Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

Tahukah anda bahawa masalah kesuburan lelaki  antara punca sukar hamil? Di antara masalah yang sering dihadapi oleh suami ialah low sperm count juga dikenali sebagai Oligospermia. Jom saya ceritakan punca masalah kesuburan lelaki yang ramai suami ambil ringan.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

Masalah Kesuburan  Lelaki

Jika anda mengalami masalah kesuburan lelaki seperti bilangan sperma yang rendah, jangan risau. Ia tidak bermakna anda tidak boleh mendapat anak. Peluang anda untuk mendapat anak masih ada, cuma lebih rendah berbanding orang lain yang mempunyai bilangan sperma yang normal.  Sperma yang sedikit bermaksud semasa ejakulasi, kandungan sperma dalam air mani yang dipancutkan adalah sedikit berbanding jumlah yang normal, iaitu kurang daripada 15 juta sperma dalam satu milimeter air mani.

Punca Masalah Kesuburan Lelaki Yang Ramai Suami Ambil Ringan

 1. Perubatan.

  • Varicocele (Bengkak di saluran yang mengalirkan sperma)
  • Jangkitan kuman
  • Masalah ejakulasi (Retrograde ejaculation)
  • Antibodi menyerang sperma
  • Tumor
  • Masalah testis (Undescended testical)
  • Ketidakstabilan hormon
  • Kecacatan saluran yang membawa sperma
  • Kecacatan kromosom
  • Penyakit Celiac
  • Pengambilan ubatan untuk tempoh yang lama seperti steroid, kemoterapi, ubatan antifungal

2. Persekitaran

  • Kimia industri
  • Toksik
  • Radiasi atau x-ray
  • Menunggang dalam tempoh yang lama (basikal, motorsikal, kuda)
  • Testis terlalu panas ( sauna, hor tub)

3. Kesihatan, cara hidup & lain-lain.

  • Penyalah gunaan dadah
  • Ketagihan alkohol
  • Merokok
  • Stress
  • Berat Badan

Apa Nak Buat Kalau Ada Masalah Kesuburan Lelaki?

Sekiranya anda telah disahkan mempunyai masalah kesuburan seperti kekurangan sperma, anda boleh mengambil Set Suami Gagah Shaklee yang terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex:

Vitamin E. Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk anda, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

Zinc Complex. Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

 Vivix. Kalau ada bajet boleh tambah vitamin ni. Membaiki DNA & sel dalam badan, khususnya organ peranakan supaya testis mampu menghasilkan sperma yang berkualiti.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

 Sekarang anda sudah tahu punca masalah kesuburan lelaki yang ramai suami ambil ringan. Insya Allah, pengambilan vitamin ini akan membantu mengatasi masalah kesuburan lelaki yang anda alami &  meningkatkan peluang anda untuk memperoleh zuriat sendiri. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin-vitamin tersebut dengan harga istimewa.

masalah kesuburan lelaki, low sperm count, set subur, set subur suami istri shaklee, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set subur lelaki shaklee, masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, tanda masalah kesuburan lelaki,  punca masalah kesuburan lelaki, merawat masalah kesuburan lelaki, rawatan masalah kesuburan lelaki, cara mengatasi masalah kesuburan lelaki, mengatasi masalah kesuburan lelaki, lelaki tak subur, punca lelaki tak subur, lelaki tidak subur, punca lelaki tidak subur, lelaki kurang subur, punca lelaki kurang subur, sperma kurang, punca sperma kurang, sperma sikit, punca sperma sikit, sperma sedikit, punca sperma sedikit, sperma tak banyak, punca sperma tak banyak

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Petua ini saya dapat dari seorang ulama’ di Terengganu. Ramai muridnya yang dah berjaya hamil. Menurut beliau, petua ini beliau perolehi dari petua ulama’ silam. Petua yang saya maksudkan ialah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih.

