Tips Atasi Muntah Dan Loya Semasa Mengandung

Alahan semasa mengandung atau morning sickness sangat menyiksakan. Istimewa untuk anda, saya kongsikan tips atasi muntah dan loya semasa mengandung.  Anda juga boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee untuk mengatasi alahan yang anda alami.

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,

Tips Atasi Muntah Dan Loya Semasa Mengandung

Morning sickness boleh menjejaskan anda dari segi fizikal, emosi dan sosial. Kehidupan normal anda akan terjejas kerana anda tidak boleh memenuhi keperluan kerja, bersosial atau menjaga anak-anak anda yang lain.

Jika anda mengalami morning sickness, berikut adalah beberapa tips atasi alahan mengandung yang boleh diamalkan:

1. Makan kurma & kismis.

2. Amalkan sesudu madu setiap pagi.

3. Makan biskut kering apabila berasa loya.

4. Sediakan limau nipis di sisi. Cium bau limau nipis apabila loya.

5. Elakkan memakan asam terlalu banyak kerana ia akan menyebabkak perut berasid.

6. Makan tembikai diwaktu pagi kerana ia mampu membantu mengurangkan rasa loya & mual anda.  Kandungan air didalam tembikai akan membantu mengelakkan anda daripdada dehidrasi. Mineral didalam tembikai akan mengembalikan zat yang hilang akibat muntah-muntah.

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
 

7. Elakkan bau atau makanan yang boleh menyebabkan anda berasa mual.

8. Makan sikit tapi kerap.

9. Memakai gelang tangan acupressure atau mabuk laut.

10. Aromaterapi juga boleh membantu anda. Dapatkan bau yang segar.

Insya Allah tips atasi muntah dan loya semasa mengandung ini akan membantu anda. Anda juga boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee untuk mengatasi masalah alahan yang anda alami. Alhamdulillah, dengan dos & aturan yang betul, ia telah membantu ramai ibu mengandung di luar sana. ESP Shaklee juga membantu ibu hamil untuk kembali bertenaga. Berminat untuk mendapatkannya? Hubungi saya sekarang!

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,

Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound

Buat UPT dapat 2 garisan samar. Pergi ke klinik, doktor sahkan mengandung. Tapi kantung bayi tiada semasa ujian ultrasound. Mengandung ke tidak sebenarnya? Ada risiko keguguran ke? Kebelakangan ni ramai betul yang menghubungi saya menceritakan senario tersebut. Malah semalam seorang kastemer saya dah pun disahkan mengandung tapi bila scan tiada kantung. Apa yang berlaku sebenarnya? Soalan pertama saya ialah adakah anda melakukan ujian kehamilan pada waktu yang tepat? 
Blighted Ovum, ultrasound, kantung bayi tiada, blighted pregnancy, blighted ovum ultrasound, Esp Shaklee, ESP Shaklee murah, ESP Shaklee harga murah, ESP Shaklee harga ahli, ESP shaklee murah ampang, set ibu mengandung shaklee harga, set ibu mengandung shaklee harga ahli, set ibu mengandung shaklee murah ampang, set hamil shaklee harga, set hamil shaklee murah, set hamil shaklee harga ahli, shaklee harga ahli, shaklee murah, shaklee ampang
Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound
Apa itu kantung bayi?
 
Apabila anda mengandung, kantung bayi akan terbentuk bagi melindungi janin & air ketuban. Kantung ini boleh dianggap sebagai perumah bagi janin anda. Kebiasaanya kantung ini dapat dikesan seawal minggu kelima kehamilan. Namun sebab saiznya terlalu kecil, kadang-kadang kantung tersebut tak dapat dikesan semasa ujian ultrasound disebabkan oleh:
 
1. Doktor yang tiada skill & pengalaman
2. Alat ultrasound yag tidak bagus.
 
Oleh itu, nasihat saya, keluarkan sedikit duit untuk pergi ke klinik Pakar Sakit Puan & Perbidanan yang bagus supaya mendapat servis yang terbaik. Jika lantung bayi tiada semasa ujian Ultrasound, ujian darah akan dijalankan bagi mengesahkan kehamilan anda.
 
Apa itu ujian darah? Tujuannya?
 
Apabila telur disenyawakan dan tertanam pada dinding rahim, badan kita akan mula merembeskan hormon yang dipanggil hCG. Ujian darah dapat mengesan kehadiran hormon tersebut didalam darah anda. Jika peratusannya tinggi, bermakna anda mengandung.
 
Ujian darah mengesahkan anda mengandung tapi kantung bayi tiada semasa ujian Ultrasound. Macam mana?
 
Jika ujian darah mengesahkan kehamilan anda, berikut adalah beberapa kemungkinan:
 
1. Pemeriksaan ultrasound dilakukan terlalu awal.
Kantung tersebut hanya dapat dikesan seawal minggu ke5 kehamilan. Mungkin anda tersalah mencatat tarikh haid anda yang terakhir.
 
2. Jika anda yakin telah mencatat tarikh haid yang lepas dengan betul, berkemungkinan kandungan anda mempunyai risiko:
 
i. Kehamilan Diluar Rahim atau Ectopic Pregnancy. 
 
