Atasi Masalah Faraj Kering Ketika Bersama

Masalah kering ketika bersama bukan sahaja akan menyebabkan kesakitan. Ia juga boleh menyebabkan hubungan intim anda bermasalah & mengganggu keharmonian rumah tangga. Sekiranya anda mempunyai masalah vagina kering ketika bersama disebabkan oleh kekurangan pelincir, anda boleh mengamalkan tips-tips berikut yang membantu anda untuk atasi masalah faraj kering ketika bersama:

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

1. Hilangkan rasa fobia. Anda baru bersalin atau keguguran? Mungkin rasa sakit yang dialami adalah kerana fobia bila mengingatkan semula kesakitan yang ditanggung baru-baru ini. Atau pun anda baru mengandung? Anda takut bayi dalam kandungan akan terjejas bila bersama suami? Semua ini akan menjadi punca anda kekeringan. Hilangkan rasa fobia, insya Allah itu adalah cara terbaik untuk atasi masalah faraj kering ketika bersama.

2. Minum air secukupnya bagi memastikan badan sentiasa berada dalam keadaan segar & tiada masalah kekurangan air.

3. Kurangkan pengambilan kafein kerana ia akan menyerap air didalam tubuh badan anda. Mengurangkan kafein dalam menu seharian merupakan antara tips atasi masalah kering ketika bersama yang berkesan.

4. Pengambilan Vitamin E yang membantu meningkatkan penghasilan cecair pelincir ketika bersama. Ada banyak Vitamin E di pasaran. Pastikan anda pilih yang berkualiti terbaik sepertu Vitamin E Complex Shaklee.

5. Minum air soya atau makanan berasaskan soya kerana soya mampu merangsang penghasilan cecair vagina.

6. Elakkan tekanan kerana ia akan menyebabkan anda hilang mood & seterusnya menyebabkan kekeringan.

7. Elakkan mencuci vagina dengan sabun kerana ia akan menyebabkan vagina anda kering.

8. Elakkan pengambilan pil yang merangsang hormon Estrogen mampu mengatasi masalah kekeringan yang anda hadapi. Contohnya pil perancang.

9. Makan tembikai kerana ia akan merangsang penghasilan cecair ketika bersama. Itu adalah antara sebab mengapa tembikai merupakan antara juadah yang disediakan untuk pengantin semasa makan beradab. Anda boleh amalkan memakan tembikai untuk atasi masalah kering ketika bersama.

10. Sekiranya anda mempunyai masalah kering & sakit ketika bersama, anda boleh mengambil Set Isteri Shaklee yang terdiri daripada:

1. GLA Complex. Ia berfungsi menstabilkan hormon anda. Ia juga mengandungi Vitamin E yang membantu penghasilan cecair vagina. GLA Complex juga membantu meningkatkan kesuburan anda & membetulkan kitaran haid.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

2. Alfalfa Complex. Ia dipanggil seperti kacip fatimah.  Menjaga organ peranakan anda. Ia juga membantu meningkatkan penghasilan pelincir bagi masalah kekeringan. Selain itu ia juga membantu mengatasi masalah senggugutkeputihan, & mengetatkan semula faraj anda.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

3. Vitamin E membantu penghasilan cecair bagi memastikan anda tidak lagi kekeringan ketika bersama.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

Pengambilan 3 vitamin di atas dapat membantu anda atasi masalah faraj kering ketika bersama. Berminat untuk mendapatkan Set Isteri Shaklee? Hubungi saya sekarang.

kering ketika bersama,kering semasa bersetubuh, kering semasa bersama, kering ketika bersetubuh, kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama,  kering ketika bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, kemaluan kering ketika bersama suami, vagina kering semasa seks, sakit ketika bersama suami, sakit ketika bersama selepas bersalin, sakit ketika bersama, sakit ketika bersama di awal kehamilan, sakit ketika bersama semasa hamil, sakit ketika bersama selepas keguguran, kenapa sakit ketika bersama suami, istri sakit ketika bersama, sakit perut ketika bersama suami, rasa sakit ketika bersama suami, sakit semasa bersama suami, sakit semasa bersama, sakit semasa bersama suami selepas bersalin, sakit semasa bersama selepas bersalin, sakit semasa bersama di awal kehamilan, sakit semasa bersama selepas keguguran, rasa sakit semasa bersama, sakit semasa bersama semasa hamil, kering semasa bersama suami, faraj kering ketika bersama suami, air kering ketika bersama, punca kering ketika bersama, punca kering ketika bersama suami, kenapa kering ketika bersama, miss v kering ketika bersama, cara atasi kering ketika bersama,

