-

10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

Kulit kusam dan tidak berseri boleh menyebabkan kita rasa down. Kurang keyakinan diri. Takkan nak makeup tebal berinci semata-mata nak sorok kulit kita yang tak cantik? Sampai bila? Kat luar nampak cantik, balik rumah bila buang makeup, dah macam mak lampir. Nak kulit yang cantik berseri? Elakkan perkara berikut yang merupakan 10 punca kulit kusam.

kulit kusam5 300x228 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

1. Tidak mengamalkan scrub. Setiap hari kita akan basuh muka dengan pencuci muka. Pakai toner, pakai pelembab. Tapi ada buat scrub tak? Scrub sangat penting kerana ia membuang sel kulit mati supaya tak terkumpul di wajah. Nak tahu scrub feveret saya? Scrub Alfalfa Complex. Caranya mudah saja. Hancurkan 4 biji Alfalfa Complex Shaklee, campur sedikit air. Kemudian jadikan sebagai scrub muka. Muka rasa bersih sangat icon smile 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

kulit kusam 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

2. Tidak minum cukup air. Bila kita tak minum air yang secukupnya, kulit juga akan kekurangan air. Kulit yang tak cukup air akan kelihatan kusam dan tak berseri. Oleh itu, nak kulit yang cantik berseri? Pastikan minum air secukupnya setiap hari.

3. Tidak memakai pencuci muka yang bagus. Saya pasti, kita semua memakai pencuci muka setiap hari. Persoalannya, adakah pencuci muka yang digunakan adalah bagus? Tanpa bahan kimia yang boleh tertinggal dikulit muka lalu menyebabkan kulit menjadi kusam? Adakah pencuci muka yang digunakan cukup lembut pada kulit & memberikan kesegaran selepas setiap basuhan? Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite Shaklee adalah pencuci muka terbaik yang saya pernah guna, kalah SKII. Serius. Dah pakai yang ni, gerenti tak tukar yang lain icon smile 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

kulit kusam2 300x250 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

4. Stress. Stress juga adalah punca kulit kusam. Kurangkan stress ye. Kalau tak, nanti bukan je kulit jadi kusam. Kedut pun cepat naik >.<

5. Tidak cukup tidur. Pastikan kita mendapat tidur yang cukup supaya kulit menjadi cantik & takde eyebag kat bawah mata.

6. Asap dan persekitaran yang kotor. Persekitaran sememangnya menjadi punca kulit kusam. Setiap hari kita terdedah dengan persekitaran dan udara yang kotor. Memang tak boleh dielakkan, terutamanya kalau tinggal di bandar.

7. Tidak membasuh makeup dengan betul. Selalunya bila sampai rumah, macam mana kita buang makeup dari muka? Terus cuci dengan pencuci muka je atau ada pakai makeup remover? Kalau ada guna makeup remover, adakah ianya bagus & mampu menghilangkan semua makeup dari muka? Gentle Action Makeup Remover Shaklee bukan sahaja membersihkan semua makeup dimuka, malah ia mencegah pembentukan whitehead & blackhead.

kulit kusam1 212x300 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

8. Pemakanan. Adakah tubuh badan kita mendapat semua vitamin yang diperlukan supaya kulit menjadi sihat & cantik? Kulit pun perlukan makanan yang secukupnya, kalau tak? Kusam dan tak berserilah kulit kita. Nak kulit yang cantik berseri? Gabungan B Complex, Vitamin E & Vitamin C Shaklee yang dikenali sebagai Set Cantik Shaklee memberikan semua nutrien yang diperlukan oleh kulit. Kesan seawal 2 minggu. Betul! Saya tak tipu.

kulit kusam3 300x170 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

kulit kusam4 300x228 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

9. Tidak mengamalkan masker. Berapa ramai yang bermasker sekurang-kurangnya seminggu sekali? Masker bukan sahaja membantu membuang sel kulit mati yang menjadi punca kulit kusam, ia juga membantu melembutkan, mencerahkan, dan menghasilkan kulit yang berseri. Istimewa untuk pelanggan yang membeli Set Cantik Shaklee dari saya, anda akan mendapat percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee yang ekslusif ini.

 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

10. Tidak tidur dalam keadaan muka yang bersih. Seharian dah pakai makeup, muka berminyak, berasap, berhabuk. Malam bila nak masuk tidur, pastikan kita tidur dalam keadaan muka yang bersih tanpa sebarang krim. Bagi peluang kepada kulit untuk berehat & bernafas.

