Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung

Di antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya ialah apakah tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung. Memang ramai yang teruja selepas melihat testimoni pelanggan saya yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Kali ni saya nak berkongsi tips yang boleh anda amalkan bagi meningkatkan tahap kesuburan anda.

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Apakah Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung?

1. Kawal berat badan

Berat badan yang berlebihan atau kurang sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Dapatkan berat badan unggul. Sekiranya anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda boleh mengambil B Complex & MealShake Shaklee. Sekiranya berat anda berlebihan, anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee. 

2. Kawal pengambilan makanan yang tinggi gula & karbohidrat

Makanan yang tinggi gula & karbohidrat, terutamanya junk food akan menyebabkan benih yang anda hasilkan tidak berkualiti. Amalkan pemakanan yang seimbang & cara hidup yang sihat, Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Window shopping pun dikira sebagai senaman. Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung ni?

3. Minum Teh Hijau

Teh hijau kaya dengan Catechins yang membantu meningkatkan kesuburan anda.

4. Jangan menggunakan pencuci atau pewangi vagina

Penggunaan pencuci atau pewangi vagina akan menukar PH bahagian tersebut. PH yang tidak sesuai akan membunuh sperma sekali gus mengurangkan peluang anda untuk mengandung. Membasuh bahagian intim dengan air sahaja adalah mencukupi. Seminggu sekali anda boleh mengamalkan petua ini:

Rebus beberapa helai daun sirih & manjakani. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian intim anda. Anda juga boleh mencuci bahagian tersebut dengan air rebusan ini selepas haid anda berhenti. Tujuannya ialah untuk menyegarkan semula bahagian tersebut.

5. Elakkan mandi atau berendam dalam air panas

Ingatkan suami anda supaya jangan mandi dengan air yang terlalu panas kerana ia akan mengganggu kualiti sperma.

6. Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Shaklee yang menjadi kegilaan ramai sudah terbukti berkesan. Ia telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Tapi AWAS!!!! Pastikan anda makan dengan aturan yang betul kerana jika salah aturan & dos, ia mungkin membawa kesan buruk kepada kesihatan anda.

Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung yang saya share ni? Insya Allah Set Kesuburan Shaklee juga membantu mengingkatkan kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Kucing Punca Susah Mengandung Dan Keguguran

Ada yang kata kucing punca susah mengandung dan keguguran. Ramai yang percaya akan perkara ini sehingga ramai yang sanggup memberikan kucing kepada orang lain apabila mengandung. Betul ke kucing sebabkan kita susah mengandung? Betul ke kucing boleh menjadi punca kita keguguran?

Kucing Punca Susah Mengandung & Keguguran, Toxoplasma, Toxoplasma Gondii, kucing punca susah mengandung, kucing punca susah hamil, kucing punca keguguran, kucing punca mandul, kucing punca sukar hamil, kucing penyebab keguguran, kucing  dan kehamilan, mitos kucing dan kehamilan, bulu kucing dan kehamilan, kucing sebab keguguran, kucing penyebab keguguran

Kucing Punca Susah Mengandung Dan Keguguran?

Didalam usus kucing terdapat sejenis parasit yang bernama Toxoplasma Gondii. Parasit tersebut akan keluar bersama najis kucing. Apabila anda bermain dengan kucing atau menguruskan najis kucing, anda mempunyai risiko untuk dijangkiti parasit tersebut. Ia tidak merbahaya kepada orang dewasa, tetapi ia akan menyebabkan tahap kesuburan anda menurun. Malahan, ia boleh menyebabkan telur yang baru disenyawakan gugur dengan sendiri.

Bagaimana Kucing Boleh Menyebabkan Keguguran?

