Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Anda kurang subur? Dah bertahun-tahun cuba untuk hamil tapi masih belum berjaya? Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pelanggan saya  mengandung. Walau bagaimana pun, anda perlu mengetahui punca-punca tetidaksuburan dan kesukaran untuk hamil supaya kita dapat mengatasi masalah tersebut bersama-sama.
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Wanita
 
 
 
✔ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi
 
✔ Menghidap PCOS
 
 
✔ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
 
✔ Menopous sebelum waktunya
 
✔ Masalah tiroid
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini sangat berguna untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Lelaki
 
✔ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
 
✔ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
 
✔ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
 
✔ Menghidap hernia atau angin pasang
 
✔ Gangguan hormon
 
✔ Salur sperma tersumbat
 
 
Air mani yang terlalu sedikit atau langsung tiada
 
Penyebab-penyebab dari faktor luaran
 
✔ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
 
✔ Stress dan tekanan
 
✔ Pemakanan yang tidak sihat
 
✔ Kekurangan zat
 
✔ Merokok atau meminum alkohol
 
✔ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
 
✔ Terdedah kepada pencemaran
 
✔ Terlalu kurus atau terlalu gemuk
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini ekslusif untuk pelanggan saya.
Mengetahui punca-punca ketidaksuburan dan kesukaran untuk hamil adalah sangat penting bagi pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Jika anda atau pasangan mempunyai satu atau lebih daripada masalah yang diatas, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,

Bagaimana Proses Kehamilan Berlaku

Pasangan yang mendirikan rumah tangga semestinya mengimpikan untuk menimang cahayamata. Teringin nak mengandung? Boleh amalkan tips mudah mengandung ini. Teringin nak anak kembar? Amalkan tips berikut.  Nak tahu bagaimana proses kehamilan berlaku?

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

Bagaimana Proses Kehamilan Berlaku?

1. Dalam tempoh subur, melalui proses ovulasi, ovari wanita akan melepaskan satu sel ovum matang (telur) yang kemudiannya akan meneruskan perjalanan ke Tiub Fallopio.

2. Dalam masa 24 jam, sel ovum ini tiba di Tiub Fallopia dan akan terus menunggu kedatangan pasangannya iaitu sel sperma. Di Tiub Fallopio juga lah akan berlaku proses persenyawaan.

3. Semasa proses ejakulasi, berjuta sel sperma akan dilepaskan ke dalam ruang rahim wanita melalui vagina dan sel sperma ini hanya mempunyai tempoh selama 72 jam untuk melakukan persenyawaan dengan sel ovum di Tiub Fallopio.

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

4. Sebaik memasuki ruang vagina, sekurang-kurangnya 50% sel sperma akan terus mati disebabkan persekitaran vagina yang terlalu berasid. 

5. Baki sel sperma yang sihat dan kuat akan melalui ruang rahim untuk menuju ke Tiub Fallopio. Semasa di ruang rahim, 50% dari baki sel sperma akan mati kerana persekitaran rahim yang terlalu mencabar dan penuh dengan perangkap. 

6. Baki sel sperma yang berjaya bertahan akan meneruskan perjalanan mereka ke Tiub Fallopio. Semasa melalui Tiub Fallopio sebahagian besar akan mati kerana kekurangan tenaga dan sebahagian besar lagi akan mati kerana terperangkap di celah-celah ‘cilia’ (bulu halus dalam Tiub Fallopio yang membantu pergerakan sel ovum tetapi boleh memerangkap sel sperma).

7. Baki sel sperma yang berjaya memasuki Tiub Fallopio akan menunggu kedatangan sel ovum. Sebaik sahaja sel ovum mengesan kehadiran sel sperma, ovum akan mengeluarkan hormon untuk menarik perhatian sel sperma.

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,
Ebook ini padat dengan tips untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Nak dapatkannya? Hubungi saya sekarang!

8. Sel sperma yang sedang berehat akan berenang menuju ke sel ovum untuk persenyawaan. Daripada berjuta sel sperma yang dilepas ketika ejakulasi, hanya puluhan sel sperma yang berjaya sampai ke sel ovum.

9. Baki sel sperma akan bertarung untuk memasuki sel ovum tetapi hanya SATU sel sperma yang betul-betul sempurna, kuat dan sihat yang akan berjaya memasuki sel ovum untuk meneruskan proses persenyawaan manakala yang lain akan mati.

10. Sebaik sahaja proses persenyawaan berlaku, terbentuklah ‘embryo’ yang akan meneruskan perjalanan ke rahim dan akan terus membesar menjadi fetus dan kemudiannya lahir ke dunia sebagai seorang BAYI. 

