-

5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

Ekonomi 2015 dijangkakan sangat mencabar. Harga barang makin naik dan keadaan akan semakin buruk dengan perlaksaan Gst. Tambang bas sekolah naik, yuran taska naik, harga sayur naik. Pendek kata semua naik. Jom saya kongsikan 5 tips urus wang untuk survive tahun 2015 yang menyesakkan.

tips urus wang untuk surviv1 300x223 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

Bagi yang makan gaji dah tentu gaji banyak tu juga. Tak berubah.  Bagi yang berniaga pendapatan turun naik ikut apa kita nak dan ikut banyak mana kita usaha. Rajin usaha & murah rezeki  banyaklah dapat. Tapi, dengan kejatuhan ekonomi, rasanya ramai peniaga yang rasa walau pun untung makin banyak, tapi tak boleh nak cope dengan harga barang yang makin meningkat.

Kita baru je masuk bulan pertama dalam tahun 2015 tapi ramai yang dah mengeluh tentang kewangan. Betul tak? Sebab tu saya terpanggil untuk berkongsi 5 tips urus wang untuk survive tahun 2015 yang menyesakkan. Insya Allah sama-sama kita praktiskan dan lihat kesannya.

1. Belanja kurang dari pendapatan

Tahukah anda ini adalah antara perkara paling sukar untuk dilakukan? Rata-rata rakyat Malaysia berbelanja melebihi pendapatan. Sebulan dapat gaji bersih RM1500 tapi belanja RM2000. Oleh itu, kalau nak survive tahun 2015, ubah tabiat kita. Pastikan kita berbelanja KURANG dari pendapatan.

Kalau gaji bersih RM1500, pastikan perbelanjaan kita cuma RM1000. Macam mana nak ubah? Sekejap lagi saya kongsikan.

tips urus wang untuk surviv2 300x223 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

2. Cari duit lebih

Terimalah kenyataan. Kalau gaji sekarang tak cukup atau cuma cukup-cukup makan, sudah tiba masanya untuk cari pendapatan tambahan. Online business adalah pilihan yang paling mudah kerana sambil buat tugasan pejabat kita boleh uruskan perniagaan. Sambil jaga anak kat rumah pun boleh. Pendek kata semua orang mampu buat online business.

Cuma masalah modal. Kalau berniaga semestinya perlukan modal, ye tak? Kat sini saya ada kongsikan macam mana nak mulakan online business dengan modal yang rendah & dijamin menguntungkan, asalkan kita rajin & bersungguh-sungguh nak tambah pendapatan.

tips urus wang untuk surviv3 300x213 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

3. Ubah gaya hidup: Makan di rumah

Selama ni kita selalu makan kat luar. Makan kat restoran mahal. Nak makan sedap-sedap je. Apa kata kita tukar gaya hidup. Masak di rumah setiap hari kerana ianya adalah sangat menjimatkan & dijamin bersih. Tak pandai masak? Takpe. Kalau rajin memasak, lama-lama pasti jadi sedap.

Kalau teringin nak makan kat restoran yang sedap, hadkan kepada seminggu sekali sahaja. Bukan setiap hari. Mula-mula memang rasa susah tapi percayalah! Ianya pasti akan membantu kewangan kita. Lagi jimat kalau bawa bekal ke tempat kerja.

tips urus wang untuk surviv4 300x213 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

4. Rancang kewangan

Yang ini berkaitan dengan tips yang pertama tadi iaitu berbelanja kurang dari pendapatan. Bila gaji masuk ke akaun, hari yang sama terus bayar semua hutang-piutang yang ada.  Pastikan hutang selesai terlebih dahulu.

Duit yang lebih? Kita bahagikan mengikut keperluan: belanja dapur, duit minyak & tol, duit emergency, simpanan, belanja harian, yuran taska anak, dan sebagainya. Kalau duit yang ada tak cukup, jangan berlengah lagi. Cari side income sekarang!

tips urus wang untuk surviv5 300x213 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

5. Mula menabung

Yang ini pun ramai yang liat nak buat. Waktu duit banyak pun tak menabung, macam mana pula nak menabung wkatu sesak macam ni? Macam mana nak menabung kalau duit ada cukup-cukup aje?

