak atau lain-lain penyakit seperti meningitis mahupun hypoglycaemia (paras gula rendah).

Sementara itu, anda boleh membantu memberikan keselesaan dan meredakan demam panas dengan membasahkan badan mereka menggunakan span atau kain lembab.

BOLEH BERULANG!

Sawan ini boleh berulang lagi pada masa akan datang.

Jadi, sila pastikan sebaiknya setiap kali anak alami demam, sentiasa pantau suhu badan anak.

Berikan PCM dan jerlum sentiasa badan anak sebagai usaha untuk kawal suhu daripada melonjak tinggi.

Simple Febrile Seizures ini tidak begitu merbahaya, dan tidak memberi kesan sampingan yang buruk pada perkembangan otak anak.

Tingkatkan imun tubuh anak-anak, supaya anak lebih kuat melawan serangan virus ataupun bakteria yang boleh mengakibatkan demam.


Berminat untuk dapatkan Set Imuniti Kanak-Kanak?

Klik pada butang di bawah.

Promosi Shaklee Ogos 2018

Assalamualaikum..

Diam tak diam, kita dahpun memasuki bulan Ogos 2018. Dah melebihi pertengahan tahun pada tahun 2018 ni. Sekejap je kan masa berlalu.

Seperti biasa, setiap bulan Shaklee akan offer pelbagai tawaran istimewa, promosi yang menjimatkan dan insentif-insentif yang menarik kepada semua pengguna Shaklee.

Nak tahu tak apa yang menarik untuk bulan ni?

Yeahhh mestilah nak tahu kan..

Tambah-tambah lagi, pada bulan ni ada terdapat promosi istimewa yang semua orang tertunggu-tunggu iaitu…

VIVIX 

‚úĒ¬†Beli 6 Percuma 1¬†
‚úĒ¬†Beli 2 Diskaun 5%

promosi vivix

Yang lebih menarik, belian promosi VIVIX ini juga melayakkan anda untuk turut membuat pembelian Cooler Bag merah yang cantik tu, bersama sudu besi stainless steel dengan harga cuma RM8 sahaja (harga biasa untuk kedua-dua item ni adalah RM40++). Haaa untung sangat tu.

YOUTH Skincare Set
‚úĒ¬†Free Facial Cleanse & Firm Device

Setiap pembelian Set Youth Shaklee ini akan mendapat device ini secara percuma. Harga device ni mahal jugak tau sebenarnya. Kefie ada buat carian tentang harga device ni memang terkejut jugakla. Apa taknya harganya beratus ringgit dan boleh mencecah sehingga RM900 jugak tau. Fuhhhh. Tambah sikit je lagi dah boleh dapat Set Youth ni hihi…


Shaklee Baby  Set
‚úĒ¬†Beli 1 Percuma 1


Set 3-in-1 ini iaitu mandian + lotion +minyak bayi yang dirumus khas secara selamat dan tidak memberi kesan sampingan termasuk kepada anak-anak yang mempunyai kulit sensitif mahupun ekzema ini boleh didapati dengan tawaran yang sungguh istimewa iaitu Beli 1 Percuma 1. Sementara stok masih ada je tau¬†(>‚ÄŅ‚ó†)‚úĆ.

Alfalfa 
‚úĒ¬†Beli 3 Diskaun 5%¬†

Alfalfa ataupun lebih dikenali sebagai jamu moden ini memang punyai ramai peminat.

Pasti ramai yang gembira bila mendapat berita bahawa Alfalfa tengah offer bulan ni kan?

Postnatal Set

‚úĒ¬†Free Bag ‘Why I Love Shaklee’


Menariknya, Set Bersalin Shaklee ni bukan sahaja hanya boleh diamalkan semasa bersalin, tapi semasa hamil + bersalin + menyusu.. Ha 3 in 1 gitu. Jimat lagi menjimatkan. Masa buka melalui 3 fasa tersebut tu pun, tetap boleh amalkan set ini. Tiada masalah, malah sangat digalakkan.

Jadi, nak dapatkan set ini boleh hubungi Kefie tau.

 

Cara Atasi Masalah Susah Tidur Malam Yang Paling Cepat Dan Berkesan

Anda ada masalah susah tidur malam atau insomnia? Tiap malam bergolek-golek atas katil tapi mata tak boleh lelap. Sudahnya, pagi esok orang lain bangun rasa fresh, anda pulak mata panda. Kadang-kadang dah tahap zombie sebab tak cukup tidur. Stress kan? Jom saya kongsikan cara atasi masalah susah tidur malam yang paling cepat dan berkesan.

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

1. Pastikan bilik tidur selesa, kemas  & bersih. Cuba periksa keadaan bilik tidur, selesa tak? Tilam, bantal, cadar, selimut bersih & segar? Bilik berada dalam keadaan bersih?  Bilik yang berhabuk, kotor, dan tak kemas boleh menyebabkan mood tidur terganggu.

2. Suhu bilik. Bilik yang terlalu sejuk atau panas juga boleh menjadi punca susah tidur malam. Pastikan suhu bilik berada pada setting yang paling selesa untuk anda.

3. Pencahayaan. Bilik tidur anda terlalu terang? Atau terlalu gelap? Anda suka tidur dalam keadaan gelap atau dengan lampu tidur yang malap? Pencahayaan pun memainkan peranan penting  dalam proses untuk tidur. Pilih pencahayaan yang paling sesuai untuk anda.

4. Alatan elekronik. Elakkan meletak alatan elektronik seperti tv & laptop di dalam bilik. Pastikan bilik tidur anda ada;ah tempat untuk tidur & berehat sahaja, bukan tempat untuk buat kerja atau menonton tv. Dengan cara ini, anda akan lebih mudah mendapat tidur yang lena.