Jika berlaku pendarahan atau spotting, apa yang patut anda lakukan?
 
Jika berlaku pendarahan, dapatkan rehat secukupnya. Elakkan dari melakukan aktiviti lasak. Amalkan amalan pemakanan ibu mengandung yang mengandungi segala nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung. Selepas 2 minggu anda boleh berjumpa doktor sekali lagi untuk pemeriksaan selanjutnya.
 
Ada tak vitamin Shaklee yang sesuai untuk kes seperti ini?
 
Saya sarankan anda mengambil ESP  terutamanya jika anda mengalami pendarahan atau spotting. Insya Allah ESP akan membantu menguatkan rahim & membantu pembentukan janin yang sempurna. Serta mengurangkan risiko & komplikasi kehamilan anda. Anda juga boleh mengambil set hamil Shaklee untuk kesan yang lebih baik.
 
Jika kantung bayi tiada semasa ujian Ultrasound, jangan terlalu risau, banyakkan berdoa supaya kandungan anda selamat. Banyakkan bersedekah & melakukan amal ibadat. Dekatkan diri dengan tuhan. Insya Allah, segalanya akan berjalan dengan lancar. Boleh juga amalkan ESP dan Set Ibu Mengandung ShakleeHubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

Blighted Ovum, ultrasound, kantung bayi tiada, blighted pregnancy, blighted ovum ultrasound, Esp Shaklee, ESP Shaklee murah, ESP Shaklee harga murah, ESP Shaklee harga ahli, ESP shaklee murah ampang, set ibu mengandung shaklee harga, set ibu mengandung shaklee harga ahli, set ibu mengandung shaklee murah ampang, set hamil shaklee harga, set hamil shaklee murah, set hamil shaklee harga ahli, shaklee harga ahli, shaklee murah, shaklee ampang

Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Pernah tak anda dengar kisah sebegini: A disahkan mengandung. Ada tanda-tanda mengandung. Tapi bila doktor buat ultrasound baby dah hilang. Tinggal kantung kosong je. Doktor sahkan bahawa A dah mengalami keguguran. Padahal A tak pernah alami pendarahan. Tak pernah rasa sakit. Semuanya normal. Apa yang berlaku? Kes ini berlaku disebabkan oleh Blighted ovum, salah satu punca keguguran.

Punca Keguguran, sebab keguguran, punca keguguran kehamilan, sebab keguguran, Blighted Ovum, kantung bayi kosong, punca kantung bayi kosong, sebab kantung bayi kosong, kenapa kantung bayi kosong,bayi hilang dalam perut, anak hilang dalam perut, janin hilang dalam perut, anak dalam perut hilang, bayi dalam perut hilang, janin dalam perut hilang,

 Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Situasi di atas tiada kaitan dengan kisah mistik seperti anak dilarikan bunian. Yang sebenarnya, A mengalami keguguran disebabkan oleh blighted ovum. Blighted ovum atau anembryonic pregnancy biasa berlaku sebelum anda memasuki trimester kedua. Ianya berlaku tanpa disedari. Anda tidak mengalami sebarang kesakitan atau pendarahan. Anda juga akan terus merasakan simptom-simptom kehamilan.  Tapi bila scan, cuma kantung yang tinggal. Tanpa janin.

Siapa yang mempunyai risiko mengalami blighted ovum?

Sesiapa sahaja mempunyai risiko untuk mengalami blighted ovum.

 Apakah punca blighted ovum?

1. Kecacatan kromosom. Semasa sperma & ovum disenyawakan, sel-sel akan berpecah menjadi embrio, placenta & kantung.  Jika embrio mempunyai jumlah kromosom yang berlebihan atau berkurangan, kecacatan kromosom telah berlaku.. Apabila embrio mempunyai kecacatan kromosom, ia akan berhenti terbentuk & menggugurkan dirinya sendiri. Sementara sel yang membentuk placenta & kantung terus membesar tanpa menyedari bahawa embrio sudah tiada kerana badan anda terus mengeluarkan hormon mengandung bagi mengelakkan keguguran. 2. Benih yang kurang berkualiti. Sekiranya benih dari ayah atau ibu kurang berkualiti, ia juga boleh menjadi punca kepada blighted ovum.

 Apakah simptom blighted ovum?

Tiada simptom. Anda hanya akan mengetahui bahawa kantung anda kosong semasa membuat ujian ultrasound.

 Adakah ibu yang pernah mengalami blighted ovum akan mempunyai risiko yang berulang pada kehamilan yang akan datang?

Jika blighted ovum adalah disebabkan oleh benih yang kurang berkualiti, jawapannya ialah YA.