Habis tu nak tunggu sampai bila? Kalau tak mulakan hari ni bila lagi? Berhenti beralasan. Mula menabung sekarang. Banyak mana nak simpan? Nak simpan dalam bank atau di rumah? Mana nak cekau duit untuk ditabung? Yang ini saya akan kongsikan dalam artikel yang akan datang. Tunggu…..!

tips urus wang untuk surviv6 300x152 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

Semoga 5 tips urus wang untuk survive tahun 2015 yang menyesakkan tadi bermanfaat untuk anda. Insya Allah panjang umur saya akan sambung dengan kupasan tentang cara nak menabung & tips kewangan yang seterusnya. Feel free to share. Lagi ramai yang baca, lagi ramai yang akan mendapat manfaatnya.

Cik Puan Nurul 2 300x170 5 Tips Urus Wang Untuk Survive Tahun 2015 Yang Menyesakkan

Anda Perlukan Shaklee Sponsor Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Anda penggunaa setia Shaklee? Sudah tiba masanya anda mendaftar sebagai ahli kerana yuran pendaftaran Shaklee adalah RM65 seumur hidup & banyak keuntungan yang akan anda dapat jika menjadi ahli. Walau bagaimana pun harus diingatkan bahawa anda perlukan Shaklee sponsor untuk menjadi ahli Shaklee.

sponsor shaklee untuk jadi  300x212 Anda Perlukan Shaklee Sponsor Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Anda Perlukan Shaklee Sponsor Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Apakah yang dimaksudkan sebagai sponsor Shaklee? Semasa anda mengisi borang pendaftaran, salah satu info yang anda perlu berikan ialah sponsor ID iaitu orang yang memperkenalkan anda kepada ahli. Sponsor Shaklee akan menjadi upline atau pun mentor yang akan memberikan anda segala tunjuk ajar kepada anda. Adalah sangat penting untuk memilih sponsor atau upline yang betul supaya anda akan mendapat guideline yeng betul & mengelakkan perkara-perkara tersebut:

1. Kes touch & go

Terdapat sesetengah sponsor Shaklee yang mengajak orang untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee bersama mereka tapi selepas pendaftaran, ahli baru ditinggalkan terkongtang-kanting sendirian tanpa sebarang guideline seperti vitamin yang sesuai untuk anda, aturan makan yang betul, consultation, support groups, dan cara order Shaklee secara online. Adalah terlebih rugi jika ahli baru tersebut berniat untuk memulakan Shaklee business kerasa salah satu daripada TANGGUNG JAWAB sponsor Shaklee ialah untuk memberi tunjuk ajar bagaimana untuk memulakan perniagaan Shaklee & berjaya menjana pendapatan dengan Shaklee.

ebook 5 angka 251x300 Anda Perlukan Shaklee Sponsor Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Ebook istimewa untuk mereka yang berdaftar sebagai ahli Shaklee bersama saya

2. Dahagakan konsultasi

Apabila anda membeli vitamin Shaklee, sudah pasti anda memerlukan konsultasi & aturan makan yang betul. Jika sponsor Shaklee atau upline terus meninggalkan anda, ia akan menyebabkan anda dahagakan konsultasi yang diperlukan. Akibatnya anda terpaksa menghubungi pengedar Shaklee lain yang kelihatan berkredibiliti supaya membantu anda. Jika anda bernasib baik, akan ada pengedar yang bermurah hati untuk melayan anda. Jika tidak, anda akan terus terkapai-kapai. Oleh itu adalah sangat penting untuk memilih sponsor Shaklee yang betul untuk mendapat konsultasi seumur hidup.

Apakah kelebihan menjadi ahli Shaklee?

Banyak sangat kelebihan yang anda akan dapat selepas menjadi ahli. Anda boleh menonton video menarik ini untuk mengetahui dengan lebih jelas:

Bagaimana cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee?

Terdapat 2 cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee iaitu:

1. Anda boleh pergi ke mana-mana cawangan Shaklee untuk mendaftar sendiri. Nak tahu di manakah cawangan Shaklee? Anda boleh baca di sini. Apabila anda sampai ke cawangan tersebut, anda cuma perlu membeli borang pendaftaran Shaklee dari kaunter & mengisi semua info yang diperlukan. Diruangan Sponsor ID, anda isi:

Sponsor ID: 919301

Sponsor Name: Nurul Kasmadillawati Zakaria

Selepas mendaftar, anda hubungi saya ditalian 012-9025232 untuk saya masukkan ke support groups & konsultasi.

sponsor shaklee untuk jadi 1 300x150 Anda Perlukan Shaklee Sponsor Untuk Menjadi Ahli Shaklee

2. Saya boleh tolong daftarkan anda secara online. Anda cuma perlu sms atau whatsapp saya ditalian 012-9025232. Saya akan terangkan langkah seterusnya.

