Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung

Di antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya ialah apakah tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung. Memang ramai yang teruja selepas melihat testimoni pelanggan saya yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Kali ni saya nak berkongsi tips yang boleh anda amalkan bagi meningkatkan tahap kesuburan anda.

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Apakah Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung?

1. Kawal berat badan

Berat badan yang berlebihan atau kurang sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Dapatkan berat badan unggul. Sekiranya anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda boleh mengambil B Complex & MealShake Shaklee. Sekiranya berat anda berlebihan, anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee. 

2. Kawal pengambilan makanan yang tinggi gula & karbohidrat

Makanan yang tinggi gula & karbohidrat, terutamanya junk food akan menyebabkan benih yang anda hasilkan tidak berkualiti. Amalkan pemakanan yang seimbang & cara hidup yang sihat, Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Window shopping pun dikira sebagai senaman. Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung ni?

3. Minum Teh Hijau

Teh hijau kaya dengan Catechins yang membantu meningkatkan kesuburan anda.

4. Jangan menggunakan pencuci atau pewangi vagina

Penggunaan pencuci atau pewangi vagina akan menukar PH bahagian tersebut. PH yang tidak sesuai akan membunuh sperma sekali gus mengurangkan peluang anda untuk mengandung. Membasuh bahagian intim dengan air sahaja adalah mencukupi. Seminggu sekali anda boleh mengamalkan petua ini:

Rebus beberapa helai daun sirih & manjakani. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian intim anda. Anda juga boleh mencuci bahagian tersebut dengan air rebusan ini selepas haid anda berhenti. Tujuannya ialah untuk menyegarkan semula bahagian tersebut.

5. Elakkan mandi atau berendam dalam air panas

Ingatkan suami anda supaya jangan mandi dengan air yang terlalu panas kerana ia akan mengganggu kualiti sperma.

6. Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Shaklee yang menjadi kegilaan ramai sudah terbukti berkesan. Ia telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Tapi AWAS!!!! Pastikan anda makan dengan aturan yang betul kerana jika salah aturan & dos, ia mungkin membawa kesan buruk kepada kesihatan anda.

Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung yang saya share ni? Insya Allah Set Kesuburan Shaklee juga membantu mengingkatkan kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Tips Dapat Anak Kembar Yang Semua Orang Boleh Amalkan

Boleh dikatakan semua wanita teringin nak dapat anak kembar. Kali ni saya nak share tips dapat anak kembar yang semua orang boleh amalkan.  Kalau anda teringin nak dapat anak kembar apa kata anda amalkan  tips dan doa untuk mendapat anak kembar dibawah:

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

 TIPS DAPAT ANAK KEMBAR YANG SEMUA ORANG BOLEH AMALKAN

1. Genetik
Sekiranya anda atau suami mempunyai ahli keluarga yang melahirkan kembar, maka kemungkinan besar anda akan mendapat genetik tersebut & mempunyai peluang yang tinggi untuk mendapat anak kembar. Oleh itu, kalau anda teringin nak anak kembar, berkahwinlah dengan mereka yang ada genetik kembar ye!

2. Umur
Kebiasannya wanita yang mengandung pada usia yang lewat iaitu 40 tahun ke atas mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.

3. Pengambilan ubat kesuburan
Tips mudah untuk dapat anak kembar seterusnya ialah pengambilan ubat kesuburan. Pengambilan ubat kesuburan seperti Clomid meningkatkan kebarangkalian untuk anda menghasilkan dua ovum semasa proses ovulasi. Anda juga boleh mengambil set kesuburan Shaklee untuk meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar.

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

4. Mengandung melalui kaedah IVF atau IUI

Mengandung melalui kaedah IVF atau IUI juga meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar.

5. Banyakkan makan ubi, kentang & susu

Gabungan 3 makanan ini sememangnya berkesan untuk meningkatkan kesuburan anda & dalam masa yang sama meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar. Mudah je kan tips mudah untuk dapat anak kembar yang ni. Makan je 3 makanan tu.

6. Berat badan

Wanita yang berbadan besar dikatakan mempunyai peluang yang lebih besar untuk mendapat anak kembar.

Demikian adalah 6 tips mudah untuk dapat anak kembar yang boleh anda amalkan. Kalau anda betul-betul nak anak kembar, jangan tunggu lagi. Amalkan set kesuburan Shaklee mulai sekarang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Hanya tuhan je yang tahu betapa sedihnya hati bila keguguran. 3 kali saya keguguran jadi saya tahu apa yang anda rasa. Kali ni saya nak share tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan untuk meningkatkan kesuburan dan seterusnya hamil dengan lebih cepat.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Selepas keguguran, anda dinasihatkan untuk  berehat selama 2 minggu sebelum mencuba untuk mengandung semula. Anda akan lebih mudah untuk hamil sekiranya tips dibawah diamalkan bersama set kesuburan Shaklee. Pengambilan ESP Shaklee juga akan membantu menguatkan semula rahim anda.

Tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan ialah:

 1. Kenal pasti tarikh subur.

 Jika haid anda teratur, adalah mudah untuk mengetahui tarikh subur. Setiap pertengahan bulan telur akan dikeluarkan oleh ovari dan inilah waktu paling subur anda. Sekiranya anda bersama suami pada waktu ini, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi dan berlakulah kehamilan. Oleh itu, pastikan anda tidak terlepas wkatu subur setiap bulan.

 2. Jalani pemeriksaan.

Pastikan anda bebas dari sebarang masalah seperti cyst, endometriosis atau fibroid yang merupakan penyakit yang kerap dikaitkan dengan kesukaran untuk hamil. Jika anda mengesan penyakit ini pada peringkat awal, Insya Allah rawatan dapat membantu anda untuk hamil.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,
Dapatkan EBook ini secara percuma dengan pembelian set kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

 3. Dapatkan berat badan yang ideal.

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masaalah kepada kesuburan anda. Kawal berat badan dan cuba kira BMI (Body Mass Index) anda. BMI diantara 20-24 menunjukkan berat optimal. Anda boleh mengetahui cara mengira BMI di sini.

4. Hubungan seks yang kerap & posisi yang tertentu.

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari hari subur, berhubunganlah setiap hari. Nak tahu posisi terbaik untuk  mudah hamil? Saya ada share hot tips ni di secret group kami.

5. Tingkatkan kesuburan suami.

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, eloklah anda boleh berbincang dengan doktor. Ia mungkin sebab anda lambat hamil.

6. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee mempunyai nutrient lengkap yang diperlukan oleh pasangan yang sedang mencuba untuk hamil.

8. Bersenam secara rutin .

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

9. Mengambil makanan yang seimbang.

Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Berita baiknya, dengan hanya mengawal diet, kebanyakan wanita PCOS dapat menteraturkan haid mereka kembali seterusnya berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan makanan segera.

Amalkan memakan lelemak monounsaturated dan kurangkan lemak transfat (yang terdapat pada makanan yang segera)

 11. Lebihkan protin dari sayuran seperti produk soya dan kurangkan makan daging.

Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting untuk meningkatkan kesuburan anda. ESP Shaklee adalah alternatif terbaik sekiranya anda tidak minum susu atau mengambil produk tenusu yang lain.

 12. Makanan makanan yang berfiber tinggi seperti seperti sayuran dan whole grains seperti oats.

 13. Kurangkan gula dan sebarang karbohidrat termasuk nasi, mee, bihun dan sebagainya.

14. Berurut

Berurut juga boleh membantu anda cepat hamil. Bidan yang berpengalaman dapat mengesan sekiranya ada masalah dengan peranakan anda seperti rahim jatuh. Kebiasannya bidan dapat membetulkan masalah tersebut dengan urutan.

 15. Kurangkan tekanan.

Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walau bagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan. Cuba buat aktiviti-aktivit ringan yang boleh mengurangkan tekanan anda seperti:

  • Memasak
  • Bersenam
  • Mendengar muzik
  • Membaca dan mendengar audiobooks
  • Manjakan diri anda dengan spa dan rawatan diri
  • Habiskan masa dengan kawan dan keluarga
  • Beromantik dengan suami

16.  Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras.

Merokok, mengunakan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan limitkan minuman kopi kepada 2 cawan sehari.

Jika anda keguguran, jangan bersedih. Anda masih berpeluang untuk mengandung & melahirkan seperti pasangan yang lain. Amalkan tips mengandung selepas keguguran yang saya kongsikan tadi. Berminat untuk mendapatkan set subur Shaklee? Hubungi saya sekarang.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Petua ini saya dapat dari seorang ulama’ di Terengganu. Ramai muridnya yang dah berjaya hamil. Menurut beliau, petua ini beliau perolehi dari petua ulama’ silam. Petua yang saya maksudkan ialah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih.

 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih
Bunga Cengkih itu diibaratkan sperma yang berenang di lautan dalam yang gelap gelita dan ayat 40 surah An-Nur itu adalah jampi (dibenarkan jampi menggunakan ayat Quran) kerana Allah nyatakan hanya Dia yang mengurniakan Cahaya kepada siapa yang dikehendakkiNya. Jika Sperma itu tidak diberikan Cahaya oleh Allah, masakan boleh bertemu dengan Ovum.

