-

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Adakah anda antara mereka yang membeli set subur Shaklee. Dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung? Teruja tengok testimoni ramai orang lain berjaya mengandung. Tapi diri sendiri belum lagi ada apa-apa? Jom kita tinjau kenapa perkara ini berlaku.

testimoni set subur shaklee 300x200 Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung?

Kalau anda dah makan set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, cuba jawab beberapa soalan di bawah ini dengan jujur. Insya Allah kita akan tahu punca kenapa anda masih gagal mendapat berita gembira.

1. Adakah anda mengambil vitamin yang betul?

Kalau diperhatikan, ada bermacam-macam versi set subur Shaklee yang dijual oleh pengedar Shaklee. Ada vitamin yang berbeza-beza. Tak sama. Oleh itu pastikan anda membeli set subur Shaklee dari pengedar yang betul. Pengedar yang betul bermaksud pengedar yang berilmu & tahu fungsi setiap vitamin yang dijual. Setiap orang mempunyai masalah yang berbeza seperti kitaran haid tidak betul, senggugut, keputihan, cyst, berat badan, PCOS, Endometriosis, telur tak matang, pernah keguguran, dan sebagainya. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin mengikut keperluan diri anda.

2. Adakah anda mengambil vitamin dengan aturan makan dan dos yang betul?

Aturan makan dan dos yang betul adalah sangat penting bagi memastikan anda mendapat kesan optimum dari vitamin yang anda makan. Ia juga penting bagi mengelakkan komplikasi. Sebagai contoh, dos harian Zinc Complex adalah 1 biji sehari. Saya pernah berjumpa dengan seorang sahabat yang membeli set subur dari pengedar lain, dan aturan makan yang diberikan adalah 4 biji Zinc Complex setiap hari. Memang dah overdose. Apakah kesan overdose? Akan membebankan buah pinggang & dalam jangka panjang boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin dengan aturan makan & dos yang betul. Minta maaf ye. Aturan makan & konsultasi saya adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

ebook 300x279 Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Dapatkan Ebook ini sekarang! Ekslusif untuk pelanggan saya sahaja

3. Adakah anda makan vitamin secara konsisten?

Untuk mendapat kesan yang optimum, vitamin-vitamin dalam set subur perlu dimakan setiap hari. Jangan culas untuk makan. Pastikan anda makan megikut aturan makan yang diberi secara disiplin. Anda juga perlu tahu bahawa sel dalam badan kita memerlukan tempoh 90 hari untuk menyerap semua nutrien & pembaharuan sel. Oleh itu, 3 bulan pertama pengambilan vitamin adalah sangat penting. Pastikan anda makan vitamin secara konsisten. Dah makan set subur Shaklee lebih daripada 6 bulan tapi belum ada hasil? Jangan putus asa. Ada yang menunggu bertahun-tahun untuk mengandung. Apa yang penting ialah konsisten dan jangan putus asa.

4. Adakah anda tidak terlepas waktu subur?

Anda dah makan vitamin yang betul, dengan aturan makan & dos yang betul secara konsisten. Persoalan seterusnya ialah adakah anda tidak terlepas waktu subur? Anda tidak akan mengandung kalau terlepas waktu subur kerana pada waktu inilah ovum dibebaskan untuk proses persenyawaan. Anda boleh membaca tentang cara menentukan waktu subur di sini.

5. Adakah anda mengamalkan tips kesuburan?

Adalah penting untuk anda mengetahui apakah perkara yang menyebabkan ketidaksuburan dan menjejaskan kesuburan. Di samping itu anda perlu mengamalkan doa & amalan supaya mudah mengandung, tips mudah mengandung cara Islam, tips meningkatkan kesuburan suami isteri,  Anda juga boleh mengamalkan petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan di sini. Istimewa untuk pelanggan saya, dengan setiap pembelian set subur Shaklee dari saya, anda akan mendapat Ebook Ekslusif Rahsia Mudah Mengandung secara percuma. Ebook ini bukan untuk dijual.

