Tips Mudah Mengandung Cara Islam

Dah lama berusaha untuk mengandung tapi masih belum berjaya? Rasa bersalah sebab suami nak sangat ada anak? Rasa geram bila orang keliling asyik tanya bila nak ada anak? Takut suami cari pengganti sebab anda belum ada anak? Anda boleh amalkan tips mudah mengandung cara islam yang akan saya kongsikan di sini:

petua mudah mengandung cara islam, tips mudah hamil cara islam, petua mudah hamil cara islam, tips mudah hamil dalam islam, petua mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil,  cara mudah untuk hamil, cara mudah untuk hamil lagi, cara mudah hamil untuk orang gemuk, cara mudah untuk hamil cepat, mengandung dalam islam, tips mengandung cepat, tips mengandung dengan cepat, tips mengandung dalam islam,  tips hamil dalam islam, tips cepat hamil dalam islam,

Tips Mudah Mengandung Cara Islam

Jangan runsing lagi. Teruskan berusaha. Dapatkan rawatan moden & tradisional. Anda juga boleh mengambil set subur Shaklee yang telah terbukti mmebantu ramai pasangan menimang cahayamata. Dan anda juga boleh mengamalkan tips-tips berikut:

1. Banyakkan beristighfar dan bertaubat diatas segala dosa yang dilakukan.

Sucikan hati, dekatkan diri dengan Allah. Jika kesukaran untuk mengandung yang kita alami adalah kifarah dari Allah atas dosa yang pernah kita lakukan, mohon supaya Allah terima taubat kita & berikan peluang untuk kita merasa nikmat mengandung, melahirkan & membesarkan anak.

2. Berpuasa sunat

Ingat tak kisah Nabi Zakaria yang dah berumur tapi belum dikurniakan cahayamata? Setiap hari Nabi Zakaria berdoa kepada Allah, sampai menangis-nangis sebab betul-betul nakkan anak. Selain berdoa, Nabi Zakaria juga mengamalkan puasa sunat. Oleh itu, kita boleh berpuasa sunat sebagai salah satu ikhtiar untuk mendapatkan zuriat. Amalan puasa sunat ini lebih afdhal jika dilakukan oleh suami, 2 kali seminggu iaitu puasa sunat hari Isnin & Khamis.

3. Jaga kelakuan & tutur kata

Lagi kisah Nabi Zakaria. Ingat tak kisah bahawa Nabi Zakaria dibisukan oleh Allah selama 3 hari selepas isterinya berjaya mengandung? Ia adalah peringatan simbolik dari Allah bahawa suami seharusnya menjaga tutur kata & tidak bercakap perkara yang sia-sia semasa isteri mengandung. Oleh itu, jika kita sedang mencuba untuk mengandung, adalah baik jika kita menjaga kelakuan dan tutur kata agar doa kita supaya mendapat cahayamata dimakbulkan.

4. Banyakkan berdoa & membaca Al-Quran

Tips mudah mengandung cara islam yang seterusnya ialah banyakkan berdoa dan membaca Al-Quran. Jangan pernah berhenti berdoa. Jadikan membaca Al-Quran sebagai amalan harian. Anda boleh mengamalkan surah-surah, doa & amalan berikut, seperti yang dikongsikan oleh Ustazah Siti Norbahyah Mahmood.

petua mudah mengandung cara islam, tips mudah hamil cara islam, petua mudah hamil cara islam, tips mudah hamil dalam islam, petua mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil,  cara mudah untuk hamil, cara mudah untuk hamil lagi, cara mudah hamil untuk orang gemuk, cara mudah untuk hamil cepat, mengandung dalam islam, tips mengandung cepat, tips mengandung dengan cepat, tips mengandung dalam islam,  tips hamil dalam islam, tips cepat hamil dalam islam,

5.  Cari ilmu tentang kesuburan & kehamilan

Disamping berdoa, kita juga perlu menggali ilmu tentang bagaimana proses kehamilan berlaku, penentuan jantina bayi, & kesuburan seperti punca ketidaksuburan, cara tentukan waktu subur, tips meningkatkan kesuburan suami isteri, dan punca susah mengandung,  Adalah penting juga untuk kita mengetahui  masalah ketidaksuburan dikalangan lelaki kerana ia boleh menjadi punca kenapa kita belum berjaya mengandung. Kita juga perlu tahu tentang waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan agar mendapat keputusan yang tepat. Kita perlu tahu apakah perkara yang perlu dielakkan kerana boleh menjejaskan kesuburan. Akhir sekali, kita perlu tahu apakah tanda awal mengandung supaya kita alert apabila kita telah berjaya.