Apakah yang perlu dilakukan bagi mengelakkan ianya berulang?  
Jika anda merancang untuk mengandung lagi, saya cadangkan anda mengambil:
1. ESP Shaklee bagi menguatkan rahim supaya tidak berlaku keguguran yang berulang. Di samping itu, ESP membantu meningkatkan kualiti benih ( sperma & ovum) & membantu pembentukan embrio yang sempurna di peringkat awal kehamilan.
2. Set kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan & kualiti benih yang dihasilkan oleh anda suami isteri.
3. Set Hamil Shaklee apabila anda telah disahkan mengandung bagi memastikan janin dalam kandungan anda membesar dengan sempurna dan mengelakkan risiko blighted ovum yang berulang.
Sekarang anda dah tahu yang Blighted Ovum salah satu punca keguguran. Kalau anda pernah mengalaminya, boleh berikhtiar dengan mengambil set-set Shaklee yang saya sebutkan tadi. Nak order? Hubungi saya sekarang.
Punca Keguguran, sebab keguguran, punca keguguran kehamilan, sebab keguguran, Blighted Ovum, kantung bayi kosong, punca kantung bayi kosong, sebab kantung bayi kosong, kenapa kantung bayi kosong,bayi hilang dalam perut, anak hilang dalam perut, janin hilang dalam perut, anak dalam perut hilang, bayi dalam perut hilang, janin dalam perut hilang,

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Petua ini saya dapat dari seorang ulama’ di Terengganu. Ramai muridnya yang dah berjaya hamil. Menurut beliau, petua ini beliau perolehi dari petua ulama’ silam. Petua yang saya maksudkan ialah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih.

 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih
Bunga Cengkih itu diibaratkan sperma yang berenang di lautan dalam yang gelap gelita dan ayat 40 surah An-Nur itu adalah jampi (dibenarkan jampi menggunakan ayat Quran) kerana Allah nyatakan hanya Dia yang mengurniakan Cahaya kepada siapa yang dikehendakkiNya. Jika Sperma itu tidak diberikan Cahaya oleh Allah, masakan boleh bertemu dengan Ovum.

” Atau (orang-orang kafir itu keadaannya) adalah umpama keadaan (orang yang di dalam) gelap-gelita di lautan yang dalam, yang diliputi oleh ombak bertindih ombak; di sebelah atasnya pula awan tebal (demikianlah keadaannya) gelap-gelita berlapis-lapis, apabila orang itu mengeluarkan tangannya, dia tidak dapat melihatnya sama sekali dan (ingatlah) sesiapa yang tidak dijadikan Allah menurut undang-undang peraturanNya mendapat cahaya (hidayat petunjuk) maka dia tidak akan beroleh sebarang cahaya (yang akan memandunya ke jalan yang benar)” ( An-Nur: 40)

ebook rahsia mudah mengandung, Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari vitaminsaya.com
 
Apakah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih?
 
1) Suami dan isteri hendaklah memilih 41 kuntum Bunga Cengkih yang elok.
2) Suami genggam Bunga Cengkih tersebut dan membaca 3 kali ayat 40 surah An-Nur.
3) Seelok-eloknya dilakukan pada malam jumaat.
4) Bagi isteri makan 1 kuntum Bunga Cengkih setiap malam sebelum tidur. Hanya isteri sahaja yang makan.
5) Pada masa yang sama, banyakkan doa ayat 40-41 Surah Ibrahim. Banyakkan menderma wang kepada orang yang memerlukan.
Jika anda sedang meminum air Buah Zuriat, boleh juga membaca Ayat 40 Surah An-Nur itu pada air yang ingin diminum.
 
 Mudah sahaja kan petua hamil menggunakan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan tadi? Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang berjaya mengandung dengan set ini DI SINI. Nak dapatkan Set Kesuburan Shakklee? Hubungi saya sekarang!
 Petua hamil dengan 41 kuntum bunga cengkih, petua hamil, petua mengandung, tips hamil, tips mengandung, tips mudah mengandung, tips cepat mengandung, tips mengandung cepat, set subur shaklee, set subur shaklee suami istri,  petua mengandung dengan cepat, petua mengandung anak perempuan, petua mengandung anak lelaki, tips dapat anak perempuan, tips dapat anak lelaki

Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan

Bila kita merancang untuk mengandung, memang hati kita sentiasa tak sabar untuk membuat Urine Pregnancy Test (UPT) untuk mengetahui sama  ada kita hamil atau tidak. Sejujurnya, semasa saya mencuba untuk mengandung, saya borong berbelas-belas pregnancy test kit dan buat stok kat rumah. Nak tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan?

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan?

Bila sampai je tarikh sepatutnya saya period, dengan excitednya saya akan buat UPT tetapi selalunya hampa. Sebab saya tak tahu bila waktu yang paling sesuai untuk membuat UPT. Hari saya sepatutnya period ke? Dua hari selepas ke? Atau seminggu selepas tarikh saya sepatutnya period?

Yang sebenarnya, waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan  bergantung kepada kaedah yang kita gunakan iaitu sama ada ujian air kencing atau ujian darah. Semua ujian kehamilan mengukur jumlah hormon kehamilan gonadotropin korionik manusia (hCG) dalam badan anda. Namun dua jenis ujian ini berbeza dari segi cara dan waktu ia mengesan status kehamilan ini.

Kebiasannya kita melakukan  ujian air kencing di rumah atau di klinik. Ujian tersebut mampu  mengesan jumlah hCG dalam air kencing hanya apabila hormon itu mencapai satu tahap tertentu  kecuali sesetengah ujian kehamilan di rumah yang agak lebih sensitif. Ujian yang lebih sensitif mungkin dapat mengesan tahap hCG yang rendah beberapa hari sebelum haid bermula. Jadi, jika anda melakukan UPT terlalu awal, mungkin anda akan mendapat keputusan negatif walau pun anda sudah mengandung kerana alat tersebut tidak dapat mengesan hormon hCG yang belum cukup tinggi. Hampir semua ujian kehamilan air kencing akan memberi keputusan yang tepat jika anda membuatnya sekitar masa biasa haid anda bermula; kira-kira dua minggu selepas waktu subur anda.

