Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Betul ke senggugut punca susah mengandung? Kalau ikutkan tukang urut dan bidan, jawapannya ialah YA. Sebab tu kita dinasihatkan supaya berurut & berikhtiar supaya senggugut takde lagi. Tapi macam mana pula dari sudut pandangan perubatan moden?

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Dari sudut pandangan perubatan moden, senggugut yang ringan adalah normal dan tak perlu dirisaukan. Walau bagaimana pun, jika anda mengalami senggugut teruk setiap bulan sehingga terpaksa ambil mc & mengerekot di atas katil, ianya tak boleh dipandang ringan. Mengapa?

Dikhuatiri anda mengidap penyakit yang jauh lebih merbahaya daripada senggugut iaitu Endometriosis, fibroid, cyst, atau jangkitan kuman dalam rahim. Oleh itu, jika anda mengalami senggugut yang teruk, seeloknya jalani pemeriksaan bagi memastikan tiada penyakit yang serius.

Sekiranya pemeriksaan mendapati anda mengidap salah satu daripada penyakit merbahaya yang saya senaraikan di atas, semestinya ia akan menjejaskan kesuburan anda & menjadi salah satu punca anda susah mengandung.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

Sebaliknya, jika pemeriksaan menunjukkan tiada penyakit serius, alhamdulillah. Tapi, anda dinasihatkan supaya:

1. Merawat senggugut supaya tidak menderita setiap bulan. Lagi pun, mengikut perubatan tradisional, senggugut boleh menyebabkan anda susah mengandung, kan? Pada saya, kedua-dua perubatan moden & tradisional adalah relevan untuk kita. Takde sebab kenapa kita nak menolak perubatan tradisional 100%. Oleh itu, rawat senggugut anda. Jangan dibiarkan. Set Senggugut Shaklee membantu anda mengatasi senggugut secara semulajadi, tanpa penggunaan ubatan atau dadah. Nak tengok testimoni mereka yang bejaya hilangkan senggugut dengan set ini? Jom baca di sini.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

2. Berkahwin awal kerana biasanya senggugut akan hilang selepas berkahwin.

3. Cuba mengandung pada usia muda kerana semakin berumur seorang wanita, semakin susah untuk mengandung kerana tahap kesuburan makin berkurangan.

Jadi, sekarang persoalan tentang betul ke senggugut punca susah mengandung sudah pun terjawab. Jika anda mengalami senggugut, Set Senggugut Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

senggugut punca susah mengandung, senggugut punca sukar mengandung, senggugut punca sukar hamil, senggugut penyebab sukar hamil, senggugut dan kehamilan, adakah senggugut punca sukar hamil, senggugut punca lambat hamil, senggugut punca susah hamil, susah mengandung sebab senggugut, senggugut dan mengandung, senggugut teruk, tak mengandung sebab senggugut, susah mengandung sebab senggugut, sukar mengandung sebab senggugut

13 Tips Hilangkan Migrain Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Rasa macam nak cabut kepala letak ke tepi setiap kali diserang migrain. Kalaulah kepala kita ni boleh dicabut & dipasang semula, kan? Nak bergantung kepada ubat & painkiller, tapi sampai bila? Jom amalkan 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat yang berikut:

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

1. Sapukan dengan minyak panas atau minyak aromaterapi

Ini adalah di antara cara untuk hilangkan migrain yang paling berkesan. Sapukan minyak panas atau minyak aromaterapi di kepala, tengkuk dan di belakang telinga. Lagi bagus kalau diurut. Insya Allah kombinasi minyak panas dan urutan dapat menghilangkan migrain.

2. Urutan.

Urutan di kepala, tengkok, dan bahu sememangnya mampu menghilangkan migrain. Ia bukan sahaja membaiki perjalanan darah ke kepala, malah membantu mengurangkan stress. Ia juga merehatkan.

3. Duduk dalam suasana yang tenang.

Seeloknya berehat dalam bilik. Tutup pintu, tutup lampu atau turunkan langsir supaya menjadi gelap. Pasang kipas supaya sejuk, kalau ada aircond lagi bagus. Tinggalkan handphone di luar. Berehat sebentar dari sebarang gadget. Suasana tenang ini akan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

4. Basahkan kepala dengan air sejuk

Membasahkan kepala dengan air sejuk membantu membebaskan haba yang terperangkap di kepada & membantu merehatkan pembuluh darah di kepala yang mengembang & menguncup dengan terlalu cepat semasa migrain. Caranya, basahkan rambut & kemudian bungkus dalam towel yang lembab. Lagi bagus kalau terus mandi. Berehat dibawah shower atau berendam dalam bathtub sememangnya merelaxkan. Bila kita relax, migrain pun akan kurang.

5. Aromaterapi

Semas anda diserang migrain, elakkan sebarang bauan aromaterapi kerana bau-bauan adalah antara perkara yang menjadi punca migrain.

6. Guna pek ais

Letakkan benda sejuk seperti pek ais di kepala. Atau pun cool fever pun boleh, Cuma kalau guna cool fever, Cuma terhad di kawasan dahi. Kalau pakai ice pack boleh kita alih-alihkanke kawasan yang sakit. Kesejukan dari ice pack atau cool fever akan menarik keluar haba di kepala.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

 7. Limau kasturi

Ini adalah petua orang lama. Perahkan sebiji limau kasturi ke atas kepala dan ramas-ramaskan rambut. Sambil-sambil ramas rambut, boleh picit bahagian kepala yang rasa sakit. Kulit limau jangan dibuang. Masukkan dalam mangkuk yang berisi air bersih. Selepas siap sesi ramas dan picit kepala, jiruskan air yang mengandungi kulit limau atas kepala.