Toxoplasma bukan sahaja boleh menyebabkan anda keguguran. Ia juga boleh mneyebabkan anak yang anda kandung menjadi buta & mengalami kecacatan otak sekiranya bayi anda dijangkiti melalui uri. Apabila anda bermain atau menguruskan najis kucing, anda terdedah kepada jangkitan Toxoplasma yang boleh memberi ancaman kepada bayi didalam kandungan anda. Ramai ibu mengandung dijangkiti Toxoplasma tanpa disedari kerana apabila jangkitan berlaku, tiada simptom yang ketara atau luar biasa. Apabila Toxoplasma menyerang sistem saraf,  ibu yang dijangkiti akan mengalami demam & selesema, kelenjar limfa membengkak, sakit otot, kekejangan dan sakit sendi. Gejala sebegini selalu dianggap ‘keadaan biasa’ oleh ibu hamil dan doktor yang merawatnya.

Kucing Punca Susah Mengandung & Keguguran, Toxoplasma, Toxoplasma Gondii, kucing punca susah mengandung, kucing punca susah hamil, kucing punca keguguran, kucing punca mandul, kucing punca sukar hamil, kucing penyebab keguguran, kucing  dan kehamilan, mitos kucing dan kehamilan, bulu kucing dan kehamilan, kucing sebab keguguran, kucing penyebab keguguran

Macam Mana Nak Tahu Sama Ada Jangkitan Toxoplasma Telah Berlaku?

Ujian darah boleh menganalpasti sama ada anda telah dijangkiti Toxoplasma atau tidak. Sekiranya anda sedang mengandung, ujian amniosintesis dan ujian imbasan ultrabunyi akan dilakukan ke atas bayi dalam kandungan.

Apakah Rawatan Untuk Jangkitan Toxoplasma?

Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, anda akan diberikan Antibiotik sebagai rawatan. Sekiranya anda mengandung & bayi belum dijangkiti Toxoplasma, anda akan diberikan antibiotik khusus supaya risiko jangkitan kepada bayi dapat dikurangkan sehingga 50 peratus.

Sekiranya anda mengandung & bayi anda telah dijangkiti, anda akan diberikan ubat khusus untuk membunuh Toxoplasma agar gejala yang akan dialami oleh bayi apabila lahir dapat dikurangkan. Rawatan akan diteruskan ke atas bayi selepas dilahirkan. Bayi-bayi yang baru dilahirkan oleh ibu-ibu yang mendapat jangkitan toksoplasmosis haruslah diuji agar tidak mempunyai sebarang gejala semasa dilahirkan dan terus diberi rawatan.

Saya Ada Kucing. Perlukah Saya Memberikan Kucing Saya Kepada Orang Lain?

Jadi, adalah benar bahawa kucing punca susah mengandung & penyebab keguguran. Tetapi, sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung atau sedang mengandung, anda tidak perlu memberikan kucing kesayangan anda kepada orang lain. Apa yang anda perlu lakukan?

1. Jauhkan diri dari kucing. Jangan tidur, memeluk, atau mencium kucing anda. Hadkan direct contact dengan kucing tersebut.

2. Jangan menyentuh najis kucing. Minta bantuan suami untuk merbersihkan najis kucing anda. Jika anda terpaksa melakukannya, pastikan anda memakai sarung tangan.

3. Basuh tangan anda sebelum memasak atau makan.

4. Sekiranya anda sedang mencuba untuk mengandung, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan anda.

5. Jika anda sedang mengandung, anda boleh mengambil Set Hamil Shaklee bagi memastikan bayi dalam kandungan anda membesar dengan sihat.

Jadi, kepada pencinta kucing beringatlah bahawa kucing punca susah mengandung dan keguguran. Amalkan tips yang saya share diatas kalau anda ada kucing di rumah. Berminat untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee atau Set Hamil shaklee? Hubungi saya sekarang!

