-

Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

Tahniah sebab dah berjaya turunkan berat badan. Bukan mudah nak kurus tau! Satu pencapaian yang sangat membanggakan. Seronok kan, tengok badan sendiri. Rasa makin confident. Cuma kebanyakan orang yang berjaya kurus ada masalah perut menggeleber. Nak tak kalau saya kongsikan tips hilangkan perut menggeleber selepas kurus yang cepat dan berkesan?

perut menggeleber selepas k4 276x300 Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

1. Limau nipis + kapur makan. Yup! Ini adalah petua orang lama yang betul-betul berkesan.Kos pun murah sangat. Perah jus limau nipis & campurkan dengan kapur makan, kemudian sapukan ke perut. Biarkan sampai kering. Lagi bagus kalau berbengkung.

2. Berbengkung. Elok untuk lelaki & perempuan yang nak hilangkan perut menggeleber selepas kurus. Ada macam-macam jenis bengkung. Yang tradisional ada, yang moden pun ada. Yang moden paling mudah nak pakai. Kat Guardian, Watson pun ada jual.

3. Halia + kunyit. Tumbuk kedua-dua bahan hingga lumat. Sapukan ke perut & biar hingga kering. Lagi elok kalau berbengkung.

4. Sit up. Semua orang tahu bahawa senaman sit up membantu mengurangkan perut buncit. Tapi ramai tak tau yang ia juga boleh membantu hilangkan perut menggeleber selepas kurus.

5. Crunch. Selain sit up, senaman crunch juga bagus untuk anda. Ada pelbagai jenis crunch. Boleh bertukar rutin setiap hari.

6. Detoks. Sekarang viral air detoks untuk kurus. Ada macam-macam resepi. Air lemon, air pudina, air limau nipis, air oren, macam-macam. Sememangnya detoks membantu mengurangkan berat badan & dalam masa yang sama hilangkan perut menggeleber selepas kurus.

7. Set Perut Menggeleber Shaklee. Vitamin-vitamin dalam set ni akan membantu hilangkan perut menggeleber yang hodoh tu. Nak tahu macam mana ia berfungsi?

Lecithin: Membantu memecahkan lemak dari makanan yang baru masuk ke dalam badan kita. Lecithin bantu hilangkan lemak sebelum diserap oleh badan kita.

perut menggeleber selepas k 300x197 Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

OmegaGuard: Membantu memecahkan lemak & kolesterol yang dah lama bersarang dalam badan.

perut menggeleber selepas k1 300x201 Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

Alfalfa: Membantu untuk detox seluruh badan. Supaya vitamin lain dapat diserap dengan baik oleh usus. Ia juga membantu flush out semua lemak & kolesterol yang dah dipecahkan oleh Lecithin & Omegaguard.

perut menggeleber selepas k2 300x232 Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

Herblax: Mencuci usus supaya menjadi bersih. Bila usus bersih, perut pun akan cantik semula. Yang ni tak perlu ambil setiap hari. Nak tau cara makan? Oppssss ekslusif untuk pelanggan yang membeli set ni dari saya icon wink Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

perut menggeleber selepas k3 300x232 Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

Itulah dia 7 tips hilangkan perut menggeleber selepas kurus yang cepat dan berkesan. Percayalah, perut menggeleber anda pasti akan hilang kalau anda amalkan kesemua 7 tips ini secara konsisten. Nak order Set Perut Menggeleber Shaklee? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Kurus Yang Cepat Dan Berkesan

Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

Perut menggeleber adalah masalah utama ibu selepas bersalin. Kadang-kadang anak dah besar pun perut menggeleber masih ada. Dah jadi kawan baik sehidup semati gayanya. Nak-nak pulak bagi yang bersalin caeser. Nak tak kalau saya kongsikan cara hilangkan perut menggeleber selepas bersalin yang paling berkesan? 

perut menggeleber selepas b4 300x252 Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

1. Berbengkung. Berbengkung sangat berkesan untuk menghilangkan perut menggeleber. Bukan berbengkung waktu dalam pantang je. Bila-bila masa pun boleh. Pakai waktu nak tidur setiap malam. Pasti akan nampak perubahan.