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

Sekarang anda dah tahu bagaimana proses kehamilan berlaku. Bukan mudah untuk mengandung apatah lagi menjadi seorang ibu dan ayah. Proses kehamilan memerlukan 1 sel ovum yang sihat, 1 sel sperma yang sempurna, sihat dan kuat, masa yang sangat tepat dan dengan izin Allah. Jika tidak, kehamilan tidak akan terjadi. Itulah keajaiban ciptaan Allah. Peluang anda untuk mengandung akan semakin meningkat sekiranya mengamalkan Set Kesuburan Shaklee dan tips yang saya kongsikan dalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya tulis khas untuk pelanggan saya. Berminat nak cuba? Hubungi saya sekarang!

 proses kehamilan, proses kehamilan manusia, proses kehamilan dalam islam, proses kehamilan menurut islam, proses kehamilan dari awal, bagaimana proses kehamilan, bagaimana proses kehamilan berlaku, bagaimana proses kehamilan dapat terjadi,   proses kejadian manusia, proses kehamilan berlaku, bagaimana kehamilan berlaku, sperma, ovum, persenyawaan, set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli,

Penentuan Jantina Bayi

Bila kita disahkan mengandung, perkara pertama yang akan bermain difikiran ialah ” anak lelaki atau anak perempuan?” Malahan kalau kita berjumpa kawan-kawan atau sanak saudara, soalan yang sama akan ditanya. Tiap kali buat ultrasound mengharap je boleh tengok ada bebird ke tak. Kali ni saya nak bercerita tentang bagaimana jantina anak ditentukan semasa didalam kandungan. Adakah penentuan jantina bayi dipengaruhi benih bapa atau pun ibu?

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

 Penentuan Jantina Bayi

Dalam Surah An-Najm ayat 45-46, Allah menjelaskan, “Dialah yang menciptakan kamu berpasang-pasangan, lelaki dan perempuan, daripada NUTHFAH, apabila dipancarkan.” Nuthfah, mengikut tafsiran yang sahih bermaksud air mani yang sedikit.  Ini kerana hanya setitis air mani diperlukan untuk proses persenyawaan & hanya seekor sperma diperlukan untuk mensenyawakan ovum.

Di dalam kamus Hans Wehr A Dictionary of Modern Written Arabic, perkataan nuthfah diterjemahkan sebagai dropsperm iaitu setitik atau sperma. Ayat ini dengan jelas menunjukkan bahawa dalam proses kejadian manusia, penentuan jantina seorang bayi ditentukan oleh nuthfah iaitu benih lelaki yang terdapat dalam air mani.

Kenyataan bahawa penentuan jantina bayi bergantung kepada benih lelaki adalah selari dengan penemuan sains. Kajian mendapati bahawa rupa bentuk seseorang bayi secara terperinci ditentukan oleh 46 kromosom dan daripada 46 kromosom ini dua daripadanya adalah kromosom seks.

Kromosom seks inilah yang menentukan sama ada bayi anda lelaki atau perempuan. Benih lelaki iaitu sperma mempunyai kromosom seks ‘XY’ dan benih wanita iaitu ovum, mengandungi kromosom seks ‘XX’. Semasa proses persenyawaan berlaku, kromosom seks lelaki berpisah menjadi X dan Y dan kromosom seks wanita berpisah menjadi X dan X.

Sekiranya kromosom X lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi perempuan. Sebaliknya, apabila kromosom Y lelaki bercantum dengan kromosom X perempuan, maka bayi itu menjadi lelaki.

Jadi benarlah kenyataan Allah yang mengatakan penentuan jantina bayi ditentukan oleh nuthfah atau sperma lelaki. Firman Allah Ta’ala yang bermaksud: “Sesungguhnya Kami telah aturkan cara mencipta manusia bermulanya dari air mani yang bercampur (dari pati benih lelaki dan perempuan), serta Kami tetap mengujinya (dengan kewajipan-kewajipan); oleh itu maka Kami jadikan dia berkeadaan mendengar dan melihat.(Surah Al-Insaan 76:2)

Jadi memang jelas bahawa jantina bayi ditentukan oleh sperma suami anda. Oleh itu, jika anda ingin mengandung, pastikan sperma suami anda berada dalam keadaan yang sihat, cergas  aktif. Hadiahkan Set Suami Gagah kepada suami anda supaya peluang anda untuk hamil akan meningkat. Lagi bagus kalau isteri pun ambil set kesuburan Shaklee. Berminat untuk order? Hubungi saya sekarang.

Jantina bayi, penentu jantina bayi, penentuan jantina bayi, penentu jantina bayi dalam kandungan, penentuan jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi mengikut kalendar cina, penentuan jantina bayi menurut islam, penentu jantina bayi menurut islam, jadual penentuan jantina bayi, jadual penentu jantina bayi,  proses penentuan jantina bayi mengikut al-quran, proses penentu jantina bayi mengikut al-quran, jantina bayi, jantina bayi dalam kandungan, penentu jantina bayi, penentuan jantina anak, cara tentukan jantina bayi, kaedah tentukan jantina bayi,

Wanita PCOS Boleh Mengandung Atau Tidak

Kali ni saya nak bercerita tentang punca, simptom, diagnosa & rawatan untuk PCOS.  Ramai wanita yang mengidap PCOS bertanya kepada saya, sama ada wanita PCOS boleh mengandung atau tidak?  Jawapan saya, PCOS menyebabkan anda sukar untuk hamil namun YA! Anda masih berpeluang untuk hamil.

pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

WANITA PCOS BOLEH MENGANDUNG ATAU TIDAK?

PCOS bermaksud POLYCISTIC OVARIAN SYNDROM. Dalam bahasa mudahnya, PCOS ialah masalah reproduksi yang terjadi disebabkan oleh ketidakstabilan hormon yang mengakibatkan pesakit mengalami kitaran haid yang tidak menentu. PCOS disebabkan oleh masalah ketidakstabilan hormon, jadi anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan hormon  dan Set Kesuburan Shaklee untuk meningkatkan kesuburan anda.

