Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Betul ke senggugut punca susah mengandung? Kalau ikutkan tukang urut dan bidan, jawapannya ialah YA. Sebab tu kita dinasihatkan supaya berurut & berikhtiar supaya senggugut takde lagi. Tapi macam mana pula dari sudut pandangan perubatan moden?

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Dari sudut pandangan perubatan moden, senggugut yang ringan adalah normal dan tak perlu dirisaukan. Walau bagaimana pun, jika anda mengalami senggugut teruk setiap bulan sehingga terpaksa ambil mc & mengerekot di atas katil, ianya tak boleh dipandang ringan. Mengapa?

Dikhuatiri anda mengidap penyakit yang jauh lebih merbahaya daripada senggugut iaitu Endometriosis, fibroid, cyst, atau jangkitan kuman dalam rahim. Oleh itu, jika anda mengalami senggugut yang teruk, seeloknya jalani pemeriksaan bagi memastikan tiada penyakit yang serius.

Sekiranya pemeriksaan mendapati anda mengidap salah satu daripada penyakit merbahaya yang saya senaraikan di atas, semestinya ia akan menjejaskan kesuburan anda & menjadi salah satu punca anda susah mengandung.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Sebaliknya, jika pemeriksaan menunjukkan tiada penyakit serius, alhamdulillah. Tapi, anda dinasihatkan supaya:

1. Merawat senggugut supaya tidak menderita setiap bulan. Lagi pun, mengikut perubatan tradisional, senggugut boleh menyebabkan anda susah mengandung, kan? Pada saya, kedua-dua perubatan moden & tradisional adalah relevan untuk kita. Takde sebab kenapa kita nak menolak perubatan tradisional 100%. Oleh itu, rawat senggugut anda. Jangan dibiarkan. Set Senggugut Shaklee membantu anda mengatasi senggugut secara semulajadi, tanpa penggunaan ubatan atau dadah. Nak tengok testimoni mereka yang bejaya hilangkan senggugut dengan set ini? Jom baca di sini.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

2. Berkahwin awal kerana biasanya senggugut akan hilang selepas berkahwin.

3. Cuba mengandung pada usia muda kerana semakin berumur seorang wanita, semakin susah untuk mengandung kerana tahap kesuburan makin berkurangan.

Jadi, sekarang persoalan tentang betul ke senggugut punca susah mengandung sudah pun terjawab. Jika anda mengalami senggugut, Set Senggugut Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Petua Mencegah Senggugut Yang Dah Diamalkan Sejak Turun-temurun

Anda selalu senggugut? Selain mengetahui apakah punca senggugut, adalah sangat penting untuk anda amalkan petua mencegah senggugut yang dah diamalkan sejak turun-temurun ini. Insya Allah membantu.

senggugut, cegah senggugut, petua cegah senggugut,cara menghilangkan senggugut dengan segera, cara menghilangkan senggugut teruk, mencegah senggugut, cara mencegah senggugut,tips senggugut, tips hilangkan senggugut, tips menghilangkan senggugut, tips kurangkan senggugut, tips mengatasi senggugut, tips elak senggugut, tips cegah senggugut, tips melegakan senggugut, tips atasi senggugut, tips merawat senggugut, tips mengelakkan senggugut, petua senggugut teruk, petua hilangkan senggugut, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua merawat senggugut, petua elak senggugut, petua mengelakkan senggugut, petua tasi senggugut, petua sakit senggugut,  cara cegah senggugut, hilangkan senggugut, hilangkan senggugut dengan cepat, hilangkan senggugut dengan Shaklee, cara hilangkan senggugut, doa hilangkan senggugut, hilangkan sakit senggugut, ubat hilangkan senggugut, nak hilangkan senggugut, senaman hilangkan senggugut, menghilangkan senggugut, hilangkan senggugut dengan cepat, cara menghilangkan senggugut dengan cepat, doa menghilangkan senggugut, menghilangkan sakit senggugut, cara menghilangkan senggugut ketika dating bulan, bagaimana menghilangkan senggugut,  petua mencegah senggugut, petua senggugut, mencegah senggugut, cara mencegah senggugut, menghilangkan senggugut, cara menghilangkan senggugut, senggugut punca sukar hamil, senggugut punca susah hamil, senggugut, mencegah senggugut, pencegahan senggugut,

Petua Mencegah Senggugut Yang Dah Diamalkan Sejak Turun-temurun

Melakukan senaman ringan. Kajian menunjukkan bahawa senaman ringan setiap hari akan mencegah senggugut.