2. Limau nipis + kapur makan. Perah sebiji limau nipis, campur dengan kapur makan. Sapu kat perut. Biar sampai kering. Lagi elok kalau lepas tu terus berbengkung.

3. Bertungku. Yang ni pun sangat membantu untuk hlangkan perut menggeleber selepas bersalin. Dah habis berpantang pun elok bertungku.

4. Set Perut Menggeleber Shaklee. Vitamin-vitamin dalam set ni akan membantu hilangkan perut menggeleber yang hodoh tu. Nak tahu macam mana ia berfungsi?

Lecithin: Membantu memecahkan lemak dari makanan yang baru masuk ke dalam badan kita. Lecithin bantu hilangkan lemak sebelum diserap oleh badan kita.

perut menggeleber selepas b 300x242 Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

OmegaGuard: Membantu memecahkan lemak & kolesterol yang dah lama bersarang dalam badan.

perut menggeleber selepas b1 300x183 Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

 

Alfalfa: Membantu untuk detox seluruh badan. Supaya vitamin lain dapat diserap dengan baik oleh usus. Ia juga membantu flush out semua lemak & kolesterol yang dah dipecahkan oleh Lecithin & Omegaguard.

perut menggeleber selepas b3 300x256 Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

Herblax: Mencuci usus supaya menjadi bersih. Bila usus bersih, perut pun akan cantik semula. Yang ni tak perlu ambil setiap hari. Nak tau cara makan? Oppssss ekslusif untuk pelanggan yang membeli set ni dari saya icon wink Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

perut menggeleber selepas b2 246x300 Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

Itulah dia 4 cara hilangkan perut menggeleber selepas bersalin yang paling berkesan. Percayalah, perut menggeleber anda pasti akan hilang kalau anda amalkan kesemua 4 tips ini secara konsisten. Nak order Set Perut Menggeleber Shaklee? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Hilangkan Perut Menggeleber Selepas Bersalin Yang Paling Berkesan

Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Beguk adalah sejenis penyakit biasa yang akan pulih sepenuhnya tapi amat merbahaya kalau virus merebak ke organ badan. Bahaya! Boleh sebabkan kemandulan, radang otak (Ensafalitis), radang lapisan otak (Meningitis), radang pankreas, radang ovari, radang testis, dan sebagainya. Kalau terkena beguk, jangan dibiarkan. Jom ketahui petua hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat ahli keluarga yang lain.

petua hilangkan beguk3 300x257 Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Apa nak buat kalau kena beguk?

1. Turunkan suhu badan. Biasanya kalau kena beguk mesti badan kita demam. Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah turunkan suhu badan. Boleh makan ubat demam, lap badan dengan air suam, dan apa-apa kaedah yang sesuai.

2. Banyakkan minum air. Banyakkan minum air kosong untuk penghidratan tetapi elakkan jus yang berasid seperti oren kerana ia merangsang kelenjar air liur.

3. Tuam kawasan yang bengkak. Boleh tuam menggunakan kain yang direndam dalam air panas atau air sejuk. bergantung kepada keselesaan. Kalau ada pek ais, boleh gunakan juga.

4. Asingkan dari ahli keluarga yang lain. Virus beguk boleh berjangkit tau! Oleh itu, pesakit beguk perlu diasingkan supaya tak berjangkit kepada ahli keluarga yang lain.

5. Buah terung rembang/terung anggur/terung pipit. Kata orang-orang tua, kalau kena beguk, cari 7 biji buah terung rembang. Jadikan rantai & pakai kat leher. Apa benda terung rembang tu? Alah terung yang kecik-kecik tu. Kalau mak saya panggil terung anggur. Ada orang panggil terung pipit.

petua hilangkan beguk1 300x258 Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

6. Nila + cuka makan. Campurkan nila & cuka makan, kemudian sapu ke tempat yang bengkak.

7. Sarang angkut-angkut. Sarang angkut-angkut juga adalah di antara cara hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat orang lain. Cari sarangnya, hancurkan, canpur sedikit air supaya melekat bila disapukan ke kawasan yang bengkak.