Jika kitaran haid anda tak menentu, atau darah haid anda keluar lebih daripada 2 minggu, jangan berlengah. Cepat-cepat berjumpa doktor untuk memastikan sama ada anda mengidap PCOS atau tidak. Kajian menunjukkan 90% daripada wanita yang mengalami kitaran haid tidak teratur adalah pesakit PCOS. Malahan 30% daripada wanita yang langsung tidak pernah didatangi haid mempunyai masalah PCOS.

PUNCA & SIMPTOM  PCOS

Setakat ini, masih belum diketahui apakah punca utama PCOS berlaku. Di antara simptom PCOS ialah:

  • Haid yang tidak teratur
  • Tidak pernah didatangi haid
  • Hormon androgen yang tinggi (hormon lelaki yang menyebabkan bulu berlebihan tumbuh pada badan)
  • Polycystic ovari ( cyst dalam ovari)
  • Jerawat
  • Masalah keguguran rambut
  • Berat badan berlebihan
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,
Rahim wanita PCOS
 
DIAGNOSA PCOS
Bagaimana cara untuk mendiagnos bagi mengenal pasti sama ada anda mengidap PCOS atau tidak? Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan cara:
  • Menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
  • Ujian tahap hormon testosterone dalam badan
  • Ujian ultrasound
  • Mengapa wanita PCOS mempunyai risiko untuk sukar hamil:
  • PCOS menganggu ovulasi
  • Kegemukan
  • Kolesterol yang tinggi
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Kanser rahim
RAWATAN PCOS
Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Wanita PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil menstabilkan hormon seperti GLA Complex  dan Set Kesuburan Shaklee untuk hamil. Jadi, jika anda mempunyai masalah haid tidak menentu, darah haid yang banyak & masalah berat badan, sila berjumpa doktor dengan kadar segara kerana ia boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil.
 
Anda sudah tahu jawapan kepada persoalan adakah wanita PCOS boleh mengandung atau tidak.  Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar untuk anda mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultasion istimewa.
 
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

Untuk hamil, tahap kesuburan suami juga memainkan peranan yang penting. Jadi jika anda ingin menjadi bapa dalam masa terdekat sila amalkan tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung yang akan saya kongsikan di sini:

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Tips Kesuburan Lelaki Supaya Isteri Cepat Mengandung

[]  Berhenti merokok

Lelaki dan rokok sangat sinonim. Sekiranya anda prihatin pada pasangan dan inginkan kualiti kesihatan yang baik maka berhentilah merokok. Selain  menyebabkan nafas berbau, rokok juga menyebabkan kekurangan sperma. Kajian mendapati perokok memiliki jumlah sperma yang lebih sedikit berbanding lelaki yang tidak merokok. Tak boleh berhenti terus? Kurangkan jumlah rokok yang dihisap setiap hari.

[]  Elak pakai seluar ketat

Mungkin ada yang tersenyum bila membaca fakta ini.Hakikatnya ia benar dan bukannya sesuatu yang lucu. Sebolehnya elakkan dari memakai seluar yang ketat dan kurang pengaliran udara. Ini kerana testis anda memerlukan suhu yang lebih sejuk berbanding bahagian tubuh yang lain. Seluar yang ketat mengganggu keselesaan testis untuk bernafas & mengurangkan kualiti sperma.

[] Pilih makanan yang baik dan seimbang

Makanan yang baik menjamin tubuh yang sihat. Begitu juga dengan pola makanan yang perlu diambil bagi meningkatkan produksi sperma. Pilih makanan rendah lemak,tinggi kandungan protein dan banyakkan sayur-sayuran. Selain itu elakkan dari mengambil dua makanan berikut:

1. Daging berlemak

Daging memang baik untuk membekalkan tenaga tetapi jika berlebihan,ia mengundang masalah kesihatan kepada anda.Memakan daging dengan kuantiti yang banyak menyebabkan pengambilnya malas bergerak,agresif dan fikiran tidak tenang. Oleh itu kurangkan kuantiti pengambilan daging dalam diet makanan harian kerana ia boleh membuatkan anda tidak bersemangat untuk melakukan seks bersama isteri tercinta.

2. Makanan segera

Umum mengetahui,makanan segera mengandungi bahan kimia yang mampu merosakkan tahap kesihatan seseorang. Malah pengambilan terlalu kerap juga dikatakan boleh melemahkan sperma sekali gus mengakibatkan kemandulan.

[] Rancang waktu untuk bersama

Masalah sperma cair mungkin berlaku disebabkan kekerapan ejakulasi. Ini kerana sperma akan berkurangan apabila hubungan intim dilakukan dalam tempoh waktu yang agak dekat. Oleh itu,rancanglah masa yang sesuai untuk bersama dengan pasangan.Tidak semestinya kalau sehari tidak berhubungan akan menjejaskan kualiti perkahwinan.

[] Ketahui waktu subur suami

Jangan ingat orang perempuan je ada waktu subur. Lelaki pun ada waktu subur tau, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, pastikan bersama semasa suami paling subur.