ebook rahsia mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, tips mudah hamil cara islam, petua mudah hamil cara islam, tips mudah hamil dalam islam, petua mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil,  cara mudah untuk hamil, cara mudah untuk hamil lagi, cara mudah hamil untuk orang gemuk, cara mudah untuk hamil cepat, mengandung dalam islam, tips mengandung cepat, tips mengandung dengan cepat, tips mengandung dalam islam,  tips hamil dalam islam, tips cepat hamil dalam islam,
Ebook ini sangat bermanfaat. Hubungi saya untuk mendapatkannya

6. Amalkan tips kesuburan

Anda juga boleh mengamalkan tips mudah mengandung seperti rahsia meningkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari.  Tips suami perkasa dan isteri hebat supaya bunting pelamin ini juga mungkin boleh membantu usaha anda untuk mengandung selain petua mengandung menggunakan 41 kuntum bunga cengkih.

Semoga tips mudah mengandung yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk kita semua. Teruskan berusaha dan jangan lupa berdoa kepada Allah, mohon rahmat dan kasih sayang dariNya. Kalau nak cuba berikhtiar dengan Set Subur Shaklee, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkannya dengan konsultasi terbaik.

ebook rahsia mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, tips mudah hamil cara islam, petua mudah hamil cara islam, tips mudah hamil dalam islam, petua mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil dalam islam, cara mudah hamil,  cara mudah untuk hamil, cara mudah untuk hamil lagi, cara mudah hamil untuk orang gemuk, cara mudah untuk hamil cepat, mengandung dalam islam, tips mengandung cepat, tips mengandung dengan cepat, tips mengandung dalam islam,  tips hamil dalam islam, tips cepat hamil dalam islam,

Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan

Bila kita merancang untuk mengandung, memang hati kita sentiasa tak sabar untuk membuat Urine Pregnancy Test (UPT) untuk mengetahui sama  ada kita hamil atau tidak. Sejujurnya, semasa saya mencuba untuk mengandung, saya borong berbelas-belas pregnancy test kit dan buat stok kat rumah. Nak tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan?

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan?

Bila sampai je tarikh sepatutnya saya period, dengan excitednya saya akan buat UPT tetapi selalunya hampa. Sebab saya tak tahu bila waktu yang paling sesuai untuk membuat UPT. Hari saya sepatutnya period ke? Dua hari selepas ke? Atau seminggu selepas tarikh saya sepatutnya period?

Yang sebenarnya, waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan  bergantung kepada kaedah yang kita gunakan iaitu sama ada ujian air kencing atau ujian darah. Semua ujian kehamilan mengukur jumlah hormon kehamilan gonadotropin korionik manusia (hCG) dalam badan anda. Namun dua jenis ujian ini berbeza dari segi cara dan waktu ia mengesan status kehamilan ini.

Kebiasannya kita melakukan  ujian air kencing di rumah atau di klinik. Ujian tersebut mampu  mengesan jumlah hCG dalam air kencing hanya apabila hormon itu mencapai satu tahap tertentu  kecuali sesetengah ujian kehamilan di rumah yang agak lebih sensitif. Ujian yang lebih sensitif mungkin dapat mengesan tahap hCG yang rendah beberapa hari sebelum haid bermula. Jadi, jika anda melakukan UPT terlalu awal, mungkin anda akan mendapat keputusan negatif walau pun anda sudah mengandung kerana alat tersebut tidak dapat mengesan hormon hCG yang belum cukup tinggi. Hampir semua ujian kehamilan air kencing akan memberi keputusan yang tepat jika anda membuatnya sekitar masa biasa haid anda bermula; kira-kira dua minggu selepas waktu subur anda.

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,
Tengah berusaha nak mengandung? Ebook ni sesuai sangat untuk anda. Nak dapatkannya dengan PERCUMA? Hubungi saya sekarang!
Keputusan Negatif?

 Jika anda mendapat keputusan negatif, berkemungkinan:

 [✔]  Anda mungkin tidak mengandung

[✔]  Waktu subur anda lewat dari yang dijangka, jadi anda melakukan ujian terlalu awal.

[✔]  Jumlah hCG anda adalah tersangat rendah dan ini juga boleh mempengaruhi hasil ujian kehamilan.

Sekarang anda dah tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan. Oleh itu, jika keputusan UPT anda adalah negatif, jangan bersedih. Tunggu sekurang-kurangnya seminggu sebelum membuat UPT sekali lagi. Mana tahu, anda akan mendapat dua garisan. Kalau anda mendapat keputusan positif, tahniah diucapkan. Anda boleh mula mengamalkan pemakanan untuk ibu mengandung dan Set Ibu Mengandung Shaklee yang memberikan semua nutrie penting yang anda perlukan sepanjang mengandung.  Kalau masih negatif, jangan putus asa. Anda boleh mengambil set kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Nak order? Hubungi saya sekarang!

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...