Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Pernah tak anda dengar kisah sebegini: A disahkan mengandung. Ada tanda-tanda mengandung. Tapi bila doktor buat ultrasound baby dah hilang. Tinggal kantung kosong je. Doktor sahkan bahawa A dah mengalami keguguran. Padahal A tak pernah alami pendarahan. Tak pernah rasa sakit. Semuanya normal. Apa yang berlaku? Kes ini berlaku disebabkan oleh Blighted ovum, salah satu punca keguguran.

Punca Keguguran, sebab keguguran, punca keguguran kehamilan, sebab keguguran, Blighted Ovum, kantung bayi kosong, punca kantung bayi kosong, sebab kantung bayi kosong, kenapa kantung bayi kosong,bayi hilang dalam perut, anak hilang dalam perut, janin hilang dalam perut, anak dalam perut hilang, bayi dalam perut hilang, janin dalam perut hilang,

 Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Situasi di atas tiada kaitan dengan kisah mistik seperti anak dilarikan bunian. Yang sebenarnya, A mengalami keguguran disebabkan oleh blighted ovum. Blighted ovum atau anembryonic pregnancy biasa berlaku sebelum anda memasuki trimester kedua. Ianya berlaku tanpa disedari. Anda tidak mengalami sebarang kesakitan atau pendarahan. Anda juga akan terus merasakan simptom-simptom kehamilan.  Tapi bila scan, cuma kantung yang tinggal. Tanpa janin.

Siapa yang mempunyai risiko mengalami blighted ovum?

Sesiapa sahaja mempunyai risiko untuk mengalami blighted ovum.

 Apakah punca blighted ovum?

1. Kecacatan kromosom. Semasa sperma & ovum disenyawakan, sel-sel akan berpecah menjadi embrio, placenta & kantung.  Jika embrio mempunyai jumlah kromosom yang berlebihan atau berkurangan, kecacatan kromosom telah berlaku.. Apabila embrio mempunyai kecacatan kromosom, ia akan berhenti terbentuk & menggugurkan dirinya sendiri. Sementara sel yang membentuk placenta & kantung terus membesar tanpa menyedari bahawa embrio sudah tiada kerana badan anda terus mengeluarkan hormon mengandung bagi mengelakkan keguguran. 2. Benih yang kurang berkualiti. Sekiranya benih dari ayah atau ibu kurang berkualiti, ia juga boleh menjadi punca kepada blighted ovum.

 Apakah simptom blighted ovum?

Tiada simptom. Anda hanya akan mengetahui bahawa kantung anda kosong semasa membuat ujian ultrasound.

 Adakah ibu yang pernah mengalami blighted ovum akan mempunyai risiko yang berulang pada kehamilan yang akan datang?

Jika blighted ovum adalah disebabkan oleh benih yang kurang berkualiti, jawapannya ialah YA.

Apakah yang perlu dilakukan bagi mengelakkan ianya berulang?  
Jika anda merancang untuk mengandung lagi, saya cadangkan anda mengambil:
1. ESP Shaklee bagi menguatkan rahim supaya tidak berlaku keguguran yang berulang. Di samping itu, ESP membantu meningkatkan kualiti benih ( sperma & ovum) & membantu pembentukan embrio yang sempurna di peringkat awal kehamilan.
2. Set kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan & kualiti benih yang dihasilkan oleh anda suami isteri.
3. Set Hamil Shaklee apabila anda telah disahkan mengandung bagi memastikan janin dalam kandungan anda membesar dengan sempurna dan mengelakkan risiko blighted ovum yang berulang.
Sekarang anda dah tahu yang Blighted Ovum salah satu punca keguguran. Kalau anda pernah mengalaminya, boleh berikhtiar dengan mengambil set-set Shaklee yang saya sebutkan tadi. Nak order? Hubungi saya sekarang.
Punca Keguguran, sebab keguguran, punca keguguran kehamilan, sebab keguguran, Blighted Ovum, kantung bayi kosong, punca kantung bayi kosong, sebab kantung bayi kosong, kenapa kantung bayi kosong,bayi hilang dalam perut, anak hilang dalam perut, janin hilang dalam perut, anak dalam perut hilang, bayi dalam perut hilang, janin dalam perut hilang,

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Petua ini saya dapat dari seorang ulama’ di Terengganu. Ramai muridnya yang dah berjaya hamil. Menurut beliau, petua ini beliau perolehi dari petua ulama’ silam. Petua yang saya maksudkan ialah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih.