Kekal Bertenaga Semasa Bercuti Bersama Shaklee

Percutian sememangnya menyeronokkan. Tapi memenatkan. Kali ni saya nak share rahsia kekal bertenaga semasa bercuti bersama Shaklee. Nak tahu vitamin Shaklee mana yang kami bawa bersama semasa bercuti? Di antara vitamin yang kami bawa ialah: Mealshakes, Vivix, Performance drink, ESP, Cinch Shake, Nutriferon, Lecithin & Collagen Powder. Kalau anda suka bercuti & ingin kekal bertenaga sepanjang percutian, jom tonton video ini:

Kekal Bertenaga Semasa Bercuti Bersama Shaklee

Anda boleh membaca pengalaman kami bercuti di Bali & tips bercuti ke Bali bersama anak kecil di sini. Insya Allah jika anda merancang untuk ke Bali, tips-tips yang saya kongsikan akan sangat membantu.

Kenapa perlu bawa vitamin semasa bercuti?

Semasa bercuti, terutamanya jika pergi ke luar negeri, kita akan memasuki tempat baru dengan cuaca yang baru. Perubahan cuaca boleh menjejaskan kesihatan. Jadi, dengan pengambilan vitamin, ia akan meningkatkan imuniti supaya kita sentiasa sihat dan bertenaga semasa bercuti bersama Shaklee.

Anda ingin kekal bertenaga semasa bercuti bersama Shaklee? Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee dengan harga istimewa dan consultation terbaik. Percutian anda pasti akan lebih bermakna.

traveling with shaklee, Jadi ahli shaklee, bisnes shaklee, daftar ahli shaklee online, cara daftar ahli shaklee,cara mendaftar ahli shaklee, ejen shaklee, ahli shaklee percuma, harga ahli shaklee, ahli shaklee online, faedah menjadi ahli shaklee, akibat menjadi ahli shaklee di group yang salah, ejen shaklee ampang, ejen shaklee seluruh malaysia, pengedar shaklee, harga ahli shaklee, daftar ahli shaklee, no ahli shaklee, jadi ahli shaklee, ahli shaklee, dafrat ahli shaklee, cara daftar ahli shaklee, daftar ahli shaklee online, jadi ahli shaklee, daftar ahli shaklee, bisnes shaklee, bisnes online, bisnes mudah, pendapatan sampingan, pendapatan dari rumah, pendapatan dari blog, pendapatan dari internet, pendapatan dari nuffnang, bercuti bersama shaklee, kekal bertenaga semasa bercuti, tips bercuti, kekal bertenaga semasa bercuti dengan shaklee, kekal bertenaga dengan shaklee, energy booster, shaklee harga ahli,

Fungsi Vitamin Dalam Set Subur Shaklee

Set kesuburan Shaklee sememangnya terbukti berkesan meningkatkan kesuburan pasangan suami isteri. Ramai yang telah berjaya mengandung dengan set ini.  Anda boleh membaca testimoni pelanggan kami yang berjaya mengandung di sini. Nak tahu apa fungsi vitamin dalam set subur Shaklee? Jom tonton video ini.

Saya patut ambil yang mana? Semua vitamin ke?

Sekiranya anda mempunyai bajet, saya cadangkan supaya anda mengambil kesemua vitamin yang saya sebut di dalam video tadi. Jika anda kekurangan bajet, anda boleh mengambil GLA, Vit E, Vitalea, Alfalfa & Zinc. Atau pun jika bajet anda sangat terhad, anda boleh ambil set subur bajet Shaklee yang terdiri daripada GLA, Vit E, & Zinc.

Sekarang anda dah tahu fungsi vitamin dalam set subur Shaklee. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan anda? Hubungi saya sekarang.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee

Tips Kuatkan Rahim Semasa Mengandung, Selepas Bersalin Dan Keguguran

Masalah rahim lemah sering berlaku kepada ibu mengandung,  melahirkan atau keguguran. Bagi ibu yang sedang mengandung, di antara tanda rahim lemah ialah pendarahan diawal kehamilan. Jom saya kongsikan tips kuatkan rahim semasa mengandung, selepas bersalin dan keguguran.

punca rahim lemah, rahim lemah, kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, doa kuatkan rahim, petua kuatkan rahim, kuatkan rahim dengan shaklee, kuatkan rahim ibu mengandung, kuatkan rahim selepas bersalin, rahim jatuh, jatuh organ peranakan, kuatkan rahim, rahim tak kuat, rahim tak kuat Shaklee, masalah rahim tak kuat, mengandung rahim tak kuat,rahim lemah, rahim lemah ketika hamil,kuatkan rahim, kuatkan rahim Shaklee, kuatkan rahim di awal kehamilan, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim petua, kuatkan rahim ketika mengandung, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, tips kuatkan rahim, tips menguatkan rahim, cara kuatkan rahim ketika hamil, cara kuatkan rahim semasa mengandung, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, tips untuk kuatkan rahim, petua kuatkan rahim, petua untuk kuatkan rahim, petua kuatkan rahim semasa hamil,

Tips Kuatkan Rahim Semasa Mengandung, Selepas Bersalin Dan Keguguran.

