-

Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Anda disahkan mempunyai masalah darah tinggi semasa mengandung? Semestinya anda masih berada dalam keadaan terkejut, sedih, dan takut. Tarik nafas dalam-dalam, hembus. Bila dah rasa ok sikit, boleh luangkan masa untuk membaca punca & kesan darah tinggi semasa mengandung yang pernah saya terangkan dengan panjang-lebar sebelum ini. Dah baca? Ok, sekarang jom saya kongsikan petua hilangkan darah tinggi semasa mengandung yang paling berkesan.

hilangkan darah tinggi sema 290x300 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

1. Makanan sihat. Elakkan makanan segera dan makanan yang tinggi kandungan garam. Amalkan amalan pemakanan yang sihat untuk ibu mengandung supaya anda & bayi mendapat semua nutrien yang diperlukan.

2. Jus buah-buahan. Jus buah boleh membantu mengurangkan darah tinggi semasa mengandung. Seeloknya buat jus sendiri dari buah yang segar & kurangkan gula.

3. Sayur dan ulam. Jadikan sebagai menu utama. Ibu yang tak suka makan sayur, bolehlah belajar makan sayur icon wink Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

4. Air asam jawa. Ini adalah petua yang dikongsikan oleh bidan berpengalaman. Minum air asam jawa setiap pagi. Bolehlah amalkan, insya Allah membantu hilangkan darah tinggi semasa mengandung.

5. Senaman ringan. Lakukan senama mudah seperti berjalan perlahan dalam 15-30 minit setiap hari. Berjalan ke parking kereta, naik tangga, pusing-pusing kat taman permainan, atau cuci mata di shopping complex. Senang je kan.

6. Banyakkan rehat & kurangkan stress. Terlalu penat & stress boleh menyebabkan darah tinggi. Banyakkan berehat. Relax. Minta suami bantu mana yang patut.

7. Minum air secukupnya. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari.

8. Kurangkan kafein. Teh & kopi mengandungi kafein. Kurangkan pengambilan kepada 1 cawab sehari sahaja.

hilangkan darah tinggi sema1 300x226 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

9. Naikkan kaki semasa baring. Apabila berbaring, naikkan kaki supaya berada lebh tinggi daripada aras jantung.

10. Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Vitamin-vitamin dalam set ini boleh membantu mengawal darah tinggi semasa mengandung. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang petua hilangkan darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mencegah dan menurunkan darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Sebelum ni saya dah bercerita tentang faktor yang menjadi punca tekanan darah tinggi semasa mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya akan terangkan apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu dan bayi dalam kandungan.

kesan darah tinggi semasa m 300x201 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu mengandung?

Darah tinggi semasa mengandung bukanlah perkara yang boleh diambil mudah. Jika dibiarkan tanpa sebarang rawatan hingga tekanan darah menjadi terlalu tinggi, salur darah boleh pecah dan menyebabkan anda mendapat strok. Ya! Strok.  Tekanan darah yang terlalu tinggi juga boleh menyebabkan anda mengalami sawan.

Apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada bayi dalam kandungan?

1. Pengaliran darah ke placenta menjadi kurang  dan menyebabkan kekurangan nutrisi dan oksigen kepada bayi. Keadaan ini boleh menyebabkan perkembangan bayi terbantut dan meningkatkan risiko melahirkan bayi yang kurang berat badan. Ibu yang disahkan menghidap tekanan darah tinggi pada awal kandungan lebih terdedah kepada risiko ini

2. Placenta tercabut atau Placenta Abruptio. Jika anda berada dalam trimester ketiga, tekanan darah tinggi boleh menyebabkan kekurangan aliran darah ke placenta sehingga placenta boleh tercabut daripada tempat asalnya atau dikenali sebagai ‘abruptio placenta’. Ia akan menyebabkan pendarahan yang banyak & boleh mengancam nyawa bayi dalam kandungan.

3. Risiko kelahiran pramatang juga meningkat kerana badan ibu memaksa bayi keluar lebih awal secara automatik bagi mengawal tekanan darah. Tekanan darah ibu akan menurun selepas melahirkan.