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Jadi, anda dah jawab kelima-lima soalan yang saya senaraikan tadi? Bagaimana jawapan yang anda dapat? Kalau semuanya YA, tahniah! Anda teruskan makan set subur Shaklee dan jangan putus asa. Insya Allah akan ada rezeki anda dalam waktu terdekat. Kalau ada jawapan anda yang TIDAK, sekarang anda dah tahu kenapa anda dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung. Berminat untuk mendapatkan Set Subur Shaklee dengan harga istimewa + konsultasi terbaik + Ebook Rahsia Mudah Mengandung dengan percuma? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

Endometriosis bukan sahaja menyebabkan ketidaksuburan dan kesukaran untuk mengandung, malah ia juga menyebabkan kesakitan yang amat sangat terutamanya setiap kali datang bulan. Ramai wanita tidak menyedari mereka pengidap Endometriosis. Jom saya kongsikan 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita, sebagai panduan untuk kita bersama.

simptom endometriosis 300x210 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

Anda boleh membaca tentang apa itu Endometriosis, bagaimana ia berlaku, punca & rawatan di sini. Berikut adalah 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita:

1.Senggugut
Senggugut adalah simptom Endometriosis yang paling utama.  Anda akan berasa sangat sakit pada hari pertama & kedua dan kebiasaannya ubat tahan sakit tidak membantu. Sesetengah wanita Endometriosis mengeluarkan darah yang banyak semasa haid, namun ada yang mengeluarkan terlalu seikit darah. Anda boleh amalkan petua mengatasi senggugut yang saya kongsikan di sini.

2. Masalah pencernaan
Adakah anda selalu cirit-birit atau sembelit tanpa sebab setiap kali menjelang haid? Jika jawapannya Ya, ia mungkin salah satu tanda bahawa anda pengidap Endometriosis. Ini kerana beberapa hari sebelum haid hormon dalam badan anda akan meningkat & sistem pencernaan adalah sangat berkait rapat dengan hormon dalam badan.

3. Sakit belakang dibahagian bawah
Sakit belakang dibahagian bawah bukanlah 100% disebabkan oleh Endometriosis tetapi hampir kesemua pengidap Endometriosis mengalami masalah tersebut. Mengapa wanita Endometriosis mengalami sakit belakang dibahagian bawah? Tisu Endometriosis boleh terbentuk di bahagian pelvis yang berdekatan dengan saraf yang menyebabkan ada sakit belakang.

4. Gangguan emosi yang melampau
Ya, majoriti wanita mengalami PMS tetapi wanita Endometriosis mengalami PMS 10 kali ganda lebih teruk daripada wanita normal. Ia boleh menjadi sangat ekstrem ia menyebabkan gangguan kepada hubungan kita dengan kawan-kawan, suami , rakan sekerja, dan ahli keluarga. Anda akan merasakan semuanya dengan keadaan yang melampau: kemarahan yang melampau, kemurungan melampau, kebahagiaan yang melampau. Ia adalah perasaan yang tidak dapat dikawal dan ianya tidak terhad kepada minggu pertama datang haid sahaja. Ia boleh berlaku pada bila-bila masa, tanpa alasan yang logik.

simptom endometriosis1 300x207 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

5. Sakit belakang dan ketegangan di bahu
Kawasan atas belakang anda mungkin terasa tegang dan lenguh apabila haid semakin hampir. Terdapat beberapa teori tentang mengapa ia terjadi tetapi ramai doktor percaya ia mempunyai kaitan dengan kekurangan mineral dalam badan.

6. Selalu rasa sejuk
Adakah kaki atau tubuh badan anda kerap berasa sejuk? Jika jawapannya YA, kemungkinan besar anda adalah pesakit Endometrisis. Ini adalah berdasarkan kepada Teori Tradisional Cina bahawa wanita yang mempunyai endometriosis telah “memerangkap sejuk atau lembap” di dalam badan mereka. Perubatan tradisional cina percaya bahawa kalau anda berjaya mengeluarkan kesejukan dari badan, penyakit Endometriosis anda akan sembuh.

