8 Tips Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Ramadhan tak bermakna kita jadi lembik dan tak bersemangat untuk bekerja. Jangan macam tu! Berpuasa bukan alasan untuk kita tak produktif. Jom saya kongsikan 8 tips kekal cergas bertenaga sepanjang Ramadhan. Mudah sahaja. Khas untuk anda.

kekal bertenaga, kekal bertenaga di bulan puasa, tips kekal bertenaga, tips kekal bertenaga sepanjang hari, petua kekal bertenaga, kekal sihat dan bertenaga bersama Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee harga ahli, Set Mighty Gems Shaklee murah, Set Mighty 3 Gems Shaklee. Set Combo Ramadhan Shaklee, Set Combo Ramadhan Shaklee Harga ahli, Set Combo Ramadhan murah, makanan tambahan dibulan puasa

8 Tips Kekal Cergas Bertenaga Sepanjang Ramadhan

Di antara tips kekal cergas bertenaga sepanjang Ramadhan yang boleh anda amalkan ialah:

1. Banyakkan minum air masak. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong sehari. Dari waktu berbuka sehingga bersahur, minum air secara sedikit tetapi kerap. Pengambilan air yang mencukupi adalah penting bagi memastikan badan tidak dehydrated.

2. Jangan terlalu fokus dengan kerja. Jangan lakukan kerja secara berterusan tanpa rehat. Berhenti setiap setengah jam untuk meregangkan otot. Jika anda bekerja di hadapan komputer, alihkan pandangan dari komputer sekurang-kurangnya  selama 5 minit. Bangun dan berjalan-jalan juga akan membantu anda.

3. Buat senaman ringkas. Anda rasa mengantuk? Buat senaman ringkas. Berjalan-jalan pun dah kira ok. Naik turun tangga ke. Mudah je kan tips kekal cergas bertenaga sepanjang Ramadhan?

kekal bertenaga, kekal bertenaga di bulan puasa, tips kekal bertenaga, tips kekal bertenaga sepanjang hari, petua kekal bertenaga, kekal sihat dan bertenaga bersama Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee harga ahli, Set Mighty Gems Shaklee murah, Set Mighty 3 Gems Shaklee. Set Combo Ramadhan Shaklee, Set Combo Ramadhan Shaklee Harga ahli, Set Combo Ramadhan murah, makanan tambahan dibulan puasa

4. Pewangi. Semburan perfume ke tubuh badan boleh mencergaskan badan yang lesu. Atau pun anda boleh gunakan pewangi bilik. Bau Lavender boleh memberikan efek ketenangan & bila anda tenang, insya Allah anda akan rasa bertenaga dan cergas.

5. Dapatkan tidur yang cukup. Pastikan anda mendapat tidur yang secukupnya. Jika anda bangun Qiamullail di tengah malam, anda boleh tidur sebentar di antara ibadah yang dijalankan.

6. Jangan tidur selepas Subuh. Elakkan tidur selepas Subuh kerana ia akan menyebabkan badan menjadi lesu & tidak bermaya.

7. Mandi air sejuk sebelum Subuh. Mandi air sejuk sebelum Subuh sememangnya memberikan kesegaran & membantu anda kekal bertenaga sepanjang hari. Sekali gus meningkatkan kesihatan tubuh badan. Orang zaman dulu, waktu Subuh dah mandi air perigi. Sebab tu mereka sihat. Dah tua pun masih gagah.

8. Pengambilan makanan tambahan. Set Combo Ramadhan Shaklee atau juga dikenali sebagai Set Mighty 3 Gems adalah makanan tambahan yang membantu anda kekal bertenaga sepanjang Ramadhan. Belum cuba belum tahu, dah cuba pasti anda jatuh cinta.

Apakah fungsi vitamin-vitamin dalam set ini? Bagaimana ia membantu kita kekal bertenaga semasa berpuasa? Performance Drink membekalkan elektrolit & bendalir untuk mencegah dehydration. ESP Shaklee mengawal paras gula dalam darah supaya berada pada paras yang sihat sepanjang hari. Mealshakes kaya dengan nutrien dan membekalkan serat & protein untuk tubuh badan.

kekal bertenaga, kekal bertenaga di bulan puasa, tips kekal bertenaga, tips kekal bertenaga sepanjang hari, petua kekal bertenaga, kekal sihat dan bertenaga bersama Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee harga ahli, Set Mighty Gems Shaklee murah, Set Mighty 3 Gems Shaklee. Set Combo Ramadhan Shaklee, Set Combo Ramadhan Shaklee Harga ahli, Set Combo Ramadhan murah, makanan tambahan dibulan puasaSemoga 8 tips kekal cergas bertenaga sepanjang Ramadhan yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Combo Ramadhan dengan harga terbaik & aturan makan yang betul? Hubungi saya sekarang.

kekal bertenaga, kekal bertenaga di bulan puasa, tips kekal bertenaga, tips kekal bertenaga sepanjang hari, petua kekal bertenaga, kekal sihat dan bertenaga bersama Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee, Set Mighty Gems Shaklee harga ahli, Set Mighty Gems Shaklee murah, Set Mighty 3 Gems Shaklee. Set Combo Ramadhan Shaklee, Set Combo Ramadhan Shaklee Harga ahli, Set Combo Ramadhan murah, makanan tambahan dibulan puasa