4. Kelahiran pramatang juga mungkin berlaku kerana bayi tidak mendapat oksigen yang mencukupi.

kesan darah tinggi semasa m1 300x203 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Apa nak buat kalau dah disahkan mengalami masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung?

Anda boleh berikhtiar untuk mengawal tekanan darah tinggi semasa mengandung dengan mengambil Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang kesan darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mengawal darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Tekanan darah tinggi semasa mengandung adalah di antara perkara yang amat ditakuti oleh setiap wanita. Punca darah tinggi semasa mengandung dikaitkan dengan perubahan pada salur darah kecil dalam buah pinggang yang semakin mengecil dan menyempit.

darah tinggi semasa mengand 300x191 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Anda mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat darah tinggi semasa mengandung jika:

1. Berumur kurang daripada 20 tahun.

Ibu muda yang mengandung mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat masalah darah tinggi semasa mengandung. Faktor umur yang terlalu muda adalah di antara penyebabnya.

2. Berumur lebih daripada 40 tahun.

Ibu yang mengandung ketika berumur lebih daripada 40 tahun juga mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat masalah darah tinggi semasa mengandung. Faktor umur yang sudah agak lanjut adalah di antara penyebabnya.

3. Kehamilan pertama.

Kebiasaannya, seorang wanita berisiko tinggi untuk mempunyai darah tinggi semasa mengandungkan anak pertama. Insya Allah masalah ini tidak akan berulang pada kehamilan yang akan datang.

darah tinggi semasa mengand1 300x172 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

4. Sejarah tekanan darah tinggi semasa mengandung dalam keluarga.

Anda mempunyai risiko untuk mendapat tekanan darah tinggi semasa mengandung jika terdapat ahli keluarga yang pernah mengalami masalah tersebut. Tak percaya? Cuba tanya ibu dan kakak-kakak anda, ada tak darah tinggi semasa mengandung?

5. Mengandung anak kembar.

Mengandungkan anak kembar juga merupakan punca tekanan darah tinggi semasa mengandung. Bersabarlah wahai ibu. Mengandungkan anak kembar sememangnya lebih berat daripada mengandung biasa icon smile Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

6. Mempunyai masalah buah pinggang sebelum mengandung.

Jika anda mempunya masalah buah pinggang sebelum mengandung, berkemungkinan anda akan mendapat darah tinggi semasa mengandung.

Darah tinggi semasa mengandung bukanlah perkara yang ringan kerana ianya boleh menjejaskan anda & bayi dalam kandungan. Anda boleh membaca tentang  kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu dan bayi dalam kandungan di sini.

Kebanyakan faktor tersebut adalah perkara yang tak dapat anda kawal, kan? Tapi, anda boleh berikhtiar mengelakkan & menurunkan tekanan darah tinggi semasa mengandung dengan mengambil Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang punca darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mencegah dan menurunkan darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

Tonsil nampak macam penyakit ringan, tapi kalau dibiarkan melarat, boleh menyebabkan jangkitan kuman ke organ lain seperti jantung & buah pinggang. Anda terkena tonsil? Atau lagi teruk selalu kena tonsil berulang? Jom amalkan 8 cara hilangkan tonsil yang paling berkesan. Ianya sesuai untuk golongan dewasa & kanak-kanak.

cara hilangkan tonsil 300x212 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

1. Minum air secukupnya.

Orang tua kata tonsil berlaku sebab tak cukup minum air kosong. Badan kita kurang air & kepanasan. Nasihat orang tua yang berpengalaman mana boleh kita tolak tepi macam tu je kan? Oleh itu, pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong setiap hari supaya bengkak tonsil anda hilang.

2. Aiskrim vanila.

Tak taulah kenapa, aiskrim vanila memang berkesan untuk menghilangkan penyakit yang berkaitan dengan mulut & tekak macam tonsil, ulser, sakit tekak, dan sebagainya. Tak percaya? Cuba makan aiskrim vanila. Baru anda tahu kesannya.