 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih
Bunga Cengkih itu diibaratkan sperma yang berenang di lautan dalam yang gelap gelita dan ayat 40 surah An-Nur itu adalah jampi (dibenarkan jampi menggunakan ayat Quran) kerana Allah nyatakan hanya Dia yang mengurniakan Cahaya kepada siapa yang dikehendakkiNya. Jika Sperma itu tidak diberikan Cahaya oleh Allah, masakan boleh bertemu dengan Ovum.

” Atau (orang-orang kafir itu keadaannya) adalah umpama keadaan (orang yang di dalam) gelap-gelita di lautan yang dalam, yang diliputi oleh ombak bertindih ombak; di sebelah atasnya pula awan tebal (demikianlah keadaannya) gelap-gelita berlapis-lapis, apabila orang itu mengeluarkan tangannya, dia tidak dapat melihatnya sama sekali dan (ingatlah) sesiapa yang tidak dijadikan Allah menurut undang-undang peraturanNya mendapat cahaya (hidayat petunjuk) maka dia tidak akan beroleh sebarang cahaya (yang akan memandunya ke jalan yang benar)” ( An-Nur: 40)

ebook rahsia mudah mengandung, Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari vitaminsaya.com
 
Apakah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih?
 
1) Suami dan isteri hendaklah memilih 41 kuntum Bunga Cengkih yang elok.
2) Suami genggam Bunga Cengkih tersebut dan membaca 3 kali ayat 40 surah An-Nur.
3) Seelok-eloknya dilakukan pada malam jumaat.
4) Bagi isteri makan 1 kuntum Bunga Cengkih setiap malam sebelum tidur. Hanya isteri sahaja yang makan.
5) Pada masa yang sama, banyakkan doa ayat 40-41 Surah Ibrahim. Banyakkan menderma wang kepada orang yang memerlukan.
Jika anda sedang meminum air Buah Zuriat, boleh juga membaca Ayat 40 Surah An-Nur itu pada air yang ingin diminum.
 
 Mudah sahaja kan petua hamil menggunakan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan tadi? Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang berjaya mengandung dengan set ini DI SINI. Nak dapatkan Set Kesuburan Shakklee? Hubungi saya sekarang!
 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan

Bila kita merancang untuk mengandung, memang hati kita sentiasa tak sabar untuk membuat Urine Pregnancy Test (UPT) untuk mengetahui sama  ada kita hamil atau tidak. Sejujurnya, semasa saya mencuba untuk mengandung, saya borong berbelas-belas pregnancy test kit dan buat stok kat rumah. Nak tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan?

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan?

Bila sampai je tarikh sepatutnya saya period, dengan excitednya saya akan buat UPT tetapi selalunya hampa. Sebab saya tak tahu bila waktu yang paling sesuai untuk membuat UPT. Hari saya sepatutnya period ke? Dua hari selepas ke? Atau seminggu selepas tarikh saya sepatutnya period?

Yang sebenarnya, waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan  bergantung kepada kaedah yang kita gunakan iaitu sama ada ujian air kencing atau ujian darah. Semua ujian kehamilan mengukur jumlah hormon kehamilan gonadotropin korionik manusia (hCG) dalam badan anda. Namun dua jenis ujian ini berbeza dari segi cara dan waktu ia mengesan status kehamilan ini.