8. Jauhi MSG

Monosodium glutamat (MSG) ditambah dalam makanan untuk meningkatkan rasa. Ia berasal dari asid amino yang dipanggil asid glutamik yang wujud secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan. Makanan yang mengandungi MSG boleh mencetuskan migrain kerana MSG merangsang neuron.

9. Epal hijau atau cuka epal cider (apple cider vinegar)

Kedua-duanya membantu menghilangkan migrain. Bau epal hijau dapat mengurangkan migrain sementara satu sudu cuka epal boleh mengembalikan keseimbangan asid dan alkali dalam badan. Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja & dihidu semasa migrain. Bagi cuka epal, selain diminum satu sudu, boleh juga letakkan 3-4 sudu cuka epal dalam air suam. Kemudain basahkan tuala dengan air suam bercampur cuka epal tadi dan bungkus kepala.

 10. Minum air elektrolit

Minuman berelektrolit dapat mengembalikan bendalir dan tenaga dalam badan, dan merupakan salah satu cara untuk hilangkan migrain. Contoh minuman berelektrolik ialah 100 plus atau revive. Walau bagaimana pun, air tersebut mengandungi gula dan kandungan tenaga yang sangat tinggi, jadi elakkan dari mengambilnya dalam kuantiti yang banyak & kerap. Sebagai alternative, boleh amalkan Performance Drink Shaklee yang tidak mengandungi kandungan gula & tenaga yang tinggi. Ianya selamat, menyihatkan dan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

11. Rendam kaki dalam bekas air panas

Lagi satu cara hilangkan sakit kepala adalah dengan merendamkan kaki anda di dalam air panas. Dengan ini anda boleh menarik pengaliran darah ke bahagian bawah badan dan dapat mengurangkan tekanan ke atas bahagian kepala anda. Selepas rawatan rendaman kaki selama 30 minit, anda akan rasa migraine berkurangan.

12. Rawatan akupuntur

Bagi mereka yang mengalami mirain teruk & berulang, anda boleh mendapatkan rawatan akupuntur  di mana jarum kecil akan dimasukkan ke bawah permukaan kulit untuk menyelaraskan kembali aliran tenaga atau qi di dalam badan. Kalau beranilah 😉

13. Set Migrain Shaklee

Set Migrain Shaklee bukan sahaja membantu menghilangkan migrain malah berkesan untuk menghilangkan terus penyakit migrain yang berulang. Dengan pengambilan yang konsisten, anda akan merasai perubahan. Migrain semakin berkurangan & lama-kelamaan akan semakin jarang berlaku. Best kan?

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,
Itulah dia 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat. Dengan pengambilan Set Migrain Shaklee, anda pasti akan rasa lega bila tak dihantui masalah migrain lagi.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

Punca Migrain Teruk Dan Berlarutan Sampai Makan Ubat Pun Tak Berkesan

Anda selalu diserang migrain? Tahukah anda bahawa pemakanan, hormon, dan gaya hidup adalah antara punca berlakunya migrain. Jom saya kongsikan punca migrain teruk yang berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Terdapat pelbagai faktor yang boleh menjadi punca migrain. Di antaranya ialah:

  • Kepenatan
  • Menahan lapar
  • Kesan alahan seperti alahan mengandung
  • Bunyi yang terlalu kuat
  • Bau yang terlalu kuat atau wangi
  • Tekanan fizikal
  • Terdedah kepada asap rokok
  • Makanan yang tinggi kandungan garam seperti keju yang tersimpan lama.
  • Ubat Hormon seperti pil perancang dan terapi hormon.
  • Penambah rasa dalam makanan seperti bahan pengawet dan monosodium glutamate (msg).
  • Minuman beralkohol dan minuman berkafein.
  • Tekanan atau stres.
  • Rangsangan deria mata seperti ampu yang terang, silau matahari.
  • Waktu tidur yang tidak menentu.
  • Cuaca yang terlalu panas juga boleh menjadi punca migrain.
  • Kekurangan zat & nutrisi sebab berdiet.
  • Kesan pengambilan ubat-ubatan.
  • Pra haid atau sedang haid. Ini adalah disebabkan oleh gangguan hormon.

Jika anda dibelenggu migrain, elakkan perkara yang  menjadi punca migrain & amalkan tips untuk mengatasi migrain. Pengambilan Set Migrain Shaklee juga sangat membantu. Anda pasti menyesal sebab tak amalkan dari dulu.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

B Complex Mengandungi vitamin B2 & B6 yang membantu mengurangkan sakit akibat migrain & mengurangkan risiko serangan migrain. Ia juga dikenali sebagai vitamin gembira yang membantu mencetuskan rasa gembira & mood yang baik. Dalam masa yang sama ia juga menstabilkan hormon.

Ostematrix Migrain berlaku apabila saluran darah dalam kepala mengembang & menguncup dalam kadar yang terlalu cepat. Ostematrix yang mengandungi magnesium membantu mengelakkan berlakunya kekejangan pada pembuluh darah & mempertahankan sistem saraf dan otot.

Omega Guard Mengurangkan radang atau kesakitan akibat migrain. Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya kepala.