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,
Tengah berusaha nak mengandung? Ebook ni sesuai sangat untuk anda. Nak dapatkannya dengan PERCUMA? Hubungi saya sekarang!
Keputusan Negatif?

 Jika anda mendapat keputusan negatif, berkemungkinan:

 [✔]  Anda mungkin tidak mengandung

[✔]  Waktu subur anda lewat dari yang dijangka, jadi anda melakukan ujian terlalu awal.

[✔]  Jumlah hCG anda adalah tersangat rendah dan ini juga boleh mempengaruhi hasil ujian kehamilan.

Sekarang anda dah tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan. Oleh itu, jika keputusan UPT anda adalah negatif, jangan bersedih. Tunggu sekurang-kurangnya seminggu sebelum membuat UPT sekali lagi. Mana tahu, anda akan mendapat dua garisan. Kalau anda mendapat keputusan positif, tahniah diucapkan. Anda boleh mula mengamalkan pemakanan untuk ibu mengandung dan Set Ibu Mengandung Shaklee yang memberikan semua nutrie penting yang anda perlukan sepanjang mengandung.  Kalau masih negatif, jangan putus asa. Anda boleh mengambil set kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Nak order? Hubungi saya sekarang!

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

Makanan Terbaik Untuk Ibu Mengandung

Alhamdulillah…. ramai kastemer saya yang dah pun berjaya mengandung selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee. Tahniah diucapkan. Istimewa untuk anda, kali ni saya nak berkongsi tentang  nutrien yang diperlukan & makanan terbaik untuk ibu mengandung.

amalan pemakanan ibu mengandung dalam islam, amalan pemakanan ibu mengandung mengikut islam, amalan pemakanan ibu mengandung menurut islam, amalan makanan ibu mengandung, amalan pemakanan ibu hamil, amalan pemakanan ibu hamil dalam islam, amalan dan pemakanan ibu mengandung, amalan pemakanan sihat ibu mengandung, amalan pemakanan sunnah ibu mengandung, amalan pemakanan wanita hamil, amalan pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan baik untuk ibu hamil,  makanan bagus untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung menurut islam, makanan baik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung dalam islam, makanan terbaik untuk wanita mengandung, makanan yang terbaik untuk ibu mengandung, makanan tambahan terbaik untuk ibu mengandung, apa makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung, makanan untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung trimester pertama, makanan untuk ibu mengandung kencing manis,

Makanan Terbaik Untuk Ibu Mengandung

 1. Susu- Susu sememangnya penting untuk ibu mengandung kerana ia membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Kekurangan kalsium akan menyebabkan ibu mengalami gusi berdarah sewaktu menggogok gigi, sakit gigi, gigi reput, lenguh-lenguh kaki, sakit pinggang, & sebagainya. Kalau anda tak suka minum susu, Ostematrix Shaklee adalah alternatif terbaik. Vitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Ia memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium. Cuma 4 biji sebelum tidur, ia bukan sahaja memenuhi keperluan kalsium harian anda, malah mengatasi masalah sembelit sepanjang kehamilan anda.

2. Telur- Telur merupakan sumber omega & protein yang baik untuk ibu mengandung. Elok kalau dimakan selalu. Bila kandungan dah masuk 8 bulan, boleh  amalkan memakan 2 biji telur setengah masak campur sesudu madu, sebanyak  3 kali seminggu. Telur dan madu ni dapat memberi tenaga pada kita semasa proses kelahiran nanti. Selain telur, omega juga boleh diperolehi dari OmegaGuard Shaklee. Baik untukibu & perkembangan bayi didalam kandungan.

3. Vitamin pra natal- Vitamin pra natal sememangnya sangat penting bagi ibu yang mengandung. Ia bagi memastikan ibu & bayi mendapat nutrien secukupnya sepanjang kehamilan. Anda juga boleh mengamalkan set hamil Shaklee yang lengkap dengan semua keperluan vitamin yang diperlukan oleh ibu mengandung. Kalau anda ambil set hamil ini, anda dah tak perlu makan vitamin yang diberikan oleh klinik.

amalan pemakanan ibu mengandung dalam islam, amalan pemakanan ibu mengandung mengikut islam, amalan pemakanan ibu mengandung menurut islam, amalan makanan ibu mengandung, amalan pemakanan ibu hamil, amalan pemakanan ibu hamil dalam islam, amalan dan pemakanan ibu mengandung, amalan pemakanan sihat ibu mengandung, amalan pemakanan sunnah ibu mengandung, amalan pemakanan wanita hamil, amalan pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan baik untuk ibu hamil,  makanan bagus untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung menurut islam, makanan baik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung dalam islam, makanan terbaik untuk wanita mengandung, makanan yang terbaik untuk ibu mengandung, makanan tambahan terbaik untuk ibu mengandung, apa makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung, makanan untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung trimester pertama, makanan untuk ibu mengandung kencing manis,
 

4. Madu- Madu adalah makanan kegemaran Rasulullah. Ia juga merupakan amalan pemakanan ibu mengandung yang sangat baik.  Sesudu madu setiap hari akan memberikan anda kesihatan & tenaga yang diperlukan untuk aktiviti seharian.