[] Katakan tidak pada alkohol

Selain merokok,satu lagi tabiat yang perlu dihentikan ialah pengambilan alkohol. Ini kerana ia mampu menjejaskan fungsi hati sekaligus  menyebabkan peningkatan estrogen dalam badan. Kesan estrogen yang tinggi secara tidak langsung mempengaruhi produksi sperma. Dengan mudah,jumlah sperma akan berkurangan sekiranya anda masih tegar mengambil alkohol dalam kuantiti yang banyak dan kerap.

[] Set Suami Gagah Shaklee

Ia mampu meningkatkan kualiti sperma lelaki sekali gus meningkatkan tahap kesuburan anda. Set ini terdiri daripada Vitamin E & Zinc Complex yang berfungsi mengingkatkan jumlah sperma & menghasilkan sperma yang sihat & bertenaga, Apa yang lagi best, set ini akan membantu suami bertahan lebih lama semasa bersama.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Itulah dia tips kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung. Para isteri boleh jadikan Set Suami Gagah Shaklee sebagai hadiah istimewa buat suami tersayang. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik.

Tips kesuburan lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan untuk hamil, tips menambah kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips untuk kesuburan lelaki, kesuburan lelaki, kesuburan tips subur lelaki, tips agar lelaki subur, lelaki shaklee, kesuburan lelaki produk,

Cara Tentukan Waktu Subur Wanita

Kali ni saya nak kongsikan cara tentukan waktu subur wanita. Salah satu cara untuk mengetahui waktu kesuburan seorang wanita ialah melalui pemeriksaan lendiran yang ada di alat sulit anda. Anda boleh lakukan sendiri pemeriksaan tersebut. Waktu yang paling sesuai ialah diawal pagi, sebaik sahaja bangun tidur.

Waktu subur, waktu subur wanita, cara tentukan waktu subur, cara tentukan masa subur, cara mencari waktu subur bagi haid tidak teratur, cara menentukan hari subur, cara mencari waktu subur, cara mencari waktu subur dengan tepat, cara menentukan waktu tidak subur, cara menentukan waktu subur wanita, cara menentukan masa kesuburan wanita, cara menentukan masa subur bagi wanita, cara menentukan masa subur pd wanita, cara menentukan masa subur wanita, cara menentukan masa tidak subur wanita, cara menentukan masa subur seorang wanita, bagaimana cara menentukan masa subur wanita, medical cara menentukan masa subur wanita, bila waktu subur, bila waktu subur selepas haid, bila waktu subur wanita, bila waktu subur bagi wanita, bila waktu subur perempuan, bila waktu subur selepas bersalin, bila waktu subur selepas keguguran, bila waktu subur untuk hamil, waktu subur untuk mengandung, waktu subur untuk hamil anak kembar, waktu subur untuk hamil anak lelaki, waktu subur untuk bersetubuh, waktu subur untuk mendapatkan anak, waktu subur untuk mendapatkan anak perempuan, waktu subur untuk buat anak, waktu subur untuk dapat anak lelaki, waktu subur selepas haid, waktu subur wanita untuk bersetubuh, waktu subur wanita haid tidak teratur, waktu subur untuk hamil anak kembar, waktu subur wanita setelah haid, waktu subur wanita untuk bersetubuh, waktu subur wanita mudah hamil, waktu subur wanita untuk mengandung,

Cara Tentukan Waktu Subur Wanita

Lendiran ini mudah diperolehi dalam keadaan mencangkung, jadi sila lakukan langkah-langkah di bawah dalam keadaan mencangkung. Pastikan tangan anda dalam keadaan bersih sebelum melakukan langkah-langkah di bawah bagi mengelakkan infection atau jangkitan kuman. Seeloknya basuh tangan anda dengan sabun. Langkah-langkah untuk memeriksa lendiran serviks adalah seperti berikut:

1. Masukkan jari telunjuk ke dalam vagina sehingga merasakan sesuatu yang agak pejal.  “Sesuatu yang pejal” yang dimaksudkan  ialah pangkal rahim (serviks) anda. Putarkan jari di situ dan keluarkan jari bersama dengan lendiran.

 2. Lendiran itu perlu dipegang dengan menggunakan jari telunjuk dan ibu jari. Kemudian renggangkan kedua-duanya untuk menganalisa kepekatannya.

 3.  Jika terdapat kekeringan di bahagian kemaluan (vulva) dan hanya sedikit lendiran mukus, jangan paksa diri untuk terus melakukannya. Ini boleh mencederakan vagina.

4. Tidak perlu menggunakan bahan pelincir seperti untuk tujuan ini kerana ia akan mengelirukan keputusan. Kekeringan ini bermakna seseorang itu belum lagi mengalami ovulasi. Maka kemungkinan untuk hamil adalah rendah.

 5. Jika lendiran serviks itu agak kental dan pekat, berwarna putih atau warna krim, ini bermakna seseorang wanita itu menghampiri waktu ovulasi. Jika direnggangkan antara kedua jari , ianya mudah putus. Kemungkinan untuk hamil adalah rendah, namun semakin lama semakin banyak kuantiti lendir dan lendirannya akan bertambah pekat dan jernih.

 6. Jadi jika lendiran serviks telah berubah menjadi warna jernih, licin dan mudah direnggangkan, ini bermakna wanita itu mengalami ovulasi. Tengah subur! Ramai wanita yang menggambarkan lendiran serviks ini sebagai warna ‘putih telur’.

