-

Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

Parut jerawat memang susah nak hilang. Nak pulak kalau parut jerawat yang jenis berlubang macam kawah, yang merah, atau pun yang hitam. Nak tak kalau saya kongsikan cara hilangkan parut jerawat dengan cepat berkesan dan murah?

hilangkan parut jerawat9 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

1. Aloe Vera. Sangat berkesan untuk hilangkan parut jerawat. Ambil sepotong Aloe Vera, keluarkan lendirnya dan sapu ke muka macam masker. Biarkan sampai kering. Kemudian basuh muka hingga bersih.

2. Baking Soda. Campurkan 1 sudu teh baking soda dengan sedikit air, jangan cair sangat. Lumurkan ke muka, terutamanya kawasan berparut. Kemudian cuci muka & gunakan pelembab.

3. Minyak kelapa dara. Titiskan minyak kelapa dara ke tapak tangan dan biarkan suhu badan memanaskannya. Sapu ke muka & biarkan selama 30 minit sebelum dicuci.

4. Timun. Timun mengandungi kadar air yang sangat tinggi, juga vitamin A, vitamin C, dan magnesium yang sangat baik untuk kulit anda. Caranya mudah saja. Hiris timun segar, dan tempekkan pada kulit muka yang berparut. Biarkan setengah jam, kemudian bilas dengan air sejuk. Amalkan setiap hari sehingga parut hilang.

5. Madu. Sapukan sedikit madu ke muka sebaga masker.

6. Yogurt. Yogurt pun mampu hilangkan parut jerawat kalau digunakan sebagai masker dengan konsisten. Beli plain yogurt, sapu ke muka sebagai masker. Parut jerawat anda akan lag cepat hilang kalau yogurt tadi dicampur dengan ESP Shaklee, Vitamin C atau Vitamin E Shaklee. Nak tahu cara nak buat masker special ni? Resepinya ada dalam Ebook ekslusif saya ini:

 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

7. Lemon. Ia mengandungi asid alfa hidroksil semulajadi, sejenis asid AHA yang mana fungsi utamanya ialah untuk membantu kulit baru tumbuh seterusnya mengurangkan parut jerawat. Caranya mudah sahaja.  Perah sedikit jus lemon ke dalam mangkuk. Kalau kulit anda sensitif, cairkan dengan air sejuk. Kalau tak, tak perlu cairkan. Gunakan kapas, sapukan ke muka dan biarkan kering. Setelah kering, bilas dengan air sejuk. Amalkan setiap hari.

8. Ubi Kentang. Ubi kentang kaya dengan vitamin, mineral dan kanji yang membantu menghaluskan kulit wajah & menghilangkan parut jerawat? Caranya hiris kentang nipis-nipis dan tempekkan kepada kulit muka. Lagi elok kalau dibuat hirisan tebal dan urutkan pada bahagian berparut. Biarkan sekurang-kurangnya 15 minit sebelum dibilas dengan air suam. Amalkan sekali sehari.

9. Vitamin Shaklee adalah cara hilangkan parut jerawat dengan cepat berkesan dan murah yang wajib anda amalkan kalau nak kulit cantik, berseri, flawless dan bebas jerawat.

Kalau anda ada bajet lebih, boleh ambil Shaklee Collagen Powder. Ia mengandungi kolagen terbaik yang membantu penghasilan kolagen dalam badan, terutamanya pada kulit. Bila kulit kita tinggi kolagen, ia akan memperbaiki tisu penghubung dalam kulit lalu menghasilkan sel kulit baru yang fresh, sekali gus menghilangkan parut jerawat.

hilangkan parut jerawat12 300x212 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

Kalau anda kekurangan bajet untuk mengambil Shaklee Collagen Powder, anda boleh ambil Set Cantik Shaklee yang terdiri daripada Vitamin C, Vitamin E, dan B Complex.

hilangkan parut jerawat10 300x227 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

Vitamin C juga dikenali sebagai Asid Askorbik. Vitamin larut air ini adalah antioksidan yang sangat kuat yang berkesan untuk menghilangkan parut jerawat. Ia juga terlibat dalam sintesis kolagen & membantu penghasilan kolagen stabil. Dengan cara ini, vitamin C mengelakkan pelindung kulit daripada gagal berfungsi apabila toksin muncul. Ia juga menghalang pigmentasi kulit dan boleh membantu menghilangkan parut jerawat.