 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih
Bunga Cengkih itu diibaratkan sperma yang berenang di lautan dalam yang gelap gelita dan ayat 40 surah An-Nur itu adalah jampi (dibenarkan jampi menggunakan ayat Quran) kerana Allah nyatakan hanya Dia yang mengurniakan Cahaya kepada siapa yang dikehendakkiNya. Jika Sperma itu tidak diberikan Cahaya oleh Allah, masakan boleh bertemu dengan Ovum.

” Atau (orang-orang kafir itu keadaannya) adalah umpama keadaan (orang yang di dalam) gelap-gelita di lautan yang dalam, yang diliputi oleh ombak bertindih ombak; di sebelah atasnya pula awan tebal (demikianlah keadaannya) gelap-gelita berlapis-lapis, apabila orang itu mengeluarkan tangannya, dia tidak dapat melihatnya sama sekali dan (ingatlah) sesiapa yang tidak dijadikan Allah menurut undang-undang peraturanNya mendapat cahaya (hidayat petunjuk) maka dia tidak akan beroleh sebarang cahaya (yang akan memandunya ke jalan yang benar)” ( An-Nur: 40)

ebook rahsia mudah mengandung, Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari vitaminsaya.com
 
Apakah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih?
 
1) Suami dan isteri hendaklah memilih 41 kuntum Bunga Cengkih yang elok.
2) Suami genggam Bunga Cengkih tersebut dan membaca 3 kali ayat 40 surah An-Nur.
3) Seelok-eloknya dilakukan pada malam jumaat.
4) Bagi isteri makan 1 kuntum Bunga Cengkih setiap malam sebelum tidur. Hanya isteri sahaja yang makan.
5) Pada masa yang sama, banyakkan doa ayat 40-41 Surah Ibrahim. Banyakkan menderma wang kepada orang yang memerlukan.
Jika anda sedang meminum air Buah Zuriat, boleh juga membaca Ayat 40 Surah An-Nur itu pada air yang ingin diminum.
 
 Mudah sahaja kan petua hamil menggunakan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan tadi? Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang berjaya mengandung dengan set ini DI SINI. Nak dapatkan Set Kesuburan Shakklee? Hubungi saya sekarang!
 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

GLA Complex Shaklee Untuk Kesuburan Wanita

Hari ni saya nak bercerita tentang GLA Complex Shaklee untuk kesuburan wanita. Secara umumnya, GLA Complex membetulkan kitaran haid  dan menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan kita supaya menghasilkan telur yang berkualiti setiap bulan. Bila kita bertelur setiap bulan, maknanya kita subur. Telur yang berkualiti juga memberi jaminan bahawa proses persenyawaan akan berlaku dengan baik & menghasilkan janin yang sempurna.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Fungsi GLA Complex Shaklee Untuk Kesuburan Wanita 

Mengawal selia hormon Estrogen dan Testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita dalam badan seseorang. Apabila hormon dalam badan berada dalam keadaan yang seimbang, tahap kesuburan juga akan meningkat dan anda akan mudah mengandung

Menghilangkan simptom PMS – Rimas dengan simptom PMS seperti senggugut, mood swing, sakit pinggang, kembung, retensi air dan sakit pada  payudara? Anda boleh ambil set senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA, Ostematrix & B Complex. GLA  membantu dalam melegakan kesakitan dan period cramp.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Melambatkan menopous- Benar! GLA Complex membantu melambatkan menopous & mengurangkan simptom menopous.

Membantu proses kehamilan- GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih yang  membantu sperma untuk berenang didalam rahim anda sehingga bertemu sel ovum, dan seterusnya berlakunya persenyawaan. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau anda terlepas hari subur pun masih ada peluang sebab sperma yang hidup masih ada dalam badan anda.