7. Loya-loya
Anda berasa loya semasa haid atau beberapa hari sebelumya? Anda rasa sangat loya dan terpaksa muntah untuk menghilangkan rasa loya tersebut? Ia adalah salah satu daripada 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita. Rasa loya tersebut lazimnya menjadi semakin terus apabila Endometriosis anda semakin buruk.

8. Ketagih gula atau sugar craving
Anda gilakan makanan manis? Setiap hari mengidam nak makan makanan manis? Majoriti wanita Endometriosis mengalami masalah sugar craving. Ia adalah salah satu signal dari badan yang berusaha untuk meningkatkan Indeks glisemik dalam badan & mendapatkan keselesaan emosi. Anda boleh membaca tentang tips mengatasi sugar craving di sini.

9. Sakit buah dada
Wanita Endometriosis lazimnya mengalami sakit buah dada bebrapa hari sebelum datang haid. Ianya adalah satu kesakitan yang amat sangat sehingga anda hanya mahu berbaring diatas katil sepanjang hari. Tanpa melakukan apa-apa.

10. Sakit kepala & migrain
Sakit kepala dan migrain adalah satu petanda bahawa badan tidak gembira dengan anda. Anda tidak MENDENGAR apa yang diperlukan oleh badan anda seperti rehat yang mencukupi, tidak cukup tidur, atau pengambilan kafein yang berlebihan. Jika anda sering sakit kepala atau migrain, ia adalah signal bahawa ada sesuatu dalam rutin harian yang anda perlu ubah. Ia juga berkait rapat dengan ketidkastabilan hormon yang lazimnya dialami oleh pesakit Endometriosis.

simptom endometriosis2 300x211 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

11. Rasa letih semas bangun pagi
Dah tidur semalaman tapi masih lesu apabila bangun keesokan harinya? Ia adalah salah satu simptom Endometriosis. Ini berlaku kerana apabila anda bangun tidur, badan masih bekerja keras memproses toksin berlebihan dalam hati.

12. Mudah mendapat radang
Endometriosis adalah penyakit yang menyebabkan anda mudah mendapat radang dibahagian badan seperti radang pundi kencing, radang gusi, dan mana-mana bahagian badan yang mudah diserang radang.

13. Masalah kulit
Kulit anda sensitif & tidak cantik seperti orang lain? Ia mungkin adalah salah satu simptom Endometriosis. Salah satu fungsi kulit ialah untuk melepaskan toksin dari badan & Endometriosis adalah berkait rapat dengan toksin dalam badan. Apabila kulit anda tidak sihat ia menunjukkan ketidakseimbangan dan petanda badan anda banyak toksin.

14. Mata sembab atau masalah penglihatan
Mata menjadi sembab dan penglihatan terganggu disebabkan toksin yang banyak didalam hati. Oleh itu jika mata anda sentiasa sembab walaupun sudah mencapat tidur yang cukup, anda perlu berjaga-jaga.

simptom endometriosis3 300x231 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

15. Alahan
Wanita Endometriosis biasanya mengalami alahan seperti hidung gatal, sakit mata atau berair dan tekak gatal.

16. Sakit semasa hubungan seks
Salah satu daripada 20 simptom Endometrisos yang sering diambil ringan oleh wanita ialah sakit ketika melakukan hubungan seks. Ada wanita yang mengalami sakit ringan namun ada yang mengalami kesakitan yang teramat sangat. Malah ada yang tidak sakit semasa seks, tetapi berasa sakit selepas hubungan seks selesai.

17. Jangkitan pundi kencing
Sperti yang saya nyatakan diatas, pesakit Endometriosis biasa mengalami keradangan. Radang pundi kencing boleh menyebabkan jangkitan pundi kencing. Jika anda mengalami 3 kali jangkitan pundi kencing dalam masa 6 bulan, ia adalah simptom anda mengalami Endometriosis.

18. Perut buncit
Wanita Endometriosis selalunya mempunyai masalah perut buncit. Ianya mungkin berlaku menjelang waktu haid atau pun boleh kekal setiap masa.

19. Sering sakit dibahagian bawah perut
Tidak semua wanita Endometriosis mengalaminya tetapi ia adalah salah satu simptom yang perlu anda ketahui. Sekali-sekala anda akan berasa sakit disatu bahagian perut. Anda akan berasa sakit untuk beberapa ketika dan kemudian ia akan hilang. Rasa sakit tersebut akan datang pada bila-bila masa tanpa sebarang sebab.

