Tips Luka Bersalin Caesar Cepat Sembuh

Sudah tentu anda berharap untuk bersalin secara normal, tetapi jika berlaku sebarang komplikasi, pembedahan ceaserean perlu dilakukan. Ada juga ibu yang memilih elective caesar atas sebab tertentu. Jom saya cerita tentang tips luka bersalin ceasar cepat sembuh, luka cepat kering tanpa bernanah atau risiko benang terbuka yang boleh menyebabkan jangkitan.

luka caeser, luka caeser cepat kering, luka caeser cepat sembuh, luka caeser berapa lama sembuh, luka caeser berair, luka caeser terbuka, luka caeser berdarah, luka caeser terbertas, penjagaan luka selepas bersalin, penjagaan luka pembedahan bersalin, penjagaan luka ceaserean,  cara menjaga luka pembedahan bersalin,  penjagaan luka pembedahan selepas bersalin,  luka oembedahan bersalin terbuka, luka pembedahan bersalin berair, luka pembedahan bersalin berdarah, luka pembedahan bersalin bernanah,  cara menjaga luka pembedahan,

Tips Luka Bersalin Caesar Cepat Sembuh

1. Pastikan luka sentiasa kering

Tips luka caeser cepat sembuh yang pertama ialah pastikan luka sentiasa kering, terutamanya selepas mandi. Lap perlahan-lahan dengan kain yang bersih. Kalau anda ada hair dryer, boleh gunakan untuk mengeringkan luka.

2. Elakkan menyapu ubat tradisional ke kawasan luka

Selepas mandi, sapu antibiotik & ubat anti parut yang dibekalkan oleh hospital. Jangan sesekali menyapu ubat tradisional seperti minyak gamat atau minyak panas ke kawasan luka.

3. Jangan sabun kawasan luka semasa mandi

Untuk 10 hari yang pertama, pastikan kawasan luka tidak terkena sabun mandi, syampu atau mandian herba.

4. Jangan lakukan kerja berat

Dalam tempoh berpantang, jangan sesekali lakukan kerja berat. Minta bantuan ahli keluarga yang lain. Ia penting bagi mengelakkan berlaku masalah luka terbuka yang akan menyebabkan jangkitan kuman. Kerja berat yang dimaksudkan ialah mengangkat benda berat, naik turun tangga dengan kerap, dan kerja yang memerlukan anda membongkok atau mencangkung, dan sebagainya.

luka caeser, luka caeser cepat kering, luka caeser cepat sembuh, luka caeser berapa lama sembuh, luka caeser berair, luka caeser terbuka, luka caeser berdarah, luka caeser terbertas, penjagaan luka selepas bersalin, penjagaan luka pembedahan bersalin, penjagaan luka ceaserean,  cara menjaga luka pembedahan bersalin,  penjagaan luka pembedahan selepas bersalin,  luka oembedahan bersalin terbuka, luka pembedahan bersalin berair, luka pembedahan bersalin berdarah, luka pembedahan bersalin bernanah,  cara menjaga luka pembedahan,

5. Elakkan pengambilan ubat tradisional

Sila dapatkan nasihat doktor sebelum mengambil apa-apa ubat tradisional keran ia boleh menyebabkan rahim mengalami proses pengecutan yang terlampau kuat atau kerap, lalu memberikan tekanan kepada luka caeser anda.

6. Susukan bayi dengan kerap

Tips luka bersalin caeser cepat sembuh yang seterusnya ialah susukan anak dengan kerap. Tiap kali anda menyusukan anak, badan akan mengeluarkan hormon oxytocin yang merehatkan & membantu pentembuhan luka dengan lebih baik.

7. Ambil makanan yang kata dengan zat besi, multivitamin & zinc

Semasa pembedahan, badan kehilangan banyak darah. Jadi zat besi adalah sangat penting untuk ibu yang bersalin melalui kaedah caeserean. Zinc pula mempercepatkan proses penyembuhan luka sementara multivitamin membekalkan sumber vitamin mencukupi yang diperlukan oleh tubuh badan. Set berpantang Shaklee mengandungi ketiga-tiga nutrien yang saya sebutkan tadi dan ianya adalah set berpantang moden terbaik untuk ibu yang baru melahirkan.

luka caeser, luka caeser cepat kering, luka caeser cepat sembuh, luka caeser berapa lama sembuh, luka caeser berair, luka caeser terbuka, luka caeser berdarah, luka caeser terbertas, penjagaan luka selepas bersalin, penjagaan luka pembedahan bersalin, penjagaan luka ceaserean,  cara menjaga luka pembedahan bersalin,  penjagaan luka pembedahan selepas bersalin,  luka oembedahan bersalin terbuka, luka pembedahan bersalin berair, luka pembedahan bersalin berdarah, luka pembedahan bersalin bernanah,  cara menjaga luka pembedahan,

Semoga tips luka bersalin caeser cepat sembuh yang saya kongskan tadi bermanfaat untuk anda. Semoga anda melalui proses bersalin yang mudah tanpa sebarang komplikasi. Berminat untuk mendapatkan Set Berpantang Shaklee? Hubungi saya sekarang.

luka caeser, luka caeser cepat kering, luka caeser cepat sembuh, luka caeser berapa lama sembuh, luka caeser berair, luka caeser terbuka, luka caeser berdarah, luka caeser terbertas, penjagaan luka selepas bersalin, penjagaan luka pembedahan bersalin, penjagaan luka ceaserean,  cara menjaga luka pembedahan bersalin,  penjagaan luka pembedahan selepas bersalin,  luka oembedahan bersalin terbuka, luka pembedahan bersalin berair, luka pembedahan bersalin berdarah, luka pembedahan bersalin bernanah,  cara menjaga luka pembedahan,

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tengah berusaha untuk mengandung? Dah penat nak jawab soalan saudara-mara BILA NAK DAPAT BABY? Kalau macam tu, kedua-dua suami isteri perlu memainkan peranan untuk tingkatkan kesuburan masing-masing. Jom amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari:

tips tingkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, petua meningkatkan kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, tips subur lelaki,  kesuburan lelaki dan wanita, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,  tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips menjaga kesuburan lelaki,  tips untuk kesuburan lelaki, tips menambah kesuburan lelaki,  tips lelaki kuat, tips lelaki tahan lama,  tips lelaki subur, tips agar lelaki subur, tips menyuburkan sperma lelaki, tips mengentalkan sperma lelaki, banyakkan sperma, banyakkan air mani,  suami tidak subur, suami kurang subur, tanda suami subur,  suami tak subur, suami kurang subur,

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang berikut. Sangat mudah & sesungguhnya terbukti berkesan.