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Masalah Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan

Masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan bermaksud kedudukan bayi yang bukannya kepala ke bawah. Jika ini adalah kandungan pertama anda, jangan risau. Insya Allah bayi akan berpusing ke posisi yang betul pada bulan ke8 atau ke9 kandungan anda.

bayi melintang, bayi songsang,bayi melintang dalam kandungan, bayi melintang 36 minggu, bayi melintang 37 minggu,  bayi melintang 8 bulan, bayi melintang boleh bersalin normal,  bayi songsang dalam kandungan, bayi songsang 24 minggu, bayi songsang 28 minggu, bayi songsang 30 minggu, bayi songsang 32 minggu, bayi melintang dalam perut, mengatasi masalah bayi melintang,  punca bayi melintang, posisi bayi melintang dalam perut, posisi bayi melintang dalam rahim, punca bayi melintang, punca bayi melintang dalam kandungan, sebab bayi melintang, sebab kedudukan bayi melintang, punca kedudukan bayi melintang, faktor penyebab bayi melintang, membetulkan bayi songsang, membetulkan kedudukan bayi songsang, petua membetulkan bayi songsang, cara membetulkan bayi songsang, bersalin normal bayi songsang

Apa Yang dimaksudkan Dengan Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan ?

Kedudukan bayi yang normal ialah Cephalic Position di mana kepala bayi berada di bawah. Kedudukan songsang atau Breech position pula ialah keadaan di mana kepala bayi berada di atas. Masalah bayi melintang dalam kandungan berlaku apabila bayi berada dalam keadaan transverse position di mana bayi berada dalam keadaan melintang seperti gambar di atas.

96% bayi di Malaysia dilahirkan dalam posisi normal manakala 4% dilahirkan dalam keadaan melintang sama ada secara kelahiran normal atau pun pembedahan ceaserean. Kebiasannya, jika bayi masih dalam keadaan melintang pada usia kandungan mencecah 36 minggu, doktor akan mencadangkan supaya kedudukan bayi dibetulkan dengan kaedah urutan yang dipanggil External Cephalic Version (ECV). Kaedah ini akan lebih berkesan sekiranya ini bukan kehamilan pertama anda. Walau bagaimana pun, ada kemungkinan bayi anda akan kembali melintang. Kaedah ini juga dilakukan oleh bidan kampung, namun dapatkan nasihat doktor sebelum melakukannya.

bayi melintang, bayi songsang,bayi melintang dalam kandungan, bayi melintang 36 minggu, bayi melintang 37 minggu,  bayi melintang 8 bulan, bayi melintang boleh bersalin normal,  bayi songsang dalam kandungan, bayi songsang 24 minggu, bayi songsang 28 minggu, bayi songsang 30 minggu, bayi songsang 32 minggu, bayi melintang dalam perut, mengatasi masalah bayi melintang,  punca bayi melintang, posisi bayi melintang dalam perut, posisi bayi melintang dalam rahim, punca bayi melintang, punca bayi melintang dalam kandungan, sebab bayi melintang, sebab kedudukan bayi melintang, punca kedudukan bayi melintang, faktor penyebab bayi melintang, membetulkan bayi songsang, membetulkan kedudukan bayi songsang, petua membetulkan bayi songsang, cara membetulkan bayi songsang, bersalin normal bayi songsang

Apakah Punca Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan?

Sehingga kini tidak diketahui apakah punca sebenar bayi berada dalam keadaan melintang atau songsang. Walau bagaimanapun berikut merupakan antara faktor penyumbang kepada masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan:

1. Melahirkan sebelum minggu ke37 dimana bayi belum sempat untuk berpusing.

2. Anak kembar. Apabila anda mengandung anak kembar, keadaan rahim yang penuh & sempit akan menyebabkan bayi berada dalam keadaan melintang atau songsang.

3. Air ketuban terlalu banyak atau sedikit juga boleh menyebabkan bayi melintang atau songsang.

4. Rahim yang lemah atau regang. Anda boleh menguatkan rahim dengan mengamalkan tips-tips ini dan dengan mengamalkan ESP Shaklee.

5. Rahim yang berbentuk tidak normal atau terbalik, atau pun jika anda mempunyai cyst atau fibroid.

6. Bayi mempunyai kecacatan atau masalah kesihatan seperti masalah jantung, down syndrome, masalah kecacatan otak, dan sebagai

Bagaimana Cara Untuk Mengenalpasti Masalah Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan?

Sekiranya kandungan anda sudah mencecah 36 minggu, anda akan merasa sakit atau tidak selesa apabila kepala bayi mula menekan tulang rusuk. Kebiasaanya masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan hanya dikenalpasti apabila melalui ujian ultrasound.

Bayi Melintang Dalam Kandungan: Bolehkan Bersalin Secara Normal?