5. Handphone. Tinggalkan handphone anda. Elakkan menggunakan handphone di atas katil semasa bersiap-sedia untuk tidur. Seharian dah mengadap handphone, takkan waktu nak tidur pun nak berkepit dengan handphone lagi? Bagi peluang kepada mata & otak kita untuk berehat sebelum tidur.

6. Usah fikirkan masalah. Biasanya time nak tidur, waktu tu lah kita mula fikir macam-macam. Waktu tu lah nak fikir pasal masalah, meleret-leret sanpai ke sudah. Tengok-tengok dah pagi. Seeloknya, bila masuk tidur kita fikir perkara positif & menggembirakan. Bersyukur atas segala nikmat yang diberikan, tidur dalam keadaan tersenyum. Insya Allah akan lena sanpai ke pagi.

7. Tidur dalam keadaan badan yang bersih & segar. Kalau tidur dalam keadaan badan berpeluh, agak-agak selesa tak? Satu tips yang saya selalu amalkan ialah tidur dalam keadaan bersih, segar, dan wangi.

8. Minum susu panas sebelum tidur. Jangan pulak ambil minuman berkafein, nanti lagi cerah biji mata ūüėČ

9. Tema warna yang lembut. Pemilihan warna cat dinding, cadar & selinut dengan tona warna yang lembut juga membantu anda supaya mudah tidur. Elakkan warna garang seperti merah, atau warna hitam yang gelap.

10. Set Insomnia Shaklee. Insya Allah dengan pengambilan set ini mengikut aturan makan & dos yang betul, anda akan merasakan perbezaanya. Kalau sebelum ni susah nak tidur, selepas pengambilan set ni, anda akan dapat tidur dengan mudah & lena sampai ke pagi. Macam mana set ni membantu?

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

Ostematrix adalah vitamin penenang yang memberikan kesan ketenangan, merehatkan otot & saraf dalam badan, sekali gus membantu anda tidur dengan lebih lena. Saya jamin, keesokan paginya anda akan bangun dengan rasa yang segar.

B Complex adalah vitamin gembira yang membantu menghilangkan stress, dan menjadikan anda gembira. Kalau rasa gembira, pasti masalah susah tidur malam akan hilang. Ia juga mengurangkan keletihan & kelesuan.

ESP adalah vitamin pemberi tenaga. Pengambilan ESP sebelum tidur akan membantu anda cergas bertenaga apabila bangun keesokan paginya. Ia juga meningkatkan sistem imun, dan terbukti mengurangkan masalah susah tidur.

Ada testimoni tak? Semestinya ada. Nah, ini adalah testimoni dari pelanggan saya:

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

Kakak ni berumur 45 tahun. Dah lama ada masalah susah tidur malam. 3 hari sebelum ni, beliau ambil B Complex & Ostematrix sebagai usaha supaya mudah nak tidur. Tapi nampaknya tak membuahkan hasil. Semalam beliau tambah ESP. Alhamdulillah pagi ni bagi feed back yang positif. Syukur alhamdulillah, serasi ūüôā

Nak tengok testimoni yang lain:

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

shaklee tidur lena, shaklee untuk tidur lena, shaklee susah tidur, shaklee untuk susah tidur, susah tidur, susah tidur malam, insomnia, senang tidur, sukar tidur, masalah tidur, shaklee insomnia, insomnia shaklee, set insomnia shaklee, vitamin shaklee untuk insomnia, shaklee untuk insomnia, mudah tidur, petua senang tidur, petua mudah tidur, petua tidur lena, petua susah tidur, petua susah tidur malam, tips susah tidur, tips susah tidur malam, tips mudah tidur, tips senang tidur, tips tidur lena,

Itulah dia cara atasi masalah susah tidur malam yang paling cepat dan berkesan. Dah tengok testimoni pelanggan saya yang berpuas hati dengan set ni? Tunggu apa lagi! Kalau anda pun ada masalah susah tidur malam, jangan berlengah. Dapatkan Set Insomnia Shaklee anda hari ini juga. Hubungi saya sekarang!

Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung? Risau juga kalau baby tak cukup zat. Tak efek ke kalau kurang makan? Tak ganggu perkembangan baby?

kurang selera makan di trimester ketiga, kurang selera makan di awal kehamilan, kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan semasa mengandung, tiada selera makan semasa mengandung, kurang selera makan semasa mengandung, kurang selera makan ketika hamil. kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan awal kehamilan,

Mengandung sememangnya bukan perkara yang mudah. Macam-macam komplikasi kehamilan yang boleh berlaku macam morning sickness, turun darah, keguguran, sakit kepala, sakit pinggang, air ketuban bocor awal, air ketuban terlalu banyak, air ketuban sedikit, keputihan, darah tinggi, kencing kotor. Ada juga ibu yang kurang selera makan. Kali ni saya kongsikan apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung.

1. Makan sikit tapi kerap. Jangan paksa diri untuk makan dengan banyak sekali gus. Makan sikit pun ok, asalkan tak berlapar.

2. Elakkan makanan yang berbau. Nanti takut jadi mual dan loya pulak. Lagi tak selera nak makan.

3. Makanan tinggi serat. Kalau tak selera sangat nak makan, at least makan sikit makanan tinggi serat macam gandum, buah, dan sayuran.

4. Minum air secukupnya supaya tak dehidrated.

kurang selera makan di trimester ketiga, kurang selera makan di awal kehamilan, kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan semasa mengandung, tiada selera makan semasa mengandung, kurang selera makan semasa mengandung, kurang selera makan ketika hamil. kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan awal kehamilan,

5. Minum teh halia. Teh halia panas boleh tambah selera makan. Insya Allah, cubalah.

6. Hirup sup. Sup panas sangat menyelerakan. Boleh buat sup ayam, sup ikan, atau sup sayur. Insya Allah anda akan berselera untuk makan.