Vitamin C bukan sahaja membantu menghilangkan parut jerawat, tetapi ia juga membantu mengurangkan hiperpigmentasi dan melindungi kulit daripada kerosakan daripada cahaya matahari.

Anda perlu mengambil sekurang-kurangnya 1000mg vitamin C setiap hari untuk merawat dan menghilangkan parut jerawat.

Vitamin E adalah antioksidan yang sangat berkesan dan bertanggungjawab untuk menyerap spesies oksigen reaktif yang dihasilkan daripada metabolisme lemak. Ia juga terlibat dalam pertumbuhan semula tisu yang diperlukan untuk membaiki luka, dan parut. Termasuk parut jerawat. Kesan antioksidan vitamin E adalah sangat penting untuk merawat parut jerawat. Anda perlu mengambil 400 IU vitamin E setiap hari.

B Complex mengandungi Thiamine (B1) yang merupakan antioksidan yang meningkatkan peredaran darah di kulit, sekali gus membantu mengurangkan parut jerawat.  Pyridoxine, atau vitamin B6, berfungsi merawat parut jerawat dengan mengawal paras hormon & mengurangkan tindak balas keradangan.

Kalau anda ada bajet, boleh ambil ESP Shaklee.  Protein merupakan makanan utama kulit. Bila kita ambil ESP Shaklee, kita membekalkan protein yang mencukupi kepada tubuh badan, dan kulit mendapat makanan yang secukupnya. Apabila kulit mendapat makanan yang cukup, ia akan membantu penghasilan kulit baru yang cantik & menghilangkan parut jerawat.

hilangkan parut jerawat11 300x161 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

Betul ke vitamin Shaklee berkesan hilangkan parut jerawat? Ada testimoni tak? Mestilah ada icon wink Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat 300x237 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat1 300x292 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat2 300x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat3 300x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat4 300x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat5 222x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat6 167x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

 

hilangkan parut jerawat7 300x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

hilangkan parut jerawat8 217x300 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

 Cantik betul dorang semua bila parut jerawat dah takde, kan? Sekarang anda dah tahu cara hilangkan parut jerawat dengan cepat berkesan dan murah, iaitu vitamin Shaklee. Nak dapatkan vitami Shaklee untuk hilangkan parut jerawat? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik dan harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Hilangkan Parut Jerawat Dengan Cepat Berkesan Dan Murah

Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Takde sesiapa yang tahu kita ada masalah kat bahagian tu, kecuali suami kita. Tiap kali nak bersama rasa segan je. Malu kat suami sebab hitam celah kelangkang. Rasa tak seksi, keyakinan pun kurang. Bakal pengantin baru lagilah, tak tau apa reaksi suami pada malam pertama nanti.

hitam celah kelangkang 300x212 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Sebagai seorang isteri, of course kita nak jadi secantik yang boleh untuk suami. Semuanya nak perfect. Nak kurus. Nak putih. Nak pejal. Nak seksi. Jenuhlah kita buat macam-macam nak jadi cantik, tapi masalah hitam kat celah kelangkang & bawah ketiak yang paling susah nak hilangkan. Betul tak?

Kalau anda ada masalah ni, jangan buang masa. Lagi lama tunggu, lagi berkerak tempat tu. Makin tebal kehitaman tu, makin ambil masa nak cerahkan semula. Jom amalkan tips berikut supaya anda tak perlu lagi rasa malu kat suami sebab hitam celah kelangkang.

Cara Mencerahkan Celah Kelangkang

Anda boleh amalkan tips dibawah:

1. Cuci celah peha dengan bersih

Cuci celah peha dengan sabun pemutih yang semulajadi, tanpa sebarang bahan kimia yang merbahaya. Gentle Deep Foaming Cleanser Shaklee adalah pilihan terbaik untuk anda. Pencuci ini asalnya ialah pencuci muka, jadi ianya adalah dijamin lembut & sesuai untuk digunakan dibahagian peha.

hitam celah kelangkang1 300x212 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Harganya cuma RM119 satu tiub. Boleh tahan dari 6 bulan- 1 tahun bergantung kepada penggunaan anda. Sangat murah untuk kesan yang menakjubkan. Anda juga boleh gunakan diwajah untuk mencerahkan kulit.

