13 Tips Hilangkan Migrain Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Rasa macam nak cabut kepala letak ke tepi setiap kali diserang migrain. Kalaulah kepala kita ni boleh dicabut & dipasang semula, kan? Nak bergantung kepada ubat & painkiller, tapi sampai bila? Jom amalkan 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat yang berikut:

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

1. Sapukan dengan minyak panas atau minyak aromaterapi

Ini adalah di antara cara untuk hilangkan migrain yang paling berkesan. Sapukan minyak panas atau minyak aromaterapi di kepala, tengkuk dan di belakang telinga. Lagi bagus kalau diurut. Insya Allah kombinasi minyak panas dan urutan dapat menghilangkan migrain.

2. Urutan.

Urutan di kepala, tengkok, dan bahu sememangnya mampu menghilangkan migrain. Ia bukan sahaja membaiki perjalanan darah ke kepala, malah membantu mengurangkan stress. Ia juga merehatkan.

3. Duduk dalam suasana yang tenang.

Seeloknya berehat dalam bilik. Tutup pintu, tutup lampu atau turunkan langsir supaya menjadi gelap. Pasang kipas supaya sejuk, kalau ada aircond lagi bagus. Tinggalkan handphone di luar. Berehat sebentar dari sebarang gadget. Suasana tenang ini akan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

4. Basahkan kepala dengan air sejuk

Membasahkan kepala dengan air sejuk membantu membebaskan haba yang terperangkap di kepada & membantu merehatkan pembuluh darah di kepala yang mengembang & menguncup dengan terlalu cepat semasa migrain. Caranya, basahkan rambut & kemudian bungkus dalam towel yang lembab. Lagi bagus kalau terus mandi. Berehat dibawah shower atau berendam dalam bathtub sememangnya merelaxkan. Bila kita relax, migrain pun akan kurang.

5. Aromaterapi

Semas anda diserang migrain, elakkan sebarang bauan aromaterapi kerana bau-bauan adalah antara perkara yang menjadi punca migrain.

6. Guna pek ais

Letakkan benda sejuk seperti pek ais di kepala. Atau pun cool fever pun boleh, Cuma kalau guna cool fever, Cuma terhad di kawasan dahi. Kalau pakai ice pack boleh kita alih-alihkanke kawasan yang sakit. Kesejukan dari ice pack atau cool fever akan menarik keluar haba di kepala.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

 7. Limau kasturi

Ini adalah petua orang lama. Perahkan sebiji limau kasturi ke atas kepala dan ramas-ramaskan rambut. Sambil-sambil ramas rambut, boleh picit bahagian kepala yang rasa sakit. Kulit limau jangan dibuang. Masukkan dalam mangkuk yang berisi air bersih. Selepas siap sesi ramas dan picit kepala, jiruskan air yang mengandungi kulit limau atas kepala.

8. Jauhi MSG

Monosodium glutamat (MSG) ditambah dalam makanan untuk meningkatkan rasa. Ia berasal dari asid amino yang dipanggil asid glutamik yang wujud secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan. Makanan yang mengandungi MSG boleh mencetuskan migrain kerana MSG merangsang neuron.

9. Epal hijau atau cuka epal cider (apple cider vinegar)

Kedua-duanya membantu menghilangkan migrain. Bau epal hijau dapat mengurangkan migrain sementara satu sudu cuka epal boleh mengembalikan keseimbangan asid dan alkali dalam badan. Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja & dihidu semasa migrain. Bagi cuka epal, selain diminum satu sudu, boleh juga letakkan 3-4 sudu cuka epal dalam air suam. Kemudain basahkan tuala dengan air suam bercampur cuka epal tadi dan bungkus kepala.

 10. Minum air elektrolit

Minuman berelektrolit dapat mengembalikan bendalir dan tenaga dalam badan, dan merupakan salah satu cara untuk hilangkan migrain. Contoh minuman berelektrolik ialah 100 plus atau revive. Walau bagaimana pun, air tersebut mengandungi gula dan kandungan tenaga yang sangat tinggi, jadi elakkan dari mengambilnya dalam kuantiti yang banyak & kerap. Sebagai alternative, boleh amalkan Performance Drink Shaklee yang tidak mengandungi kandungan gula & tenaga yang tinggi. Ianya selamat, menyihatkan dan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

11. Rendam kaki dalam bekas air panas

Lagi satu cara hilangkan sakit kepala adalah dengan merendamkan kaki anda di dalam air panas. Dengan ini anda boleh menarik pengaliran darah ke bahagian bawah badan dan dapat mengurangkan tekanan ke atas bahagian kepala anda. Selepas rawatan rendaman kaki selama 30 minit, anda akan rasa migraine berkurangan.