8. Set Beguk Shaklee. Set Beguk Shaklee akan membantu mengurangkan bengkak dengan cepat, mengelakkan jangkitan virus ke organ yang lain, dan dalam masa yang sama meningkatkan imuniti badan. Set ini terdiri daripada:

Lecithin yang berfungsi untuk menyurutkan bengkak.

Nutriferon. Seperti yang saya sebutkan tadi, beguk berlaku akibat jangkitan virus & boleh berjangkit kepada orang lain. Nutriferon berfungsi untuk mengatasi jangkitan virus yang berlaku & mengurangkan risiko daripada berjangkit kepada orang lain. Selain itu, ia juga membantu menguatkan imuniti & menurunkan suhu badan yang panas akibat demam.

Vitamin C pula membantu meningkatkan imuniti badan yang lemah akibat beguk.

petua hilangkan beguk2 300x179 Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Semoga info tentang petua hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Beguk Shaklee membantu menghilangkan beguk anda dengan cepat & mengurangkan risiko jangkitan kepada orang sekeliling. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

kenapa berat tak turun2 300x191 Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

kenapa berat tak turun1 300x221 Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Bila kita nak kurus, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengamalkan diet seimbang dan bersenam secara konsisten. Pengambilan set kurus akan membantu mempercepatkan lagi proses kita untuk kurus. Kali ni saya nak kongsikan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan.

turunkan berat badan 300x234 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan 

1. Makan nasi

Jangan skip makan nasi. Kenapa? Kalau tak makan nasi, nanti kita lapar. Bila lapar kita akan makan macam-macam jajan yang kalorinya adalah jauh lebih tinggi daripada nasi. Oleh itu elakkan daripada lapar. Makan nasi 2 kali sehari dengan syarat ambil nasi sebesar satu penumbuk sahaja dalam setiap meal.

2. Makan sedikit tapi kerap

Kalau kita nak kurus, amalkan makan sedikit tapi kerap. Bukannya makan cuma 2 kali sehari, tapi sekali makan habis 3 pinggan nasi kita belasah. No! No! No! Ingat ye, makan sedikit tapi kerap supaya kita sentiasa kenyang & mengurangkan nafsu makan.

3. Serat

Pastikan kita mengambil serat atau fiber dalam setiap meal yang diambil. Serat boleh diperolehi dari roti, kekacang, dan nasi. Pengambilan serat adalah sanagta penting untuk mengawal nafsu makan.

4. Ketahui jumlah keperluan kalori

Setiap individu mempunyai jumlah keperluan kalori yang berbeza. Adalah penting untuk kita mengetahui berapa jumlah kalori yang diperlukan setiap hari & memastikan kita mengambil kalori yang secukupnya, bukannya secara berlebihan.

5. Air manis

Kurangkan pengambilan air manis sama ada kordial atau pun minuman bikarbonat.  Kenapa tak boleh minum air manis? Air manis mempunyai banyak kalori. Kurangkan pengambilan air manis dalam menu seharian, anda akan lihat perubahan bila naik atas mesin penimbang.

6. Air kosong

Amalkan minum air kosong secukupnya setiap hari iaitu sekurang-kurangnya 3 liter. Minum air kosong setiap kali makan, bagi menggantikan air manis. Lagi elok kalau minum air suam, lagi cepat membantu kita untuk kurus.

turunkan berat badan1 287x300 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

7. Makan antara hidangan (snacking)

Snacking adalah sangat penting dalam proses untuk kita menguruskan badan. Snacking akan mengelakkan kita berasa lapar. Adalah lebih baik kalau kita ambil makanan pembakar lemak sebagai snack.

8. Protein

Pastikan dalam setiap meal yang diambil mengandungi protein bagi memastikan kita berasa kenyang, sekali gus membantu mengawal nafsu makan.

9. Bersederhana

Tak perlu nak berdiet secara gila-gila. Cukup dengan besederhana. Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam, dan ambil set kurus yang selamat. Insya Allah anda akan mendapat berat badan yang diimpikan.

