Fungsi Vitamin Dalam Set Kesuburan Shaklee

Pasangan yang berkahwin semestinya inginkan cahayamata sebagai penyeri rumah tangga. Ada yang dimurahkan rezeki, dengan mudah dapat mengandung. Namun ada juga yang diuji. Dah lama mendirikan rumah tangga tapi belum hamil. Dah bermacam usaha dilakukan baik secara moden atau tradisional, namun belum juga berjaya. Tahikah anda, dah ramai yang berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee. Jom saya terangkan fungsi vitamin dalam Set Kesuburan Shaklee.  
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
 
Fungsi vitamin dalam set kesuburan Shaklee:
Vitalea
Ia merupakan multivitamin & multimineral yang membekalkan kesemua mineral yang diperlukan oleh tubuh. Tubuh kita tidak mendapat nutrien yang mencukupi dari diet seharian kita, jadi pengambilan vitalea dapat mengisi kekurangan nutrien yang dihadapi oleh tubuh. Apabila tubuh mempunyai nutrien yang mencukupi, ia akan berfungsi dengan lebih baik & bersedia untuk hamil. Ia perlu diambil oleh suami & isteri bagi memastikan badan sihat. Vitalea memastikan sel badan anda, terutamanya sel benih mempunyai nutrien secukupnya supaya janin anda terbentuk daripada sel yang sihat.
 
B Complex 
Wanita yang merancang untuk hamil sangat memerlukan B Complex kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida. Untuk suami, B Complex akan memastikan sperma yang dihasilkan adalah berkualiti.  Semasa saya merancang untuk hamil, saya  terus makan B Complex walau pun belum hamil bagi memastikan badan saya kaya dengan Asid Folik.
 
Vitamin E
Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk suami, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah. Untuk isteri, ia menghasilkan ovum yang berkualiti & bersedia untuk persenyawaan.
 
Alfalfa
Alfalfa mengatasi masalah senggugut, keputihan, hadi tidak teratur, gejala PMS,  berfungsi seperti kacip fatimah & sememangnya vitamin wajib bagi setiap wanita. Pendek kata, alfalfa membantu supaya organ intim anda sentiasa “cantik” untuk suami. Anda boleh klik di sini untuk mengetahui kebaikan alfalfa Shaklee.
 
GLA ( Untuk isteri)
GLA berfungsi untuk menghasilkan cecair kesuburan  yang memberi ruang kepada sperma untuk hidup di dalam tiub falapio selama 5 hari. Ia membantu sistem peranakan kita supaya bersedia untuk proses persenyawaan & proses implantasi telur yang telah disenyawakan.Ia juga menstabilkan hormon kewanitaan kita supaya badan menghasilkan telur berkualiti setiap bulan & membetulkan kitaran haid supaya  teratur.
 
Zinc Complex 
Untuk suami: Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

Untuk isteri: Zinc berfungsi melindungi sperma supaya dapat hidup dengan lebih lama di dalam rahim & membunuh bakteria didalam vagina.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

Ok, sekarang anda dah tahu fungsi vitamin dalam set kesuburan Shaklee. Anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung dengan set Kesuburan Shaklee yang saya kongsikan di sini. Pasti anda teruja nak mencuba kan? Dengan setiap pembelian set ini, anda akan mendapat percuma:

1. Aturan makan vitamin yang betul supaya anda mendapat khasiat setiap vitamin tersebut secara optimum.

2. Free consultation.

3. Kiraan waktu subur.

4. Keahlian secret group di mana banyk hot tips yang saya kongsi di situ.

Berminat untuk mendapatkan set kesuburan shaklee? Hubungi saya sekarang.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

Tanda-tanda Awal Mengandung

Bagi pasangan yang sedang berusaha untuk hamil, pastinya anda akan mula excited apabila  isteri lewat datang bulan. Ramai yang menyangka bahawa lewat datang bulan adalah satu-satunya petanda bahawa seorang wanita telah hamil. Sebenarnya, apabila proses persenyawaan berlaku dengan sempurna, badan kita sudah mula memberikan tanda-tanda awal mengandung.  Jom tengok apakah tanda-tanda awal mengandung:
tanda mengandung, tanda mengandung anak lelaki, tanda mengandung anak perempuan, tanda mengandung sebelum period, tanda mengandung 1 minggu, tanda mengandung 2 minggu, tanda awal hamil, tanda awal mengandung, tanda dah mengandung, tanda-tanda mengandung anak lelaki, tanda-tanda mengandung anak perempuan, tanda-tanda mengandung anak kembar, tanda-tanda mengandung 4 minggu,
 
Tanda-tanda awal mengandung
1. Mengidam
Tiba-tiba anda teringin makan sesuatu & keinginan itu sangat kuat. Ada isteri yang merengek-rengek selagi tak dapat makanan yang diidamkan. Malah, jangan terkejut kalau isteri mengandung mengidam nak makan makanan yang paling dibenci selama ni. Ini adalah antara tanda-tanda awal mengandung yang paling biasa dialami oleh ibu mengandung.
 