Kebiasannya kita melakukan  ujian air kencing di rumah atau di klinik. Ujian tersebut mampu  mengesan jumlah hCG dalam air kencing hanya apabila hormon itu mencapai satu tahap tertentu  kecuali sesetengah ujian kehamilan di rumah yang agak lebih sensitif. Ujian yang lebih sensitif mungkin dapat mengesan tahap hCG yang rendah beberapa hari sebelum haid bermula. Jadi, jika anda melakukan UPT terlalu awal, mungkin anda akan mendapat keputusan negatif walau pun anda sudah mengandung kerana alat tersebut tidak dapat mengesan hormon hCG yang belum cukup tinggi. Hampir semua ujian kehamilan air kencing akan memberi keputusan yang tepat jika anda membuatnya sekitar masa biasa haid anda bermula; kira-kira dua minggu selepas waktu subur anda.

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,
Tengah berusaha nak mengandung? Ebook ni sesuai sangat untuk anda. Nak dapatkannya dengan PERCUMA? Hubungi saya sekarang!
Keputusan Negatif?

 Jika anda mendapat keputusan negatif, berkemungkinan:

 [✔]  Anda mungkin tidak mengandung

[✔]  Waktu subur anda lewat dari yang dijangka, jadi anda melakukan ujian terlalu awal.

[✔]  Jumlah hCG anda adalah tersangat rendah dan ini juga boleh mempengaruhi hasil ujian kehamilan.

Sekarang anda dah tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan. Oleh itu, jika keputusan UPT anda adalah negatif, jangan bersedih. Tunggu sekurang-kurangnya seminggu sebelum membuat UPT sekali lagi. Mana tahu, anda akan mendapat dua garisan. Kalau anda mendapat keputusan positif, tahniah diucapkan. Anda boleh mula mengamalkan pemakanan untuk ibu mengandung dan Set Ibu Mengandung Shaklee yang memberikan semua nutrie penting yang anda perlukan sepanjang mengandung.  Kalau masih negatif, jangan putus asa. Anda boleh mengambil set kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Nak order? Hubungi saya sekarang!

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

GLA Complex Shaklee Untuk Kesuburan Wanita

Hari ni saya nak bercerita tentang GLA Complex Shaklee untuk kesuburan wanita. Secara umumnya, GLA Complex membetulkan kitaran haid  dan menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan kita supaya menghasilkan telur yang berkualiti setiap bulan. Bila kita bertelur setiap bulan, maknanya kita subur. Telur yang berkualiti juga memberi jaminan bahawa proses persenyawaan akan berlaku dengan baik & menghasilkan janin yang sempurna.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Fungsi GLA Complex Shaklee Untuk Kesuburan Wanita 

Mengawal selia hormon Estrogen dan Testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita dalam badan seseorang. Apabila hormon dalam badan berada dalam keadaan yang seimbang, tahap kesuburan juga akan meningkat dan anda akan mudah mengandung

Menghilangkan simptom PMS – Rimas dengan simptom PMS seperti senggugut, mood swing, sakit pinggang, kembung, retensi air dan sakit pada  payudara? Anda boleh ambil set senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA, Ostematrix & B Complex. GLA  membantu dalam melegakan kesakitan dan period cramp.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Melambatkan menopous- Benar! GLA Complex membantu melambatkan menopous & mengurangkan simptom menopous.

Membantu proses kehamilan- GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih yang  membantu sperma untuk berenang didalam rahim anda sehingga bertemu sel ovum, dan seterusnya berlakunya persenyawaan. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau anda terlepas hari subur pun masih ada peluang sebab sperma yang hidup masih ada dalam badan anda.

Sekarang anda dah tahu fungsi GLA Complex Shaklee untuk kesuburan wanita. Kalau anda nak kesan yang lebih optimum, saya sarankan supaya anda mengambil set kesuburan Shaklee yang sememangnya telah berjaya membantu ramai pasangan untuk hamil. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Doa dan Amalan Memperoleh Zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

Anda sedang berusaha untuk mendapatkan cahayamata? Sedang mencari doa dan amalan supaya mudah mendapat zuriat? Istimewa untuk anda, kali ini saya ingin berkongsi doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood dari rancangan Semanis Kurma.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Doa dan Amalan Memperoleh Zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

 Jom amalkan doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor bahyah Mahmood ni:

 Memperbanyakkan taubat dan istighfar – Ibu bapa yang banyak melakukan taubat dan istighfar, ALLAH s.w.t. sentiasa mengasihi dan merahmati kedua-duanya dan juga segala isi dalam rumahtangga termasuk anak dalam kandungan.