7. B Complex Shaklee. Vitamin ini adalah vitamin pencetus emosi gembira dan bagi kebanyakan orang, akan menambah selera makan. Ianya selamat untuk anda dan bayi dalam kandungan. In fact, B Complex adalah di antara vitamin yang ada dalam Set Ibu Mengandung Shaklee.

kurang selera makan di trimester ketiga, kurang selera makan di awal kehamilan, kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan semasa mengandung, tiada selera makan semasa mengandung, kurang selera makan semasa mengandung, kurang selera makan ketika hamil. kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan awal kehamilan,

8. Kenali apakah punca kurang selera makan. Ada macam-macam punca kenapa selera anda hilang. Sebab morning sickness ke? Sebab sembelit? Kalau dah tau puncanya, setelkan punca tu dulu. Kalau sebab morning sickness, Set Morning Sickness sangat membantu. Kalau sembelit, Ostematrix Shaklee dijamin berkesan.

9. Makan kat luar. Tak selera nak makan kat rumah? Ajak suami makan kat luar. Pilih tempat yang best sikit, yang kita suka. Mesti berselera nak makan.

Sekarang anda dah tau apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung. B Complex Shaklee sangat berkesan untuk menambahkan selera makan anda. Satu botol cuma RM53.75 untuk 120 biji. Berbaloi sangat. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harg istimewa.

kurang selera makan di trimester ketiga, kurang selera makan di awal kehamilan, kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan semasa mengandung, tiada selera makan semasa mengandung, kurang selera makan semasa mengandung, kurang selera makan ketika hamil. kurang selera makan semasa hamil, kurang selera makan awal kehamilan,

Cara Hilangkan Misai Bagi Perempuan Agar Hilang Buat Selamanya

Anda wanita bermisai? Malu kat orang sebab dah takde rupa macam perempuan. Yelah, walau pun misai nipis je, tapi kalau orang pandang muka kita mesti mata dorang tertumpu kat misai. Khas untuk anda, jom saya kongsikan cara hilangkan misai bagi perempuan agar hilang buat selamanya.

hilangkan misai secara kekal, tips menghilangkan misai bagi perempuan, cara hilangkan misai bagi perempuan, petua hilangkan misai bagi perempuan, petua buang misai bagi perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, petua hilangkan misai dan janggut bagi perempuan, cara hilangkan misai perempuan, cara hilangkan misai bagi wanita, cara hilangkan misai pada perempuan, cara hilangkan misai untuk perempuan, petua hilangkan misai bagi wanita. petua hilangkan misai dan janggut, petua hilangkan misai wanita, petua hilangkan misai untuk perempuan, cara buang misai, cara buang misai wanita, cara buang misai di muka, cara buang bulu misai perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, cara tradisional buang misai, cara untuk buang misai,

1. Jangan cukur. Kalau cukur, nanti akan tumbuh dengan lebih banyak & makin kasar pulak bulu misai. Asalnya misai sikit je, halus. Tapi kalau dicukur, akan jadi misai yang kasar & makin banyak.

2. Gunting. Cara yang terbaik ialah dengan menggunting. Gunting sependek yang mampu, jangan sampai luka dah la ye. Tapi kena rajin. Bila start panjang je potong lagi.

3. Cabut misai. Boleh cabut misai dengan tweezer. Tapi, komfom sakit sangat. Kalau jenis tak tahan sakit, anda dinasihatkan supaya tak cabut misai. Nanti nak cantik punya pasal, langsung jadi sakit.

4. Pergi ke saloon. Kalau anda ke saloon, ada rawatan untuk menghilangkan bulu, termasuk misai. Ada macam-macam jenis rawatan, lazer, waxing, threading. Tapi, ianya memerlukan kos yang tinggi. Sakit juga. Dan misai akan tumbuh semula juga nanti.

hilangkan misai secara kekal, tips menghilangkan misai bagi perempuan, cara hilangkan misai bagi perempuan, petua hilangkan misai bagi perempuan, petua buang misai bagi perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, petua hilangkan misai dan janggut bagi perempuan, cara hilangkan misai perempuan, cara hilangkan misai bagi wanita, cara hilangkan misai pada perempuan, cara hilangkan misai untuk perempuan, petua hilangkan misai bagi wanita. petua hilangkan misai dan janggut, petua hilangkan misai wanita, petua hilangkan misai untuk perempuan, cara buang misai, cara buang misai wanita, cara buang misai di muka, cara buang bulu misai perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, cara tradisional buang misai, cara untuk buang misai,

5. Petua limau nipis & gula pasir. Perah sebiji limau nipis & campur dengan setengah sudu gula. Kacau sampai sebati. Sapu ke kawasan misai & urut perlahan-lahan. Biarkan selama sejam. Kemudian bilas. Buatlah dengan kerap.

6. Stabilkan hormon. Saya pernah ceritakan bahawa wanita bermisai adalah disebabkan oleh hormon yang menggila kat dalam badan. Jadi, cara terbaik untuk mengatasi masalah wanita bermisai ialah dengan menstabilkan hormon dalam badan. Insya Allah bila hormon dah stabil, ciri kewanitaan anda akan makin terserlah & misai serta semua bulu yang lain akan mula berkurangan & akhirnya terus hilang. Macam mana nak stabilkan hormon dalam badan?

Fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah untuk menstabilkan hormon dalam badan. Ia meningkatkan hormon kewanitaan iaitu hormon Estrogen & Progesterone. Dalam masa yang sama, ia menurunkan kadar hormon androgen lelaki & Testosteron. Apabila hormon dalam badan stabil, insya Allah ciri-ciri kewanitaan anda akan menyerlah. Tiada lagi misai & bulu yang lebat di lengan, dada, kaki, dan tubuh badan yang lain.

hilangkan misai secara kekal, tips menghilangkan misai bagi perempuan, cara hilangkan misai bagi perempuan, petua hilangkan misai bagi perempuan, petua buang misai bagi perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, petua hilangkan misai dan janggut bagi perempuan, cara hilangkan misai perempuan, cara hilangkan misai bagi wanita, cara hilangkan misai pada perempuan, cara hilangkan misai untuk perempuan, petua hilangkan misai bagi wanita. petua hilangkan misai dan janggut, petua hilangkan misai wanita, petua hilangkan misai untuk perempuan, cara buang misai, cara buang misai wanita, cara buang misai di muka, cara buang bulu misai perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, cara tradisional buang misai, cara untuk buang misai,

Alfalfa Complex juga sesuai untuk anda. Ia dikenali sebagai kacip fatimah moden yang memang elok untuk penjagaan dalaman wanita. Ia juga membantu GLA Complex berfungsi dengan lebih berkesan.

hilangkan misai secara kekal, tips menghilangkan misai bagi perempuan, cara hilangkan misai bagi perempuan, petua hilangkan misai bagi perempuan, petua buang misai bagi perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, petua hilangkan misai dan janggut bagi perempuan, cara hilangkan misai perempuan, cara hilangkan misai bagi wanita, cara hilangkan misai pada perempuan, cara hilangkan misai untuk perempuan, petua hilangkan misai bagi wanita. petua hilangkan misai dan janggut, petua hilangkan misai wanita, petua hilangkan misai untuk perempuan, cara buang misai, cara buang misai wanita, cara buang misai di muka, cara buang bulu misai perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, cara tradisional buang misai, cara untuk buang misai,

Sekarang anda dah tahu cara hilangkan misai bagi perempuan agar hilang buat selamanya. Anda bermisai dan berbulu lebat? Jangan susah hati, insya Allah GLA Complex & Alfalfa Complex boleh membantu. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

hilangkan misai secara kekal, tips menghilangkan misai bagi perempuan, cara hilangkan misai bagi perempuan, petua hilangkan misai bagi perempuan, petua buang misai bagi perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, petua hilangkan misai dan janggut bagi perempuan, cara hilangkan misai perempuan, cara hilangkan misai bagi wanita, cara hilangkan misai pada perempuan, cara hilangkan misai untuk perempuan, petua hilangkan misai bagi wanita. petua hilangkan misai dan janggut, petua hilangkan misai wanita, petua hilangkan misai untuk perempuan, cara buang misai, cara buang misai wanita, cara buang misai di muka, cara buang bulu misai perempuan, cara untuk buang misai bagi perempuan, cara tradisional buang misai, cara untuk buang misai,

Kenapa Perempuan Bermisai Dan Berbulu Lebat Macam Lelaki

Ada sesetengah perempuan kurang bernasib baik, ditakdirkan bermisai dan berbulu lebat macam lelaki. Tak tahu nak buat apa, misai tu kalau dicukur takut makin lebat. Tapi takkan nak biar? Lengan pun penuh bulu, segannya. Bulu dada ada, kat payudara pun berbulu. Betis jangan cakaplah. Ada ke lelaki yang nak kat aku? Sebelum bercerita dengan lebih panjang tentang perkara ni, jom saya terangkan kenapa perempuan bermisai dan berbulu macam lelaki.

faktor wanita bermisai, masalah wanita bermisai, kelebihan wanita bermisai, wanita bermisai halus, wanita bermisai dan berjanggut, apa sebab perempuan bermisai, apa sebab wanita bermisai, apa penyebab perempuan berkumis, apa penyebab wanita berkumis,  kenapa perempuan bermisai, kenapa wanita bermisai, maksud perempuan bermisai, maksud wanita bermisai, punca perempuan bermisai, punca wanita bermisai, penyebab wanita bermisai, perempuan bermisai, wanita bermisai, perempuan bermisai dan berjanggut, wanita berbulu, wanita berbulu tangan, wanita berbulu di tangan dan kaki, wanita berbulu kaki, wanita berbulu tangan banyak, wanita berbulu tangan dan kaki, wanita berbulu roma, wanita berbulu sukar hamil, wanita berbulu kaki petanda, wanita berbulu dan berkumis, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu lebat di tangan, ciri perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu kaki, perempuan berbulu di perut, perempuan berbulu di tangan, perempuan berbulu tangan, perempuan berbulu ketiak, perempuan berbulu dada, perempuan berbulu kaki lebat, perempuan berbulu tangan lebat, perempuan berbulu roma lebat, kenapa wanita berbulu banyak, kenapa wanita berbulu kaki, kenapa wanita berbulu lebat, kenapa wanita berbulu ketiak, kenapa kemaluan wanita berbulu, kenapa payudara wanita berbulu, kenapa wanita tangannya berbulu, kenapa tangan wanita berbulu, kenapa perempuan berbulu, kenapa perempuan berbulu lebat, kenapa perempuan berbulu kaki, kenapa perempuan berbulu ketiak, kenapa kemaluan perempuan berbulu, kenapa payudara perempuan berbulu, kenapa ada perempuan berbulu

Perempuan berbulu & bermisai bukannya satu penyakit. Keadaan ini dikenali sebagai Hirsutism iaitu keadaan di mana hormon Testosteron (hormon dominan lelaki) yang lebih banyak berbanding wanita normal. Semua wanita mempunyai hormon Testosteron, tetapi dalam jumlah yang sedikit. Apabila ovari menghasilkan hormon Testosteron yang berlebihan, ia akan menyebabkan:

  1. Anda mempunyai ciri-ciri kelelakian yang terserlah seperti bermisai, berbulu lebat, dan mungkin juga berjanggut.
  2. Ciri kewanitaan berkurangan. contohnya rangka badan yang besar, suara garau, dan payudara kecil.
  3. Fizikal anda lebih menyerupai lelaki

Apakah Punca Hirsutism?