Kucing Punca Susah Mengandung & Keguguran, Toxoplasma, Toxoplasma Gondii, kucing punca susah mengandung, kucing punca susah hamil, kucing punca keguguran, kucing punca mandul, kucing punca sukar hamil, kucing penyebab keguguran, kucing  dan kehamilan, mitos kucing dan kehamilan, bulu kucing dan kehamilan, kucing sebab keguguran, kucing penyebab keguguran

Testimoni Set Subur Shaklee

Set Kesuburan Shaklee merupakan hot selling set saya. Alhamdulillah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung dengan set ini. Anda boleh melihat kompilasi testimoni set subur Shaklee dari pelanggan saya di sini.

set subur, set subur shaklee, set subur murah, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli, shaklee harga murah, shaklee harga ahli, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, testimoni set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, set subur lelaki shaklee, set subur wanita shaklee, set subur suami isteri shaklee, set subur suami istri shaklee,

Bagaimana saya membantu anda mengandung?

Perkara pertama yang saya perlu tahu adalah latar belakang anda. Saya perlu tahu mengetahui kitaran haid anda, masalah kesihatan jika ada, dan sebagainya. Semua info tersebut adalah penting supaya saya dapat mencadangkan vitamin terbaik mengikut keperluan anda. Sebagai contoh, jika anda teringin mndapat anak kembar, saya akan memberikan anda tips berikut. Jika anda mempunyai masalah telur tidak matang, saya akan mencadangkan set berikut. 

Saya baru kawin. Boleh ke ambil set ni?

Set ni sesuai untuk semua pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Tak kira anda baru berkahwin satu hari atau pun dah 10 tahun berkahwin. Kalau anda lihat koleksi testimoni set subur Shaklee yang saya share tadi, para pelanggan saya terdiri daripada meraka yang baru & telah lama berkahwin.

Ada kesan sampingan ke ambil set ni?

Ya, berdasarkan testimoni set subur Shaklee dari para pelanggan saya,  semua pelanggan saya yang mengambil set ni mendapat kesan sampingan. Di antaranya:

1. Kitaran haid menjadi regular

2. Hubungan intim semakin hangat

3. Air mani suami semakin pekat & berkualiti

4. Kesan sampingan yang paling nyata ialah ramai yang MENGANDUNG selepas mengambil set ni.

set subur, set subur shaklee, set subur murah, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli, shaklee harga murah, shaklee harga ahli, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, testimoni set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, set subur lelaki shaklee, set subur wanita shaklee, set subur suami isteri shaklee, set subur suami istri shaklee,

Saya dah makan set subur Shaklee  tapi takde apa-apa kesan pun?

Kemungkinan besar anda mengambil vitamin yang salah atau pun mengamalkan aturan makan yang kurang tepat. Jika anda membeli set ini dengan saya, saya akan mencadangkan vitamin terbaik untuk anda beserta aturan makan yang betul & tips istimewa.

Apa dia set kesuburan Shaklee tu?

Anda boleh menonton video berikut untuk mengetahui apa vitamin yang ada didalam set ini & fungsi masing-masing.

Menariknya Testimoni Set Subur Shaklee ni. Macam mana saya nak order?

Jangan berlengah lagi. Hubungi saya sekarang. Insya Allah tak lama lagi anda pun akan masuk dalam koleksi testimoni set subur Shaklee saya.

set subur, set subur shaklee, set subur murah, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli, shaklee harga murah, shaklee harga ahli, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, testimoni set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, set subur lelaki shaklee, set subur wanita shaklee, set subur suami isteri shaklee, set subur suami istri shaklee,

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Punca, Tanda Dan Rawatan Telur Tak Matang

Salah satu punca susah untuk mengandung ialah telur tidak matang di mana ovum yang dihasilkan tidak membesar atau tidak menetas. Ia juga berkaitan dengan bilangan telur yang tidak seimbang. Sesetengah wanita menghasilkan telur setiap bulan tetapi telur yang dihasilkan tidak berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan yang mengakibatkan kesukaran untuk mengandung. Nak tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang?

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Apakah yang dimaksudkan dengan telur yang matang?