3. Air garam.

Berkumur dengan air garam adalah antara cara hilangkan tonsil yang berkesan. Garam bertindak sebagai ejen pembunuh kuman & bakteria yang menjadi punca tonsil.

4. Berendam dalam air.

Kat atas tadi saya ada nyatakan bahawa menurut orang tua,tonsil berlaku sebab badan kita kekurangan air & kepanasan. Berendam dalam air akan membantu menurunkan panas badan. Pergilah mandi sungai ke, atau berenang kat swimming pool. Insya Allah membantu.

cara hilangkan tonsil1 300x228 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

5. Madu suam

Madu sememangnya makanan sunnah yang hebat. Amalkan minum air madu suam setiap pagi. Insya Allah tonsil anda akan hilang.

6. Limau sunkis

Cara hilangkan tonsil yang seterusnya ialah dengan memakan limau sunkis. Selepas makan, anda akan berasa sakit sedikit berkurangan. Dan insya Allah bengkak akan surut.

7. Air limau suam

Minum setiap hari sebelum tidur. Ia akan membantu menghilangkan bengkak tonsil anda.

8. Set Tonsil Shaklee

Ini adalah cara hilangkan tonsil yang paling cepat & paling berkesan. Set ini terdiri daripada:

cara hilangkan tonsil2 296x300 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

Nutriferon. Bengkak tonsil berlaku akibat jangkitan bakteria & jangkitan tersebut boleh merebak ke organ yang lain. Nutriferon berfungsi untuk mengatasi jangkitan yang berlaku & mengelakkan daripada merebak ke organ badan yang lain.

Garlic Complex merupakan antifungal & antibiotik semulajadi yang menghalang bintik-bintik putih tonsil merebak & menjadi semakin banyak.

Vitamin C meningkatkan imuniti badan supaya tidak lagi demam, batuk & selsema yang selalunya menjadi punca tonsil berlaku. Bila imuniti badan anda tinggi, anda akan menjadi sihat & bebas tonsil.

Set ini sesuai untuk dewasa & kanak-kanak. Cuma aturan makan & dos yang berbeza. Untuk hilangkan tonsil bayi pun boleh, ada cara makannya. Nak tahu aturan makan & dos yang betul? Ekslusif untuk pelanggan yang membeli Set Tonsil Shaklee dari saya.

Itulah dia 8 cara hilangkan tonsil yang paling berkesan. Semoga bermanfaat. Nak hilangkan bengkak tonsil dengan cepat dan efektif? Set Tonsil Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 8 Cara Hilangkan Tonsil Yang Paling Berkesan

Petua Hilangkan Bisul Berulang Yang Paling Berkesan

Bisul sememangnya menyakitkan. Tiada ubat untuk bisul melainkan tunggu sehingga ia masak & pecah sendiri. Ada juga orang yang mengalami masalah bisul berulang. Kejap-kejap bisul. Bisul boleh menyebabkan keracunan darah & menjejaskan nyawa. Anda selalu ada bisul? Apa kata amalkan petua hilangkan bisul berulang yang paling berkesan berikut:

hilangkan bisul 300x264 Petua Hilangkan Bisul Berulang Yang Paling Berkesan

1. Cuka makan

Ambil segumpal kapas, celupkan kedalam cuka makanan & sapu ke sekeliling bisul setiap malam. Buat sehingga bisul hilang.

2. Daun sireh.

Kunyah & tampal daun sireh ke bisul anda. Daun sireh yang pedas & panas akan mengecutkan bisul.

3. Beras & kunyit

Rendam segenggam beras & sedikit kunyit didalam air selama sejam. Toskan, tumbuk & sapu ke bisul anda.

4. Bawang putih.

Tumbuk hingga hancur, tampal pada bisul. Balut dengan kain atau plaster supaya tak gugur.

5. Air garam.

Panaskan seperiuk air. Bila mendidih, masukkan satu sudu garam. Tutup api, biarkan sejuk sedikit. Ambil kain bersih, rendam dalam air garam tadi & tuam bisul selama 30 minit, ulang setiap 3 jam. Insya Allah ia akan membantu mengecutkan bisul & mengeluarkan nanah dengan cepat.