Berikut adalah beberapa faktor yang menjadi punca kenapa perempuan bermisai dan berbulu lebat macam lelaki:

1. Genetik. Ianya diwarisi dari nenek moyang. Sesetengah keturunan seperti mamak & india biasanya mempunyai bulu yang lebih lebat daripada kaum lain.

2. Obesiti yang mengakibatkan insulin dalam badan tidak dapat berfungsi dengan sebaiknya.

3. PCOS. Wanita yang mempunyai masalah Sindrom Ovari Polisistik atau lebih dikenali sebagai PCOS sememangnya mempunyai masalah hormon tak stabil & mereka cenderung untuk mengalami masalah bermisai & berbulu lebat.

4. Suntikan Testosteron. Bagi mereka yang aktif dalam sukan bina badan, kebiasaanya mengambil suntikan ini untuk membina otot dengan lebih cepat.

faktor wanita bermisai, masalah wanita bermisai, kelebihan wanita bermisai, wanita bermisai halus, wanita bermisai dan berjanggut, apa sebab perempuan bermisai, apa sebab wanita bermisai, apa penyebab perempuan berkumis, apa penyebab wanita berkumis,  kenapa perempuan bermisai, kenapa wanita bermisai, maksud perempuan bermisai, maksud wanita bermisai, punca perempuan bermisai, punca wanita bermisai, penyebab wanita bermisai, perempuan bermisai, wanita bermisai, perempuan bermisai dan berjanggut, wanita berbulu, wanita berbulu tangan, wanita berbulu di tangan dan kaki, wanita berbulu kaki, wanita berbulu tangan banyak, wanita berbulu tangan dan kaki, wanita berbulu roma, wanita berbulu sukar hamil, wanita berbulu kaki petanda, wanita berbulu dan berkumis, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu lebat di tangan, ciri perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu kaki, perempuan berbulu di perut, perempuan berbulu di tangan, perempuan berbulu tangan, perempuan berbulu ketiak, perempuan berbulu dada, perempuan berbulu kaki lebat, perempuan berbulu tangan lebat, perempuan berbulu roma lebat, kenapa wanita berbulu banyak, kenapa wanita berbulu kaki, kenapa wanita berbulu lebat, kenapa wanita berbulu ketiak, kenapa kemaluan wanita berbulu, kenapa payudara wanita berbulu, kenapa wanita tangannya berbulu, kenapa tangan wanita berbulu, kenapa perempuan berbulu, kenapa perempuan berbulu lebat, kenapa perempuan berbulu kaki, kenapa perempuan berbulu ketiak, kenapa kemaluan perempuan berbulu, kenapa payudara perempuan berbulu, kenapa ada perempuan berbulu

5. Sindrom Cushing iaitu keadaan di mana berlaku peningkatan hormon steroid & hormon lelaki androgen dalam badan.

6. Hyperplasia Kongenital Adrenal iaitu keadaan di mana tubuh badan ketiadaan sesetengah enzim lalu menyebabkan hormon androgen lelaki meingkat.

7. Penyakit Akromengali yang berlaku akibat peningkatan hormon tumbesaran secara abnormal & kegagalan insulin.

8. Hiperprolaktinemia iaitu paras hormon Prolaktin yang terlalu tinggi didalam badan. Biasanya hormon ni ada dalam badan wanita yang mengandung & menyusukan.

9. Penyakit masalah ganguan hormon yang lain seperti Endokrin Hipotiroid.

Apa Nak Buat Untuk Mengatasi Masalah Perempuan Bermisai & Berjanggut?

Seperti yang saya nyatakan tadi, ianya berkaitan dengan ketidakstabilan hormon dalam badan. Ada hormon yang berlebihan, ada hormon yang takde. Pendek kata, hormon anda sedang menggila dan berkecamuk dalam badan. Oleh itu, perkara utama yang perlu dilakukan ialah menstabilakan semula hormon dalam badan anda supaya menjadi normal. Macam mana caranya?

Fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah untuk menstabilkan hormon dalam badan. Ia meningkatkan hormon kewanitaan iaitu hormon Estrogen & Progesterone. Dalam masa yang sama, ia menurunkan kadar hormon androgen lelaki & Testosteron. Apabila hormon dalam badan stabil, insya Allah ciri-ciri kewanitaan anda akan menyerlah. Tiada lagi misai & bulu yang lebat di lengan, dada, kaki, dan tubuh badan yang lain.

faktor wanita bermisai, masalah wanita bermisai, kelebihan wanita bermisai, wanita bermisai halus, wanita bermisai dan berjanggut, apa sebab perempuan bermisai, apa sebab wanita bermisai, apa penyebab perempuan berkumis, apa penyebab wanita berkumis,  kenapa perempuan bermisai, kenapa wanita bermisai, maksud perempuan bermisai, maksud wanita bermisai, punca perempuan bermisai, punca wanita bermisai, penyebab wanita bermisai, perempuan bermisai, wanita bermisai, perempuan bermisai dan berjanggut, wanita berbulu, wanita berbulu tangan, wanita berbulu di tangan dan kaki, wanita berbulu kaki, wanita berbulu tangan banyak, wanita berbulu tangan dan kaki, wanita berbulu roma, wanita berbulu sukar hamil, wanita berbulu kaki petanda, wanita berbulu dan berkumis, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu lebat di tangan, ciri perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu kaki, perempuan berbulu di perut, perempuan berbulu di tangan, perempuan berbulu tangan, perempuan berbulu ketiak, perempuan berbulu dada, perempuan berbulu kaki lebat, perempuan berbulu tangan lebat, perempuan berbulu roma lebat, kenapa wanita berbulu banyak, kenapa wanita berbulu kaki, kenapa wanita berbulu lebat, kenapa wanita berbulu ketiak, kenapa kemaluan wanita berbulu, kenapa payudara wanita berbulu, kenapa wanita tangannya berbulu, kenapa tangan wanita berbulu, kenapa perempuan berbulu, kenapa perempuan berbulu lebat, kenapa perempuan berbulu kaki, kenapa perempuan berbulu ketiak, kenapa kemaluan perempuan berbulu, kenapa payudara perempuan berbulu, kenapa ada perempuan berbulu