Sekarang anda dah tahu fungsi GLA Complex Shaklee untuk kesuburan wanita. Kalau anda nak kesan yang lebih optimum, saya sarankan supaya anda mengambil set kesuburan Shaklee yang sememangnya telah berjaya membantu ramai pasangan untuk hamil. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Bahaya Seks Ketika Haid

Nak tahu bahaya seks ketika haid? Dari sudut pandangan Islam, haram hukumnya melakukan hubungan seks ketika isteri sedang haid. Tahukah anda, hubungan seks semasa haid juga membawa kesan negatif dari segi perubatan moden.  Berikut adalah beberapa risiko yang menanti anda & pasangan sekiranya bersama ketika haid:

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Bahaya Seks Ketika Haid

1. Endometriosis. Semasa orgasma (klimaks), rahim akan mengalami contraction. Semasa contraction berlaku, darah kotor akan masuk ke dalam rahim & menjadi salah satu punca Endometriosis. Selain itu, semasa berhubungan, akan berlaku tekanan pada rahim. Darah yang sepatutnya keluar melalui vagina terhalang dan masuk kembali  kedalam rahim lalu mendap di sana. Ini akan mengakibatkan berlakunya endometriosis yang mana terdapat sel berupa selaput lendir rahim yang tumbuh di luar rongga rahim. Endometriosis tidak hanya menimbulkan rasa sakit yang sangat menyiksakan tetapi juga mengganggu kesuburan dan mempunyai kesan buruk bagi kesihatan organ reproduksi seseorang wanita

 2. Jangkitan kuman. Jika anda bersama semasa haid, suami & isteri mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat jangkitan kuman kerana darah haid adalah kotoran dari rahim yang dipenuhi kuman. Darah adalah sumber makanan bagi kuman, banyak zat-zat makanan yang terkandung di dalam darah. Oleh itu darah menjadi medium yang sangat baik untuk pembiakan  bakteri yang ada didalam rahim seorang wanita.

 3. Meningkatkan risiko jangkitan HIV. Menurut kajian yang dijalankan oleh Dr. Diana Antoniskis (MD) dari Kumpulan Penyelidikan dan Pendidikan (The Research And Education Group) yang beribu pejabat di Oregon, dalam artikel yang bertajuk Women With HIV Infection, risiko jangkitan kuman HIV meningkat di kalangan wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid ataupun dengan lelaki yang tidak berkhatan.

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Pusat Pengawalan dan Pencegahan Penyakit (Centers for Disease Control And Prevention) di Amerika, pada Perhimpunan kesebelas Pertubuhan Antarabangsa Berhubung Penyakit-Penyakit Jangkitan Seksual di New Orleans yang diadakan pada 27 hingga 30 Ogos pada tahun 1995 melaporkan, menjauhi hubungan seks ketika haid ataupun ketika mengalami pendarahan di bahagian faraj adalah penting untuk mengurangkan risiko dijangkiti kuman HIV bagi lelaki dan wanita.

Laporan itu juga menjelaskan, wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid meningkatkan risiko dijangkiti AIDS sebanyak enam kali ganda. Persetubuhan pada waktu haid juga boleh mengakibatkan pendarahan yang teruk ke atas wanita. Kajian yang dilakukan oleh Dr. Winnifield Cutlerdan rakan-rakannya dari Institut Athena Bagi Kesihatan Wanita di Chester Springs menunjukkan, wanita yang hampir putus haid atau perimenopausal, yang kerap mengadakan hubungan seks ketika haid sering kali mengalami masalah pendarahan yang teruk daripada biasa.

Kebiasaannya kes-kes seperti ini akhirnya terpaksa menjalani pembedahan berisiko tinggi untuk membuang rahim (hysterectomy) & ovari (ovariectomy). Penemuan ini dilaporkan di dalam Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology pada tahun 1996. Bagi golongan wanita, tiub fallopian dan ovari mereka boleh diserang kuman bakteria sehingga menyebabkan keputihan, sakit dan demam yang kuat.

rahim, bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Mengapa anda berisiko untuk menghidap penyakit-penyakit di atas jika melakukan hubungan seks ketika haid?