Jangan terlalu aktif pada hari pertama anda period. Elakkan aktiviti seperti bersukan, memanjat gunung, dan sebagainya.

Pemakanan yang seimbang dan sihat adalah penting bagi mencegah senggugut. Pastikan diet anda setiap hari adalah seimbang dan elakkan makanan ringan juga makanan segera.

Elakkan makanan tajam seperti nenas dan coke. Seeloknya jangan ambil seawal seminggu sebelum period. Makanan tajam tersebut akan menyebabkan anda mengalami senggugut yang teruk.

senggugut, cegah senggugut, petua cegah senggugut,cara menghilangkan senggugut dengan segera, cara menghilangkan senggugut teruk, mencegah senggugut, cara mencegah senggugut,tips senggugut, tips hilangkan senggugut, tips menghilangkan senggugut, tips kurangkan senggugut, tips mengatasi senggugut, tips elak senggugut, tips cegah senggugut, tips melegakan senggugut, tips atasi senggugut, tips merawat senggugut, tips mengelakkan senggugut, petua senggugut teruk, petua hilangkan senggugut, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua merawat senggugut, petua elak senggugut, petua mengelakkan senggugut, petua tasi senggugut, petua sakit senggugut,  cara cegah senggugut, hilangkan senggugut, hilangkan senggugut dengan cepat, hilangkan senggugut dengan Shaklee, cara hilangkan senggugut, doa hilangkan senggugut, hilangkan sakit senggugut, ubat hilangkan senggugut, nak hilangkan senggugut, senaman hilangkan senggugut, menghilangkan senggugut, hilangkan senggugut dengan cepat, cara menghilangkan senggugut dengan cepat, doa menghilangkan senggugut, menghilangkan sakit senggugut, cara menghilangkan senggugut ketika dating bulan, bagaimana menghilangkan senggugut,  petua mencegah senggugut, petua senggugut, mencegah senggugut, cara mencegah senggugut, menghilangkan senggugut, cara menghilangkan senggugut, senggugut punca sukar hamil, senggugut punca susah hamil, senggugut, mencegah senggugut, pencegahan senggugut,

Mengambil suplemen yang mempunyai nutrisi vitamin B dan Magnesium. Kedua-dua vitamin tersebut membantu mengurangkan gejala senggugut.

Minum air secukupnya. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air setiap hari.

Bertungku seawal seminggu sebelum period. tumpukan perhatian ke[ada bahagian bawah perut iaitu rahim. Kalau takde batu tungku, boleh tuam gunakan hot water bag atau botol berisi air panas.

Ubat penahan sakit. Anda boleh mengambil ubat tahan sakit yang ringan seperti acetaminophen dan paracetamol atau ubat penahan sakit yang lebih baik seperti ibuprofen atau naproxen, beberapa hari sebelum kedatangan haid.

Anda juga boleh mengambil Set Senggugut Shaklee yang telah membantu ramai wanita bebas dari belenggu senggugut. Dengan pengambilan yang berterusan, Insya Allah masalah senggugut anda akan hilang.