 Berpuasa sunat – Khusus untuk suami, banyakkan  berpuasa sunat. Sekurang-kurangnya semingu dua kali atau sehari pada hari Isnin dan Khamis atau salah satu daripada hari-hari berkenaan. Elok juga berpuasa pada hari-hari putih (13, 14 dan 15 bulan Hijrah). Perlu diingatkan, amalan puasa sunat cuma digalakkan dilakukan oleh suami atau bapa (bagi anak) sahaja seperti mana dilakukan oleh Nabi Zakaria a.s.

 Banyak berdoa- Sentiasa berdoa agar ALLAH s.w.t. mengurniakan anak yang soleh atau solehah. Sekurang-kurangnya setiap lepas sembahyang, bacalah doa khusus supaya anda cepat mengandung.

Banyak membaca al-Quran- Secara umumnya, elok membaca al-Quran dengan semua surah, tetapi di sini ustazah mengkhususkan surah-surah yang dibaca serta kesannya. Surah-surah dibawah merupakan surah pilihan untuk ibu mengandung, tetapi adalah sangat baik jika anda amalkan sejak mencuba untuk mengandung.

Surah al-Fatihah – Untuk menerangkan hati dan menguatkan daya ingatan

Surah Maryam – Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.

Surah Luqman – Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan cerdik jiwa.

Surah Yusuf – Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.

Surah Hujurat – Untuk memperbanyakkan susu ibu da dan anak bersifat berhati-hati

Surah Yaasin – untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.

Surah Taubah – Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.

Surah an-Nahl – Untuk melahirkan anak yang berdisiplin.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Perubatan moden dan kampung untuk memperoleh zuriat – Anda dinasihatkan supaya berjumpa doktor bagi memastikan anda & pasangan tidak bermasalah. Anda juga boleh berurut & mengamalkan Set Kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan anda & suami. Alhamdulillah dah ramai yang mengandung dengan set ini.

Banyak bersabar dan jangan dalam keadaan tertekan- Perasaan yang tidak stabil akan mengganggu keadaan dalam diri anda dan ini akan menyukarkan lagi bagi anda berdua untuk memperolehi zuriat.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,
Ebook ni ada banyak tips untuk mudah mengandung. Nak Ebook ni? Hubungi saya sekarang!
 

Anda juga boleh mengamalkan amalan di bawah:

 Amalan pertama.

 Selepas Fajar ataupun Solat Subuh

– Baca Bismillah 1 kali

– Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali.

– Setelah itu sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali

– Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan. (Umpamanya: “Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)

– Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.

Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang suka berputus asa.

 Amalan kedua.

-Suami hendaklah membaca “Ya Mutakabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.

-Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang tiada permulaan adaNya) 333 Kali setiap hari.

-Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.

-Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf / surah Maryam setiap hari.

Amalkanlah doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood tadi dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT. Pengambil Set Subur Shaklee juga membantu anda untuk cepat mengandung. Nak order? hubungi saya sekarang.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Anda kurang subur? Dah bertahun-tahun cuba untuk hamil tapi masih belum berjaya? Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pelanggan saya  mengandung. Walau bagaimana pun, anda perlu mengetahui punca-punca tetidaksuburan dan kesukaran untuk hamil supaya kita dapat mengatasi masalah tersebut bersama-sama.
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Wanita
 
 
 
✔ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi
 
✔ Menghidap PCOS
 
 
✔ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
 
✔ Menopous sebelum waktunya
 
✔ Masalah tiroid
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini sangat berguna untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Lelaki
 