20. Ekzema dan masalah kulit
Wanita Endometriosis juga sering mengalami ekzema dan masalah kulit disebabkan oleh sistem imun yang lemah.

Demikianlah 20 simptom Endometriosis yang sering diambil ringan oleh wanita. Jika anda mempunyai hampir kesemua simptom diatas, jangan berlengah lagi. Segere berjumpa dengan pakar sakit puan untuk menjalani pemeriksaan. Anda boleh mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis yang saya kongsikan di sini & juga boleh berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee yang membantu mengurangkan gejala Endometriosis dan meningkatkan kesuburan anda. Oh ya, jangan lupa amalkan tips merawat Endometriosis yang saya ceritakan di sini. Nak cuba berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee? Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa & konsultasi terbaik.

Cik Puan Nurul 2 300x170 20 Simptom Endometriosis Yang Sering Diambil Ringan Oleh Wanita

Cara Merawat Endometriosis

Endometriosis boleh menyebabkan kemandulan. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengetahui apakah punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan Endometriosis. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, jangan berlengah. Segera dapatkan rawatan bagi merawat Endometriosis dan meningkatkan kesuburan anda. Di samping menjalani rawatan, anda juga boleh mengamalkan cara merawat Endometriosis yang akan saya kongsikan di sini.

tips merawat endometriosis 300x191 Cara Merawat Endometriosis

Cara Merawat Endometriosis

1. Sayuran & buah-buahan segar

Pastikan anda makan banyak sayur & buah-buahan setiap hari. Kajian menunjukkan bahawa wanita yang makan sayur hijau 13 kali atau lebih dalam seminggu adalah 70% lebih cepat merawat Endometriosis berbanding wanita yang kurang memakan sayur & buah-buahan.

2. Banyakkan makan makanan anti oksida

Makanan anti oksida kaya dengan Vitamin E dan Vitamin C, terutamanya sayur & buah-buahan.  Jika anda sibuk & tiada masa untuk memastikan anda mengambil anti oksida yang secukupnya setiap hari, anda boleh mengamalkan Vitamin E & Vitamin C Shaklee yang merupakan antara vitamin dalam Set Endometriosis Shaklee.

tips merawat endometriosis1 300x191 Cara Merawat Endometriosis

3. Kurangkan pengambilan daging merah.

Kurangkan pengambilan daging merah terutamanya binatang yang diternak untuk pasaran komersial. Sebagai alternatif, anda boleh makan daging organik.

4. Elakkan pil hormon

Pengambilan pil hormon akan meningkatkan hormon Estrogen yang merupakan antara musuh pesakit Endometriosis. Oleh itu mengelakkan pengambilan pil hormon adalah salah satu tips untuk merawat endometriosis.

5. Masak sendiri di rumah

Satu lagi tips untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan makan di luar dengan kerap. Makanan yang dimasak sendiri adalah lebih bersih & selamat daripada bahan-bahan seperti MSG & garam berlebihan.

6. Kurangkan pengambilan coklat

Anda suka makan coklat? Jika anda disahkan menghidap Endometriosis, sila kurangkan tabiat memakan coklat. Ya…agak sukar tetapi perlu dilakukan untuk sembuh seperti sedia kala.

tips merawat endometriosis2 300x191 Cara Merawat Endometriosis

7. Kurangkan berat badan

Cara merawat Endometriosis yang terakhir untuk kali ini ialah mengurangkan berat badan. Kebanyakan wanita Endometriosis berjaya mengurangkan simptom Endometriosis selepas menurunkan berat badan. Amalkan pemakanan yang sihat & kalau anda ada bajet boleh ambil set kurus Shaklee yang selamat untuk pesakit Endometriosis seperti anda.