DIET

Jaga pemakanan anda. Pastikan badan mendapat nutrien yang mencukupi agar menghasilkan sperma yang berkualiti. Kurangkan pengambilan lemak tepu kerana ia boleh meningkatkan hormon estrogen dalam badan seorang lelaki yang menyebabkan berlakunya ketidakseimbangan hormon. Kesannya? Ia boleh menyebabkan ketidaksuburan. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari & kurangkan makanan yang diproses.

SENAMAN

Apabila anda bersenam, ia bukan sahaja menyebabkan badan mengeluarkan peluh & menjadi semakin sihat, ia juga meningkatkan kesihatan jantung. Dalam masa yang sama senaman dapat menyeimbangkan hormon didalam badan dan meningkatkan kesuburan anda. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu selama 20 minit.

TEKANAN

Elakkan tekanan kerana tekananan merupakan antara punca utama ketidaksuburan. Stres juga menggangu mood untuk bersama.

tips tingkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, petua meningkatkan kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, tips subur lelaki,  kesuburan lelaki dan wanita, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,  tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips menjaga kesuburan lelaki,  tips untuk kesuburan lelaki, tips menambah kesuburan lelaki,  tips lelaki kuat, tips lelaki tahan lama,  tips lelaki subur, tips agar lelaki subur, tips menyuburkan sperma lelaki, tips mengentalkan sperma lelaki, banyakkan sperma, banyakkan air mani,  suami tidak subur, suami kurang subur, tanda suami subur,  suami tak subur, suami kurang subur,

GAYA HIDUP SIHAT

Berhenti merokok kerana asap rokok boleh menyebabkan kualiti sperma anda jatuh merudum. Elakkan alkohol & penyalahgunaan dadah termasuk steroid yang sering dugunakan oleh atlit dan ahli bina badan.

SET SUBUR LELAKI SHAKLEE

Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee sememangnya terbukti berkesan jika diambil dengan aturan makan yang betul secara konsisten. Anda boleh membaca testimoni pelanggan saya yang sudah berjaya mengandung walau pun suaminya mempunyai masalah sperma tidak berkualiti di sini. Peluang anda untuk mengandung akan semakin meningkat sekiranya isteri juga mengambil set subur Shaklee.

Insya Allah jika anda amalkan kesemua tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang saya kongsikan tadi & mengelakkan perkara-perkara yang boleh menjejaskan kesuburan, anda akan mendapat berita gembira dalam masa yang terdekat. Berminat nak dapatkan vitamin Shaklee dengan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

tips tingkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, petua meningkatkan kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, tips subur lelaki,  kesuburan lelaki dan wanita, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,  tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips menjaga kesuburan lelaki,  tips untuk kesuburan lelaki, tips menambah kesuburan lelaki,  tips lelaki kuat, tips lelaki tahan lama,  tips lelaki subur, tips agar lelaki subur, tips menyuburkan sperma lelaki, tips mengentalkan sperma lelaki, banyakkan sperma, banyakkan air mani,  suami tidak subur, suami kurang subur, tanda suami subur,  suami tak subur, suami kurang subur,

Tips Urus Masa Bagi Wanita Yang Sibuk

Setiap hari kita mengeluh tak cukup masa. Terlalu banyak kerja yang perlu dilakukan tapi tak cukup masa nak selesaikan semuanya. Tak kiralah wanita bekerjaya, bekerja dari rumah atau suri rumah sepenuh masa. Akhirnya kita stress. Jadi, hari ni saya nak kongsikan tips urus masa bagi wanita yang sibuk. Semoga bermanfaat.

tips-urus-masa

Tips Urus Masa Bagi Wanita Yang Sibuk

Bercakap pasal sibuk, sememangnya setiap hari kita bergelut dengan masa. Begitu juga saya.  Everyday is a battle for me. Memang terkejar-kejar untuk memastikan semua tanggung jawab saya dilakukan dengan baik. Dan ini adalah rahsia saya menguruskan masa.

Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah senaraikan segala kerja yang perlu dilakukan. Kemudian bahagikan kepada 4D berikut:

1. Do

Lakukan tugasan yang PALING PENTING dahulu. Kerja yang wajib dibuat & tak boleh ditangguh. Contohnya:

Memasak – Bekal sekolah untuk anak, makan tengah hari, dan malam.

Mengajar Nurul Aina – Anak saya homeschool, tak pergi ke tadika. Saya ada jadual setiap hari yang wajib diikut.

Online business – Menguruskan order Shaklee sebelum pukul 3 petang setiap hari bagi memastikan barang yang diorder dproses pada hari yang sama. Kalau perlu, saya akan ke Shaklee Sri Rampai untuk ambil barang & pos.

Ulang kaji bersama Nurul Balqis – Siapkan kerja sekolah pada sebelah petang & ulang kaji pada waktu malam.

Mengaji – Mengajar Nurul Balqis & Nurul Aina mengaji setiap hari.

Amalan kerohanian: Solat awal waktu. Membaca Surah Yassin, Al-Mathurat & solat sunat.