Untuk menguatkan rahim, anda boleh mengamalkan tips-tips berikut:

1. Elakkan mengangkat benda berat

Mengangkat benda berat akan menyebabkan tekanan kepada bahagian perut, sekali gus menyebabkan tekanan kepada rahim. Salah satu cara untuk menguatkan rahim ialah dengan mengelakkan aktiviti mengangkat benda yang berat.

2. Jangan membongkok

Sekiranya anda terpaksa mengangkat benda berat, elakkan daripada membongkok. Cara yang terbaik ialah anda duduk atau bengkokkan kaki. Dengan cara ini, tekanan ke atas rahim akan dapat dikurangkan.

3. Duphaston

Doktor kebiasaanya akan memberikan Duphaston sebagai ubat untuk menguatkan rahim. Di sesetengah negara Duphaston telah pun diharamkan. Oleh itu, kaji semua pro & cons sebelum mengambil ubat sintetik ini.

4. ESP Shaklee

Pengambilan ESP Shaklee sememangnya telah terbukti membantu menguatkan rahim anda. Bagi ibu mengandung, ESP membantu menguatkan rahim bagi mengelakkan keguguran & membantu pembentukan janin yang sempurna. Bagi ibu yang keguguran, ESP membantu mengelakkan risiko keguguran berulang. Sementara bagi ibu yang baru melahirkan, ESP mengurangkan risiko kejadian rahim jatuh atau Jatuh organ peranakan.

punca rahim lemah, rahim lemah, kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, doa kuatkan rahim, petua kuatkan rahim, kuatkan rahim dengan shaklee, kuatkan rahim ibu mengandung, kuatkan rahim selepas bersalin, rahim jatuh, jatuh organ peranakan, kuatkan rahim, rahim tak kuat, rahim tak kuat Shaklee, masalah rahim tak kuat, mengandung rahim tak kuat,rahim lemah, rahim lemah ketika hamil,kuatkan rahim, kuatkan rahim Shaklee, kuatkan rahim di awal kehamilan, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim petua, kuatkan rahim ketika mengandung, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, tips kuatkan rahim, tips menguatkan rahim, cara kuatkan rahim ketika hamil, cara kuatkan rahim semasa mengandung, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, tips untuk kuatkan rahim, petua kuatkan rahim, petua untuk kuatkan rahim, petua kuatkan rahim semasa hamil,

Insya Allah, dengan aturan makan yang betul, ESP bukan sahaja membantu menguatkan rahim anda. Malah ia juga memberikan anda tenaga & mencantikkan kulit.

5. Berurut

Berurut bukan sahaja dapat menguatkan rahim, malah membetulkan kedudukan rahim yang tinggi, rendah, atau pun senget. Jika anda baru bersalin atau keguguran, carilah tukang urut berpengalaman untuk mengurut anda.

6. Bertungku

Selepas bersalin atau keguguran, pastikan anda bertungku agar rahim menjadi kuat & kembali kepada keadaan asal.

7. Kurma

Kurma sememangnya terbukti membantu menguatkan rahim seorang wanita. Amalkan memakan 7 biji kurma setiap hari.

8. Susu Badam @ Almond

Rendam satu genggam badam semalaman. Pagi esoknya toskan air & blend badam sehingga hancur. Boleh campurkan kurma untuk rasa yang lebih sedap. Tapis & boleh terus diminum.

Semoga tips kuatkan rahim semasa mengandung, selepas bersalin dan keguguran yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan ESP dengan aturan makan yang betul & harga istimewa? Klik sini untuk order.

punca rahim lemah, rahim lemah, kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, doa kuatkan rahim, petua kuatkan rahim, kuatkan rahim dengan shaklee, kuatkan rahim ibu mengandung, kuatkan rahim selepas bersalin, rahim jatuh, jatuh organ peranakan, kuatkan rahim, rahim tak kuat, rahim tak kuat Shaklee, masalah rahim tak kuat, mengandung rahim tak kuat,rahim lemah, rahim lemah ketika hamil,kuatkan rahim, kuatkan rahim Shaklee, kuatkan rahim di awal kehamilan, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim petua, kuatkan rahim ketika mengandung, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, tips kuatkan rahim, tips menguatkan rahim, cara kuatkan rahim ketika hamil, cara kuatkan rahim semasa mengandung, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, tips untuk kuatkan rahim, petua kuatkan rahim, petua untuk kuatkan rahim, petua kuatkan rahim semasa hamil,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Hanya tuhan je yang tahu betapa sedihnya hati bila keguguran. 3 kali saya keguguran jadi saya tahu apa yang anda rasa. Kali ni saya nak share tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan untuk meningkatkan kesuburan dan seterusnya hamil dengan lebih cepat.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Tips Mengandung Selepas Keguguran

Selepas keguguran, anda dinasihatkan untuk  berehat selama 2 minggu sebelum mencuba untuk mengandung semula. Anda akan lebih mudah untuk hamil sekiranya tips dibawah diamalkan bersama set kesuburan Shaklee. Pengambilan ESP Shaklee juga akan membantu menguatkan semula rahim anda.