Ibu yang mengalami masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan boleh mencuba untuk melahirkan secara normal asalkan doktor telah mengesahkan bahawa tiada sebarang komplikasi kehamilan lain yang anda alami & doktor yang akan membantu anda sepanjang tempoh melahirkan adalah doktor yang berpengalaman dalam mengendalikan kes kelahiran bayi melintang. Walau bagaimana pun, majoriti ibu di Malaysia yang mengalami masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan bersalin melalui pembedahan.

Semoga info masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan yang saya kongsikan di sini bermanfaat buat anda. Jika anda sedang mengandung, adalah disarankan untuk anda mengamalkan set hamil Shaklee yang memberikan nutrisi terbaik untuk anda & bayi sepanjang tempoh kehamilan & proses bersalin yang panjang & memenatkan. Berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya sekarang, untuk konsultasi terbaik.

bayi melintang, bayi songsang,bayi melintang dalam kandungan, bayi melintang 36 minggu, bayi melintang 37 minggu,  bayi melintang 8 bulan, bayi melintang boleh bersalin normal,  bayi songsang dalam kandungan, bayi songsang 24 minggu, bayi songsang 28 minggu, bayi songsang 30 minggu, bayi songsang 32 minggu, bayi melintang dalam perut, mengatasi masalah bayi melintang,  punca bayi melintang, posisi bayi melintang dalam perut, posisi bayi melintang dalam rahim, punca bayi melintang, punca bayi melintang dalam kandungan, sebab bayi melintang, sebab kedudukan bayi melintang, punca kedudukan bayi melintang, faktor penyebab bayi melintang, membetulkan bayi songsang, membetulkan kedudukan bayi songsang, petua membetulkan bayi songsang, cara membetulkan bayi songsang, bersalin normal bayi songsang

Tips Bunting Pelamin

Pasangan yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun baru berkahwin sememangnya mengimpikan untuk bunting pelamin. Si suami bercita-cita untuk menjadi suami gagah perkasa sementara si isteri berangan-angan nak jadi isteri hebat yang dirindui suami setiap masa. Jangan segan! Kalau anda nak tahu tips bunting pelamin, sila baca post ini sampai ke ayat yang terakhir.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Apakah Tips Suami Perkasa Dan Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin?

Untuk bunting pelamin, anda perlu memastikan bahawa:

1. Suami isteri berada dalam keadaan yang subur sewaktu berkahwin. Ia bermaksud, 6 bulan sebelum tarikh akad nikah, anda dan pasangan sudah mula mengamalkan apa yang perlu untuk meningkatkan kesuburan masing-masing.

2. Pilih tarikh yang berdekatan dengan waktu subur. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Sila baca di sini.

Macam mana nak tingkatkan kesuburan & menjadi suami gagah perkasa?

Madu. Amalkan mengambil satu sudu madu setiap hari. Jika anda merancang untuk bersama, ambil sesudu madu selepas makan malam. Isteri anda pasti tersenyum.

Senaman. Apabila anda bersenam, ia akan memperbaiki alira darah ke seluruh badan termasuk alat sulit anda. Apabila aliran darah anda baik, alat sulit anda juga akan berfungsi dengan baik & meningkatkan kesuburan anda.

Kurangkan Merokok. Rokok boleh mengurangkan kualiti sperma anda.  Kalau anda perokok tegar, sila berhenti merokok. tak boleh secara mengejut, berhenti secara perlahan-lahan.

Tips Tingkatkan Kesuburan. Anda boleh amalkan tips tingkatkan kesuburan lelaki supaya isteri cepat mengandung ini.

Tingkatkan Kesuburan Dengan Set Suami Gagah Shaklee. Vitamin E dan Zinc Complex sememangnya terbukti berkesan untuk meningkatkan kejantanan & kesuburan lelaki. Anda akan merasakan perbezaannya selepas 2 minggu. Apakah perbezaannya?:

1. Meningkatkan keinginan untuk bersama.

2. Bertahan lebih lama.

3. Meningkatkan kesihatan organ seks anda.

4. Memekatkan air mani

5. Menghasilkan sperma yang lebih banyak.

6. Menghasilkan sperma yang kuat & sihat. Mampu berenang dengan lebih laju & tahan lama didalam rahim isteri.

7. Meningkatkan kesuburan anda supaya isteri cepat mengandung.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Pendek kata anda akan jadi sharp shooter kebanggaan isteri. Siapa taknak kan? Nah, saya kongsikan testimoni isteri yang berpuas hati selepas suami mengambil set ini. Alhamdulillah, dah pun selamat melahirkan anak perempuan. Sekarang dalam pantang.

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Macam mana nak tingkatkan kesuburan isteri, jadi isteri hebat & memastikan bunting pelamin?

Betulkan kitaran haid. Jangan terlalu kurus atau terlalu gemuk sebab ia akan mengganggu kestabilan hormon & akibatnya period jadi tak regular. Kalau ada masalah period tak regular, sepatutnya sebelum kawin lagi kena betulkan. Tapi jangan risau, masih belum terlambat untuk menstabilkan hormon anda supaya period jadi regular & cepat mengandung.