6. Minyak tea tree.

Sejak dulu lagi minyak ini digunakan sebagai antiseptik, antifungal,dan antibiotik. Sapu minyak tea tree ke bisul anda sekali sehari.

Ke semua 6 petua ini mungkin akan menyebabkan anda berasa sakit. Kalau terlalu sakit, berhenti. Jangan siksa diri. Nak tahu petua hilangkan bisul berulang tanpa sebarang rasa sakit ? Jawapannya ialah:

7. Set Bisul Shaklee

Set  ini membantu menghilangkan bisul dari dua arah iaitu dari luar & dalam. Ia juga berfungsi untuk membersihkan darah supaya masalah bisul berulang tidak berlaku lagi. Set ini terdiri daripada Garlic Complex & Krim Herbal Blend.

Garlic Complex bertindak menghilangkan bisul dari dalam. Ia merupakan antifungal & antiseptik yang membantu mengatasi darah kotor yang menjadi punca bisul. Ia bukan sahaja membantu mengecutkan bisul, malah menghalang pembentukan bisul yang berulang. Apabila tiada lagi darah kotor dalam badan, bisul berulang tidak akan berlaku lagi.

Krim Herbal Blend pula merawat dari luar. Jika anda menyapu bisul dengan krim ini, ia akan membantu mengecutkan bisul anda secara perlahan tanpa rasa sakit.

hilangkan bisul1 284x300 Petua Hilangkan Bisul Berulang Yang Paling Berkesan

Semoga petua hilangkan bisul berulang yang paling berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Nak hilangkan bisul secara semulajadi dari dalam & luar tanpa menyakitkan, Set Bisul Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Bisul Berulang Yang Paling Berkesan

Apakah Punca Nafas Berbau

Nafas berbau boleh menjejaskan keyakinan diri. Jika anda ada masalah nafas berbau, boleh amalkan cara berkesan hilangkan nafas berbau yang saya kongsikan di sini. Dan yang paling penting, jom kenali apakah punca nafas berbau.

Punca nafas Berbau 300x249 Apakah Punca Nafas Berbau

Apakah punca nafas berbau?

Bakteria

Bakteria ialah antara punca utama nafas berbau. Bakteria mulut yang bernama  Anaerobic hidup dan membiak di dalam mulut dengan memakan sisa makanan yang melekat di celah gigi dan gusi. Dalam proses penghadaman, bakteria ini melarutkan sisa makanan dengan gas volatile sulfur compounds (VSCs). Bau gas ini lebih busuk daripada telur tembelang atau perut ikan.

Ia gemar bersembunyi dan membuat sarang di tempat terselindung terutamanya di bawah lidah. Sarang dibina berlapis-lapis daripada lendir dan cecair sisa makanan. Ketika proses ini, gas VSCs dilepaskan berterusan, membuatkan nafas anda berbau.

Mulut kering

Air liur penting untuk mengawal kesegaran nafas. Mulut kering adalah punca nafas berbau.

Masalah sinus atau resdung

Anda juga akan mengalami masalah nafas berbau jika mempunyai masalah sinus atau resdung. Malah selsema atau batuk juga boleh menjadi punca nafas berbau.

Titisan ubat hidung

Ubat titis di dalam hidung untuk mengubati selesema, alahan atau penyakit lain seperti resdung menyebabkan terjadinya lendir. Lendir yang terkumpul di dalam rongga hidung menjadi tempat terbaik bakteria bersarang. Anda boleh gunakan ubat sembur pemecah lendir untuk mengatasi masalah nafas berbau

Punca nafas Berbau1 300x239 Apakah Punca Nafas Berbau

Kurang Makan

Bila berdiet, anda kurang makan bererti air liur juga kurang dirembeskan menyebabkan mulut kering lalu menjadi punca bau nafas.