2. Delegate

Mana-mana kerja yang boleh dibantu oleh suami dan anak-anak, saya akan minta mereka bantu. Contoh:

Kemas mainan

Basuh baju

Basuh pinggan

Buang sampah

Lipat baju

3. Delay

Mana-mana tugasan yang boleh ditangguhkan, akan saya tangguhkan selagi termampu. Contoh:

Mop lantai – Tak mampu nak mop setiap hari. Jadi, selalunya 3 hari sekali baru mop. Itu pun tengah malam, kena tunggu anak-anak tidur dulu atas alasan keselamatan.

4. Delete

Mana-mana kerja yang tak penting bolehlah dilupakan saja. Buang dari senarai to do list kita. Contoh:

Menonton tv.

Jalan-jalan cuci mata kat shopping complex.

Scroll newsfeed facebook sambil membaca komen yang tak bermanfaat

Selepas dah asingkan kerja kepada 4D di atas, bolehlah buat jadual sebagai panduan kita setiap hari. Jadual yang dibuat hanyalah panduan sahaja, bukan wajib diikuti 100%. Ikut kemampuan kita.

Alhamdulillah selepas saya amalkan 4D ni, urusan seharian saya berjalan dengan lebih lancar. Memang terasa sangat perbezaannya. Anda pun boleh amalkan 4D ni. Semoga tips urus masa bagi wanita yang sibuk ini bermanfaat untuk anda.

tips urus masa, panduan urus masa, tips bijak urus masa, tips urus masa wanita bekerja,  tips urus masa WAHM, tips WAHM, WAHM Tips,  tips wanita bekerja, tips wanita bekerjaya,

Tips Mudah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tengah mencari tips mudah mengandung? Anda bernasib baik sebab post ni ditulis khas untuk anda. Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, sememangnya anda perlu mengetahui  petua mudah mengandung,  perkara yang perlu dielakkan dan punca susah mengandung supaya tidak menggangu kesuburan anda. Apakah tips mudah mengandung yang perlu anda tahu?

tips mudah hamil, tips mudah mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil kembar, tips mudah hamil selepas keguguran, tips mudah hamil anak kedua,  tips mudah hamil dalam islam,  tips mudah hamil menurut islam,  petua mudah hamil, petua mudah hamil selepas keguguran, petua mudah hamil kembar, petua mudah hamil cara islam, petua mudah hamil menurut islam,  petua mudah mengandung cara islam, petua mudah hamil tanyalah ustaz,  petua mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, petua supaya mudah mengandung,  petua mudah hamil blog mengandung
Dapatkan Ebook Ekslusif Ini Dengan Pembelian Set Subur Shaklee Dari Vitaminsaya.com

Tips Mudah Mengandung

Berikut adalah tips mudah mengandung yang boleh anda amalkan iaitu:

1. Kenal pasti waktu subur

Pastikan anda tidak terlepas waktu subur. Bagi suami, anda subur setiap hari tapi paling subur pada waktu ini. Bagi isteri, dalam sebulan, terdapat satu tarikh di mana anda berada dalam keadaan yang paling subur & jika proses persenyawaan berlaku, peluang anda untuk mengandung adalah sangat cerah. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Jom baca di sini. Walau bagaimana pun, jika kitaran haid anda tidak teratur,adalah sukar untuk menentukan tarikh subur anda.Oleh itu, anda perlu membetulkan kitaran haid terlebih dahulu supaya mudah untuk membuat kiraan bagi memastikan tarikh subur anda.

2. Bersama pada waktu subur

Selepas anda berjaya mengenal pasti tarikh paling subur anda, pastikan anda tidak terlepas tarikh keramat tersebut. Pastikan anda bersama pada tarikh tersebut. Di antara soalan yang sering ditanya kepada saya:

“Boleh ke bersama setiap hari? Tak menjejaskan kesuburan?”

“Ada tak posisi tertentu supaya mudah mengandung?”

Jawapan kepada soalan-soalan ini ada didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan percuma kepada pelanggan yang membeli set subur Shaklee dari saya. Kalau anda nak tahu jawapannya, dapatkan ebook istimewa ini.

tips mudah hamil, tips mudah mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil kembar, tips mudah hamil selepas keguguran, tips mudah hamil anak kedua,  tips mudah hamil dalam islam,  tips mudah hamil menurut islam,  petua mudah hamil, petua mudah hamil selepas keguguran, petua mudah hamil kembar, petua mudah hamil cara islam, petua mudah hamil menurut islam,  petua mudah mengandung cara islam, petua mudah hamil tanyalah ustaz,  petua mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, petua supaya mudah mengandung,  petua mudah hamil blog mengandung

3. Elakkan aktiviti lasak

Tips mudah mengandung yang seterusnya ialah selepas waktu subur, elakkan aktiviti lasak seperti menunggang kuda, taek wan do, dan apa-apa aktiviti fizikal yang boleh menyebabkan tekanan dibahagian rahim atau boleh menyebabkan anda terjatuh. Ini kerana perkara-perkara tersebut boleh menyebabkan telur yang baru disenyawakan belum benar-benar stabil dan boleh “gugur” disebabkan oleh perkara-perkara yang saya sebutkan tadi.

4. Amalkan makanan seimbang

Pemakanan seimbang adalah sangat penting bagi memastikan badan kita mendapat nutrien yang secukupnya supaya menghasilkan telut yang berkualiti. Apabila anda merancang untuk mengandung, suami isteri perlu mengamalkan makanan seimbang serta menjauihi arak & dadah.

5. Banyakkan berdoa

Jangan pernah putus berdoa kerana sebagai hambanya, Allah adalah penentu sama ada kita dapat mengandung atau tidak. Anda boleh mengamalkan doa & amalan untuk mudah mengandung oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood ini.