Mudah sahaja kan? Oleh itu, ingatlah bahawa anda perlukan Shaklee sponsor untuk menjadi ahli Shaklee. Dan pastikan anda memilih sponsor yang tepat agar tak menyesal dikemudian hari. Berminat untuk menjadi ahli? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Anda Perlukan Shaklee Sponsor Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Shaklee MLM Haram

Ramai yang masih beranggapan bahawa Shaklee MLM haram. Dan yang sedihnya tohmahan ni datang dari penjual produk jenama lain. Salah satu etika berbisnes yang saya amalkan ialah JANGAN KONDEMN PRODUK ORANG LAIN.

shaklee MLM haram 300x100 Shaklee MLM Haram

Melariskan produk sendiri dengan cara memburuk-burukkan produk orang lain adalah satu perbuatan yang sangat desperate & bertentangan dengan etika perniagaan yang diamalkan oleh Rasulullah S.A.W.  Biarlah produk lain nak guna logo JAKIM palsu. Biarlah produk lain nak guna logo KKM palsu. Biarlah peniaga produk lain kata saya jual dedak & produk saya menyumbang kepada Israel. Biarlah orang nak kata Shaklee MLM Haram.  Biarlah orang kata produk saya tak disebut dalam Al-Quran. Yang penting sebelum jual produk ni, saya dah kaji & yakin dengan pilihan saya.

Kenapa saya cuma senyum bila orang kata Shaklee MLM haram?

Sebelum saya jelaskan kenapa tohmahan tersebut adalah tidak benar, jom saya terangkan kenapa saya memilih untuk menjadi pengedar Shaklee. Sebelum join Shaklee, saya dah buat kaji selidik & ini adalah hasil selidikan saya:

1. Sistem patuh Syariah
2. Ada logo halal yang diiktiraf JAKIM
3. Ada logo hologram KKM
4. Produk yang berkesan. Saya guna & dapat kesan yang bagus, sebab tu saya jual

Lepas join, Alhamdulillah memang berjumpa dengan orang-orang yang betul. Ramai pengedar Shaklee yang bergelar jutawan. Income sebulan RMxxx,xxx.xx tapi takde nak tayang kereta mewah & rumah besar. Kami tak tawarkan kemewahan untuk tarik minat orang untuk join. Kami tak pernah janji “Meh la join Shaklee, dalam seminggu boleh dapat RM3000. Lepas sebulan boleh beli BMW sebijik. Lepas 6 bulan komfom boleh beli Ducati sebijik” atau “Cuma update status 10 kali sehari akan dapat RM100 dalam akaun bank setiap hari”

Takde… kalau nak duit mudah macam tu tak payahlah join Shaklee. Nak cari duit dengan Shaklee ni bukan senang. Kena jual vitamin. Kalau dapat jual vitamin, baru dapat untung runcit & uv (point). Kalau cukup 150 uv sebulan baru layak dapat cash bonus. Makin banyak jual barang, makin banyak uv kita dapat. Maka makin banyaklah cash bonus yang kita akan dapat. Shaklee bukan MLM yang mengamalkan head  hunting semata-mata. Kami menjual produk.

shaklee mlm haram2 300x238 Shaklee MLM Haram

Betul ke sistem MLM Shaklee patuh syariah?

Saya merujuk hasil penulisan seorang sahabat di sini. Menurut beliau, MLM yang patuh syariah wajib mempunyai ciri-ciri berikut. Semoga kita semua dapat membaca setiap point dengan teliti & Insya Allah saya akan buktikan bahawa tohmahan Shaklee MLM haram adalah tidak benar sama sekali:

1. Produk yang dijual mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya.

Produk  yang dijual adalah bermanfaat dan dibangunkan dengan serius bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal) semata-mata. Merujuk kepada Shaklee, kami para pengedar Shaklee menjual vitamin yang telah melalui pelbagai kajian klinikal & sememangnya telah terbukti berkesan. 

MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya adalah tidak dibenarkan & berstatus haram kerana kekuatan MLM yang halal itu ialah kepada produknya yang bermutu dan bukan kepada objektif jangka pendek mengumpul dana (modal).

2. Produknya bukan emas dan perak yang boleh dijual beli secara tangguh.

Penjualan barangan emas secara tangguh adalah Riba jenis Nasiah. Kami pengedar Shaklee menjual vitamin, bukan emas atau perak.

shaklee mlm haram1 300x240 Shaklee MLM Haram

3. Komisyen yang diberikan kepada ahli untuk setiap penjual dan ahli bawahannya mestilah jelas. 

Seperti yang saya nyatakan tadi, kalau dapat jual vitamin kami pengedar Shaklee akan dapat uv yang dikumpul untuk mendapat cash bonus. Banyak jual barang, banyak cash bonus. Tak jual barang? Telur ayam je lah bonus untuk bulan tu. Malah bonus kami disenaraikan secara terperinci: Tarikh & jumlah setiap belian, Personal uv, group uv, car bonus, dan sebagainya. Jadi, adakah anda masih beranggapan bahawa Shaklee MLM haram?