Pengeluaran hormon

Biasanya wanita menghadapi perubahan hormon beberapa hari sebelum haid. Ia bukan sahaja menyebabkan mood swing tetapi juga menjadi punca nafas berbau kerana ketika ini darah mengandungi protein berlebihan yang sangat disukai bakteria Anaerobik.

Jenis makanan

Makanan juga menjadi punca nafas berbau. Contohnya ialah makanan yang mengandungi sulfur seperti bawang putih, kubis, brokoli dan bawang. Gas sulfur dalam makanan diserap ke dalam darah melalui perut kemudian ke paru-paru sebelum dilepaskan menerusi pernafasan.

Tidak memberus gigi dengan betul

Tidak memberus gigi dengan betul juga adalah punca nafas berbau. Jika anda tidak memberus gigi dengan betul, masih ada kekotoran yang tertinggal pada gigi, mulut & lidah.

nafas berbau 1 300x180 Apakah Punca Nafas Berbau

Sekarang anda dah tau apakah punca nafas berbau. Elakkan semua benda yang menjadi punca nafas berbau, amalkan cara hilangkan nafas berbau yang saya kongsikan, dan amalkan Set Nafas Berbau Shaklee. Insya Allah anda tidak akan dibelenggu masalah nafas berbau lagi. Nak order Set Nafas Berbau Shaklee? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Apakah Punca Nafas Berbau

Cara Hilangkan Nafas Berbau Yang Mudah, Murah Dan Berkesan

Bukannya tak gosok gigi, tapi mulut berbau jugak. Kadang-kadang perasan ada kawan tahan nafas bila kita bercakap. Ada juga yang kerutkan muka, palingkan muka, tutup hidung. Kalau yang jenis mulut laser terus main sound je mulut kita busuk. Rasa stress? Rasa rendah diri? Jom amalkan cara hilangkan nafas berbau yang mudah, murah dan berkesan ni.

Nafas Berbau 289x300 Cara Hilangkan Nafas Berbau Yang Mudah, Murah Dan Berkesan

1. Gosok gigi dengan cara yang betul.

Macam mana anda gosok gigi? Tiap kali gosok gigi ada bersihkan pipi, gusi dan lidah tak? Bakteria penyebab nafas berbau bukan ada kat gigi je, tapi kat seluruh mulut. Jadi, tiap kali gosok gigi pastikan anda membersihkan seluruh mulut.

2. Berkumur dengan pencuci mulut.

Lepas gosok gigi, boleh berkumur dengan pencuci mulut macam Listerine atau Oral B. Mulut akan lebih segar. Nafas pun wangi je.

3.  Berkumur dengan air garam
Kalau taknak keluarkan duit untuk membeli pencuci mulut, boleh berkumur dengan air garam selepas memberus gigi. Garam akan membunuh bakteria penyebab nafas berbau yang ada dalam mulut. Hanya campurkan sesudu garam halus dengan segelas air suam, kacau hingga sebati & berkumur.

4. Minum air secukupnya.

Biasanya nafas berbau sebab mulut kita kering. Oleh itu, pastikan kita minum air secukupnya.

5. Simpan gula-gula dalam poket.

Macam saya sebut di atas tadi, di antara punca nafas berbau ialah disebabkan oleh mulut yang kering. Mungkin sebab dah lama tak makan atau minum. Oleh itu, pastikan anda sentiasa simpan gula-gula dalam poket. Lagi bagus kalau simpan gula-gula yang ada ekstrak pudina. Bila mulut mula berbau, makan gula-gula supaya mulut segar semula.

6. Elakkan makanan yang menyebabkan nafas berbau.

Petai, bawang, bawang putih… itu antara makanan yang akan menyebabkan nafas anda berbau. Seeloknya elakkan makan makanan tersebut. Kalau makan juga, jangan lupa gosok gigi selepas makan.

7. Jaga kesihatan gusi.

Kadang-kadang, ada orang tak sedar bahawa masalah nafas berbau yang dihadapi adalah berpunca dari penyakit gusi yang dihadapi. Gusi yang tak sihat akan menjadi perumah kepada bakteria termasuk bakteria punca nafas berbau. Oleh itu, pastikan gusi anda sihat.