Sekarang anda dah tau tips mudah mengandung. Banyak lagi tips lain yang saya kongsikan didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari saya. Insya Allah peluang anda untuk mengandung akan semakin cerah dengan mengamalkan Set Subur Shaklee dengan aturan makan yang betul & mengamalkan tips yang saya kongsikan didalam ebook istimewa ini. Hubungi saya untuk mendapatkan set subur anda hari ini.

tips mudah hamil, tips mudah mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil kembar, tips mudah hamil selepas keguguran, tips mudah hamil anak kedua,  tips mudah hamil dalam islam,  tips mudah hamil menurut islam,  petua mudah hamil, petua mudah hamil selepas keguguran, petua mudah hamil kembar, petua mudah hamil cara islam, petua mudah hamil menurut islam,  petua mudah mengandung cara islam, petua mudah hamil tanyalah ustaz,  petua mudah mengandung, petua mudah mengandung cara islam, petua supaya mudah mengandung,  petua mudah hamil blog mengandung

Susu Ibu Vs Susu Formula

Dalam isu susu ibu vs susu formula, selalunya ibu-ibu di Malaysia akan mengatakan bahawa susu formula adalah jauh lebih berkhasiat sehinggakan ramai ibu yang bergelar suri rumah, tapi gagal menyusukan anak sehingga 2 tahun. Puncanya iklan yang mengatakan susu formula kaya dengan pelbagai khasiat.

Susu Ibu Vs Susu Formula, susu badan vs susu formula, kebaikan susu ibu vs susu formula, air susu ibu vs susu formula, susu ibu susu formula, kelebihan susu ibu, kelebihan susu ibu dalam islam, kelebihan susu ibu kepada bayi, kelebihan susu ibu berbanding susu formula, kelebihan susu ibu mengikut islam, kelebihan susu ibu pengajian islam, kebaikan susu ibu, kebaikan susu ibu kepada bayi, kebaikan susu ibu mengikut islam, kebaikan susu ibu menurut islam, kebaikan susu ibu berbanding susu formula, khasiat susu ibu, khasiat susu ibu kepada bayi, khasiat susu ibu dalam islam, khasiat susu ibu menurut islam, khasiat susu ibu mengikut islam, fadhilat menyusukan anak, kelebihan dan fadhilat menyusukan anak

Momokan Iklan Komersial

Pagi tadi ada seorang kenalan bertanya kepada saya  susu jenama apa yang saya berikan kepada anak saya. Jawapan saya anak menyusu badan. Datang soalan cepu emas dari beliau: “Aihhh.dah setahun 5 bulan takkan menyusu badan lagi? Duit banyak takkan tak mampu beli susu mahal?” Saya terkedu. Tak tau apa jawapan terbaik untuk soalan macam tu. Saya senyum sahaja. Jauh di sudut hati saya rasa sangat sedih sebab ibu-ibu di Malaysia masih belum ada ilmu tentang penyusuan susu ibu.

Iklan di tv selalu mempromosikan susu formula dengan 1001 kandungan yang boleh meningkatkan kepintaran anak-anak. Tinggi DHA. Tinggi Ganglioksida. Membantu sel-sel otak berhubung. Malah iklan pun menggunakan model-model yang cantik & comel. Ibu-ibu yang menonton pasti tertarik untuk membeli susu formula yang diiklankan dengan harapan anak mereka akan menjadi bijak & comel macam model dalam iklan tersebut.

Terus-terang saya katakan, bukan saya tak mampu untuk membeli susu formula untuk anak saya. Kalau betul susu formula adalah yang terbaik untuk anak saya, tak mungkin saya kedekut untuk mengeluarkan duit untuk membelinya. Buat apalah saya nak berkira? Jadi kenapa saya tidak memberikan susu formula kepada anak saya? Jawapannya: Saya memberikan susu badan kepada anak saya kerana saya yakin susu ibu adalah yang terbaik untuk anak saya.

Kurang Ilmu Tentang Penyusuan Susu Ibu

Dalam isu susu ibu vs susu formula, kebanyakan ibu yang gagal menyusukan anak sehingga 2 tahun adalah ibu yang tidak mempunyai ilmu tentang penyusuan susu ibu. Sebab tu adalah sangat penting untuk mencari ilmu tentang penyusuan susu ibu semasa mengandung. Lazimnya, ibu-ibu mengandung di Malaysia menghabiskan masa mencari info tentang tips mudah bersalin, nama-nama indah dengan maksud yang baik, tips berpantang, online shopping barang baby, tapi tak ramai yang menggali ilmu tentang susu ibu.

Ramai yang berazam untuk kurus semula selepas bersalin. Tapi tak ramai yang berazam nak susukan anak sehingga umur 2 tahun. Ini adalah realiti.

Selepas bersalin ramai yang komplen susu sikit. Bila saya tanya dah buat semua perkara asas penyusuan? Jawapan mereka: Perkara asas penyusuan tu apa? Sedih kan…. Terpaksalah saya terangkan tentang power pumping, tandem nursing, jadual pam, prinsip demand vs supply, dan sebagainya.

Susu sedikit semasa berpantang? Jangan cepat mengalah. Perut bayi yang kecil memerlukan sedikit sahaja susu. Jangan mudah percaya dengan mitos-mitos tentang susu ibu yang kita sering dengar. Bukan semuanya betul. Insya Allah jika anda amalkan pemakanan seimbang untuk ibu yang menyusukan dan memilih breast pump yang betul, anda tidak akan mempunyai masalah untuk memulakan penyusuan semasa dalam pantang dan meneruskan penyusuan walau pun sedang berpuasa.

Apakah Kelebihan Susu Ibu?

Dalam menjawab persoalan mengenai isu susu ibu vs susu formula, selalunya saya akan highlight tentang kelebihan menyusukan anak dari sudut pandangan Islam sebelum mengupas kelebihan-kelebihan yang lain. Dalam Islam, di antara kelebihan & fadhilat menyusukan anak ialah:

Susu Ibu Vs Susu Formula, susu badan vs susu formula, kebaikan susu ibu vs susu formula, air susu ibu vs susu formula, susu ibu susu formula, kelebihan susu ibu, kelebihan susu ibu dalam islam, kelebihan susu ibu kepada bayi, kelebihan susu ibu berbanding susu formula, kelebihan susu ibu mengikut islam, kelebihan susu ibu pengajian islam, kebaikan susu ibu, kebaikan susu ibu kepada bayi, kebaikan susu ibu mengikut islam, kebaikan susu ibu menurut islam, kebaikan susu ibu berbanding susu formula, khasiat susu ibu, khasiat susu ibu kepada bayi, khasiat susu ibu dalam islam, khasiat susu ibu menurut islam, khasiat susu ibu mengikut islam, fadhilat menyusukan anak, kelebihan dan fadhilat menyusukan anak

Apakah kelebihan susu ibu?