5. Kekacang- Kekacang merupakan makanan yang sangat baik untuk ibu mengandung. Is juga membantu meningkatkan iq bayi di dalam kandungan, terutamanya badam & pistachio.

6. Kurma- Kurma juga merupakan makanan kegemaran Rasulullah. Kurma juga berfungsi untuk menguatkan rahim & memberikan tenaga kepada ibu mengandung. Ibu yang mengamalkan memakan kurma sepanjang kehamilan juga akan melahirkan bayi yang sihat & cerdas IQ nya. Anda juga boleh mengambil ESP bagi menguatkan rahim & mengelakkan berlakunya pendarahan diawal kehamilan. Anda boleh membaca  tentang punca & rawatan untuk pendarahan diawal kehamilan di sini.

7. Kismis- Selain itu, anda juga boleh mengamalkan memakan kismis dengan bilangan yang ganjil setiap hari.

Sekarang anda dah tahu apakah makanan terbaik untuk ibu mengandung. Set Ibu Mengandung Shaklee akan membekalkan semua nutrien yang anda perlukan semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang. Enjoy your pregnancy!

amalan pemakanan ibu mengandung dalam islam, amalan pemakanan ibu mengandung mengikut islam, amalan pemakanan ibu mengandung menurut islam, amalan makanan ibu mengandung, amalan pemakanan ibu hamil, amalan pemakanan ibu hamil dalam islam, amalan dan pemakanan ibu mengandung, amalan pemakanan sihat ibu mengandung, amalan pemakanan sunnah ibu mengandung, amalan pemakanan wanita hamil, amalan pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan baik untuk ibu hamil,  makanan bagus untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung menurut islam, makanan baik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung dalam islam, makanan terbaik untuk wanita mengandung, makanan yang terbaik untuk ibu mengandung, makanan tambahan terbaik untuk ibu mengandung, apa makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung, makanan untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung trimester pertama, makanan untuk ibu mengandung kencing manis,

Doa dan Amalan Memperoleh Zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

Anda sedang berusaha untuk mendapatkan cahayamata? Sedang mencari doa dan amalan supaya mudah mendapat zuriat? Istimewa untuk anda, kali ini saya ingin berkongsi doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood dari rancangan Semanis Kurma.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Doa dan Amalan Memperoleh Zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

 Jom amalkan doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor bahyah Mahmood ni:

 Memperbanyakkan taubat dan istighfar – Ibu bapa yang banyak melakukan taubat dan istighfar, ALLAH s.w.t. sentiasa mengasihi dan merahmati kedua-duanya dan juga segala isi dalam rumahtangga termasuk anak dalam kandungan.

 Berpuasa sunat – Khusus untuk suami, banyakkan  berpuasa sunat. Sekurang-kurangnya semingu dua kali atau sehari pada hari Isnin dan Khamis atau salah satu daripada hari-hari berkenaan. Elok juga berpuasa pada hari-hari putih (13, 14 dan 15 bulan Hijrah). Perlu diingatkan, amalan puasa sunat cuma digalakkan dilakukan oleh suami atau bapa (bagi anak) sahaja seperti mana dilakukan oleh Nabi Zakaria a.s.

 Banyak berdoa- Sentiasa berdoa agar ALLAH s.w.t. mengurniakan anak yang soleh atau solehah. Sekurang-kurangnya setiap lepas sembahyang, bacalah doa khusus supaya anda cepat mengandung.

Banyak membaca al-Quran- Secara umumnya, elok membaca al-Quran dengan semua surah, tetapi di sini ustazah mengkhususkan surah-surah yang dibaca serta kesannya. Surah-surah dibawah merupakan surah pilihan untuk ibu mengandung, tetapi adalah sangat baik jika anda amalkan sejak mencuba untuk mengandung.

Surah al-Fatihah – Untuk menerangkan hati dan menguatkan daya ingatan

Surah Maryam – Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.

Surah Luqman – Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan cerdik jiwa.

Surah Yusuf – Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.

Surah Hujurat – Untuk memperbanyakkan susu ibu da dan anak bersifat berhati-hati

Surah Yaasin – untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.

Surah Taubah – Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.

Surah an-Nahl – Untuk melahirkan anak yang berdisiplin.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Perubatan moden dan kampung untuk memperoleh zuriat – Anda dinasihatkan supaya berjumpa doktor bagi memastikan anda & pasangan tidak bermasalah. Anda juga boleh berurut & mengamalkan Set Kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan anda & suami. Alhamdulillah dah ramai yang mengandung dengan set ini.

Banyak bersabar dan jangan dalam keadaan tertekan- Perasaan yang tidak stabil akan mengganggu keadaan dalam diri anda dan ini akan menyukarkan lagi bagi anda berdua untuk memperolehi zuriat.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,
Ebook ni ada banyak tips untuk mudah mengandung. Nak Ebook ni? Hubungi saya sekarang!
 