4. Keuntungan dan komisyen bukan berdasarkan ‘kepala’ atau ahli yang ditaja, tetapi adalah berdasarkan nilai produk yang berjaya dijualnya.

Seperti yang saya nyatakan di atas tadi, Shaklee tidak mengamalkan sistem head hunting. Kami tak dapat satu sen pun apabila ada ahli yang mendaftar dibawah kami. Apabila ada yang mendaftar sebagai ahli, kami akan berikan tunjuk ajar & sokongan. Sebagai balasan, kami akan mendapat leadership bonus di atas masa & tenaga yang dikeluarkan untuk melayan ahli baru tadi. Kami fokus untuk membanyakkan jualan (sale), bukan mencari ahli baru.

Tidak seperti MLM yang fokus kepada head hunting & mendapat imbuhan berdasarkan berapa ramai ahli baru yang ditarik masuk.

5. Tidak diwajibkan bagi  ahli membuat belian sendiri dalam jumlah tertentu bagi memperolehi komsiyen dari orang bawahannya.

Selalu dengar kisah kawan-kawan yang ambik loan atau mengeluarkan duit simpanan semata-mata nak jadi ahli MLM? Kena paksa beli stok banyak-banyak. Beli banyak, terus dapat pangkat tinggi. Akhirnya barang tak laku, stok simpan bawah katil. Dengan Shaklee, takde keadaan macam tu. Nak jadi ahli? Cuma RM69 untuk seumur hidup. Kos postage RM10 semenanjung, RM20 Sabah Sarawak. Tak perlu beli stok banyak-banyak. Tak perlu beli vitamin setiap bulan. Kalau nak makan atau ada orang order baru beli. Kepada anda yang berprasangka kepada Shaklee, masihkah anda beranggapan bahawa Shaklee MLM haram?

6. Setiap ‘upline’ atau orang di sebelah atas mestilah menaruh usaha atas jualan orang bawahannya, seperti mengadakan perjumpaan taklimat, motivasi dan teknik berkempen secara terancang seperti sebuah syarikat yang pelbagai ahlinya.

Ia perlu bagi melayakkannya menerima komisyen itu dari sudut Syariah, jika tidak adalah dibimbangi ia akan terjerumus kepada keraguan ‘syubhah’. Ini kerana konsep niaga dalam Islam tidak membenarkan suatu keuntungan dari sesuatu perniagaan yang diperolehi tanpa usaha. Justeru, sedikit usaha perlu dicurahkan bagi menjadi sebab haknya ke atas komisyen.

Apabila anda mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan KUMPULAN YANG BETUL, anda akan diberikan tunjuk ajar dari A hingga Z. Dari seorang yang buta IT & tak tahu apa-apa tentang berniaga kepada seorang yang menjana pendapatan 4 angka dengan Shaklee secara online. Sebagai balasan, upline akan diberikan leadership bonus sahaja.

7. Tidak menggunakan skim piramid iaitu skim siapa masuk dulu akan untung selamanya.

Yang ni sangat penting. Dalam Shaklee, semua orang ada peluang yang sama. Siapa rajin dia dapat. Ada orang baru join setahun dah dapat cash bonus 5 angka sebulan. Ada orang dah join bertahun-tahun, cash bonus pun tak layak dapat. Dalam Shaklee takde konsep siapa join dulu untung, siapa join kemudian rugi. Kalau macam tu baik tak payah join. Ye tak?

shaklee mlm haram 300x298 Shaklee MLM Haram

8. Mempersembahkan sistem komisyen dan bonus yang telus dan boleh difahami dan dipantau oleh ahli dengan jelas. 

Ia bagi mengelakkan segala jenis penipuan. Seperti yang saya ceritakan di atas tadi, setiap bulan kami mendapat bonus statement yang terperinci.

9. Menstruktur plan pemasaran di antara ahli dan orang bawahannya secara musyarakah

Ia bermaksud perkongsian untung dan rugi berdasarkan modal masing-masing dengan nisbah pembahagian keuntungan yang ditetapkan di peringkat awal lagi. Dalam Shaklee telah ditetapkan uv bagi setiap barang. Dan juga telah ditetapkan berapa banyak cash bonus yang akan diperolehi bagi jumlah uv yang diperolehi.