Sekarang anda dah tahu apakah punca migrain teruk dan berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan. Taknak dibelenggu migrain lagi? Dapatkan Set Migrain Shaklee anda sekarang. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Apa Nak Buat Kalau Sembelit Lepas Bersalin

Sembelit selepas bersalin sememangnya satu mimpi ngeri. Tak kira ibu yang bersalin normal atau pun czer, tak kurang ngerinya. Rasa macam nak terbertas jahitan. AllahuRabbi.  Jom saya kongsikan apa nak buat kalau sembelit lepas bersalin.

sembelit selepas bersalin, sembelit selepas bersalin secara pembedahan, sembelit selepas bersalin caesar, sembelit selepas bersalin pembedahan, sembelit selepas bersalin shaklee, ubat sembelit lepas bersalin, elak sembelit selepas bersalin, hilangkan sembelit selepas bersalin, sakit sembelit lepas bersalin,  hilangkan sembelit lepas bersalin, petua hilangkan sembelit selepas bersalin, cara hilangkan sembelit selepas bersalin, sembelit dalam pantang, sembelit dalam berpantang, ubat sembelit dalam pantang, sembelit ketika dalam pantang, elak sembelit dalam pantang, masalah sembelit dalam pantang, sembelit ibu dalam pantang, petua hilangkan sembelit dalam pantang, hilangkan sembelit dalam pantang,

1. Pelicin.

Bila nak buang air besar, sediakan pelicin. Anda boleh beli pelicin yang dijual di farmasi atau buat sendiri. Kat farmasi ada dijual dua jenis pelicin iaitu jenis bullet atau air. Pilih yang mana rasa selesa untuk dimasukkan ke dalam dubur. Kalau nak buat sendiri mudah je, beli sabun mandi ketul, potong menjadi kiub kecil supaya boleh dibuang tiap kali selepas digunakan. Tiap kali nak buang air besar, sabunkan kawasan dubur.

sembelit selepas bersalin, sembelit selepas bersalin secara pembedahan, sembelit selepas bersalin caesar, sembelit selepas bersalin pembedahan, sembelit selepas bersalin shaklee, ubat sembelit lepas bersalin, elak sembelit selepas bersalin, hilangkan sembelit selepas bersalin, sakit sembelit lepas bersalin,  hilangkan sembelit lepas bersalin, petua hilangkan sembelit selepas bersalin, cara hilangkan sembelit selepas bersalin, sembelit dalam pantang, sembelit dalam berpantang, ubat sembelit dalam pantang, sembelit ketika dalam pantang, elak sembelit dalam pantang, masalah sembelit dalam pantang, sembelit ibu dalam pantang, petua hilangkan sembelit dalam pantang, hilangkan sembelit dalam pantang,

2. Minum air masak secukupnya.

Air masak sangat penting sebab antara punca sembelit ialah kurang air dalam badan. Seeloknya minum air suam, sebab kita tengah berpantang.

3. Makanan berserat tinggi

Di antara makanan berserat tinggi ialah buah-buahan. Pengambilan makanan berserat tinggi membantu mengatasi sembelit.

4. Jangan tahan air besar. Terus buang bila sakit perut.

Bila rasa nak buang air besar, terus ke tandas. Jangan tahan. Menahan buang air besar adalah antara punca utama sembelit.

5. Buang air besar dalam keadaan mencangkung.

Tandas cangkung adalah lebih baik daripada tandas duduk, asalkan anda kuat & yakin takkan terjatuh semasa mencangkung. Kalau takde tandas cangkung atau tak yakin, gunakan tandas duduk. Naikkan kaki semasa menggunakan tandas duduk untuk mimik keadaan mencangkung.

6. Gunakan tuala wanita untuk menampung jahitan semasa buang air besar.

Jangan lupa untuk menampung jahitan dengan tuala wanita. Ini adalah sangat penting supaya lantai pelvis ditampung & mengelakkan jahitan terbertas atau terkoyak.

7. Jangan meneran.

Jangan sesekali meneran. Kalau dah cuba tapi tak keluar, cuci najis yang terkeluar dan berehat. Duduk di atas bantal donut.

8. Bantal donut

Bantal donut sangat membantu ibu bersalin yang sembelit. Caranya mudah saja, ambil tuala mandi, lipat memanjang & bulatkan seperti bentuk donut. Duduk di atas bantal donut tersebut. Insya Allah anda akan selesa.

9. Vitamin untuk melembutkan najis.

Ostematrix Shaklee sememangnya berkesan untuk melembutkan najis. Ianya sangat-sangat berkesan. Ambil Ostematrix sebelum tidur, bangun pagi esok najis anda akan lembut. Tak perlu nak fobia lagi tiap kali nak membuang air besar. Selain melembutkan najis, Ostematrix juga membantu menghilangkan sakit badan, sakit pinggang dan lenguh-lenguh yang biasa dialami oleh ibu yang baru melahirkan & menyusukan anak.

sembelit selepas bersalin, sembelit selepas bersalin secara pembedahan, sembelit selepas bersalin caesar, sembelit selepas bersalin pembedahan, sembelit selepas bersalin shaklee, ubat sembelit lepas bersalin, elak sembelit selepas bersalin, hilangkan sembelit selepas bersalin, sakit sembelit lepas bersalin,  hilangkan sembelit lepas bersalin, petua hilangkan sembelit selepas bersalin, cara hilangkan sembelit selepas bersalin, sembelit dalam pantang, sembelit dalam berpantang, ubat sembelit dalam pantang, sembelit ketika dalam pantang, elak sembelit dalam pantang, masalah sembelit dalam pantang, sembelit ibu dalam pantang, petua hilangkan sembelit dalam pantang, hilangkan sembelit dalam pantang,

Sekarang anda dah tahu apa nak buat kalau sembelit selepas bersalin. Vitamin pelembut najis iaitu Ostematrix sangatlah membantu situasi anda sekarang. Saya tak tipu, anda pasti berterima kasih kepada saya sebab memperkenalkan Ostematrix kepada anda. Nak order? Hubungi saya sekarang.

