-

Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Biasanya kalau pasangan susah untuk mengandung, isteri yang akan dituduh sebagai mandul. Tahukah anda, lelaki pun ada masalah kesuburan. Jom saya kongsikan tanda lelaki tak subur yang semua suami wajib ambil tahu.

lelaki tak subur 300x226 Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Di antara simptom yang akan dihadapi ialah:

1. Masalah dalam hubungan seksual seperti kurang keinginan untuk bersama. Jika anda rasa tidak berminat untuk bersama isteri, jangan dibiarkan. Ia adalah antara tanda anda bermasalah.

2. Sukar dirangsang. Sukar dirangsang juga adalah antara tanda lelaki tak subur.

3. Ejakulasi pramatang. Ini adalah mimpi ngeri bagi setiap lelaki. Buang rasa malu, cepat-cepat dapatkan rawatan. Kalau dibiarkan, ia boleh menjadi punca anda gagal mendapat zuriat,

4. Bengkak, sakit atau ketulan di bahagian testis. Kalau ada kelainan pada organ seks anda, itu juga adalah antara tanda lelaki tak subur.

5. Rambut atau bulu yang semakin berkurangan. Itu adalah petanda bahawa anda mengalami masalah hormon atau kromosom. Masalah ini akan menyebabkan anda jad tak subur.

6. Gagal mendapat anak selepas setahun mencuba. Kalau dah setahun mencuba tapi masih belum mengandung, mungkin anda atau isteri ada masalah kesuburan. Cuba tengok, period isteri ok ke setiap bulan? Ada senggugut? Ada keputihan? Atau pun mungkin anda yang bermasalah?

Apa Nak Buat Untuk Tingkatkan Kesuburan Lelaki?

Anda boleh tingkatkan kesuburan dengan cara:

1. Elakkan perkara yang menjadi punca tak subur.

2.Amalkan petua kesuburan lelaki supaya isteri mudah mengandung.

3. Amalkan petua elakkan mati pucuk & lemah tenaga batin ini.

4. Amalkan Set Suami Gagah Shaklee yang membantu:

  • Meningkatkan keinginan untuk bersama.
  • Bertahan lebih lama ketika bersama.
  • Meningkatkan kesihatan organ seks.
  • Menghasilkan air mani yang lebih pekat.
  • Menghasilkan sperma yang lebih banyak.
  • Menghasilkan sperma yang sihat & kuat. Mampu berenang dengan kuat & tahan lebih lama di dalam rahim isteri.
  • Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri lebih cepat mengandung.

lelaki tak subur1 300x209 Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Kalau ada bajet lebih, boleh ambil Vivix yang membantu memperbaharui DNA & sel dalam organ pembiakan anda supaya mnghasilkan sperma yang lebih berkualiti.

lelaki tak subur2 300x226 Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Sekarang anda dah tahu tanda lelaki tak subur yang semua suami wajib tahu. Anda ada salah satu daripada tanda-tanda tu? Jangan buang masa. Lagi lama tunggu, lagi teruk masalah kesuburan anda.  Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tanda Lelaki Tak Subur Yang Semua Suami Wajib Ambil Tahu

Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

Mati pucuk atau lemah tenaga batin adalah mimpi ngeri setiap lelaki. Tak guna muka hensem, badan sado, gaji besar tapi tak dapat beraksi di atas katil untuk puaskan isteri. Takut mati pucuk? Taknak dilabel isteri lemah tenaga batin? Jom amalkan petua elakkan mati pucuk dan lemah tenaga batin yang semua lelaki wajib tahu ini. Petua ni juga sesuai untuk mereka yang sudah mati pucuk.

petua elakkan mati pucuk 300x202 Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin Yang Semua Lelaki Wajib Tahu

Petua dan pantang larang ni wajib diamalkan oleh semua lelaki, tak kiralah lelaki bujang, suami orang, atau pun duda sekali pun. Ianya dah diamalkan sejak zaman nenek moyang kita dulu dan terbukti berkesan. Tak payah buang duit beli viagra atau ubat kuat lain. Amalkan je petua ni:

1. Jangan amalkan minum air batu. Ini kerana ia mengakibatkan zakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila jima’. Batang zakar harus sentiasa panas.

2. Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi, melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu.

3. Elakkan makanan sejuk. Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk atau disejukkan. Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.

4. Makanan dengan kuah berlinang. Jauhi makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar.

5. Jangan terus minum air selepas makan nasi. Minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.

6. Jangan hembus nafas ketika minum. Bila minum air, tahan nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jima’.

7. Elakkan minum air ketika badan sedang panas. Selepas berlari atau bekerja berat, berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian barulah minum air.

petua elakkan mati pucuk1 300x174 Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

8. Jangan selalu makan kepak ayam. Ini  kerana ia melemahkan zakar.

9. Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.

10. Kurangkan dari memakan Pisang Embun.

11. Elakkan minum air selepas jam 11.00 malam walaupun air panas. Ini kerana ia melemahkan otot pinggang dan menyebabkan sengal badan.

12. Elakkan dari buang air ditempat air bertakung. Carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air. Contoh tempat air bertakung ialah longkang, sungai, kolam renang.

13. Jangan amalkan onani. Ini kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.

14. Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah mengalir menuju zakar. Tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran darah sekali gus melemahkan zakar.

15. Jangan jima’ lebih daripada 3 kali seminggu. Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima’ lebih dari 3 kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.

16. Jangan jima’ di dalam air. Tak payah ikut perangai orang putih yang berjima’ di merata tempat termasuk dalam air. Ia boleh melemahkan zakar.

petua elakkan mati pucuk2 300x149 Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

17. Jangan terus minum air selepas jima’. Rehat dahulu 15 minit, lepas tu baru minum air.

18. .Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.

19. Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas klimaks.

20. Jangan jima’ isteri yang sedang haid kerana mendatangkan penyakit.

21. Jangan terus berdiri selepas klimaks. Dah klimaks? Duduk dulu dalam  5 minit. Jangan terus berdiri. Dalam masa 5 minit tu boleh lah peluk & cium isteri. Takdelah bila setel terus tinggalkan isteri sorang-sorang. Isteri pun mesti suka icon smile Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

22. Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang). Ini kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.

23. Jangan makan ubat kuat sembarangan yang dijual di pasaran kerana takut ada kandungan terlarang yang boleh menyebabkan zakar anda terus rosak & tak berfungsi.

Macam mana nak kuatkan tenaga batin & pekatkan air mani?

Kalau anda nak kuat, gagah perkasa di ranjang dan keluarkan air mani yang pekat supaya isteri makin sayang, anda boleh amalkan Set Suami Gagah Shaklee ini. Apa yang paling penting, vitamin-vitamin dalam set ini adalah vitamin semulajadi yang terbukti selamat &  berkesan.

petua elak mati pucuk3 300x206 Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

Nak tahu macam mana set ini menjadikan anda suami yang gagah perkasa di katil?

Vitamin E berfungsi untuk menyuburkan organ seks anda dan meningkatkan keinginan anda untuk bersama. Ia juga meningkatkan kelelakian anda (lebih keras ) dan menghasilkan air mani yang lebih pekat & likat bersama sperma yang berkualiti.

Zinc Complex berfungsi menghasilkan sperma sihat yang mampu berenang dengan lebih laju di dalam uterus isteri. Ia juga menghasilkan sperma yang hidup lebih lama.

Psss…. Set Suami Gagah Shaklee ni juga tingkatkan kesuburan lelaki. Memang sesuai sangat suami-suami yang tengah berusaha untuk mengandungkan isteri. Anda juga boleh amalkan petua suami gagah perkasa ini.

