tanda-subur-dan-cara-kira-w

05/11/2014
by Cik Puan Nurul
0 comments

Kenali Tanda Subur Dan Cara Kira Waktu Subur

Apakah yang dimaksudkan dengan waktu subur? Ia merujuk kepada proses ovulasi dimana telur yang paling matang akan dilepaskan dari ovari ke dalam rahim. Jom kita kenali tanda subur dan cara kira waktu subur. Kenali Tanda Subur Dan Cara Kira Waktu … Continue reading

26/12/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda … Continue reading

20/12/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah … Continue reading

22/07/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Petua Hilangkan Senggugut

Senggugut sememangnya menyakitkan. Cuma yang pernah rasa je tahu betapa siksanya senggugut setiap bulan. Anda boleh mengetahui jenis dan punca senggugut yang saya kongsikan di sini. Selain itu, anda juga boleh mengamalkan petua hilangkan senggugut di bawah: Petua Hilangkan Senggugut Petua  1:  Teh … Continue reading

27/06/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Kitaran Haid Yang Normal

Wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal akan didatangi haid setiap bulan. Secara purata bilangan hari dalam kitaran haid  ialah 28-42 hari. Tetapi jangan risau jika jumlah hari dalam kitaran haid anda adalah berbeza & berubah setiap bulan. Ini kerana … Continue reading

15/05/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Apa Punca Senggugut Tiap Kali Datang Bulan

Bila period mesti sakit pinggang. Rasa macam nak patah. Ditambah lagi kalau ada senggugut. Memang merana. Senggugut ialah rasa sakit seperti rasa ‘cramp’ di bahagian tulang pinggul di belakang, di bahagian bawah perut dan sekitar ari-ari dan juga di pinggang. Nak … Continue reading

14/03/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Kitaran Haid Tidak Teratur Kerana Gangguan Hormon

Majoriti wanita yang gagal untuk hamil menghadapi masalah kitaran haid tidak teratur kerana gangguan hormon. Apa kaitan antara pusingan haid yang teratur dengan kesukaran untuk hamil? Untuk hamil, persenyawaan perlu berlaku & ianya hanya akan berlaku semasa anda berada dalam … Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Switch to our desktop site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.