8. Set Nafas Berbau Shaklee.

Set Nafas Berbau Shaklee sememangnya berkesan untuk menghilangkan masalah nafas berbau.

nafas berbau 1 300x180 Cara Hilangkan Nafas Berbau Yang Mudah, Murah Dan Berkesan

Vitamin C membantu menjaga kesihatan gusi dan menyembuhkan penyakit gusi jika ada. Ia juga merupakan ejen detoksifikasi yang bagus

Alfalfa Complex membantu menyegarkan nafas dan mendetoksifikasikan bau. Alfalfa juga dikenali sebagai egen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia juga membantu  mengawal bau badan dan bau nafas mulut.

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi yang berfungsi memusnahkan bakteria. Ia juga telah dirumus untuk mengawal bau. Walaupun bawang putih salah satu penyebab nafas berbau namun tablet ini tidak dipecahkan sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan ekstrak rosemary bagi mengawal bau.

Seperti yang kita ketahui masalah nafas berbau juga berpunca daripada sistem pencernaan yang kurang baik. Herb-lax Shaklee baik untuk pembersihan usus.

Sekarang anda dah tau cara hilangkan nafas berbau yang mudah, murah dan berkesan. Pengambilan Set Nafas Berbau Shaklee akan membantu anda menghilangkan masalah mulut berbau secara total. Anda pasti berpuas hati. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Hilangkan Nafas Berbau Yang Mudah, Murah Dan Berkesan

Punca Kencing Kotor Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Kencing kotor boleh berlaku kepada lelaki dan wanita, tetapi ianya lebih kerap berlaku kepada orang perempuan. Mesti anda tertanya-tanya kenapa, kan? Jom saya ceritakan punca kencing kotor yang semua wanita wajib tahu.

Tanda Punca Kencing Kotor 300x222 Punca Kencing Kotor Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Punca Kencing Kotor Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Kebiasaannya  kencing kotor atau Urinary Tract Infection (UTI)  berlaku tanpa disedari kerana kita tak alert akan tanda-tandanya,  lebih-lebih lagi kencing kotor di kalangan ibu mengandung.  Oleh sebab kencing kotor boleh menjadi bahaya, jom kita elakkan punca kencing kotor yang berikut:

Wanita lebih mudah mendapat kencing kotor kerana saluran kencing yang lebih pendek berbanding orang lelaki. Ia menyebabkan bakteria mudah bergerak dari faraj ke dalam saluran kencing, dan boleh terus bergerak ke buah pinggang.

Kencing kotor berpunca dari bakteria yang terdapat di dubur, dan bakteria tersebut boleh berpindah ke faraj apabila kita membersihkan kemaluan dari belakang ke hadapan. Oleh itu, pastikan anda membasuh dengan betul, iaitu dari depan ke belakang.

Punca kencing kotor yang lain ialah hubungan seks. Zakar atau tangan kotor yang menyentuh kemaluan akan memindahkan bakteria ke kemaluan kita & menyebabkan jangkitan kuman. Oleh itu, pastikan anda suami isteri berada dalam keadaan yang bersih semasa bersama.

Perubahan hormon juga boleh menyebabkan masalah kencing kotor. Perubahan hormon yang mendadak, terutamanya ketika mengandung adalah antara punca utama kencing kotor atau UTI. Ianya adalah perkara yang tak dapat dielakkan.

Spermasid atau alat kontraseptif untuk membunuh sperma juga adalah punca air kencing kotor.

Akhir sekali, anda berisiko untuk mengalami kencing kotor jika sering memasukkan tampon dengan tangan kotor atau membiarkan tampon berada terlalu lama didalam kemaluan.

Tanda Punca Kencing Kotor1 300x210 Punca Kencing Kotor Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Apa Nak Buat Kalau Dijangkiti Kencing Kotor?

Jika anda terkena kencing kotor, anda boleh amalkan petua hilangkan kencing kotor yang berkesan dan selamat ini.  Di samping itu, anda juga boleh ambil vitamin Shaklee untuk mengatasi kencing kotor. Oh ya! Jangan sesekali abaikan tanda-tanda kencing kotor.