Semoga petua elakkan mati pucuk dan lemah tenaga batin itu tadi bermanfaat untuk anda. Selain tu, anda juga boleh amalkan petua tingkatkan kesuburan lelaki ini. Nak order Set Suami Gagah Shaklee? Tak payah segan. Sms atau whatsapp saya sekarang! Maklumat anda adalah rahsia yang selamat di tangan saya icon smile Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Elakkan Mati Pucuk Dan Lemah Tenaga Batin

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tengah berusaha untuk mengandung? Dah penat nak jawab soalan saudara-mara BILA NAK DAPAT BABY? Kalau macam tu, kedua-dua suami isteri perlu memainkan peranan untuk tingkatkan kesuburan masing-masing. Jom amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari:

tips kesuburan lelaki 300x228 Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang berikut. Sangat mudah & sesungguhnya terbukti berkesan.

DIET

Jaga pemakanan anda. Pastikan badan mendapat nutrien yang mencukupi agar menghasilkan sperma yang berkualiti. Kurangkan pengambilan lemak tepu kerana ia boleh meningkatkan hormon estrogen dalam badan seorang lelaki yang menyebabkan berlakunya ketidakseimbangan hormon. Kesannya? Ia boleh menyebabkan ketidaksuburan. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air sehari & kurangkan makanan yang diproses.

SENAMAN

Apabila anda bersenam, ia bukan sahaja menyebabkan badan mengeluarkan peluh & menjadi semakin sihat, ia juga meningkatkan kesihatan jantung. Dalam masa yang sama senaman dapat menyeimbangkan hormon didalam badan dan meningkatkan kesuburan anda. Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu selama 20 minit.

TEKANAN

Elakkan tekanan kerana tekananan merupakan antara punca utama ketidaksuburan. Stres juga menggangu mood untuk bersama.

tips kesuburan lelaki1 300x237 Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

GAYA HIDUP SIHAT

Berhenti merokok kerana asap rokok boleh menyebabkan kualiti sperma anda jatuh merudum. Elakkan alkohol & penyalahgunaan dadah termasuk steroid yang sering dugunakan oleh atlit dan ahli bina badan.

SET SUBUR LELAKI SHAKLEE

Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee sememangnya terbukti berkesan jika diambil dengan aturan makan yang betul secara konsisten. Anda boleh membaca testimoni pelanggan saya yang sudah berjaya mengandung walau pun suaminya mempunyai masalah sperma tidak berkualiti di sini. Peluang anda untuk mengandung akan semakin meningkat sekiranya isteri juga mengambil set subur Shaklee.

Insya Allah jika anda amalkan kesemua tips tingkatkan kesuburan lelaki dalam masa 14 hari yang saya kongsikan tadi & mengelakkan perkara-perkara yang boleh menjejaskan kesuburan, anda akan mendapat berita gembira dalam masa yang terdekat. Berminat nak dapatkan vitamin Shaklee dengan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Tingkatkan Kesuburan Lelaki Dalam Masa 14 Hari

Tips Bunting Pelamin

Pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun baru berkahwin sememangnya mengimpikan untuk bunting pelamin. Si suami bercita-cita untuk menjadi suami gagah perkasa sementara si isteri berangan-angan nak jadi isteri hebat yang dirindui suami setiap masa. Jangan segan! Kalau anda nak tahu tips bunting pelamin, sila baca post ini sampai ke ayat yang terakhir.

bunting pelamin 300x258 Tips Bunting Pelamin

Apakah Tips Suami Perkasa Dan Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin?

Untuk bunting pelamin, anda perlu memastikan bahawa:

1. Suami isteri berada dalam keadaan yang subur sewaktu berkahwin. Ia bermaksud, 6 bulan sebelum tarikh akad nikah, anda dan pasangan sudah mula mengamalkan apa yang perlu untuk meningkatkan kesuburan masing-masing.

2. Pilih tarikh yang berdekatan dengan waktu subur. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Sila baca di sini.

Macam mana nak tingkatkan kesuburan & menjadi suami gagah perkasa?

Madu. Amalkan mengambil satu sudu madu setiap hari. Jika anda merancang untuk bersama, ambil sesudu madu selepas makan malam. Isteri anda pasti tersenyum.