Semoga petua mencegah senggugut yang dah diamalkan sejak turun-temurun yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Nak order Set Senggugut Shaklee? Hubungi saya sekarang!

senggugut, cegah senggugut, petua cegah senggugut,cara menghilangkan senggugut dengan segera, cara menghilangkan senggugut teruk, mencegah senggugut, cara mencegah senggugut,tips senggugut, tips hilangkan senggugut, tips menghilangkan senggugut, tips kurangkan senggugut, tips mengatasi senggugut, tips elak senggugut, tips cegah senggugut, tips melegakan senggugut, tips atasi senggugut, tips merawat senggugut, tips mengelakkan senggugut, petua senggugut teruk, petua hilangkan senggugut, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua merawat senggugut, petua elak senggugut, petua mengelakkan senggugut, petua tasi senggugut, petua sakit senggugut,  cara cegah senggugut, hilangkan senggugut, hilangkan senggugut dengan cepat, hilangkan senggugut dengan Shaklee, cara hilangkan senggugut, doa hilangkan senggugut, hilangkan sakit senggugut, ubat hilangkan senggugut, nak hilangkan senggugut, senaman hilangkan senggugut, menghilangkan senggugut, hilangkan senggugut dengan cepat, cara menghilangkan senggugut dengan cepat, doa menghilangkan senggugut, menghilangkan sakit senggugut, cara menghilangkan senggugut ketika dating bulan, bagaimana menghilangkan senggugut,  petua mencegah senggugut, petua senggugut, mencegah senggugut, cara mencegah senggugut, menghilangkan senggugut, cara menghilangkan senggugut, senggugut punca sukar hamil, senggugut punca susah hamil, senggugut, mencegah senggugut, pencegahan senggugut,

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Senggugut memang mengerikan. Hanya orang yang rasa je tahu betapa siksanya nak mengadap senggugut setiap kali datang bulan. Sampai bila nak bergantung kepada pain killer? Jom amalkan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan ini. Saya janji anda akan bebas senggugut & PMS buat selama-lamanya.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Sebelum saya kongsikan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan, adalah penting untuk anda mengenalpasti apakah jenis senggugut yang anda alami? Sama ada jenis Primary Dysmenorrea atau pun Secondary Dysmenorrea.

Jika anda mengidap senggugut jenis kedua, anda perlu berjumpa doktor untuk pemeriksaan, disamping mengamalkan petua tradisional merawat senggugut dan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan yang akan saya kongsikan sebentar lagi.

Apakah dia cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan tu? Jawapannya ialah Set Senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA Complex,  B Complex, dan Ostematrix.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Bagaimana Set Ini membantu hilangkan senggugut buat selama-lamanya?

Setiap vitamin dalam set ini mempunyai fungsi tersendiri & gabungan kesemua vitamin telah terbukti membantu menghilangkan senggugut. Buktinya? Saya akan kongsikan testimoni sebentar lagi. Jom saya ceritakan fungsi vitamin dalam set ini.

GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon yang menjadi punca senggugut yang dihadapi setiap bulan. Senggugut terjadi apabila badan gagal menukar asid Linolenik kepada GLA lalu menyebabkan berlakunya ketidak seimbangan hormon.

Jadi pengambilan GLA Complex membantu mengatasi masalah tersebut. GLA Complex juga membantu penghasilan hormon Prostaglandin & mengurangkan masalah payudara sensitif yang biasa dihadapi semasa datang bulan.

B Complex pula membekalkan vitamin B Complex khususnya B5, B6, dan B12 yang sememangnya terbukti membantu mengurangkan senggugut. B Complex yang juga dikenali sebagai vitamin gembira juga membekalkan vitamin B5 & B12 kepada kelanjar adrenalin supaya kita terhindar daripada stres.

Vitamin B6 pula membantu mengatasi masalah kembung perut, cramp, pening, dan segala macam rasa tak best yang biasa dialami semasa PMS. Kan biasa bila nak datang bulan kita akan alami PMS? Pengambilan B Complex akan hilangkan simptom tak best PMS yang selalu kita alami tu. Best kan?

Ostematrix pula membantu hilangkan masalah kekejangan, sakit badan, sakit kepala, lenguh-lenguh badan, sakit pinggang, dan sengal badan yang biasa dihadapi semasa PMS.

Gabungan ketiga-tiga vitamin dalam set senggugut Shaklee ini akan membantu mengatasi masalah PMS dan senggugut yang anda alami buat selama-lamanya. Hebat kan? Kalau anda ada bajet lebih, boleh tambah Alfalfa Complex yang mempunyai 1001 kebaikan seperti membetulkan kitaran haid, menghilangkan keputihan, dan juga perapat yang sangat sesuai dalam penjagaan organ intim wanita.

