-

8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

Tonsil nampak macam penyakit ringan, tapi kalau dibiarkan melarat, boleh menyebabkan jangkitan kuman ke organ lain seperti jantung & buah pinggang. Anda terkena tonsil? Atau lagi teruk selalu kena tonsil berulang? Jom amalkan 8 cara hilangkan tonsil yang paling berkesan. Ianya sesuai untuk golongan dewasa & kanak-kanak.

cara hilangkan tonsil 300x212 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

1. Minum air secukupnya.

Orang tua kata tonsil berlaku sebab tak cukup minum air kosong. Badan kita kurang air & kepanasan. Nasihat orang tua yang berpengalaman mana boleh kita tolak tepi macam tu je kan? Oleh itu, pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong setiap hari supaya bengkak tonsil anda hilang.

2. Aiskrim vanila.

Tak taulah kenapa, aiskrim vanila memang berkesan untuk menghilangkan penyakit yang berkaitan dengan mulut & tekak macam tonsil, ulser, sakit tekak, dan sebagainya. Tak percaya? Cuba makan aiskrim vanila. Baru anda tahu kesannya.

3. Air garam.

Berkumur dengan air garam adalah antara cara hilangkan tonsil yang berkesan. Garam bertindak sebagai ejen pembunuh kuman & bakteria yang menjadi punca tonsil.

4. Berendam dalam air.

Kat atas tadi saya ada nyatakan bahawa menurut orang tua,tonsil berlaku sebab badan kita kekurangan air & kepanasan. Berendam dalam air akan membantu menurunkan panas badan. Pergilah mandi sungai ke, atau berenang kat swimming pool. Insya Allah membantu.

cara hilangkan tonsil1 300x228 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

5. Madu suam

Madu sememangnya makanan sunnah yang hebat. Amalkan minum air madu suam setiap pagi. Insya Allah tonsil anda akan hilang.

6. Limau sunkis

Cara hilangkan tonsil yang seterusnya ialah dengan memakan limau sunkis. Selepas makan, anda akan berasa sakit sedikit berkurangan. Dan insya Allah bengkak akan surut.

7. Air limau suam

Minum setiap hari sebelum tidur. Ia akan membantu menghilangkan bengkak tonsil anda.

8. Set Tonsil Shaklee

Ini adalah cara hilangkan tonsil yang paling cepat & paling berkesan. Set ini terdiri daripada:

cara hilangkan tonsil2 296x300 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

Nutriferon. Bengkak tonsil berlaku akibat jangkitan bakteria & jangkitan tersebut boleh merebak ke organ yang lain. Nutriferon berfungsi untuk mengatasi jangkitan yang berlaku & mengelakkan daripada merebak ke organ badan yang lain.

Garlic Complex merupakan antifungal & antibiotik semulajadi yang menghalang bintik-bintik putih tonsil merebak & menjadi semakin banyak.

Vitamin C meningkatkan imuniti badan supaya tidak lagi demam, batuk & selsema yang selalunya menjadi punca tonsil berlaku. Bila imuniti badan anda tinggi, anda akan menjadi sihat & bebas tonsil.

Set ini sesuai untuk dewasa & kanak-kanak. Cuma aturan makan & dos yang berbeza. Untuk hilangkan tonsil bayi pun boleh, ada cara makannya. Nak tahu aturan makan & dos yang betul? Ekslusif untuk pelanggan yang membeli Set Tonsil Shaklee dari saya.

Itulah dia 8 cara hilangkan tonsil yang paling berkesan. Semoga bermanfaat. Nak hilangkan bengkak tonsil dengan cepat dan efektif? Set Tonsil Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

pixel 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.