Ketika ini, lendiran itu boleh direnggangkan antara jari telunjuk dan ibu jari sebanyak beberapa sentimeter sebelum ianya putus. Kuantiti lendiran pada waktu ini biasanya banyak sehingga anda terpaksa menukarkan pantyliner beberapa kali dalam sehari. Inilah masa di mana peluang untuk hamil adalah amat tinggi. Keadaan lendiran sebegini sesuai untuk sperma hidup sehingga 72 jam.

Waktu subur, waktu subur wanita, cara tentukan waktu subur, cara tentukan masa subur, cara mencari waktu subur bagi haid tidak teratur, cara menentukan hari subur, cara mencari waktu subur, cara mencari waktu subur dengan tepat, cara menentukan waktu tidak subur, cara menentukan waktu subur wanita, cara menentukan masa kesuburan wanita, cara menentukan masa subur bagi wanita, cara menentukan masa subur pd wanita, cara menentukan masa subur wanita, cara menentukan masa tidak subur wanita, cara menentukan masa subur seorang wanita, bagaimana cara menentukan masa subur wanita, medical cara menentukan masa subur wanita, bila waktu subur, bila waktu subur selepas haid, bila waktu subur wanita, bila waktu subur bagi wanita, bila waktu subur perempuan, bila waktu subur selepas bersalin, bila waktu subur selepas keguguran, bila waktu subur untuk hamil, waktu subur untuk mengandung, waktu subur untuk hamil anak kembar, waktu subur untuk hamil anak lelaki, waktu subur untuk bersetubuh, waktu subur untuk mendapatkan anak, waktu subur untuk mendapatkan anak perempuan, waktu subur untuk buat anak, waktu subur untuk dapat anak lelaki, waktu subur selepas haid, waktu subur wanita untuk bersetubuh, waktu subur wanita haid tidak teratur, waktu subur untuk hamil anak kembar, waktu subur wanita setelah haid, waktu subur wanita untuk bersetubuh, waktu subur wanita mudah hamil, waktu subur wanita untuk mengandung,

7. Walau bagaimanapun analisa ini haruslah dilakukan ketika di awal pagi kerana lendiran serviks adalah dalam kuantiti yang banyak berbanding dari waktu-waktu lain.

8. Jangan lakukan analisa ini selepas  bersama suami. Ini kerana lendiran sperma masih berada di dalam vagina isteri untuk beberapa hari. Maka keputusan mungkin mengelirukan, kerana anda tidak dapat membezakan sama ada ianya lendiran serviks atau lendiran sperma.

9. Anda juga tidak akan mendapat keputusan  yang baik jika vagina anda mengalami jangkitan kuman atau pun jika anda mengambil ubatan hormon ( tidak termasuk GLA Complex) , herba, atau mengamalkan pil perancang keluarga  kerana kesemuanya akan  mengubah kepekatan lendiran cervical mucus itu.

Jika anda mempunyai masalah untuk mendapatkan lendiran serviks, sila berjumpa dengan doktor untuk berbincang mengenai cara yang lain bagi menentukan waktu kesuburan anda.

Atau pun anda boleh mengamalkan GLA Complex Shaklee yang  merupakan vitamin yang dapat membantu memulihkan hormon kesuburan supaya kitaran haid anda kembali teratur.  Kebiasaanya, selepas pengambilan yang betul selama dua bulan, anda akan mendapati bahawa kitaran haid anda mula teratur. Apabila kitaran haid anda teratur, anda dapat menganggar tarikh kesuburan anda dengan cara tentukan waktu subur wanita yang saya kongsikan tadi & itu bermakna anda mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk hamil. GLA Complex yang merupakan salah satu vitamin dalam Set Kesuburan Shaklee juga akan membantu meningkatkan kesuburan anda supaya cepat mengandung.

Sekarang anda dah tahu cara tentukan waktu subur wanita. Jika anda mempunyai masalah untuk mendapatkan lendiran serviks, insya Allah GLA Complex boleh membantu. Berminat untuk mendapatkan GLA Compleks anda? Hubungi saya sekarang.

Waktu subur, waktu subur wanita, cara tentukan waktu subur, cara tentukan masa subur, cara mencari waktu subur bagi haid tidak teratur, cara menentukan hari subur, cara mencari waktu subur, cara mencari waktu subur dengan tepat, cara menentukan waktu tidak subur, cara menentukan waktu subur wanita, cara menentukan masa kesuburan wanita, cara menentukan masa subur bagi wanita, cara menentukan masa subur pd wanita, cara menentukan masa subur wanita, cara menentukan masa tidak subur wanita, cara menentukan masa subur seorang wanita, bagaimana cara menentukan masa subur wanita, medical cara menentukan masa subur wanita, bila waktu subur, bila waktu subur selepas haid, bila waktu subur wanita, bila waktu subur bagi wanita, bila waktu subur perempuan, bila waktu subur selepas bersalin, bila waktu subur selepas keguguran, bila waktu subur untuk hamil, waktu subur untuk mengandung, waktu subur untuk hamil anak kembar, waktu subur untuk hamil anak lelaki, waktu subur untuk bersetubuh, waktu subur untuk mendapatkan anak, waktu subur untuk mendapatkan anak perempuan, waktu subur untuk buat anak, waktu subur untuk dapat anak lelaki, waktu subur selepas haid, waktu subur wanita untuk bersetubuh, waktu subur wanita haid tidak teratur, waktu subur untuk hamil anak kembar, waktu subur wanita setelah haid, waktu subur wanita untuk bersetubuh, waktu subur wanita mudah hamil, waktu subur wanita untuk mengandung,

Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung

Bagi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat, ibu mengandung perlu mengambil makanan yang mengandungi semua nutrien yang diperlukan.  Disamping mendapatkan rehat yang mencukupi bagi memastikan tahap kesihatan ibu dan bayi dalam keadaan yang baik. Jom saya kongsikan apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung:
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
 
Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung
1. Protein – Meningkatkan tahap kepekaan & tenaga anda. Protein membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, ia juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. Baca testimoni ibu mengandung yang mengamalkan ESP di sini. Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting terutama sekali diawal kehamilan anda bagi mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan. Makanan yang mengandungi protein termasuklah ikan, ayam, daging dan telur. Kekacang, susu, keju dan tofu. Anda juga boleh mengambil ESP Shaklee sebagai supplement disepanjang tempoh kehamilan anda.
2 .Karbohidrat – Ia merupakan anti stres dan memberi ketenangan. Karbohidrat merangsang pelepasan insulin ke dalam aliran darah. Ia akan mengeluarkan asid amino dari dalam darah  yang akan diserap ke dalam serotonin. Kerana itulah ramai yang berdiet akan mengalami depresi selama lebih kurang dua minggu kerana tahap pengambilan karbohidrat yang terlalu rendah. Selain itu karbohidrat juga memberikan anda tenaga.  Makanan yang mengandungi karbohidrat termasuklah roti, gandum, nasi, emping dan buah-buahan. 
3. Asid Folik – Mencegah dipresi. Kekurangan asid folik boleh mengakibatkan paras serotonin di dalam otak menurun. 200 mikrogram mencukupi untuk mengatasi dipresi dan jumlah ini boleh didapati dari sayur bayam atau meminum segelas jus oren. Anda juga boleh mengambil B Complex Shaklee semasa hamil kerana B complex kaya dengan acid folic & ia adalah vitamin yang memberikan anda mood gembira. 
4. Selenium – Mencegah dari cepat marah. Kemurungan, keradangan, degil dan susah hati berlaku kerana kekurangan selenium. Selenium boleh diperolehi dari kekacang, sandwich tuna dan biji bunga matahari.
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
5. Kalsium – Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. Sumber kalsium adalah susu, keju, dan produk dairy yang lain. Anda boleh mengamalkan Ostematrix ShakleeVitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Ia memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium.
7. Minyak ikan – DHA dan EPA dari minyak ikan  penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
 
Khasiat kepada ibu:
– Mengurangkan risiko pre-eclampsia
– mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
– mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
– mengurangkan risiko kanser payudara
 
Khasiat kepada bayi:
– Tinggi iq
– Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
– Bayi yang mudah tidur
 
Anda boleh mengamalkan OmegaGuard Shaklee yang dibuat dari minyak ikan Omega 3 yang kaya dengan DHA & EPA.
8. Set Ibu Mengandung Shaklee- Set Ibu Mengandung Shaklee mengandungi semua nutrien yang saya senaraikan di atas. Pengambilan set ini setiap hari akan memastikan tubuh badan anda mendapat semua nutrien yang diperlukan sepanjang tempoh kehamilan dan memberi anda tenaga semasa bersalin.
 
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
Sekarang anda dah tahu apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung. Set Ibu Mengandung Shaklee adalah set yang wajib anda ambil sepanjang tempoh kehamilan. Nak order set ini? Hubungi saya sekarang.
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,

Perkara yang Menjejaskan Kesuburan Pasangan Suami Isteri

Tahap kesuburan anda merupakan salah satu elemen penting yang menentukan sama ada anda mudah untuk hamil atau tidak. Berikut adalah perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri :

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Rokok – Jika anda & pasangan merokok, peluang anda untuk hamil akan merudum kerana bahan kimia yang terdapat didalam rokok akan menurunkan tahap kesuburan anda. Bagi lelaki, rokok menyebabkan sperma berkurangan & tidak aktif. Bagi wanita,  nikotin menganggu proses ovulasi atau pengeluaran telur & menyebabkan lender di leher rahim dalam keadaan beracun sehingga mengganggu pergerakan sperma ke sel telur.

[ ] Asap kenderaan  Kajian  Dr. Michele De Rosa dari University of Naples Federico II (Italia) mendapati bahawa  oksida nitrogen, timah, oksida belerang, dan karbon monoksida yang terkandung dalam gas buangan kenderaan bermotor boleh mengurangkan kualiti sel telur dan sperma. Kesesakan di jalan raya melemahkan pergerakan  sperma. Selain itu, suhu panas dari enjin kenderaan mempengaruhi daya tahan sperma. Oleh itu  Dr.De Rosa membuat kesimpulan bahawa sekiranya anda menghabiskan lebih daripada 6 jam sehari di atas jalan raya, tahap kesuburan anda akan berkurangan.