Alfalfa Complex juga sesuai untuk anda. Ia dikenali sebagai kacip fatimah moden yang memang elok untuk penjagaan dalaman wanita. Ia juga membantu GLA Complex berfungsi dengan lebih berkesan.

faktor wanita bermisai, masalah wanita bermisai, kelebihan wanita bermisai, wanita bermisai halus, wanita bermisai dan berjanggut, apa sebab perempuan bermisai, apa sebab wanita bermisai, apa penyebab perempuan berkumis, apa penyebab wanita berkumis,  kenapa perempuan bermisai, kenapa wanita bermisai, maksud perempuan bermisai, maksud wanita bermisai, punca perempuan bermisai, punca wanita bermisai, penyebab wanita bermisai, perempuan bermisai, wanita bermisai, perempuan bermisai dan berjanggut, wanita berbulu, wanita berbulu tangan, wanita berbulu di tangan dan kaki, wanita berbulu kaki, wanita berbulu tangan banyak, wanita berbulu tangan dan kaki, wanita berbulu roma, wanita berbulu sukar hamil, wanita berbulu kaki petanda, wanita berbulu dan berkumis, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu lebat di tangan, ciri perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu kaki, perempuan berbulu di perut, perempuan berbulu di tangan, perempuan berbulu tangan, perempuan berbulu ketiak, perempuan berbulu dada, perempuan berbulu kaki lebat, perempuan berbulu tangan lebat, perempuan berbulu roma lebat, kenapa wanita berbulu banyak, kenapa wanita berbulu kaki, kenapa wanita berbulu lebat, kenapa wanita berbulu ketiak, kenapa kemaluan wanita berbulu, kenapa payudara wanita berbulu, kenapa wanita tangannya berbulu, kenapa tangan wanita berbulu, kenapa perempuan berbulu, kenapa perempuan berbulu lebat, kenapa perempuan berbulu kaki, kenapa perempuan berbulu ketiak, kenapa kemaluan perempuan berbulu, kenapa payudara perempuan berbulu, kenapa ada perempuan berbulu

Itulah dia punca kenapa perempuan bermisai dan berbulu lebat macam lelaki. Anda bermisai dan berbulu lebat? Jangan susah hati, insya Allah GLA Complex & Alfalfa Complex boleh membantu. Anda juga boleh amalkan cara hilangkan misai untuk selamanya yang saya kongsikan di sini. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

faktor wanita bermisai, masalah wanita bermisai, kelebihan wanita bermisai, wanita bermisai halus, wanita bermisai dan berjanggut, apa sebab perempuan bermisai, apa sebab wanita bermisai, apa penyebab perempuan berkumis, apa penyebab wanita berkumis,  kenapa perempuan bermisai, kenapa wanita bermisai, maksud perempuan bermisai, maksud wanita bermisai, punca perempuan bermisai, punca wanita bermisai, penyebab wanita bermisai, perempuan bermisai, wanita bermisai, perempuan bermisai dan berjanggut, wanita berbulu, wanita berbulu tangan, wanita berbulu di tangan dan kaki, wanita berbulu kaki, wanita berbulu tangan banyak, wanita berbulu tangan dan kaki, wanita berbulu roma, wanita berbulu sukar hamil, wanita berbulu kaki petanda, wanita berbulu dan berkumis, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu lebat di tangan, ciri perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu banyak, perempuan berbulu kaki, perempuan berbulu di perut, perempuan berbulu di tangan, perempuan berbulu tangan, perempuan berbulu ketiak, perempuan berbulu dada, perempuan berbulu kaki lebat, perempuan berbulu tangan lebat, perempuan berbulu roma lebat, kenapa wanita berbulu banyak, kenapa wanita berbulu kaki, kenapa wanita berbulu lebat, kenapa wanita berbulu ketiak, kenapa kemaluan wanita berbulu, kenapa payudara wanita berbulu, kenapa wanita tangannya berbulu, kenapa tangan wanita berbulu, kenapa perempuan berbulu, kenapa perempuan berbulu lebat, kenapa perempuan berbulu kaki, kenapa perempuan berbulu ketiak, kenapa kemaluan perempuan berbulu, kenapa payudara perempuan berbulu, kenapa ada perempuan berbulu

Testimoni Mealshake Untuk Sembelit Kanak-kanak

Ramai betul yang hubungi saya & ceritakan masalah anak sembelit. Macam-macam dah usaha. Dah tukar susu, dah bagi makan sayur & buah, tetap sembelit. Hancur hati tengok anak menangis tiap kali membuang. Saya cadangkan anda berikan Mealshake kepada anak yang sembelit. Insya Allah berkesan. Tak percaya? Jom saya kongsikan testimoni Mealshake untuk sembelit kanak-kanak, yang dikongsikan oleh pelanggan saya.