✔ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
 
✔ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
 
✔ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
 
✔ Menghidap hernia atau angin pasang
 
✔ Gangguan hormon
 
✔ Salur sperma tersumbat
 
 
Air mani yang terlalu sedikit atau langsung tiada
 
Penyebab-penyebab dari faktor luaran
 
✔ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
 
✔ Stress dan tekanan
 
✔ Pemakanan yang tidak sihat
 
✔ Kekurangan zat
 
✔ Merokok atau meminum alkohol
 
✔ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
 
✔ Terdedah kepada pencemaran
 
✔ Terlalu kurus atau terlalu gemuk
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini ekslusif untuk pelanggan saya.
Mengetahui punca-punca ketidaksuburan dan kesukaran untuk hamil adalah sangat penting bagi pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Jika anda atau pasangan mempunyai satu atau lebih daripada masalah yang diatas, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,

Bagaimana Proses Kehamilan Berlaku

Pasangan yang mendirikan rumah tangga semestinya mengimpikan untuk menimang cahayamata. Teringin nak mengandung? Boleh amalkan tips mudah mengandung ini. Teringin nak anak kembar? Amalkan tips berikut.  Nak tahu bagaimana proses kehamilan berlaku?

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

Bagaimana Proses Kehamilan Berlaku?

1. Dalam tempoh subur, melalui proses ovulasi, ovari wanita akan melepaskan satu sel ovum matang (telur) yang kemudiannya akan meneruskan perjalanan ke Tiub Fallopio.

2. Dalam masa 24 jam, sel ovum ini tiba di Tiub Fallopia dan akan terus menunggu kedatangan pasangannya iaitu sel sperma. Di Tiub Fallopio juga lah akan berlaku proses persenyawaan.

3. Semasa proses ejakulasi, berjuta sel sperma akan dilepaskan ke dalam ruang rahim wanita melalui vagina dan sel sperma ini hanya mempunyai tempoh selama 72 jam untuk melakukan persenyawaan dengan sel ovum di Tiub Fallopio.

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

4. Sebaik memasuki ruang vagina, sekurang-kurangnya 50% sel sperma akan terus mati disebabkan persekitaran vagina yang terlalu berasid. 

5. Baki sel sperma yang sihat dan kuat akan melalui ruang rahim untuk menuju ke Tiub Fallopio. Semasa di ruang rahim, 50% dari baki sel sperma akan mati kerana persekitaran rahim yang terlalu mencabar dan penuh dengan perangkap. 

6. Baki sel sperma yang berjaya bertahan akan meneruskan perjalanan mereka ke Tiub Fallopio. Semasa melalui Tiub Fallopio sebahagian besar akan mati kerana kekurangan tenaga dan sebahagian besar lagi akan mati kerana terperangkap di celah-celah ‘cilia’ (bulu halus dalam Tiub Fallopio yang membantu pergerakan sel ovum tetapi boleh memerangkap sel sperma).

7. Baki sel sperma yang berjaya memasuki Tiub Fallopio akan menunggu kedatangan sel ovum. Sebaik sahaja sel ovum mengesan kehadiran sel sperma, ovum akan mengeluarkan hormon untuk menarik perhatian sel sperma.

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,
Ebook ini padat dengan tips untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Nak dapatkannya? Hubungi saya sekarang!

8. Sel sperma yang sedang berehat akan berenang menuju ke sel ovum untuk persenyawaan. Daripada berjuta sel sperma yang dilepas ketika ejakulasi, hanya puluhan sel sperma yang berjaya sampai ke sel ovum.

9. Baki sel sperma akan bertarung untuk memasuki sel ovum tetapi hanya SATU sel sperma yang betul-betul sempurna, kuat dan sihat yang akan berjaya memasuki sel ovum untuk meneruskan proses persenyawaan manakala yang lain akan mati.

10. Sebaik sahaja proses persenyawaan berlaku, terbentuklah ‘embryo’ yang akan meneruskan perjalanan ke rahim dan akan terus membesar menjadi fetus dan kemudiannya lahir ke dunia sebagai seorang BAYI. 