Testimoni Mereka Yang Berjaya Hilangkan Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee

Tak perlu cakap banyak, jom kita tengok apa kata mereka yang berpuas hati dengan set ini:

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Menarik kan? Jadi, jika anda mengalami masalah senggugut setiap kali datang bulan jangan berlengah lagi. Memang dah ditakdirkan hari ini anda berjumpa dengan entry saya ni. Hubungi saya untuk mendapatkan set senggugut Shaklee dengan konsultasi terbaik, dan percayalah! Anda juga akan menjadi sebahagian daripada wanita-wanita di atas yang berkongsi berita gembira selepas mengamalkan set senggugut Shaklee.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung

Adakah anda antara mereka yang membeli set subur Shaklee. Dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung? Teruja tengok testimoni ramai orang lain berjaya mengandung. Tapi diri sendiri belum lagi ada apa-apa? Jom kita tinjau kenapa perkara ini berlaku.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Dah Makan Set Subur Shaklee Tapi Belum Mengandung?

Kalau anda dah makan set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, cuba jawab beberapa soalan di bawah ini dengan jujur. Insya Allah kita akan tahu punca kenapa anda masih gagal mendapat berita gembira.

1. Adakah anda mengambil vitamin yang betul?

Kalau diperhatikan, ada bermacam-macam versi set subur Shaklee yang dijual oleh pengedar Shaklee. Ada vitamin yang berbeza-beza. Tak sama. Oleh itu pastikan anda membeli set subur Shaklee dari pengedar yang betul. Pengedar yang betul bermaksud pengedar yang berilmu & tahu fungsi setiap vitamin yang dijual. Setiap orang mempunyai masalah yang berbeza seperti kitaran haid tidak betul, senggugut, keputihan, cyst, berat badan, PCOS, Endometriosis, telur tak matang, pernah keguguran, dan sebagainya. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin mengikut keperluan diri anda.

2. Adakah anda mengambil vitamin dengan aturan makan dan dos yang betul?

Aturan makan dan dos yang betul adalah sangat penting bagi memastikan anda mendapat kesan optimum dari vitamin yang anda makan. Ia juga penting bagi mengelakkan komplikasi. Sebagai contoh, dos harian Zinc Complex adalah 1 biji sehari. Saya pernah berjumpa dengan seorang sahabat yang membeli set subur dari pengedar lain, dan aturan makan yang diberikan adalah 4 biji Zinc Complex setiap hari. Memang dah overdose. Apakah kesan overdose? Akan membebankan buah pinggang & dalam jangka panjang boleh menyebabkan kerosakan buah pinggang. Oleh itu pastikan anda mengambil vitamin dengan aturan makan & dos yang betul. Minta maaf ye. Aturan makan & konsultasi saya adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,
Dapatkan Ebook ini sekarang! Ekslusif untuk pelanggan saya sahaja

3. Adakah anda makan vitamin secara konsisten?

Untuk mendapat kesan yang optimum, vitamin-vitamin dalam set subur perlu dimakan setiap hari. Jangan culas untuk makan. Pastikan anda makan megikut aturan makan yang diberi secara disiplin. Anda juga perlu tahu bahawa sel dalam badan kita memerlukan tempoh 90 hari untuk menyerap semua nutrien & pembaharuan sel. Oleh itu, 3 bulan pertama pengambilan vitamin adalah sangat penting. Pastikan anda makan vitamin secara konsisten. Dah makan set subur Shaklee lebih daripada 6 bulan tapi belum ada hasil? Jangan putus asa. Ada yang menunggu bertahun-tahun untuk mengandung. Apa yang penting ialah konsisten dan jangan putus asa.

4. Adakah anda tidak terlepas waktu subur?

Anda dah makan vitamin yang betul, dengan aturan makan & dos yang betul secara konsisten. Persoalan seterusnya ialah adakah anda tidak terlepas waktu subur? Anda tidak akan mengandung kalau terlepas waktu subur kerana pada waktu inilah ovum dibebaskan untuk proses persenyawaan. Anda boleh membaca tentang cara menentukan waktu subur di sini.

