-

Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya

Lepas makan mesti nak kena ada dessert. Nak kena makan benda yang manis. Kalau tak, rasa tak puas. Atau pun asyik teringin nak makan benda manis je. Nak aiskrim, nak coklat, nak kek! Siapa ada masalah macam ni sila angkat tangan. Ketahuilah bahawa anda sebenarnya mengalami masalah sugar craving. Sugar craving atau ketagihan gula adalah merbahaya.
sugar craving Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya
Sugar Craving Atau Ketagihan Gula
Ramai orang yang mengalami sindrom sugar craving tanpa disedari, tak kira lelaki atau perempuan. Jadi, ketagihan gula ni perkara yang baik atau buruk? 
 
Badan kita merupakan satu sistem yang sangat kompleks & canggih. Bila ada apa-apa masalah, semua laporan akan dihantar ke otak & otak akan mengeluarkan signal untuk memberitahu perumah (kita lah tu) bahawa ada masalah dalam badan kita. Untuk kes kita yang ketagihan gula, apa yang berlaku di dalam badan  ialah:
 Sel-sel badan kita kekurangan nutrisi. Oleh itu, sel telah menghantar laporan kepada otak & sebagai tindak balas, otak menghantar signal kepada kita supaya makan banyak gula supaya dapat membekalkan nutrien yang mencukupi kepada badanOtak memberi signal kepada kita supaya meningkatkan pengambilan gula supaya sel-sel dalam badan tidak menghadapi masalah kekurangan nutrien.
 
 
Sugar craving bukanlah sesuatu yang baik untuk diri kita kerana ia akan menyebabkan kita mengambil terlalu banyak gula dalam diet seharian & menyumbang kepada pemakanan tidak seimbang. Berikut adalah 7 sebab kenapa anda perlu hentikan ketagihan gula: 
 
1. Gula bukan makanan. Ia  mengandungi  sangat sedikit nutrisi yang berharga. Pengambilan gula yang berlebihan akan menyebabkan badan kita terpaksa mencuri vitamin dari organ penting badan yang lain dalam usaha untuk memproses gula berlebihan tersebut. Ia akan menyebabkan badan kita kekurangan nutrisi.
 
2. Gula adalah menggemukkan. Semua orang tahu rahsia ini. Gula kaya dengan kalori yang akhirnya akan disimpan didalam tisu lemak kita.
 
3. Gula akan menyebabkan kita gementar (nerveous). Kajian menunjukkan kaitan yang tinggi di antara pengambilan gula yang berlebihan dengan kemurungan, gementar, gelisah, skizofrenia & perasaan tidak keruan yang lain kerana tahap insulin & adrenalin yang tinggi.
 
4. Gula menyebabkan diabetis, masalah buah pinggang & penyakit jantung. Ini kerana pengambilan gula yang berlebihan akan mengurangkan keupayaan pankreas untuk berfungsi dengan sebaiknya.
 
5. Gula merosakkan gigi. Ia menyebabkan peningkatan bakteria di dalam mulut & merosakkan enamel gigi. 
 
6. Gula mengganggu sistem imun badan & menyebabkan kita terdedah kepada penyakit.
 
7. Gula akan menyebabkan wajah kita cepat berkedut. Sugar craving atau ketagihan gula sememangnya satu perkara yang patut kita elakkan, betul tak?
Macam mana nak merawat masalah sugar craving atau ketagihan gula?
 
Sugar craving atau ketagihan gula boleh dirawat dengan cara memastikan badan mendapat nutrien yang mencukupi agar sel dalam badan kita tidak kebuluran. Bagi anda yang mengalami masalah sugar craving atau ketagihan gula, masalah tersebut boleh diatasi dengan pengambilan SET BASIC SHAKLEE yang terdiri daripada:
 
set+basic+shaklee Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya
 
Vitalea
VitaLea Shaklee adalah multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta di dunia. Asal namanya ialah Vitalize-Mineral dan disingkatkan kepada vitamin, damn perkataan vitamin digunakan hingga kini.VitaLea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstak dari sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
 
B Complex 
Mengandungi 8 jenis vitamin B yang lengkap untuk tubuh badan kita.
 
Vitamin C
Merangsang pembentukan kolagen yang merupakan asas bagi pembentukan sel badan kita.
 
Anda juga disarankan untuk mengambil ESP Shaklee untuk mendapat kesan yang optimum. Anda boleh baca kebaikan ESP di sini.
 
ESP+SHAKLEE Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya
Sekarang anda dah tahu sugar craving atau ketagihan gula adalah merbahaya. Jika anda menghadapi masalah tersebut, jangan berlengah lagi. Rawat sugar craving anda sekarang. Dapatkan Set Basic Shaklee anda dari saya hari ini untuk consultation terbaik.
Cik Puan Nurul 2 300x170 Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya
pixel Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.