” Atau (orang-orang kafir itu keadaannya) adalah umpama keadaan (orang yang di dalam) gelap-gelita di lautan yang dalam, yang diliputi oleh ombak bertindih ombak; di sebelah atasnya pula awan tebal (demikianlah keadaannya) gelap-gelita berlapis-lapis, apabila orang itu mengeluarkan tangannya, dia tidak dapat melihatnya sama sekali dan (ingatlah) sesiapa yang tidak dijadikan Allah menurut undang-undang peraturanNya mendapat cahaya (hidayat petunjuk) maka dia tidak akan beroleh sebarang cahaya (yang akan memandunya ke jalan yang benar)” ( An-Nur: 40)

ebook rahsia mudah mengandung, Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari vitaminsaya.com
 
Apakah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih?
 
1) Suami dan isteri hendaklah memilih 41 kuntum Bunga Cengkih yang elok.
2) Suami genggam Bunga Cengkih tersebut dan membaca 3 kali ayat 40 surah An-Nur.
3) Seelok-eloknya dilakukan pada malam jumaat.
4) Bagi isteri makan 1 kuntum Bunga Cengkih setiap malam sebelum tidur. Hanya isteri sahaja yang makan.
5) Pada masa yang sama, banyakkan doa ayat 40-41 Surah Ibrahim. Banyakkan menderma wang kepada orang yang memerlukan.
Jika anda sedang meminum air Buah Zuriat, boleh juga membaca Ayat 40 Surah An-Nur itu pada air yang ingin diminum.
 
 Mudah sahaja kan petua hamil menggunakan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan tadi? Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang berjaya mengandung dengan set ini DI SINI. Nak dapatkan Set Kesuburan Shakklee? Hubungi saya sekarang!
 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung yang akan saya kongsikan di sini:

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

[]  Berhenti merokok

Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda prihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik maka berhentilah merokok. Selain  menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tak boleh berhenti terus? Kurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari.

[]  Elak pakai seluar ketat

Mungkin ada yang tersenyum bila membaca fakta ini.Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar yang ketat dan kurang pengaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

[] Pilih makanan yang baik dan seimbang

Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola makanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak,tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu elakkan dari mengambil dua makanan berikut:

1. Daging berlemak

Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetapi jika berlebihan,ia mengundang masalah kesihatan kepada anda.Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergerak,agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan seks bersama isteri tercinta.

2. Makanan segera

Umum mengetahui,makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekali gus mengakibatkan kemandulan.

[] Rancang waktu untuk bersama

Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurangan apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu,rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan.Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

[] Ketahui waktu subur suami

Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur tau, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, pastikan bersama semasa suami paling subur.

[] Katakan tidak pada alkohol

Selain merokok,satu lagi tabiat yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus  menyebabkan peningkatan estrogen dalam badan. Kesan estrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah,jumlah sperma akan berkurangan sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

[] Set Suami Gagah Shaklee

Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi mengingkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga, Apa yang lagi best, set ini akan membantu suami bertahan lebih lama semasa bersama.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Itulah dia tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Suami Gagah Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Perkara yang Menjejaskan Kesuburan Pasangan Suami Isteri

Tahap kesuburan anda merupakan salah satu elemen penting yang menentukan sama ada anda mudah untuk hamil atau tidak. Berikut adalah perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri :

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Rokok – Jika anda & pasangan merokok, peluang anda untuk hamil akan merudum kerana bahan kimia yang terdapat didalam rokok akan menurunkan tahap kesuburan anda. Bagi lelaki, rokok menyebabkan sperma berkurangan & tidak aktif. Bagi wanita,  nikotin menganggu proses ovulasi atau pengeluaran telur & menyebabkan lender di leher rahim dalam keadaan beracun sehingga mengganggu pergerakan sperma ke sel telur.

[ ] Asap kenderaan  Kajian  Dr. Michele De Rosa dari University of Naples Federico II (Italia) mendapati bahawa  oksida nitrogen, timah, oksida belerang, dan karbon monoksida yang terkandung dalam gas buangan kenderaan bermotor boleh mengurangkan kualiti sel telur dan sperma. Kesesakan di jalan raya melemahkan pergerakan  sperma. Selain itu, suhu panas dari enjin kenderaan mempengaruhi daya tahan sperma. Oleh itu  Dr.De Rosa membuat kesimpulan bahawa sekiranya anda menghabiskan lebih daripada 6 jam sehari di atas jalan raya, tahap kesuburan anda akan berkurangan.

[ ]  Faktor usia – Apabila memasuki usia 35 tahun, tahap kesuburan seorang wanita mula menurun sehingga wanita tersebut melalui fasa menopous. . Menurut Dr. Gillian Lockwood dari Midland Fertility Service,  penurunan tahap kesuburan tersebut disebabkan oleh  jumlah sel telur yang berkurangan  setelah bertahun-tahun mengalami haid. Sekiranya badan masih berovulasi, sel telur yang dihasilkan adalah kurang berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Kafein – Kafein boleh menyebabkan badan kurang menghasilkan hormon estrogen & progestoerone yang menyebabklan badan anda lambat berovusali. Ia juga mengurangkan hormon prolaktin didalam badan lalu menyebabkan gangguan kitaran haid.