1. Susu ibu dicipta oleh Allah didalam badan seorang ibu. Isi kandungan & khasiat susu tersebut sentiasa berubah mengikut keperluan anak yang disusukan. Maksudnya, kandungan susu anda semasa bayi berumur sebulan adalah berbeza dengan susu semasa anak anda berumur satu tahun. Kenapa tak sama? Semasa bayi berumur sebulan, anak anda memerlukan antibodi yang kuat & susu anda adalah satu-satunya sumber makanan yang diperolehi. Apabila anak anda berumur setahun, dia sudah mula makan solid food & sudah mempunyai antibodi sendiri. Jadi susu anda akan berubah mengikut keperluan anak anda. Hebat kan? Susu ibu mempunyai nutrien yang lengkap & bersesuaian dengan keperluan anak anda.

2.  Susu ibu adalah percuma. Semua barang naik harga. Ini adalah salah satu cara untuk berjimat.

3. Susu ibu lebih mudah hadam berbanding susu formula. Sebab tu bayi yang menyusu susu ibu akan lebih cepat lapar berbanding bayi yang diberikan susu formula.

4. Susu ibu melindungi anak dari mengalami masalah seperti alergik atau pun sembelit, cirit-birit, jangkitan telinga, dan asma.

5. Susu ibu kaya dengan antibodi dan ia memberikan bayi anda lebih imuniti.

6. Susu ibu akan merapatkan hubungan di antara kita & bayi (bonding). Setiap kali menyusukan anak, kita akan rapatkan anak ke dada. Badan bersentuhan & mata akan bertentangan. Anak akan mendengar denyutan jantung kita & merasai kehangatan badan kita. Indah bukan? Bila anak semakin membesar, anak akan mula memegang jari & muka kita semasa menyusu. Jari-jemari pun bertaut. Cuma ibu menyusukan anak yang dapat merasai perasaan indah ini. Alangkah ruginya kalau kita tak merasa.

7. Kajian menunjukkan bahawa anak yang diberikan susu ibu adalah lebih cerdik kerana susu ibu meningkatkan perkembangan sistem otak & saraf.

8. Tahukah anda bahawa susu ibu berubah rasa mengikut makanan yang dimakan. Ia merupakan langkah awal dalam memperkenalkan solid food kepada anak. Sebab tu orang selalu kata “Apa yang emak makan, anak merasa jugak”

9. Susu ibu sangat memudahkan. Bila keluar shopping tak perlu susah-payah bawa air panas & botol. Waktu malam tak perlu bangun untuk bancuh susu. Bila anak lapar, cuma selak baju & susukan anak. Mudah kan!

10. Menyusukan anak boleh mencegah kanser rahim, ovari & kanser payudara.

Susu Ibu Vs Susu Formula, susu badan vs susu formula, kebaikan susu ibu vs susu formula, air susu ibu vs susu formula, susu ibu susu formula, kelebihan susu ibu, kelebihan susu ibu dalam islam, kelebihan susu ibu kepada bayi, kelebihan susu ibu berbanding susu formula, kelebihan susu ibu mengikut islam, kelebihan susu ibu pengajian islam, kebaikan susu ibu, kebaikan susu ibu kepada bayi, kebaikan susu ibu mengikut islam, kebaikan susu ibu menurut islam, kebaikan susu ibu berbanding susu formula, khasiat susu ibu, khasiat susu ibu kepada bayi, khasiat susu ibu dalam islam, khasiat susu ibu menurut islam, khasiat susu ibu mengikut islam, fadhilat menyusukan anak, kelebihan dan fadhilat menyusukan anak

11. Susu ibu mengurangkan risiko Sudden Infant Death (SID) atau kematian mengejut.

12. Bayi yang menyusu susu ibu mempunyai risiko yang rendah untuk mengalami obesiti semasa dewasa berbanding bayi yang diberikan susu formula.

13. Ibu yang menyusukan bayi semasa berpantang dapat menghindarkan angin meroyan atau post partum depression.

14. Menyusukan bayi membakar kalori dengan banyak. Sangat bagus untuk ibu yang baru melahirkan atau cuba untuk menurunkan berat badan.

15. Ibu yang menyusukan bayi mempunyai hormon prolaktin yang tinggi yang menyebabkan telur (ovum) yang kurang berkualiti. Jadi ia merupakan salah satu kaedah merancang keluarga. Walau bagaimana pun anda perlu mengambil langkah pencegahan yang lain. Jangan ambil risiko jika anda belum bersedia untuk mengandung semula.

Susu Ibu Vs Susu Formula, susu badan vs susu formula, kebaikan susu ibu vs susu formula, air susu ibu vs susu formula, susu ibu susu formula, kelebihan susu ibu, kelebihan susu ibu dalam islam, kelebihan susu ibu kepada bayi, kelebihan susu ibu berbanding susu formula, kelebihan susu ibu mengikut islam, kelebihan susu ibu pengajian islam, kebaikan susu ibu, kebaikan susu ibu kepada bayi, kebaikan susu ibu mengikut islam, kebaikan susu ibu menurut islam, kebaikan susu ibu berbanding susu formula, khasiat susu ibu, khasiat susu ibu kepada bayi, khasiat susu ibu dalam islam, khasiat susu ibu menurut islam, khasiat susu ibu mengikut islam, fadhilat menyusukan anak, kelebihan dan fadhilat menyusukan anak
Nak Ebook ni? Hubungi saya sekarang!