Tips mengandung selepas keguguran yang boleh anda amalkan ialah:

 1. Kenal pasti tarikh subur.

 Jika haid anda teratur, adalah mudah untuk mengetahui tarikh subur. Setiap pertengahan bulan telur akan dikeluarkan oleh ovari dan inilah waktu paling subur anda. Sekiranya anda bersama suami pada waktu ini, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi dan berlakulah kehamilan. Oleh itu, pastikan anda tidak terlepas wkatu subur setiap bulan.

 2. Jalani pemeriksaan.

Pastikan anda bebas dari sebarang masalah seperti cyst, endometriosis atau fibroid yang merupakan penyakit yang kerap dikaitkan dengan kesukaran untuk hamil. Jika anda mengesan penyakit ini pada peringkat awal, Insya Allah rawatan dapat membantu anda untuk hamil.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,
Dapatkan EBook ini secara percuma dengan pembelian set kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

 3. Dapatkan berat badan yang ideal.

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masaalah kepada kesuburan anda. Kawal berat badan dan cuba kira BMI (Body Mass Index) anda. BMI diantara 20-24 menunjukkan berat optimal. Anda boleh mengetahui cara mengira BMI di sini.

4. Hubungan seks yang kerap & posisi yang tertentu.

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari hari subur, berhubunganlah setiap hari. Nak tahu posisi terbaik untuk  mudah hamil? Saya ada share hot tips ni di secret group kami.

5. Tingkatkan kesuburan suami.

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada takat optimal dengan mempraktis cara hidup sihat termasuk makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan elak dari sebarang minuman keras. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, eloklah anda boleh berbincang dengan doktor. Ia mungkin sebab anda lambat hamil.

6. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee mempunyai nutrient lengkap yang diperlukan oleh pasangan yang sedang mencuba untuk hamil.

8. Bersenam secara rutin .

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

9. Mengambil makanan yang seimbang.

Mengawal pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi dan masalah ovulasi pula berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Berita baiknya, dengan hanya mengawal diet, kebanyakan wanita PCOS dapat menteraturkan haid mereka kembali seterusnya berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan makanan segera.

Amalkan memakan lelemak monounsaturated dan kurangkan lemak transfat (yang terdapat pada makanan yang segera)

 11. Lebihkan protin dari sayuran seperti produk soya dan kurangkan makan daging.

Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting untuk meningkatkan kesuburan anda. ESP Shaklee adalah alternatif terbaik sekiranya anda tidak minum susu atau mengambil produk tenusu yang lain.

 12. Makanan makanan yang berfiber tinggi seperti seperti sayuran dan whole grains seperti oats.

 13. Kurangkan gula dan sebarang karbohidrat termasuk nasi, mee, bihun dan sebagainya.

14. Berurut

Berurut juga boleh membantu anda cepat hamil. Bidan yang berpengalaman dapat mengesan sekiranya ada masalah dengan peranakan anda seperti rahim jatuh. Kebiasannya bidan dapat membetulkan masalah tersebut dengan urutan.

 15. Kurangkan tekanan.

Life is stressful, memang tak logik kalau tiada tekanan dalam hidup ni. Walau bagaimanapun terlalu tertekan dikaitkan pula dengan masalah ketidaksuburan. Cuba buat aktiviti-aktivit ringan yang boleh mengurangkan tekanan anda seperti:

  • Memasak
  • Bersenam
  • Mendengar muzik
  • Membaca dan mendengar audiobooks
  • Manjakan diri anda dengan spa dan rawatan diri
  • Habiskan masa dengan kawan dan keluarga
  • Beromantik dengan suami

16.  Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras.

Merokok, mengunakan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan limitkan minuman kopi kepada 2 cawan sehari.