2. Scrub

Jangan lupa untuk scrub celah peha anda. Sekurang-kurangnya 3 hari sekali. Scrub akan menanggalkan kulit mati & menggalakkan pertumbuhan kulit baru yang cerah. Scrub yang terbaik? Gunakan batu tawas.

3. Lap kering

Selepas mandi, lap celah peha sehingga kering. Begitu juga selepas ke tandas. Jangan pakai seluar dalam keadaan peha basah kerana ia akan menyebabkan kawasan tersebut semakin gelap.

4. Jangan garu kat situ!

Menggaru adalah antara punca utama celah kelangkang menjadi gelap. Dan kesan hitam akibat digaru adalah yang paling susah nak dihilangkan. Ingat ya! Jangan garu!

5. Jangan pakai bedak di kemaluan

Bila kita pakai bedak, ia akan menyebabkan kawasan tersebut makin berpeluh. Bila berpeluh, akan jadi lembab & menyebabkan kehitaman.

6. Vitamin untuk mencerahkan celah kelangkang

Anda wajib ambil vitamin untuk mencerahkan kawasan tersebut dari dalam. Vitamin yang terbaik untuk mencerahkan celah kelangkang ialah Collagen Powder Shaklee. Ia berfungsi untuk memberikan kulit yang cantik, halus, dan gebu  dengan tona warna yang cerah. Harganya RM298 sekotak.

hitam celah kelangkang2 300x173 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Kalau ada bajet lebih, anda boleh ambil Vivix Shaklee yang berfungsi untuk memperbaharui dna dalam tubuh badan. Macam mana ia membantu mencerahkan celah peha? Bila kita ambil Vivix, ia memperbaharui dna dan sel dalam tubuh badan. Sel baru yang sihat akan menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang baru di celah peha. Bila kita rajin scrub celah peha, sel kulit lama akan luruh dan diganti dengan sel kulit yang baru. Dengan pengambilan Vivix, ia memastikan sel kulit baru yang tumbuh di situ adalah cerah. Takde lagi kulit hitam yang buruk.

hitam celah kelangkang3 300x212 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Sebotol Vivix berharga RM475. Nampak macam mahal? Takde lah. Apalah sangat RM475 kalau nak dibandingkan dengan rasa malu kat suami sebab hitam celah kelangkang. Handphone mahal boleh beli, handbag mahal boleh beli,  takkan sayang duit nak beli vitamin untuk jadi cantik dimata suami? Kalau nak dapatkan Vivix dengan harga murah, ada caranya. Hubungi saya, saya akan ceritakan macam mana nak dapatkan Vivix dengan harga RM380 sahaja. Jauh beza harga tu kan? Nak Vivix dengan harga best tu? Hubungi saya.

Kalau anda tak mampu nak beli Vivix, jangan sedih. Anda boleh ambil Vitamin C dan Energizing Soy Protein (ESP) yang juga berfungsi untuk mencerahkan celah peha. Harganya jauh lebih murah dari Vivix, tapi jangan risau. Ianya berkesan. Yang penting makan dengan aturan makan khas untuk mencerahkan celah peha.

hitam celah kelangkang4 300x212 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Harganya? Sebotol Vitamin C Shaklee harganya RM92.50 ada 180 biji. ESP pula satu canister berharga RM150, tahan lebih kurang 2 bulan. Nak harga lagi murah? Hubungi saya ^_^ Dengan pembelian vitamin-vitamin ini dari saya, anda akan mendapat percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee ini. Boleh buat masker & pakai kat celah kangkang untuk kesan pemutihan yang lebih cepat.

 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah KelangkangTapi saya nak bagitau awal-awal, kalau anda ambil set ESP & Vitamin C ini, anda perlu bersabar sikit. Sebab kesan pencerahan mungkin ambil masa sikit, berbanding kalau ambil Vivix atau Collagen Powder.