Anda sudah mengetahui kebaikan susu ibu. Jadi ternyata isu susu ibu vs susu formula tidak perlu dipersoalkan lagi. Pilihlah untuk menyusukan anak sehingga berumur 2 tahun. Ia bukan sahaja baik untuk anda, malah juga baik untuk bayi & ekonomi keluarga.

Susu Ibu Vs Susu Formula, susu badan vs susu formula, kebaikan susu ibu vs susu formula, air susu ibu vs susu formula, susu ibu susu formula, kelebihan susu ibu, kelebihan susu ibu dalam islam, kelebihan susu ibu kepada bayi, kelebihan susu ibu berbanding susu formula, kelebihan susu ibu mengikut islam, kelebihan susu ibu pengajian islam, kebaikan susu ibu, kebaikan susu ibu kepada bayi, kebaikan susu ibu mengikut islam, kebaikan susu ibu menurut islam, kebaikan susu ibu berbanding susu formula, khasiat susu ibu, khasiat susu ibu kepada bayi, khasiat susu ibu dalam islam, khasiat susu ibu menurut islam, khasiat susu ibu mengikut islam, fadhilat menyusukan anak, kelebihan dan fadhilat menyusukan anak

Petua Hilangkan Keputihan Dalam Masa 14 Hari

Setiap wanita pasti tidak lari daripada mengalami masalah keputihan. Secara umumnya keputihan terhasil daripada kelenjar vagina dan pangkal rahim yang menghasilkan cecair yang mengalir keluar bersama lapisan sel mati pada dinding kemaluan wanita. Walau pun keputihan adalah perkara biasa, anda perlu pastikan bahawa keputihan yang anda alami adalah keputihan yang normal. Jika anda mengalami keputihan, petua hilangkan keputihan dalam masa 14 hari yang akan saya kongsi sebentar lagi, pasti akan membantu anda.

hilangkan keputihan, menghilangkan keputihan, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, menghilangkan keputihan semasa mengandung, menghilangkan keputihan dengan cepat,  rawat keputihan, merawat keputihan semasa hamil,  merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan dengan daun sirih,  rawat keputihan secara tradisional,  merawat keputihan, merawat masalah keputihan, merawat penyakit keputihan,  merawat masalah keputihan berbau, merawat sakit keputihan, merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan secara tradisional, merawat keputihan semasa mengandung, merawat keputihan semasa hamil,  tips menghilangkan keputihan, tips mencegah keputihan,  tips hilangkan keputihan, tips atasi keputihan, tips merawat keputihan,  petua menghilangkan keputihan, petua merawat keputihan, petua merawat keputihan berbau, petua hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua merawat keputihan semasa mengandung, cara hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan bau, cara hilangkan keputihan wanita, petua menghilangkan keputihan wanita, tips menghilangkan keputihan berbau, cara hilangkan keputihan secara tradisional, cara hilangkan keputihan yang gatal, cara hilangkan keputihan wanita, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan kegatalan, petua hilangkan keputihan yang teruk, petua hilangkan keputihan dan gatal, petua hilangkan keputihan gatal, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan dengan manjakani, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, hilangkan keputihan dengan Shaklee, hilangkan keputihan dengan daun sirih,

APAKAH DIA KEPUTIHAN YANG NORMAL?

Keputihan yang normal mempunyai ciri-ciri berikut:

1. Berwarna putih

2. Cair (Tidak melekit atau bertali )

3. Tidak berbau

4. Tidak menyebabkan kegatalan atau ketidak selesaan

5. Keluar dalam kuantiti yang sedikit. Ia mungkin bertambah banyak apabila anda kepanatan.

Keputihan anda tidak normal sekiranya ia:

1. Berwarna ( Kuning, coklat, hijau, ungu )

2. Pekat, bertali & berketul

3. Berbau busuk atau hanyir

4. Menyebabkan kegatalan

5. Keluar dalam kuantiti yang banyak sehingga seluar dalam anda basah seperti air kencing.

hilangkan keputihan, menghilangkan keputihan, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, menghilangkan keputihan semasa mengandung, menghilangkan keputihan dengan cepat,  rawat keputihan, merawat keputihan semasa hamil,  merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan dengan daun sirih,  rawat keputihan secara tradisional,  merawat keputihan, merawat masalah keputihan, merawat penyakit keputihan,  merawat masalah keputihan berbau, merawat sakit keputihan, merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan secara tradisional, merawat keputihan semasa mengandung, merawat keputihan semasa hamil,  tips menghilangkan keputihan, tips mencegah keputihan,  tips hilangkan keputihan, tips atasi keputihan, tips merawat keputihan,  petua menghilangkan keputihan, petua merawat keputihan, petua merawat keputihan berbau, petua hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua merawat keputihan semasa mengandung, cara hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan bau, cara hilangkan keputihan wanita, petua menghilangkan keputihan wanita, tips menghilangkan keputihan berbau, cara hilangkan keputihan secara tradisional, cara hilangkan keputihan yang gatal, cara hilangkan keputihan wanita, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan kegatalan, petua hilangkan keputihan yang teruk, petua hilangkan keputihan dan gatal, petua hilangkan keputihan gatal, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan dengan manjakani, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, hilangkan keputihan dengan Shaklee, hilangkan keputihan dengan daun sirih,

ADAKAH KEPUTIHAN MERBAHAYA?

Keputihan yang normal tidak akan menjejaskan anda. Walau bagaimana pun keputihan yang tidak normal boleh menyebabkan:

1. Ketidaksuburan

2. Ketidak selesaan

3. Jika anda sedang mengandung, keputihan yang teruk boleh menyebabkan berlakunya Jangkitan Saluran Air Kencing (UTI ) & kencing kotor yang boleh menjejaskan kandungan & buah pinggang anda.

4. Keputihan juga boleh menyebabkan anda kurang keyakinan diri semasa bersama suami.

Jadi, jika anda mempunyai masalah keputihan yang tidak normal, jangan tunggu lagi. Atasi keputihan anda dengan segera.