Sekarang anda dah tahu 10 punca kulit kusam yang ramai orang tak tahu. Nak kulit yang cantik berseri? Elakkan perkara yang menjadi punca kulit kusam yang saya senaraikan tadi. Pengambilan Set Cantik Shaklee & rangkaian penjagaan muka Shaklee membantu anda mendapatkan kulit muka cantik yang diidamkan. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Alhamdulillah. Shaklee dah umumkan promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E Buy 6 free 1 . Memang kena sangat pada masanya memandangkan kita dah nak raya & sekarang ni musim orang kawin. Vitamin E Shaklee sememangnya killer product saya. Nak tahu apa kelebihan beli Vitamin E harga promosi & apa yang anda akan dapat?

vit e 300x209 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Apakah fungsi Vitamin E Shaklee?

Vitamin E Shaklee adalah vitamin perlbagai fungsi. Di antara fungsi utamanya ialah:

1. Kecantikan

Vitamin E mencantikkan kulit anda, menghilangkan parut kerawat, dan memberikan kulit muka yang berseri. Percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee dengan pembelian Set Cantik Shaklee dari saya.

ebook masker 251x300 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

2. Kesuburan

Vitamin E merupakan vitamin penting dalam Set Subur Shaklee. Anda akan mendapat percuma Ebook Rahsia Mudah Mengandung dengan pembelian Set Subur Shaklee dari saya.

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Apakah Kelebihan Kalau Anda Beli Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 ?

Sepanjang Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 , dengan setiap pembelian, anda akan mendapat:

1. Percuma 1 botol Vitamin E berharga RM149.00.

2. Percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup yang berharga RM75 semenanjung, RM85 Sabah Sarawak.

3. Cash bonus pada 14 Julai 2014, yang Shaklee akan masukkan terus ke akaun bank anda. Dua minggu sebelum raya.

4. Percuma Ebook-ebook hasil tulisan saya.

ebook 300x279 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

ebook 5 angka 251x300 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1ebook kurus sebelum raya 262x300 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

5. Keahlian Secret Group dimana saya akan memberikan tunjuk ajar cara makan vitamin, panduan produk, dan kalau anda berminat nak berniaga Shaklee, pun ada tunjuk ajar di sana. From zero to hero.

Macam mana nak beli Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 ?

Anda berminat nak dapatkan Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1 ? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Promosi Shaklee Jun 2014 Vitamin E buy 6 Free 1

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

kurus sebelum raya 300x238 Nak Kurus Sebelum Raya

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya 254x300 Nak Kurus Sebelum Raya

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

kurus sebelum raya 1 300x214 Nak Kurus Sebelum Raya

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

ebook kurus sebelum raya 262x300 Nak Kurus Sebelum Raya

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Nak Kurus Sebelum Raya

Cara Makan Shaklee Semasa Puasa

Ramadhan semakin dekat. Ramai yang dah mula sibuk ganti puasa. Pengambilan vitamin Shaklee semasa berpuasa sememangnya sangat membantu kita agar berasa kenyang dengan lebih lama selepas bersahur serta kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari sehingga waktu berbuka. Nak tahu cara makan Shaklee semasa puasa?

cara makan shaklee semasa p 300x166 Cara Makan Shaklee Semasa Puasa

Cara Makan Shaklee Semasa Puasa

Kenapa kita perlu tahu cara makan vitamin Shaklee yang betul? Apa kepentingan aturan makan yang betul? Anda boleh baca jawapannya di sini. Oleh itu, pastikan anda mendapat aturan makan yang betul setiap kali membeli vitamin Shaklee agar duit yang anda laburkan untuk membeli vitamin tersebut adalah berbaloi.

ebook 300x279 Cara Makan Shaklee Semasa Puasa

Apakah cara makan Shaklee semasa puasa? Apabila anda berpuasa, anda cuma perlu mengubah aturan makan sedia ada kepada berikut:

Sarapan pagi: Bersahur

Makan tengah hari : Berbuka

Makan malam : Moreh atau makan lewat malam

Mudah sahaja kan? Saya mengucapkan selamat menjalankan ibadah puasa. Semoga ibadah kita diterima. Semoga cara makan Shaklee semasa puasa yang saya kongsikan di sini membantu anda kekal bertenaga ketika berpuasa. Nak order vitamin Shaklee? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Makan Shaklee Semasa Puasa

Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Di antara punca kesukaran untuk mengandung ialah masalah kesuburan dipihak suami. Masalah kesuburan yang biasa dialami oleh lelaki ialah low sperm count ( kekurangan sperma ) dan sperma tidak berkualiti. Sekiranya anda seorang lelaki dan disahkan mempunyai sperma kurang berkualiti, jangan bersedih. Anda masih berpeluang untuk mendapat zuriat sendiri. Jom tengok testimoni pelanggan saya yang disahkan mengandung walaupun sperma suami bermasalah.

nelly 2 300x300 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Ingat tak semalam saya ada ceritakan tentang pelanggan saya yang berjaya mengandung walaupun sebelah tiub fallopio beliau tersumbat? Anda boleh membaca kisah tersebut di sini. Semalam saya ada nyatakan bahawa suami beliau mempunyai masalah kesuburan. Untuk makluman anda, suami beliau mempunyai masalah sperma tidak berkualiti.

nelly1 300x300 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Syukur Alhamdulillah pasangan tersebut tak cepat mengalah. Selepas mengetahui bahawa mereka berdua mempunyai masalah, cepat-cepat menghubungi saya untuk mendapatkan vitamin supaya meningkatkan kesuburan mereka suami isteri. Alhamdulillah selepas sebulan, mereka dah pun berjaya mengandung.

Apakah vitamin yang diambil oleh suami beliau?

Suami beliau mengamalkan Vivix, Coqhealth, Vit E & Zinc Complex dengan aturan makan yang betul secara konsisten selama sebulan. Tanpa culas. Ya, harga vitamin yang diambil agak mahal. Tapi kalau anda betul-betul inginkan zuriat sendiri, mengapa perlu berkira? Kalau boleh beli handphone yang mahal kenapa tak mampu beli vitamin untuk kesuburan? Kalau anda nak dapatkan vitamin Shaklee dengan harga yang murah, jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Cuma RM69 untuk seumur hidup. Dah dapat beli dengan harga ahli & kumpul point untuk cash bonus. Tapi pastikan anda mendaftar sebagai ahli dengan saya untuk mendapatkan aturan makan yang betul & sekaligus anda layak mendapat Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang ekslusif ini.

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Cemburu dengan pasangan yang disahkan mengandung walaupun sperma suami bermasalah? Anda dah jenuh berusaha tapi belum mendapat berita gembira? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda dengan konsultasi terbaik. SEKARANG!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Disahkan Mengandung Walaupun Sperma Suami Bermasalah

Tips Mudah Mengandung

Anda sedang mencuba untuk mengandung? Tengah mencari tips mudah mengandung? Anda bernasib baik sebab post ni ditulis khas untuk anda. Jika anda sedang berusaha untuk mengandung, sememangnya anda perlu mengetahui  petua mudah mengandung,  perkara yang perlu dielakkan dan punca susah mengandung supaya tidak menggangu kesuburan anda. Apakah tips mudah mengandung yang perlu anda tahu?

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Tips Mudah Mengandung

Dapatkan Ebook Ekslusif Ini Dengan Pembelian Set Subur Shaklee Dari Vitaminsaya.com

Tips Mudah Mengandung

Berikut adalah tips mudah mengandung yang boleh anda amalkan iaitu:

1. Kenal pasti waktu subur

Pastikan anda tidak terlepas waktu subur. Bagi suami, anda subur setiap hari tapi paling subur pada waktu ini. Bagi isteri, dalam sebulan, terdapat satu tarikh di mana anda berada dalam keadaan yang paling subur & jika proses persenyawaan berlaku, peluang anda untuk mengandung adalah sangat cerah. Tak tahu macam mana nak kira waktu subur? Jom baca di sini. Walau bagaimana pun, jika kitaran haid anda tidak teratur,adalah sukar untuk menentukan tarikh subur anda.Oleh itu, anda perlu membetulkan kitaran haid terlebih dahulu supaya mudah untuk membuat kiraan bagi memastikan tarikh subur anda.