Anda juga boleh mengamalkan amalan di bawah:

 Amalan pertama.

 Selepas Fajar ataupun Solat Subuh

– Baca Bismillah 1 kali

– Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali.

– Setelah itu sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali

– Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan. (Umpamanya: “Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)

– Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.

Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang suka berputus asa.

 Amalan kedua.

-Suami hendaklah membaca “Ya Mutakabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.

-Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang tiada permulaan adaNya) 333 Kali setiap hari.

-Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.

-Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf / surah Maryam setiap hari.

Amalkanlah doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood tadi dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT. Pengambil Set Subur Shaklee juga membantu anda untuk cepat mengandung. Nak order? hubungi saya sekarang.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Bahaya Seks Ketika Haid

Nak tahu bahaya seks ketika haid? Dari sudut pandangan Islam, haram hukumnya melakukan hubungan seks ketika isteri sedang haid. Tahukah anda, hubungan seks semasa haid juga membawa kesan negatif dari segi perubatan moden.  Berikut adalah beberapa risiko yang menanti anda & pasangan sekiranya bersama ketika haid:

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Bahaya Seks Ketika Haid

1. Endometriosis. Semasa orgasma (klimaks), rahim akan mengalami contraction. Semasa contraction berlaku, darah kotor akan masuk ke dalam rahim & menjadi salah satu punca Endometriosis. Selain itu, semasa berhubungan, akan berlaku tekanan pada rahim. Darah yang sepatutnya keluar melalui vagina terhalang dan masuk kembali  kedalam rahim lalu mendap di sana. Ini akan mengakibatkan berlakunya endometriosis yang mana terdapat sel berupa selaput lendir rahim yang tumbuh di luar rongga rahim. Endometriosis tidak hanya menimbulkan rasa sakit yang sangat menyiksakan tetapi juga mengganggu kesuburan dan mempunyai kesan buruk bagi kesihatan organ reproduksi seseorang wanita

 2. Jangkitan kuman. Jika anda bersama semasa haid, suami & isteri mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat jangkitan kuman kerana darah haid adalah kotoran dari rahim yang dipenuhi kuman. Darah adalah sumber makanan bagi kuman, banyak zat-zat makanan yang terkandung di dalam darah. Oleh itu darah menjadi medium yang sangat baik untuk pembiakan  bakteri yang ada didalam rahim seorang wanita.

 3. Meningkatkan risiko jangkitan HIV. Menurut kajian yang dijalankan oleh Dr. Diana Antoniskis (MD) dari Kumpulan Penyelidikan dan Pendidikan (The Research And Education Group) yang beribu pejabat di Oregon, dalam artikel yang bertajuk Women With HIV Infection, risiko jangkitan kuman HIV meningkat di kalangan wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid ataupun dengan lelaki yang tidak berkhatan.

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Pusat Pengawalan dan Pencegahan Penyakit (Centers for Disease Control And Prevention) di Amerika, pada Perhimpunan kesebelas Pertubuhan Antarabangsa Berhubung Penyakit-Penyakit Jangkitan Seksual di New Orleans yang diadakan pada 27 hingga 30 Ogos pada tahun 1995 melaporkan, menjauhi hubungan seks ketika haid ataupun ketika mengalami pendarahan di bahagian faraj adalah penting untuk mengurangkan risiko dijangkiti kuman HIV bagi lelaki dan wanita.

Laporan itu juga menjelaskan, wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid meningkatkan risiko dijangkiti AIDS sebanyak enam kali ganda. Persetubuhan pada waktu haid juga boleh mengakibatkan pendarahan yang teruk ke atas wanita. Kajian yang dilakukan oleh Dr. Winnifield Cutlerdan rakan-rakannya dari Institut Athena Bagi Kesihatan Wanita di Chester Springs menunjukkan, wanita yang hampir putus haid atau perimenopausal, yang kerap mengadakan hubungan seks ketika haid sering kali mengalami masalah pendarahan yang teruk daripada biasa.

Kebiasaannya kes-kes seperti ini akhirnya terpaksa menjalani pembedahan berisiko tinggi untuk membuang rahim (hysterectomy) & ovari (ovariectomy). Penemuan ini dilaporkan di dalam Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology pada tahun 1996. Bagi golongan wanita, tiub fallopian dan ovari mereka boleh diserang kuman bakteria sehingga menyebabkan keputihan, sakit dan demam yang kuat.

rahim, bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Mengapa anda berisiko untuk menghidap penyakit-penyakit di atas jika melakukan hubungan seks ketika haid?

 Pada waktu biasa, tiub fallopian dan ovari dilindungi daripada serangan bakteria oleh bahan asid yang terdapat di kawasan faraj atau vagina. Tetapi, semasa seorang wanita didatangi haid, , kawasan faraj menjadi alkali lalu memudahkan kuman untuk membiak dan mendatangkan penyakit terutamanya apabila berlaku persetubuhan pada waktu itu.