Jangan makan benda tajam. Nenas, air tebu, air kelapa, air coke is a BIG NO! Tinggalkan terus. Memang belum ada kajian yang membuktikan bahawa makan tajam ini boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil, tapi apa salahnya kalau kita ikut nasihat orang-orang tua? PAsti ada sebab kenapa makanan-makanan ini dikatakan tajam.

Tingkatkan kesuburan dengan Set Kesuburan Shaklee. Pengantin baru selalunya akan merasa gemuruh & berdebar-debar apabila bersama suami sehingga menyebabkan kekeringan & ketidakselesaan ketika bersama. Anda boleh mengamalkan Set Kesuburan Shaklee yang membantu mengatasi masalah kering ketika bersama & meningkatkan kesuburan supaya anda berpeluang untuk bunting pelamin.

Anda juga boleh mengamalkan petua untuk meningkatkan kesuburan dan tips untuk cepat mengandung yang terbukti berkesan. Sekiranya anda merancang untuk membela kucing di rumah, sila luangkan sedikit masa untuk membaca info ini. Anda juga pasti ingin tahu tentang punca susah untuk mengandung yang saya senaraikan di sini. Kalau anda nakkan anak kembar, boleh la amalkan tips yang saya kongsi di sini.

Jadi, sila amalkan tips bunting pelamin yang saya share kat atas tadi. Kalau anda betul-betul nak mengandung dengan cepat,  anda wajib ambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

tips untuk bunting pelamin, Tips Suami Perkasa & Isteri Hebat Untuk Bunting Pelamin, tips bunting pelamin, suami perkasa, isteri hebat, bunting pelamin, cara bunting pelamin, bunting pelamin dalam islam, , cara nak bunting pelamin, cara mengetahui bunting pelamin, tips bunting pelamin, petua bunting pelamin, bunting pelamin,

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda pernah mengalami keguguran akibat blighted ovum atau pun ectopic pregnancy (mengandung luar rahim). Jom saya kongsikan tips tingkatkan kesuburan suami isteri:

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Apakah Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri?

1. Berhenti menggunakan alat Perancang Keluarga
Apabila anda merancang untuk mengandung, anda perlu berhenti menggunakan pil perancang, suntikan, implan, IUCD dan sebagainya. Tubuh anda mungkin mengambil masa yang lama untuk menstabilkan semula hormon akibat berhenti daripada menggunakan alat perancang keluarga tersebut dan keadaan ini boleh menjejaskan kesuburan anda.

2. Hentikan Tabiat Buruk
Rokok dan alkohol adalah punca utama masalah ketidaksuburan & kesukaran untuk hamil. Oleh itu, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan anda suami isteri ialah dengan membuang tabiat buruk tersebut.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

3. Kepuasan atau Klimaks 
Sesetengah pakar berpendapat bahawa kepuasan isteri semasa bersama suami adalah salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan sekali gus meningkatkan peluang untuk mengandung. Jadi, pastikan anda mendapat kepuasan semasa bersama.

4. Kenali waktu subur
Mengetahui waktu subur adalah kunci utama untuk mengandung. Nak tahu macam mana cara untuk mengira waktu subur? Anda boleh baca di sini. Anda juga boleh menggunakan kit ovulasi untuk mengetahui waktu subur dengan lebih tepat.

5. Berat Badan unggul
Pasangan yang memiliki berat badan kurang (kurang daripada BMI: 20) ataupun lebih berat badan (melebihi BMI: 25) dikatakan sukar dan memerlukan masa yang agak panjang untuk hamil berbanding mereka yang mempunyai berat badan yang ideal. Jadi, salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan suami isteri ialah dengan mendapatkan berat badan yang ideal.

6. Relaks
Tekanan & kemurungan merupakan antara punca ketidaksuburan. Sentiasa tenang & ceria, ia boleh meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

7. Kurangkan Kafein
Kurangkan pengambilan kafein.  Jika dahulu anda minum tiga cawan sehari atau lebih, kini jadikannya hanya satu cawan. Kafein berlebihan boleh menyebabkan ketidaksuburan.

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

8. Sperma Sihat
Untuk mendapatkan sperma yang sihat, suami isteri perlu mewujudkan persekitaran mesra sperma iaitu mengelakkan penggunaan penyembur vagina, tampon dan apa-apa jua pelincir yang boleh menghalang laluan sperma. Suami juga perlu mengelakkan mandi air panas & pemakaian seluar dalam yang ketat. Pengambilan Set Suami Gagah Shaklee juga membantu.