 Pada waktu biasa, tiub fallopian dan ovari dilindungi daripada serangan bakteria oleh bahan asid yang terdapat di kawasan faraj atau vagina. Tetapi, semasa seorang wanita didatangi haid, , kawasan faraj menjadi alkali lalu memudahkan kuman untuk membiak dan mendatangkan penyakit terutamanya apabila berlaku persetubuhan pada waktu itu.

Oleh yang demikian, hukum pengharaman persetubuhan ketika haid oleh agama Islam adalah amat baik kerana ia mendatangkan banyak manfaat dari sudut kesihatan. Walau bagaimana pun Islam tidak melarang diantara suami isteri bergurau senda dan bergaul mesra semasa haid, asalkan perbuatan itu tidak membawa kepada persetubuhan.

Menurut Hadith yang diriwayatkan oleh Bukhari, Aisyah pernah ditanya oleh Masruq bin Ajdak, “Apakah yang boleh dilakukan oleh suami semasa isterinya sedang dalam keadaan haid?” Lalu Aisyah menjawab, “Apa-apa sahaja kecuali bersetubuh.” (Hadith Sahih Bukhari)

Sebaiknya suami menunggu hingga isterinya bersih. Apabila isteri sudah bersih, anda boleh bersama seperti biasa.

Sekarang anda dah tahu bahaya seks ketika haid. Hubungan seks 2 hingga 3 kali seminggu juga baik untuk meningkatkan peluang anda untuk hamil & memberikan masa supaya tubuh suami dapat menghasilkan sperma dengan jumlah dan kualiti yang lebih tinggi. Set Kesuburan Shaklee juga membantu meningkatkan kesuburan anda suami isteri. Hubungi saya untuk mendapatkannya.

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Stabilkan Hormon Kewanitaan Untuk Meningkatkan Kesuburan

Hari ni saya nak share satu tips untuk mudah mengandung iaitu stabilkan hormon kewanitaan untuk meningkatkan kesuburan. Sebab itu jika anda ingin mengandung, saya sarankan anda mengambil  GLA Complex Shaklee yang berfungsi untuk menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan anda supaya menghasilkan telur berkuali setiap bulan.  
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Stabilkan Hormon Kewanitaan Untuk Meningkatkan Kesuburan
Apakah hormon kewanitaan? Hormon kewanitaan ialah hormon Estrogen & progesterone. Apa itu hormon estrogen & progesterone? Apakah fungsi hormon-hormon tersebut untuk memudahkan anda hamil?
 
Estrogen adalah sebuah kumpulan hormon yang memainkan peranan penting dalam pembangunan seksual normal dan organ reproduktif seorang wanita. Estrogen juga dipanggil hormon seks. Ovari wanita menghasilkan kebanyakan hormon estrogen, walaupun kelenjar-kelenjar adrenal turut mengeluarkan sejumlah kecil hormon tersebut.
 
Estrogen berfungsi untuk mengatur kitaran haid,  menjaga sistem reproduksi, saluran kencing, hati dan urat darah, tulang-tulang, buah dada, kulit, rambut, membran berlendir, otot-otot pelvik dan otak seorang wanita.Apabila seorang wanita akil baligh, hormon estrogen dalam badan wanita tersebut meningkat & menyebabkan pertumbuhan ciri-ciri seksual yang sekunder seperti bulu pubis dan bulu ketiak yang mula membiak. Estrogen digunakan sebagai sebahagian daripada beberapa oral kontraseptif, dalam terapi penggantian estrogen wanita lepas menopaus, dan dalam terapi hormon untuk wanita transeksual. 
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Progesterone adalah hormon paling penting bagi wanita yang ingin hamil atau ingin mengekalkan kehamilan. Pengeluaran progesteron meningkat selepas ovulasi di tengah-tengah kitaran wanita untuk menyediakan lapisan rahim untuk menerima dan menyuburkan telur disenyawakan sehingga dapat berkembang menjadi janin.  Jika persenyawaan tidak berlaku, estrogen dan progesteron tahap jatuh mendadak, lapisan rahim akan rosak dan haid berlaku.
 