PETUA HILANGKAN KEPUTIHAN DALAM MASA 14 HARI

Insya Allah, jika anda amalkan secara konsisten anda akan merasai keberkesanan petua ini. Anda boleh mengamalkan:

✔ Air rebusan daun sirih

Mencuci vagina dengan air rebusan daun sirih merupakan petua hilangkan keputihan dalam masa 14 hari yang paling penting. Amalkannay setiap hari, setiap kali mandi  & selepas membuang air. Sewaktu mencuci, pastikan anda membasuh dengan bersih & masukkan sedikit air rebusan ini ke dalam dengan menggunakan jari.

✔ Air rebusan manjakani

Air rebusan manjakani juga boleh membantu mengatasi masalah keputihan & bau tetapi ia tidak boleh diamalkan dengan kerap. Jika anda sedang mengandung, petua ini tidak boleh diamalkan sama sekali. Rebus manjakani & gunakan untuk membasuh 3 hari sekali. Insya Allah, selepas anda mengamalkan petua ini, anda akan berjaya menghilangkan keputihan dalam amsa 14 hari.

✔ Alfalfa  & Garlic Complex Shaklee

Alfalfa & Garlic Complex Shaklee sememangnya terbukti berkesan dalam merawat masalah keputihan. Dengan aturan makan & dos yang betul, anda akan melihat kesannya seawal 14 hari .Anda boleh membaca testimoni mereka yang berjaya menghilangkan keputihan dalam masa 14 hari di sini.

hilangkan keputihan, menghilangkan keputihan, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, menghilangkan keputihan semasa mengandung, menghilangkan keputihan dengan cepat,  rawat keputihan, merawat keputihan semasa hamil,  merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan dengan daun sirih,  rawat keputihan secara tradisional,  merawat keputihan, merawat masalah keputihan, merawat penyakit keputihan,  merawat masalah keputihan berbau, merawat sakit keputihan, merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan secara tradisional, merawat keputihan semasa mengandung, merawat keputihan semasa hamil,  tips menghilangkan keputihan, tips mencegah keputihan,  tips hilangkan keputihan, tips atasi keputihan, tips merawat keputihan,  petua menghilangkan keputihan, petua merawat keputihan, petua merawat keputihan berbau, petua hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua merawat keputihan semasa mengandung, cara hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan bau, cara hilangkan keputihan wanita, petua menghilangkan keputihan wanita, tips menghilangkan keputihan berbau, cara hilangkan keputihan secara tradisional, cara hilangkan keputihan yang gatal, cara hilangkan keputihan wanita, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan kegatalan, petua hilangkan keputihan yang teruk, petua hilangkan keputihan dan gatal, petua hilangkan keputihan gatal, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan dengan manjakani, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, hilangkan keputihan dengan Shaklee, hilangkan keputihan dengan daun sirih,

✔ Elakkan mandi di kolam renang

Air kolam renang kaya dengan klorin & pelbagai jenis bakteria & kuman. Sekiranya anda mengalami keputihan, elakkan daripada mandi di kolam renang kerana ia akan menyebbakan keputihan anda menjadi semakin teruk.

✔ Banyakkan minum air masak

Minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari. Air masak yang mencukupi adalah sangat penting kerana ia membantu badan untuk membuang atau “flush” keluar keputihan yang dialami.

✔ Amalan membersihkan vagina yang betul

Selesai membuang air, pastikan anda membersihkan vagina dari hadapan ke belakang. Ini untuk mengelakkan kuman dari dubur merebak ke vagina anda. Ramai yang memandang enteng tentang perkara ini.

✔ Bersuci dengan menggunakan air

Membersihkan vagina dengan air adalah jauh lebih bersih daripada menggunakan tisu. Jadi, amalkan membasuh dengan menggunakan air.

✔ Gunakan seluar dalam daripada jenis kapas terutama pada waktu siang

Rasanya semua orang tahu tentang perkara ini. Seluar dalam kapas memberi ruang kepada kulit di bahagian tersebut untuk bernafas & aliran udara yang baik. Berbanding kain jenis lain yang memrangkap udara & menyebabkan peluh.

✔ Pastikan anda tidak terlalu lama rendam didalam tab mandian

Jika anda suka berendam dalam tam mandi, sila kurangkan aktiviti brendam anda sehingga keputihan yang dialami hilang secara 100%

✔ Jangan sesekali mengamalkan memakai seluar yang terlalu ketat.

Seluar dalam yang ketat akan menganggu pengudaraan.

Diharapkan petua hilangkan keputihan dalam masa 14 hari yang saya kongsikan dapat membantu mengatasi masalah keputihan yang anda alami. Hubungi saya untuk mendapatkan Alfalfa & Garlic Complex Shaklee dengan harga istimewa beserta aturan makan & dos yang betul. Hubungi saya sekarang!

hilangkan keputihan, menghilangkan keputihan, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, menghilangkan keputihan semasa mengandung, menghilangkan keputihan dengan cepat,  rawat keputihan, merawat keputihan semasa hamil,  merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan dengan daun sirih,  rawat keputihan secara tradisional,  merawat keputihan, merawat masalah keputihan, merawat penyakit keputihan,  merawat masalah keputihan berbau, merawat sakit keputihan, merawat keputihan dengan shaklee, merawat keputihan secara tradisional, merawat keputihan semasa mengandung, merawat keputihan semasa hamil,  tips menghilangkan keputihan, tips mencegah keputihan,  tips hilangkan keputihan, tips atasi keputihan, tips merawat keputihan,  petua menghilangkan keputihan, petua merawat keputihan, petua merawat keputihan berbau, petua hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua merawat keputihan semasa mengandung, cara hilangkan keputihan, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan bau, cara hilangkan keputihan wanita, petua menghilangkan keputihan wanita, tips menghilangkan keputihan berbau, cara hilangkan keputihan secara tradisional, cara hilangkan keputihan yang gatal, cara hilangkan keputihan wanita, petua hilangkan keputihan berbau, petua hilangkan keputihan dan kegatalan, petua hilangkan keputihan yang teruk, petua hilangkan keputihan dan gatal, petua hilangkan keputihan gatal, hilangkan keputihan secara tradisional, hilangkan keputihan dengan manjakani, hilangkan keputihan cara tradisional, hilangkan keputihan berbau, hilangkan keputihan dengan Shaklee, hilangkan keputihan dengan daun sirih,