Jadi, jelas sekali Shaklee memenuhi kesemua 9 kriteria yang  dinyatakan di atas. Masih beranggapan bahawa Shaklee MLM haram? Tepuk kepala tanya akal.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Shaklee MLM Haram

Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai

Shaklee Wangsa Maju dah pindah ke tempat baru yang lebih mudah selesa untuk kita. Persekitarannya kurang sibuk dan senang sangat nak dapatkan parking. Macam mana nak pergi ke Shaklee Sri Rampai?

shaklee sri rampai 300x238 Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai

Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai?

Kalau anda dari Setiawangsa, jalan terus sampai anda jumpa simpang 4 Villa Wangsa Mas/ Aeon Big. Ambil simpang kiri. Kalau anda dari Aeon Big, jalan terus sampai jumpa simpang 4 Villa Wangsa Mas/ Aeon Big dan jalan terus. Jalan hingga anda jumpa tasik di sebelah kiri. Nampak je tasik terus masuk simpang kiri. Anda akan nampak kedai-kedai di sebelah kanan. Di simpang yang kedua, masuk ke kanan. Of course lah ke kanan, sebab sebelah kiri ada tasik. Hehe.

Dah masuk simpang, jalan terus. Shaklee ada kat hujung sekali. Belah kiri. Senang sangat kan?

Alamat Shaklee Sri Rampai:

No. 32, Jalan Seri Rejang 3,

Pusat Industri Sri Rampai,

53300 Kuala Lumpur

Nombor telefon & Faksimili Shaklee Sri Rampai:

03-41421067 (telefon)

03- 41421027 (faksimili)

Waktu operasi Shaklee Sri Rampai ialah:

Isnin – Jumaat: 10.00 pagi – 7.00 petang

Sabtu (pertama & ketiga ): 10.00 pagi – 7.00 petang

Kalau anda nak pergi ke Shaklee Sri Rampai seeloknya elakkan pergi pada hari gaji, hari bonus, atau pun hari terakhir dalam bulan tersebut sebab ramai orang yang akan serbu Shaklee. Nanti kena tunggu turn sampai berjam-jam pulak. Seeloknya call saya sebelum pergi.

Bagaimana cara untuk membeli barang di Shaklee Sri Rampai ?

Anda boleh membeli secara cash atau pun menggunakan Debit Kad & Kredit Kad. Anda perlu pergi ke kaunter untuk mendapatkan nombor giliran. Sila isi borang order sementara menunggu giliran anda. Borang tersebut memerlukan info seperti berikut: Shaklee ID & Nama pengedar.  Belum jadi ahli Shaklee? Jangan panik, sms atau whatsapp saya ditalian 012-9025232. Saya akan terangkan apa yang anda perlu lakukan. Atau pun, kalau nak senang, anda boleh terus mendaftar sebagai ahli Shaklee dengan membayar RM69. Kat bahagian SPONSOR boleh gunakan info saya iaitu:

shaklee sri rampai1 300x219 Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai

Kemudian, jangan lupa untuk hubungi saya. Ada banyak kelebihan yang anda akan dapat selepas mendaftar sebagai ahli Shaklee bersama saya icon smile Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai

ebook 300x279 Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai

Nak Ebook ni? Hubungi saya!

Sekarang anda dah tahu macam mana nak pergi ke Shaklee Sri Rampai. Dah sampai sana tapi tak boleh order barang sebab takde nombor ahli? Jangan buang  lupa untuk menghubungi saya!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Macam Mana Nak Pergi Ke Shaklee Sri Rampai

Cara Daftar Ahli Shaklee

Jika anda pengguna Shaklee, apa kata anda mendaftar sebagai ahli kerana sangat banyak faedah & kelebihan yang anda akan dapat sekiranya menjadi ahli. Kalau anda perasan, Shaklee sedang menjadi fenomena & semua orang berebut nak jadi ahli. Kali ni saya nak ceritakan tentang cara daftar ahli Shaklee yang sangat mudah.

daftar ahli shaklee 300x207 Cara Daftar Ahli Shaklee

Anda cuma perlu sediakan RM65.00 sebagai yuran pendaftaran untuk seumur hidup dan menambah kos postage sebanyak RM10.00 (semenanjung) & Rm20.00 (Sabah/Sarawak). Atau pun anda boleh mendapat keahlian percuma. Nak tahu macam mana cara untuk mendapat keahlian percuma? Jom baca di sini.