Sekiranya persenyawaan berlaku, estrogen dan progesteron bekerja bersama-sama untuk mencegah ovulasi tambahan semasa mengandung. Pil kawalan kelahiran (pil perancang) mengambil kesempatan daripada kesan ini dengan mengawal paras hormon. Mereka juga menyebabkan penghasilan lapisan rahim yang sangat nipis, yang dipanggil endometrium, yang tidak cukup untuk telur disenyawakan. Tambahan, mereka menebalkan mukus pangkal rahim untuk menghalang sperma dari memasuki serviks dan mensenyawakan telur.
 
Peranan PROGESTERON
–> Mengelakkan kelahiran
–> Memainkan peranan dalam nafsu
–> Membantu membetulkan kitaran haid.
Simptom ketidakseimbangan hormon adalah:
  • Panas badan
  • Murung dan letih
  • Kitaran haid yang tidak teratur
  • Kekeringan faraj
  • Rambut gugur dan pertumbuhan rambut di muka
  • Sakit kepala dan pening
  • Kurang keinginan seks
  • Endometriosis
  • Osteoporosis
  • Masalah haid
  • Jangkitan saluran kencing dan kencing tidak terkawal
  • Tumor payudara
  • Berat badan bertambah, edema dan kembung perut
Oleh itu, jika anda mempunyai simptom di atas & ingin hamil, saya sarankan anda supaya stabilkan hormon kewanitaan untuk meningkatkan kesuburan. Untuk mendapatkan kesan yang optimum, adalah lebih baik jika anda mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai wanita untuk hamil. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda dengan harga istimewa.
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung yang akan saya kongsikan di sini:

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

[]  Berhenti merokok

Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda prihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik maka berhentilah merokok. Selain  menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tak boleh berhenti terus? Kurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari.

[]  Elak pakai seluar ketat

Mungkin ada yang tersenyum bila membaca fakta ini.Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar yang ketat dan kurang pengaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

[] Pilih makanan yang baik dan seimbang

Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola makanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak,tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu elakkan dari mengambil dua makanan berikut:

1. Daging berlemak

Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetapi jika berlebihan,ia mengundang masalah kesihatan kepada anda.Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergerak,agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan seks bersama isteri tercinta.

2. Makanan segera

Umum mengetahui,makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekali gus mengakibatkan kemandulan.

[] Rancang waktu untuk bersama

Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurangan apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu,rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan.Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

[] Ketahui waktu subur suami

Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur tau, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, pastikan bersama semasa suami paling subur.

[] Katakan tidak pada alkohol

Selain merokok,satu lagi tabiat yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus  menyebabkan peningkatan estrogen dalam badan. Kesan estrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah,jumlah sperma akan berkurangan sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

[] Set Suami Gagah Shaklee

Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi mengingkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga, Apa yang lagi best, set ini akan membantu suami bertahan lebih lama semasa bersama.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Itulah dia tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Suami Gagah Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Perkara yang Menjejaskan Kesuburan Pasangan Suami Isteri

Tahap kesuburan anda merupakan salah satu elemen penting yang menentukan sama ada anda mudah untuk hamil atau tidak. Berikut adalah perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri :

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Rokok – Jika anda & pasangan merokok, peluang anda untuk hamil akan merudum kerana bahan kimia yang terdapat didalam rokok akan menurunkan tahap kesuburan anda. Bagi lelaki, rokok menyebabkan sperma berkurangan & tidak aktif. Bagi wanita,  nikotin menganggu proses ovulasi atau pengeluaran telur & menyebabkan lender di leher rahim dalam keadaan beracun sehingga mengganggu pergerakan sperma ke sel telur.