Oleh yang demikian, hukum pengharaman persetubuhan ketika haid oleh agama Islam adalah amat baik kerana ia mendatangkan banyak manfaat dari sudut kesihatan. Walau bagaimana pun Islam tidak melarang diantara suami isteri bergurau senda dan bergaul mesra semasa haid, asalkan perbuatan itu tidak membawa kepada persetubuhan.

Menurut Hadith yang diriwayatkan oleh Bukhari, Aisyah pernah ditanya oleh Masruq bin Ajdak, “Apakah yang boleh dilakukan oleh suami semasa isterinya sedang dalam keadaan haid?” Lalu Aisyah menjawab, “Apa-apa sahaja kecuali bersetubuh.” (Hadith Sahih Bukhari)

Sebaiknya suami menunggu hingga isterinya bersih. Apabila isteri sudah bersih, anda boleh bersama seperti biasa.

Sekarang anda dah tahu bahaya seks ketika haid. Hubungan seks 2 hingga 3 kali seminggu juga baik untuk meningkatkan peluang anda untuk hamil & memberikan masa supaya tubuh suami dapat menghasilkan sperma dengan jumlah dan kualiti yang lebih tinggi. Set Kesuburan Shaklee juga membantu meningkatkan kesuburan anda suami isteri. Hubungi saya untuk mendapatkannya.

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Punca Dan Golongan Berisiko Mengandung Di Luar Rahim

Pernah dengar kehamilan di luar rahim? Dalam bahasa Inggeris, istilah ini dipanggil ectopic pregnancy. Perkataan ectopic bermaksud “di tempat yang salah”. Dan seperti namanya, kehamilan di luar rahim bermaksud kehamilan yang membesar di luar rahim ibu.  Nak tahu punca dan golongan berisiko mengandung di luar rahim?

Kehamilan luar rahim, kehamilan diluar rahim, ectopic pregnancy, ectopic pregnancy symptom, punca kehamilan luar rahim, risiko kehamilan luar rahim, mengandung luar rahim, mengandung di luar rahim, hamil diluar rahim, hamil di luar rahim adalah, tanda mengandung di luar rahim, tanda2 mengandung di luar rahim, penyebab kehamilan diluar rahim, tanda kehamilan di luar rahim, gejala hamil luar rahim, ektopik pregnancy, mengandung luar rahim, punca mengandung di luar rahim, tanda mengandung di luar rahim, tanda-tanda mengandung di luar rahim,

 Punca Dan Golongan Berisiko Mengandung Di Luar Rahim

Dalam kebanyakan kes kehamilan di luar rahim , implantasi berlaku dalam tiub falopio. Apabila janin berkembang, ia menyebabkan kesakitan dan pendarahan, dan jika dibiarkan, tiub falopio tersebut boleh pecah dan mengakibatkan pendarahan dalaman. Tiub fallopio yang pecah boleh mengancam nyawa jadi janin harus digugurkan. Jika ibu bapa janin tersebut enggan menggugurkannya sekali pun, kandungan tersebut tidak akan kekal lama. Ia akan gugur dengan sendiri.

Bagaimana kehamilan luar rahim berlaku? Telur yang telah disenyawakan biasanya mengambil masa lima hingga enam hari untuk bergerak melalui tiub falopio dari ovari ke rahim di mana ia akan diimplantasi dan mula berkembang. Jadi, jika tiub tersebut telah rosak, tersumbat atau sempit, ia menghalang telur tersebut daripada sampai ke destinasinya. Oleh itu, ia akan terimplan di dinding tiub, bukannya di dinding rahim.

Semua wanita mempunyai risiko untuk mengalaminya, tetapi risiko anda akan meningkat jika:

• Jika anda pernah menghidap penyakit radang pelvik (pelvic inflammatory disease – PID) yang sering kali disebabkan oleh jangkitan kelamin klamidia (chlamydia) dan menyebabkan kerosakan dan luka pada tiub falopio. Terdapat tanda-tanda PID dalam separuh daripada kes kehamilan di luar rahim yang dibedah.

• Jika anda mengalami endometriosis. Anda lebih berisiko kerana ini meningkatkan risiko calar dan luka pada tiub falopio.

Kehamilan luar rahim, kehamilan diluar rahim, ectopic pregnancy, ectopic pregnancy symptom, punca kehamilan luar rahim, risiko kehamilan luar rahim, mengandung luar rahim, mengandung di luar rahim, hamil diluar rahim, hamil di luar rahim adalah, tanda mengandung di luar rahim, tanda2 mengandung di luar rahim, penyebab kehamilan diluar rahim, tanda kehamilan di luar rahim, gejala hamil luar rahim, ektopik pregnancy, mengandung luar rahim, punca mengandung di luar rahim, tanda mengandung di luar rahim, tanda-tanda mengandung di luar rahim,

• Jika anda pernah membuat pembedahan di bahagian perut, termasuk pembedahan membuang apendiks, caesarean atau pembedahan pada tiub falopio seperti pembalikan sterilisasi (sterilisation reversal).

• Jika anda hamil melalui kaedah IVF. Anda seharusnya membuat imbasan awal untuk melihat di mana embrio telah diimplantasi.

• Jika anda menggunakan IUD yang mengeluarkan hormon progesteron (IUS, juga dikenali sebagai lingkaran Mirena) atau jika anda mengambil pil mini pencegah kehamilan. Kedua-duanya dikaitkan dengan kadar kehamilan di luar rahim yang sedikit tinggi.