2. Warna aerola menjadi gelap
Apabila kita hamil, pigmentasi pun berlaku & kawasan paling awal yang menjadi gelap ialah kulit di sekeliling puting payudara.
 
3. Pendarahan atau kekejangan akibat implantasi.
Kadang-kadang, kita akan mengalami sedikit pendarahan selepas proses persenyawaan berlaku. Pendarahan ini adalah disebabkan telur yang telah disenyawakan membenam di dalam lapisan endometrium.
 
4. Kerap membuang air kecil
Apabila mengandung, kerap membuang air kecil adalah antara tanda-tanda awal mengandung yang akan kita hadapi. Semakin besar kandungan, semakin kerap kita akan ke tandas kerana kandungan menekan pundi kencing kita.
 
5. Keletihan yang amat sangat
Tahap hormon progesteron yang tinggi menyebabkan kita mengalami keletihan yang amat sangat. Cuma ibu mengandung yang memahami tahap keletihan yang kita alami.
 
6. Payudara menjadi sensitif atau membengkak
Antara tanda-tanda awal mengandung yang paling jelas  ialah payudara menjadi sangat sensitif terhadap sentuhan & akan berasa sengal-sengal. Kadang-kadang bergesel dengan baju atau baju dalam pun rasa sakit.  Lama-kelamaan apabila badan kita dapat membiasakan diri dengan tahap hormon yang tinggi, payudara kita akan kembali seperti biasa.
 
7. Deria rasa berubah
Kebanyakan wanita akan merasa payau atau metallic taste didalam mulut. Anda juga mungkin menyukai makanan yang anda benci & mula membenci makanan kegemaran anda.
 
8. Morning sickness
Jangan tertipu dengan perkataan morning di atas. Walau pun tertulis morning, anda akan berasa loya2 sepanjang hari. Ada wanita yang bernasib baik, langsung tak mengalami morning sickness tapi ada yang mabuk sehingga melahirkan. Anda boleh amalkan tips mengatasi morning sickness yang saya kongsikan di sini.
 
9. Tidak datang bulan.
Sekiranya anda mempunyai kitaran haid yang teratur & tiba-tiba haid anda lewat, sila lakukan ujian kehamilan dengan segera. Anda boleh lakukan ujian tersebut di klinik atau di rumah. Terdapat banyak alat ujian kehamilan yang dijual di farmasi.
 
10. Keputusan positif
Sekiranya keputusan ujian kehamilan adalah positif, ini bermakna anda hamil. Tahniah! Anda boleh mangambil Set Ibu Mengandung Shaklee yang membekalkan nutrien terbaik untuk anda & bayi dalam kandungan. Sekiranya negatif, jangan putus asa. Teruskan usaha sehingga berjaya.
 
tanda mengandung, tanda mengandung anak lelaki, tanda mengandung anak perempuan, tanda mengandung sebelum period, tanda mengandung 1 minggu, tanda mengandung 2 minggu, tanda awal hamil, tanda awal mengandung, tanda dah mengandung, tanda-tanda mengandung anak lelaki, tanda-tanda mengandung anak perempuan, tanda-tanda mengandung anak kembar, tanda-tanda mengandung 4 minggu,

Masih belum mempunyai tanda-tanda awal mengandung? Set kesuburan Shaklee dapat membantu meningkatkan kesuburan suami isteri yang merancang untuk mendapatkan cahayamata. Klik di sini untuk maklumat lanjut mengenai set kesuburan Shaklee. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang.

tanda mengandung, tanda mengandung anak lelaki, tanda mengandung anak perempuan, tanda mengandung sebelum period, tanda mengandung 1 minggu, tanda mengandung 2 minggu, tanda awal hamil, tanda awal mengandung, tanda dah mengandung, tanda-tanda mengandung anak lelaki, tanda-tanda mengandung anak perempuan, tanda-tanda mengandung anak kembar, tanda-tanda mengandung 4 minggu,