Senaman. Apabila anda bersenam, ia akan memperbaiki alira darah ke seluruh badan termasuk alat sulit anda. Apabila aliran darah anda baik, alat sulit anda juga akan berfungsi dengan baik & meningkatkan kesuburan anda.

Kurangkan Merokok. Rokok boleh mengurangkan kualiti sperma anda.  Kalau anda perokok tegar, sila berhenti merokok. tak boleh secara mengejut, berhenti secara perlahan-lahan.

Tips Tingkatkan Kesuburan. Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung ini.

Tingkatkan Kesuburan Dengan Set Suami Gagah Shaklee. Vitamin E dan Zinc Complex sememangnya terbukti berkesan untuk meningkatkan kejantanan & kesuburan lelaki. Anda akan merasakan perbezaannya selepas 2 minggu. Apakah perbezaannya?:

1. Meningkatkan keinginan untuk bersama.

2. Bertahan lebih lama.

3. Meningkatkan kesihatan organ seks anda.

4. Memekatkan air mani

5. Menghasilkan sperma yang lebih banyak.

6. Menghasilkan sperma yang kuat & sihat. Mampu berenang dengan lebih laju & tahan lama didalam rahim isteri.

7. Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri cepat mengandung.

tips bunting pelamin1 300x203 Tips Bunting Pelamin

Pendek kata anda akan jadi sharp shooter kebanggaan isteri. Siapa taknak kan? Nah, saya kongsikan testimoni isteri yang berpuas hati selepas suami mengambil set ini. Alhamdulillah, dah pun selamat melahirkan anak perempuan. Sekarang dalam pantang.

tips bunting pelamin 211x300 Tips Bunting Pelamin

Macam mana nak tingkatkan kesuburan isteri, jadi isteri hebat & memastikan bunting pelamin?

Betulkan kitaran haid. Jangan terlalu kurus atau terlalu gemuk sebab ia akan mengganggu kestabilan hormon & akibatnya period jadi tak regular. Kalau ada masalah period tak regular, sepatutnya sebelum kawin lagi kena betulkan. Tapi jangan risau, masih belum terlambat untuk menstabilkan hormon anda supaya period jadi regular & cepat mengandung.

Jangan makan benda tajam. Nenas, air tebu, air kelapa, air coke is a BIG NO! Tinggalkan terus. Memang belum ada kajian yang membuktikan bahawa makan tajam ini boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil, tapi apa salahnya kalau kita ikut nasihat orang-orang tua? PAsti ada sebab kenapa makanan-makanan ini dikatakan tajam.

Tingkatkan kesuburan dengan Set Kesuburan Shaklee. Pengantin baru selalunya akan merasa gemuruh & berdebar-debar apabila bersama suami sehingga menyebabkan kekeringan & ketidakselesaan ketika bersama. Anda boleh mengamalkan Set Kesuburan Shaklee yang membantu mengatasi masalah kering ketika bersama & meningkatkan kesuburan supaya anda berpeluang untuk bunting pelamin.

Anda juga boleh mengamalkan petua untuk meningkatkan kesuburan dan tips untuk cepat mengandung yang terbukti berkesan. Sekiranya anda merancang untuk membela kucing di rumah, sila luangkan sedikit masa untuk membaca info ini. Anda juga pasti ingin tahu tentang punca susah untuk mengandung yang saya senaraikan di sini. Kalau anda nakkan anak kembar, boleh la amalkan tips yang saya kongsi di sini.

Jadi, sila amalkan tips bunting pelamin yang saya share kat atas tadi. Kalau anda betul-betul nak mengandung dengan cepat,  anda wajib ambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Bunting Pelamin

Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

Tahukah anda bahawa masalah kesuburan lelaki  antara punca sukar hamil? Di antara masalah yang sering dihadapi oleh suami ialah low sperm count juga dikenali sebagai Oligospermia. Jom saya ceritakan punca masalah kesuburan lelaki yang ramai suami ambil ringan.

masalah kesuburan lelaki1 300x207 Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

Masalah Kesuburan  Lelaki

Jika anda mengalami masalah kesuburan lelaki seperti bilangan sperma yang rendah, jangan risau. Ia tidak bermakna anda tidak boleh mendapat anak. Peluang anda untuk mendapat anak masih ada, cuma lebih rendah berbanding orang lain yang mempunyai bilangan sperma yang normal.  Sperma yang sedikit bermaksud semasa ejakulasi, kandungan sperma dalam air mani yang dipancutkan adalah sedikit berbanding jumlah yang normal, iaitu kurang daripada 15 juta sperma dalam satu milimeter air mani.

Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

 1. Perubatan.

  • Varicocele (Bengkak di saluran yang mengalirkan sperma)
  • Jangkitan kuman
  • Masalah ejakulasi (Retrograde ejaculation)
  • Antibodi menyerang sperma
  • Tumor
  • Masalah testis (Undescended testical)
  • Ketidakstabilan hormon
  • Kecacatan saluran yang membawa sperma
  • Kecacatan kromosom
  • Penyakit Celiac
  • Pengambilan ubatan untuk tempoh yang lama seperti steroid, kemoterapi, ubatan antifungal

2. Persekitaran

  • Kimia industri
  • Toksik
  • Radiasi atau x-ray
  • Menunggang dalam tempoh yang lama (basikal, motorsikal, kuda)
  • Testis terlalu panas ( sauna, hor tub)

3. Kesihatan, cara hidup & lain-lain.

  • Penyalah gunaan dadah
  • Ketagihan alkohol
  • Merokok
  • Stress
  • Berat Badan

Apa Nak Buat Kalau Ada Masalah Kesuburan Lelaki?

Sekiranya anda telah disahkan mempunyai masalah kesuburan seperti kekurangan sperma, anda boleh mengambil Set Suami Gagah Shaklee yang terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex:

Vitamin E. Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk anda, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah.

masalah kesuburan lelaki2 300x188 Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

Zinc Complex. Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

masalah kesuburan lelaki3 300x294 Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

 Vivix. Kalau ada bajet boleh tambah vitamin ni. Membaiki DNA & sel dalam badan, khususnya organ peranakan supaya testis mampu menghasilkan sperma yang berkualiti.

masalah kesuburan lelaki4 300x245 Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

 Sekarang anda sudah tahu punca masalah kesuburan lelaki yang ramai suami ambil ringan. Insya Allah, pengambilan vitamin ini akan membantu mengatasi masalah kesuburan lelaki yang anda alami &  meningkatkan peluang anda untuk memperoleh zuriat sendiri. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin tersebut dengan harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung yang akan saya kongsikan di sini:

Tips Kesuburan Lelaki 300x249 Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

[]  Berhenti merokok

Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda prihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik maka berhentilah merokok. Selain  menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tak boleh berhenti terus? Kurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari.

[]  Elak pakai seluar ketat

Mungkin ada yang tersenyum bila membaca fakta ini.Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar yang ketat dan kurang pengaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

[] Pilih makanan yang baik dan seimbang

Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola makanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak,tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu elakkan dari mengambil dua makanan berikut:

1. Daging berlemak

Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetapi jika berlebihan,ia mengundang masalah kesihatan kepada anda.Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergerak,agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan seks bersama isteri tercinta.

2. Makanan segera

Umum mengetahui,makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekali gus mengakibatkan kemandulan.

[] Rancang waktu untuk bersama

Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurangan apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu,rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan.Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

[] Ketahui waktu subur suami

Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur tau, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, pastikan bersama semasa suami paling subur.

[] Katakan tidak pada alkohol

Selain merokok,satu lagi tabiat yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus  menyebabkan peningkatan estrogen dalam badan. Kesan estrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah,jumlah sperma akan berkurangan sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

[] Set Suami Gagah Shaklee

Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi mengingkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga, Apa yang lagi best, set ini akan membantu suami bertahan lebih lama semasa bersama.

petua elak mati pucuk3 300x206 Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Itulah dia tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Suami Gagah Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

pixel Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.