Tips Memulakan Penyusuan Susu Ibu Semasa Berpantang

Kali ni saya nak kongsikan tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang. Susu ibu adalah  hadiah terbaik dari seorang ibu kepada anaknya. Semua ibu mampu untuk menyusukan anak walau pun mempunyai masalah inverted nipple atau puting tenggelam.
tips penyusuan semasa  berpantang, penyusuan ketika berpantang, Breastfeeding Set Shaklee, Set Menyusu Shaklee, Milk Booster Shaklee, Set tambah susu shaklee, Set Menyusu Bajet, Set Menyusu Bajet Shaklee, Set 3M, Set Menyusu Shaklee Murah, tips memulakan peyusuan ibu semasa berpantang,
Tips Memulakan Penyusuan Susu Ibu Semasa Berpantang
Sekiranya ada mempunyai masalah inverted nipple atau puting tenggelam, tak perlu risau. Anda masih boleh menyusukan bayi secara normal.  Sekiranya anda melahirkan anak kembar dua atau triplet, juga adalah tidak mustahil bagi anda menyusukan kesemua bayi anda. Anda boleh klik di sini untuk membaca testimoni seorang ibu yang berjaya menyusukan tripletnya.  Kebaikan susu ibu tidak terkira dan untuk memastikan anda dapat bermula dengan baik, saya ingin berkongsi beberapa tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang:
 
1) Cuba menyusukan sebaik sahaja bayi dilahirkan.
Semasa memilih hospital untuk bersalin, pastikan hospital tersebut adalah hospital rakan bayi yang menggalakkan penyusuan susu ibu. Sebaik bayi dilahirkan, anda boleh terus menyusukan bayi sambil doktor melakukan proses memotong tali pusat. Percayalah, segala kesakitan yang anda alami akan terus hilang sebaik sahaja anda mendakap bayi anda. Selepas dilahirkan, bayi sangat alert dengan persekitaran. Ini adalah masa yang paling sesuai untuk bonding. Bayi yang baru dilahirkan dapat mencari di mana payudara ibu berada. Proses ini mungkin memakan masa, jadi bersabar dan cuba sedaya upaya bersama dengan bayi sepanjang masa.

2) Kurangkan pelawat bagi memastikan masa anda bersama bayi tidak terganggu.

Tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang yang kedua ialah dapatkan masa berkualiti bersama bayi. Beberapa hari pertama selepas bersalin, anda perlukan masa untuk berehat & bonding dgn bayi yang baru dilahirkan. Anda mempunyai hak untuk memberitahu saudara-mara & rakan-rakan supaya tidak datang melawat pada minggu pertama kelahiran.

3) Jangan berikan bayi anda puting tiruan.

Tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang yang kedua ialah jangan berikan bayi anda puting tiruan. Pacifier atau puting tiruan harus dielakkan bagi mengelakkan bayi anda mengalami nipple confuse atau kekeliruan puting.
tips penyusuan semasa  berpantang, penyusuan ketika berpantang, Breastfeeding Set Shaklee, Set Menyusu Shaklee, Milk Booster Shaklee, Set tambah susu shaklee, Set Menyusu Bajet, Set Menyusu Bajet Shaklee, Set 3M, Set Menyusu Shaklee Murah, tips memulakan peyusuan ibu semasa berpantang,

4) Susukan bayi anda mengikut demand.

Tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang yang keempat ialah jangan terlalu mengikut jadual. Susukan bayi anda setiap kali diminta. Bayi saya manyusu setengah jam sekali semasa dalam berpantang. Memang sangat meletihkan tapi sebagai ibu, kita nak bagi yang terbaik untuk anak. Set berpantang Shaklee membantu memberikan tenaga kepada ibu yang berpantang.

5) Susu anda tak cukup? 

Bayi anda tetap menangis selepas menyusu & anda menyangka bahawa anak masih kelaparan kerana susu anda tidak cukup. Yang sebenarnya perut bayi yang dilahirkan hanyalah sebesar kacang. Susu ibu adalah mencukupi. Bayi menangis bukan kerana lapar sahaja. Mungkin juga dia menangis kerana lampin penuh, kembung, terlalu panas atau sejuk, atau pun kerana mahu dipeluk. Percayalah! Susu ibu cukup untuk mengenyangkan bayi anda. Klik sini untuk mengetahui banyak mana susu diperlukan oleh seorang bayi yang baru dilahirkan.

6) Pastikan anda & bayi  selesa semasa menyusu.

Tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang yang keenam ialah pastikan anda dan bayi selesa semasa menyusu. Gunakan  bantal untuk menyokong belakang dan kepala bayi. Pastikan badan bayi menghadap anda supaya bayi tidak perlu meusingkan kepala untuk menyusu. Mulut dan hidung sepatutnya menghadap puting anda & sokong payudara supaya ia tidak menekan dagu bayi. Sekiranya anda merasa tidak selesa, dengan lembut pisahkan mulut bayi anda dari puting dan cuba lagi. Pastikan belakang anda selesa. Jangan terlalu membongkok ke arah bayi kerana ia boleh memberikan sakit belakang.
tips penyusuan semasa  berpantang, penyusuan ketika berpantang, Breastfeeding Set Shaklee, Set Menyusu Shaklee, Milk Booster Shaklee, Set tambah susu shaklee, Set Menyusu Bajet, Set Menyusu Bajet Shaklee, Set 3M, Set Menyusu Shaklee Murah, tips memulakan peyusuan ibu semasa berpantang,
Semoga tips memulakan penyusuan susu ibu semasa berpantang yang saya kongsikan tadi dapat membantu anda. Anda juga boleh menggunakan breastfeeding set shaklee  bagi membanyakkan susu supaya anda dapat menyusukan anak sehingga berumur 2 tahun. Berminat untuk mendapatkannya? Hubungi saya sekarang.
tips penyusuan semasa  berpantang, penyusuan ketika berpantang, Breastfeeding Set Shaklee, Set Menyusu Shaklee, Milk Booster Shaklee, Set tambah susu shaklee, Set Menyusu Bajet, Set Menyusu Bajet Shaklee, Set 3M, Set Menyusu Shaklee Murah, tips memulakan peyusuan ibu semasa berpantang,

Set Berpantang Moden Terbaik Dengan Set Berpantang Shaklee

Ada bermacam-macam jenama set berpantang di pasaran. Rambang mata nak pilih, kan? Kebanyakan set bersalin mengandungi herba. Kalau baby jaundice atau demam kuning, doktor tak benarkan ibu makan herba. Dengan set bersalin Shaklee, anda tak perlu risau kerana ianya bebas herba & dijamin selamat untuk ibu & bayi. Tempoh berpantang anda akan menjadi sangat mudah kalau anda mengambil set berpantang moden terbaik dengan set berpantang Shaklee.

set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

Set berpantang moden terbaik dengan set berpantang Shaklee

Set ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu:

VITALEA 

Mengandungi 28 jenis vitamin termasuk Vitamin A,B, C,D, E, kalsium, zinc, iron, dan sebagainya. Juga dikenali sebagai multivitamin. Vitalea berfungsi untuk memberi kesihatan kepada ibu yang baru bersalin & sekali gus bayi yang menyusu ibu juga akan mendapat khasiatnya.

B-COMPLEX 

Ia memberikan anda mood gembira. Sangat penting bagi mengelakkan angin meroyan semasa berpantang. B Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan bagi menggantikan vitamin B yang hilang semasa proses mengandung & kehamilan. Vitamin B adalah penting bagi menjaga kesihatan jantung, sintesis DNA, memberi tenaga, & mengurangkan stres bagi ibu yang sedang berpantang. Lazimnya, ibu berpantang kekurangan tidur kerana jadual tidur bayi yang tidak menentu di samping bayi yang kerap menangis. Tambahan pula tubuh badan masih dalam proses untuk recover selepas 10 bulan mengandung & melalui proses kelahiran yang memenatkan. Oleh itu, B-Complex adalah satu kemestian bagi ibu dalam pantang.

Vitamin C

Ia merupakan Anti oksida, menguatkan sel, menjaga kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan salur darah ibu yang baru melahirkan.

ZINC COMPLEX 

Ia mnyembuhkan luka bersalin dengan cepat & mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin. Zink merupakan mineral yang sangat penting bagi tubuh badan manusia, terutamanya ibu yang baru bersalin & menyusukan bayi. Ia merangsang tindakan 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi biokimia dalam badan kita yang mana mempercepatkan proses penyembuhan luka bagi yang bersalin secara normal atau pembedahan, mengurangkan masalah keguguran rambut, dan yang paling penting meningkatkan metabolisma. Boleh cepat kurus!!

Keempat-empat vitamin di atas adalah set asas bagi ibu yang baru lepas bersalin. Bagi ibu yang inginkan kesihatan optima & ada bajet yang lebih, anda boleh tambah vitamin  dibawah untuk mendapat set berpantang lengkap:

1) ESP

Memberikan tenaga & membantu membanyakkan susu. Anda boleh mmebaca kebaikan ESP yang lain di sini.

set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

 2) Ostematrix

Kaya dengan kalsium. Ia membantu anda mengatasi masalah sembelit dan membekalkan anda kalsium yang mencukupi. Ibu yang menyusukan bayi memerlukan kalsium yang secukupnya supaya gigi tak bergoyang & takde rasa sakit-sakit badan.

 
set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

3) Alfalfa
Ia memang sangat penting untuk ibu yang nak bahagian intim kembali seperti anak dara. Ia juga bertindak sebagai milk booster. Banyak sangat khasiat Alfalfa. Anda boleh membaca kelebihan Alfalfa di sini.

Berminat nak dapatkan set berpantang moden terbaik dengan Set Berpantang Shaklee? Hubungi saya sekarang.

set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...