Semoga cara merawat Endometriosis yang saya kongsikan dapat membantu anda mengurangkan simptom & merawat Endometriosis yang sedang dialami.  Set Endometriosis Shaklee juga sudah membantu ramai wanita merawat Endometriosis & membantu mereka untuk mengandung. Jika anda berminat untuk mendapatkan set ini, hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Merawat Endometriosis

Tanda-tanda Endometriosis

Endometriosis berlaku apabila selaput dalam rahim ( endometrium ) yang sepatutnya  luruh bersama darah haid tidak keluar, tetapi  tumbuh di luar rahim.   Tisu tersebut akan menjadi semakin menebal & berdarah semasa anda didatangi haid. Anda boleh membaca tentang apa itu Endometriosis, bagaimana ia berlaku & punca di sini. Apakah tanda-tanda Endometriosis?

tanda endometriosis 243x300 Tanda tanda Endometriosis

TANDA-TANDA ENDOMETRIOSIS

Senggugut

Jika anda sering senggugut, jangan diabaikan. Senggugut bukan sahaja merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis, malah ia juga boleh menjejaskan kesuburan anda. Jika anda mempunyai masalah senggugut, rawat segera dengan Set Senggugut Shaklee.

Sakit ketika bersama

Pesakit Endometriosis biasanya akan mengalami kesakitan jika bersama dalam beberapa posisi tertentu. Jika anda mengalami kesakitan ketika bersama, ia mungkin merupakan tanda anda mempunyai Endometriosis.

Darah haid terlalu sedikit

Sesetengah wanita didatangi haid yang sangat sedikit iaitu cuma titisan atau pun sangat sedikit. Ia bukanlah sesuatu yang normal. Jika haid anda sangat sedikit, sila berjumpa dengan doktor dengan segera kerana ia merupakan salah satu daripada tanda-tanda Endometriosis.

Darah haid terlalu banyak

Darah haid yang terlalu banyak juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Jika haid anda terlalu panjang & pendarahan yang berlaku terlalu banyak, jangan berlengah. Kemungkinan besar anda menghidap penyakit Endometriosis.

Kesukaran untuk mengandung

Wanita Endometriosis biasanya mempunyai masalah susah untuk mengandung kerana tisu endometrium yang melekat tersebut boleh menjadi punca ketidak suburan kerana Endometriosis boleh:

1. Merosakkan kilang telur

2. Merosakkan tiub Falappio

3. Mengeluarkan hormon yang menjadi racun membunuh benih

Keguguran berulang

Ramai pesakit Endometriosis yang berjaya mengandung tetapi mengalami keguguran berulang. Ia juga merupakan antara tanda-tanda Endometriosis. Punca utama tidak diketahui tetapi ada teori mengatakan bahawa ia mungkin disebabkan oleh hormon yang dikeluarkan meracun janin yang sedang terbentuk.

Pendarahan diluar waktu haid

Pendarahan yang tidak terkawal juga merupakan tanda-tanda Endometriosis. Wanita yang normal hanya akan mengalami pendarahan semasa haid sahaja.

tanda endometriosis1 218x300 Tanda tanda Endometriosis

 APAKAH RAWATAN UNTUK ENDOMETRIOSIS?

Rawatan terbaik untuk Endometriosis ialah mengandung kerana apabila anda mengandung, ia akan menghalang pembesaran tisu endometrium & menghilangkan Endometriosis secara total. Walau bagaimana pun, seperti yang saya sebutkan tadi, pesakit Endometriosis kebiasaanya mempunyai masalah kesukaran untuk mengandung & keguguran berulang.

Jadi, saranan saya:

1. Jalani rawatan Endometriosis yang membantu meningkatkan kesuburan anda tanpa kos rawatan yang tinggi. Apakah rawatan yang dimaksudkan? Anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee yang terdiri daripada GLA, Coqhealth,  B Complex, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea.

2. Apabila anda disahkan mengandung, anda disarankan untuk mengambil Set Hamil Shaklee yang membantu pembentukan janin yang sempurna & insya Allah menghalang berlakunya keguguran berulang.