5. Adakah anda mengamalkan tips kesuburan?

Adalah penting untuk anda mengetahui apakah perkara yang menyebabkan ketidaksuburan dan menjejaskan kesuburan. Di samping itu anda perlu mengamalkan doa & amalan supaya mudah mengandung, tips mudah mengandung cara Islam, tips meningkatkan kesuburan suami isteri,  Anda juga boleh mengamalkan petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan di sini. Istimewa untuk pelanggan saya, dengan setiap pembelian set subur Shaklee dari saya, anda akan mendapat Ebook Ekslusif Rahsia Mudah Mengandung secara percuma. Ebook ini bukan untuk dijual.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Jadi, anda dah jawab kelima-lima soalan yang saya senaraikan tadi? Bagaimana jawapan yang anda dapat? Kalau semuanya YA, tahniah! Anda teruskan makan set subur Shaklee dan jangan putus asa. Insya Allah akan ada rezeki anda dalam waktu terdekat. Kalau ada jawapan anda yang TIDAK, sekarang anda dah tahu kenapa anda dah makan set subur Shaklee tapi belum mengandung. Berminat untuk mendapatkan Set Subur Shaklee dengan harga istimewa + konsultasi terbaik + Ebook Rahsia Mudah Mengandung dengan percuma? Hubungi saya sekarang.

Set subur Shaklee, set kesuburan Shaklee,  cara makan set kesuburan Shaklee, pengambilan set kesuburan Shaklee, cara makan set subur Shaklee, jadual makan set subur Shaklee, aturan makan set subur Shaklee, jadual makan set kesuburan Shaklee, aturan makan set kesuburan Shaklee, cara makan set kesuburan Shaklee dengan betul,  kesan makan set kesuburan Shaklee, set subur shaklee harga ahli, set subur shaklee murah, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, testimoni set subur shaklee, set subur shaklee cara makan, set subur shaklee aturan makan, set subur shaklee pantang-larang, set subur shaklee bajet, set subur shaklee wanita, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, harga set subur shaklee, set kesuburan wanita shaklee, testimoni set kesuburan Shaklee, harga set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee untuk suami isteri, set kesuburan shaklee suami isteri, set kesuburan wanita shaklee, set kesuburan shaklee untuk pcos, set kesuburan shaklee untuk lelaki dan wanita, cara pengambilan set kesuburan shaklee,

Petua Hilangkan Senggugut

Senggugut sememangnya menyakitkan. Cuma yang pernah rasa je tahu betapa siksanya senggugut setiap bulan. Anda boleh mengetahui jenis dan punca senggugut yang saya kongsikan di sini. Selain itu, anda juga boleh mengamalkan petua hilangkan senggugut di bawah:

Senggugut, hilangkan senggugut, menghilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut, cara tradisional hilangkan senggugut, petua hilangkan senggugut, tips hilangkan senggugut, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, tips hilangkan senggugut, tips kurangkan sakit senggugut,  tips senggugut, petua senggugut, petua hilangkan sakit senggugut, petua kurangkan sakit senggugut, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee murah, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut ketika haid, petua hilangkan sakit senggugut, petua untuk hilangkan senggugut, petua tradisional hilangkan senggugut, petua hilangkan rasa senggugut, petua mudah hilangkan senggugut, petua nak hilangkan sakit senggugut,

Petua Hilangkan Senggugut

Petua  1: 

Teh pahit tanpa gula boleh meringankan masalah senggugut.Teh ini diminum segelas ketika sakit senggugut memuncak. Jangan tambah gula kerana ini akan menghilangkan kesannya.

Petua 2: 

Buah petola yang biasa ditanam dikampung-kampung boleh mengurangkan kesakitan senggugut. Ia dapat diamalkan dengan mudah sekali kerana anda cuma perlu memakan sebarang masakan dari petola ini selama seminggu sebelum kedatangan haid.