Mudah saje kan untuk mempraktikkan 8 tips tingkatkan kesuburan suami isteri di atas? Anda boleh mula mengamalkannya hari ini. Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Oh ya…anda juga boleh membaca tips meningkatkan kesuburan suami isteri di sini. Berminat untuk mendapatkan set kesuburan Shaklee? Hubungi saya sekarang!

tips kesuburan, Kesuburan wanita, kesuburan lelaki, Meningkatkan Kesuburan Suami Isteri, kesuburan, kalkulator kesuburan, kesuburan wanita, kalender kesuburan, kesuburan pada wanita, meningkatkan kesuburan wanita,kesuburan lelaki, tingkatkan tahap kesuburan, tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, cara tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita,  makanan tingkatkan kesuburan lelaki, cara tingkatkan kesuburan lelaki,  meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan,  meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan suami, meningkatkan kesuburan untuk hamil, set subur shaklee, set kesuburan shaklee, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli,

Cara Bancuh ESP Shaklee

Ramai yang takut nak beli ESP Shaklee walau pun tahu tentang 1001 kebaikan ESP. Kenapa? Sebab ramai yang takut tak boleh nak telan ESP. Ada yang tak suka minum susu. Ada yang tak suka minum soya. Ada yang tak suka vitamin bancuh-bancuh. Nak yang pil je, senang nak telan. Sebenarnya anda akan jatuh cinta dengan ESP Shaklee kalau anda tahu cara bancuh yang betul.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

 Ada macam-macam cara bancuh ESP Shaklee. Anda boleh gunakan air suam atau air sejuk, mengikut selera anda. Malah anda boleh gunakan ESP sebagai bahan untuk membuat shake. Yang penting, jangan gunakan air panas mendidih sebab ia akan merosakkan protein didalam ESP.

Di antara resepi ESP kegemaran saya ialah:

Anda boleh bancuh ESP dengan air suam & tambah milo, shake. Jadilah ESP Milo Shake.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Atau pun boleh bancuh ESP dengan air yogurt Nestle Bliss. Favourite saya ialah perisa strawberry. Yummy!!!! Memang sedap!!!

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

ESP campur susu low fat pun sangat sedap!!!!!!! Kalau bancuh macam ni satu tumbler memang tak cukup.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Yang ni pula bancuhan ESP + Mealshake. Sangat sesuai untuk mereka yang sedang berusaha untuk menambah berat badan. Boleh kongsi dengan anak-anak. Mesti berebut.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Yang ni saya wajib buat at least sekali seminggu. Smoothie ESP + buah segar. Memang sangat2 sedap. Suami & anak-anak saya pun tumpang sekaki. Ini adalah cara bancuh ESP Shaklee yang super duper heaven.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Yang ni memang sinfully delicious. Saya bancuh ESP + milo + ais. Blend. Kemudian letakkan ais krim coklat sebagai topping. Tak tahan kan?

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,Yang ni nampak macam cara bancuh ESP Shaklee yang simple…tapi merupakan favourite para pelanggan saya. Dan semestinya favourite saya juga.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Teringin nak cuba resipi ESP yang menyelerakan ni? Jom order hari ini. Hubungi saya di sini.

resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung

Di antara soalan yang paling kerap ditanyakan kepada saya ialah apakah tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung. Memang ramai yang teruja selepas melihat testimoni pelanggan saya yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Kali ni saya nak berkongsi tips yang boleh anda amalkan bagi meningkatkan tahap kesuburan anda.

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Apakah Tips Meningkatkan Kesuburan Supaya Mudah Mengandung?

1. Kawal berat badan

Berat badan yang berlebihan atau kurang sememangnya menjejaskan kesuburan anda. Dapatkan berat badan unggul. Sekiranya anda mempunyai masalah kurang berat badan, anda boleh mengambil B Complex & MealShake Shaklee. Sekiranya berat anda berlebihan, anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee. 

2. Kawal pengambilan makanan yang tinggi gula & karbohidrat

Makanan yang tinggi gula & karbohidrat, terutamanya junk food akan menyebabkan benih yang anda hasilkan tidak berkualiti. Amalkan pemakanan yang seimbang & cara hidup yang sihat, Bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu. Window shopping pun dikira sebagai senaman. Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung ni?

3. Minum Teh Hijau

Teh hijau kaya dengan Catechins yang membantu meningkatkan kesuburan anda.

4. Jangan menggunakan pencuci atau pewangi vagina

Penggunaan pencuci atau pewangi vagina akan menukar PH bahagian tersebut. PH yang tidak sesuai akan membunuh sperma sekali gus mengurangkan peluang anda untuk mengandung. Membasuh bahagian intim dengan air sahaja adalah mencukupi. Seminggu sekali anda boleh mengamalkan petua ini:

Rebus beberapa helai daun sirih & manjakani. Gunakan air rebusan tersebut untuk mencuci bahagian intim anda. Anda juga boleh mencuci bahagian tersebut dengan air rebusan ini selepas haid anda berhenti. Tujuannya ialah untuk menyegarkan semula bahagian tersebut.

5. Elakkan mandi atau berendam dalam air panas

Ingatkan suami anda supaya jangan mandi dengan air yang terlalu panas kerana ia akan mengganggu kualiti sperma.

6. Set Kesuburan Shaklee

Set Kesuburan Shaklee yang menjadi kegilaan ramai sudah terbukti berkesan. Ia telah membantu ramai pelanggan saya mengandung. Tapi AWAS!!!! Pastikan anda makan dengan aturan yang betul kerana jika salah aturan & dos, ia mungkin membawa kesan buruk kepada kesihatan anda.