Set Air Kencing Kotor Shaklee terdiri daripada Alfalfa & Garlic Complex yang berfungsi menghilangkan jangkitan dan dalam masa yang sama mengatasi masalah kencing tak lawas yang dialami.

set kencing kotor shaklee 300x207 Punca Kencing Kotor Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Jika anda mengandung, Alfalfa tidak sesuai untuk anda tetapi Garlic Complex adalah selamat untuk anda dan bayi. Alhamdulillah Garlic Complec dah membantu ramai pelanggan saya yang mengandung mengatasi masalah kencing kotor.

Semoga info tentang punca kencing kotor yang semua wanita wajib tahu itu tadi bermanfaat untuk anda. Nak order Set Air Kencing Kotor Shaklee? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Kencing Kotor Yang Semua Wanita Wajib Tahu

Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

Air kencing kotor sememangnya sinonim dengan orang perempuan kerana saluran air kencing yang lebih pendek berbanding orang lelaki. Bila kita mengandung, kebarangkalian untuk mendapat air kencing kotor akan semakin meningkat. Bahaya ke air kencing kotor semasa mengandung? Kalau dah terkena macam mana nak hilangkan?

air kencing kotor semasa me 300x236 Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung?

Air kencing kotor atau pun juga dikenali sebagai Urinary Tract Infection (UTI) boleh menyerang mana-mana ibu mengandung, tak semestinya yang tak menjaga kebersihan. Ibu mengandung terdedah kepada masalah air kencing kotor kerana perubahan hormon yang berlaku sepanjang tempoh kehamilan.

Saya sendiri pernah dijangkiti UTI semasa mengandungkan anak kedua. Pada mulanya saya terkena keputihan.  Bila pergi check up rupanya dah kena UTI. Padahal takde rasa sakit pun waktu buang air kecil. Jadi, jaga-jaga ye.

Kalau anda terkena keputihan semasa mengandung, bolehlah amalkan petua hilangkan keputihan semasa mengandung yang berkesan tanpa menjejaskan kandungan ini dan jangan lupa untuk pastikan anda tak kena air kencing kotor.

Ok, bahaya ke air kencing kotor semasa mengandung? Jawapannya YA! Memang bahaya! Air kencing kotor yang tak dirawat & menjadi semakin kronik akan menyebabkan:

1. Jangkitan kuman pada buah pinggang

Bila kuman dah merebak ke bahagian buah pinggang, ia berpotensi untuk menyebabkan kerosakan buah pinggang.

air kencing kotor semasa me1 300x204 Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

2. Jangkitan kuman pada kandungan

Jangkitan kuman pada kandungan boleh menyebabkan keguguran.

Allahu Akbar! Scary kan? Semoga kita dijauhi dari perkara buruk macam tu. Kalau anda dah terkena UTI, jangan risau. Insya Allah ada caranya untuk menghilangkan masalah air kencing kotor yang anda hadapi.

Macam Mana Nak Hilangkan Air Kencing Kotor Semasa Mengandung Tanpa Menjejaskan Kandungan?

Pertama sekali, anda boleh amalkan petua hilangkan air kencing kotor  yang selamat dan berkesan ini.

Kedua, anda boleh ambil Garlic Complex Shaklee yang selamat untuk ibu mengandung. Ia membantu mengatasi masalah kencing kotor yang anda alami, secara semulajadi dari dalam. Bawang putih yang merupakan antikulat semulajadi membantu menghilangkan jangkitan kulat yang dialami & dalam masa yang sama mengatasi masalah kencing tak lawas yang anda alami.