sembelit selepas bersalin, sembelit selepas bersalin secara pembedahan, sembelit selepas bersalin caesar, sembelit selepas bersalin pembedahan, sembelit selepas bersalin shaklee, ubat sembelit lepas bersalin, elak sembelit selepas bersalin, hilangkan sembelit selepas bersalin, sakit sembelit lepas bersalin,  hilangkan sembelit lepas bersalin, petua hilangkan sembelit selepas bersalin, cara hilangkan sembelit selepas bersalin, sembelit dalam pantang, sembelit dalam berpantang, ubat sembelit dalam pantang, sembelit ketika dalam pantang, elak sembelit dalam pantang, masalah sembelit dalam pantang, sembelit ibu dalam pantang, petua hilangkan sembelit dalam pantang, hilangkan sembelit dalam pantang,

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Senggugut memang mengerikan. Hanya orang yang rasa je tahu betapa siksanya nak mengadap senggugut setiap kali datang bulan. Sampai bila nak bergantung kepada pain killer? Jom amalkan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan ini. Saya janji anda akan bebas senggugut & PMS buat selama-lamanya.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Sebelum saya kongsikan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan, adalah penting untuk anda mengenalpasti apakah jenis senggugut yang anda alami? Sama ada jenis Primary Dysmenorrea atau pun Secondary Dysmenorrea.

Jika anda mengidap senggugut jenis kedua, anda perlu berjumpa doktor untuk pemeriksaan, disamping mengamalkan petua tradisional merawat senggugut dan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan yang akan saya kongsikan sebentar lagi.

Apakah dia cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan tu? Jawapannya ialah Set Senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA Complex,  B Complex, dan Ostematrix.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Bagaimana Set Ini membantu hilangkan senggugut buat selama-lamanya?

Setiap vitamin dalam set ini mempunyai fungsi tersendiri & gabungan kesemua vitamin telah terbukti membantu menghilangkan senggugut. Buktinya? Saya akan kongsikan testimoni sebentar lagi. Jom saya ceritakan fungsi vitamin dalam set ini.

GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon yang menjadi punca senggugut yang dihadapi setiap bulan. Senggugut terjadi apabila badan gagal menukar asid Linolenik kepada GLA lalu menyebabkan berlakunya ketidak seimbangan hormon.

Jadi pengambilan GLA Complex membantu mengatasi masalah tersebut. GLA Complex juga membantu penghasilan hormon Prostaglandin & mengurangkan masalah payudara sensitif yang biasa dihadapi semasa datang bulan.

B Complex pula membekalkan vitamin B Complex khususnya B5, B6, dan B12 yang sememangnya terbukti membantu mengurangkan senggugut. B Complex yang juga dikenali sebagai vitamin gembira juga membekalkan vitamin B5 & B12 kepada kelanjar adrenalin supaya kita terhindar daripada stres.

Vitamin B6 pula membantu mengatasi masalah kembung perut, cramp, pening, dan segala macam rasa tak best yang biasa dialami semasa PMS. Kan biasa bila nak datang bulan kita akan alami PMS? Pengambilan B Complex akan hilangkan simptom tak best PMS yang selalu kita alami tu. Best kan?

Ostematrix pula membantu hilangkan masalah kekejangan, sakit badan, sakit kepala, lenguh-lenguh badan, sakit pinggang, dan sengal badan yang biasa dihadapi semasa PMS.

Gabungan ketiga-tiga vitamin dalam set senggugut Shaklee ini akan membantu mengatasi masalah PMS dan senggugut yang anda alami buat selama-lamanya. Hebat kan? Kalau anda ada bajet lebih, boleh tambah Alfalfa Complex yang mempunyai 1001 kebaikan seperti membetulkan kitaran haid, menghilangkan keputihan, dan juga perapat yang sangat sesuai dalam penjagaan organ intim wanita.

Testimoni Mereka Yang Berjaya Hilangkan Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee

Tak perlu cakap banyak, jom kita tengok apa kata mereka yang berpuas hati dengan set ini:

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Menarik kan? Jadi, jika anda mengalami masalah senggugut setiap kali datang bulan jangan berlengah lagi. Memang dah ditakdirkan hari ini anda berjumpa dengan entry saya ni. Hubungi saya untuk mendapatkan set senggugut Shaklee dengan konsultasi terbaik, dan percayalah! Anda juga akan menjadi sebahagian daripada wanita-wanita di atas yang berkongsi berita gembira selepas mengamalkan set senggugut Shaklee.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Tips Kurangkan Sakit Pinggang Ketika Hamil

Sakit pinggang & belakang adalah perkara yang sinonim dengan ibu mengandung. Ianya akan dilalui seawal minggu-minggu pertama kehamilan & boleh berterusan sehingga anda melahirkan. Jom saya kongsikan tips kurangkan sakit pinggang ketika hamil yang berkesan dan selamat untuk anda & bayi.

sakit pinggang, sakit pinggang shaklee, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang waktu mengandung, sakit pinggang masa mengandung, sakit pinggang ketika mengandung, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang semasa hamil, sakit pinggang masa hamil, sakit pinggang waktu hamil, tips sakit pinggang, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang ketika hamil 8 bulan, sakit pinggang ketika hamil 2 bulan, sakit pinggang ketika hamil 3 bulan, sakit pinggang ketika hamil 4 bulan, sakit belakang ketika mengandung, sakit tulang punggung ketika hamil, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang ketika hamil 7 bulan, tips hilangkan sakit pinggang, petua hilangkan sakit pinggang, cara hilangkan sakit pinggang, produk sakit pinggang, produk hilangkan sakit pinggang, ostematrix shaklee, shaklee ampang

Tips Kurangkan Sakit Pinggang Ketika Hamil

Jika anda sedang mengalami sakit pinggang, jom amalkan tips-tips berikut:

1. Kasut ibu mengandung

Pakai kasut yang rata yang direka khas untuk ibu mengandung. Elakkan kasut yang bertumit tinggi. Ia dapat mengurangkan masalah regangan pada tulang.