[ ]  Faktor usia – Apabila memasuki usia 35 tahun, tahap kesuburan seorang wanita mula menurun sehingga wanita tersebut melalui fasa menopous. . Menurut Dr. Gillian Lockwood dari Midland Fertility Service,  penurunan tahap kesuburan tersebut disebabkan oleh  jumlah sel telur yang berkurangan  setelah bertahun-tahun mengalami haid. Sekiranya badan masih berovulasi, sel telur yang dihasilkan adalah kurang berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

[ ]  Kafein – Kafein boleh menyebabkan badan kurang menghasilkan hormon estrogen & progestoerone yang menyebabklan badan anda lambat berovusali. Ia juga mengurangkan hormon prolaktin didalam badan lalu menyebabkan gangguan kitaran haid.

[ ] Radiasi – Radiasi sangat berbahaya untuk setiap sel tubuh Anda. Sekiranya anda pesakit kanser yang terpaksa melalui rawatan sinaran atau bekerja dilokasi yang mempunyai kadar radiasi yang tinggi, anda berisiko untuk menghadapi masalah haid terhenti sebelum menopous, gangguan produksi sperma & telur, dan juga mengurangkan ghairah seksual.

] Berat badan berlebihan – Berat badan berlebihan juga adalah antara perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul dengan mengamalkan senaman & mengambil set kurus yang selamat. 

Oleh itu, sekiranya anda ingin hamil, pastikan anda menjauhi perkara yang menjejaskan kesuburan pasangan suami isteri yang saya nyatakan tadi. Set Kesuburan Shaklee membantu meningkatkan tahap kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya dengan segera.

perkara yang menjejaskan kesuburan, punca tak subur, kenapa lambat mengandung, kenapa tak subur, kenapa tidak subur, mengapa tidak subur,kenapa wanita tidak subur, kenapa lelaki tidak subur,kenapa sperma tidak subur,kenapa rahim tidak subur, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa sukar mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil anak kedua,kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah nak mengandung,

Kitaran Haid Tidak Teratur Kerana Gangguan Hormon

Majoriti wanita yang gagal untuk hamil menghadapi masalah kitaran haid tidak teratur kerana gangguan hormon. Apa kaitan antara pusingan haid yang teratur dengan kesukaran untuk hamil? Untuk hamil, persenyawaan perlu berlaku & ianya hanya akan berlaku semasa anda berada dalam keadaan subur di mana ovum dilepaskan. Sekiranya anda terlepas untuk bersama sewaktu anda subur, maka anda tidak akan hamil.
kitaran haid tidak normal, kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak stabil,  kitaran haid tidak teratur selepas bersalin, kitaran haid tidak teratur boleh mengandung,  kitaran haid tidak teratur punca, sebab kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tidak teratur,  punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lambat,  punca kitaran haid terganggu, sebab kitaran haid tidak teratur, sebab kitaran haid menjadi lambat, sebab kitaran haid lambat, sebab kitaran haid tidak teratur,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tidak normal, haid tidak teratue pada remaja, haid tidak teratur selepas menikah, haid tidak tertaur setelah bernikah, haid tidak teratur sebulan 2 kali, haid tidak tertaur dan sedikit, haid tidak tertaur selepas kahwin, haid tidak tertaur selepas keguguran, haid tidak teratur kerana gangguan hormon, hormone haid tidak teratur, hormone yang mempengaruhi haid tidak teratur,
Haid Tidak Teratur Kerana Gangguan Hormon
Bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang teratur, adalah mudah untuk anda menentukan bila anda subur. Namun sebaliknya bagi wanita yang kitaran haidnya tidak tetap. Oleh itu, sekiranya anda ingin mengandung, perkara pertama yang perlu anda lakukan ialah betulkan pusingan haid anda supaya mudah untuk menentukan tarikh kesuburan. Punca utama haid tidak teratur ialah gangguan hormon. Haid tidak teratur kerana gangguan hormon adalah disebabkan oleh faktor-faktor berikut:
 
[✔] Stress
Tidak dinafikan kehidupan kita penuh dengan stress. Stress di tempat kerja. Stress memikirkan masalah kewangan. Stress dengan tyraffic jammed. Apabila anda stress, ia akan mengganggu hormon kesuburan yang mengawal kitaran haid setiap bulan. 
 
[✔] Kenaikan berat badan secara mendadak
Ramai wanita yang menghadapi masalah berat badan selepas berkahwin. Maklumlah, dulu makan seorang, sekarang makan berdua. Hati pun senang sebab bahagia, sedar-sedar badan dah berisi. Berat badan yang berlebihan sememangnya mengganggu kitaran haid anda.
 
[✔] Makanan segera & makanan ringan
Fast fodd & junk food kaya dengan bahan perasa, gula, garam & bahan pengawet yang mengurangkan tahap kesuburan. Oleh itu jika anda ingin hamil, amalkan pemakanan yang sihat mengikut piramid makanan.
 