cara daftar ahli shaklee 300x212 Cara Daftar Ahli Shaklee

cara daftar ahli shaklee1 300x213 Cara Daftar Ahli Shaklee

Kemudian, anda cuma perlu berikan saya maklumat berikut untuk saya isi dalam borang pendaftaran:

1. Nama

2. Nombor kad pengenalan

3. Alamat

4. Nombor telefon

5. Nombor akaun & nama bank untuk Shaklee masukkan bonus setiap bulan

Itu sahaja. Jika anda sudah berkahwin, anda juga boleh daftarkan nama suami sebagai pasangan. Selepas mendapat duit untuk pendaftaran & semua info yang diperlukan, saya akan daftarkan anda secara online. Anda juga boleh terus membuat pembelian dengan harga ahli. Tak sampai 5 minit, anda akan mendapat Shaklee ID & password untuk login ke website shaklee Malaysia. Mudah saja kan cara daftar ahli Shaklee?

Opppssss!!!!! Saya nak buat tawaran istimewa. 30 orang pertama yang mendaftar untuk bulan tahun 2016 akan mendapat ole-ole istimewa yang saya beli sewaktu di Bali. Jadilah 30 orang yang pertama!

Jadi jangan tunggu lagi. Jika anda pengguna Shaklee & sudah merasakan kebaikan vitamin Shaklee, jom jadi pengedar Shaklee sekarang! Anda dah tahu cara daftar ahli Shaklee, jadi hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Daftar Ahli Shaklee

Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

Tahun baru biasanya semua sibuk dengan azam baru. Apa kata anda jadikan JANA PENDAPATAN DARI RUMAH DENGAN SHAKLEE sebagai azam tahun 2016 anda? Oh ya… perkataan “rumah” tu boleh juga ditukar kepada perkataan “pejabat” kalau anda seorang wanita berkerjaya.

jana pendapatan dari rumah 300x187 Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

Online business adalah cara paling mudah untuk menjana pendapatan sampingan kerana ia tidak mengganggu aktiviti harian kita. Sambil-sambil buat kerja pejabat boleh dapat duit. Sambil-sambil jaga anak & buat kerja rumah boleh dapat duit. Sebab tu ramai yang suka bila bercerita tentang jana pendapatan dengan Shaklee.

Ada bermacam-macam online business yang ada. Tak tahu nak pilih yang mana? Jom saya terangkan kenapa saya memilih Shaklee sebagai medium untuk menjana pendapatan 5 angka dari rumah. Sebelum tu, anda boleh membaca tentang kenapa semua orang berebut nak jadi ahli Shaklee & cara mendaftar sebagai ahli Shaklee di sini. Baiklah, jom saya ceritakan kenapa Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda jana pendapatan dari rumah:

1. Modal serendah RM79.00

Keahlian seumur hidup Shaklee adalah RM79.00 untuk seumur hidup. Anda perlu menambah RM10.00 untuk kos postage sekiranya anda berada di Sabah & Sarawak. Mana ada bisnes lain dengan modal serendah ini? Kalau tengok kebanyakan MLM di Malaysia, nak jadi ahli je kena bayar beribu-ribu. Kena paksa beli stok banyak-banyak. Sampai ada yang terpaksa buat pinjaman bank. Belum mula berniaga dah buat loan? Hmmm…. tak payahlah sampai macam tu.

2. Tidak perlu simpan stok banyak di rumah

Selalunya orang berniaga kena keluarkan modal untuk simpan stok kat rumah. Dengan Shaklee, anda tak perlu simpan stok kat rumah. Stok kita Shaklee tolong simpankan di gudang. Bila ada yang nak beli & dah masukkan duit ke akaun kita, baru kita submit order ke Shaklee. Kalau order sebelum pukul 3.00 petang, esok barang dah sampai kat kastemer kita. Satu sen pun kita tak perlu keluarkan duit sendiri. Nanti bila anda dah dapat bonus yang banyak, boleh la start simpan stok kat rumah. Sedikit demi sedikit. Saya akan ajar anda tentang pengurusan stok yang baik.

jana pendapatan dari rumah1 300x187 Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

3. Tak perlu keluar dari rumah

Kita tak payah susah-susah nak ke pejabat pos untuk pos barang. Shaklee tolong pos kan. Kerja kita cuma cari kastemer.Macam mana nak cari kastemer? Semuanya secara online dari rumah. Saya akan share dengan anda macam mana saya jana pendapatan dari rumah dengan Shaklee. Tanpa perlu keluar. Saya ada beribu-ribu kastemer di seluruh dunia & saya tak pernah pun berjumpa dengan mereka. Hebat kan? Mudah sangat nak jana pendapatan dengan Shaklee.

