-

Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

Dah penat jaga makan, bersenam, makan ubat kurus mahal-mahal. Bila timbang, berat macam tu jugak. Inch loss pun takde. Jangan give up! Jom tengok kenapa berat badan tak turun.

kenapa berat tak turun2 300x191 Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

1. Sarapan tidak sihat
Kebanyakan rakyat Malaysia mengambil sarapan yang mengandungi kandungan lemak dan gula yang tinggi. Contohnya? Nasi lemak, teh tarik. Kalau yang nak berdiet kononnya taknak makan sarapan berat, makan biskut cicah milo. Tahukah anda bahawa biksut kering cicah milo bukan sarapan yang sihat?

2. Tak minum air secukupnya
Di antara punca kenapa berat badan tak turun ialah tak minum air kosong secukupnya. Ramai yang tak ambil berat pasal ni.

3. Minuman yang kononnya bagus untuk turunkan berat badan, tapi sebenarnya TIDAK! 
Diet soda, limau ais, limau suam. Bila sebut, mesti kita rasa boleh bantu turunkan berat badan. Tapi sebenarnya tidak! Sebab apa? Dalam tu ada gula putih yang menjadi punca kenapa berat tak turun.

4. Bersenam dengan perut kosong
Bila kita bersenam, badan perlukan nutrisi  dari makanan sebagai bahan bakar untuk membakar kalori. Kalau kita berlapar dan tak makan langsung, macam mana badan nak bakar kalori kalau takde bahan bakar?

5. Makan makanan tinggi kalori selepas bersenam
Biasa tak tengok orang beli nasi lemak lepas bersenam. Macam mana nak turunkan berat badan kalau kalori yang masuk lagi banyak daripada yang dibakar semasa bersenam? Oleh itu, elakkan makanan berkalori tinggi walau pun selepas bersenam. Sebaliknya, ambil makanan pembakar lemak.

kenapa berat tak turun1 300x221 Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

6. Stress
Bila stres mesti nak makan coklat. Bila stres mesti banyak makan. Makan makanan berkalori tinggi pulak tu. Macam mana berat nak turun?

7. Tidak makan nasi
Ramai yang buat kesilapan ni. Taknak makan nasi, takut gemuk. Tapi gantikan dengan kuew tiaw, mee, maggi, roti, kerepek, biskut yang jauh lebih tinggi kandungan kalori daripada nasi. Yang sebenarnya boleh je makan nasi setiap hari, tapi janganlah makan sampai 3 pinggan.

Itulah dia 7 sebab kenapa berat badan tak turun walau pun jenuh berdiet dan bersenam. Ramai yang buat kesilapan ni kan? Sekarang anda dah tahu. Anda juga boleh amalkan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan ini. Pengambilan Set Kurus Shaklee membantu meningkatkan metabolisma badan supaya lebih banyak lemak dibakar & dibuang dari tubuh badan. Kalau metabolisma tinggi, insya Allah lagi cepat kurus. Nak order? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kenapa Berat Badan Tak Turun Walau Pun Jenuh Berdiet Dan Bersenam

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Bila kita nak kurus, perkara pertama yang perlu dilakukan ialah mengamalkan diet seimbang dan bersenam secara konsisten. Pengambilan set kurus akan membantu mempercepatkan lagi proses kita untuk kurus. Kali ni saya nak kongsikan 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan.

turunkan berat badan 300x234 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan 

1. Makan nasi

Jangan skip makan nasi. Kenapa? Kalau tak makan nasi, nanti kita lapar. Bila lapar kita akan makan macam-macam jajan yang kalorinya adalah jauh lebih tinggi daripada nasi. Oleh itu elakkan daripada lapar. Makan nasi 2 kali sehari dengan syarat ambil nasi sebesar satu penumbuk sahaja dalam setiap meal.

2. Makan sedikit tapi kerap

Kalau kita nak kurus, amalkan makan sedikit tapi kerap. Bukannya makan cuma 2 kali sehari, tapi sekali makan habis 3 pinggan nasi kita belasah. No! No! No! Ingat ye, makan sedikit tapi kerap supaya kita sentiasa kenyang & mengurangkan nafsu makan.

3. Serat

Pastikan kita mengambil serat atau fiber dalam setiap meal yang diambil. Serat boleh diperolehi dari roti, kekacang, dan nasi. Pengambilan serat adalah sanagta penting untuk mengawal nafsu makan.

4. Ketahui jumlah keperluan kalori

Setiap individu mempunyai jumlah keperluan kalori yang berbeza. Adalah penting untuk kita mengetahui berapa jumlah kalori yang diperlukan setiap hari & memastikan kita mengambil kalori yang secukupnya, bukannya secara berlebihan.

5. Air manis

Kurangkan pengambilan air manis sama ada kordial atau pun minuman bikarbonat.  Kenapa tak boleh minum air manis? Air manis mempunyai banyak kalori. Kurangkan pengambilan air manis dalam menu seharian, anda akan lihat perubahan bila naik atas mesin penimbang.

6. Air kosong

Amalkan minum air kosong secukupnya setiap hari iaitu sekurang-kurangnya 3 liter. Minum air kosong setiap kali makan, bagi menggantikan air manis. Lagi elok kalau minum air suam, lagi cepat membantu kita untuk kurus.

turunkan berat badan1 287x300 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

7. Makan antara hidangan (snacking)

Snacking adalah sangat penting dalam proses untuk kita menguruskan badan. Snacking akan mengelakkan kita berasa lapar. Adalah lebih baik kalau kita ambil makanan pembakar lemak sebagai snack.