[ ] Asap kenderaan  Kajian  Dr. Michele De Rosa dari University of Naples Federico II (Italia) mendapati bahawa  oksida nitrogen, timah, oksida belerang, dan karbon monoksida yang terkandung dalam gas buangan kenderaan bermotor boleh mengurangkan kualiti sel telur dan sperma. Kesesakan di jalan raya melemahkan pergerakan  sperma. Selain itu, suhu panas dari enjin kenderaan mempengaruhi daya tahan sperma. Oleh itu  Dr.De Rosa membuat kesimpulan bahawa sekiranya anda menghabiskan lebih daripada 6 jam sehari di atas jalan raya, tahap kesuburan anda akan berkurangan.

[ ]  Faktor usia – Apabila memasuki usia 35 tahun, tahap kesuburan seorang wanita mula menurun sehingga wanita tersebut melalui fasa menopous. . Menurut Dr. Gillian Lockwood dari Midland Fertility Service,  penurunan tahap kesuburan tersebut disebabkan oleh  jumlah sel telur yang berkurangan  setelah bertahun-tahun mengalami haid. Sekiranya badan masih berovulasi, sel telur yang dihasilkan adalah kurang berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Kafein – Kafein boleh menyebabkan badan kurang menghasilkan hormon estrogen & progestoerone yang menyebabklan badan anda lambat berovusali. Ia juga mengurangkan hormon prolaktin didalam badan lalu menyebabkan gangguan kitaran haid.

[ ] Radiasi – Radiasi sangat berbahaya untuk setiap sel tubuh Anda. Sekiranya anda pesakit kanser yang terpaksa melalui rawatan sinaran atau bekerja dilokasi yang mempunyai kadar radiasi yang tinggi, anda berisiko untuk menghadapi masalah haid terhenti sebelum menopous, gangguan produksi sperma & telur, dan juga mengurangkan ghairah seksual.

] Berat badan berlebihan – Berat badan berlebihan juga adalah antara perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul dengan mengamalkan senaman & mengambil set kurus yang selamat. 

Oleh itu, sekiranya anda ingin hamil, pastikan anda menjauhi perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri yang saya nyatakan tadi. Set Kesuburan Shaklee membantu meningkatkan tahap kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya dengan segera.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

Tips Untuk Cepat Mengandung

Ramai yang bertanyakan tips untuk cepat mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya nak share kaedah  & tips yang boleh anda amalkan supaya anda mempunyai peluang yang tinggi untuk hamil. Anda semua boleh lah cuba tips untuk cepat mengandung berikut:
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
TIPS UNTUK CEPAT MENGANDUNG
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. 

Jika haid anda teratur, setiap hari ke14  telur akan dikeluarkan oleh ovari dan sekiranya pada waktu tersebut anda bersama, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi maka berlakulah kehamilan. 

2. Jumpa doktor anda. 

Pastikan anda suami isteri bebas dari sebarang masalah dengan berjumpa dengan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah antara penyebab yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil. Malangnya wanita sering mengalaminya tanpa sebarang tanda dan gejala.  Sekiranya diagnosa dapat dibuat diperingkat awal, rawatan yang berkesan mungkin akan dapat diberikan dan mengelak dari masalah sukar hamil. Sekiranya haid anda teratur dan sudah mencuba selama 1 tahun untuk hamil, anda mungkin boleh mengambil kira ujian analisa sperma dan HSG ( hysteros-salphingography) untuk memastikan salur fallopiana anda tidak tersumbat.

 3. Dapatkan berat badan yang ideal. 

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masalah kepada kesuburan anda. Kawal berat BMI dan berat badan anda. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang berlebihan, anda boleh mencuba set kurus Shaklee. Jika anda kekurangan berat badan, anda boleh mencuba Mealshakes Shaklee.