4. Tunjuk ajar secara online

Sesetengah MLM mewajibkan anda berjumpa untuk seminar atau marketing class. dengan Shaklee, semua tunjuk ajar diberikan secara online. Jom tengok video saya ni. Saya ada cerita tentang online coaching Shaklee:

5. Peluang cerah untuk menjana pendapatan 5 angka sebulan

Dalam Shaklee, siapa rajin dia dapat. Maksudnya kalau anda rajin berusaha, pasti anda akan dapat jana pendapatan dari rumah. Malahan ramai yang dah berhenti kerja & fokus dengan Shaklee sebab pendapatan dari Shaklee berkali-kali ganda lebih banyak daripada gaji hakiki.

Jadi, kalau azam tahun baru anda ialah nak jana pendapatan dari rumah, Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Jom sertai kumpulan SYNERGY kami. Insya Allah saya akan memberikan segala tunjuk ajar kepada anda & bersama-sama kita jana pendapatan  5 angka sebulan dengan Shaklee.

jana pendapatan dari rumah2 300x237 Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

Nak jana pendapatan dari rumah dengan Shaklee? Anda dah buat keputusan yang bijak. Hubungi saya untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Jana Pendapatan Dari Rumah Dengan Shaklee

Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

Alhamdulillah Shaklee dah pun ada sistem online yang memudahkan ahli membeli secara online. Ramai yang masih belum tahu macam mana cara order Shaklee secara online dengan harga ahli.

cara order shaklee dengan h 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 Jika anda belum menjadi ahli Shaklee, anda boleh baca di sini tentang cara mendaftar sebagai ahli Shaklee serta faedah yang anda akan dapat sebagai ahli. Hari ni saya nak bercerita tentang cara order Shaklee secara online dengan harga ahi.

1. Anda boleh bermula dengan  pergi ke https://www.shaklee2u.com.my dan masukkan Shaklee ID & password anda.

2. Anda akan dibawa masuk ke page berikut. Klik “Shopping”

cara order shaklee harga ah1 300x169 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

3. Klik “Agree” dan “Next”

cara order shaklee online 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

4. Isikan  maklumat yang diperlukan. Kemudian klik “Confirm”

cara order shaklee 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

5. Pilih produk yang anda mahu beli, klik pada gambar

beli shaklee harga ahli 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

6. Klik ” Add to shopping Cart ”

shaklee harga ahli 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

7. Masukkan berapa botol yang anda ingin order. Jika anda ingin menambah vitamin lain, klik “Continue To Order “. Kalau anda selesai membeli, klik “Submit”

cara order shaklee 1 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

8. Pilih online credit/ debit card kemudian klik “Confirm Your Payment Method”

cara order shaklee secara o1 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

9. Masukkan butiran kredit kad/ debit kad. Klik “Please confirm Payment Info”

order shaklee 300x168 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

 

10. Anda akan dibawa ke page bari dimana anda akan diminta memasukkan MSOS CODE yang akan dihantar ke nombor telefon berdaftar anda. Selepas anda memasukkan kod tersebut & bayaran disahkan, order anda selesai. Anda akan mendapat notification order number melalui sms & emel yang diberikan.

Mudah saja kan cara order Shaklee secara online dengan harga ahli? Nak dapat harga ahli kenalah mendaftar sebagai ahli dulu. Berminat untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Order Shaklee Secara Online Dengan Harga Ahli

Cara Daftar Ahli Shaklee

Alhamdulillah makin ramai yang bertanya menganai cara daftar ahli Shaklee supaya dapat membeli vitamin Shaklee dengan harga ahli yang super super murah. Memang untung sangat-sangat. Tapi ramai yang tak tahu macam mana cara daftar ahli Shaklee. Senang saja…meh saya terangkan caranya.

jadi ahli shaklee1 300x121 Cara Daftar Ahli Shaklee

Bagaimanakan Cara Daftar Ahli Shaklee?

Anda boleh memilih salah satu cara daftar ahli Shaklee yang berikut:

1. Membayar yuran sebanyak RM75 atau

2. Membeli 2 botol Vivix

3. Membeli 3 kotak Collagen Powder Shaklee

4. Membeli vitamin Shaklee dengan harga RM660.

Apa kata anda tonton video saya yang menarik ini:

 Selepas Bayaran Apa Yang Akan berlaku?

Selepas anda transfer duit ke akaun saya & memberikan saya maklumat yang diperlukan untuk pendaftaran, saya akan terus daftarkan anda secara online diwebsite shaklee Malaysia. Sebaik sahaja didaftarkan, anda akan mendapat Shaklee ID (nombor ahli) dan password untuk login ke website www.shaklee.com.my

jadi ahli shaklee 1 300x212 Cara Daftar Ahli Shaklee

Kemudian saya akan add anda ke secret groups di Facebook.