Jika mempunyai tanda-tanda Endometriosis sila berjumpa dengan doktor anda dengan segera. Jika anda disahkan mempunyai Endometriosis, jangan sesekali putus harapan. Dapatkan Set Endometriosis Shaklee untuk membantu anda hamil. Dan apabila anda berjaya hamil, anda teruskan perjuangan dengan mengambil Set Hamil Shaklee. Insya Allah dengan aturan makan & dos yang betul, set-set ini akan membantu anda mencapai impian untuk menimang cahayamata.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tanda tanda Endometriosis

Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Anda pengidap Endometriosis? Pasti anda tercari-cari rawatan Endometriosis tanpa pembedahan. Endometriosis sememangnya penyakit yang menyeksakan. pembedahan pula sangat menakutkan.

rawatan endometriosis 300x218 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

 Apakah Rawatan Untuk Endometriosis?

Bagi pesakit Endometriosis, anda memerlukan rawatan yang membantu mengurangkan kesakitan, meningkatkan kesuburan, melambatkan pertumbuhan tisu endometrium, dan mengelakkan Endometriosis daripada berulang.

Anda boleh melakukan Laparoscopy tapi tahukah anda bahawa lesi Endometrium yang dibuang boleh tumbuh semula? Anda boleh mengetahui dengan lebih lanjut mengenai apa itu Endometriosis, punca, bagaimana ia berlaku & simptom awal di sini.

rawatan endometriosis1 300x218 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Bagaimana Endometriosis Menganggu Kesuburan?

Endometrium biasanya tumbuh di kilang telur & tiub fallapio. Apabila ia tumbuh di kilang telur, ia akan mengganggu proses penghasilan telur (ovum) setiap bulan. Kehadiran Endometrium di tiub fallapio juga akan menganggu telur yang dihasilkan daripada berjumpa sperma & melalui proses persenyawaan.

Jika telur anda telah disenyawakan sekali pun, proses penempelan juga akan terganggu menyebabkan amda sukar untuk mengandung. Oleh itu, jika anda disahkan sebagai pesakit Endometriosis, jangan berlengah lagi, dapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan.

rawatan endometriosis2 300x272 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Apakah Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan?

Anda boleh merawat penyakit Endometriosis anda & didalam masa yang sama meningkatkan kesuburan tanpa pembedahan dengan mengambil Set Endometriosis Shaklee yang telah membantu ramai wanita Endometriosis sembuh & berjaya mengandung.

Set ini terdiri daripada: GLA Complex, CoqHealth, B Complex, Alfalfa, Vitalea, & Vitamin E. Anda boleh membaca bagaimana vitamin ini membantu penyakit Endometriosis & meningkatkan kesuburan di sini.

Berminat untuk mendapatkan rawatan Endometriosis tanpa pembedahan? Set Endometriosis Shaklee adalah jawapannya.  Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Rawatan Endometriosis Tanpa Pembedahan

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

meningkatkan kesuburan 300x255 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

meningkatkan kesuburan1 300x260 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

meningkatkan kesuburan2 300x153 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

punca susah mengandung 300x212 Punca Susah Mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Susah Mengandung

Kenali Endometriosis

Endometriosis adalah satu keadaan luar biasa dimana tisu dari selaput dalam rahim yang digelar endometrium telah tumbuh di bahagian yang tidak sepatutnya iaitu di luar rahim. Selaput ini sepatutnya luruh bersama-sama darah haid, tapi dalam kes endometriosis, selaput tersebut tidak gugur tetapi terus tumbuh di tempat yang tidak sepatutnya. Endometriosis akan menjejaskan kesuburan anda & menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jom kenali Endometriosis! Mari kita kaji punca, bagaimana ia berlaku, simptom, dan rawatan terbaik untuk penyakit endometriosis iaitu Set Endometriosis Shaklee.

endometriosis 300x251 Kenali Endometriosis

Kenali Endometriosis: Di manakah tisu endometrium biasa ditemui?

Ia biasanya tumbuh di:

  • Kilang telur (ovari)
  • Belakang rahim (utero sacral ligament)
  • Tiub  fallopio
  • Pundi-pundi kencing
  • Parut bekas pembedahan untuk melahirkan anak ataupun parut pembedahan lain seperti pembedahan apendiks.

endometriosis1 300x260 Kenali Endometriosis

Endometrium ini juga boleh tumbuh dengan luar biasa saiznya pada dinding/otot rahim menyebabkan penyakit yang digelar Adenomyosis di mana inding rahim menjadi besar dari biasa dan membengkak.