• Jika anda merokok.

• Jika anda pernah mengalami kehamilan di luar rahim. Risiko anda meningkat daripada 1 dalam 100 kepada 1 dalam 10.

• Risiko hamil di luar rahim juga meningkat apabila umur semakin bertambah.

Sekarang anda dah tahu punca dan golongan berisiko hamil di luar rahim. Jadi, jika anda merupakan wanita yang tergolong dalam golongan yang berisiko tinggi, saya nasihatkan anda untuk berjumpa doktor sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Kehamilan luar rahim, kehamilan diluar rahim, ectopic pregnancy, ectopic pregnancy symptom, punca kehamilan luar rahim, risiko kehamilan luar rahim, mengandung luar rahim, mengandung di luar rahim, hamil diluar rahim, hamil di luar rahim adalah, tanda mengandung di luar rahim, tanda2 mengandung di luar rahim, penyebab kehamilan diluar rahim, tanda kehamilan di luar rahim, gejala hamil luar rahim, ektopik pregnancy, mengandung luar rahim, punca mengandung di luar rahim, tanda mengandung di luar rahim, tanda-tanda mengandung di luar rahim,

Stabilkan Hormon Kewanitaan Untuk Meningkatkan Kesuburan

Hari ni saya nak share satu tips untuk mudah mengandung iaitu stabilkan hormon kewanitaan untuk meningkatkan kesuburan. Sebab itu jika anda ingin mengandung, saya sarankan anda mengambil  GLA Complex Shaklee yang berfungsi untuk menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan anda supaya menghasilkan telur berkuali setiap bulan.  
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Stabilkan Hormon Kewanitaan Untuk Meningkatkan Kesuburan
Apakah hormon kewanitaan? Hormon kewanitaan ialah hormon Estrogen & progesterone. Apa itu hormon estrogen & progesterone? Apakah fungsi hormon-hormon tersebut untuk memudahkan anda hamil?
 
Estrogen adalah sebuah kumpulan hormon yang memainkan peranan penting dalam pembangunan seksual normal dan organ reproduktif seorang wanita. Estrogen juga dipanggil hormon seks. Ovari wanita menghasilkan kebanyakan hormon estrogen, walaupun kelenjar-kelenjar adrenal turut mengeluarkan sejumlah kecil hormon tersebut.
 
Estrogen berfungsi untuk mengatur kitaran haid,  menjaga sistem reproduksi, saluran kencing, hati dan urat darah, tulang-tulang, buah dada, kulit, rambut, membran berlendir, otot-otot pelvik dan otak seorang wanita.Apabila seorang wanita akil baligh, hormon estrogen dalam badan wanita tersebut meningkat & menyebabkan pertumbuhan ciri-ciri seksual yang sekunder seperti bulu pubis dan bulu ketiak yang mula membiak. Estrogen digunakan sebagai sebahagian daripada beberapa oral kontraseptif, dalam terapi penggantian estrogen wanita lepas menopaus, dan dalam terapi hormon untuk wanita transeksual. 
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Progesterone adalah hormon paling penting bagi wanita yang ingin hamil atau ingin mengekalkan kehamilan. Pengeluaran progesteron meningkat selepas ovulasi di tengah-tengah kitaran wanita untuk menyediakan lapisan rahim untuk menerima dan menyuburkan telur disenyawakan sehingga dapat berkembang menjadi janin.  Jika persenyawaan tidak berlaku, estrogen dan progesteron tahap jatuh mendadak, lapisan rahim akan rosak dan haid berlaku.
 
Sekiranya persenyawaan berlaku, estrogen dan progesteron bekerja bersama-sama untuk mencegah ovulasi tambahan semasa mengandung. Pil kawalan kelahiran (pil perancang) mengambil kesempatan daripada kesan ini dengan mengawal paras hormon. Mereka juga menyebabkan penghasilan lapisan rahim yang sangat nipis, yang dipanggil endometrium, yang tidak cukup untuk telur disenyawakan. Tambahan, mereka menebalkan mukus pangkal rahim untuk menghalang sperma dari memasuki serviks dan mensenyawakan telur.
 
Peranan PROGESTERON
–> Mengelakkan kelahiran
–> Memainkan peranan dalam nafsu
–> Membantu membetulkan kitaran haid.
Simptom ketidakseimbangan hormon adalah:
  • Panas badan
  • Murung dan letih
  • Kitaran haid yang tidak teratur
  • Kekeringan faraj
  • Rambut gugur dan pertumbuhan rambut di muka
  • Sakit kepala dan pening
  • Kurang keinginan seks
  • Endometriosis
  • Osteoporosis
  • Masalah haid
  • Jangkitan saluran kencing dan kencing tidak terkawal
  • Tumor payudara
  • Berat badan bertambah, edema dan kembung perut
Oleh itu, jika anda mempunyai simptom di atas & ingin hamil, saya sarankan anda supaya stabilkan hormon kewanitaan untuk meningkatkan kesuburan. Untuk mendapatkan kesan yang optimum, adalah lebih baik jika anda mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai wanita untuk hamil. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda dengan harga istimewa.
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...