Sebotol Garlic Complex Shaklee berharga Rm47.50 sahaja dan mengandungi 60 biji vitamin yang semulajadi & selamat. Alhamdulillah Garlic Complex dah membantu ramai ibu mengandung menghilangkan air kencing kotor tanpa menjejaskan kandungan. Ramai pelanggan saya dah pun selamat melahirkan bayi masing-masing icon smile Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

air kencing kotor semasa me2 300x190 Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

Semoga kupasan saya tentang bahaya ke air kencing kotor semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Nak order Garlic Complex? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Darah pekat biasanya berlaku di kalangan pesakit demam denggi dan ibu mengandung. Ada juga yang mengalaminya kerana mengidap penyakit darah pekat. Ianya boleh membahayakan kesihatan. Oleh itu anda boleh amalkan cara mencairkan darah pekat secara semulajadi tanpa ubat yang berikut.

cara cairkan darah pekat1 300x178 Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Untuk mencairkan darah, anda perlu ambil nutrisi-nutrisi berikut dalam diet seharian.

1. Vitamin E

Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin E telah terbukti membantu mencairkan darah. Di antara makanan yang mengandungi vitamin E ialah brokoli, badam, bayam, buah kiwi, lada benggala merah & gandum. Pastikan makanan-makanan ini terdapat dalam diet harian anda.

2.  Asid Salicylates

Pengambilan makanan yang kaya dengan asid Salicylates juga membantu mencairkan darah. Di antara makanan yang kaya dengan asid tersebut ialah anggur, oren, blueberry, peppermint, halia & rempah-ratus yang biasa digunakan dalam masakan harian.

3. Antibiotik semulajadi

Pengambilan makanan yang mengandungi antibiotik secara semulajadi seperti bawang, bawang putih, halia,  minyak zaitun dan jicama juga berkesan untuk mengatasi masalah darah pekat yang anda hadapi.

4. Asid Lemak Omega 3

Asid lemak omega 3 boleh didapati dari walnut, biji labu, minyak flax seed, minyak kanola, dan minyak ikan.

Pastikan makanan-makanan tersebut ada didalam menu anda setiap hari. Apa yang paling penting ialah, anda perlu konsisten dalam pengambilan makanan-makanan tersebut. Insya Allah anda akan melihat kesan positif.Ingat tau! Yang penting kena konsisten.

cara cairkan darah pekat2 300x178 Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Walau bagaimana pun, jika anda jenis yang makan apa aje yang ada depan mata&  susah nak konsisten menjaga menu harian, ada cara yang lebih mudah & insya Allah akan berikan kesan yang lebih cepat. Tak perlu susah-payah jaga menu seharian. Nak tau caranya? Anda boleh ambil Set Mencairkan Darah Shaklee.

Set Mencairkan Darah Shaklee

Set ini terdiri daripada vitamin semulajadi tanpa dadah yang selamat & berkesan. Pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul akan membantu mencairkan darah anda dengan cepat & selamat. Set ini terdiri daripada:

cara cairkan darah pekat 300x178 Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Vitamin E

Seperti yang saya terangkan tadi, pengambilan vitamin E adalah penting bagi mencairkan darah anda. Tak perlu lagi bersusah-payah pastikan makanan kaya dengan Vitamin E ada dalam menu harian anda. Cuma ambil Vitamin E Shaklee.

Omega Guard

Lemak Omega 3 juga memainkan peranan penting dalam mencairkan darah. Omega Guard Shaklee diperbuat dari minyak ikan yang tulen.

Peppermint Ginger Plus

Peppermint kaya dengan Asid Salicylates. Oleh itu Peppermint Ginger Plus Shaklee adalah sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah darah pekat seperti anda.

Garlic Complex

Halia merupakan makanan yang kaya antibiotik semulajadi dan kaya dengan Asid Salicylates . Mudah. Cuma ambil Garlic Plus Shaklee. Tak perlu lagi masukkan halia dalam menu harian anda.

Alhamdulillah Set Mencairkan Darah Shaklee ini telah membantu ramai pelanggan saya mengatas masalah darah pekat yang dihadapi. Set ini juga selamat untuk ibu mengandung, asalkan diambil dengan dos & aturan makan yang betul.

Semoga cara mencairkan darah pekat secara semulajadi tanpa ubat yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat nak dapatkan set ini dengan aturan makan & dos yang betul? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

pixel Cara Mencairkan Darah Pekat Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.