8. Protein

Pastikan dalam setiap meal yang diambil mengandungi protein bagi memastikan kita berasa kenyang, sekali gus membantu mengawal nafsu makan.

9. Bersederhana

Tak perlu nak berdiet secara gila-gila. Cukup dengan besederhana. Amalkan pemakanan yang seimbang, bersenam, dan ambil set kurus yang selamat. Insya Allah anda akan mendapat berat badan yang diimpikan.

10. Set Kurus Shaklee

Pengambikan Set Kurus Shaklee secara konsisten dan dengan aturan makan yang betul pasti membantu anda turunkan berat badan dengan cepat.

ebook kurus sebelum raya 262x300 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Semoga 10 tips turunkan berat badan yang komfom berkesan  tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kurus Shaklee dengan aturan makan yang betul & ebook percuma? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 10 Tips Turunkan Berat Badan Yang Komfom Berkesan

Cara Makan Set Kurus Shaklee

Bila kita berniat untuk kurus, biasanya kita akan lakukan 2 perkara berikut: berdiet & beli set kurus. Bersungguh-sungguh kita cari info berdiet & survey produk kurus mana yang terbaik dipasaran. Set kurus Shaklee semestinya pilihan nombor satu sebab dijamin berkesan. Langkah seterusnya ialah mengetahui cara makan set kurus Shaklee.

cara makan set kurus shakle1 300x187 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Selalunya bila doktor bagi kita ubat, aturan makan akan diberikan supaya kita ambil dengan cara makan yang terbaik agar mendapat kesan optimum dari ubat yang  dimakan. Begitu juga dengan vitamin Shaklee. Kalau nak kesan yang terbaik, WAJIB amalkan cara makan set kurus Shaklee yang betul.

Sebelum saya ceritakan cara makan set kurus Shaklee, apa kata kita berkenalan dengan set kurus yang menjadi kegilaan ramai ini. Set kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu bakar, buang dan bina. 

Bakar bermaksud kita bakar lemak yang ada didalam badan. Untuk membakar lemak, anda boleh ambil Lecithin atau pun Omegaguard.

Buang bermaksud buang lemak yang dah dibakar tadi. Kita keluarkan lemak tersebut dari badan dengan cara nyahtoksin atau pun detoks. Alfalfa dan Herblax berfungsi untuk membuang lemak dari badan.

Bina bermaksud kita bina otot agar bila kita kurus, takde kulit menggeleber di badan kita. Membina otot juga sangat penting dalam proses untuk kurus kerana kebiasannya, proses pertama untuk kurus ialah dengan membina otot untuk mendapat inch loss. ESP dan Cinch Shake berfungsi untuk membina otot & memberikan tenaga.

cara makan set kurus shakle2 300x245 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Vitamin yang mana perlu diambil untuk kurus? 

Terpulang kepada bajet dan berapa cepat anda mahu kurus?

1. Kalau bajet anda sedikit & anda tidak tergesa-gesa untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Bajet yang terdiri daripada Lecithin & Alfalfa. Tetapi saya ingatkan anda, jika anda cuma mengambil 2 vitamin ini, anda perlu bersabar untuk mendapatkan kesan yang diingini. Yang penting anda konsisten dan bersabar. Insya Allah, selepas 6 bulan anda akan melihat kesannya.

cara makan set kurus shakle3 300x179 Cara Makan Set Kurus Shaklee

2. Kalau anda ada sedikit bajet & tak sabar untuk kurus, boleh ambil Set Kurus Basic yang terdiri daripada ESP, Alfalfa & Lecithin.  Berapa lama boleh dapat lihat kesan? Terpulang kepada disiplin anda dalam menjaga makan dan bersenam. Kalau anda disiplin, selepas sebulan dah nampak kesan.

cara makan set kurus shakle4 300x223 Cara Makan Set Kurus Shaklee

3. Kalau anda sanggup melabur untuk kurus & nak sangat kurus dalam masa yang terdekat, saya cadangkan anda ambil set kurus premium atau juga dikenali sebagai Set Inch Loss yang terdiri daripada  ESP, Alfalfa, Lecithin, Omegaguard dan Cinch Shake. Berapa lama boleh nampak kesan? Insya Allah kalau anda disiplin, kesan boleh dilihat seawal 2 minggu!

kurus sebelum raya 300x238 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Saya cadangkan anda ambil Herblax bersama set-set yang saya nyatakan di atas.

Apa yang anda akan dapat dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya?

Dengan pembelian set kurus Shaklee dari saya, anda akan mendapat percuma:

1. Consultation

2. Aturan makan yang betul

3. Ebook Rahsia Kurus Sebelum Raya ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

ebook kurus sebelum raya 262x300 Cara Makan Set Kurus Shaklee

4. Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee ( Terhad kepada yang membeli Set Kurus Basic & Set Inch Loss sahaja )

ebook 300x279 Cara Makan Set Kurus Shaklee

5. Ebook Inch Loss In 2 Weeks With Shaklee ( Terhad kepada mereka yang membeli Set Inch Loss sahaja )

6. Keahlian secret group di Facebook.

Apakah cara makan set kurus Shaklee yang terbaik supaya cepat kurus?

Saya kongsikan secara basic, aturan makan set  kurus Shaklee untuk panduan anda. Cara makan yang lebih spesifik adalah ekslusif untuk pelanggan saya sahaja.

cara makan set kurus shakle 300x202 Cara Makan Set Kurus Shaklee

Semoga info yang saya kongsikan kali ini bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan cara makan set kurus Shaklee yang details dan konsultasi terbaik dari saya? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Makan Set Kurus Shaklee

pixel Cara Makan Set Kurus Shaklee

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.