Petua 3:

Ambil kunyit, asam jawa dan gula merah dan rebus. Segelas rebusan ini diminum selepas makan tengahari dan segelas lagi selepas makan malam, seminggu sebelum kedatangan haid.

Petua 4:

Petua hilangkan senggugut yang seterusnya ialah dengan menggunakan kucai.Kucai mentah yang selalunya dijadikan sayur juga boleh membantu mengurangkan senggugut. Caranya ialah jus kucai diminum 3 kali sehari semasa kedatangan haid.

Petua 5:

Daun kemunting cina yang biasa tumbuh liar di kawasan semak dan tanah perkuburan juga boleh digunakan untuk mengurangkan sakit ketika senggugut menyerang. Tumbuhan ini yang dikenali juga dengan nama rumput jalang, rumput sundal tapak dara atau ros pantai, selalunya boleh dijumpai dalam 2 warna – ungu dan putih. Untuk tujuan mengubat senggugut pilih pokok yang berbunga putih. Caranya ialah dengan merendam sehelai daunnya yang tua ke dalam secawan air panas. Air ini ditapis dan diminum sekali sehari ketika senggugut.

Petua 6:

Daun mas cotek atau secotek emas yang tua juga boleh digunakan mengikut kaedah yang sama. Bezanya ialah ia diminum 2 kali sehari.

Petua 7:

Pucuk rambutan yang direbus dan dijadikan ulam boleh meredakan senggugut.

Petua 8:

Petua hilangkan senggugut yang seterusnya ialah dengan menggunakan Daun ati-ati. Daun ati-ati atau bangun-bangun atau dikenali juga sebagai pokok nilam yang banyak ditanam di sekeliling rumah, boleh membantu merawat senggugut. Kaedahnya daun ati-ati ditumbuk lumat dan ditambah air. Tapis dan minum patinya selama 3 hari sebelum sarapan.

Petua 9:

Ambil madu lebah dan campurkan bersama 2 sudu teh jintan hitam yang ditumbuk lumat, dan dicairkan ke dalam segelas air panas. Minum setiap kali sebelum sarapan. Amalan ini perlu dihentikan ketika kedatangan haid.

Senggugut, hilangkan senggugut, menghilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut, cara tradisional hilangkan senggugut, petua hilangkan senggugut, tips hilangkan senggugut, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, tips hilangkan senggugut, tips kurangkan sakit senggugut,  tips senggugut, petua senggugut, petua hilangkan sakit senggugut, petua kurangkan sakit senggugut, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee murah, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut ketika haid, petua hilangkan sakit senggugut, petua untuk hilangkan senggugut, petua tradisional hilangkan senggugut, petua hilangkan rasa senggugut, petua mudah hilangkan senggugut, petua nak hilangkan sakit senggugut,

Petua 10:

Daun dedap yang biasa digunakan sebagai ulam juga boleh digunakan bersama 7 biji lada sulah, seulas bawang putih dan digaul bersama cuka nipah. Campuran berupa pes ini ditampal pada bahagian ari-ari ketika kedatangan haid.

Petua 11:

Halia berkhasiat untuk mengurangkan kesakitan senggugut. Ambil 5 cawan air dan rebus bersama 20 gram halia,10 gram kayu putih, 10 gram jintan manis,10 gram kulit kayu manis sehingga surut menjadi satu cawan. Campuran ini diminum sekali sehari ketika sakit.

Petua 12:

Petua hilangkan senggugut yang terakhir ialah ambil secekak pucuk senduduk dan kunyit yang dikisar bersama dan rebus dengan 3 cawan air. Biarkan air rebusan surut hingga tinggal satu cawan. Air ini ditapis dan diminum ketika senggugut menyerang.