[✔] Gaya hidup tidak sihat
Cara hidup juga boleh menjadi punca haid tidak teratur kerana gangguan hormon. Sekiranya anda merokok atau mengambil minuman keras, ianya akan menyebabkan kitaran haid anda tidak teratur. Oleh itu, amalkan cara hidup yang sihat sekiranya anda ingin hamil.
Walau bagaimana pun, agak susah untuk kita mengelakkan daripada stress & berhenti daripada makan makanan segera. Juga tidak mudah untuk kita turunkan berat badan dengan segera melainkan kita betul-betul disiplin dan mengambil set kurus yang betul-betul berkesan seperti set kurus shaklee. Oleh itu GLA Complex adalah jawapannya. GLA Compleks Shaklee merupakan vitamin yang dapat membantu memulihkan hormon kesuburan supaya kitaran haid anda kembali teratur. Kebiasaanya, selepas pengambilan yang betul selama dua bulan, anda akan mendapati bahawa kitaran haid anda mula teratur. Apabila kitaran haid anda teratur, anda dapat menganggar tarikh kesuburan anda & itu bermakna anda mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk hamil.

haid-tidak-teratur

Sekarang anda dah tahu bahawa kitaran haid tidak teratur kerana gangguan hormon boleh menjadi punca kesukaran untuk hamil. Berminat untuk mendapatkan GLA Complex anda? Hubungi saya sekarang.

kitaran haid tidak normal, kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak stabil,  kitaran haid tidak teratur selepas bersalin, kitaran haid tidak teratur boleh mengandung,  kitaran haid tidak teratur punca, sebab kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tidak teratur,  punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lambat,  punca kitaran haid terganggu, sebab kitaran haid tidak teratur, sebab kitaran haid menjadi lambat, sebab kitaran haid lambat, sebab kitaran haid tidak teratur,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tidak normal, haid tidak teratue pada remaja, haid tidak teratur selepas menikah, haid tidak tertaur setelah bernikah, haid tidak teratur sebulan 2 kali, haid tidak tertaur dan sedikit, haid tidak tertaur selepas kahwin, haid tidak tertaur selepas keguguran, haid tidak teratur kerana gangguan hormon, hormone haid tidak teratur, hormone yang mempengaruhi haid tidak teratur,

Tips Untuk Cepat Mengandung

Ramai yang bertanyakan tips untuk cepat mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya nak share kaedah  & tips yang boleh anda amalkan supaya anda mempunyai peluang yang tinggi untuk hamil. Anda semua boleh lah cuba tips untuk cepat mengandung berikut:
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
TIPS UNTUK CEPAT MENGANDUNG
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. 

Jika haid anda teratur, setiap hari ke14  telur akan dikeluarkan oleh ovari dan sekiranya pada waktu tersebut anda bersama, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi maka berlakulah kehamilan. 

2. Jumpa doktor anda. 

Pastikan anda suami isteri bebas dari sebarang masalah dengan berjumpa dengan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah antara penyebab yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil. Malangnya wanita sering mengalaminya tanpa sebarang tanda dan gejala.  Sekiranya diagnosa dapat dibuat diperingkat awal, rawatan yang berkesan mungkin akan dapat diberikan dan mengelak dari masalah sukar hamil. Sekiranya haid anda teratur dan sudah mencuba selama 1 tahun untuk hamil, anda mungkin boleh mengambil kira ujian analisa sperma dan HSG ( hysteros-salphingography) untuk memastikan salur fallopiana anda tidak tersumbat.

 3. Dapatkan berat badan yang ideal. 

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masalah kepada kesuburan anda. Kawal berat BMI dan berat badan anda. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang berlebihan, anda boleh mencuba set kurus Shaklee. Jika anda kekurangan berat badan, anda boleh mencuba Mealshakes Shaklee.

 4. Ketahui waktu subur anda. 

Hari subur anda cuma 4-5 hari dalam sebulan sebulan. Sekiranya anda dapat menganggar hari tersebut dengan tepat, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil. Hari subur boleh dikiranya dengan tepat sekiranya haid anda teratur. Catatkan BBT ( Suhu badan asas) anda dan cuba perhatikan tanda-tanda ovulasi  seperti lendir serviks yang lebih licin dan senak perut ditengah bulan. Anda boleh membeli kit ovulasi di farmasi sekiranya mahu meramal masa ovulasi dengan lebih tepat.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

 5. Hubungan seks yang lebih kerap. 

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari-hari subur, bersamalah setiap hari. Sesetengah posisi seks boleh membuatkan anda lebih senang hamil.

 6. Tingkatkan kesuburan suami. 

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada tahap optimal dengan mengamalkan cara hidup sihat seperti makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan menjauhi alkohol. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, sila berbincang dengan doktor kerana ia juga boleh menjadi punca kenapa anda sukar hamil.

 7. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil untuk mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee memberikan anda kesemua vitamin yang diperlukan oleh badan supaya suami & isteri berada dalam keadaan yang bersedia untuk hamil.

 8. Bersenam secara rutin . 

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

 9. Mengambil makanan yang seimbang. 

Menjaga pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi. Masalah ovulasi  berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Sekiranya anda menjaga diet, anda dapat menteraturkan haid dan berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan stress

Tidak dinafikan kehidupan pada hari ini penuh dengan stress. Tak ada anak pun boleh menyebabkan stress. Ketahuilah bahawa stress  dikaitkan dengan masalah ketidaksuburan. Anda boleh lakukan aktiviti-aktivit kegemaran anda bagi mengurangkan stress.

 11. Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras. 

Merokok, penyalahgunaan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan kurangkan pengambilan kopi dalam diet seharian.

Anda boleh amalkan 11 tips untuk cepat mengandung yang saya kongsikan di atas. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee juga meningkatkan peluang anda untuk hamil. Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...