12. Rawatan akupuntur

Bagi mereka yang mengalami mirain teruk & berulang, anda boleh mendapatkan rawatan akupuntur  di mana jarum kecil akan dimasukkan ke bawah permukaan kulit untuk menyelaraskan kembali aliran tenaga atau qi di dalam badan. Kalau beranilah 😉

13. Set Migrain Shaklee

Set Migrain Shaklee bukan sahaja membantu menghilangkan migrain malah berkesan untuk menghilangkan terus penyakit migrain yang berulang. Dengan pengambilan yang konsisten, anda akan merasai perubahan. Migrain semakin berkurangan & lama-kelamaan akan semakin jarang berlaku. Best kan?

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,
Itulah dia 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat. Dengan pengambilan Set Migrain Shaklee, anda pasti akan rasa lega bila tak dihantui masalah migrain lagi.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

Punca Migrain Teruk Dan Berlarutan Sampai Makan Ubat Pun Tak Berkesan

Anda selalu diserang migrain? Tahukah anda bahawa pemakanan, hormon, dan gaya hidup adalah antara punca berlakunya migrain. Jom saya kongsikan punca migrain teruk yang berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Terdapat pelbagai faktor yang boleh menjadi punca migrain. Di antaranya ialah:

  • Kepenatan
  • Menahan lapar
  • Kesan alahan seperti alahan mengandung
  • Bunyi yang terlalu kuat
  • Bau yang terlalu kuat atau wangi
  • Tekanan fizikal
  • Terdedah kepada asap rokok
  • Makanan yang tinggi kandungan garam seperti keju yang tersimpan lama.
  • Ubat Hormon seperti pil perancang dan terapi hormon.
  • Penambah rasa dalam makanan seperti bahan pengawet dan monosodium glutamate (msg).
  • Minuman beralkohol dan minuman berkafein.
  • Tekanan atau stres.
  • Rangsangan deria mata seperti ampu yang terang, silau matahari.
  • Waktu tidur yang tidak menentu.
  • Cuaca yang terlalu panas juga boleh menjadi punca migrain.
  • Kekurangan zat & nutrisi sebab berdiet.
  • Kesan pengambilan ubat-ubatan.
  • Pra haid atau sedang haid. Ini adalah disebabkan oleh gangguan hormon.

Jika anda dibelenggu migrain, elakkan perkara yang  menjadi punca migrain & amalkan tips untuk mengatasi migrain. Pengambilan Set Migrain Shaklee juga sangat membantu. Anda pasti menyesal sebab tak amalkan dari dulu.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

B Complex Mengandungi vitamin B2 & B6 yang membantu mengurangkan sakit akibat migrain & mengurangkan risiko serangan migrain. Ia juga dikenali sebagai vitamin gembira yang membantu mencetuskan rasa gembira & mood yang baik. Dalam masa yang sama ia juga menstabilkan hormon.

Ostematrix Migrain berlaku apabila saluran darah dalam kepala mengembang & menguncup dalam kadar yang terlalu cepat. Ostematrix yang mengandungi magnesium membantu mengelakkan berlakunya kekejangan pada pembuluh darah & mempertahankan sistem saraf dan otot.

Omega Guard Mengurangkan radang atau kesakitan akibat migrain. Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya kepala.

Sekarang anda dah tahu apakah punca migrain teruk dan berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan. Taknak dibelenggu migrain lagi? Dapatkan Set Migrain Shaklee anda sekarang. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Punca Penyakit Gout Yang Sering Dipandang Ringan

Gout adalah penyakit yang berlaku akibat lebihan asid urik dalam badan. Ia akhirnya membentuk kristal dalam sendi-sendi seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari. Pesakit akan rasa sakit seperti dicucuk jarum pada sendi tersebut setiap kali bergerak. Kali ini saya kongsikan punca penyakit gout yang sering dipandang ringan.

punca penyakit gout, punca gout, apakah punca penyakit gout, apakah punca gout, apa punca oenyakit gout, apa punca gout, makanan punca gout, makanan punca penyakit gout, punca gout, punca gout dan cara mengatasinya, punca gout tangan, gout punca dan cara rawatan, punca penyakit gout, punca sakit gout, makanan punca gout, apakah punca gout, apa punca gout, punca sakit gout, sebab sakit gout, sebab penyakit gout, apa sebab gout, sebab terjadinya gout, sebab kena gout, sebab berlaku gout, kaki bengkak sebab gout,

Berikut adalah di antara makanan yang menjadi punca penyakit gout:

1. Tidak cukup minum air sehari iaitu 3 liter.

2. Selalu makan kacang tanah, kacang putih dan kacang bergaram

3. Selalu makan buah-buahan jeruk

4. Selalu makan mee segera

5. Kerap mengambil Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa

6. Kerap makan mi kuning dan roti canai.

7. Kerap minum teh kedai

8. Kerap makan coklat dan Milo.

9. kerap makan durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan dengan kuantiti yg banyak.