Telur yang matang ialah telur yang bersaiz 12 mm-25 mm. Anda mempunyai masalah telur tidak matang sekiranya saiz telur anda kurang dari saiz tersebut. Telur anda juga tidak berkualiti sekiranya bersaiz lebih besar daripada 25mm.

Apakah Punca Telur Tak Matang?

Di antara punca masalah  telur tidak matang ialah:

1. Gangguan hormon

Hormon yang tidak seimbang merupakan punca utama telur tidak membesar & terencat.  Hormon yang dimaksudkan ialah hormon estrogen & progesteron. Anda boleh membaca di sini untuk mengetahui bagaimana hormon yang seimbang adalah penting untuk kesuburan & penghasilan telur yang matang & berkualiti.

2. Ovarian Cyst

Sekiranya anda mempunyai masalah Cyst, ia akan menyebabkan masalah ketidakseimbangan hormon, sekali gus menyebabkan telur tidak matang. Wanita cyst biasanya mempunyai telur yang terkumpul di dalam ovari mereka & ia dapat dikesan semasa ujian ultrasound dilakukan. Sekiranya anda wanita cyst, jangan tunggu lagi. Dapatkan Set Cyst Shaklee sekarang untuk memastikan badan anda menghasilkan telur yang berkualiti supaya peluang anda untuk mengandung akan meningkat seperti wanita normal yang lain.

3. Masalah berat badan

Berat badan berlebihan atau berkurangan juga boleh menyebabkan telur anda tidak matang, akibat ketidakseimbangan hormon. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul. Anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee sekiranya anda mempunyai masalah berat badan berlebihan.

4. Penyakit Tiroid

Hyper tiroid & Hypo Tiroid boleh menjadi punca masalah telur tak matang. Jika anda disahkan mengidap salah satu daripada penyakit tersebut, sila dapatkan rawatan dengan segera.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

5. Hormon prolaktin yang tinggi

Hormon Prolaktin dihasilkan oleh ibu yang menyusukan anak. Namun ada juga wanita yang tidak menyusukan ank tapi mempunyai hormon Prolaktin yang tinggi. Kehadiran hormon ini akan menyebabkan badan menghasilkan telur yang tidak berkualiti. GLA Complex adalah kawan baik yang akan membantu menstabilkan hormon anda.

Apakah Tanda Telur Tidak Matang?

Di antara tanda anda mempunyai masalah telur tidak matang ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda akan didatangi haid 2 atau 3 bulan sekali. Oleh itu, adalah sangat penting untuk anda mengetahui punca, tanda & rawatan telur tak matang supaya anda boleh mendapatkan rawatan sebelum terlambat.

Apakah rawatan untuk masalah telur tidak matang?

Rawatan untuk masalah ini ialah dengan mengambil Set Kesuburan Shaklee. Set ini terdiri daripada GLA Complex yang berfungsi untuk menstabilkan hormon & dalam masa yang sama membantu meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang telah berjaya mengandung dengan set ini di sini.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Ok… sekarang anda dah tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang. Sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang, hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee anda. Hari ini!

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Tips Dapat Anak Kembar Yang Semua Orang Boleh Amalkan

Boleh dikatakan semua wanita teringin nak dapat anak kembar. Kali ni saya nak share tips dapat anak kembar yang semua orang boleh amalkan.  Kalau anda teringin nak dapat anak kembar apa kata anda amalkan  tips dan doa untuk mendapat anak kembar dibawah:

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

 TIPS DAPAT ANAK KEMBAR YANG SEMUA ORANG BOLEH AMALKAN

1. Genetik
Sekiranya anda atau suami mempunyai ahli keluarga yang melahirkan kembar, maka kemungkinan besar anda akan mendapat genetik tersebut & mempunyai peluang yang tinggi untuk mendapat anak kembar. Oleh itu, kalau anda teringin nak anak kembar, berkahwinlah dengan mereka yang ada genetik kembar ye!

2. Umur
Kebiasannya wanita yang mengandung pada usia yang lewat iaitu 40 tahun ke atas mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mendapat anak kembar.