Selain daripada mengamalkan petua  hilangkan senggugut yang saya kongsikan tadi, anda juga boleh mengambil Set Senggugut Shaklee untuk mengatasi masalah senggugut yang anda hadapi. Berminat untuk mencuba set ini? Hubungi saya segera untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

Senggugut, hilangkan senggugut, menghilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut, cara tradisional hilangkan senggugut, petua hilangkan senggugut, tips hilangkan senggugut, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, tips hilangkan senggugut, tips kurangkan sakit senggugut,  tips senggugut, petua senggugut, petua hilangkan sakit senggugut, petua kurangkan sakit senggugut, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee murah, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut ketika haid, petua hilangkan sakit senggugut, petua untuk hilangkan senggugut, petua tradisional hilangkan senggugut, petua hilangkan rasa senggugut, petua mudah hilangkan senggugut, petua nak hilangkan sakit senggugut,

Apa Punca Senggugut Tiap Kali Datang Bulan

Bila period mesti sakit pinggang. Rasa macam nak patah. Ditambah lagi kalau ada senggugut. Memang merana. Senggugut ialah rasa sakit seperti rasa ‘cramp’ di bahagian tulang pinggul di belakang, di bahagian bawah perut dan sekitar ari-ari dan juga di pinggang. Nak tahu apa punca senggugut tiap kali datang bulan?

Senggugut, jenis senggugut, punca senggugut, sakit pinggang semasa haid, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, senggugut semasa haid, punca senggugut, punca senggugut semasa haid, kesan senggugut,  sebab senggugut, apa punca senggugut, apakah punca senggugut, apa sebab senggugut, apakah sebab senggugut, punca senggugut dalam islam, punca senggugut yang teruk, punca senggugut semasa haid, punca senggugut dan cara mengatasi, punca senggugut selepas kahwin, punca senggugut berlarutan, sebab senggugut dalam islam, sebab senggugut teruk, sebab senggugut ketika haid, sebab sakit senggugut, sebab perempuan senggugut,

Apa Punca Senggugut Tiap Kali Datang Bulan?

Ada dua jenis sengugut yang dialami oleh wanita:

–> Primary Dysmenorrhea. Yang sepatutnya dialami oleh wanita yang haidnya normal . Gejala ini sering menimpa anak gadis dan wanita dalam lingkungan awal 20-an yang terutamanya belum kahwin. Ia disebabkan oleh kuncupan rahim yang kuat dan adakalanya memerlukan pengambilan ubat seperti ponstan atau synflex untuk meredakan kesakitan. Namun ada juga segelintir anak gadis yang tidak mengalami gejala senggut ini.

 Kesakitan ini pada kebiasaanya akan hilang selepas berkahwin dan juga selepas melahirkan. Jika ia tidak hilang ia mungkin merupakan sejenis senggugut yang berjenis lain yang dipanggil secondary (symptomatic) dysmenorrhea.

–> Secondary (Symptomatic) Dysmenorrhea. Senggugut jenis ini memerlukan rawatan doktor kerana ia mungkin petanda kewujudan penyakit yang tidak merbahaya seperti endometriosis ataupun rahim yang terbalik retroverted uterus. Keadaan ini tidak membahayakan kesihatan tetapi boleh membawa kesan yang buruk dalam jangka masa yang panjang jika dibiarkan berlarutan. Jika simptom-simptom ini dibiarkan ia boleh menyebabkan rahim akhirnya dibuang melalui pembedahan kerana keadaan yang melarat ke organ peranakan.

Jadi, jika anda kerap senggugut, sila pastikan ianya jenis pertama atau kedua.

Apakah punca senggugut?

Kesakitan yang kita alami itu adalah  berpunca daripada pengeluaran hormon Prostaglandin yang menggalakkan pengecutan rahim untuk mengeluarkan darah haid dari rahim. Pengeluaran hormon Prostaglandin yang banyak akan menyebabkan pengecutan rahim secara berlebihan dan ini menyebabkan sakit, bukan saja pada bahagian bawah perut yang kuat, tetapi juga pada bahagian belakang pinggang.

Dalam kebanyakan kes, sakit yang terlalu kuat boleh juga disebabkan oleh masalah penyakit puan yang lebih serius seperti jangkitan kuman (Pelvic Inflammatory Disease), Endometriosis dan fibroid.