10. Kerap makan jambu dan tembikai termasuk tembikai susu.

11. Kerap mengambil kerang, ketam, udang dan sotong serta telur masin.

punca penyakit gout, punca gout, apakah punca penyakit gout, apakah punca gout, apa punca oenyakit gout, apa punca gout, makanan punca gout, makanan punca penyakit gout, punca gout, punca gout dan cara mengatasinya, punca gout tangan, gout punca dan cara rawatan, punca penyakit gout, punca sakit gout, makanan punca gout, apakah punca gout, apa punca gout, punca sakit gout, sebab sakit gout, sebab penyakit gout, apa sebab gout, sebab terjadinya gout, sebab kena gout, sebab berlaku gout, kaki bengkak sebab gout,

12. Banyak makan buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau.

13. Banyak mengambil kordial SUNQUICK serta kordial lainnya

14. Terlalu kerap makan makan kari

15. Tidak suka makan sayur terutama sayuran pahit.

16. Stress yang tak terkawal.

17. Kerap mengambil ubat pain killer.

18. Kerap makan fastfood.

19. Penggambilan ubat supplement yang berlebihan.

20. Suka makan makanan laut.

Itulah dia 20 punca penyakit gout yang sering dipandang ringan oleh kita. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Tapi kalau anda dah terkena gout, boleh amalkan petua hilangkan gout ini. Pengambilan Set Gout Shaklee juga sangat membantu. Nak order? Hubungi saya sekarang.

punca penyakit gout, punca gout, apakah punca penyakit gout, apakah punca gout, apa punca oenyakit gout, apa punca gout, makanan punca gout, makanan punca penyakit gout, punca gout, punca gout dan cara mengatasinya, punca gout tangan, gout punca dan cara rawatan, punca penyakit gout, punca sakit gout, makanan punca gout, apakah punca gout, apa punca gout, punca sakit gout, sebab sakit gout, sebab penyakit gout, apa sebab gout, sebab terjadinya gout, sebab kena gout, sebab berlaku gout, kaki bengkak sebab gout,

Kompilasi Petua Hilangkan Gout Cara Tradisional Dan Moden

Bila sebut gout mesti terbayang kristal yang terbentuk pada sendi akibat asid urik yang berlebihan. Azabnya bila bergerak, macam dicucuk jarum. Kali ni saya nak kongsikan kompilasi petua hilangkan gout cara tradisional dan moden.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

1. Mandi air suam. Air suam mampu mengurangkan bengkak & mengurangkan pembentukan kristal pada sendi.

2. Berbekam. Berbekam secara tradisional atau pun menggunakan lintah juga boleh membantu pesakit gout melalui Hirudin (pencair darah ) yang ada dalam air liur lintah.

3. Kulit kentang. Rebus kulit kentang sehingga mendidih. Minum air rebusan itu.

4. Anak pokok durian.  Ambil anak pokok durian beserta akarnya sekali. Rebus bersama kaki ayam. Air rebusan itu diminum dan kaki ayam itu dimakan. Cara tradisional ini adalah antara cara yang paling berkesan dalam merawat penyakit gout.

5. Kaktus. Ambil sekeping kaktus, kupas kulit & ambil isinya. Bungkus isi kaktus dengan daun pisang kemudian panaskan atas api sederhana besar selama lima minit. Sejukkan dan tampalkan pada bahagian yang sakit. Amalkan setiap hari.

6. Jus Gout. Namanya jus gout sebab mampu membuang asid urik yang tinggi pada pesakit gout. Bahan-bahannya 1 biji timun, 2 batang saderi, Sebelah lemon, 1 inci halia muda. Caranya mudah je, blend semua bahan sampai hancur. Minum. Insya Allah berkesan.

7. Set Gout Shaklee.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

Omega Guard merupakan anti radang yang berfungsi untuk melegakan radang sendi & mengelakkan sendi daripada bengkak. Ia mengawal ‘punca’ masalah, bukan hanya pelega yang dimanipulasikan oleh otak. Pengambilan secara konsisten membantu melegakan kesakitan akibat radang pada sendi.

