Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Bila kita nak kurus, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengamalkan diet seimbang dan bersenam secara konsisten. Pengambilan set kurus akan membantu mempercepatkan lagi proses kita untuk kurus. Kali ni saya nak kongsikan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan 

1. Makan nasi

Jangan skip makan nasi. Kenapa? Kalau tak makan nasi, nanti kita lapar. Bila lapar kita akan makan macam-macam jajan yang kalorinya adalah jauh lebih tinggi daripada nasi. Oleh itu elakkan daripada lapar. Makan nasi 2 kali sehari dengan syarat ambil nasi sebesar satu penumbuk sahaja dalam setiap meal.

2. Makan sedikit tapi kerap

Kalau kita nak kurus, amalkan makan sedikit tapi kerap. Bukannya makan cuma 2 kali sehari, tapi sekali makan habis 3 pinggan nasi kita belasah. No! No! No! Ingat ye, makan sedikit tapi kerap supaya kita sentiasa kenyang & mengurangkan nafsu makan.

3. Serat

Pastikan kita mengambil serat atau fiber dalam setiap meal yang diambil. Serat boleh diperolehi dari roti, kekacang, dan nasi. Pengambilan serat adalah sanagta penting untuk mengawal nafsu makan.

4. Ketahui jumlah keperluan kalori

Setiap individu mempunyai jumlah keperluan kalori yang berbeza. Adalah penting untuk kita mengetahui berapa jumlah kalori yang diperlukan setiap hari & memastikan kita mengambil kalori yang secukupnya, bukannya secara berlebihan.

5. Air manis

Kurangkan pengambilan air manis sama ada kordial atau pun minuman bikarbonat.  Kenapa tak boleh minum air manis? Air manis mempunyai banyak kalori. Kurangkan pengambilan air manis dalam menu seharian, anda akan lihat perubahan bila naik atas mesin penimbang.

6. Air kosong

Amalkan minum air kosong secukupnya setiap hari iaitu sekurang-kurangnya 3 liter. Minum air kosong setiap kali makan, bagi menggantikan air manis. Lagi elok kalau minum air suam, lagi cepat membantu kita untuk kurus.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

7. Makan antara hidangan (snacking)

Snacking adalah sangat penting dalam proses untuk kita menguruskan badan. Snacking akan mengelakkan kita berasa lapar. Adalah lebih baik kalau kita ambil makanan pembakar lemak sebagai snack.

8. Protein

Pastikan dalam setiap meal yang diambil mengandungi protein bagi memastikan kita berasa kenyang, sekali gus membantu mengawal nafsu makan.

9. Bersederhana

Tak perlu nak berdiet secara gila-gila. Cukup dengan besederhana. Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam, dan ambil set kurus yang selamat. Insya Allah anda akan mendapat berat badan yang diimpikan.

10. Set Kurus Shaklee

Pengambikan Set Kurus Shaklee secara konsisten dan dengan aturan makan yang betul pasti membantu anda turunkan berat badan dengan cepat.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Semoga 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee dengan aturan makan yang betul & ebook percuma? Hubungi saya sekarang!

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Senaman Untuk Kuruskan Badan Yang Boleh Dibuat Di Pejabat Dan Rumah

Senaman bukan sahaja menyihatkan badan tetapi juga membantu anda untuk kurus. Berikut adalah senaman untuk kuruskan badan yang boleh dibuat di pejabat dan rumah setiap hari. Boleh anda lakukan sambil melakukan tugasan seharian. Menarik kan!

Senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus dalam masa seminggu, senaman untuk kurus lengan, senaman untuk kurus badan, senaman untuk kurus perut, senaman untuk kurus dalam sebulan, senaman untuk kurus dalam masa sebulan, senaman berkesan untuk kuruskan badan, senaman berkesan untuk kurus, senaman paling berkesan untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kuruskan badan, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk mudah kurus, senaman mudah untuk kuruskan badan, senaman yang mudah untuk kurus, senaman paling mudah untuk kuruskan badan, senaman paling mudah untuk kurus, senaman yang betul untuk kurus, senaman yang bagus untuk kurus, senaman yang mudah untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kurus, senaman yang sesuai untuk kurus, senaman yang baik untuk kurus, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus cepat, senaman untuk kuruskan peha, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman, tips senaman di rumah, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman kuruskan badan, tips senaman kempiskan perut, tipssenaman yang betul, tips senaman mengecilkan punggung, tips senaman perut,  senaman mudah di rumah, senaman mudah kempiskan perut,