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Testimoni pertama: Ini adalah testimoni terbaru yang saya dapat pagi tadi. Beliau hubungi saya pada hari Isnin 9/5/2016 yang lepas berceritakan tentang anak saudaranya yang sembelit. Petang tu juga saya hantar Mealshake ke sana. Pagi tadi 11/5/2016, selepas 2 hari hantar Mealshake¬†saya hubungi beliau semula bertanyakan kalau ada perkembangan positif. Nah, anda baca sendiri ūüôā

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Testimoni kedua: Ibu ni seorang tentera. Anak beliau memang ada masalah sembelit sejak baby lagi. On and off. Alhamdulillah selepas amalkan Mealshake setiap hari, anak beliau tak sembelit lagi.

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Testimoni ketiga: Anak beliau yang berumur setahun lebih tiba-tiba kena sembelit teruk. Tiap hari kena makan ubat melembutkan najis, kalau skip je sembelit. Dah kesian nak bagi makan ubat, beliau tukar kepada ubat masuk dalam bontot. Pun sama, kalau termiss terus sembelit. Alhamdulillah, selepas seminggu mengamalkan Mealshake, anak beliau tak sembelit lagi.

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Testimoni keempat: Anak tadika yang kerap sembelit. Alhamdulillah, syukur ada Mealshake kata emaknya ūüôā

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Sebenarnya ada banyak lagi testimoni pelanggan saya, tapi tak sempat nak save semua. Saya kongsikan dulu testimoni pengguna lain yang berjaya hilangkan sembelit anak dengan Mealshake Shaklee.

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Alhamdulillah, itulah testimoni Mealshake untuk sembelit kanak-kanak  yang sempat saya kumpulkan. Anak anak sembelit? Jangan tunggu lagi. Kesian kat anak. Order Mealshake anda sekarang. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

testimoni mealshake, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake shaklee, mealshake untuk sembelit, mealshake hilangkan sembelit, mealshake untuk hilangkan sembelit, mealshake untuk anak sembelit, shaklee untuk anak sembelit, produk shaklee untuk kanak kanak sembelit, testimoni mealshake sembelit, meal shake untuk sembelit, kebaikan mealshake untuk anak, susu untuk anak sembelit, set shaklee untuk kanak kanak sembelit, meal shake shaklee untuk sembelit

Nak Hilangkan Whitehead Dengan Cepat Dan Berkesan

Nak hilangkan whitehead dengan cepat dan berkesan? Perkara pertama yang anda perlu lakukan ialah elakkan perkara yang menjadi punca whitehead tumbuh di muka. Selain itu anda juga boleh amalkan tips dibawah.

whitehead shaklee, shaklee whitehead, shaklee untuk whitehead, nak hilangkan whitehead, cara nak hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead dan blackhead, petua nak  hilangkan whitehead, bagaimana nak  hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead di muka, cara nak  hilangkan whitehead di hidung, cara nak hilangkan whitehead kat muka, cara nak hilangkan whitehead kat hidung, hilangkan whitehead, hilangkan whitehead di hidung,  hilangkan whitehead di dagu,  hilangkan whitehead di pipi,  hilangkan whitehead dengan ubat gigi,  hilangkan whitehead dengan lemon,  hilangkan whitehead dengan baking soda,  hilangkan whitehead dengan telur, petua  hilangkan whitehead, petua  hilangkan whitehead di hidung, petua hilangkan whitehead dan blackhead, petua hilangkan whitehead di dahi, petua nak hilangkan whitehead, petua untuk hilangkan whitehead, petua tradisional hilangkan whitehead, petua hilangkan whitehead dan blackhead, tips hilangkan whitehead, tips hilangkan whitehead dan blackhead, tips menghilangkan whitehead

1. Pastikan minum air secukupnya setiap hari supaya kulit tak kering & proses detox dapat dijalankan dengan sempurna oleh badan.

2. Cuci muka sebaik sahaja sampai di rumah. Wajib cuci muka sebaik sampai di rumah. Kenapa? Waktu kat luar muka kita terdedah kepada asap, habuk, dan pencemaran. Ditambah lagi dengan makeup yang bertempek kat muka. Kalau dibiarkan tanpa dibasuh, kotoran akan melekat dimuka, menyumbat liang pori lalu menyebabkan whitehead berlaku.

3. Pastikan muka betul-betul bersih. Rasanya semua orang cuci muka, tapi betul ke kita cuci hingga betul-betul bersih? Komfom semua makeup & kekotoran hilang dari kulit muka? Penggunaan Nutriwhite Makeup Remover sememangnya berkesan untuk menghilangkan whitehead. Kerana ia memastikan kulit muka betul-betul bersih dan tiada kotoran yang tertinggal & menyumbat liang pori dimuka.

whitehead shaklee, shaklee whitehead, shaklee untuk whitehead, nak hilangkan whitehead, cara nak hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead dan blackhead, petua nak  hilangkan whitehead, bagaimana nak  hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead di muka, cara nak  hilangkan whitehead di hidung, cara nak hilangkan whitehead kat muka, cara nak hilangkan whitehead kat hidung, hilangkan whitehead, hilangkan whitehead di hidung,  hilangkan whitehead di dagu,  hilangkan whitehead di pipi,  hilangkan whitehead dengan ubat gigi,  hilangkan whitehead dengan lemon,  hilangkan whitehead dengan baking soda,  hilangkan whitehead dengan telur, petua  hilangkan whitehead, petua  hilangkan whitehead di hidung, petua hilangkan whitehead dan blackhead, petua hilangkan whitehead di dahi, petua nak hilangkan whitehead, petua untuk hilangkan whitehead, petua tradisional hilangkan whitehead, petua hilangkan whitehead dan blackhead, tips hilangkan whitehead, tips hilangkan whitehead dan blackhead, tips menghilangkan whitehead