 4. Ketahui waktu subur anda. 

Hari subur anda cuma 4-5 hari dalam sebulan sebulan. Sekiranya anda dapat menganggar hari tersebut dengan tepat, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil. Hari subur boleh dikiranya dengan tepat sekiranya haid anda teratur. Catatkan BBT ( Suhu badan asas) anda dan cuba perhatikan tanda-tanda ovulasi  seperti lendir serviks yang lebih licin dan senak perut ditengah bulan. Anda boleh membeli kit ovulasi di farmasi sekiranya mahu meramal masa ovulasi dengan lebih tepat.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

 5. Hubungan seks yang lebih kerap. 

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari-hari subur, bersamalah setiap hari. Sesetengah posisi seks boleh membuatkan anda lebih senang hamil.

 6. Tingkatkan kesuburan suami. 

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada tahap optimal dengan mengamalkan cara hidup sihat seperti makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan menjauhi alkohol. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, sila berbincang dengan doktor kerana ia juga boleh menjadi punca kenapa anda sukar hamil.

 7. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil untuk mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee memberikan anda kesemua vitamin yang diperlukan oleh badan supaya suami & isteri berada dalam keadaan yang bersedia untuk hamil.

 8. Bersenam secara rutin . 

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

 9. Mengambil makanan yang seimbang. 

Menjaga pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi. Masalah ovulasi  berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Sekiranya anda menjaga diet, anda dapat menteraturkan haid dan berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan stress

Tidak dinafikan kehidupan pada hari ini penuh dengan stress. Tak ada anak pun boleh menyebabkan stress. Ketahuilah bahawa stress  dikaitkan dengan masalah ketidaksuburan. Anda boleh lakukan aktiviti-aktivit kegemaran anda bagi mengurangkan stress.

 11. Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras. 

Merokok, penyalahgunaan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan kurangkan pengambilan kopi dalam diet seharian.

Anda boleh amalkan 11 tips untuk cepat mengandung yang saya kongsikan di atas. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee juga meningkatkan peluang anda untuk hamil. Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

Kebaikan GLA Complex Shaklee Untuk Wanita

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA (asid linolenik gama) berfungsi menstabilkan hormon didalam tubuh badan kita. Nak tahu kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita?gla complex shaklee. gla complex shaklee cara makan, gla complex shaklee untuk kulit, gla complex shaklee review, gla complex shaklee testimoni,  gla complex shaklee tahan berapa lama,  gla complex shaklee price, gla complex shaklee harga, gla complex shaklee kebaikan, gla complex shaklee untuk jerawat,  gla complex hilangkan jerawat,  gla complex untuk ibu menyusu,  gla complex harga ahli, shaklee gla complex harga ahli,  kebaikan gla complex,  

Kebaikan GLA Complex Shaklee Untuk Wanita

Apakah kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita? GLA Complex Shaklee merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Sementara vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Di antara fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah membetulkan kitaran haid, mengatasi masalah kering ketika bersama dan meningkatkan kesuburan wanita. Selain itu, kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita ialah:

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri 
  • Membantu menangani ekzema 
  • Membaiki sel rosak,
  • Membina sel baru,  
  • melembabkan kulit
  • Mencegah asma 
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid). Kebanyakan wanita mendapati gejal-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA. Gejala ini seperti sakit payudara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahim.
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid. GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak dan kekejangan pada waktu pagi. Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk arthirtis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan & menghilangkan jerawat

gla complex shaklee. gla complex shaklee cara makan, gla complex shaklee untuk kulit, gla complex shaklee review, gla complex shaklee testimoni,  gla complex shaklee tahan berapa lama,  gla complex shaklee price, gla complex shaklee harga, gla complex shaklee kebaikan, gla complex shaklee untuk jerawat,  gla complex hilangkan jerawat,  gla complex untuk ibu menyusu,  gla complex harga ahli, shaklee gla complex harga ahli,  kebaikan gla complex,

 

  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal darah tinggi & sakit jantung.  Kajian menunjukkan bahawa GLA, samada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak penting, EPA dan DHA kedua-dua ditemuidalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.
  • Mengawal kolesterol
  • Alahan – Orang yang mempunyai
  • alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA kepada GLA.
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan. Kajian membuktikan pengambilan 480mg GLA Complex Shaklee setiap hari boleh mencegah  dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol. Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis.
  • Osteoporosis – kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.