Jika anda keguguran, jangan bersedih. Anda masih berpeluang untuk mengandung & melahirkan seperti pasangan yang lain. Amalkan tips mengandung selepas keguguran yang saya kongsikan tadi. Berminat untuk mendapatkan set subur Shaklee? Hubungi saya sekarang.

keguguran, kandungan gugur, mengandung, mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips mengandung selepas gugur, tips cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, cara nak mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran, petua mengandung selepas keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara hamil selepas keguguran, tips mengandung semula selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mengandung lepas gugur, petua mengandung lepas gugur, petua mengandung selepas gugur,  tips hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran,   mengandung lepas gugur,  tips mengandung lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung selepas keguguran, mengandung pasca keguguran, bila boleh mengandung  lepas keguguran, tips mengandung selepas keguguran, tips hamil selepas keguguran,  petua mengandung selepas keguguran, cara mengandung selepas keguguran, petua hamil selepas keguguran, tips untuk mengandung setelah keguguran, tips cepat mengandung selepas keguguran, cara cepat mengandung selepas keguguran, tips mudah hamil selepas keguguran, tips cepat hamil selepas keguguran, mengandung selepas gugur, mengandung selepas keguguran d&c,

Komplikasi Kehamilan Yang Ditakuti Semua Ibu Mengandung

Kehamilan sememangnya satu perkara yang menggembirakan. Bukan sahaja kepada pasangan suami isteri tersebut, malah seluruh keluarga besar akan teruja mendapat perkhabaran gembira ini. Walau bagaimana pun bukan semua kehamilan akan berakhir dengan kegembiraan menyambut kelahiran bayi. Sepanjang sembilan bulan kehamilan, wanita terdedah kepada pelbagai komplikasi kehamilan. Di antara komplikasi kehamilan yang ditakuti semua ibu mengandung ialah:

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

Komplikasi Kehamilan Yang Ditakuti Semua Ibu Mengandung

 1. Morning sickness @ alahan semasa mengandung. Alahan semasa mengandung atau morning sickness adalah perkara biasa dan normal. Kesannya adalah berbeza untuk setiap individu. Sesetengah wanita mengalami rasa loya apabila bangun pagi, sementara yang lain mungkin perlu bertahan beberapa minggu atau bulan dengan berasa loya dan hendak muntah sepanjang hari. Morning sickness boleh menjejaskan anda dari segi fizikal, emosi dan sosial. Kehidupan normal anda akan terjejas kerana anda tidak boleh memenuhi keperluan kerja, bersosial atau menjaga anak-anak anda yang lain.  Anda boleh membaca tips untuk mengatasi morning sickness  yang berkesan ini. Untuk menghilangkan morning sickness dengan cepat, anda boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee.

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

2. Keguguran. Komplikasi kehamilan yang kedua ialah keguguran. Keguguran bermaksud kehilangan kandungan didalam tempoh 20 minggu pertama kehamilan. Menurut kajian, 80 peratus keguguran berlaku sebelum 12 minggu kehamilan. Kebanyakan keguguran pada trimester pertama dipercayai berpunca daripada blighted ovum  & rahim tidak kuat. Ada juga kes dimana isteri telah disahkan mengandung tetapi apabila ujian ultrasound dilakukan, kantung bayi tidak kelihatan.  Pendarahan  & kesakitan  adalah tanda awal keguguran janin. Pengambilan ESP mampu mengurangkan risiko keguguran di kalangan ibu mengandung.

3. Kelahiran pramatang. Apabila bayi dilahirkan sebelum 37 minggu, ia dipanggil bayi pramatang.  Jika anda mula mengalami kontraksi sebelum kandungan masuk usia 37 minggu, anda berisiko melahirkan bayi pramatang.

4. Praeklampsia. Komplikasi kehamilan keempat ialah Preaklampsia. Ia bermaksud tekanan darah dan kandungan protein dalan air kencing terlalu tinggi selepas 20 minggu kehamilan. Severe pra eklampsia boleh  menyebabkan masalah serius termasuk mengancam nyawa. Wanita yang menghidap praeklampsia teruk perlu melahirkan bayi dengan cepat. Pengambilan Set Hamil Shaklee & ESP mampu mengurangkan risiko Praeklampsia.

5. Air ketuban kurang (oligohydramnios). Komplikasi kehamilan yang seterusnya ialah air ketuban kurang. Kantung bayi dipenuhi air yang berfungsi untuk melindungi dan menyokong bayi didalam kandungan anda. Masalah oligohydramnios biasanyaia berlaku dalam trimester ketiga. Jika ia berlaku, doktor akan memantau keadaan bayi & jika perlu, doktor akan melakukan induce  untuk mempercepatkan proses kelahiran.

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

6. Gestational diabetes/Diabetis kehamilan. Jika anda disahkan menghidap diabetis ketika hamil, doktor akan memantau perkembangan ibu dan bayi.  Paras gula dalam darah dapat dikawal dengan amalan pemakanan yang seimbang  serta pengambilan ESP.  Ibu yang mengalami diabetis ketika hamil berisiko  mendapat diabetis jenis 2 di kemudian hari jika tidak mengamalkan gaya hidup sihat.