4. Masker. Rajinkan diri untuk pakai masker. Tak perlu beli masker mahal, boleh buat sendiri je kat rumah. Bahannya ialah plain yogurt + soda bikarbonat. Gaulkan kedua-dua bahan hingga sebati & tempek kat muka, biar sampai kering. Kemudian cuci bersih-bersih. Nak lagi best? Boleh tambah Vitamin E, Vitamin C, atau ESP Shaklee. Nak tau resepi? Ada saya kongsikan dalam Ebook ekslusif ini.

whitehead shaklee, shaklee whitehead, shaklee untuk whitehead, nak hilangkan whitehead, cara nak hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead dan blackhead, petua nak  hilangkan whitehead, bagaimana nak  hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead di muka, cara nak  hilangkan whitehead di hidung, cara nak hilangkan whitehead kat muka, cara nak hilangkan whitehead kat hidung, hilangkan whitehead, hilangkan whitehead di hidung,  hilangkan whitehead di dagu,  hilangkan whitehead di pipi,  hilangkan whitehead dengan ubat gigi,  hilangkan whitehead dengan lemon,  hilangkan whitehead dengan baking soda,  hilangkan whitehead dengan telur, petua  hilangkan whitehead, petua  hilangkan whitehead di hidung, petua hilangkan whitehead dan blackhead, petua hilangkan whitehead di dahi, petua nak hilangkan whitehead, petua untuk hilangkan whitehead, petua tradisional hilangkan whitehead, petua hilangkan whitehead dan blackhead, tips hilangkan whitehead, tips hilangkan whitehead dan blackhead, tips menghilangkan whitehead

5. Scrub.¬†Scrub adalah sangat penting kerana ia membantu membuang semua sel kulit mati yang jika dibiarkan boleh menyebabkan liang pori tersumbat. Dan juga membuang sisa kotoran yang tertinggal dikulit. Scrub kegemaran saya? Scrub¬†Alfalfa Shaklee.¬†Memang muka rasa lembut & bersih selepas scrub ūüôā

6. Kurangkan makanan berminyak. Pemakanan juga boleh menjadi faktor kenapa anda ada banyak whitehead. Oleh itu, amalkan makanan seimbang. Kurangkan makanan berminyak.

6. Wapkan muka. Stim yang terkena pada muka akan membuka liang pori pada wajah. Selepas wapkan muka, terus basuh muka dengan pencuci muka Nutriwhite Shaklee & makeup remover Nutriwhite Shaklee supaya semua liang pori dapat dibersihkan. Kemudian cuci dengan air sejuk untuk menutup semula pori-pori. rasa fresh sangat. Lakukan seminggu sekali.

whitehead shaklee, shaklee whitehead, shaklee untuk whitehead, nak hilangkan whitehead, cara nak hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead dan blackhead, petua nak  hilangkan whitehead, bagaimana nak  hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead di muka, cara nak  hilangkan whitehead di hidung, cara nak hilangkan whitehead kat muka, cara nak hilangkan whitehead kat hidung, hilangkan whitehead, hilangkan whitehead di hidung,  hilangkan whitehead di dagu,  hilangkan whitehead di pipi,  hilangkan whitehead dengan ubat gigi,  hilangkan whitehead dengan lemon,  hilangkan whitehead dengan baking soda,  hilangkan whitehead dengan telur, petua  hilangkan whitehead, petua  hilangkan whitehead di hidung, petua hilangkan whitehead dan blackhead, petua hilangkan whitehead di dahi, petua nak hilangkan whitehead, petua untuk hilangkan whitehead, petua tradisional hilangkan whitehead, petua hilangkan whitehead dan blackhead, tips hilangkan whitehead, tips hilangkan whitehead dan blackhead, tips menghilangkan whitehead

7. Keluarkan whitehead. Boleh gunakan sepit angkut atau dual loop blackhead remover untuk mengeluarkan blackhead. Jangan lupa basuh dengan air sejuk selepas selesai.

8. Tidur dalam keadaan muka yang bersih. Seharian muka kita dipenuhi makeup. Waktu nak tidur, bersihkan muka & tidur dalam keadaan muka yang bersih tanpa sebarang makeup.

Itulah dia 8 cara hilangkan whitehead dengan cepat dan berkesan. Mudah je kan? Penggunaan pencuci muka Nutriwehite Shaklee & Makeup Remover Shaklee sememangnya berkesan untuk masalah whitehead. Oh ya, jangan lupa elakkan perkara yang menjadi punca whitehead terjadi. Kalau dah cuba dua produk ni, komfom tak tukar lain dah. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga sitimewa.

whitehead shaklee, shaklee whitehead, shaklee untuk whitehead, nak hilangkan whitehead, cara nak hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead dan blackhead, petua nak  hilangkan whitehead, bagaimana nak  hilangkan whitehead, cara nak  hilangkan whitehead di muka, cara nak  hilangkan whitehead di hidung, cara nak hilangkan whitehead kat muka, cara nak hilangkan whitehead kat hidung, hilangkan whitehead, hilangkan whitehead di hidung,  hilangkan whitehead di dagu,  hilangkan whitehead di pipi,  hilangkan whitehead dengan ubat gigi,  hilangkan whitehead dengan lemon,  hilangkan whitehead dengan baking soda,  hilangkan whitehead dengan telur, petua  hilangkan whitehead, petua  hilangkan whitehead di hidung, petua hilangkan whitehead dan blackhead, petua hilangkan whitehead di dahi, petua nak hilangkan whitehead, petua untuk hilangkan whitehead, petua tradisional hilangkan whitehead, petua hilangkan whitehead dan blackhead, tips hilangkan whitehead, tips hilangkan whitehead dan blackhead, tips menghilangkan whitehead

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...