2. Bersama pada waktu subur

Selepas anda berjaya mengenal pasti tarikh paling subur anda, pastikan anda tidak terlepas tarikh keramat tersebut. Pastikan anda bersama pada tarikh tersebut. Di antara soalan yang sering ditanya kepada saya:

“Boleh ke bersama setiap hari? Tak menjejaskan kesuburan?”

“Ada tak posisi tertentu supaya mudah mengandung?”

Jawapan kepada soalan-soalan ini ada didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan percuma kepada pelanggan yang membeli set subur Shaklee dari saya. Kalau anda nak tahu jawapannya, dapatkan ebook istimewa ini.

tips mudah mengandung 188x300 Tips Mudah Mengandung

3. Elakkan aktiviti lasak

Tips mudah mengandung yang seterusnya ialah selepas waktu subur, elakkan aktiviti lasak seperti menunggang kuda, taek wan do, dan apa-apa aktiviti fizikal yang boleh menyebabkan tekanan dibahagian rahim atau boleh menyebabkan anda terjatuh. Ini kerana perkara-perkara tersebut boleh menyebabkan telur yang baru disenyawakan belum benar-benar stabil dan boleh “gugur” disebabkan oleh perkara-perkara yang saya sebutkan tadi.

4. Amalkan makanan seimbang

Pemakanan seimbang adalah sangat penting bagi memastikan badan kita mendapat nutrien yang secukupnya supaya menghasilkan telut yang berkualiti. Apabila anda merancang untuk mengandung, suami isteri perlu mengamalkan makanan seimbang serta menjauihi arak & dadah.

5. Banyakkan berdoa

Jangan pernah putus berdoa kerana sebagai hambanya, Allah adalah penentu sama ada kita dapat mengandung atau tidak. Anda boleh mengamalkan doa & amalan untuk mudah mengandung oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood ini.

Sekarang anda dah tau tips mudah mengandung. Banyak lagi tips lain yang saya kongsikan didalam Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang saya berikan secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari saya. Insya Allah peluang anda untuk mengandung akan semakin cerah dengan mengamalkan Set Subur Shaklee dengan aturan makan yang betul & mengamalkan tips yang saya kongsikan didalam ebook istimewa ini. Hubungi saya untuk mendapatkan set subur anda hari ini.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Mudah Mengandung

Dapatkan Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Ekslusif Secara Percuma

Ada macam-macam cara makan vitamin Shaklee. Kalau anda cari kat Google, anda akan semakin pening kepala sebab tak tahu mana satu yang betul. Saya ada ceritakan cara makan Shaklee secara general di sini. Kali ni saya nak buat tawaran istimewa untuk anda. Dapatkan Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee yang ekslusif secara percuma untuk 100 pelanggan pertama saya.

ebook 300x279 Dapatkan Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Ekslusif Secara Percuma

APA YANG ISTIMEWA TENTANG EBOOK EKESLUSIF CARA MAKAN SHAKLEE PERCUMA INI?

Didalam Ebook istimewa ini saya ada terangkan tentang:

1. Cara makan setiap vitamin Shaklee 

Saya akan terangkan kepada anda  dos harian & cara pengambilan yang terbaik setiap vitamin Shaklee supaya anda mendapat 100% khasiat dari vitamin tersebut.

2. Khasiat vitamin Shaklee

Saya juga akan terangkan fungsi setiap vitamin. Sebagai Contoh:

GLA Complex Shaklee berfungsi untuk:

1. Meningkatkan kesuburan

2. Membetulkan kitaran haid

3. Menstabilkan hormon

4. Mengatasi sindrom Menopous

5. Mencantikkan kulit

6. Menurunkan kadar kolesterol

3. Pantang-larang semasa makan vitamin Shaklee

Kalau makan Shaklee boleh ke makan ubat hospital? Kalau makan Shaklee boleh ke makan kolagen brand lain? Kalau makan Shaklee kena pantang makan apa-apa ke supaya khasiat tak hilang? Kalau makan Shaklee boleh makan durian? Semuanya akan terjawab didalam Ebook Ekslusif Cara Makan Shaklee Percuma yang istimewa ini.

MACAM MANA NAK DAPATKAN EBOOK NI?

Senang saja. Anda cuma perlu:

  • Sms atau whatsapp ” Saya nak Ebook Percuma ” ke nombor 012-9025232.
  • Kemudian membeli mana-mana vitamin Shaklee dengan harga minimum RM100.00 dalam satu pembelian. Semestinya saya menawarkan harga super duper istimewa + konsultasi terbaik + keahlian group ekslusif untuk anda.