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Atasi Masalah Faraj Kering Ketika Bersama

Masalah kering ketika bersama bukan sahaja akan menyebabkan kesakitan. Ia juga boleh menyebabkan hubungan intim anda bermasalah & mengganggu keharmonian rumah tangga. Sekiranya anda mempunyai masalah vagina kering ketika bersama disebabkan oleh kekurangan pelincir, anda boleh mengamalkan tips-tips berikut yang membantu anda untuk atasi masalah faraj kering ketika bersama:

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

1. Hilangkan rasa fobia. Anda baru bersalin atau keguguran? Mungkin rasa sakit yang dialami adalah kerana fobia bila mengingatkan semula kesakitan yang ditanggung baru-baru ini. Atau pun anda baru mengandung? Anda takut bayi dalam kandungan akan terjejas bila bersama suami? Semua ini akan menjadi punca anda kekeringan. Hilangkan rasa fobia, insya Allah itu adalah cara terbaik untuk atasi masalah faraj kering ketika bersama.

2. Minum air secukupnya bagi memastikan badan sentiasa berada dalam keadaan segar & tiada masalah kekurangan air.

3. Kurangkan pengambilan kafein kerana ia akan menyerap air didalam tubuh badan anda. Mengurangkan kafein dalam menu seharian merupakan antara tips atasi masalah kering ketika bersama yang berkesan.

4. Pengambilan Vitamin E yang membantu meningkatkan penghasilan cecair pelincir ketika bersama. Ada banyak Vitamin E di pasaran. Pastikan anda pilih yang berkualiti terbaik sepertu Vitamin E Complex Shaklee.

5. Minum air soya atau makanan berasaskan soya kerana soya mampu merangsang penghasilan cecair vagina.

6. Elakkan tekanan kerana ia akan menyebabkan anda hilang mood & seterusnya menyebabkan kekeringan.

7. Elakkan mencuci vagina dengan sabun kerana ia akan menyebabkan vagina anda kering.

8. Elakkan pengambilan pil yang merangsang hormon Estrogen mampu mengatasi masalah kekeringan yang anda hadapi. Contohnya pil perancang.

9. Makan tembikai kerana ia akan merangsang penghasilan cecair ketika bersama. Itu adalah antara sebab mengapa tembikai merupakan antara juadah yang disediakan untuk pengantin semasa makan beradab. Anda boleh amalkan memakan tembikai untuk atasi masalah kering ketika bersama.

10. Sekiranya anda mempunyai masalah kering & sakit ketika bersama, anda boleh mengambil Set Isteri Shaklee yang terdiri daripada:

1. GLA Complex. Ia berfungsi menstabilkan hormon anda. Ia juga mengandungi Vitamin E yang membantu penghasilan cecair vagina. GLA Complex juga membantu meningkatkan kesuburan anda & membetulkan kitaran haid.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

2. Alfalfa Complex. Ia dipanggil seperti kacip fatimah.  Menjaga organ peranakan anda. Ia juga membantu meningkatkan penghasilan pelincir bagi masalah kekeringan. Selain itu ia juga membantu mengatasi masalah senggugutkeputihan, & mengetatkan semula faraj anda.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

3. Vitamin E membantu penghasilan cecair bagi memastikan anda tidak lagi kekeringan ketika bersama.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

Pengambilan 3 vitamin di atas dapat membantu anda atasi masalah faraj kering ketika bersama. Berminat untuk mendapatkan Set Isteri Shaklee? Hubungi saya sekarang.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

Tips Dapat Anak Kembar Yang Semua Orang Boleh Amalkan

Boleh dikatakan semua wanita teringin nak dapat anak kembar. Kali ni saya nak share tips dapat anak kembar yang semua orang boleh amalkan.  Kalau anda teringin nak dapat anak kembar apa kata anda amalkan  tips dan doa untuk mendapat anak kembar dibawah:

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

 TIPS DAPAT ANAK KEMBAR YANG SEMUA ORANG BOLEH AMALKAN

1. Genetik
Sekiranya anda atau suami mempunyai ahli keluarga yang melahirkan kembar, maka kemungkinan besar anda akan mendapat genetik tersebut & mempunyai peluang yang tinggi untuk mendapat anak kembar. Oleh itu, kalau anda teringin nak anak kembar, berkahwinlah dengan mereka yang ada genetik kembar ye!

2. Umur
Kebiasannya wanita yang mengandung pada usia yang lewat iaitu 40 tahun ke atas mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.

3. Pengambilan ubat kesuburan
Tips mudah untuk dapat anak kembar seterusnya ialah pengambilan ubat kesuburan. Pengambilan ubat kesuburan seperti Clomid meningkatkan kebarangkalian untuk anda menghasilkan dua ovum semasa proses ovulasi. Anda juga boleh mengambil set kesuburan Shaklee untuk meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar.

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

4. Mengandung melalui kaedah IVF atau IUI

Mengandung melalui kaedah IVF atau IUI juga meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar.

5. Banyakkan makan ubi, kentang & susu

Gabungan 3 makanan ini sememangnya berkesan untuk meningkatkan kesuburan anda & dalam masa yang sama meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar. Mudah je kan tips mudah untuk dapat anak kembar yang ni. Makan je 3 makanan tu.

6. Berat badan

Wanita yang berbadan besar dikatakan mempunyai peluang yang lebih besar untuk mendapat anak kembar.

Demikian adalah 6 tips mudah untuk dapat anak kembar yang boleh anda amalkan. Kalau anda betul-betul nak anak kembar, jangan tunggu lagi. Amalkan set kesuburan Shaklee mulai sekarang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...