Alfalfa Complex berfungsi untuk membuang toksik sekali gus membantu mengawal keseimbangan asid & alkali dalam badan. Ia juga menstabilkan paras asid urik. Ia juga membantu mengatasi bengkak & sakit sendi.

Performance Drink berfungsi untuk mengekalkan bendalir (air) didalam badan. Ia juga mengawal kehilangan bendalir & sebagai bonus,  menghilangkan lebihan asid urik dalam badan.

Insya Allah dengan pengambilan Set Gout Shaklee secara konsisten, anda akan melihat kesannya. Kalau anda dah tak tahan menanggung sakit & nak kan kesan yang lebih cepat, Vivix adalah pilihan anda. Walau pun harganya agak mahal tapi vitamin premium Shaklee ni sememangnya berkesan. Nak tahu dengan lebih lanjut? Jom baca penerangan saya di sini.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

8. Elakkan perkara yang menjadi punca gout. Anda boleh baca penerangan saya di sini.

9. Berpantang makanan berikut:

  • Kekacang seperti kacang tanah, kacang putih dan segala jenis kacang bergaram.
  • Buah-buahan jeruk kering seperti asam boi, buah kana, dan sebagainya.
  • Buah-buahan jeruk basah seperti mangga jeruk, ceremai dan jeruk anggur.
  • Mi segera.
  • Makanan ringan.
  • Mi kuning dan roti canai. Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei.
  • Segala produk yang menggunakan tepung putih juga perlu dielakkan seperti roti dan pizza.
  • Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa kerana kandungan utama minuman ini ialah bahan kimia, pewarna dan perisa.
  • Teh di kedai kerana teh kedai adalah teh recycle yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.
  • Coklat dan minimakan air milo. Gantikan Milo dengan horlick.
  • Air minuman bergas.
  • Jambu batu atau jus jambu batu.
  • Durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan.
  • Tembikai dan tembikai susu.
  • Kurangkan pengambilan kerang, ketam, udang dan sotong. Makan sedikit sahaja dan jangan kerap mengambilnya.
  • Kurangkan mengambil ayam daging kerana mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang cuma 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan ini. Cuba gantikan dengan ayam kampung atau ayam yang dijual dipasar yang kulitnya berwarna kuning. Ayam ini tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang.
  • Bila makan daging, pilih daging tanpa lemak (tendon). Bila makan ayam (kampung) pilih makan bahagian dada dan elakkan bahagian banyak tendon seperti kepak dan peha.
  • Buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau.
  • Cendawan dan produk cendawan termasuk ubat ganoderma
  • Ikan berbisa seperti ikan semilang dan ikan pari.
  • Organ dalaman seperti hempedal, hati, jantung dan tidak ketinggalan telur ikan.
  • Kari seperti kari ikan dan daging.
  • Sayur kacang buncis, bayam, petola dan bunga kubis
  • Elakkan berlari dan melompat (gantikan dengan berjalan) bagi yang sudah mengalami gout
  • Elakkan berurut terutamanya di bahagian pinggang.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

  • Pulut, keladi, keledek, kentang dan ubi.
  • Jering, petai dan kerdas
  • Elakkan menaiki motorsikal dengan kedudukan kaki ke hadapan seperti menaiki motorsikal Jaguh.
  • Elakkan sebarang ubat-ubatan seperti pain killer.
  • Elakkan mengambil sebarang supplement seperti multivitamin dsb
  • Tepung putih (tepung gandum) serta makanan yang dibuat daripadanya termasuk roti putih. Tepung ata yang digunakan membuat capati adalah baik. Saya masih belum pasti apakah kandungan sebenarnya tepung putih ini yang merosakkan buah pinggang, apakah bahan kimia Benzoyl Peroxide didalamnya yang digunakan untuk memutihkan tepung ini atau kandungan campuran lain dalam tepung ini.
  • Ikan masin jeruk seperti ikan tenggiri
  • Sayuran jeruk
  • Makanan dalam tin seperti sardin dan buah-buahan bertin
  • Telur masin
  • Cuka makanan tiruan (usahakan cuka makan asli dari apel hijau)
  • Makanan segera
  • Elakkan terjatuh dan berurut di bahagian pinggang.
  • Elakkan menahan terlalu lama daripada membuang air kecil (tahan kencing)
  • Kurangkan makanan bersantan
  • Kurangkan makanan yang mengandungi bahan pewarna, perasa dan pengawet tiruan dan termasuk ajinomoto.
  • Susu, yogurt, keju, kacang dan kekacang, mentega kacang dan sesetengah produk soya
  • Makanan beragi.
  • Makanan laut.

