20/04/2016
by Cik Puan Nurul
0 comments

Makanan Penyebab Fibroid Tumbuh Dan Membesar Hingga Terpaksa Dibedah

Fibroid adalah ketumbuhan yang sangat ditakuti oleh setiap wanita, terutamanya fibroid didalam rahim. Di antara punca utama fibroid ialah pemakanan. Jom saya kongsikan makanan penyebab fibroid tumbuh dan membesar hingga terpaksa dibedah. Berikut adalah makanan yang perlu anda elakkan. Kalau … Continue reading

20/04/2016
by Cik Puan Nurul
0 comments

8 Makanan Untuk Kecutkan Fibroid Yang Paling Berkesan

Anda disahkan mempunyai fibroid? Ianya sememangnya menakutkan. Tapi, tahukah anda bahawa bukan semua fibroid perlu dibuang melalui pembedahan. Fibroid boleh dikecutkan. Jom saya kongsikan 8 makanan untuk kecutkan fibroid yang paling berkesan. 1. Ikan laut. Ikan laut adalah selamat kerana ianya ditangkap … Continue reading

19/04/2016
by Cik Puan Nurul
0 comments

Nak Kecutkan Fibroid Dengan Cepat Dan Selamat

Kalau anda disahkan mempunyai fibroid sebesar 5 cm dan ke atas, atau fibroid yang menyebabkan kesakitan atau pendarahan, atau pun fibroid berulang, pembedahan bukanlah pilihan yang sesuai. Ada alternatif lain yang lebih baik untuk anda. Nak kecutkan fibroid dengan cepat … Continue reading

21/05/2014
by Cik Puan Nurul
0 comments

Masalah Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan

Masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan bermaksud kedudukan bayi yang bukannya kepala ke bawah. Jika ini adalah kandungan pertama anda, jangan risau. Insya Allah bayi akan berpusing ke posisi yang betul pada bulan ke8 atau ke9 kandungan anda. Apa … Continue reading

28/12/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Cara Kecutkan Fibroid Supaya Tak Perlu Jalani Pembedahan

Fibroid adalah tumor pejal yang terdiri daripada tisu-tisu fiber yang tumbuh yang merupakan benign atau pun bukan kanser. Ya! fibroid bukan kanser tetapi ia boleh menjejaskan kesuburan anda & menyebabkan kesakitan. Anda boleh membaca jenis-jenis fibroid di sini. Nak tahu … Continue reading

26/12/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda … Continue reading

20/12/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah … Continue reading

21/11/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Jenis-jenis Fibroid

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya mengecutkan fibroid dan berjaya menghalang pertumbuhan semula fibroid selepas pembedahan dengan mengamalkan Set Fibroid Shaklee. Kali ni saya nak bercerita tentang jenis-jenis fibroid. Jenis-jenis Fibroid Terdapat 4 jenis fibroid iaitu: 1. Intramural Fibroid Ini adalah fibroid … Continue reading

14/05/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Shaklee

Ramai yang menghubungi saya mengadu disahkan mempunyai cyst atau fibroid dan doktor menasihati supaya pembedahan segera dilakukan untuk membuang ketumbuhan tersebut. Berita yang mengejut & dipaksa untuk melakukan pembedahan dalam masa yang terdekat sememangnya menakutkan. Berita gembira untuk anda, anda boleh kecutkan cyst … Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Switch to our desktop site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.