Siap! Dapatkan Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee yang ekslusif secara percuma ini sekarang! Tunggu apa lagi? Kalau dah cukup 100 orang, nanti anda menyesal tak sudah. Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Dapatkan Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Ekslusif Secara Percuma

Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Betul

Ramai yang nak tahu cara makan vitamin Shaklee yang betul. Semua orang tahu bahawa vitamin Shaklee sememangnya berkesan asalkan diambil dengan dos dan cara makan yang betul. Ada yang mengadu makan Shaklee tapi tak nampak apa-apa kesan & bila saya selidik, rupanya pengedar mereka gagal memberikan cara makan yang betul. Sayang betul….. rugi je beli Shaklee kalau tak dapat kesan yang diidamkan.

ebook 300x279 Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Betul

Nak Ebook ni secara percuma? Hubungi saya sekarang!

Anda juga perlu tahu bahawa setengah vitamin tidak boleh diambil bersama vitamin lain dalam waktu yang sama sebab akan mengganggu penyerapan vitamin-vitamin tersebut. Malahan, jika diambil dalam dos yang berlebihan anda akan menghadapi risiko sakit buah pinggang. Sebab tu cara makan vitamin Shaklee yang betul adalah sangat penting supaya anda mendapat kebaikan vitamin yang dibeli tanpa sebarang risiko kesihatan.

Apakah Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Betul?

Aturan makan & dos yang spesifik adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja. Tetapi saya akan terangkan secara general, dos anda donts dalam cara makan Shaklee yang betul.

Saranan Saya:

VITAMIN LARUT AIR  seperti ( Vitamin B & C ) seeloknya diambil bersama segelas air dan elakkan pengambilan bersama makanan berlemak dan berminyak kera ia akan menganggu proses penyerapan nutrien oleh badan.

VITAMIN LARUT LEMAK (A,D,E,K)  memerlukan lemak untuk memudahkan proses penyerapan oleh badan. Oleh itu anda disarankan untuk mengambil vitamin-vitamin ini selepas makan makanan berlemak & berminyak.

OSTEMATRIX (Kalsium)  seeloknya diambil bersama susu sebebelum tidur agar membantu anda mendapat tidur yang berkualiti & membantu badan menyerap kalsium dengan baik.

LECITHIN disarankan untuk diambil bersama vitamin larut lemak yang lain.

Elakkan Daripada:

 1. Jangan ambil Alfalfa + VItamin E  kerana menganggu penyerapan Alfalfa.

 2. Jangan ambil zat besi (Iron) bersama-sama Ostematrix kerana zat besi boleh mengganggu penyerapan kalsium.

 3. Cara makan Shaklee yang disarankan ialah  mengambil selepas makan kecuali vitamin yang disarankan untuk diambil sebelum makan. Makan vitamin anda mengikut dos yang betul agar tidak menjejaskan kesihatan anda.

4. Jangan ambil vitamin anda bersama minuman berkafein atau bergas kerana ia akan menganggu penyerapan nutrien oleh badan.

 5. Jangan lupa untuk minum air kosong secukupnya iaitu sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Cara makan vitamin Shaklee yang betul sememangnya penting & sebagai pembeli anda berhak untuk mendapat konsultasi & cara makan Shaklee yang betul dari pengedar anda. Oleh itu pastikan anda membeli dari pengedar yang berilmu & benar-benar serius untuk membantu anda.

cara makan vitamin shaklee 300x157 Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Betul

Cadangan Jadual Makan Vitamin Shaklee

Berikut adalah contoh cara makan Shaklee yang betul. Adalah diingatkan bahawa jadual dibawah adalah sekadar contoh. Aturan makan yang paling tepat berbeza mengikut keperluan individu selepas konsultasi.

