26/12/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Tips Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri

Kesuburan suami isteri adalah perkara paling penting sekiranya anda sedang merancang untuk mengandung, lebih-lebih lagi sekiranya anda atau pasangan mempunyai masalah kesuburan seperti low sperm count, kitaran haid tidak teratur,  telur tidak matang, cyst, fibroid, PCOS, Endometriosis atau pun sekiranya anda … Continue reading

19/06/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound

Buat UPT dapat 2 garisan samar. Pergi ke klinik, doktor sahkan mengandung. Tapi kantung bayi tiada semasa ujian ultrasound. Mengandung ke tidak sebenarnya? Ada risiko keguguran ke? Kebelakangan ni ramai betul yang menghubungi saya menceritakan senario tersebut. Malah semalam seorang … Continue reading

16/06/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Pernah tak anda dengar kisah sebegini: A disahkan mengandung. Ada tanda-tanda mengandung. Tapi bila doktor buat ultrasound baby dah hilang. Tinggal kantung kosong je. Doktor sahkan bahawa A dah mengalami keguguran. Padahal A tak pernah alami pendarahan. Tak pernah rasa sakit. Semuanya … Continue reading

06/04/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Punca Keguguran Yang Tak Semua Orang Tahu

Anda keguguran & tertanya-tanya apa punca dan tanda keguguran? Ramai wanita mengalami keguguran tanpa disedari. Tau-tau turun darah & berasa sakit perut. Kali ni saya nak kongsikan apakah punca keguguran yang tak semua orang tahu.  Punca Keguguran Yang Tak Semua … Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Switch to our desktop site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.