Senaman Untuk Kuruskan badan Yang Boleh Dibuat Di Pejabat Dan Rumah

 Di antara senaman mudah untuk kurus yang boleh anda lakukan setiap hari ialah:

[✔] Apabila anda bangun tidur, luruskan kaki dan duduk perlahan-lahan tanpa menggunakan tangan. Lunjurkan badan ke depan sehingga bahagian belakang dan betis terasa tegang. Kemudian baring semula perlahan-lahan. Ulang sehingga 3-4 kali.

[✔] Semasa anda memberus gigi, cuba berdiri dengan sebelah kaki. Tukar kaki kiri dan kanan.

[✔] Jika anda memandu, semasa kereta berhenti, genggam stereng kereta dengan kuat selama 10 saat. Ulang 10-15 kali.

[✔] Di meja pejabat, buat duduk cangkung. Caranya ialah duduk tapi berhenti separuh, kemudian bangun semula perlahan-lahan tanpa menggunakan tangan. Ulang 15-20 kali.

[✔] Semasa membeli-belah, bawa sedikit beban dalam beg tangan anda contohnya 2 beg gula.

[✔] Semasa mengisi petrol kereta, berjingkit ke atas dan ke bawah dengan tumit kaki. Buat sehingga selesai mengisi petrol.

[✔] Sambil anda beratur semasa menunggu teksi atau bas, genggam tangan anda di belakang, rapatkan bahu sambil membuka dada dan mengambil nafas. Tahan nafas 10-20 saat dan hembus perlahan-lahan.

[✔]  Selepas makan malam dan duduk di kerusi, luruskan kaki ke hadapan dan bengkokkan ke atas dan ke bawah. Semasa kaki di atas, tahan selama 5 saat.\

[✔] Semasa anda menonton tv, buat senaman ringan seperti tekan tubi (push up) semasa iklan disiarkan. Purata tempoh iklan ialah 7-8 minit, buat tekan tubi setiap kali iklan dan anda akan mudah mencapai 100-150 ulangan.

Senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus dalam masa seminggu, senaman untuk kurus lengan, senaman untuk kurus badan, senaman untuk kurus perut, senaman untuk kurus dalam sebulan, senaman untuk kurus dalam masa sebulan, senaman berkesan untuk kuruskan badan, senaman berkesan untuk kurus, senaman paling berkesan untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kuruskan badan, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk mudah kurus, senaman mudah untuk kuruskan badan, senaman yang mudah untuk kurus, senaman paling mudah untuk kuruskan badan, senaman paling mudah untuk kurus, senaman yang betul untuk kurus, senaman yang bagus untuk kurus, senaman yang mudah untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kurus, senaman yang sesuai untuk kurus, senaman yang baik untuk kurus, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus cepat, senaman untuk kuruskan peha, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman, tips senaman di rumah, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman kuruskan badan, tips senaman kempiskan perut, tipssenaman yang betul, tips senaman mengecilkan punggung, tips senaman perut,  senaman mudah di rumah, senaman mudah kempiskan perut,

 [✔]  Sebelum tidur, duduk ditepi katil dengan kaki rapat. Genggam tangan anda dan luruskan tangan anda ke atas dan luruskan badan sambil mengambil nafas sedalam-dalamnya. Tahan 10-20 saat dan lepaskan nafas perlahan-lahan. Anda akan berasa rileks serta merta.

Anda akan lebih cepat kurus jika mengamalkan pemakanan yang membantu membakar lemak, tips cepat kurus yang saya kongsikan di sini, dan mengambil Set Kurus Shaklee yang membantu anda kurus secara sihat. Set Kurus Shaklee bukan sahaja membantu anda membakar lemak dengan cepat, malah ia juga membantu membuang lemak dari badan dan membina otot supaya takde bahagian badan anda yang menggeleber bila dah kurus.