Waktu
Cadangan Pengambilan
Pagi
 B Complex dan Vitalea untuk memberi kesegaran dan ‘mood’ yang baik.
Minum Pagi
 ESP
Tengah Hari
 Vitamin C dan Alfalfa
Minum Petang
  ESP
Makan Malam
Lecithin/Kalsium/Vitamin E
Supplement
Cadangan Pengambilan
Zinc
Seminggu dua kali kecuali mereka yang ada masalah keguguran rambut yang serius & untuk kesuburan
Nutriferon
Satu sachet sehari kecuali jika sakit, doa boleh ditambah
Meal shake
Boleh dibancuh dengan ESP dan Performance Drink jika ada
Alfalfa
Ambil ikut kesesuaian.Untuk ibu menyusu, masa terbaik selepas pam di ambil bersama ESP.
JADUAL INI ADALAH CONTOH SAHAJA

Jadi, pastikan anda amalkan cara makan vitamin Shaklee yang betul supaya setiap sen yang anda laburkan adalah berbaloi & anda mendapat khasiat yang diinginkan. Untuk konsultasi & cara makan vitamin yang betul, hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Makan Vitamin Shaklee Yang Betul

Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Aturan makan Shaklee yang betul adalah sangat penting. Vitamin Shaklee sememangnya berkhasiat tapi mesti betul cara pemakanannya supaya anda mendapat khasiat sepenuhnya dari vitamin yang dimakan & mengelakkan overdose. Jom saya kongsikan aturan makan Shaklee yang betul.

cara makan shaklee 300x200 Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Kepentingan Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Ada ramai pengedar Shaklee kat luar sana tapi maaf saya cakap, tak semua ada ilmu tentang vitamin yang dijual. Ada pengedar yang cadangkan ambil zinc 4 biji sehari walau pun kat botol dah terang-terang tulis ambil SEBIJI sehari. Kalau apa-apa jadi kepada kastemer, adakah pengedar tu akan bertanggung jawab?

Oleh itu, sebelum anda memilih pengedar Shaklee, pastikan pengedar tersebut berilmu & berpengalaman. Bukan sekadar menjual untuk keuntungan. Janganlah anda memilih pengedar yang menjual dengan harga yang paling murah kerana lazimnya pengedar sedemikian cuma mentingkan jualan tetapi tidak memberikan servis yang baik kepada pelanggan.

Ada juga kastemer yang membeli vitamin dengan pengedar lain tetapi akhirnya merujuk kepada saya untuk consultation & aturan makan yang betul. Maaf, saya hanya memberikan FREE CONSULTATION & ATURAN MAKAN SHAKLEE YANG BETUL exclusive kepada pelanggan saya sahaja. Walau bagaimana pun, anda boleh membaca saranan saya di sini bersama do and dont semasa makan vitamin Shaklee.

ebook 300x279 Aturan Makan Shaklee Yang Betul
Nak Ebook ni sera percuma? Hubungi saya sekarang!

Jadi, jangan buang masa anda dengan pengedar Shaklee yang belum tentu arif tentang vitamin yang dijual. Nak aturan makan Shaklee yang betul? Hubungi saya sekarang. Lagi untung kalau anda terus mendaftar jadi ahli.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Anda kurang subur? Dah bertahun-tahun cuba untuk hamil tapi masih belum berjaya? Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pelanggan saya  mengandung. Walau bagaimana pun, anda perlu mengetahui punca-punca tetidaksuburan dan kesukaran untuk hamil supaya kita dapat mengatasi masalah tersebut bersama-sama.
 
punca punca ketidaksuburan 278x300 Punca punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Wanita
 
 
 
✔ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi
 
✔ Menghidap PCOS
 
 
✔ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
 
✔ Menopous sebelum waktunya
 
✔ Masalah tiroid
 
ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Punca punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil
Ebook ini sangat berguna untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Lelaki
 
✔ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
 
✔ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
 
✔ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
 
✔ Menghidap hernia atau angin pasang
 
✔ Gangguan hormon
 
✔ Salur sperma tersumbat
 
 
Air mani yang terlalu sedikit atau langsung tiada
 
Penyebab-penyebab dari faktor luaran
 
✔ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
 
✔ Stress dan tekanan
 
✔ Pemakanan yang tidak sihat
 
✔ Kekurangan zat
 
✔ Merokok atau meminum alkohol
 
✔ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
 
✔ Terdedah kepada pencemaran
 
✔ Terlalu kurus atau terlalu gemuk
ebook 300x279 Punca punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil
Ebook ini ekslusif untuk pelanggan saya.
Mengetahui punca-punca ketidaksuburan dan kesukaran untuk hamil adalah sangat penting bagi pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Jika anda atau pasangan mempunyai satu atau lebih daripada masalah yang diatas, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!
 
Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil
pixel Punca punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.