7. Kehamilan luar rahim. Kehamilan luar rahim @ Ectopic Pregnancy apabila telur disenyawakan di luar rahim. Perkataan ectopic bermaksud “di tempat yang salah”. Dan seperti namanya, kehamilan di luar rahim bermaksud kehamilan yang membesar di luar rahim ibu.  Dalam kebanyakan kes kehamilan di luar rahim , implantasi berlaku dalam tiub falopio. Apabila janin berkembang, ia menyebabkan kesakitan dan pendarahan, dan jika dibiarkan, tiub falopio tersebut boleh pecah dan mengakibatkan pendarahan dalaman. Tiub fallopio yang pecah boleh mengancam nyawa jadi janin harus digugurkan. Jika ibu bapa janin tersebut enggan menggugurkannya sekali pun, kandungan tersebut tidak akan kekal lama. Ia akan gugur dengan sendiri.

8. Placenta previa. Komplikasi kehamilan yang ditakuti semua ibu mengandung  seterusnya ialah Placenta Previa. Ia bermaksud uri anda  berada di bawah rahim, berhampiran atau menutup serviks. Jika plasenta kekal di bawah semasa kandungan terus membesar, ia boleh menyebabkan pendarahan & lain-lain komplikasi dan mungkin memerlukan ibu bersalin awal. Jika uri berada di bawah semasa proses kelahiran, pembedahan adalah jalan penyelesaian.

Itulah dia komplikasi kehamilan yang ditakuti semua ibu mengandung. Pengambilan Set Hamil Shaklee membantu anda menjalani proses kehamilan yang sihat tanpa sebarang komplikasi kehamilan. Hubungi saya untuk mendapatkan set kehamilan anda. Enjoy your pregnancy!

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

Tips Atasi Muntah Dan Loya Semasa Mengandung

Alahan semasa mengandung atau morning sickness sangat menyiksakan. Istimewa untuk anda, saya kongsikan tips atasi muntah dan loya semasa mengandung.  Anda juga boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee untuk mengatasi alahan yang anda alami.

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,

Tips Atasi Muntah Dan Loya Semasa Mengandung

Morning sickness boleh menjejaskan anda dari segi fizikal, emosi dan sosial. Kehidupan normal anda akan terjejas kerana anda tidak boleh memenuhi keperluan kerja, bersosial atau menjaga anak-anak anda yang lain.

Jika anda mengalami morning sickness, berikut adalah beberapa tips atasi alahan mengandung yang boleh diamalkan:

1. Makan kurma & kismis.

2. Amalkan sesudu madu setiap pagi.

3. Makan biskut kering apabila berasa loya.

4. Sediakan limau nipis di sisi. Cium bau limau nipis apabila loya.

5. Elakkan memakan asam terlalu banyak kerana ia akan menyebabkak perut berasid.

6. Makan tembikai diwaktu pagi kerana ia mampu membantu mengurangkan rasa loya & mual anda.  Kandungan air didalam tembikai akan membantu mengelakkan anda daripdada dehidrasi. Mineral didalam tembikai akan mengembalikan zat yang hilang akibat muntah-muntah.

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
 

7. Elakkan bau atau makanan yang boleh menyebabkan anda berasa mual.

8. Makan sikit tapi kerap.

9. Memakai gelang tangan acupressure atau mabuk laut.

10. Aromaterapi juga boleh membantu anda. Dapatkan bau yang segar.

Insya Allah tips atasi muntah dan loya semasa mengandung ini akan membantu anda. Anda juga boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee untuk mengatasi masalah alahan yang anda alami. Alhamdulillah, dengan dos & aturan yang betul, ia telah membantu ramai ibu mengandung di luar sana. ESP Shaklee juga membantu ibu hamil untuk kembali bertenaga. Berminat untuk mendapatkannya? Hubungi saya sekarang!

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,

Kitaran Haid Yang Normal

Wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal akan didatangi haid setiap bulan. Secara purata bilangan hari dalam kitaran haid  ialah 28-42 hari. Tetapi jangan risau jika jumlah hari dalam kitaran haid anda adalah berbeza & berubah setiap bulan. Ini kerana kitaran haid anda boleh berubah disebabkan oleh pelbagai faktor  Kali ni saya nak bercerita tentang fasa dalam kitaran haid. Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid iaitu:

Kitaran haid, kitaran haid yg normal,  kitaran haid yang tidak normal, kitaran haid yang tak normal, bilangan kitaran haid yang normal, contoh kitaran haid yang normal, kiraan kitaran haid yang normal, berapa hari kitaran haid yang normal, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam

Kitaran Haid Yang Normal

Hari 1-4

Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) di mana darah haid keluar. Hari pertama haid adalah penting untuk dicatat kerana ia adalah permulaan fasa ini. Tarikh pertama haid adalah sangat penting sekiranya anda merancang untuk hamil kerana ia diperlukan bagi menganggar waktu subur & sekiranya anda hamil, untuk mengira usia janin anda.