Semoga kompilasi petua hilangkan gout cara tradisional dan moden itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Gout Shaklee sangat membantu pesakit gout yang sedang menderita. Insya Allah, duit yang anda keluarkan takkan rugi. Anda pasti menyesal sebab tak jumpa set ni dari awal. Nak order Set Gout Shaklee? Hubungi saya sekarang.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

berat tak turun, kenapa berat tak turun, punca berat tak turun, berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun, kenapa berat badan tak turun walaupun bersenam, berat badan tak turun walaupun bersenam, punca berat badan tak turun,

Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Darah pekat biasanya berlaku di kalangan pesakit demam denggi dan ibu mengandung. Ada juga yang mengalaminya kerana mengidap penyakit darah pekat. Ianya boleh membahayakan kesihatan. Oleh itu anda boleh amalkan cara mencairkan darah pekat secara semulajadi tanpa ubat yang berikut.

makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Untuk mencairkan darah, anda perlu ambil nutrisi-nutrisi berikut dalam diet seharian.

1. Vitamin E

Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin E telah terbukti membantu mencairkan darah. Di antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah brokoli, badam, bayam, buah kiwi, lada benggala merah & gandum. Pastikan makanan-makanan ini terdapat dalam diet harian anda.

2.  Asid Salicylates

Pengambilan makanan yang kaya dengan asid Salicylates juga membantu mencairkan darah. Di antara makanan yang kaya dengan asid tersebut ialah anggur, oren, blueberry, peppermint, halia & rempah-ratus yang biasa digunakan dalam masakan harian.

3. Antibiotik semulajadi

Pengambilan makanan yang mengandungi antibiotik secara semulajadi seperti bawang, bawang putih, halia,  minyak zaitun dan jicama juga berkesan untuk mengatasi masalah darah pekat yang anda hadapi.

4. Asid Lemak Omega 3

Asid lemak omega 3 boleh didapati dari walnut, biji labu, minyak flax seed, minyak kanola, dan minyak ikan.

Pastikan makanan-makanan tersebut ada didalam menu anda setiap hari. Apa yang paling penting ialah, anda perlu konsisten dalam pengambilan makanan-makanan tersebut. Insya Allah anda akan melihat kesan positif.Ingat tau! Yang penting kena konsisten.

 makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

Walau bagaimana pun, jika anda jenis yang makan apa aje yang ada depan mata&  susah nak konsisten menjaga menu harian, ada cara yang lebih mudah & insya Allah akan berikan kesan yang lebih cepat. Tak perlu susah-payah jaga menu seharian. Nak tau caranya? Anda boleh ambil Set Mencairkan Darah Shaklee.

Set Mencairkan Darah Shaklee

Set ini terdiri daripada vitamin semulajadi tanpa dadah yang selamat & berkesan. Pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul akan membantu mencairkan darah anda dengan cepat & selamat. Set ini terdiri daripada:

makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

Vitamin E

Seperti yang saya terangkan tadi, pengambilan vitamin E adalah penting bagi mencairkan darah anda. Tak perlu lagi bersusah-payah pastikan makanan kaya dengan Vitamin E ada dalam menu harian anda. Cuma ambil Vitamin E Shaklee.

Omega Guard

Lemak Omega 3 juga memainkan peranan penting dalam mencairkan darah. Omega Guard Shaklee diperbuat dari minyak ikan yang tulen.

Peppermint Ginger Plus

Peppermint kaya dengan Asid Salicylates. Oleh itu Peppermint Ginger Plus Shaklee adalah sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah darah pekat seperti anda.

Garlic Complex

Halia merupakan makanan yang kaya antibiotik semulajadi dan kaya dengan Asid Salicylates . Mudah. Cuma ambil Garlic Plus Shaklee. Tak perlu lagi masukkan halia dalam menu harian anda.

Alhamdulillah Set Mencairkan Darah Shaklee ini telah membantu ramai pelanggan saya mengatas masalah darah pekat yang dihadapi. Set ini juga selamat untuk ibu mengandung, asalkan diambil dengan dos & aturan makan yang betul.

Semoga cara mencairkan darah pekat secara semulajadi tanpa ubat yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda.

Berminat nak dapatkan set ini dengan aturan makan & dos yang betul?

Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

 

makanan mencairkan darah, makanan cairkan darah, makanan untuk cairkan darah, makanan untuk mencairkan darah, makanan untuk darah pekat, cara cairkan darah, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah, cara mencairkan darah pekat, darah pekat, penyakit darah pekat, darah pekat ibu mengandung, darah pekat denggi, darah pekat shaklee, darah pekat dalam badan, darah pekat ketika hamil, darah pekat sebab denggi, bahaya darah pekat, cairkan darah, cairkan darah shaklee, mencairkan darah, mencairkan darah shaklee, cairkan darah beku, cairkan darah pekat, cara cairkan darah pekat, cara mencairkan darah pekat, makanan cairkan darah pekat, makanan cairkan darah, makanan mencairkan darah, makanan mencairkan darah pekat, cara nak cairkan darah pekat, atasi darah pekat, cara atasi darah pekat, atasi darah pekat dengan shaklee, ubat darah pekat, ubat untuk darah pekat, cara ubatkan darah pekat

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Bila kita nak kurus, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengamalkan diet seimbang dan bersenam secara konsisten. Pengambilan set kurus akan membantu mempercepatkan lagi proses kita untuk kurus. Kali ni saya nak kongsikan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan 

1. Makan nasi

Jangan skip makan nasi. Kenapa? Kalau tak makan nasi, nanti kita lapar. Bila lapar kita akan makan macam-macam jajan yang kalorinya adalah jauh lebih tinggi daripada nasi. Oleh itu elakkan daripada lapar. Makan nasi 2 kali sehari dengan syarat ambil nasi sebesar satu penumbuk sahaja dalam setiap meal.

2. Makan sedikit tapi kerap

Kalau kita nak kurus, amalkan makan sedikit tapi kerap. Bukannya makan cuma 2 kali sehari, tapi sekali makan habis 3 pinggan nasi kita belasah. No! No! No! Ingat ye, makan sedikit tapi kerap supaya kita sentiasa kenyang & mengurangkan nafsu makan.

3. Serat

Pastikan kita mengambil serat atau fiber dalam setiap meal yang diambil. Serat boleh diperolehi dari roti, kekacang, dan nasi. Pengambilan serat adalah sanagta penting untuk mengawal nafsu makan.

4. Ketahui jumlah keperluan kalori

Setiap individu mempunyai jumlah keperluan kalori yang berbeza. Adalah penting untuk kita mengetahui berapa jumlah kalori yang diperlukan setiap hari & memastikan kita mengambil kalori yang secukupnya, bukannya secara berlebihan.

5. Air manis

Kurangkan pengambilan air manis sama ada kordial atau pun minuman bikarbonat.  Kenapa tak boleh minum air manis? Air manis mempunyai banyak kalori. Kurangkan pengambilan air manis dalam menu seharian, anda akan lihat perubahan bila naik atas mesin penimbang.

6. Air kosong

Amalkan minum air kosong secukupnya setiap hari iaitu sekurang-kurangnya 3 liter. Minum air kosong setiap kali makan, bagi menggantikan air manis. Lagi elok kalau minum air suam, lagi cepat membantu kita untuk kurus.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

7. Makan antara hidangan (snacking)

Snacking adalah sangat penting dalam proses untuk kita menguruskan badan. Snacking akan mengelakkan kita berasa lapar. Adalah lebih baik kalau kita ambil makanan pembakar lemak sebagai snack.

8. Protein

Pastikan dalam setiap meal yang diambil mengandungi protein bagi memastikan kita berasa kenyang, sekali gus membantu mengawal nafsu makan.

9. Bersederhana

Tak perlu nak berdiet secara gila-gila. Cukup dengan besederhana. Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam, dan ambil set kurus yang selamat. Insya Allah anda akan mendapat berat badan yang diimpikan.

10. Set Kurus Shaklee

Pengambikan Set Kurus Shaklee secara konsisten dan dengan aturan makan yang betul pasti membantu anda turunkan berat badan dengan cepat.