Tanda-tanda seseorang wanita itu mengalami masalah yang lebih serius adalah apabila seseorang wanita itu mengalami senggugut yang melampau pada setiap bulan, sehingga  tidak mampu untuk melakukan kerja.

Jika anda mengalami masalah senggugut yang serius, saya nasihatkan anda agar menjalani pemeriksaan doktor bagi mengesan masalah yang lebih serius, jika ada. Doktor akan melakukan pemeriksaa fizikal terutama pada bahagian kemaluan untuk memeriksa keadaan rahim anda. Pemeriksaan ultrasound juga mungkin dilakukan bagi mendapat gambaran imej struktur rahim anda.

Sekarang anda dah tau apa punca senggugut tiap kali datang bulan. Kalau dah cek dan disahkan takde apa-apa masalah, anda boleh amalkan Set Senggugut Shaklee yang telah membantu ramai wanita bebas dari belenggu senggugut. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Senggugut, jenis senggugut, punca senggugut, sakit pinggang semasa haid, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, senggugut semasa haid, punca senggugut, punca senggugut semasa haid, kesan senggugut,  sebab senggugut, apa punca senggugut, apakah punca senggugut, apa sebab senggugut, apakah sebab senggugut, punca senggugut dalam islam, punca senggugut yang teruk, punca senggugut semasa haid, punca senggugut dan cara mengatasi, punca senggugut selepas kahwin, punca senggugut berlarutan, sebab senggugut dalam islam, sebab senggugut teruk, sebab senggugut ketika haid, sebab sakit senggugut, sebab perempuan senggugut,

Keistimewaan Dan Khasiat Alfalfa Shaklee

Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat barat, Ia digunakan untuk tujuan kesihatan terutamanya bagi wanita baru bersalin. Oleh kerana alfalfa mempunyai 1001 kebaikan, Dr.Shaklee merumuskan alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang memberi manfaat kepada jutaan pengguna. Jom saya ceritakan keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee.

alfalfa shaklee, alfalfa shaklee cara makan, alfalfa shaklee untuk resdung, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee tambah susu, alfalfa shaklee harga ahli, alfalfa shaklee murah, alfalfa shakllee harga murah, alfalfa shaklee ampang, khasiat alfalfa, khasiat alfalfa shaklee untuk lelaki, khasiat alfalfa untuk wanita,  kebaikan alfalfa, kebaikan alfalfa shaklee,

Keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee

 Alfalfa kaya dengan vitamin & mineral. Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang.  Ia juga mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protein, dan karbohidrat. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah.

Alfalfa membantu mengatasi penyakit Endometriosis, mengecutkan cyst & fibroid, mengatasi keputihan dan senggugut, milk booster, meningkatkan kesuburan, mengatasi masalah kekeringan ketika bersama, membantu masalah telur (ovum) tak matang, menguruskan badan, dan juga:

1.    Merawat masalah pencernaan

2.    Mengawal kadar kolestrol dalam darah

3.    Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh

4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.    Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan

7.    Mengurangkan simptom menopous

8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.    Merawat masalah sembelit.

10.  Menyahkan toksin dalam tubuh

11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13.  Membantu masalah penghadaman

14.  Membantu membanyakkan susu (milk booster)

15.  Mengurangkan masalah pundi kencing

16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17.  Meningkatkan kesihatan prostat

18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Ada bermacam jenama alfalfa di pasaran, kenapa Alfalfa Shaklee adalah yang terbaik? Apakah keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee berbanding alfalfa jenama lain?

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji

4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7.  Membersihkan hati

8.  Membantu melengkapkan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Banyak betul keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee kan? Anda nak cuba sebotol? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

alfalfa shaklee, alfalfa shaklee cara makan, alfalfa shaklee untuk resdung, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee tambah susu, alfalfa shaklee harga ahli, alfalfa shaklee murah, alfalfa shakllee harga murah, alfalfa shaklee ampang, khasiat alfalfa, khasiat alfalfa shaklee untuk lelaki, khasiat alfalfa untuk wanita,  kebaikan alfalfa, kebaikan alfalfa shaklee,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...