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

Sekarang anda dah tahu bagaimana proses kehamilan berlaku. Bukan mudah untuk mengandung apatah lagi menjadi seorang ibu dan ayah. Proses kehamilan memerlukan 1 sel ovum yang sihat, 1 sel sperma yang sempurna, sihat dan kuat, masa yang sangat tepat dan dengan izin Allah. Jika tidak, kehamilan tidak akan terjadi. Itulah keajaiban ciptaan Allah. Peluang anda untuk mengandung akan semakin meningkat sekiranya mengamalkan Set Kesuburan Shaklee dan tips yang saya kongsikan dalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya tulis khas untuk pelanggan saya. Berminat nak cuba? Hubungi saya sekarang!

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

Penentuan Jantina Bayi

Bila kita disahkan mengandung, perkara pertama yang akan bermain difikiran ialah ” anak lelaki atau anak perempuan?” Malahan kalau kita berjumpa kawan-kawan atau sanak saudara, soalan yang sama akan ditanya. Tiap kali buat ultrasound mengharap je boleh tengok ada bebird ke tak. Kali ni saya nak bercerita tentang bagaimana jantina anak ditentukan semasa didalam kandungan. Adakah penentuan jantina bayi dipengaruhi benih bapa atau pun ibu?

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

 Penentuan Jantina Bayi

Dalam Surah An-Najm ayat 45-46, Allah menjelaskan, “Dialah yang menciptakan kamu berpasang-pasangan, lelaki dan perempuan, daripada NUTHFAH, apabila dipancarkan.” Nuthfah, mengikut tafsiran yang sahih bermaksud air mani yang sedikit.  Ini kerana hanya setitis air mani diperlukan untuk proses persenyawaan & hanya seekor sperma diperlukan untuk mensenyawakan ovum.

Di dalam kamus Hans Wehr A Dictionary of Modern Written Arabic, perkataan nuthfah diterjemahkan sebagai dropsperm iaitu setitik atau sperma. Ayat ini dengan jelas menunjukkan bahawa dalam proses kejadian manusia, penentuan jantina seorang bayi ditentukan oleh nuthfah iaitu benih lelaki yang terdapat dalam air mani.

Kenyataan bahawa penentuan jantina bayi bergantung kepada benih lelaki adalah selari dengan penemuan sains. Kajian mendapati bahawa rupa bentuk seseorang bayi secara terperinci ditentukan oleh 46 kromosom dan daripada 46 kromosom ini dua daripadanya adalah kromosom seks.

Kromosom seks inilah yang menentukan sama ada bayi anda lelaki atau perempuan. Benih lelaki iaitu sperma mempunyai kromosom seks ‘XY’ dan benih wanita iaitu ovum, mengandungi kromosom seks ‘XX’. Semasa proses persenyawaan berlaku, kromosom seks lelaki berpisah menjadi X dan Y dan kromosom seks wanita berpisah menjadi X dan X.

Sekiranya kromosom X lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi perempuan. Sebaliknya, apabila kromosom Y lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi lelaki.

Jadi benarlah kenyataan Allah yang mengatakan penentuan jantina bayi ditentukan oleh nuthfah atau sperma lelaki. Firman Allah Ta’ala yang bermaksud: “Sesungguhnya Kami telah aturkan cara mencipta manusia bermulanya dari air mani yang bercampur (dari pati benih lelaki dan perempuan), serta Kami tetap mengujinya (dengan kewajipan-kewajipan); oleh itu maka Kami jadikan dia berkeadaan mendengar dan melihat.(Surah Al-Insaan 76:2)

Jadi memang jelas bahawa jantina bayi ditentukan oleh sperma suami anda. Oleh itu, jika anda ingin mengandung, pastikan sperma suami anda berada dalam keadaan yang sihat, cergas  aktif. Hadiahkan Set Suami Gagah kepada suami anda supaya peluang anda untuk hamil akan meningkat. Lagi bagus kalau isteri pun ambil set kesuburan Shaklee. Berminat untuk order? Hubungi saya sekarang.

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

Wanita PCOS Boleh Mengandung Atau Tidak

Kali ni saya nak bercerita tentang punca, simptom, diagnosa & rawatan untuk PCOS.  Ramai wanita yang mengidap PCOS bertanya kepada saya, sama ada wanita PCOS boleh mengandung atau tidak?  Jawapan saya, PCOS menyebabkan anda sukar untuk hamil namun YA! Anda masih berpeluang untuk hamil.

pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

WANITA PCOS BOLEH MENGANDUNG ATAU TIDAK?