Anda boleh amalkan senaman untuk kuruskan badan yang boleh dibuat di pejabat dan rumah di atas setiap hari. Nampak macam senaman remeh yang tak memberi sebarang kesan tapi percayalah, ia akan membantu anda untuk kurus. Nak lagi cepat kurus? Jom order Set Kurus Shaklee anda hari ini. Hubungi saya sekarang!

Senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus dalam masa seminggu, senaman untuk kurus lengan, senaman untuk kurus badan, senaman untuk kurus perut, senaman untuk kurus dalam sebulan, senaman untuk kurus dalam masa sebulan, senaman berkesan untuk kuruskan badan, senaman berkesan untuk kurus, senaman paling berkesan untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kuruskan badan, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk mudah kurus, senaman mudah untuk kuruskan badan, senaman yang mudah untuk kurus, senaman paling mudah untuk kuruskan badan, senaman paling mudah untuk kurus, senaman yang betul untuk kurus, senaman yang bagus untuk kurus, senaman yang mudah untuk kurus, senaman yang berkesan untuk kurus, senaman yang sesuai untuk kurus, senaman yang baik untuk kurus, senaman yang paling berkesan untuk kurus, senaman untuk kurus, senaman untuk kurus di rumah, senaman untuk kurus dengan cepat, senaman untuk kurus cepat, senaman untuk kuruskan peha, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman, tips senaman di rumah, tips senaman mudah, tips senaman untuk kurus, tips senaman kuruskan badan, tips senaman kempiskan perut, tipssenaman yang betul, tips senaman mengecilkan punggung, tips senaman perut,  senaman mudah di rumah, senaman mudah kempiskan perut,

Apakah Jenis Senaman Terbaik Untuk Kurus

Senaman baik untuk kesihatan, tak kira  sama ada senaman kardiovaskular atau senaman otot. Anda boleh membaca tips senaman mudah di sini.  Namun, apabila bercakap tentang tip kurus atau tip mengurangkan berat badan, senaman manakah yang lebih berkesan? Senaman kardiovaskular atau senaman otot? Atau adakah kedua duanya sama sahaja? Jom kita ketahui apakah jenis senaman  terbaik untuk kurus.
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
Apakah Jenis Senaman Yang Terbaik Untuk Kurus
Sebelum saya terangkan lebih lanjut mengenai keberkesanan kedua-dua senaman tersebut, terlebih dahulu saya nak terangkan apa itu senaman kardiovaskular dan apakah pula senaman otot. 
Senaman kardiovaskular (atau ringkasnya kardio) 
Adalah senaman yang melibatkan peningkatan kadar denyutan jantung. Antara aktiviti yang tergolong dalam kategori ini adalah berlari, berenang, bermain bola sepak, berbasikal dan sebagainya.
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
Senaman otot 
Adalah senaman yang melibatkan daya tahan otot seperti mengangkat berat, tekan tubi, ‘pull up’, ‘plank’ dan sebagainya. Senaman otot yang dilakukan secara berterusan akan menambahkan sel-sel otot dan kesan jangka masa panjangnya anda akan kelihatan seperti berotot (‘muscular’) 
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
Kedua-dua senaman ini memerlukan tenaga. Dari mana datangnya tenaga? Ia diperolehi daripada proses pembakaran makanan yang berlaku di dalam badan. Secara teori, untuk orang yang mengalami masalah obesiti dan ingin mengurangkan berat badan, selain daripada pembakaran makanan, sumber lain yang boleh membekalkan tenaga adalah lemak yang dibakar menjadi sumber tenaga. Jadi, apabila lemak-lemak yang menggeleber di sekitar perut dibakar, dapatlah kita merasa kesan ‘kurus’.
Namun, itu hanya teori sahaja. Apa yang sering berlaku, protein di dalam badan lebih mudah ditukar bentuk kepada tenaga. Jadi, bila kita bersenam, badan kita tak bakar lemak berlebihan dalam badan kita, sebaliknya membakar protein yang ada. Di manakah protein ini didapati? Kebanyakannya daripada otot. Jadi apabila protein ini ditukar kepada bentuk tenaga, sel sel otot akan hilang dan otot akan mengecil. Ini adalah satu perkara yang tidak baik kerana, protein dan otot adalah elemen yang penting dalam mengekalkan kadar metabolisme badan.
Jadi, Apakah Jenis Senaman Yang Terbaik Untuk Kurus?
Pada peringkat awal usaha anda menurunkan berat badan menerusi senaman kardio, anda akan dapati dalam beberapa hari berat  anda akan turun. Masalahnya, anda tidak tahu adakah ia disebabkan oleh kehilangan lemak, atau kehilangan otot dan juga air. Dalam kebanyakan kes, ianya adalah disebabkan oleh kehilangan otot dan juga air yang bermakna, anda ‘tertipu’ kerana kehilangan berat ini hanya bersifat sementara dan apabila anda berhenti melakukan aktiviti aktiviti senaman, percayalah, badan anda akan meningkat naik dengan cepat!
Dengan berkurangnya sel otot, maka dengan sendirinya kadar metabolisme badan akan menurun dan keupayaan untuk membakar kalori menjadi berkurang. Dalam jangka masa panjang, keadaan ini akan mengakibatkan kegemukan dan akibatnya, harapan untuk melihat badan kurus akan hanya tinggal harapan sahaja.
Sebaliknya, menerusi senaman otot anda akan meningkatkan sel-sel protein yang seterusnya meningkatkan kadar metabolisme. Kadar pembakaran kalori anda akan meningkat sehingga pada satu peringkat, badan anda akan terus membakar lemak meskipun anda sedang tidur atau menonton wayang. Senaman otot juga akan mencantikkan badan dan membina tekstur tubuh yang baik untuk  golongan lelaki dan wanita.
 