10. Set Kurus Shaklee

Pengambikan Set Kurus Shaklee secara konsisten dan dengan aturan makan yang betul pasti membantu anda turunkan berat badan dengan cepat.

ebook kurus sebelum raya 262x300 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Semoga 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee dengan aturan makan yang betul & ebook percuma? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Mudah

Bengkak susu atau mastitis biasanya terjadi pada hari-hari pertama melahirkan, selepas keguguran, atau pun bila-bila masa sahaja dalam tempoh anda menyusukan anak. Payudara anda akan menjadi bengkak & keras seperi batu, sakit berdenyut-denyut, malah boleh menyebabkan demam. Kali ini saya kongsikan cara hilangkan bengkak susu dengan cepat dan mudah.

cara hilangkan bengkak susu 300x148 Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Mudah

Kenapa bengkak susu terjadi?

Bengkak susu berpunca dari penghasilan susu yang melebihi jumlah yang diminum oleh bayi. Dalam bahasa yang mudah, bengkak susu berlaku kerana supply melebihi demand. Susu banyak tapi anak kurang minum, atau dalam kes keguguran tiada sesiapa yang minum. Susu yang terlalu banyak terkumpul akhirnya menyebabkan kita mengalami bengkak susu yang menyiksakan.

Cara hilangkan bengkak susu dengan cepat dan mudah 

Berikut adalah beberapa cara hilangkan bengkak susu dengan cepat dan mudah yang boleh anda amalkan di rumah:

1. Tuam payudara dengan air panas atau ais

Apabila kita mengalami bengkak susu, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah tuam payudara sehingga menjadi kurang keras kerana agak sukar untuk menyusukan atau mengepam semasa payudara berada dalam keadaan keras. Kita boleh tuam menggunakan gel pad yang dipanaskan menggunakan microwave atau pun dibekukan didalam freezer. Jika tiada gel pad, boleh tuam menggunakan air panas didalam botol atau pun ais yang dibalut dengan tuala. Semasa menuam, susu akan menitis keluar. Sediakan bekas bersih untuk menadah susu yang menitis, sayang kalau dibazirkan. Semakin lama kita tuam, bengkak susu akan berkurangan.

2. Kosongkan payudara

Selepas tuam, kosongkan payudara dengan cara menyusukan bayi atau pun mengepam. Adalah sangat penting untuk kita mengosongkan payudara agar bengkak susu yang dialami hilang. Anda juga boleh mengosongkan payudara sambil menuam jika selesa dan mampu.

3.  Pakai nursing bra yang sesuai

Sepanjang tempoh menyusukan, pastikan memakai nursing bra setiap masa agar payudara sentiasa ditampung. Pakai bra yang sesuai dan selesa, tidak terlalu ketat. Adalah penting untuk memakai nursing bra yang betul sepanjang tempoh menyusukan agar payudara sentiasa cantik dan tidak kendur.

4. Plain yogurt

Sapukan plain yogurt ke payudara yang  bengkak. Insya Allah berkesan. Ini adalah petua yang saya amalkan setiap kali mengalami bengkak susu.

5. Daun kobis

Kata orang-orang lama, bila kita lekapkan daun kobis ke payudara, susu akan berkurangan. Apabila susu berkurangan, bermakna bengkak susu pun akan surut. Saya belum pernah cuba dan tak pasti sejauh mana ia berkesan.

cara hilangkan bengkak susu1 300x148 Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Mudah

6. Kosongkan payudara dengan kerap.

Ya, memang penat tapi ini adalah cara terbaik untuk menghilangkan bengkak susu. Kosongkan payudara dengan kerap. Bagi yang mengalami bengkak susu selepas keguguran, jangan dibuang susu yang diperolehi. Boleh diberikan kepada bayi yang memerlukan dan menjadi ibu susuan, atau pun boleh juga digunakan untuk mandi susu icon smile Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Mudah

7. Lecithin Shaklee

Lecithin sememangnya terbukti berkesan untuk menghilangkan bengkak susu. Sudah ramai ibu yang lega dari kesakitan selepas mengambil Lecithin dengan cara makan & dos yang betul. Harganya pun berpatutan cuma Rm52.50 sebotol. Selain kurangkan bengkak susu, sambil-sambil tu boleh bantu pecahkan lemak yang dikumpul sepanjang tempoh mengandung. Untung kan?