PCOS bermaksud POLYCISTIC OVARIAN SYNDROM. Dalam bahasa mudahnya, PCOS ialah masalah reproduksi yang terjadi disebabkan oleh ketidakstabilan hormon yang mengakibatkan pesakit mengalami kitaran haid yang tidak menentu. PCOS disebabkan oleh masalah ketidakstabilan hormon, jadi anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan hormon  dan Set Kesuburan Shaklee untuk meningkatkan kesuburan anda.

Jika kitaran haid anda tak menentu, atau darah haid anda keluar lebih daripada 2 minggu, jangan berlengah. Cepat-cepat berjumpa doktor untuk memastikan sama ada anda mengidap PCOS atau tidak. Kajian menunjukkan 90% daripada wanita yang mengalami kitaran haid tidak teratur adalah pesakit PCOS. Malahan 30% daripada wanita yang langsung tidak pernah didatangi haid mempunyai masalah PCOS.

PUNCA & SIMPTOM  PCOS

Setakat ini, masih belum diketahui apakah punca utama PCOS berlaku. Di antara simptom PCOS ialah:

  • Haid yang tidak teratur
  • Tidak pernah didatangi haid
  • Hormon androgen yang tinggi (hormon lelaki yang menyebabkan bulu berlebihan tumbuh pada badan)
  • Polycystic ovari ( cyst dalam ovari)
  • Jerawat
  • Masalah keguguran rambut
  • Berat badan berlebihan
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,
Rahim wanita PCOS
 
DIAGNOSA PCOS
Bagaimana cara untuk mendiagnos bagi mengenal pasti sama ada anda mengidap PCOS atau tidak? Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan cara:
  • Menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
  • Ujian tahap hormon testosterone dalam badan
  • Ujian ultrasound
  • Mengapa wanita PCOS mempunyai risiko untuk sukar hamil:
  • PCOS menganggu ovulasi
  • Kegemukan
  • Kolesterol yang tinggi
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Kanser rahim
RAWATAN PCOS
Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Wanita PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil menstabilkan hormon seperti GLA Complex  dan Set Kesuburan Shaklee untuk hamil. Jadi, jika anda mempunyai masalah haid tidak menentu, darah haid yang banyak & masalah berat badan, sila berjumpa doktor dengan kadar segara kerana ia boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil.
 
Anda sudah tahu jawapan kepada persoalan adakah wanita PCOS boleh mengandung atau tidak.  Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar untuk anda mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultasion istimewa.
 
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung yang akan saya kongsikan di sini:

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

[]  Berhenti merokok

Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda prihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik maka berhentilah merokok. Selain  menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tak boleh berhenti terus? Kurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari.

[]  Elak pakai seluar ketat

Mungkin ada yang tersenyum bila membaca fakta ini.Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar yang ketat dan kurang pengaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

[] Pilih makanan yang baik dan seimbang

Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola makanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak,tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu elakkan dari mengambil dua makanan berikut:

1. Daging berlemak

Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetapi jika berlebihan,ia mengundang masalah kesihatan kepada anda.Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergerak,agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan seks bersama isteri tercinta.

2. Makanan segera

Umum mengetahui,makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekali gus mengakibatkan kemandulan.

[] Rancang waktu untuk bersama

Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurangan apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu,rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan.Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

[] Ketahui waktu subur suami

Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur tau, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, pastikan bersama semasa suami paling subur.

[] Katakan tidak pada alkohol

Selain merokok,satu lagi tabiat yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus  menyebabkan peningkatan estrogen dalam badan. Kesan estrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah,jumlah sperma akan berkurangan sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

[] Set Suami Gagah Shaklee

Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi mengingkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga, Apa yang lagi best, set ini akan membantu suami bertahan lebih lama semasa bersama.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Itulah dia tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Suami Gagah Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...