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Semoga 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee dengan aturan makan yang betul & ebook percuma? Hubungi saya sekarang!

turunkan berat badan, berat badan, kurus, kurus shaklee, kuruskan badan, kuruskan badan shaklee, turunkan berat badan shaklee, turunkan berat badan dengan shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan tanpa makan nasi, jadual pemakanan untuk kuruskan badan, kuruskan badan dalam masa 2 minggu, kuruskan badan dalam masa seminggu, kuruskan badan dengan kurma, kuruskan badan dalam masa sebulan, cara kuruskan badan dengan cepat, produk kuruskan badan, tips kurus, tips kuruskan badan, tips kurus cepat, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus di bulan puasa, tips kuruskn pipi, tips kurus dalam seminggu, tips kurus badan, tips kuruskan perut, tips menurunkan berat badan, tips menurunkan berat badan dengan cepat, tips menurunkan berat badan dalam 1 minggu, tips menurunkan berat badan saat puasa, tips menurunkan berat badan semasa berpantang, tips menurunkan berat badan cepat, tips menurunkan berat badan secara cepat,

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Bila kita berniat untuk kurus, biasanya kita akan lakukan 2 perkara berikut: berdiet & beli set kurus. Bersungguh-sungguh kita cari info berdiet & survey produk kurus mana yang terbaik dipasaran. Set kurus Shaklee semestinya pilihan nombor satu sebab dijamin berkesan. Langkah seterusnya ialah mengetahui cara makan set kurus Shaklee.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Selalunya bila doktor bagi kita ubat, aturan makan akan diberikan supaya kita ambil dengan cara makan yang terbaik agar mendapat kesan optimum dari ubat yang  dimakan. Begitu juga dengan vitamin Shaklee. Kalau nak kesan yang terbaik, WAJIB amalkan cara makan set kurus Shaklee yang betul.

Sebelum saya ceritakan cara makan set kurus Shaklee, apa kata kita berkenalan dengan set kurus yang menjadi kegilaan ramai ini. Set kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu bakar, buang dan bina. 

Bakar bermaksud kita bakar lemak yang ada didalam badan. Untuk membakar lemak, anda boleh ambil Lecithin atau pun Omegaguard.

Buang bermaksud buang lemak yang dah dibakar tadi. Kita keluarkan lemak tersebut dari badan dengan cara nyahtoksin atau pun detoks. Alfalfa dan Herblax berfungsi untuk membuang lemak dari badan.

Bina bermaksud kita bina otot agar bila kita kurus, takde kulit menggeleber di badan kita. Membina otot juga sangat penting dalam proses untuk kurus kerana kebiasannya, proses pertama untuk kurus ialah dengan membina otot untuk mendapat inch loss. ESP dan Cinch Shake berfungsi untuk membina otot & memberikan tenaga.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Vitamin yang mana perlu diambil untuk kurus? 

Terpulang kepada bajet dan berapa cepat anda mahu kurus?

1. Kalau bajet anda sedikit & anda tidak tergesa-gesa untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Bajet yang terdiri daripada Lecithin & Alfalfa. Tetapi saya ingatkan anda, jika anda cuma mengambil 2 vitamin ini, anda perlu bersabar untuk mendapatkan kesan yang diingini. Yang penting anda konsisten dan bersabar. Insya Allah, selepas 6 bulan anda akan melihat kesannya.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

2. Kalau anda ada sedikit bajet & tak sabar untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Basic yang terdiri daripada ESP, Alfalfa & Lecithin.  Berapa lama boleh dapat lihat kesan? Terpulang kepada disiplin anda dalam menjaga makan dan bersenam. Kalau anda disiplin, selepas sebulan dah nampak kesan.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

3. Kalau anda sanggup melabur untuk kurus & nak sangat kurus dalam masa yang terdekat, saya cadangkan anda ambil set kurus premium atau juga dikenali sebagai Set Inch Loss yang terdiri daripada  ESP, Alfalfa, Lecithin, Omegaguard dan Cinch Shake. Berapa lama boleh nampak kesan? Insya Allah kalau anda disiplin, kesan boleh dilihat seawal 2 minggu!

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Saya cadangkan anda ambil Herblax bersama set-set yang saya nyatakan di atas.

Apa yang anda akan dapat dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya?

Dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya, anda akan mendapat percuma:

1. Consultation

2. Aturan makan yang betul

3. Ebook Rahsia Kurus Sebelum Raya ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

4. Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

5. Ebook Inch Loss In 2 Weeks With Shaklee ( Terhad kepada mereka yang membeli Set Inch Loss sahaja )

6. Keahlian secret group di Facebook.

Apakah cara makan set kurus Shaklee yang terbaik supaya cepat kurus?