Punca Pendarahan Semasa Mengandung

Anda mengalami pendarahan semasa mengandung? Jangan risau kerana 15-25% wanita hamil mengalaminya. Dapatkan rehat secukupnya. Bedrest. Bedrest sangat penting bila pendarahan berlaku. Nak tahu apakah punca pendarahan semasa mengandung?
pendarahan di awal kehamilan, pendarahan ketika hamil, punca pendarahan awal kehamilan, berdarah ketika hamil, berdarah semasa hamil, berdarah ketika mengandung, punca pendarahan semasa hamil, rawatan pendarahan semasa hamil, sebab pendarahan semasa mengandung, punca pendarahan ketika mengandung,
Punca Pendarahan Semasa Mengandung
Apakah punca pendarahan semasa mengandung?
1. Pendarahan boleh berlaku disebabkan ibu yang terlalu aktif & lasak terutamanya di awal trimester kehamilan di mana kandungan masih belum berapa kuat. Sebab tu bila pendarahan berlaku, ibu wajib bedrest. Lupakan kerja pejabat, lupakan kerja rumah, minta bantuan suami atau ahli keluarga yang lain untuk menjaga anak-anak. Apa yang anda perlu lakukan ialah rehat, rehat & rehat.
2. Pendarahan juga boleh menjadi petanda bahawa anda mengalami hakisan serviks atau kini dikenali sebagai “etropion” serviks di mana sel-sel yang lazimnya berada dalam saluran serviks kini terdedah kepada keadaan luar dan ia kelihatan seperti kawasan “radang”.
3. Disamping itu, pendarahan juga boleh berlaku selepas persetubuhan disebabkan oleh jangkitan vagina, jangkitan serviks dan polip (pertumbuhan tidak berbahaya).
4. Di samping faktor-faktor di atas, pendarahan juga mungkin berlaku kerana kekurangan protein. Terutamanya ibu yang mengalami alahan atau morning sickness yang teruk. Langsung tak boleh makan atau minum. Kalau kita tak makan, tubuh badan kekurangan vitamin terutamanya protein yang penting dalam pertumbuhan janin. Oleh itu, ESP adalah vitamin yang penting untuk ibu yang hamil. 

pendarahan di awal kehamilan, pendarahan ketika hamil, punca pendarahan awal kehamilan, berdarah ketika hamil, berdarah semasa hamil, berdarah ketika mengandung, punca pendarahan semasa hamil, rawatan pendarahan semasa hamil, sebab pendarahan semasa mengandung, punca pendarahan ketika mengandung,

Sekarang anda dah tahu tentang punca pendarahan semasa mengandung. Jika anda mengalami pendarahan, jangan panik. Berjumpa dengan doktor untuk memastikan kandungan anda berada dalam kedaan yang baik dan amalkan tips untuk merawat pendarahan semasa mengandung yang saya kongsikan di sini. Jangan lupa amalkan ESP Shaklee. Jika pendarahan berterusan, sila jumpa doktor semula.

pendarahan di awal kehamilan, pendarahan ketika hamil, punca pendarahan awal kehamilan, berdarah ketika hamil, berdarah semasa hamil, berdarah ketika mengandung, punca pendarahan semasa hamil, rawatan pendarahan semasa hamil, sebab pendarahan semasa mengandung, punca pendarahan ketika mengandung,  

Set Hamil Shaklee Pilihan Terbaik Ibu Mengandung

Set hamil Shaklee pilihan terbaik ibu mengandung. Set ini terdiri daripada ESP, B Complex, Vitalea, Vitamin C, Ostematrix & Omega Guard. Ibu mengandung sememangnya memerlukan supplement sebagai makanan tambahan memandangkan sepanjang tempoh kehamilan, ibu memerlukan nutrisi yang lebih berbanding orang biasa.
Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang
Set Hamil Shaklee Pilihan Terbaik Ibu Mengandung
Pengambilan vitamin sepanjang kehamilan bukan sahaja penting untuk proses tumbesaran bayi di dalam kandungan, tetapi juga untuk kesihatan ibu yang optimum serta mengelakkan komplikasi semasa proses kelahiran. Pengambilan vitamin semulajadi juga dapat mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan.
 
 ESP –  Esp membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, is juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. Baca testimoni ibu mengandung yang mengamalkan ESP di sini.
 
B-Complex –  B-Complex  lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuklah asid folik. Oleh itu, ibu tidak perlu lagi mengambil pil asid folik
 
Vita-Lea with Iron – Vita-Lea ialah multivitamin. Ia membantu mengawal hemoglobin dalam darah. Ibu yang  mengambil Vitalea tidak perlu mengambil obimin.
 
Vit-C – Menguatkan sistem imuniti ibu & menguatkan kantung bayi (amniotic sac). Ia adalah natural antihistamine. Ia juga mengandungi kolagen yang membantu mengurangkan kesan stretchmark.
 

Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang

OsteMatrix – Vitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. 
 
When you’re pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don’t get enough calcium in your diet when you’re pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
 
OmegaGuard –  DHA dan EPA dari OmegaGuard penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
 
Khasiat kepada ibu:
– Mengurangkan risiko pre-eclampsia
– mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
– mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
– mengurangkan risiko kanser payudara
 
Khasiat kepada bayi:
– Tinggi iq
– Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
– Bayi yang mudah tidur
Semestinya Set Hamil Shaklee pilihan terbaik ibu mengandung. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!
 Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...