Hari 5-13

Hari ke 5-13 dalam kitaran haid yang normal dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14

Hari ke14 dalam kitaran haid yang normal ialah hari dimana proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini hanya bertahan selama 24 jam. Sekiranya tidak disenyawakan ia  akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalui saluran fallopio ke rahim untuk proses penempelan.

Hari 15-28

Hari ke 15-28 dalam kitaran haid yang normal  dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestron dirembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestron semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh. Maka haid pun akan berlaku.

Sekiranya kitaran haid anda tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex dan Alfalfauntuk membetulkan kitaran haid anda. Dengan aturan makan yang betul, ia akan membantu menstabilkan hormon anda dan seterusnya mendapatkan kitaran haid yang normal. Hubungi saya untuk order.

Kitaran haid, kitaran haid yg normal,  kitaran haid yang tidak normal, kitaran haid yang tak normal, bilangan kitaran haid yang normal, contoh kitaran haid yang normal, kiraan kitaran haid yang normal, berapa hari kitaran haid yang normal, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam

Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Pernah tak anda dengar kisah sebegini: A disahkan mengandung. Ada tanda-tanda mengandung. Tapi bila doktor buat ultrasound baby dah hilang. Tinggal kantung kosong je. Doktor sahkan bahawa A dah mengalami keguguran. Padahal A tak pernah alami pendarahan. Tak pernah rasa sakit. Semuanya normal. Apa yang berlaku? Kes ini berlaku disebabkan oleh Blighted ovum, salah satu punca keguguran.

Punca Keguguran, sebab keguguran, punca keguguran kehamilan, sebab keguguran, Blighted Ovum, kantung bayi kosong, punca kantung bayi kosong, sebab kantung bayi kosong, kenapa kantung bayi kosong,bayi hilang dalam perut, anak hilang dalam perut, janin hilang dalam perut, anak dalam perut hilang, bayi dalam perut hilang, janin dalam perut hilang,

 Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Situasi di atas tiada kaitan dengan kisah mistik seperti anak dilarikan bunian. Yang sebenarnya, A mengalami keguguran disebabkan oleh blighted ovum. Blighted ovum atau anembryonic pregnancy biasa berlaku sebelum anda memasuki trimester kedua. Ianya berlaku tanpa disedari. Anda tidak mengalami sebarang kesakitan atau pendarahan. Anda juga akan terus merasakan simptom-simptom kehamilan.  Tapi bila scan, cuma kantung yang tinggal. Tanpa janin.

Siapa yang mempunyai risiko mengalami blighted ovum?

Sesiapa sahaja mempunyai risiko untuk mengalami blighted ovum.

 Apakah punca blighted ovum?

1. Kecacatan kromosom. Semasa sperma & ovum disenyawakan, sel-sel akan berpecah menjadi embrio, placenta & kantung.  Jika embrio mempunyai jumlah kromosom yang berlebihan atau berkurangan, kecacatan kromosom telah berlaku.. Apabila embrio mempunyai kecacatan kromosom, ia akan berhenti terbentuk & menggugurkan dirinya sendiri. Sementara sel yang membentuk placenta & kantung terus membesar tanpa menyedari bahawa embrio sudah tiada kerana badan anda terus mengeluarkan hormon mengandung bagi mengelakkan keguguran. 2. Benih yang kurang berkualiti. Sekiranya benih dari ayah atau ibu kurang berkualiti, ia juga boleh menjadi punca kepada blighted ovum.

 Apakah simptom blighted ovum?

Tiada simptom. Anda hanya akan mengetahui bahawa kantung anda kosong semasa membuat ujian ultrasound.

 Adakah ibu yang pernah mengalami blighted ovum akan mempunyai risiko yang berulang pada kehamilan yang akan datang?

Jika blighted ovum adalah disebabkan oleh benih yang kurang berkualiti, jawapannya ialah YA.

Apakah yang perlu dilakukan bagi mengelakkan ianya berulang?  
Jika anda merancang untuk mengandung lagi, saya cadangkan anda mengambil:
1. ESP Shaklee bagi menguatkan rahim supaya tidak berlaku keguguran yang berulang. Di samping itu, ESP membantu meningkatkan kualiti benih ( sperma & ovum) & membantu pembentukan embrio yang sempurna di peringkat awal kehamilan.
2. Set kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan & kualiti benih yang dihasilkan oleh anda suami isteri.
3. Set Hamil Shaklee apabila anda telah disahkan mengandung bagi memastikan janin dalam kandungan anda membesar dengan sempurna dan mengelakkan risiko blighted ovum yang berulang.
Sekarang anda dah tahu yang Blighted Ovum salah satu punca keguguran. Kalau anda pernah mengalaminya, boleh berikhtiar dengan mengambil set-set Shaklee yang saya sebutkan tadi. Nak order? Hubungi saya sekarang.
Punca Keguguran, sebab keguguran, punca keguguran kehamilan, sebab keguguran, Blighted Ovum, kantung bayi kosong, punca kantung bayi kosong, sebab kantung bayi kosong, kenapa kantung bayi kosong,bayi hilang dalam perut, anak hilang dalam perut, janin hilang dalam perut, anak dalam perut hilang, bayi dalam perut hilang, janin dalam perut hilang,