Mudah saje kan tips meningkatkan kesuburan supaya mudah mengandung yang saya share ni? Insya Allah Set Kesuburan Shaklee juga membantu mengingkatkan kesuburan anda. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!

kesuburan, kesuburan wanita, kesuburan lelaki, kesuburan shaklee, kesuburan lelaki shaklee, kesuburan lelaki & wanita, kesuburan selepas keguguran, kesuburan sperma lelaki, tips kesuburan, tips kesuburan wanita, tips kesuburan untuk wanita,tips kesuburan rahim,tips kesuburan untuk hamil, tips kesuburan lelaki, tips kesuburan suami, tips meningkatkan kesuburan, tips meningkatkan kesuburan lelaki, tips meningkatkan kesuburan wanita, tips meningkatkan kesuburan pada wanita, tips meningkatkan kesuburan sperma, cara meningkatkan kesuburan lelaki, cara meningkatkan kesuburan air mani, cara meningkatkan kesuburan suami istri, kesuburan wanita untuk hamil, , kesuburan shaklee, kesuburan dan kemandulan, kesuburan rahim, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga ahli, petua kesuburan, petua kesuburan wanita, petua kesuburan untuk hamil, petua kesuburan lelaki, petua kesuburan untuk wanita, petua kesuburan sperma, petua kesuburan untuk lelaki, petua kesuburan rahim, petua meningkatkan kesuburan, petua meningkatkan kesuburan lelaki, petua untuk meningkatkan kesuburan wanita, petua untuk meningkatkan kesuburan, petua tradisional meningkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan, petua tingkatkan kesuburan lelaki, tips tingkapkan kesuburan wanita, tips tingkatkan kesuburan, tips tingkatkan kesuburan lelaki, tingkatkan kesuburan, tingkatkan kesuburan wanita, tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, cara tingkatkan kesuburan, makanan meningkatkan kesuburan, makanan tingkatkan kesuburan wanita, petua tingkatkan kesuburan wanita, cara tingkatkan kesuburan lelaki, petua tingkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan wanita, meningkatkan kesuburan, meningkatkan kesuburan lelaki, meningkatkan kesuburan sperma, meningkatkan kesuburan untuk hamil,

Testimoni Set Subur Shaklee

Set Kesuburan Shaklee merupakan hot selling set saya. Alhamdulillah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung dengan set ini. Anda boleh melihat kompilasi testimoni set subur Shaklee dari pelanggan saya di sini.

set subur, set subur shaklee, set subur murah, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli, shaklee harga murah, shaklee harga ahli, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, testimoni set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, set subur lelaki shaklee, set subur wanita shaklee, set subur suami isteri shaklee, set subur suami istri shaklee,

Bagaimana saya membantu anda mengandung?

Perkara pertama yang saya perlu tahu adalah latar belakang anda. Saya perlu tahu mengetahui kitaran haid anda, masalah kesihatan jika ada, dan sebagainya. Semua info tersebut adalah penting supaya saya dapat mencadangkan vitamin terbaik mengikut keperluan anda. Sebagai contoh, jika anda teringin mndapat anak kembar, saya akan memberikan anda tips berikut. Jika anda mempunyai masalah telur tidak matang, saya akan mencadangkan set berikut. 

Saya baru kawin. Boleh ke ambil set ni?

Set ni sesuai untuk semua pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Tak kira anda baru berkahwin satu hari atau pun dah 10 tahun berkahwin. Kalau anda lihat koleksi testimoni set subur Shaklee yang saya share tadi, para pelanggan saya terdiri daripada meraka yang baru & telah lama berkahwin.

Ada kesan sampingan ke ambil set ni?

Ya, berdasarkan testimoni set subur Shaklee dari para pelanggan saya,  semua pelanggan saya yang mengambil set ni mendapat kesan sampingan. Di antaranya:

1. Kitaran haid menjadi regular

2. Hubungan intim semakin hangat

3. Air mani suami semakin pekat & berkualiti

4. Kesan sampingan yang paling nyata ialah ramai yang MENGANDUNG selepas mengambil set ni.

set subur, set subur shaklee, set subur murah, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli, shaklee harga murah, shaklee harga ahli, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, testimoni set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, set subur lelaki shaklee, set subur wanita shaklee, set subur suami isteri shaklee, set subur suami istri shaklee,

Saya dah makan set subur Shaklee  tapi takde apa-apa kesan pun?

Kemungkinan besar anda mengambil vitamin yang salah atau pun mengamalkan aturan makan yang kurang tepat. Jika anda membeli set ini dengan saya, saya akan mencadangkan vitamin terbaik untuk anda beserta aturan makan yang betul & tips istimewa.

Apa dia set kesuburan Shaklee tu?

Anda boleh menonton video berikut untuk mengetahui apa vitamin yang ada didalam set ini & fungsi masing-masing.

Menariknya Testimoni Set Subur Shaklee ni. Macam mana saya nak order?