GLA Complex Shaklee adalah vitamin yang sesuai diambil oleh pasangan yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat memandangkan ianya berfungsi untuk membetulkan kitaran haid wanita & meningkatkan kesuburan. Anda boleh membaca testimoni mereka yang berjaya mengandung selepas mengambil GLA Complex di sini. Banyak betul kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita kan?  Berminat untuk mendapatkan GLA Complex Shaklee? Hubungi saya sekarang.

gla complex shaklee. gla complex shaklee cara makan, gla complex shaklee untuk kulit, gla complex shaklee review, gla complex shaklee testimoni,  gla complex shaklee tahan berapa lama,  gla complex shaklee price, gla complex shaklee harga, gla complex shaklee kebaikan, gla complex shaklee untuk jerawat,  gla complex hilangkan jerawat,  gla complex untuk ibu menyusu,  gla complex harga ahli, shaklee gla complex harga ahli,  kebaikan gla complex,

Keistimewaan Dan Khasiat Alfalfa Shaklee

Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat barat, Ia digunakan untuk tujuan kesihatan terutamanya bagi wanita baru bersalin. Oleh kerana alfalfa mempunyai 1001 kebaikan, Dr.Shaklee merumuskan alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang memberi manfaat kepada jutaan pengguna. Jom saya ceritakan keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee.

alfalfa shaklee, alfalfa shaklee cara makan, alfalfa shaklee untuk resdung, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee tambah susu, alfalfa shaklee harga ahli, alfalfa shaklee murah, alfalfa shakllee harga murah, alfalfa shaklee ampang, khasiat alfalfa, khasiat alfalfa shaklee untuk lelaki, khasiat alfalfa untuk wanita,  kebaikan alfalfa, kebaikan alfalfa shaklee,

Keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee

 Alfalfa kaya dengan vitamin & mineral. Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang.  Ia juga mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protein, dan karbohidrat. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah.

Alfalfa membantu mengatasi penyakit Endometriosis, mengecutkan cyst & fibroid, mengatasi keputihan dan senggugut, milk booster, meningkatkan kesuburan, mengatasi masalah kekeringan ketika bersama, membantu masalah telur (ovum) tak matang, menguruskan badan, dan juga:

1.    Merawat masalah pencernaan

2.    Mengawal kadar kolestrol dalam darah

3.    Menghapuskan kolestrol buruk ‘LDL’ dari tubuh

4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok

5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah

6.    Mencegah edema – Pengumpulan air dalam badan

7.    Mengurangkan simptom menopous

8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan

9.    Merawat masalah sembelit.

10.  Menyahkan toksin dalam tubuh

11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi

12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh

13.  Membantu masalah penghadaman

14.  Membantu membanyakkan susu (milk booster)

15.  Mengurangkan masalah pundi kencing

16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati

17.  Meningkatkan kesihatan prostat

18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita

19.  Menghangatkan hubungan suami isteri

20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Ada bermacam jenama alfalfa di pasaran, kenapa Alfalfa Shaklee adalah yang terbaik? Apakah keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee berbanding alfalfa jenama lain?

1.  Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

2.  Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3.  Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji

4.  Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5.  Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

6.  Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7.  Membersihkan hati

8.  Membantu melengkapkan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang

Banyak betul keistimewaan dan khasiat Alfalfa Shaklee kan? Anda nak cuba sebotol? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

alfalfa shaklee, alfalfa shaklee cara makan, alfalfa shaklee untuk resdung, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee tambah susu, alfalfa shaklee harga ahli, alfalfa shaklee murah, alfalfa shakllee harga murah, alfalfa shaklee ampang, khasiat alfalfa, khasiat alfalfa shaklee untuk lelaki, khasiat alfalfa untuk wanita,  kebaikan alfalfa, kebaikan alfalfa shaklee,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...