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus
 
Jadi, jika anda mahu kurus, buat keputusan bijak dengan melakukan senaman otot, dan apabila anda sudah menjadikannya sesuatu rutin, bolehlah anda beralih kepada senaman kardio. Insya Allah anda akan mendapat kesan pengurangan berat yang ketara dan berpanjangan.
Sekarang anda dah tahu apakah jenis senaman yang terbaik untuk kurus. Anda akan dapat mengurangkan berat badan dengan lebih cepat kalau anda mengamalkan senaman + pemakanan seimbang + set kurus Shaklee. Berminat untuk mendapatkan set kurus Shaklee?  Hubungi saya sekarang.
 
senaman, senaman di rumah, senaman untuk lelaki,  senaman kardio, senaman perut,  senaman untuk kempiskan perut, senaman untuk kecilkan lengan,  senaman untuk ibu mengandung, senaman untuk kecilkan peha, senaman untuk kurus, senaman untuk kuruskan peha, senaman untuk kuruskan badan dengan segera, senaman untuk kuruskan badan dengan cepat, senaman untuk kuruskan punggung,  senaman terbaik untuk turunkan berat badan, senaman terbaik untuk kempiskan perut, senaman terbaik kempiskan perut,  senaman terbaik, senaman terbaik untuk kurus, senaman terbaik untuk kuruskan badan,  senaman terbaik untuk perut,  alat senaman terbaik untuk kurus,  senaman kardiovaskular, senaman kardio di rumah, senaman kardio untuk kurus, senaman kardio kevin zahri,  senaman otot, senaman otot untuk kurus

Petua Untuk Kurus Dengan Cepat

Petua untuk kurus dengan cepat. Tajuk yang sangat catchy kan! Semua orang nak kurus. Semua orang nak cantik. Semua orang nak tau petua untuk kurus. Bukan senang nak kurus & tak semua orang mampu untuk keluarkan duit untuk membeli set kurus yang mahal di pasaran.
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
Petua Untuk Kurus Dengan Cepat
Kita keluar duit beratus-ratus atau beribu-ribu ringgit pun belum tentu kita kurus. Ini kerana pengambilan set kurus sahaja tidak mencukupi.  Ianya perlu disertakan dengan pemakanan yang seimbang & senaman yang teratur. Ingat, pemakanan yang seimbang ye, bukan berlapar. Alhamdulillah sejak mengamalkan diet yang seimbang, saya rajin mencari tips untuk kurus & ini adalah kompilasi saya. Alhamdulillah berkesan. Anda yang tengah mengamalkan diet seimbang pun boleh cuba petua untuk kurus dengan cepat ni:
 
1. Elakkan makanan segera (fast food)
KFC, McD, Pizza Hut…. memanglah sangat-sangat menguji keimanan. Orang Malaysia memang suka makan fast food. Makanan segera harus dijauhi sekiranya anda ingin kurus kerana kandungan kalorinya sangatlah tinggi & khasiatnya hampir tiada.
 