3. Pengambilan ubat kesuburan
Tips mudah untuk dapat anak kembar seterusnya ialah pengambilan ubat kesuburan. Pengambilan ubat kesuburan seperti Clomid meningkatkan kebarangkalian untuk anda menghasilkan dua ovum semasa proses ovulasi. Anda juga boleh mengambil set kesuburan Shaklee untuk meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar.

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

4. Mengandung melalui kaedah IVF atau IUI

Mengandung melalui kaedah IVF atau IUI juga meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar.

5. Banyakkan makan ubi, kentang & susu

Gabungan 3 makanan ini sememangnya berkesan untuk meningkatkan kesuburan anda & dalam masa yang sama meningkatkan peluang anda untuk mendapat anak kembar. Mudah je kan tips mudah untuk dapat anak kembar yang ni. Makan je 3 makanan tu.

6. Berat badan

Wanita yang berbadan besar dikatakan mempunyai peluang yang lebih besar untuk mendapat anak kembar.

Demikian adalah 6 tips mudah untuk dapat anak kembar yang boleh anda amalkan. Kalau anda betul-betul nak anak kembar, jangan tunggu lagi. Amalkan set kesuburan Shaklee mulai sekarang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

tips dapat anak kembar, anak kembar, bayi kembar, tanda mengandung anak kembar, cara membuat anak kembar, cara mendapatkan anak kembar,  proses terjadinya anak kembar, cara dapat anak kembar, cara dapat anak kembar lelaki, cara dapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, cara nak dapat anak kembar, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar lelaki, cara mendapatkan anak kembar laki laki, cara mendapatkan anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar lelaki, petua mendapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar, petua dapat anak kembar perempuan, petua dapat anak kembar perempuan, petua mendapat anak kembar, cara mendapat anak kembar, tips dapat anak kembar, tips untuk dapat anak kembar, tips untuk mendapat anak kembar,  doa dapat anak kembar, doa agar dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar, doa supaya dapat anak kembar,

Fungsi Vitamin Dalam Set Subur Shaklee

Set kesuburan Shaklee sememangnya terbukti berkesan meningkatkan kesuburan pasangan suami isteri. Ramai yang telah berjaya mengandung dengan set ini.  Anda boleh membaca testimoni pelanggan kami yang berjaya mengandung di sini. Nak tahu apa fungsi vitamin dalam set subur Shaklee? Jom tonton video ini.

Saya patut ambil yang mana? Semua vitamin ke?

Sekiranya anda mempunyai bajet, saya cadangkan supaya anda mengambil kesemua vitamin yang saya sebut di dalam video tadi. Jika anda kekurangan bajet, anda boleh mengambil GLA, Vit E, Vitalea, Alfalfa & Zinc. Atau pun jika bajet anda sangat terhad, anda boleh ambil set subur bajet Shaklee yang terdiri daripada GLA, Vit E, & Zinc.

Sekarang anda dah tahu fungsi vitamin dalam set subur Shaklee. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan anda? Hubungi saya sekarang.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee

Ramai Berjaya Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah…di kalangan pelanggan saya dah ramai  berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee untuk suami isteri.  Sebelum tu, apa kata anda tengok penerangan saya tentang set kesuburan Shaklee dalam video ini . Ramai yang menghubungi saya untuk bertanya tentang set kesuburan yang hot ini. Berikut adalah di antara soalan popular berkenaan set kesuburan shaklee:

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

1. Apakah vitamin dalam set kesuburan Shaklee?

Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada GLA, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea & Zinc. Anda boleh membaca fungsi setiap vitamin di sini. 

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

2. Kenapa ada macam-macam set kesuburan yang berbeza ditawarkan? Kenapa vitamin tak sama?

Setiap pengedar Shaklee menawarkan set yang berbeza disebabkan beberapa faktor:

1. Product knowledge. Tak semua pengedar Shaklee pernah menghadiri kelas product knowledge. Mereka tidak tahu vitamin utama untuk kesuburan. Jaga-jaga, kalau fungsi vitamin pun tak tahu, adakah anda pasti mereka mampu memberikan anda aturan makan yang tepat & konsultasi yang terbaik?