Kenali Endometriosis: Apakah Punca Endometriosis?

Punca  endometriosis tidak diketahui dengan pasti. Berkemungkinan ia disebabkan oleh:

1.  Darah kotor melimpah ke belakang rahim melalui tiub falopio semasa haid.

2. Wanita yang mengalami masalah retroverted uterus atau rahim terbalik juga sering dikaitkan dengan endometriosis.

3. Berkemungkinan juga tisu endometrium tersebut dibawa ke tempat lain melalui saluran darah atau saluran kelenjar.

4.  Endometriosis juga sering dikaitkan dengan wanita yang mengalami tekanan jiwa atau selasu stress.

5. Ada juga yang berpendapat endometriosis berlaku kerana tahap imuniti wanita tersebut sangat lemah & menyebabkan tisu dalam badan menyerang tubuh sendiri.

endometriosis2 300x260 Kenali Endometriosis

Kenali Endometriosis: Bagaimana Endometriosis berlaku?

Apabila tisu endomentrium melekat pada satu tempat, ia akan mula tumbuh & semakin lama akan menjadi semakin tebal akibat ransangan hormon. Apabila haid berlaku, endometrium tersebut juga akan mengeluarkan darah. Jika tisu tersebut melekat di dalam ovari, darah yang dihasilkan akan membentuk chocolate cyst.

Kenali Endometriosis: Apakah simptom Endometriosis?

Di antara simptom endometriosis ialah:

  • Senggugut
  • Darah haid terlalu sedikit
  • Darah haid terlalu banyak
  • Sukar untuk hamil
  • Keguguran berulang

 Kenali Endometriosis: Apakah rawatan terbaik untuk Endometriosis?

Sekiranya anda disahkan mengidap endometriosis, anda boleh mengambil Set Endometriosis Shaklee untuk memulihkan penyakit tersebut. Set ini terdiri daripada GLA Complex, Vitamin E, Vitalea, B Complex, OmegaGuard dan Vitamin C.

GLA Complex berfungsi untuk menyeimbangkan hormon & dalam masa yang sama meningkatkan kesuburan anda.

GLA Shaklee 170x300 Kenali Endometriosis

B Complex adalah sangat penting bagi wanita yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida.

b complex shaklee Kenali Endometriosis

Vitamin E berfungsi menyuburkan organ reproduksi & mengurangkan gejala endometriosis. Ia juga mengurangkan sakit yang dialami semasa datang haid, atau pun sepanjang anda mengalami pendarahan yang berpanjangan.

vit e Shaklee Kenali Endometriosis

Vitalea memastikan sel badan anda, terutamanya sel benih mempunyai nutrien secukupnya supaya janin anda terbentuk daripada sel yang sihat.

vitalea shaklee 170x300 Kenali Endometriosis

Omegaguard mengandungi minyak ikan omega 3 yang sememangnya sangat penting bagi pesakit Endometriosis. Ia berfungsi untuk mengurangkan inflamasi di dalam sistem peranakan & mengurangkan simptom Endometriosis. Minyak Omega 3 dalam Omegaguard juga membantu GLA Complex menyeimbangkan hormon dalam tubuh badan.

endo Kenali Endometriosis

Vitamin C adalah sangat penting untuk pesakit Endometriosis kerana ia berfungsi untuk mengekalkan sistem imuniti pada tahap maksimum agar badan dapat mengenal-pasti sel-sel endometriosis yang tumbuh di dalam sistem peranakan dan bertindak untuk menghapuskannya.

endo1 170x300 Kenali Endometriosis

Kenali Endometriosis, dapatkan rawatan sekiranya anda mempunyai simptom-simptom di atas. Insya Allah gabungan vitamin di atas dapat membantu mengatasi gejala endometriosis yang anda alami & dalam masa yang sama akan meningkatkan kesuburan anda supaya mudah untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkan set endometriosis anda dengan harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kenali Endometriosis

pixel Kenali Endometriosis

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.