2. Jangan duduk terlalu lama

Elakkan daripada duduk dengan posisi yang sama dalam waktu yang lama, terutamnya jika anda bekerja. Sejam sekali anda perlu bangun & berjalan supaya beredaran darah berjalan dengan betul di seluruh badan.

3. Posisi tidur

Tidur dalam posisi mengiring dengan bantal diantara dua kaki anda seperti posisi memeluk orang. Terdapat juga bantal khas untuk ibu hamil. Anda boleh gunakan bantal ni kalau ada bajet.

4. Alas perut dengan bantal

Anda juga boleh meletakkan bantal sebagai alas perut apabila perut semakin membesar.

sakit pinggang, sakit pinggang shaklee, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang waktu mengandung, sakit pinggang masa mengandung, sakit pinggang ketika mengandung, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang semasa hamil, sakit pinggang masa hamil, sakit pinggang waktu hamil, tips sakit pinggang, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang ketika hamil 8 bulan, sakit pinggang ketika hamil 2 bulan, sakit pinggang ketika hamil 3 bulan, sakit pinggang ketika hamil 4 bulan, sakit belakang ketika mengandung, sakit tulang punggung ketika hamil, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang ketika hamil 7 bulan, tips hilangkan sakit pinggang, petua hilangkan sakit pinggang, cara hilangkan sakit pinggang, produk sakit pinggang, produk hilangkan sakit pinggang, ostematrix shaklee, shaklee ampang

5. Tali pinggang

Gunakan tali pinggang khas untuk ibu hamil bagi membantu menyokong pinggang supaya mengurangkan sakit pinggang yang dialami.

6. Tuam

Jika rasa sakit yang melampau, boleh tuam dengan air panas atau pun ais. Tuam sehingga kesakitan berkurangan.

7. Jangan angkat berat

Jangan sesekali  angkat benda berat sepanjang tempoh kehamilan.

8. Berjalan kaki

Amalkan  berjalan kaki sekurang-kurangnya 20-30 minit setiap hari. Ia bukan sahaja melegakan sakit pinggang malah membantu memberikan kesegaran kepada anda. Tak perlu jalan laju-laju, perlahan sahaja dah memadai. 

9. Jaga postur badan

Perhatikan postur tubuh anda, jangan terlalu membongkok atau tegak.

10. Kurma

Kurma adalah makanan yang sangat bagus untuk diamalkan sepanjang tempoh kehamilan dan semasa menyusukan anak. Jom baca khasiat kurma untuk ibu mengandung yang saya kongsikan di sini. Dan jangan lupa untuk mengamalkan amalan pemakanan untuk ibu mengandung.

11. Kalsium

Selain mengamalkan tips kurangkan sakit pinggang ketika hamil yang saya senaraikan diatas, pengambilan kalsium juga sangat membantu bagi masalah sakit pinggang ketika hamil. Ia membantu memelihara saraf  yang mengawal pengecutan otot-otot tubuh kita. Insya Allah, kalau kita ambil kalsium dengan secukupnya, gejala sakit pinggang dan badan akan berkurangan. Kalsium boleh diperoleh dari susu, kekacang, keju, buah-buahan, dan sebagainya. Kalau nak lagi mudah, ambil je Ostematrix Shaklee yang kaya dengan kalsium. Insya Allah dengan pengambilan yang betul, anda akan melihat perubahan positif seawal 5 hari.  Atau pun lagi bagus kalau anda ambil Set Ibu Mengandung Shaklee yang mempunyai semua nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung.

sakit pinggang, sakit pinggang shaklee, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang waktu mengandung, sakit pinggang masa mengandung, sakit pinggang ketika mengandung, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang semasa hamil, sakit pinggang masa hamil, sakit pinggang waktu hamil, tips sakit pinggang, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang ketika hamil 8 bulan, sakit pinggang ketika hamil 2 bulan, sakit pinggang ketika hamil 3 bulan, sakit pinggang ketika hamil 4 bulan, sakit belakang ketika mengandung, sakit tulang punggung ketika hamil, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang ketika hamil 7 bulan, tips hilangkan sakit pinggang, petua hilangkan sakit pinggang, cara hilangkan sakit pinggang, produk sakit pinggang, produk hilangkan sakit pinggang, ostematrix shaklee, shaklee ampang

Semoga tips kurangkan sakit pinggang ketika hamil yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Ostematrix Shaklee? Hubungi saya sekarang. Insya Allah akan mengurangkan masalah sakit pinggang yang anda hadapi. Tak perlu tersiksa lagi!

sakit pinggang, sakit pinggang shaklee, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang waktu mengandung, sakit pinggang masa mengandung, sakit pinggang ketika mengandung, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang semasa hamil, sakit pinggang masa hamil, sakit pinggang waktu hamil, tips sakit pinggang, sakit pinggang ketika hamil, sakit pinggang ketika hamil 8 bulan, sakit pinggang ketika hamil 2 bulan, sakit pinggang ketika hamil 3 bulan, sakit pinggang ketika hamil 4 bulan, sakit belakang ketika mengandung, sakit tulang punggung ketika hamil, sakit pinggang semasa mengandung, sakit pinggang ketika hamil 7 bulan, tips hilangkan sakit pinggang, petua hilangkan sakit pinggang, cara hilangkan sakit pinggang, produk sakit pinggang, produk hilangkan sakit pinggang, ostematrix shaklee, shaklee ampang

Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Batu karang adalah mendapan yang terjadi dalam saluran kencing iaitu hasil daripada mineral dan asid garam. Selalunya batu karang terjadi apabila air kencing menjadi pekat dan membentuk kristal. Tahukah anda bahawa anda boleh cegah dan rawat batu karang dengan Shaklee?

set batu karang shaklee murah, set batu karang shaklee harga ahli, cara makan set batu karang shaklee, batu karang, punca batu karang, tanda batu karang, simptom batu karang, gejala batu karang, mencegah batu karang, pencegahan batu karang, cegah batu karang, rawat batu karang, merawat batu karang, rawatan batu karang,  batu karang dalam hempedu, batu karang shaklee, set batu karang shaklee, rawat batu karang dengan shaklee, cegah batu karang dengan shaklee, batu karang dan shaklee, batu karang dengan shaklee, ubat batu karang shaklee, testimoni batu karang shaklee, set bajet batu karang shaklee,  set shaklee untuk batu karang, testimoni set batu karang shaklee,  merawat batu karang dengan shaklee, merawat batu karang dalam hempedu, punca batu karang, punca batu hempedu, punca batu di hempedu,  punca batu karang dalam hempedu, punca batu karang dalam hempedu, punca batu katang dalam buah pinggang, punca buah pinggang terbentuk,  punca batu karang di hempedu, punca batu karang dalam buah pinggang,  punca batu karang dalam pundi kencing,  tanda batu karang, tanda batu karang wanita, tanda batu karang hempedu,  tanda batu karang di buah pinggang, tanda batu karang pada lelaki,  simptom batu karang, simptom batu karang dalam hempedu,  simptom batu karang pundi kencing,

Apakah yang dimaksudkan dengan batu karang?

Batu karang terjadi disebabkan garam, mineral dan bahan-bahan lain berkumpul secara berlebihan dalam air kencing. Asid urik yang berlebihan juga menyebabkan berlakunya batu karang. Apabila semua bahan ni terkumpul, akan membentuk batu batu pasir dalam saluran kencing. Kurang minum air kosong  boleh memekatkan semua bahan-bahan penyebab dan menyebabkan batu karang akan terhasil. Batu karang boleh terbentuk didalam hempedu, buah pinggang, saluran kencing, dan juga pundi kencing.

Apakah tanda anda mempunyai batu karang?

Di antara simptom penyakit batu karang ialah:

1. Sakit yang teruk di sebelah badan sahaja, di belakang, bawah tulang rusuk

2. Sakit yang merebak ke bahagian bawah abdomen dan pangkal paha

3. Sakit pada membuang air kecil

4. Air kencing berwarna pekat ataupun coklat ataupun berbau busuk

5. Loya dan muntah-muntah

6. Kencing tak lawas

7. Membuang air kecil lebih kerap daripada biasa

8. Demam dan seram sejuk bila jangkitan berlaku

Apakah jenis-jenis batu karang?

Terdapat empat jenis batu karang  iaitu Batu kalsium, Batu Struvite, Batu Asid Urik dan Batu Kristal.

1.  Batu Kalsium

Batu karang jenis ini terjadi dalam bentuk kalsium oxalate iaitu bahan semulajadi yang terdapat dalam makanan kita. Buah-buahan dan sayur-sayuran, kekacang dan coklat mempunyai tahap oxalate tinggi yang boleh menjadi punca terbentuknya batu karang. Pengambilan dos Vitamin D yang tinggi juga boleh menyebabkan Batu Kalsium.

2. Batu Struvite

Batu struvite terbentuk hasil tindak balas kepada jangkitan seperti jangkitan saluran kencing. Batu-batu ini boleh berkembang dengan cepat dan menjadi agak besar.

3. Batu asid urik

 Batu karang jenis ini terjadi disebabkan pengidapnya tidak minum air secukupnya ataupun pengamal diet protein tinggi, dan mereka yang mempunyai gout.

4. Batu Kristal

Batu karang jenis ini biasanya terbentuk di dalam tubuh badan  pesakit yang mempunyai lebihan asid amino yang dikeluarkan oleh buah pinggang.

Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Ianya boleh dilakukan dengan cara:

  • Memastikan kita minum air yang cukup iaitu sekurang-kurangnya 3 liter air kosong sehari. Air yang cukup dapat mencuci buah pinggang, ginjal dan dapat kurangkan kepekatan bahan-bahan penyebab batu karang.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang tinggi kadar oxalate.
  • Makan ubat yang diberikan oleh doktor kerana ia akan mengeluarkan batu karang melalui air kencing.
  • Banyakkan mengambil makanan berserat.
  • Pembedahan atau  laser treatment boleh memecahkan batu karang.
  • Anda juga boleh mengambil Set Batu Karang Shaklee yang berfungsi untuk:

set batu karang shaklee murah, set batu karang shaklee harga ahli, cara makan set batu karang shaklee, batu karang, punca batu karang, tanda batu karang, simptom batu karang, gejala batu karang, mencegah batu karang, pencegahan batu karang, cegah batu karang, rawat batu karang, merawat batu karang, rawatan batu karang,  batu karang dalam hempedu, batu karang shaklee, set batu karang shaklee, rawat batu karang dengan shaklee, cegah batu karang dengan shaklee, batu karang dan shaklee, batu karang dengan shaklee, ubat batu karang shaklee, testimoni batu karang shaklee, set bajet batu karang shaklee,  set shaklee untuk batu karang, testimoni set batu karang shaklee,  merawat batu karang dengan shaklee, merawat batu karang dalam hempedu, punca batu karang, punca batu hempedu, punca batu di hempedu,  punca batu karang dalam hempedu, punca batu karang dalam hempedu, punca batu katang dalam buah pinggang, punca buah pinggang terbentuk,  punca batu karang di hempedu, punca batu karang dalam buah pinggang,  punca batu karang dalam pundi kencing,  tanda batu karang, tanda batu karang wanita, tanda batu karang hempedu,  tanda batu karang di buah pinggang, tanda batu karang pada lelaki,  simptom batu karang, simptom batu karang dalam hempedu,  simptom batu karang pundi kencing,

Gabungan B Complex & Ostematrix berfungsi untuk menurunkan kadar oxalate dalam air kencing. Sekali gus mengurangkan garam yang membentuk batu karang.