2. Pengedar menawarkan set kesuburan mengikut bajet pelanggan. Kalau bajet anda rendah, anda boleh mengambil set yang paling basic.

3. Kalau saya tersalah ambil vitamin, adakah susah untuk saya mengandung?

Untuk mengandung, persenyawaan perlu berlaku. Faktor utama ialah jangan terlepas waktu subur. Dan semuanya bergantung kepada rezeki masing-masing. Kalau dah tertulis belum rezeki anda, anda tidak akan mengandung. Ya. Kalau anda tersalah ambil vitamin, ia kan mengurangkan peluang anda untuk mengandung kerana set kesuburan shaklee meningkatkan kesuburan anda. Asalkan anda ambil vitamin yang betul, dengan dos & aturan makan yang betul. Alhamdulillah dengan pengambilan vitamn yang betul dengan dos & aturan yang tepat, ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee yang dibeli dari kami.

ebook rahsia mudah mengandung, tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

4. Boleh saya tahu dos & aturan makan set kesuburan yang betul?

Aturan makan & dos yang betul, konsultasi,  keahlian secret group, kiraan waktu subur & Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee adalah ekslusif untuk pelanggan saya SAHAJA. Dengan pembelian set kesuburan Shaklee yang lengkap, saya akan bagia anda percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup + percuma keahlian secret group di facebook. banyak tips, testimoni & perbincangan yang hot kat sana.

5. Selepas berapa lama ambil set ni saya akan mengandung?

Saya tak janji anda komfom mengandung selepas ambil set kesuburan ni. Set ni hanyalah satu ikhtiar. Mengandung atau tidak bergantung kepada rezeki masing-masing. Set ni membantu meningkatkan kesuburan anda supaya mudah mengandung & mengatasi masalah ketidaksuburan. Alhamdulillah dah ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

6. Kena makan suami isteri ke? Kalau suami tak makan takpe?

Seeloknya ambil suami isteri sebab benih datang dari dua orang. Tapi kalau suami taknak makan pun takpe, asalkan anda yakin yang suami takde masalah kesuburan.

7. Kalau suami saya yang bermasalah, macam mana?

Suami boleh ambil set kesuburan untuk lelaki. 

8. Kenapa saya perlu beli set ni dari Cik Puan Nurul? apa kelebihan Cik Puan Nurul berbanding pengedar shaklee yang lain?

Anda WAJIB beli dengan saya. Sebab saya memberikan consultation yang terbaik. Anda akan dapat aturan makan & dos yang betul. Saya bagi percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup (Yang ni dealer lain tak bagi). Saya akan add anda ke secret group. Saya akan bagi anda percuma Ebook. Saya Dan kalau anda nak tahu RAMAI PENGEDAR SHAKLEE DI SELURUH MALAYSIA YANG MINTA CONSULTATION SAYA BERKENAAN KESUBURAN. Kalau pengedar Shaklee pun minta khidmat nasihat saya, kenapa anda taknak pilih saya sebagai penasihat kesuburan anda? ^_^

9. Saya nak order. Macam mana ye? Tak sabar nak ambil set kesuburan yang hebat ni. 

Ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee. Anda pasti teruja kan? Untuk order, anda boleh sms atau whatsapp saya di 012-9025232. Saya akan respons dengan secepat mungkin.

ebook rahsia mudah mengandung, tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Hanya tuhan je yang tahu betapa sedihnya hati bila keguguran. 3 kali saya keguguran jadi saya tahu apa yang anda rasa. Kali ni saya nak share tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan untuk meningkatkan kesuburan dan seterusnya hamil dengan lebih cepat.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Selepas keguguran, anda dinasihatkan untuk  berehat selama 2 minggu sebelum mencuba untuk mengandung semula. Anda akan lebih mudah untuk hamil sekiranya tips dibawah diamalkan bersama set kesuburan Shaklee. Pengambilan ESP Shaklee juga akan membantu menguatkan semula rahim anda.

Tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan ialah:

 1. Kenal pasti tarikh subur.

 Jika haid anda teratur, adalah mudah untuk mengetahui tarikh subur. Setiap pertengahan bulan telur akan dikeluarkan oleh ovari dan inilah waktu paling subur anda. Sekiranya anda bersama suami pada waktu ini, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi dan berlakulah kehamilan. Oleh itu, pastikan anda tidak terlepas wkatu subur setiap bulan.

 2. Jalani pemeriksaan.

Pastikan anda bebas dari sebarang masalah seperti cyst, endometriosis atau fibroid yang merupakan penyakit yang kerap dikaitkan dengan kesukaran untuk hamil. Jika anda mengesan penyakit ini pada peringkat awal, Insya Allah rawatan dapat membantu anda untuk hamil.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,
Dapatkan EBook ini secara percuma dengan pembelian set kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

 3. Dapatkan berat badan yang ideal.

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masaalah kepada kesuburan anda. Kawal berat badan dan cuba kira BMI (Body Mass Index) anda. BMI diantara 20-24 menunjukkan berat optimal. Anda boleh mengetahui cara mengira BMI di sini.

4. Hubungan seks yang kerap & posisi yang tertentu.

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari hari subur, berhubunganlah setiap hari. Nak tahu posisi terbaik untuk  mudah hamil? Saya ada share hot tips ni di secret group kami.

5. Tingkatkan kesuburan suami.

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, eloklah anda boleh berbincang dengan doktor. Ia mungkin sebab anda lambat hamil.

6. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee mempunyai nutrient lengkap yang diperlukan oleh pasangan yang sedang mencuba untuk hamil.

8. Bersenam secara rutin .

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

9. Mengambil makanan yang seimbang.

Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Berita baiknya, dengan hanya mengawal diet, kebanyakan wanita PCOS dapat menteraturkan haid mereka kembali seterusnya berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan makanan segera.

Amalkan memakan lelemak monounsaturated dan kurangkan lemak transfat (yang terdapat pada makanan yang segera)

 11. Lebihkan protin dari sayuran seperti produk soya dan kurangkan makan daging.

Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting untuk meningkatkan kesuburan anda. ESP Shaklee adalah alternatif terbaik sekiranya anda tidak minum susu atau mengambil produk tenusu yang lain.

 12. Makanan makanan yang berfiber tinggi seperti seperti sayuran dan whole grains seperti oats.

 13. Kurangkan gula dan sebarang karbohidrat termasuk nasi, mee, bihun dan sebagainya.

14. Berurut

Berurut juga boleh membantu anda cepat hamil. Bidan yang berpengalaman dapat mengesan sekiranya ada masalah dengan peranakan anda seperti rahim jatuh. Kebiasannya bidan dapat membetulkan masalah tersebut dengan urutan.

 15. Kurangkan tekanan.

Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walau bagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan. Cuba buat aktiviti-aktivit ringan yang boleh mengurangkan tekanan anda seperti:

  • Memasak
  • Bersenam
  • Mendengar muzik
  • Membaca dan mendengar audiobooks
  • Manjakan diri anda dengan spa dan rawatan diri
  • Habiskan masa dengan kawan dan keluarga
  • Beromantik dengan suami

16.  Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras.

Merokok, mengunakan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan limitkan minuman kopi kepada 2 cawan sehari.

Jika anda keguguran, jangan bersedih. Anda masih berpeluang untuk mengandung & melahirkan seperti pasangan yang lain. Amalkan tips mengandung selepas keguguran yang saya kongsikan tadi. Berminat untuk mendapatkan set subur Shaklee? Hubungi saya sekarang.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...