Saya kongsikan secara basic, aturan makan set  kurus Shaklee untuk panduan anda. Cara makan yang lebih spesifik adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

Semoga info yang saya kongsikan kali ini bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan cara makan set kurus Shaklee yang details dan konsultasi terbaik dari saya? Hubungi saya sekarang!

kurus, kurus shaklee, set kurus shaklee, kurus dengan shaklee, kuruskan badan, cara kurus dengan cepat, produk kurus gemuk, kurus tanpa ubat kuruskan badan, cara kurus, tips kurus, langsing, shaklee kurus berkesan, shaklee kurus testimoni, shaklee kurus harga, set kurus, set kurus shaklee harga, set kurus bajet shaklee,  set kurus shaklee untuk perempuan, set kurus shaklee untuk ibu menyusu, set kurus shaklee untuk lelaki, set kurus shaklee berkesan, harga set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee, set kurus shaklee untuk ibu menyusukan, set kurus bajet shaklee, set kesuburan shaklee, set kurus herbalife, harga produk shaklee, cara pemakanan set kurus shaklee, aturan makan set kurus shaklee, cara makan set kurus shaklee yang betul, cara pengambilan set kurus shaklee, cara pengambilan set kurus shaklee yang betul, cara makan set kurus shaklee semasa puasa, cara makan alfalfa shaklee, cara makan omega guard untuk kurus, cara makan set kurus shaklee di bulan puasa, cara pengambilan set kurus shaklee di bulan puasa

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Perut kempis sememangnya idaman setiap insan. Ianya bukan sahaja menjadi masalah kepada orang yang berbadan besar, orang kurus pun ramai yang buncit. Kali ni saya nak kongsikan 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan. Anda juga boleh amalkan senaman kempiskan perut yang pernah saya kongsikan di sini.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

1. Jus lemon

Amalkan meminum jus lemon sebagai sarapan setiap hari. Perah sebelah lemon, campurkan dengan sehelas air suam dan sedikit garam. Ia akan meningkatkan metabolisma dan sangat berkesan untuk menghilangkan lemak di perut yang menyebabkan perut buncit.

2. Kurangkan makan nasi

Gantikan nasi dengan beras perang, roti perang, roti bujirin penuh, dan oat. Nasi sememangnya antara penyebab utama perut buncit. Jika anda tak boleh tak makan nasi, kurangkan jumlah nasi yang diambil setiap hari. Satu penumbuk sudah memadai untuk setiap sajian. Banyakkan makan lauk dan sayur.

3. Kurangkan gula dan makanan berminyak

2 jenis makanan ini akan menyebabkan berlakunya pengumpulan lemak di bahagian abdomen dan seterusnya menyebabkan masalah perut buncit.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

4. Minum air secukupnya

Pengambilan air yang cukup akan meningkatkan kadar metabolisma dan membuang toksin yang terkumpul didalam badan. Ia juga membantu membakar lemak yang terkumpul dibahagian perut.

5. Bawang putih

Kunyah 3 ulas bawang putih setiap pagi, diikuti oleh secawan lemon seperti yang saya sabut dalam point pertama tadi. Gabungan bawang putih dan lemon akan melipat-gandakan tahap metabolisma dalam badan yang membantu mempercepatkan proses pembajaran lemak, terutamanya diperut.

6. Amalkan makan sayur dan buah-buahan

Semua orang tahu bahawa untuk membakar lemak, memakan sayur dan buah-buahan adalah sangat membantu. Oleh itu, banyakkan makan sayur dan buah-buahan dalam diet seharian.

7. Makan makanan pedas

Semasa memasak, masukkan banyak halia, lada hitam, kulit kayu manis, dan herba-herba yang lain. Makanan pedas membantu membakar lemak dengan lebih cepat.

8. Set perut buncit Shaklee

Anda akan berjaya mengempiskan perut dengan lebih cepat sekiranya anda mengamalkan semua tips diatas beserta Set Perut Buncit Shaklee. Set ini sememangnya berkesan dan telah membantu ramai pelanggan saya mendapat perut yang kempis dan cantik, seperti yang diidamkan. Yang penting, pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

Semoga 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Perut Buncit Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

perut kempis, perut buncit, kempiskan perut, tips kempiskan perut, hilangkan perut buncit, perut kempes, perut kempis selepas bersalin, perut kempis dengan shaklee, petua kempiskan perut buncit perempuan, cara kempis perut, perut kempis selepas bersalin, kempis perut cepat, kempis perut buncit lelaki, kempis perut dengan cepat, kempis perut dengan shaklee, senaman kempiskan perut, perut buncit selepas bersalin, perut buncit shaklee, perut kempis shaklee, perut kempis dan cantik, perut buncit wanita, petua kempiskan perut buncit perempuan, penyebab perut buncit, cara mengecilkan perut buncit dengan cepat, perut buncit pada pria, punca perut buncit perempuan, mengatasi masalah perut buncit, petua kempiskan perut buncit

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...