Alfalfa berfungsi untuk mencegah jangkitan dan radang.

Vitamin C meningkatkan kadar asiditi air kencing. Batu karang tidak akan terbentuk dalam air kencing yang berasid tinggi.

Lecithin membakar lemak berlebihan yang menjadi faktor penyumbang kepada masalah batu karang.

Sekarang anda dah tahu cara merawat batu karang secara semulajadi tanpa ubat hospital? Set Batu Karang Shaklee juga sangat membantu. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

set batu karang shaklee murah, set batu karang shaklee harga ahli, cara makan set batu karang shaklee, batu karang, punca batu karang, tanda batu karang, simptom batu karang, gejala batu karang, mencegah batu karang, pencegahan batu karang, cegah batu karang, rawat batu karang, merawat batu karang, rawatan batu karang,  batu karang dalam hempedu, batu karang shaklee, set batu karang shaklee, rawat batu karang dengan shaklee, cegah batu karang dengan shaklee, batu karang dan shaklee, batu karang dengan shaklee, ubat batu karang shaklee, testimoni batu karang shaklee, set bajet batu karang shaklee,  set shaklee untuk batu karang, testimoni set batu karang shaklee,  merawat batu karang dengan shaklee, merawat batu karang dalam hempedu, punca batu karang, punca batu hempedu, punca batu di hempedu,  punca batu karang dalam hempedu, punca batu karang dalam hempedu, punca batu katang dalam buah pinggang, punca buah pinggang terbentuk,  punca batu karang di hempedu, punca batu karang dalam buah pinggang,  punca batu karang dalam pundi kencing,  tanda batu karang, tanda batu karang wanita, tanda batu karang hempedu,  tanda batu karang di buah pinggang, tanda batu karang pada lelaki,  simptom batu karang, simptom batu karang dalam hempedu,  simptom batu karang pundi kencing,

Menghilangkan Kencing Manis Semasa Mengandung

Kencing manis semasa mengandung (Diabetis Gastesi) adalah satu mimpi ngeri kepada ibu yang sedang mengandung. Kencing manis semasa mengandung adalah berbeza dengan kencing manis yang biasa kerana kencing manis semasa mengandung akan hilang sebaik sahaja ibu melahirkan anaknya, manakala kencing manis yang biasa merupakan penyakit seumur hidup. Jom ketahui bagaimana menghilangkan kencing manis semasa mengandung.

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Macam mana nak kesan sama ada anda mengidap Kencing manis semasa mengandung? Apakah simptomnya? 

Jika anda termasuk dalam golong berisiko tinggi, Ujian Toleransi Glukosa Oral akan dilakukan pada minggu ke24-28 kehamilan. Anda boleh membaca penerangan saya tentang tanda kencing manis semasa mengandung di sini.

Siapakah golongan berisiko?

Golongan yang berisiko untuk mendapat kencing manis semasa mengandung adalah:

  • Indeks jisim badan (BMI)  lebih daripada 30
  • Pernah melahirkan bayi besar dengan berat sebanyak 4kg atau lebih
  • Pernah menghidapi diabetis gestasi sebelum ini
  • keluarga anda mempunyai sejarah kencing manis (ibu atau bapa, datuk atau adik-beradik mempunyai kencing manis);

Apakah kesan buruk kencing manis semasa mengandung kepada anda & bayi didalam kandungan?

Sekiranya tidak dirawat, ia akan menyebabkan bayi anda terlalu besar & menyebabkan kesukaran untuk melahirkan secara normal. Kebarangkalian untuk bersalin melalui pembedahan adalah tinggi bagi ibu yang mengidap kencing manis semasa mengandung. Bayi anda juga cenderung untuk menghadapi masalah obesiti & diabetis melitus apabila besar.

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

 Macam mana nak menghilangkan kencing manis semasa mengandung?

Anda boleh amalkan petua hilangkan kencing manis yang saya kongsikan di sini &  ambil Set Kencing Manis untuk Ibu Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

 

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh menghilangkan kencing manis semasa mengandung dengan Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kesan kencing manis semasa mengandung, kesan buruk kencing manis semasa mengandung, set kencing manis shaklee murah, set kencing manis shaklee harga ahli, rawatan kencing manis semasa mengandung,  cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  merawat kencing manis semasa mengandung, cara mengawal kencing manis semasa mengandung,  cara mengawal kencing manis semasa mengandung, risiko kencing manis semasa mengandung, kencing manis semasa mengandung shaklee, tanda-tanda kencing manis semasa mengandung, cara mengelak kencing manis ketika mengandung,  bahaya kencing manis semasa mengandung, bacaan kencing manis semasa mengandung, makanan untuk ibu mengandung kencing manis, menghilangkan kencing manis ketika mengandung, kencing manis semasa mengandung Shaklee, menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis semasa mengandung, hilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, mengatasi kencing manis ketika mengandung, hilangkan kencing manis ketika mengandung, mengatasi kencing manis semasa hamil, hilangkan kencing manis semasa hamil, cara menghilangkan kencing manis ketika mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung, petua menghilangkan kencing manis semasa mengandung,

Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung

Bagi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat, ibu mengandung perlu mengambil makanan yang mengandungi semua nutrien yang diperlukan.  Disamping mendapatkan rehat yang mencukupi bagi memastikan tahap kesihatan ibu dan bayi dalam keadaan yang baik. Jom saya kongsikan apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung:
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
 
Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung
1. Protein – Meningkatkan tahap kepekaan & tenaga anda. Protein membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, ia juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. Baca testimoni ibu mengandung yang mengamalkan ESP di sini. Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting terutama sekali diawal kehamilan anda bagi mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan. Makanan yang mengandungi protein termasuklah ikan, ayam, daging dan telur. Kekacang, susu, keju dan tofu. Anda juga boleh mengambil ESP Shaklee sebagai supplement disepanjang tempoh kehamilan anda.
2 .Karbohidrat – Ia merupakan anti stres dan memberi ketenangan. Karbohidrat merangsang pelepasan insulin ke dalam aliran darah. Ia akan mengeluarkan asid amino dari dalam darah  yang akan diserap ke dalam serotonin. Kerana itulah ramai yang berdiet akan mengalami depresi selama lebih kurang dua minggu kerana tahap pengambilan karbohidrat yang terlalu rendah. Selain itu karbohidrat juga memberikan anda tenaga.  Makanan yang mengandungi karbohidrat termasuklah roti, gandum, nasi, emping dan buah-buahan. 
3. Asid Folik – Mencegah dipresi. Kekurangan asid folik boleh mengakibatkan paras serotonin di dalam otak menurun. 200 mikrogram mencukupi untuk mengatasi dipresi dan jumlah ini boleh didapati dari sayur bayam atau meminum segelas jus oren. Anda juga boleh mengambil B Complex Shaklee semasa hamil kerana B complex kaya dengan acid folic & ia adalah vitamin yang memberikan anda mood gembira. 
4. Selenium – Mencegah dari cepat marah. Kemurungan, keradangan, degil dan susah hati berlaku kerana kekurangan selenium. Selenium boleh diperolehi dari kekacang, sandwich tuna dan biji bunga matahari.
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
5. Kalsium – Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. Sumber kalsium adalah susu, keju, dan produk dairy yang lain. Anda boleh mengamalkan Ostematrix ShakleeVitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Ia memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium.
7. Minyak ikan – DHA dan EPA dari minyak ikan  penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
 
Khasiat kepada ibu:
– Mengurangkan risiko pre-eclampsia
– mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
– mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
– mengurangkan risiko kanser payudara
 
Khasiat kepada bayi:
– Tinggi iq
– Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
– Bayi yang mudah tidur
 
Anda boleh mengamalkan OmegaGuard Shaklee yang dibuat dari minyak ikan Omega 3 yang kaya dengan DHA & EPA.
8. Set Ibu Mengandung Shaklee- Set Ibu Mengandung Shaklee mengandungi semua nutrien yang saya senaraikan di atas. Pengambilan set ini setiap hari akan memastikan tubuh badan anda mendapat semua nutrien yang diperlukan sepanjang tempoh kehamilan dan memberi anda tenaga semasa bersalin.
 
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
Sekarang anda dah tahu apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung. Set Ibu Mengandung Shaklee adalah set yang wajib anda ambil sepanjang tempoh kehamilan. Nak order set ini? Hubungi saya sekarang.
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,

Set Hamil Shaklee Pilihan Terbaik Ibu Mengandung

Set hamil Shaklee pilihan terbaik ibu mengandung. Set ini terdiri daripada ESP, B Complex, Vitalea, Vitamin C, Ostematrix & Omega Guard. Ibu mengandung sememangnya memerlukan supplement sebagai makanan tambahan memandangkan sepanjang tempoh kehamilan, ibu memerlukan nutrisi yang lebih berbanding orang biasa.
Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang
Set Hamil Shaklee Pilihan Terbaik Ibu Mengandung
Pengambilan vitamin sepanjang kehamilan bukan sahaja penting untuk proses tumbesaran bayi di dalam kandungan, tetapi juga untuk kesihatan ibu yang optimum serta mengelakkan komplikasi semasa proses kelahiran. Pengambilan vitamin semulajadi juga dapat mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan.
 
 ESP –  Esp membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, is juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. Baca testimoni ibu mengandung yang mengamalkan ESP di sini.
 
B-Complex –  B-Complex  lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuklah asid folik. Oleh itu, ibu tidak perlu lagi mengambil pil asid folik
 
Vita-Lea with Iron – Vita-Lea ialah multivitamin. Ia membantu mengawal hemoglobin dalam darah. Ibu yang  mengambil Vitalea tidak perlu mengambil obimin.
 
Vit-C – Menguatkan sistem imuniti ibu & menguatkan kantung bayi (amniotic sac). Ia adalah natural antihistamine. Ia juga mengandungi kolagen yang membantu mengurangkan kesan stretchmark.
 

Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang

OsteMatrix – Vitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. 
 
When you’re pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don’t get enough calcium in your diet when you’re pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
 
OmegaGuard –  DHA dan EPA dari OmegaGuard penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
 
Khasiat kepada ibu:
– Mengurangkan risiko pre-eclampsia
– mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
– mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
– mengurangkan risiko kanser payudara
 
Khasiat kepada bayi:
– Tinggi iq
– Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
– Bayi yang mudah tidur
Semestinya Set Hamil Shaklee pilihan terbaik ibu mengandung. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!
 Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...