cara hilangkan bengkak susu2 300x178 Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Mudah

Semoga cara hilangkan bengkak susu dengan cepat dan mudah yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Enjoy your breastfeeding journey! Berminat untuk mendapatkan Lecithin dengan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Hilangkan Bengkak Susu Dengan Cepat Dan Mudah

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Bila kita berniat untuk kurus, biasanya kita akan lakukan 2 perkara berikut: berdiet & beli set kurus. Bersungguh-sungguh kita cari info berdiet & survey produk kurus mana yang terbaik dipasaran. Set kurus Shaklee semestinya pilihan nombor satu sebab dijamin berkesan. Langkah seterusnya ialah mengetahui cara makan set kurus Shaklee.

cara makan set kurus shakle1 300x187 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Selalunya bila doktor bagi kita ubat, aturan makan akan diberikan supaya kita ambil dengan cara makan yang terbaik agar mendapat kesan optimum dari ubat yang  dimakan. Begitu juga dengan vitamin Shaklee. Kalau nak kesan yang terbaik, WAJIB amalkan cara makan set kurus Shaklee yang betul.

Sebelum saya ceritakan cara makan set kurus Shaklee, apa kata kita berkenalan dengan set kurus yang menjadi kegilaan ramai ini. Set kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu bakar, buang dan bina. 

Bakar bermaksud kita bakar lemak yang ada didalam badan. Untuk membakar lemak, anda boleh ambil Lecithin atau pun Omegaguard.

Buang bermaksud buang lemak yang dah dibakar tadi. Kita keluarkan lemak tersebut dari badan dengan cara nyahtoksin atau pun detoks. Alfalfa dan Herblax berfungsi untuk membuang lemak dari badan.

Bina bermaksud kita bina otot agar bila kita kurus, takde kulit menggeleber di badan kita. Membina otot juga sangat penting dalam proses untuk kurus kerana kebiasannya, proses pertama untuk kurus ialah dengan membina otot untuk mendapat inch loss. ESP dan Cinch Shake berfungsi untuk membina otot & memberikan tenaga.

cara makan set kurus shakle2 300x245 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Vitamin yang mana perlu diambil untuk kurus? 

Terpulang kepada bajet dan berapa cepat anda mahu kurus?

1. Kalau bajet anda sedikit & anda tidak tergesa-gesa untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Bajet yang terdiri daripada Lecithin & Alfalfa. Tetapi saya ingatkan anda, jika anda cuma mengambil 2 vitamin ini, anda perlu bersabar untuk mendapatkan kesan yang diingini. Yang penting anda konsisten dan bersabar. Insya Allah, selepas 6 bulan anda akan melihat kesannya.

cara makan set kurus shakle3 300x179 Cara Makan Set Kurus Shaklee

2. Kalau anda ada sedikit bajet & tak sabar untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Basic yang terdiri daripada ESP, Alfalfa & Lecithin.  Berapa lama boleh dapat lihat kesan? Terpulang kepada disiplin anda dalam menjaga makan dan bersenam. Kalau anda disiplin, selepas sebulan dah nampak kesan.

cara makan set kurus shakle4 300x223 Cara Makan Set Kurus Shaklee

3. Kalau anda sanggup melabur untuk kurus & nak sangat kurus dalam masa yang terdekat, saya cadangkan anda ambil set kurus premium atau juga dikenali sebagai Set Inch Loss yang terdiri daripada  ESP, Alfalfa, Lecithin, Omegaguard dan Cinch Shake. Berapa lama boleh nampak kesan? Insya Allah kalau anda disiplin, kesan boleh dilihat seawal 2 minggu!

kurus sebelum raya 300x238 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Saya cadangkan anda ambil Herblax bersama set-set yang saya nyatakan di atas.

Apa yang anda akan dapat dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya?

Dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya, anda akan mendapat percuma:

1. Consultation

2. Aturan makan yang betul

3. Ebook Rahsia Kurus Sebelum Raya ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

ebook kurus sebelum raya 262x300 Cara Makan Set Kurus Shaklee

4. Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

ebook 300x279 Cara Makan Set Kurus Shaklee

5. Ebook Inch Loss In 2 Weeks With Shaklee ( Terhad kepada mereka yang membeli Set Inch Loss sahaja )

6. Keahlian secret group di Facebook.

Apakah cara makan set kurus Shaklee yang terbaik supaya cepat kurus?

Saya kongsikan secara basic, aturan makan set  kurus Shaklee untuk panduan anda. Cara makan yang lebih spesifik adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

cara makan set kurus shakle 300x202 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Semoga info yang saya kongsikan kali ini bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan cara makan set kurus Shaklee yang details dan konsultasi terbaik dari saya? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Makan Set Kurus Shaklee

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Perut kempis sememangnya idaman setiap insan. Ianya bukan sahaja menjadi masalah kepada orang yang berbadan besar, orang kurus pun ramai yang buncit. Kali ni saya nak kongsikan 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan. Anda juga boleh amalkan senaman kempiskan perut yang pernah saya kongsikan di sini.

kempiskan perut 300x206 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

1. Jus lemon

Amalkan meminum jus lemon sebagai sarapan setiap hari. Perah sebelah lemon, campurkan dengan sehelas air suam dan sedikit garam. Ia akan meningkatkan metabolisma dan sangat berkesan untuk menghilangkan lemak di perut yang menyebabkan perut buncit.

2. Kurangkan makan nasi

Gantikan nasi dengan beras perang, roti perang, roti bujirin penuh, dan oat. Nasi sememangnya antara penyebab utama perut buncit. Jika anda tak boleh tak makan nasi, kurangkan jumlah nasi yang diambil setiap hari. Satu penumbuk sudah memadai untuk setiap sajian. Banyakkan makan lauk dan sayur.

3. Kurangkan gula dan makanan berminyak

2 jenis makanan ini akan menyebabkan berlakunya pengumpulan lemak di bahagian abdomen dan seterusnya menyebabkan masalah perut buncit.

tips 300x222 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

4. Minum air secukupnya

Pengambilan air yang cukup akan meningkatkan kadar metabolisma dan membuang toksin yang terkumpul didalam badan. Ia juga membantu membakar lemak yang terkumpul dibahagian perut.

5. Bawang putih

Kunyah 3 ulas bawang putih setiap pagi, diikuti oleh secawan lemon seperti yang saya sabut dalam point pertama tadi. Gabungan bawang putih dan lemon akan melipat-gandakan tahap metabolisma dalam badan yang membantu mempercepatkan proses pembajaran lemak, terutamanya diperut.

6. Amalkan makan sayur dan buah-buahan

Semua orang tahu bahawa untuk membakar lemak, memakan sayur dan buah-buahan adalah sangat membantu. Oleh itu, banyakkan makan sayur dan buah-buahan dalam diet seharian.

7. Makan makanan pedas

Semasa memasak, masukkan banyak halia, lada hitam, kulit kayu manis, dan herba-herba yang lain. Makanan pedas membantu membakar lemak dengan lebih cepat.

8. Set perut buncit Shaklee

Anda akan berjaya mengempiskan perut dengan lebih cepat sekiranya anda mengamalkan semua tips diatas beserta Set Perut Buncit Shaklee. Set ini sememangnya berkesan dan telah membantu ramai pelanggan saya mendapat perut yang kempis dan cantik, seperti yang diidamkan. Yang penting, pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul.

kempiskan perut1 300x140 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Semoga 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Perut Buncit Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Batu karang adalah mendapan yang terjadi dalam saluran kencing iaitu hasil daripada mineral dan asid garam. Selalunya batu karang terjadi apabila air kencing menjadi pekat dan membentuk kristal. Tahukah anda bahawa anda boleh cegah dan rawat batu karang dengan Shaklee?

merawat batu karang 300x169 Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Apakah yang dimaksudkan dengan batu karang?