Jangan berlengah lagi. Hubungi saya sekarang. Insya Allah tak lama lagi anda pun akan masuk dalam koleksi testimoni set subur Shaklee saya.

set subur, set subur shaklee, set subur murah, set subur shaklee murah, set subur shaklee harga ahli, shaklee harga murah, shaklee harga ahli, set subur shaklee lelaki, set subur shaklee harga, testimoni set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, set subur lelaki shaklee, set subur wanita shaklee, set subur suami isteri shaklee, set subur suami istri shaklee,

Punca Susah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tertanya-tanya kenapa anda masih belum berjaya mengandung walau pun dah buat macam-macam ikhtiar? Adalah penting untuk anda mengetahui punca-punca ketidaksuburan.  Sambil-sambil tu anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung. Ok, jom saya ceritakan apakah punca susah mengandung.

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Apakah Punca Susah Mengandung? Dan Apakah Penyelesaiannya?

Haid Tidak Teratur

Salah satu punca susah mengandung ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda perlu mengetahui punca haid tidak teratur. Apabila haid anda tidak teratur, susah untuk anda menganggar bilakah waktu subur. Mengetahui tarikh subur adalah sangat penting dalam usaha anda untuk mengandung kerana anda perlu memastikan terdapat sperma yang aktif didalam rahim anda semasa badan anda berada dalam keadaan paling subur. Sekiranya anda mempunyai masalah kitaran haid tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex & Alfalfa untuk membetulkan kitaran haid anda.

Benih Tidak Berkualiti

Untuk mengandung, anda memerlukan benih yang berkualiti dari suami & isteri. Anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung sekiranya suami anda mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count . Peluang anda untuk mengandung juga akan berkurangan sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang. Jika anda atau suami mempunyai masalah benih tidak berkualiti, hubungi saya untuk konsultasi. Insya Allah, dengan pengambilan vitamin yang betul boleh meningkatkan kualiti benih anda.

Terlepas Waktu Subur

Anda tidak akan mengandung sekiranya anda terlepas waktu subur. Tak tahu bila waktu subur? Senang je, baca penerangan saya yang panjang lebar ni.

Duduk Berjauhan

Suami isteri yang duduk berjauhan sememangnya merupakan antara punca susah mengandung kerana agak sukar untuk anda memastikan anda tidak terlepas waktu subur. Tapi, anda jangan gundah gulana. Dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengandung walapu pun tinggal berjauhan. Nak tahu tips nya? Amalkan set kesuburan Shaklee supaya anda berada dalam keadaan subur apabila berjumpa.

Stress

Anda stress? Ia juga merupakan punca susah mengandung. Amalkan gaya hidup sihat & jauhi stress. B Complex Shaklee merupakan vitamin gembira & anti stress. Dengan pengambilan B Complex, hidup anda akan bebas stress. Ia juga kaya dengan folic acid yang penting bagi ibu mereka yang sedang merancang untuk hamil.

Makanan Tajam

Makanan tajam seperti nenas, tapai, air kelapa & air coca cola boleh menyebabkan benih susah untuk lekat. Malahan, ia juga boleh menyebabkan benih yang telah melekat gugur dengan sendiri. Oleh itu, jika anda merancang untuk mengandung, elakkan mengambil makanan tajam di atas.

Penyakit

Penyakit seperti Cyst, Fibroid, PCOS, & Endometriosis juga boleh menjejaskan kesuburana anda & menjadi punca susah nengandung. Manakala penyakit kencing manis dikalangan suami juga boleh menyebabkan benih yang dihasilkan kurang berkualiti. Ramai pelanggan saya yang mempunyai cyst telah berjaya mengandung dengan Set Cyst Shaklee. Set Fibroid Shaklee pula dapat membantu anda yang mempunyai masalah fibroid. Bagi anda yang disahkan mengidap Endometriosis boleh mangambil Set Endometriosis Shaklee. Jika anda wanita PCOS, anda boleh baca entry ini.

Belum Rezeki

Kadang-kadang, anda belum mengandung kerana masih belum ada rezeki. Tuhan ingin menguji anda kerana dia sayang & mahu anda mendekatkan diri kepadanya, Anda boleh mengamalkan doa & tips  berikut untuk memudahkan anda mengandung. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee secara konsisten juga akan membantu anda untuk mengandung.

Jika anda mempunyai kesukaran untuk mengandung, sila elakkan perkara-perkara yang boleh menjadi punca susah mengandung. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Subur Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Punca Susah Mengandung, shaklee murah, shaklee ampang, susah mengandung kali kedua, susah mengandung kerana gemuk,  shaklee harga ahli, sebab susah mengandung, kucing punca susah mengandung, senggugut punca susah mengandung, punca tidak mengandung, sukar mengandung, punca susah hamil, penyebab susah hamil, sukar hamil, sukar hamil kerana saka, sukar hamil anak kedua, sukar hamil kali kedua, sukar hamil selepas gugur, sukar hamil kerana gangguan jin, sukar hamil shaklee, sukar hamil mengapa, sukar hamil anak ketiga, sukar hamil selepas dnc susah mengandung, susah mengandung anak kedua, sukar mengandung selepas keguguran, susah mengandung selepas gugur, penyebab susah mengandung, apa penyebab susah mengandung, penyebab wanita susah mengandung, kenapa susah mengandung, kenapa susah mengandung anak kedua, kenapa susah mengandung selepas keguguran, kenapa susah mengandung kali kedua, kenapa susah mengandung, kenapa susah hamil, kenapa susah hamil lagi, kenapa susah hamil setelah keguguran, susah mengandung, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua,  sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung anak kedua, punca susah hamil anak kedua,  punca susah nak mengandung