Secret Group Tu Untuk Apa?

Apabila anda mendaftar dengan saya, saya akan memberikan anda bimbingan tentang aturan makan, cara order, dan yang paling penting, bimbingan sekiranya anda berminat untuk memulakan perniagaan Shaklee. Anda akan diberikan bimbingan 24 jam secara online. Kalau nak jumpa pun boleh…..

Saya Nak Mendaftar Jadi Ahli. Macam Mana Cara Daftar Ahli?

Hubungi saya sekarang! Jangan berlengah lagi.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Daftar Ahli Shaklee

Nak Beli Shaklee Harga Ahli

Nak beli Shaklee harga ahli? Mendaftarlah sebagai ahli hari ini. Anda dapat harga ahli & kumpul point untuk cash bonus. Untung berganda-ganda!!!!!  Sekarang ni Shaklee sememangnya menjadi fenomena di Malaysia. Sampaikan semua orang berebut nak jadi ahli Shaklee sebab nak kan faedah & kelebihan yang hanya anda akan dapat apabila menjadi ahli.

jadi ahli shaklee 300x121 Nak Beli Shaklee Harga Ahli

Nak Beli Shaklee Harga Ahli

Sama ada anda seorang suri rumah yang mencari peluang untuk menjana pendapatan dari rumah    atau pun dah ada kerjaya tetap yang nak mencari pendapatan sampingan, Shaklee adalah jawapannya. Atau pun, anda cuma nak jadi ahli untuk makan sendiri? Takde masalah….. memang untung kalau jadi ahli.

Yang sebenarnya harga ahli cuma layak diperolehi oleh mereka yang mendaftar sebagai ahli Shaklee tetapi ramai pengedar tak beretika yang menjual dengan harga ahli. Mungkin anda rasa untung bila dapat beli dengan harga ahli. Tapi sebenarnya anda rugi. Kenapa? Sebab, dengan setiap pembelian vitamin Shaklee, ada point yang diberikan. Contoh:

ESP 39 uv

Vit E 38 uv

Lecithin 11 uv

Kalau anda jadi ahli, tiap kali anda beli, uv ni akan jadi milik anda. Anda layak kumpul uv untuk dapat cash bonus. Kalau anda beli dengan dealer lain, uv tu dorang yang dapat. Kan rugi tu. Jadi, kalau anda nak beli Shaklee harga ahli lebih baik mendaftar sebagai ahli.

Macam mana nak jadi ahli Shaklee?

Anda boleh memilih sama ada nak bayar RM75 untuk keahlian seumur hidup atau pun anda boleh dapat percuma keahlian dengan pembelian:

Berjumlah RM660
2 botol vivix
3 kotak Collagen Powder Shaklee

Tunggu apa lagi… nak beli Shaklee harga ahli sambil dapat cash bonus? Mendaftarlah sekarang. Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Nak Beli Shaklee Harga Ahli

Rugi Kalau Makan Shaklee Tapi Tak jadi Ahli

Siapa yang biasa makan Shaklee, rugi sangat kalau tak mendaftar jadi ahli. Anda boleh baca di sini untuk mengetahui kenapa semua orang berebut nak jadi ahli Shaklee.  Dan anda boleh baca di sini untuk mengetahui kelebihan menjadi ahli Shaklee. Nak tahu dengan lebih lanjut kenapa saya kata rugi kalau makan Shaklee tapi tak jadi ahli? Jom tonton video ini.

Rugi Kalau Makan Shaklee Tapi Tak jadi Ahli

Anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Mudah sahaja. Anda cuma perlu masukkan duit sebanyak RM75 semenanjung atau RM85 Sabah Sarawak ke akaun saya. Kemudian berikan saya info berikut:

1. Nama suami isteri

2. Nombor ic suami isteri

3. Alamat

4. Nombor telefon

5. Nombor akaun untuk cash bonus.

Saya akan terus daftarkan anda di www.shaklee2u.com.my dan tak sampai 5 minit, anda akan mendapat Shaklee ID & password anda sendiri. Mudah sahaja kan? Memang rugi kalau makan Shaklee tapi tak jadi ahli. Jom mendaftar sebagai ahli sekarang! Hubungi saya.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Rugi Kalau Makan Shaklee Tapi Tak jadi Ahli

pixel Rugi Kalau Makan Shaklee Tapi Tak jadi Ahli

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.