Lepas ni tak payah nak malu kat suami sebab hitam celah kelangkang lagi. Amalkan tips yang saya bagi di atas, dan ambil vitamin untuk mencerahkan dari dalam. Nak order vitamin anda? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Malu Kat Suami Sebab Hitam Celah Kelangkang

Kekal Bertenaga Semasa Bercuti Bersama Shaklee

Percutian sememangnya menyeronokkan. Tapi memenatkan. Kali ni saya nak share rahsia kekal bertenaga semasa bercuti bersama Shaklee. Nak tahu vitamin Shaklee mana yang kami bawa bersama semasa bercuti? Di antara vitamin yang kami bawa ialah: Mealshakes, Vivix, Performance drink, ESP, Cinch Shake, Nutriferon, Lecithin & Collagen Powder. Kalau anda suka bercuti & ingin kekal bertenaga sepanjang percutian, jom tonton video ini:

Kekal Bertenaga Semasa Bercuti Bersama Shaklee

Anda boleh membaca pengalaman kami bercuti di Bali & tips bercuti ke Bali bersama anak kecil di sini. Insya Allah jika anda merancang untuk ke Bali, tips-tips yang saya kongsikan akan sangat membantu.

Kenapa perlu bawa vitamin semasa bercuti?

Semasa bercuti, terutamanya jika pergi ke luar negeri, kita akan memasuki tempat baru dengan cuaca yang baru. Perubahan cuaca boleh menjejaskan kesihatan. Jadi, dengan pengambilan vitamin, ia akan meningkatkan imuniti supaya kita sentiasa sihat dan bertenaga semasa bercuti bersama Shaklee.

Anda ingin kekal bertenaga semasa bercuti bersama Shaklee? Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee dengan harga istimewa dan consultation terbaik. Percutian anda pasti akan lebih bermakna.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kekal Bertenaga Semasa Bercuti Bersama Shaklee

Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi

Kali ni saya nak share tips merahkan bibir secara semulajadi. Siapa yang kenal saya mesti tahu yang saya bukan jenis pakai makeup. Lipstick pun takde. Ini adalah tips merahkan bibir secara semulajadi yang saya amalkan sejak dulu lagi. Memang berkesan.
bibir+merah+semulajadi Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi
Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi
Kebetulan suami pun jenis tak suka tengok perempuan mekap tebal, so memang lega sangat. Kalau diikutkan, ada macam-macam tips kecantikan untuk merahkan bibir. Try lah google sendiri, macam-macam petua kecantikan yang akan keluar. Tapi kat sini saya nak bagi 3 tips yang sememangnya saya dah cuba & terbukti berkesan.
1. Madu lebah asli. 
Ambil dua titis madu lebah asli kemudian sapukan keseluruh bibir setiap malam sebelum tidur. Amalkan setiap hari. Saya gunakan lebah asli yang dibeli kat Cameron Highland.
2. Susu Ibu
Ya susu ibu! susu ibu boleh mengekalkan kemerahan bibir.Caranya sapukan susu pada bibir setiap hari dan biarkan ia kering dengan sendirinya. Insya Allah bibir akan kelihatan lembut dan kemerah-merahan. Saya gunakan susu sendiri ♥
3. Halia segar
Tips merahkan bibir secara semulajadi yang seterusnya ialah dengan menggunakan halia segar. Bersihkan sepotong halia segar, kupas kulitnya kemudian tumbuk hingga lumat dan perah airnya. Gosokkan hampas halia tersebut pada bibir untuk menghasilkan bibir lebih menawan dan kemerah-merahan. Yang ni agak pijar & pedas sikit. Tapi hasilnya memang memberangsangkan.
Disamping itu, pengambilan buah-buahan & vitamin semulajadi juga boleh memerahkan bibir. Contohnya Collagen, Vitamin C, B Complex & Vitamin E. Set Cantik Shaklee adalah vitamin yang saya amalkan untuk kecantikan. Anda bolehlah amalkan tips merahkan bibir secara semulajadi yang saya kongsikan tadi. Mudah aje kan?
Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi
 
pixel Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.