[ ] Radiasi – Radiasi sangat berbahaya untuk setiap sel tubuh Anda. Sekiranya anda pesakit kanser yang terpaksa melalui rawatan sinaran atau bekerja dilokasi yang mempunyai kadar radiasi yang tinggi, anda berisiko untuk menghadapi masalah haid terhenti sebelum menopous, gangguan produksi sperma & telur, dan juga mengurangkan ghairah seksual.

] Berat badan berlebihan – Berat badan berlebihan juga adalah antara perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul dengan mengamalkan senaman & mengambil set kurus yang selamat. 

Oleh itu, sekiranya anda ingin hamil, pastikan anda menjauhi perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri yang saya nyatakan tadi. Set Kesuburan Shaklee membantu meningkatkan tahap kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya dengan segera.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

Tips Untuk Cepat Mengandung

Ramai yang bertanyakan tips untuk cepat mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya nak share kaedah  & tips yang boleh anda amalkan supaya anda mempunyai peluang yang tinggi untuk hamil. Anda semua boleh lah cuba tips untuk cepat mengandung berikut:
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
TIPS UNTUK CEPAT MENGANDUNG
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. 

Jika haid anda teratur, setiap hari ke14  telur akan dikeluarkan oleh ovari dan sekiranya pada waktu tersebut anda bersama, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi maka berlakulah kehamilan. 

2. Jumpa doktor anda. 

Pastikan anda suami isteri bebas dari sebarang masalah dengan berjumpa dengan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah antara penyebab yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil. Malangnya wanita sering mengalaminya tanpa sebarang tanda dan gejala.  Sekiranya diagnosa dapat dibuat diperingkat awal, rawatan yang berkesan mungkin akan dapat diberikan dan mengelak dari masalah sukar hamil. Sekiranya haid anda teratur dan sudah mencuba selama 1 tahun untuk hamil, anda mungkin boleh mengambil kira ujian analisa sperma dan HSG ( hysteros-salphingography) untuk memastikan salur fallopiana anda tidak tersumbat.

 3. Dapatkan berat badan yang ideal. 

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masalah kepada kesuburan anda. Kawal berat BMI dan berat badan anda. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang berlebihan, anda boleh mencuba set kurus Shaklee. Jika anda kekurangan berat badan, anda boleh mencuba Mealshakes Shaklee.

 4. Ketahui waktu subur anda. 

Hari subur anda cuma 4-5 hari dalam sebulan sebulan. Sekiranya anda dapat menganggar hari tersebut dengan tepat, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil. Hari subur boleh dikiranya dengan tepat sekiranya haid anda teratur. Catatkan BBT ( Suhu badan asas) anda dan cuba perhatikan tanda-tanda ovulasi  seperti lendir serviks yang lebih licin dan senak perut ditengah bulan. Anda boleh membeli kit ovulasi di farmasi sekiranya mahu meramal masa ovulasi dengan lebih tepat.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

 5. Hubungan seks yang lebih kerap. 

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari-hari subur, bersamalah setiap hari. Sesetengah posisi seks boleh membuatkan anda lebih senang hamil.

 6. Tingkatkan kesuburan suami. 

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada tahap optimal dengan mengamalkan cara hidup sihat seperti makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan menjauhi alkohol. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, sila berbincang dengan doktor kerana ia juga boleh menjadi punca kenapa anda sukar hamil.

 7. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil untuk mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee memberikan anda kesemua vitamin yang diperlukan oleh badan supaya suami & isteri berada dalam keadaan yang bersedia untuk hamil.

 8. Bersenam secara rutin . 

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

 9. Mengambil makanan yang seimbang. 

Menjaga pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi. Masalah ovulasi  berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Sekiranya anda menjaga diet, anda dapat menteraturkan haid dan berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan stress

Tidak dinafikan kehidupan pada hari ini penuh dengan stress. Tak ada anak pun boleh menyebabkan stress. Ketahuilah bahawa stress  dikaitkan dengan masalah ketidaksuburan. Anda boleh lakukan aktiviti-aktivit kegemaran anda bagi mengurangkan stress.

 11. Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras. 

Merokok, penyalahgunaan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan kurangkan pengambilan kopi dalam diet seharian.

Anda boleh amalkan 11 tips untuk cepat mengandung yang saya kongsikan di atas. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee juga meningkatkan peluang anda untuk hamil. Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...