Punca, Tanda Dan Rawatan Telur Tak Matang

Salah satu punca susah untuk mengandung ialah telur tidak matang di mana ovum yang dihasilkan tidak membesar atau tidak menetas. Ia juga berkaitan dengan bilangan telur yang tidak seimbang. Sesetengah wanita menghasilkan telur setiap bulan tetapi telur yang dihasilkan tidak berkualiti & tidak bersedia untuk proses persenyawaan yang mengakibatkan kesukaran untuk mengandung. Nak tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang?

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Apakah yang dimaksudkan dengan telur yang matang?

Telur yang matang ialah telur yang bersaiz 12 mm-25 mm. Anda mempunyai masalah telur tidak matang sekiranya saiz telur anda kurang dari saiz tersebut. Telur anda juga tidak berkualiti sekiranya bersaiz lebih besar daripada 25mm.

Apakah Punca Telur Tak Matang?

Di antara punca masalah  telur tidak matang ialah:

1. Gangguan hormon

Hormon yang tidak seimbang merupakan punca utama telur tidak membesar & terencat.  Hormon yang dimaksudkan ialah hormon estrogen & progesteron. Anda boleh membaca di sini untuk mengetahui bagaimana hormon yang seimbang adalah penting untuk kesuburan & penghasilan telur yang matang & berkualiti.

2. Ovarian Cyst

Sekiranya anda mempunyai masalah Cyst, ia akan menyebabkan masalah ketidakseimbangan hormon, sekali gus menyebabkan telur tidak matang. Wanita cyst biasanya mempunyai telur yang terkumpul di dalam ovari mereka & ia dapat dikesan semasa ujian ultrasound dilakukan. Sekiranya anda wanita cyst, jangan tunggu lagi. Dapatkan Set Cyst Shaklee sekarang untuk memastikan badan anda menghasilkan telur yang berkualiti supaya peluang anda untuk mengandung akan meningkat seperti wanita normal yang lain.

3. Masalah berat badan

Berat badan berlebihan atau berkurangan juga boleh menyebabkan telur anda tidak matang, akibat ketidakseimbangan hormon. Oleh itu, dapatkan berat badan unggul. Anda boleh mengambil Set Kurus Shaklee sekiranya anda mempunyai masalah berat badan berlebihan.

4. Penyakit Tiroid

Hyper tiroid & Hypo Tiroid boleh menjadi punca masalah telur tak matang. Jika anda disahkan mengidap salah satu daripada penyakit tersebut, sila dapatkan rawatan dengan segera.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

5. Hormon prolaktin yang tinggi

Hormon Prolaktin dihasilkan oleh ibu yang menyusukan anak. Namun ada juga wanita yang tidak menyusukan ank tapi mempunyai hormon Prolaktin yang tinggi. Kehadiran hormon ini akan menyebabkan badan menghasilkan telur yang tidak berkualiti. GLA Complex adalah kawan baik yang akan membantu menstabilkan hormon anda.

Apakah Tanda Telur Tidak Matang?

Di antara tanda anda mempunyai masalah telur tidak matang ialah kitaran haid yang tidak teratur. Anda akan didatangi haid 2 atau 3 bulan sekali. Oleh itu, adalah sangat penting untuk anda mengetahui punca, tanda & rawatan telur tak matang supaya anda boleh mendapatkan rawatan sebelum terlambat.

Apakah rawatan untuk masalah telur tidak matang?

Rawatan untuk masalah ini ialah dengan mengambil Set Kesuburan Shaklee. Set ini terdiri daripada GLA Complex yang berfungsi untuk menstabilkan hormon & dalam masa yang sama membantu meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang telah berjaya mengandung dengan set ini di sini.

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Ok… sekarang anda dah tahu apakah punca, tanda dan rawatan telur tak matang. Sekiranya anda mempunyai masalah telur tidak matang, hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Kesuburan Shaklee anda. Hari ini!

telur tak matang, telur tak matang boleh mengandung, telur tak pecah, telur tak seimbang, telur tak menetas, telur wanita tidak matang. telur ovum tidak matang, tanda telur tidak matang, sebab telur tidak matang, rawatan telur tidak matang, merawat telur tidak matang, penyebab telur tidak matang, sel telur tidak matang, ovum tidak pecah, penyebab ovum tidak pecah, telur ovum tidak pecah, ovum tidak matang, kenapa ovum tidak matang, punca ovum tidak matang, penyebab ovum tidak matang, tanda ovum tidak matang, masalah ovum tidak matang, punca tanda dan rawatan telur tak matang, punca telur tak matang, telur tak pecah, sel telur tak matang, masalah telur tak matang, telur ovari tak matang, kenapa telur tak matang, tanda telur tak matang, telur wanita tidak matang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...