2. Minum teh + lemon sejuk tanpa gula (ice lemon tea tanpa gula)
Teh & lemon memang sangat berkesan untuk membuang lemak di dalam badan. Green tea is the best. Tanpa gula kerana dalam misi untuk kurus, kita kena kurangkan pengambilan gula. Anda boleh baca kesan buruk lebihan gula terhadap badan di sini. Air yang sejuk menjadi pilihan kerana apabila kita minum air sejuk, badan kita akan menjadi sejuk & terpaksa bekerja untuk kembali kepada suhu yang normal. Dalam proses mengembalikan badan kepada suhu yang normal, pembakaran lemak telah berlaku. 
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
3. Makan sup
Jika kita nak kurus, boleh amalkan memakan sup. Meehon sup, kuew teow sup, mee sup, sup sayur, semuanya sedap-sedap belaka. Makanan yang direbus & distim juga adalah bagus. Kurangkan pengambilan makanan bergoreng atau bersantan.

4. Makan buah
Petua untuk kurus dengan cepat yang seterusnya ialah makan buah. Buah-buahan adalah sangat berkhasiat & sedap. Epal. oren, anggur, tembikai. Kalau kat rumah saya ni, buah feveret adalah pisang. Bila mulut rasa nak mengunyah, daripada kita makan jajan yang tinggi kalori & takde khasiat, lebih baik kita makan buah. Tak payah nak risau pasal kandungan lemak atau gula.

5. Makan sayur
Tiap kali makan nasi, pastikan sayur lebih banyak daripada nasi. Lagi bagus kalau kita suka ratah sayur. Kalau tak suka makan sayur, cuba jadi kreatif. Buat sup sayur & dalam tu letak fishball, fishcake, isi ketam ke. Wallah sedapnya.
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

6. Makan makanan yang kita tak suka.
Bila makan kat kedai atau memasak, masak makanan yang kita tak suka. Contohnya kalau kita tak suka makan nasi goreng kerabu sebab berperisa sangat, haaaaa order yang tu. Sebab apa? Bila kita tak suka makanan tu, kita takkan makan banyak. Makan sikit je dah kembang tekak. Idea yang bernas kan?

7. Mandi air sejuk sebelum subuh
Say no to water heater. kenapa air sejuk pada waktu subuh? Sebab kalau kita mandi waktu tu, ia akan dapat membuang segala toksin kat dalam badan kita. Detoks adalah perkara yang sangat penting untuk kurus.

8. Kunyah makanan sebanyak 40 kali

” Tak mampu lah! Kalau tiap kali suap nak kena kunyah 40 kali, berapa jam nak habis makan sepinggan nasi.”  Kalau anda fikir macam tu, anda yang rugi. Kata nak kurus. Kalau nak kurus, mesti anda sanggup. Free je pun, tak payah keluar duit.
9. Minum air  kosong dengan banyak
Air kosong. Bukan air manis. Sehari sekurang-kurangnya 3 liter.10. Sentiasa senyum
Kawal emosi. Amalkan gaya hidup yang sihat. Selalu kita dengar orang kata “Bila stress mesti nak makan banyak”. Jadi, hepi-hepilah selalu.11. Set Kurus Shaklee

Pengambilan Set Kurus Shaklee dah membantu ramai pelanggan saya mendapat berat badan yang diinginkan. Khas untuk pelanggan yang membeli Set Kurus Shaklee dengan saya, anda akan mendapat percuma Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini.

petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

Ini saja petua untuk kurus dengan cepat untuk kali ini. Insya Allah lain kali saya akan share tips yang lain. Selamat mencuba! Oh ya, kalau nak dapatkanSet kurus Shaklee dengan Ebook Kurus Sebelum Raya ni secara percuma, hubungi saya sekarang.

petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...