Batu karang terjadi disebabkan garam, mineral dan bahan-bahan lain berkumpul secara berlebihan dalam air kencing. Asid urik yang berlebihan juga menyebabkan berlakunya batu karang. Apabila semua bahan ni terkumpul, akan membentuk batu batu pasir dalam saluran kencing. Kurang minum air kosong  boleh memekatkan semua bahan-bahan penyebab dan menyebabkan batu karang akan terhasil. Batu karang boleh terbentuk didalam hempedu, buah pinggang, saluran kencing, dan juga pundi kencing.

Apakah tanda anda mempunyai batu karang?

Di antara simptom penyakit batu karang ialah:

1. Sakit yang teruk di sebelah badan sahaja, di belakang, bawah tulang rusuk

2. Sakit yang merebak ke bahagian bawah abdomen dan pangkal paha

3. Sakit pada membuang air kecil

4. Air kencing berwarna pekat ataupun coklat ataupun berbau busuk

5. Loya dan muntah-muntah

6. Kencing tak lawas

7. Membuang air kecil lebih kerap daripada biasa

8. Demam dan seram sejuk bila jangkitan berlaku

Apakah jenis-jenis batu karang?

Terdapat empat jenis batu karang  iaitu Batu kalsium, Batu Struvite, Batu Asid Urik dan Batu Kristal.

1.  Batu Kalsium

Batu karang jenis ini terjadi dalam bentuk kalsium oxalate iaitu bahan semulajadi yang terdapat dalam makanan kita. Buah-buahan dan sayur-sayuran, kekacang dan coklat mempunyai tahap oxalate tinggi yang boleh menjadi punca terbentuknya batu karang. Pengambilan dos Vitamin D yang tinggi juga boleh menyebabkan Batu Kalsium.

2. Batu Struvite

Batu struvite terbentuk hasil tindak balas kepada jangkitan seperti jangkitan saluran kencing. Batu-batu ini boleh berkembang dengan cepat dan menjadi agak besar.

3. Batu asid urik

 Batu karang jenis ini terjadi disebabkan pengidapnya tidak minum air secukupnya ataupun pengamal diet protein tinggi, dan mereka yang mempunyai gout.

4. Batu Kristal

Batu karang jenis ini biasanya terbentuk di dalam tubuh badan  pesakit yang mempunyai lebihan asid amino yang dikeluarkan oleh buah pinggang.

Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Ianya boleh dilakukan dengan cara:

  • Memastikan kita minum air yang cukup iaitu sekurang-kurangnya 3 liter air kosong sehari. Air yang cukup dapat mencuci buah pinggang, ginjal dan dapat kurangkan kepekatan bahan-bahan penyebab batu karang.
  • Kurangkan pengambilan makanan yang tinggi kadar oxalate.
  • Makan ubat yang diberikan oleh doktor kerana ia akan mengeluarkan batu karang melalui air kencing.
  • Banyakkan mengambil makanan berserat.
  • Pembedahan atau  laser treatment boleh memecahkan batu karang.
  • Anda juga boleh mengambil Set Batu Karang Shaklee yang berfungsi untuk:

merawat batu karang1 300x184 Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Gabungan B Complex & Ostematrix berfungsi untuk menurunkan kadar oxalate dalam air kencing. Sekali gus mengurangkan garam yang membentuk batu karang.

Alfalfa berfungsi untuk mencegah jangkitan dan radang.

Vitamin C meningkatkan kadar asiditi air kencing. Batu karang tidak akan terbentuk dalam air kencing yang berasid tinggi.

Lecithin membakar lemak berlebihan yang menjadi faktor penyumbang kepada masalah batu karang.

Sekarang anda dah tahu cara merawat batu karang secara semulajadi tanpa ubat hospital? Set Batu Karang Shaklee juga sangat membantu. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Merawat Batu Karang Secara Semulajadi Tanpa Ubat Hospital

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

kurus sebelum raya 300x238 Nak Kurus Sebelum Raya

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya 254x300 Nak Kurus Sebelum Raya

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

kurus sebelum raya 1 300x214 Nak Kurus Sebelum Raya

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

ebook kurus sebelum raya 262x300 Nak Kurus Sebelum Raya

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Nak Kurus Sebelum Raya

pixel Nak Kurus Sebelum Raya

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.