Punca Kitaran Haid Tidak Teratur

Ramai wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak teratur. Bila kitaran haid tidak teratur, agak sukar untuk anda merancang kehamilan kerana anda tidak dapat menganggar waktu subur. Apakah punca kitaran haid tidak teratur?

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,

Punca Kitaran Haid Tidak Teratur

Dibawah merupakan 12 punca kitaran haid tidak teratur:

Tekanan dalam bentuk fizikal dan mental boleh mempengaruhi hormon anda dan seterusnya haid kita. Bila kita dalam keadaan tertekan badan akan mengeluarkan hormon stress yang boleh menganggu ovulasi dan seterusnya memberhentikan haid kita.

Masalah kesihatan : Sakit secara tiba-tiba seperti demam panas, menjalani pembedahan, atau sakit yang memerlukan rawatan intensif boleh memberikan tekanan fizikal terhadap badan dan seterusnya menganggu kedatangan haid kita.

Penggunaan Ubat-ubatan : Mungkin baru baru ini anda baru mencuba jamu atau menjalani rawatan traditional atau intensif untuk menguruskan badan. Sekiranya betul, kemungkinan besar ia salah satu punca kitaran haid tidak teratur yang anda alami.

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,
Testimoni Pelanggan Saya. Kitaran Haid dah ok selepas mengamalkan GLA Complex

Berlebihan Hormon Prolaktin : Hormon prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid anda lewat berbulan-bulan lamanya. Sekiranya anda merasa seperti susu keluar dari puting payudara atau pening kepala, berjumpalah dengan doktor kerana kemungkinan besar anda mengalami masalah hyperprolatinemia.

Menyusu badan : Sekiranya anda menyusu badan terutamanya secara eksklusif, haid anda mungkin tidak akan datang sehingga berbulan-bulan. Ia boleh menjadi punca kitaran haid tidak teratur.

Masalah tiroid : Rasa panas, berdebar dan kekurangan berat badan secara mendadak mungkin merupakan tanda yang anda mengidap penyakit tiroid. Jangan berlengah sekiranya ia disertai dengan haid yang sedikit atau tiada langsung.

Gemuk : Kegemukan boleh memberikan ketidak-seimbangan hormon kerana ia menjadi tempat simpanan hormon estrogen. Berlebihan hormon estrogen akan menyebabkan haid anda terganggu seterusnya lewat haid. Cuba kurangkan 10% dari berat anda sekarang dan kemungkinan besar kitaran haid anda kembali seperti biasa.

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,

Terlalu kurus : Tidak cukup lemak dalam badan juga boleh memberikan masalah terhadapi haid anda. Ini kerap terjadi kepada mereka yang terlalu banyak senaman seperti atlit dan penari balet. Mendapatkan kembali berat badan yang sepatutnya dengan secara automatik akan mengembalikan haid anda semula.

Tersilap kira : Masalah ini juga kerap terjadi. Dikatakan 40% wanita gagal mengingati dengan tepat tarikh sebenar haid mereka. Asal ia dalam kitaran 21-35 hari, haid anda andalah normal. Pastikan mencatit dalam nota hari pertama haid anda setiap bulan supaya anda tidak lagi risau.

Menopos : Bagi mereka yang berusia lewat 40’an, mengalami haid yang semakin sedikit dan jarang-jarang adalah salah satu tanda menopos. Sekiranya bimbang, berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan dan sedikit ujian darah boleh membuat diagnosa yang tepat. Anda juga disarankan untuk menjalani pap smear untuk memastikan yang anda tidak mengalami masalah dipangkal rahim.

Pencegah hamil : Sekiranya anda baru-baru ini mengambil hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon, ia boleh menjadi punca kitaran haid anda tidak teratur. Alat pencegah hamil berhormon menghalang ovulasi terjadi seterusnya kedatangan haid. Jadi jangan risau!

Hamil : Akhirnya, sebab mengapa anda lewat haid adalah kerana anda hamil.  Ujian air kencing dengan mudah dapat memberikan pengesahan.

Jika kitaran haid anda tidak teratur & anda tidak mengandung, apa yang anda perlu buat sekarang? Anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan semula kitaran haid anda. GLA Complex Shaklee berfungsi menstabilkan hormon anda supaya kitaran haid menjadi teratur. Nak order? Hubungi saya sekarang.

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...